- ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Άντε βρε ελο, μόλις το διάβασα με πιάσανε τα σιρόπια!
Πω πω εγώ ο Έλληνας ο εκλεκτός!
Σε λίγο πάω σε μια γιορτή που είναι μέσα διανοούμενοι Ιταλοί, Εβραίοι, Ισπανοί, και Γάλλοι!
Λοιπόν λέω να τους το διαβάσω, τι λες?
Ο Κύριος Μανιαρας, και όλο το θεό κρατούμενο σοι, συμπεριλαμβανομένου του κάθε εν ΓΗ ΙΣΜΟΥ, (με ότι αυτό πρεσβεύει), ας έχουν υπ όψιν και μια βλέψη μικρής ομάδος (Ελληνικής Φιλοσοφίας, μακριά από Θεούς και Σατανάδες)
Ο θεός είναι μέρα, νύχτα, χειμώνας, καλοκαίρι, πόλεμος, ειρήνη, κορεσμός και πείνα. Αυτός μεταβάλλεται με τον τρόπο της φωτιάς: όποτε αναμιχθεί με θυμιάματα, ονομάζεται ανάλογα με τη μυρωδιά του καθενός. Έτσι λοιπόν, το παν είναι διαιρετό και αδιαίρετο, γεννητό και αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιών, πατέρας και γιος, θεός και δικαιοσύνη. Αφού ακούσετε όχι εμένα (Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ) αλλά το λόγο, είναι σοφό να ομολογήσετε πως τα πάντα είναι ένα.
ΈΝΑ,
ΘΕΟΣ,
ΖΩΗ,
μακριά από λιβανιστήρια, παρακάλια, συγχωροχάρτια, ψυχοεμπορια και διαπραγματεύσεις!
Θεωρήσετε με άθεο, υλιστή, και ότι δηποτε άλλο σας περάσει από το μυαλό, είναι δικαίωμα σας, μα κάντε μου όμως τη χάρη, σκεφτείτε λίγο για εσάς, αν σε όλη σας τη ζωή, δεν είσαστε άλλο, από ότι οι άλλοι….. θέλουν για εσάς!
quote:
ΈΝΑ,
ΘΕΟΣ,
ΖΩΗ,
μακριά από λιβανιστήρια, παρακάλια, συγχωροχάρτια, ψυχοεμπορια και διαπραγματεύσεις!
Θεωρήσετε με άθεο, υλιστή, και ότι δηποτε άλλο σας περάσει από το μυαλό, είναι δικαίωμα σας, μα κάντε μου όμως τη χάρη, σκεφτείτε λίγο για εσάς, αν σε όλη σας τη ζωή, δεν είσαστε άλλο, από ότι οι άλλοι….. θέλουν για εσάς!
Όχι ΠΛΑΤΩΝΑΣ Δεν είσαι καθόλου άθεος και υλιστής .
Έχεις μια απόλυτα λογική σκέψη , μια σκέψη που την έχω εκφράσει πολλές φορές σε διάφορα θέματα αυτού του φόρουμ .
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμαι αυτή την Υπέρτατη αρχή , το ΕΝ , και να του δίνουμε ανθρώπινες ιδιότητες και αδυναμίες , αποκλειστικά και μόνο για να μπορούμε να δικαιολογούμε τις δικές μας πράξεις .
Τον Θεό τον έχουμε μέσα μας , και όχι πάνω από εμάς να κατευθύνει αυτός την ζωή μας .
Και όπως έλεγε ο Εμπεδοκλής :
Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά .
Υ.Γ εμένα να δεις σιρόπια και γέλια που με πιάσανε όταν το διάβασα , αλλά όταν το σκέφτηκα καλύτερα , αναρωτήθηκα τι άλλο κόλπο θα βρουν για να κάνουν τον άνθρωπο ακόμα ποιο ανήμπορο να στηριχθεί αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις , φαντάσου κάποιον που πρωταρχίζει τώρα τον δρόμο της αναζήτησης , πόσες τέτοιες παραπλανήσεις έχει να αντιμετώπιση στην πορεία του ;

Φίλε μου Dying σε θαυμάζω για το εκπληκτικό ταλέντο σου να ηρεμείς τους άλλους, και ταυτόχρονα να τους ωθείς στο να σκέπτονται.
