ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 1821- Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- 1821- Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
peteΜέλος
30/04/2004, 21:52:43
Με την ευκαιρία των απαντήσεων να πούμε μερικά πράγματα.

Οι νεοέλληνες φοβάμαι ότι δεν θα πολεμήσουν. Οι νέες γενιές δεν γνωρίζουν καλά τι έγινε. Δείτε μερικά ρεπορτάζ στην τηλεόραση και θα καταλάβετε.

Τώρα κάτι παιδιά των Goodies και Mc Donalds, της Coke και του Frappe, με το σκουλαρικάκι, θα πάνε να πολεμήσουν? Για ποιο πράγμα?

Τι αξίες μπορεί να έχει αυτή η νεολαία που τα Ελληνικά της είναι μερικές εκατοντάδες λέξεις?

Φυσικά δεν μιλάμε (όπως και τότε) για θρησκείες και άλλα τέτοια. Αυτά τα παραμύθια ούτε αποτέλεσαν ούτε θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο εξέγερσης.
Η ίδια η μη-ελεύθερη ζωή με ότι αυτό σήμαινε ήταν το πρόβλημα.
Το ‘Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή…’ δεν λέει για θρησκεία. Το ‘Ελευθερία η θάνατος’ το ίδιο. Είδατε κανένα σύνθημα για θρησκεία?
Ακόμη και αυτός ο εθνικός ύμνος για άλλα μιλάει.

Και στην σημερινή νεολαία πες για εκκλησίες και θα εισπράξεις αδιαφορία. Πες τους ότι θα τους κόψεις μπαράκια, σκουλαρίκια, και άλλα τέτοια, και θα ξεσηκωθεί.

Η ζωή που αρνείται το ιουδαϊκής προέλευσης δόγμα δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για εξέγερση. Σε συντομία:
«Να υπηρετείτε τον αφέντη σας όπως σας έταξε ο θεός και να είστε ευτυχισμένοι για αυτό αλλά ακόμη πιο ευτυχισμένοι αν είναι και Χριστιανός» (Ιδρυτής του Χριστιανικού Δόγματος, δολοφόνος και σπιούνος, Σαούλ).

athakandrΜέλος
01/05/2004, 04:12:44
quote:

Με την ευκαιρία των απαντήσεων να πούμε μερικά πράγματα.

Οι νεοέλληνες φοβάμαι ότι δεν θα πολεμήσουν. Οι νέες γενιές δεν γνωρίζουν καλά τι έγινε. Δείτε μερικά ρεπορτάζ στην τηλεόραση και θα καταλάβετε.

Τώρα κάτι παιδιά των Goodies και Mc Donalds, της Coke και του Frappe, με το σκουλαρικάκι, θα πάνε να πολεμήσουν? Για ποιο πράγμα?

Τι αξίες μπορεί να έχει αυτή η νεολαία που τα Ελληνικά της είναι μερικές εκατοντάδες λέξεις?

Φυσικά δεν μιλάμε (όπως και τότε) για θρησκείες και άλλα τέτοια. Αυτά τα παραμύθια ούτε αποτέλεσαν ούτε θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο εξέγερσης.
Η ίδια η μη-ελεύθερη ζωή με ότι αυτό σήμαινε ήταν το πρόβλημα.
Το ‘Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή…’ δεν λέει για θρησκεία. Το ‘Ελευθερία η θάνατος’ το ίδιο. Είδατε κανένα σύνθημα για θρησκεία?
Ακόμη και αυτός ο εθνικός ύμνος για άλλα μιλάει.

Και στην σημερινή νεολαία πες για εκκλησίες και θα εισπράξεις αδιαφορία. Πες τους ότι θα τους κόψεις μπαράκια, σκουλαρίκια, και άλλα τέτοια, και θα ξεσηκωθεί.

