- ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:Αναφέρεις ένα απόσπασμα από κάτι πολύ μεγαλύτερης έκτασης - πάντως και αυτό το βλέπω όμοια - νομίζω ότι πριν από κάθε αποδοχή η απόρριψη 'προφητείας' προηγείται η αξιολόγηση που για να γίνει πρέπει να δεις όλη την εικόνα όχι δυο γραμμές ενός κειμένου που πας με μάλλον φτωχή εξυπνάδα να θέσεις.
1 Καὶ ὁ πέμπτος ἄγγελος ἐσάλπισε· καὶ εἶδον ἀστέρα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεπτωκότα εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἡ κλεὶς τοῦ φρέατος τῆς ἀβύσσου, 2 καὶ ἤνοιξε τὸ φρέαρ τῆς ἀβύσσου, καὶ ἀνέβη καπνὸς ἐκ τοῦ φρέατος ὡς καπνὸς καμίνου καιομένης, καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος καὶ ὁ ἀὴρ ἐκ τοῦ καπνοῦ τοῦ φρέατος.Αυτή η "προφητεία" πώς σε ωθεί πνευματικά να "σώσεις τη ψυχή σου";
Αν έχεις προλάβει να γίνεις χριστιανός;
Αλλά ας μείνουμε σ'αυτό που συζητάμε πριν πάμε σε άλλα.
8} Γίνει επίσημη αναγνώριση των Α.Τ.Ι.Α
...
17} Κοινοποιηθεί η σύντηξη
18} Εμφανισθούν τα αντιβαρυτικά σκάφη.
19} Εξαφανισθούν όλες οι ανίατες ασθένειες
...
Γιατί ναι μεν ορισμένες φορές προφητείες ωθούνε τους ανθρώπους "να ετοιμαστούν πνευματικά: να σώσουν την ψυχή τους δηλαδή" αλλά οι πιο πάνω πως το κάνουν αυτό;
quote:
1 Καὶ ὁ πέμπτος ἄγγελος ἐσάλπισε· καὶ εἶδον ἀστέρα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεπτωκότα εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἡ κλεὶς τοῦ φρέατος τῆς ἀβύσσου, 2 καὶ ἤνοιξε τὸ φρέαρ τῆς ἀβύσσου, καὶ ἀνέβη καπνὸς ἐκ τοῦ φρέατος ὡς καπνὸς καμίνου καιομένης, καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος καὶ ὁ ἀὴρ ἐκ τοῦ καπνοῦ τοῦ φρέατος.Αυτή η "προφητεία" πώς σε ωθεί πνευματικά να "σώσεις τη ψυχή σου";
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Το αστέρι λέγετε Άψινθος και λένε ότι έχει πραγματοποιηθεί η προφητεία με το Τσερνομπίλ, αν και είχαν βγάλει την ονομασία μάλλον σε μία οικουμενική σύνοδο από όλες και το ξανά πρόσθεσαν μετά.
quote:
Γιατί ναι μεν ορισμένες φορές προφητείες ωθούνε τους ανθρώπους "να ετοιμαστούν πνευματικά: να σώσουν την ψυχή τους δηλαδή" αλλά οι πιο πάνω πως το κάνουν αυτό;
panpam, να ελέγξεις την...τάπα του λαδιού!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Α! Μια και πιάσαμε τα άσχετα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:quote:
Γιατί ναι μεν ορισμένες φορές προφητείες ωθούνε τους ανθρώπους "να ετοιμαστούν πνευματικά: να σώσουν την ψυχή τους δηλαδή" αλλά οι πιο πάνω πως το κάνουν αυτό;panpam, να ελέγξεις την...τάπα του λαδιού!!!
4 Οκτωβρίου:
· Αγίου Ιεροθέου του Αρεοπαγίτου, πρώτου επισκόπου Αθηνών
· Ιερομάρτυρος Πέτρου
· Μαρτύρων Αδαύκτου και Καλλισθένης, Δομνίνης και των θυγατέρων αυτής Βερίνης και Προσδόκης
· Οσίων Αμμούν του Αιγυπτίου, Θεοδώρου του Ταμασού και Ιωάννου του λαμπαδιστού, των εν Κύπρω
quote:
Γιαπετ, για σένα είναι η προφητεία, για να προλάβεις να γίνεις χριστιανός!![]()
quote:
Εγώ; Το βλέπω - νομίζω ότι πριν από κάθε αποδοχή η απόρριψη 'προφητείας' προηγείται η αξιολόγηση (διάκριση) - γι'αυτό έχει σημασία και ο σκοπός (γιατί σκοποί μπορεί να υπάρχουν διάφοροι).Αλλά θα μείνω στο σκεπτικό σου, για πες μου σε τι είδους "προετοιμασία" σε οδηγούν προφητείες όπως:
...
17} Κοινοποιηθεί η σύντηξη18} Εμφανισθούν τα αντιβαρυτικά σκάφη.
...
Panpam, αυτές τις προφητείες προσωπικά δεν τις έχω ακούσει, δεν ξέρω αν βοηθά ο λόγος τους σε κάτι.
quote:μόνο όποιος τις παρουσιασε θα ξέρειquote:
Γιαπετ, για σένα είναι η προφητεία, για να προλάβεις να γίνεις χριστιανός!
quote:
Εγώ; Το βλέπω - νομίζω ότι πριν από κάθε αποδοχή η απόρριψη 'προφητείας' προηγείται η αξιολόγηση (διάκριση) - γι'αυτό έχει σημασία και ο σκοπός (γιατί σκοποί μπορεί να υπάρχουν διάφοροι).Αλλά θα μείνω στο σκεπτικό σου, για πες μου σε τι είδους "προετοιμασία" σε οδηγούν προφητείες όπως:
...
17} Κοινοποιηθεί η σύντηξη18} Εμφανισθούν τα αντιβαρυτικά σκάφη.
...Panpam, αυτές τις προφητείες προσωπικά δεν τις έχω ακούσει, δεν ξέρω αν βοηθά ο λόγος τους σε κάτι.
Άμα ο άνθρωπος έχει αυτογνωσία τι να λέμε τώρα.. respect..
Μπορεί να είσαι άχρηστος προφήτης αλλά σου βγάζω το καπέλο για την αυτοκριτική σου.