Πολύ σπάνιο ταλέντο με ανεκτίμητη αξία,πραγματικά...
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τη θέση μου,λοιπον.Λες¨
quote:
Όταν πηγάζει από το συναισθηματικό μας κομμάτι είναι ίσως πιο εκρηκτική, πιο ενστικτώσης και περισσότερο απερίσκεπτη.
Είναι απλά ένας μηχανισμός αντίδρασης όταν νιώσουμε πως κάποιο από τα κεκτημένα μας κινδυνεύει.Στην σύγκρουση που είχες με τον Trithemius λοιπόν, αυτό που εγώ παρατήρησα είναι πως αυτή υποκινούταν από το συναίσθημα.
Άλλωστε ως τώρα δεν έχω εκλάβει κάποιο δείγμα "κακίας" από τον Trithemius και φυσικά δεν έχω εκλάβει κάτι τέτοιο από σένα...
Η διαφορά μας εδώ φίλε μου Dying είναι ότι αυτό που εσύ αντιλήφθηκες ως μια "σύγκρουση" γενικά,εγώ το είδα με τελείως διαφορετικό τρόπο.Το αντιλήφθηκα σαν το νόμιμο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αμυνθεί όταν δεχτεί επίθεση.Το είδα σαν το δικαίωμα μου στην αυτοάμυνα...
Επειδή όμως τυχαίνει να είμαι ο ένας απο τους δύο που ενεπλάκησαν σε αυτό που αντιληφθηκες ως σύγκρουση,και επειδή αυτο ακριβώς το γεγονός είναι πιθανόν να "θολώνει" την κρίση μου,γιαυτο ακριβώς το λόγο σε παρέπεμψα στις δύο προηγούμενες σελίδες για να κρίνεις μόνος σου το άν έχω δίκιο ή άδικο.
Αν λοιπον διάβασες την αρχή του διαλόγου μου με τον Trithemius θα πρόσεξες ότι στήν τρίτη του κιόλας απάντηση σε μήνυμα μου είχα δεχθεί ήδη δύο χαρακτηρισμούς/ταμπέλες χωρίς να του δώσω την παραμικρή αφορμή για κάτι τέτοιο.Εκτός λοιπόν και αν η διαφωνία που συνοδευεται απο επιχειρηματολογία (άσχετα αν είναι σωστή ή λάθος), θεωρείτε αιτία επίθεσης δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο να τύχω τέτοιας μεταχείρισης.
Τον πρώτο χαρακτηρισμό (χριστιανός και δογματικός) τον αντιλήφθηκα σαν ευθεία επίθεση στα πιστευω μου.Ουτε χριστιανός είμαι και πολύ περισσότερο δεν υπήρξα ποτέ δογματικός,σε ότι και αν πίστευα.
Αλλά και να ήμουν τι σχέση θα είχε αυτό με την κουβέντα μας,αγαπητέ μου Dying? Κρίνουμε αυτούς τους οποίους συζητάμε απο την ιδιότητα τους ή απο αυτά που λενε τελικα?
Τον δευτερο χαρακτηρισμό περί "πνευματικής νωθρότητας" τον αντιλήφθηκα σαν ευθεία προσωπική επίθεση πλέον. Όταν μιλαμε με κάποιον (παρουσία και άλλων) και βλεπουμε ότι ο συνομιλητης μας δεν καταλαβαίνει ή κατι δεν πάει καλα με την αντιληπτική του ικανότητα, είτε προσπαθούμε να του το εξηγήσουμε με απλούστερο τρόπο, είτε τον αφήνουμε ήσυχο και στην σιωπηρή κρίση των υπόλοιπων εμφυών μας συνομιλητών.Δεν τον λεμε βλακα,αγαπητέ μου Dying...Διαφωνείς?
Και παρόλαυτα αυτα όπως θα είδες αγαπητέ μου,δεν αντέδρασα σε καμμια απο τις δύο επιθέσεις. Επεσήμανα στο συνομιλητη μου ότι γίνεται προσβλητικός και συνέχισα με τη φραση "Χθες ήμουνα δογματικός χριστιανός,σήμερα πνευματικά νωθρός,αυριο τι?"