Η ζωή που αρνείται το ιουδαϊκής προέλευσης δόγμα δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για εξέγερση. Σε συντομία:
«Να υπηρετείτε τον αφέντη σας όπως σας έταξε ο θεός και να είστε ευτυχισμένοι για αυτό αλλά ακόμη πιο ευτυχισμένοι αν είναι και Χριστιανός» (Ιδρυτής του Χριστιανικού Δόγματος, δολοφόνος και σπιούνος, Σαούλ).

Αναρωτιέμαι μερικές φορές, με τέτοια επιφανειακή σκέψη, που πάμε; Έτσι σκέφτονται όλοι;

Αγαπητέ, για να μπορέσεις να μετρήσεις την αξία οποιουδήποτε αγαθού, θα πρέπει να υπάρχει μία σταθερή αξία που να κατέχεις και με βάση την οποία να μπορείς να την ανταλλάξεις. Τότε θα καταλάβει ο καθένας μας τι αξίζει το κάθε πράγμα.

Έτσι γενικά κι αόριστα λογικό είναι η νεολαία αλλά και ο καθένας να ρέπει προς την κατηφόρα, όχι ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν αξίζει κάτι τέτοιο, αλλά είναι εύπεπτο και εύκολο, δεν απαιτεί πολλές θυσίες και πολλή σκέψη.

Ας υποθέσουμε όμως ότι μας λέγανε, τι είναι κοινωνικά πιο ωφέλιμο. Ας το εξετάσουμε με βάση το τι θα ήταν έτοιμο το κοινωνικό σύνολο να θυσιάσει για αυτό.

Έστω λοιπόν ότι μας θέτανε το δίλημα. Αν δεν θέλεις να κλείσουν τα μπαράκια, να φοράς σκουλαρίκια κλπ κλπ πόσα χρήματα είσαι διατεθιμένος να πληρώσεις; Έστω 5-6 εκ. κόσμος είναι διατεθιμένος να πληρώσει 10 €, άρα 10 εκ. €

Αν ρωτούσανε, να πάψουμε να έχουμε εκκλησίες, πόσα χρήματα είστε διατεθιμένος να πληρώσετε; 3 εκ. κόσμος θα πλήρωνε από 100 €, άρα 300 εκ. €.

Τα νούμερα είναι τυχαία αλλά ενδεικτικά, η κοινωνική οφέλεια που αποκομίζεται με ανταλλαγή σε χρήμα, για να μη χάσουμε κάποιο από τα 2 αγαθά, γέρνει σαφώς προς τις βαθύτερες έννοιες, ακόμα και αν ο κόσμος που είναι διατεθιμένος να θυσιάσει κάτι για την ψυχαγωγία του είναι περισσότερος, απλά δεν είναι διατεθιμένος να θυσιάσει και πολλά. Αντίθετα για την θρησκεία μπορεί να είναι λιγότεροι, αλλά διατίθενται να θυσιάσουν περισσότερα, άλλοι και την ζωή τους.
Επόμένως, η κοινωνική χρησιμότητα είναι σαφώς προς τα εκεί που λέω.

Επομένως, αναλύσεις όπως η δική σου βασίζονται στο απλοϊκό μυαλό σου και δεν μεγιστοποιούν την συνολική χρησιμότητα. Είναι υποεέστερες σε πραγματική αξία.

Φιλικά,

ΣανενακΜέλος
01/05/2004, 05:00:56
quote:
Όσον αφορά το θέμα των αγωνιστών, όσο αληθινό είναι το παραμύθι του «κρυφού σχολειού», άλλο τόσο είναι και το θέμα ότι πολέμησαν υπέρ «πίστεως».

Ορισμένοι εξ αυτών ήσαν ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (Ανδρούτσος) και άλλοι απλά ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ (Κολοκοτρώνης). Επίσης, οι περισσότεροι πολέμησαν ΚΑΙ για χρήματα αλλά ΚΑΙ για την προσωπική τους (τοπική) ελευθερία.

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το παραμύθι για τα λάβαρα και τον αγώνα των χριστιανών πρέπει κάποτε να τελειώνει.

