- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
OTI SIZITOUSA ME ENAN FILO SHMERA TO VRADI GIA TON KAMPOUROGLOU.
KAI ANAROTIOMOUN EAN MPORW NA VRW KAPIA APO TA VIVLIA TOU.
EVGE....![]()
Α=Ω

Βιβλια του ναι υπαρχουν οπως προειπα στο βιβλιοπωλειο ΚΑΡΑΒΙΑ στην ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ εκει εχουν επανεκδοθει τα περισσοτερα αλλα και λιγο ψαξιμο στα παλια βιβλια δεν βλαπτει.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ.
Περιηγητης
ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Όπως φαίνεται είμαι καινούργιος στο φόρουμ και το θέμα αυτό το βρήκα ενδιαφέρον μια και αυτός, ο Καμπουρόγλου, έκανε έρευνες για την πόλη στην οποία ζούμε και ξέρουμε τόσα λίγα γι' αυτή. Θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι εύκολο να βρούμε αυτά τα βιβλία ή θα πρέπει να ψάξουμε όλα τα παλαιοπωλεία;
Until the skies turn blue...
Until the air of freedom strikes us...
ΦΙΛΕ Stavro ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΙΤΕ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΕΥΡΩ.
ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
για κοιτα να δεις τελικα που ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ αρχιζει και εχει ακομα πιο μεγαλο ενδιαφερον απο οτι πιστευα στην αρχη (εμ ετσι εξηγουνται καποια πραγματα τωρα).
Η οικογένεια είναι παλιά και έχει τις ρίζες της στην Ηπειρο, το δε πραγματικό επίθετο τους ήταν "Στρούμπος".
Ο προ-προ-προπάππος του Δημήτριος στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη ως βεκίλης του τόπου όπου και διεκρίθη, παντρεύτηκε την κόρη μιας γνωστής Φαναριώτικης οικόγενειας και έκτοτε έμεινε εκεί με το καινούργιο επίθετο που τους φόρεσαν οι Τούρκοι "Καμπουρ ογλού" δηλ ο γιός του κυρτού (καμπούρη)-έτσι έλεγαν τους γιούς του Ιωάννη και Κωνσταντίνο.
Ο προ-πάππος του Ιωάννης, ήταν ευεργέτης του Πανάγιου Τάφου και ιδρυτής σχολής, ο πατέρας του Γρηγόριος Καμπούρογλου ιδρυτής της Εθνικής Σκηνής και διευθυντής της "Ευτέρπης" (εφημερίδα ή περιοδικό)
Ο Δημήτριος Καμπούρης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1852 και ήταν γιός του Γρηγορίου και της Μαριάννας Γέροντα, η οποία επιμελείτο την έκδοση
"Αθηναϊκά παραμύθια και παροιμίας".
Ο ίδιος σπούδασε νομικά και εργάστηκε στο πρωτοδικείο, σε υπουργείο κλπ. Ιδρυσε και διηύθυνε το περιοδικό "Εβδομάς" από το 1884-1886 ενώ το 1892 διωρίσθη επιμελητής των χειρογράφων της Εθνικής Βιβλιοθήκης και κατόπιν έφορος (της βιβλιοθήκης).
Εγραψε πολλά βιβλία και διεκρίθη ως ιστοριοδίφης, ειδικευθείς στην αθηναϊκή ιστορία, τοπογραφία και λαογραφία.
Το 1927 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και βραβεύθηκε για το έργο του "Χαλκοκονδύλαι".
Το βιβλίο του που μου τράβηξε την προσοχή με την πρώτη ματιά, είναι το "τοπωνυμικά παράδοξα" του 1920.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
αλλά αυτός ο τίτλος του τέκτονος με ξενίζει και δημιουργεί μεγαλύτερο μυστήριο γύρω από το πρόσωπό του
κατά την γνώμη μου, το πλέον ηθικό και δίκαιο είναι να κρίνουμε τους άλλους σύμφωνα με το έργο που αφήνουν και όχι με την οποιαδήποτε "ταμπέλα" τους συνοδεύει.
Υπάρχουν Άνθρωποι Ανυχτόμυαλοι, Αναζητητές της Αλήθειας και άνθρωποι στενόμυαλοι, βολεμένοι, εναρμονισμένοι με το κατεστημένο.
Ο Τεκτονισμός, όπως και κάθε ..ΙΣΜΟΣ διαθέτει ανθρώπους και από τις δύο αυτές κατηγορίες
.
Από τα γραφόμενά σας είναι προφανές ότι ο Καμπούρογλου ανήκει στην 1η κατηγορία Ανθρώπων. Πρόκειται για έναν Εραστή της Αναζήτησης.
Φιλικά

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Edited by - old tiger on 25/07/2003 12:00:27
ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Και για να μην ξεχνιέμαι:
<<Απόλλων Διονυσόδοτε ,ω Λόγε -Ελλάδα,
σημαία ενότητας θεική,
ω παλίρροια μυστική στις φλέβες μου,
γιγάντεια παλινδρόμηση χυμών
μες στα βαθύτερα του νου μου >>.
Α. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
Το σπιτι οπου εμενε αυτος ο πολυ ενδιαφερον και σημαντικος ανθρωπος ηταν διπλα ακριβως απο το σημερινο ξενοδοχειο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ επι της οδου ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟΥ (χμ.. ενδιαφερον σπιτι θα ηταν και ειδικα τα υπογεια του αν ειχε που μαλλον θα ειχε).