Ποια ήταν η απάντηση του? Ότι έχει και άλλους χαρακτηρισμούς/ταμπέλες...Το είδες αυτό αγαπητέ μου Dying?
Θα μου πεις φίλε μου Dying γιατί να προσβάλλεσαι αφού δεν είσαι τίποτα από αυτά. Ναι αλλά φίλε μου ποιός είναι αυτός που θα μου ορίσει το πότε και με τι θα πρέπει να προσβληθώ?
Ποιός μου εγγυάται ότι ο επόμενος χαρακτηρισμός δεν θα ήταν "είσαι αδελφή" ας πούμε,και ο μεθεπόμενος κάποια βρισιά για τη μάνα μου? Δηλαδή τι πρέπει να υποστεί κάποιος για να αισθανθεί προσβεβλημένος?
Θα μου πεις,γιατί δεν έχεις την ανωτερότητα να αγνοήσεις τις προσβολές,γιατί δεν είσαι στωικός,γιατί δεν γυρνάς σαν το Χριστό το μάγουλο να φας και άλλη σφαλιάρα?
Απαντώ.Γιατί δεν είμαι "πνευματικά ανώτερος" ένας κοινός άνθρωπος με τα ελλατώματα του είμαι,γιατί έχω συνδέσει τη στωικότητα με την παθητικότητα,γιατι δεν είμαι ούτε παριστάνω το Χριστό...
Θα μου πεις γιατί δεν έφυγες...Γιατί με ενδιέφερε η συζήτηση αυτή αγαπητέ Dying,και γιατί ήξερα ότι λίγο πιο κάτω ο συνομιλητής μου θα θριαμβολογούσε αποδίδοντας μου δειλία ή ότι άλλο τον βόλευε.Το έχει κάνει ήδη για κάποιον άλλο αν πρόσεξες...
Θα μου πεις "άρα προσβλήθηκες επειδή ένιωσες να απειλούνται τα κεκτημένα σου". Θα σου απαντήσω ρωτώντας σε ποιά θεωρείς "κεκτημένα"?
Τις απόψεις μου? Μα εγώ έτσι και αλλιως έχω αλλάξει την οπτική και θεώρηση μου για τον κόσμο εκατό φορές απο την εφηβεία μου μέχρι τώρα.Και κάθε φορά χαίρομαι γιαυτό,γιατί κάθε φορά βρίσκω την νεα μου οπτική καλυτερη απο την προηγούμενη.Χαίρομαι να βρίσκομαι με ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν την οπτική μου και να μου ανοίξουν νέους ορίζοντες σκέψης. Δεν αντιλαμβάνομαι τις ιδέες ούτε σαν αμάξια,ούτε σαν χωράφια...
Άρα πες μου φίλε μου Dying.Που είμαι λάθος σε όλα όσα σου είπα?
Τι έπρεπε να κάνω λοιπον με αυτές τις συνθήκες και όταν βλέπω ότι η μόνη διέξοδος είναι η άμυνα μέσω της αντεπίθεσης?
Για το θέμα των πολλαπλών ταυτοτήτων θα σου απαντήσω αργότερα το βράδυ ή αυριο γιατί πρέπει να φύγω τωρα.
Φίλε μου Ampere σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν θέλω από κανένα να μου ζητήσει συγνώμη.Άλλωστε είμαι της άποψης οτι απο τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Και έτσι και αλλιώς απο τη στιγμή που παρασύρθηκα και εγώ και είπα ουκ ολίγα δεν την δικαιούμαι. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν ο Trithemius παρέμενε Trithemius και μόνο,και αν πρόσεχε περισσότερο το πως απευθύνεται σε όσους διαφωνούν μαζί του.
Προσοχή επίσης στα συμπεράσματα για τις πιθανές ταυτότητες του Trithemius.Το ότι το μέλος Απέρριτος έχει ψηφιακή υπογραφή που συμπίπτει με μια απο τις ταυτότητες του μπορεί να είναι σύμπτωση.Ας μη μπλέκουμε ανθρώπους που πιθανόν δεν φταίνε σε τίποτα με αυτη την ιστορία.