Schwabe , ποια ειναι η δικη σου καταγωγη;

Φιλικα....Κανένας.

01/05/2004, 08:32:09
athakandr, δεν είμαι σίγουρα καμιάς ισμο-σχολης, και όλα όσα λέει ο Scwabe δεν με βρίσκουν σύμφωνο, μα ότι έγραψε πιο πάνω ο PETE, με βρίσκει σύμφωνο.

Απαντάς,

quote:
Αναρωτιέμαι μερικές φορές, με τέτοια επιφανειακή σκέψη, που πάμε; Έτσι σκέφτονται όλοι;
Αγαπητέ, για να μπορέσεις να μετρήσεις την αξία οποιουδήποτε αγαθού, θα πρέπει να υπάρχει μία σταθερή αξία που να κατέχεις και με βάση την οποία να μπορείς να την ανταλλάξεις. Τότε θα καταλάβει ο καθένας μας τι αξίζει το κάθε πράγμα.

Η μόνη σταθερή άξια που μίλησαν οι Φιλόσοφοι είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, που πάει μαζί με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…Η Πίστη του μυαλού ίσως γίνεται θέμα ανταλλαγής όπως γράφεις, μα είναι τόσο επιφανειακή όσο και οι ακόλουθοι όλων των θρησκειών, συμπεριλαμβανόμενου του Παύλου και των Πατέρων… Για άλλο μίλησε ο Ναζωραίος, και η ιστορία μας πιστοποιεί, πως η χριστιανοσύνη απέχει πολύ της ΑΓΑΠΗΣ… Ακριβώς, γιατί δεν κατέχεται, ούτε ανταλλάσσεται…από φύση της είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, και είναι ΙΔΙΑ ακριβώς με την φιλοσοφική ΑΛΗΘΕΙΑ και ΟΜΟΡΦΙΑ, που μίλαγαν οι πρόγονοι μας..

Ο Θεός λένε είναι ΨΗΛΑ,
Τι θέλεις άνθρωπε και προσκυνάς?

Χαίρε ω χαίρε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...(απο Ψεύτο ΘΕΟΥΣ)

peteΜέλος
01/05/2004, 09:05:57
Με τον Athananrd δεν θα ασχοληθώ. Έχω σταματήσει προ πολλού.

Απλά θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Θυμάστε τον νόμο Παπαθεμελή για τα κέντρα διασκέδασης? Ο ΧΑΜΟΣ. Μέχρι και στο σύνταγμα πήγαιναν στις 3 το πρωί να συνεχίσουν την διασκέδαση.

Μια νεολαία που δεν έχει ιδανικά δυστυχώς δεν μπορεί να αποτελεί και μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον ενός τόπου είτε αρέσει είτε όχι.

Ρωτήστε όσοι δεν το πιστεύετε τι έκανε κάποιος Καραϊσκάκης και θα πάρετε μια αόριστη απάντηση μέχρι απίστευτες βλακείες. Ρωτήστε για την 28 Οκτ. και θα ακούστε και πάλι απίστευτα πράγματα.

Αυτή είναι η νεολαία μας. Αυτό είναι το πνευματικό της επίπεδο.

athakandrΜέλος
01/05/2004, 15:14:49
quote:

Ρωτήστε όσοι δεν το πιστεύετε τι έκανε κάποιος Καραϊσκάκης και θα πάρετε μια αόριστη απάντηση μέχρι απίστευτες βλακείες. Ρωτήστε για την 28 Οκτ. και θα ακούστε και πάλι απίστευτα πράγματα.

Ας υπθέσουμε ότι έχουμε 2 ανθρώπους, έναν μορφωμένο ΑΘΕΟ, που γνωρίζει τι έκανε ο Καραϊσκάκης και ένα αμόρφωτο Χριστιανό, που δυστυχώς δεν γνωρίζει Ελληνική Ιστορία παρά μόνο από τις παραδόσεις και έστω ότι ξεσπά πόλεμας.

Τι νομίζετε ότι θα συμβεί; Όλα τα αίσχη, οι δήθεν intellectual μην έχοντας ούτε Θεό, ούτε πατρίδα, στερούμενοι αληθινών αξιών, θα πάνε σε κανένα Παρίσι (όπως τα λαμπρά αστέρια του παρελθόντος, τα καμάρια της Ελλάδας, οι διανοούμενοι αριστεροί και λοιποί καραγιόζηδες) και θα ασκήσουν αντίσταση από τα cafe τοις Παρισίοις!

Ποιος θα μείνει εδώ να πολεμήσει; Πάλι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που πιστεύει όχι γενικά και αόριστα σε μια οποαδήποτε πατρίδα, αλλά στην Ελλάδα και την Ιστορίας της, στις παραδόσεις της, στην θρησκεία της κλπ.

Ποιός είναι λοιπόν ο καλός πατριώτης, ο ξεpete και τα λοιπά γιουσουφάκια, που συμμετέχουν ως "κυρίες" σε συζητήσεις "κυριών" λέγωντας σοφιστείς και λοιπές ανοησίες;

Πλάτωνα, ότι ο Θεός είναι ψηλά δεν σημαίνει ότι πρέπει συνέχεια να κοιτάμε ψηλά, γιατί μπορεί να σκοντάψουμε και πουθενά. Καλό θα ήταν να μην ήμαστε αιθεροβάμμωνες. Όλα στην συνείδηση μας έχουν μία αξία, η οποία αντανακλάται σε προτίμηση για αυτό το αγαθό. Είναι πολύ σωστό λοιπόν το παράδειγμα που ανέφερα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για πολλούς που έχουν μάθει ένα μόνο πράγμα στη ζωή τους, να αντιληφθούν ότι πολλά προβλήματα λύνονται καλύτερα από άλλες επιστήμες ή από συνδυασμό επιστημών.

Όσο για το ξεpetaki, που δεν ασχολείτε και μαζί μου (χαχα!), δεν θα του απαντήσω ούτε εγώ (χοχο!) αλλά ο ίδιος ο στρατάρχης Γ. Καραϊσκάκης με την ομολογία: «Δια της δυνάμεως και βοηθείας του Υψίστου Θεού πέμπομεν τας χαροπάς αγγελίας περί της λαμπράς νίκης εις Ράχωβαν».

Φιλικά,

VIKINGΜέλος
01/05/2004, 16:01:15
quote:

Ας υπθέσουμε ότι έχουμε 2 ανθρώπους, έναν μορφωμένο ΑΘΕΟ, που γνωρίζει τι έκανε ο Καραϊσκάκης και ένα αμόρφωτο Χριστιανό, που δυστυχώς δεν γνωρίζει Ελληνική Ιστορία παρά μόνο από τις παραδόσεις και έστω ότι ξεσπά πόλεμας.
Τι νομίζετε ότι θα συμβεί; Όλα τα αίσχη, οι δήθεν intellectual μην έχοντας ούτε Θεό, ούτε πατρίδα, στερούμενοι αληθινών αξιών, θα πάνε σε κανένα Παρίσι (όπως τα λαμπρά αστέρια του παρελθόντος, τα καμάρια της Ελλάδας, οι διανοούμενοι αριστεροί και λοιποί καραγιόζηδες) και θα ασκήσουν αντίσταση από τα cafe τοις Παρισίοις!