It is the source of all true art and all science.
quote:Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Άλλωστε όταν έχεις ήδη προετοιμάσει το μυαλό σου για κάποιον, δεν πρόκειται να το αλλάξεις. Όσο για τον λόγο που συνέχισες, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν γίνεσαι υποτακτικός ή ακόλουθος του όποιου μέλους. Εδώ το θέμα είναι να γράφουμε προσωπικές απόψεις και να καταθέτουμε επιχειρήματα ορμώμενοι από το θέμα κι όχι από το αν συμμετέχει ο ένας ή ο άλλος που αποδεχόμαστε. Δες λίγο "βαθύτερα"...
Τίποτε (σε αυτόν τον τρόπο) δεν με παρέπεμπε σε φιλέρευνο ή ανοιχτόμυαλο πνεύμα και αν δεν έβλεπα τη συμμετοχή του φίλτατου Mercury δεν θα ασχολιώμουν ξανά θεωρώντας το χάσιμο χρόνου.
Σχετικά με τον αρχικό μου λογαριασμό, όντως έκανα λάθος για τη χρονολογία. Τελικά ήταν το 2002 (πέρασαν τόσα χρόνια;
). Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, ας βγει ο πραγματικός του "ιδιοκτήτης" να με διαψεύσει
. Όσο για τον Απέρριτο, είσαι πολύ εκτός πραγματικότητας, ψάξε κι άλλο όμως μπας και ξεθάψεις κανένα μέλος από το 1983... Πάντως το ότι ακόμη ασχολείσαι με αυτό και ψάχνεις μέσα στο Esoterica για τον λογαριασμό μου, δείχνει ένα γνήσιο μένος
but I can live with that
Επίσης ΠΟΤΕ δεν είπα πως χρησιμοποιώ άλλους 2 λογαριασμούς, είπα ότι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ. Αυτό σημαίνει πως ποτέ δεν έγραφα "διπλά". Κατανοητό;;;
quote:Wow φοβερή ατάκα
Δυστυχώς, όταν στα ήσσονος σημασίας αποδεικνύεσαι αναξιόπιστος δεν αφήνεις πολλά περιθώρια για ουσιαστική συζήτηση στα σοβαρότερα.
quote:Το τι (και αν) θα κάνω με τον Mercury και το οποιοδήποτε μέλος είναι δικό μου θέμα. Κανείς δεν σε όρισε συνήγορο κανενός. Μη ορίζεσαι αυτόκλητα υπερασπιστής κάποιου (και μάλιστα επιλεκτικά
Όσο για τη σκαιότατη στάση σου απέναντι στον Mercury, όχι φίλε μου δεν συμψηφίζεται με τίποτε με τη δική του στάση. Οφείλεις να του ζητήσεις συγνώμη και ίσως έτσι κερδίσεις την ευκαιρία να συνδιαλλαγής με ένα πραγματικά ανοιχτόμυαλο και φιλέρευνο πνεύμα.
Τέλος για το αν δρα ο διάβολος μόνον εφόσον του το επιτρέψει ο Γιαχβέ, εσύ πιστεύεις πως τα πράγματα είναι διαφορετικά; Το δόγμα είναι (αρχικά) ένα και το ζήτημα με τη δράση του διαβόλου είναι μέρος του. Ας δούμε λίγο τι λέει σχετικά ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός στο βιβλίο του "Έκδοσις ακριβής της ορθοδόξου πίστεως", Κεφ. Β', διδαχή 4, σελ. 107:
"Αλλά δεν έχουν (οι δαίμονες) καμία εξουσία εναντίον κανενός, ούτε καμιά δύναμη, εκτός κι αν τους επιτραπεί από τον θεό, κατά το σχέδιο της οικονομίας -όπως στην περίπτωση του Ιώβ λόγου χάρη- σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στο ευαγγέλιο για το επεισόδιο των χοίρων. Και όταν γίνει η παραχώρηση του θεού, τότε έχουν δύναμη και μεταβάλλονται και μετασχηματίζονται σε όποιο θέλουν σχήμα κατά φαντασία" Όπως καταλαβαίνεις δεν τα βγάζω από το μυαλό μου ![]()