Γεια σου φιλε μου athakandr.Φιλε μου ξερεις ποσους αθεους εχω γνωρισει που δεν ειναι ουτε μορφωμενοι,ουτε τρεχουν στις καφετεριες
του Παρισιου,αλλα αντιθετως ζουν κατω απο τα ορια της φτωχιας και
εχουν παρα πολλες δυσκολιες και εχουν κανει αγωνα στο παρελθον;Πολλους φιλε μου.Αλλα εχω γνωρισει και μορφωμενους Χριστιανους που ζουν μεσα στην χλιδη και στην πολυτελεια και οταν καποιος τους ζηταει βοηθεια τον διωχνουν με χυδαιο τροπο.Και αναμεσα σε αυτους τους θρησκευομενους ανθρωπους ειναι δυστυχως και διαφοροι
ιερεις της Εκκλησιας.Μην κρινεις φιλε μου τους ανθρωπους με βαση το
αν πιστευουν στο Θεο.Αυτο ειναι ενας ειδος ρατσισμου κατα την αποψη μου.

ΦΙΛΙΚΑ VIKING.

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

Edited by - VIKING on 01/05/2004 16:03:42

athakandrΜέλος
01/05/2004, 17:02:49
quote:

Γεια σου φιλε μου athakandr.Φιλε μου ξερεις ποσους αθεους εχω γνωρισει που δεν ειναι ουτε μορφωμενοι,ουτε τρεχουν στις καφετεριες
του Παρισιου,αλλα αντιθετως ζουν κατω απο τα ορια της φτωχιας και
εχουν παρα πολλες δυσκολιες και εχουν κανει αγωνα στο παρελθον;Πολλους φιλε μου.Αλλα εχω γνωρισει και μορφωμενους Χριστιανους που ζουν μεσα στην χλιδη και στην πολυτελεια και οταν καποιος τους ζηταει βοηθεια τον διωχνουν με χυδαιο τροπο.Και αναμεσα σε αυτους τους θρησκευομενους ανθρωπους ειναι δυστυχως και διαφοροι
ιερεις της Εκκλησιας.Μην κρινεις φιλε μου τους ανθρωπους με βαση το
αν πιστευουν στο Θεο.Αυτο ειναι ενας ειδος ρατσισμου κατα την αποψη μου.

Γειά σου φίλε VIKING,

θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου στην ουσία της σκέψης σου!

Αν επιχειρηματολογώ με αυτό τον τρόπο, που δεν μου αρέσει και πολύ δεν είναι για να υποστηρίξω μία θρησκεία ούτε για λόγους προσυλητισμού, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι, αλλά είναι για να καταλάβουν μερικοί ότι τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις γύρω από προσωπικά θρησκευτικά "πιστεύω" είναι αδιέξοδες. Εγώ τους σέβομαι όλους στον βαθμό που και αυτοί σέβονταο εμένα δίχως να παραποιούν αλήθειες.

Ποτέ δεν καταφέρθηκα έναντίον της αλήθεια της δικής τους "πίστης", το αντίθετο θα έλεγα είμαι υπέρμαχος του Ορθολογισμού και λάτρης του Ελληνισμού, απλώς θεωρώ πως μέσα στο φιλοσοφικό σύστημα των Αρχαίων Ελλήνων και των Ελλήνων γενικά (γιατί υπάρχει αδιάιρετη συνέχεια στον Ελληνισμό) εμπεριέχεται και η πίστη στα Θεία.

Η ουσία της παρατήρησης σου με βρίσκει επομένως σύμφωνο, η προσύλωση σε αξίες είναι η ουσία και θα πρέπει να μετουσιώνεται και σε πράξη.

Φιλικά,

02/05/2004, 06:20:02
Η λέξη αιθεροβάμων, εκτός της σημασίας του ονειροπόλου και ουτοπιστή, θα πει συγχρόνως ο έχων υψηλά νοήματα. Και είναι τέτοια και ταύτα του Φιλόσοφου, ώστε οι πλάνο κεντητές κωμωδιογράφοι, να τις προσάπτουν κατά καιρούς σε άτομα όπως ο Θαλής και ο Σωκράτης περιπαίζοντας τους, μην έχοντας στο ελάχιστο ψυχικές αρετές για τα υψηλά νοήματα.

Μιας και είσαι λοιπόν υπέρμαχος μιας Πίστης (σαν τον αντιφατικό Χριστιαν/ΙΣΜΟ) πρέπει να εξετάσεις κατά πόσο ο από γεννησιμιού μας προσηλυτισμός βοήθα η όχι την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κυρια προϋπόθεση για την γνωση εαυτου, μα και βάση κάθε ευτυχίας. (Ίσως έτσι γίνεi κατανοητότερο σε σένα και στο Jast_A_Man) γιατί Σωκράτης και ΕΛΛΗΝΕΣ πολέμησαν…και δεν γύριζαν το μαγουλάκι, στον Πέρση και στον Τούρκο)

Όταν λοιπόν προσκυνάς Πέρση και Τούρκο δεν είσαι ελεύθερος! Όταν προσκυνάς τον Θεό και τους Άγιους, ο Πλάτωνας σου λέει να πολεμήσεις και να ελευθερωθείς από τέτοιους φόβους, να γνωρίσεις πάνω από όλα τι κανείς και το ΝΟΥ σου, και να βιώσεις το θειο... όχι να το προσκυνάς. Άλλο σεβασμός, άλλο δουλοπρέπεια, και όπου υπάρχει φόβος δεν υπάρχει θεός… μα σκοτάδι! Αυτό τρέμετε χριστιανοί σαν κοιτάτε μέσα σας, αυτό δημιουργεί και τρέφει τον δυϊσμό όπως και τον πειρασμό…και κάθε άγνοια!

TelxinasΜέλος
02/05/2004, 07:16:36
quote:
Ποιος θα μείνει εδώ να πολεμήσει; Πάλι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που πιστεύει όχι γενικά και αόριστα σε μια οποαδήποτε πατρίδα, αλλά στην Ελλάδα και την Ιστορίας της, στις παραδόσεις της, στην θρησκεία της κλπ.

Αυτό σήμερα το άκουσα για πρώτη φορά, όταν έπινα καφέ στον Πειραιά, από τον καλύτερο μου φίλο. Επιπλέον, το διαβάζω κι εδώ.
Αυτό για μένα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσβολές για το άτομο μου. Καλό θα ήταν να μην συγκαταλέγεις όλους τους Έλληνες στις δικές σου αυθαίρετες σκέψεις. Τα τελευταία χρόνια(και με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης), ευτυχώς, κάτι ξεκινάει να υποδηλώνει τον διαχωρισμό Πατρίδας και θρησκείας. Κάτι, που είναι ξεκάθαρο ότι σας τρομάζει.
Πρωτού βιαστείς να απαντήσεις, ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ. Δεν με ενδιαφέρει που είσαι χριστιανός. Είναι δικό σου πρόβλημα. Αν ποτέ γίνω βασιλιάς σε αυτή την χώρα, θα σε αφήσω ελεύθερο να πιστευείς αυτό που θέλεις(μια από τις βασικότερες διαφορές μας). Αυτό που με ενδιαφέρει όμως, να μεγαλώσω τα αγέννητα παιδιά μου σε έναν χώρο που θα υστερεί από ψυχολογική βία, από βιασμό συνειδήσεων.
Τέλος, αν θα χρειαστεί κάποτε να πολεμήσω για την Πατρίδα μου, θα το κάνω και με χαρά θα πεθάνω. Θα πεθάνω όμως όχι για σένα, όχι για τις κοιλάρες, όχι για τα χρυσάφια τους, όχι για κάποιους που για να αποσπαστούν από την πολυεθνική franchise χρησιμοποιούν εμένα και κάθε Έλληνα, δεν θα πεθάνω καν για τους ίδιους μου τους γονείς που συνεχίζουν μάταια να πιστεύουν σε φαντάσματα και παραλογισμούς περί της υπάρξεως τους και πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τον θάνατο τους σε μια σουίτα εκεί ψηλά... Θα πεθάνω για το μέλλον των παιδιών μου... όπως ακριβώς το περιέγραψα λίγο παραπάνω!

Όταν η λογική ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας, τότε μόνο βρίσκεις την αλήθεια.