- ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
1. Οι πρωτόπλαστοι, πριν το προπατορικό αμάρτημα δεν υπήρχε η πιθανότητα να γνωρίσουν ποτέ τον θάνατο. Αν δούμ επροσεκτικά τι λέει ο θεός στον Αδάμ στο Γέν. Β-17 και τι απάντησε η Εύα στον όφι στο Γέν. Γ-3, θα καταλάβουμε πως η μόνη περίπτωση να πεθάνουν οι πρωτόπλαστοι, θα υφίσταντο μόνον αν έτρωγαν από τον απαγορευμένο καρπό.
2.
quote:Γιατί συνδέεις τον θεό με ανθρωπομορφικά στοιχεία; Τι πάει να πει "ο θεός ήλπιζε...". Ο θεός δεν ελπίζει σε κάτι γιατί ελπίζουν αυτοί που δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, έτσι εύχονται-ελπίζουν για κάτι που θέλουν πολύ να συμβεί, όμως δεν είναι σίγουροι για την εξέλιξη. Αν ήταν σίγουροι, θα λέγανε "ξέρουν πως θα συμβεί το τάδε". Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο θεός. Δεν γίνεται αλλιώς.
Κι όμως, ελπίζει σε μια λέξη συγχώρεσης που θα πρόφεραν τα πλάσματά του για να τους συγχωρήσει και να γίνουν τα πράγματα όπως πριν την πράξη ανυπακοής τους.
3.
quote:Κατά τη γνώμη μου οι πρωτόπλαστοι έκαναν λάθος γιατί δεν εξέφρασαν καμία αντίρρηση για το όλο ζήτημα της λανθασμένης πράξης. Δηλαδή, αφού ήταν αδαείς περί του τι σήμαινε η βρώση του συγκεκριμένου καρπού (καλό, κακό, αμαρτία κλπ), θα είχαν κάθε λόγο όχι μόνον να μην αισθάνονται πως έφταιξαν, αλλά θα έπρεπε να προβάλλουν την ένστασή τους προς τον θεό, γιατί συνέβη κάτι στην πλάτη τους, χωρίς να έχουν οι ίδιοι επίγνωση του τι γινόταν. Κοινώς, έπρεπε να αρνηθούν την ευθύνη τωνσυνεπειών αυτής της επιλογής. Όλα έχουν σχέση με την προγενέστερη παραδείσια κατάσταση.
Αφού το έφαγαν όμως, θεωρούμε όλοι πως τώρα πια γνωρίζουν το κακό και το καλό και είναι σε θέση να επιλέξουν, σωστά;
Γιατί, λοιπόν, αντί να παραδεχθούν το σφάλμα τους και να πουν ένα συγνώμη, αυτοί επιλέγουν το δρόμο της πονηρίας και της αδιαλλαξίας;
4.
quote:Εσύ τελικά, τι βρίσκεις αρνητικό στη συμπεριφορά τους; Το ότι "αγνόησαν" τις εντολές του θεού ή το ότι έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο;
Πριν τη βρώση του απαγορευμένου καρπού είχαν κάποιο ελαφρυντικό, τώρα όμως τι ελαφρυντικό έχουν;;
Κανένα! Το κακό το ίδιο που τώρα πλέον εισήλθε μέσα τους, τους οδηγεί στη συγκεκριμένη στάση τους. Αυτοί επέλεξαν να ζήσουν μακριά και σε α-κοινωνία με το Δημιουργό τους. Μόνοι τους αυτοτιμωρούνται.
5.
quote:Κάθε άλλο παρά εχθρική; Μα τους έδιωξε από τον παράδεισο! Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από την απώλεια της παραδείσιας κατάστασης;
Αν ήταν, όντως, όλα προσχεδιασμένα με σκοπό την τιμωρία τους, θα τους επίπληττε αμέσως χωρίς να περιμένει καμιά εξήγηση. Η συμπεριφορά Του όμως κάθε άλλο παρά εχθρική είναι.
6.
quote:Ακριβώς! Η μεταμέλεια δεν ήταν στις επιλογές τους γιατί αυτό που είχε γίνει δεν μπορούσε να αναιρεθεί. Άπαξ και είδαν το "φως" και γνώρισαν το καλό και το κακό, δεν υπήρχε γυρισμός στην παραδείσια κατάσταση.
Εγώ πιστεύω πως ένα «συγνώμη Πατέρα, παρασυρθήκαμε» θα αρκούσε για να τους συγχωρήσει ο Πατέρας τους και να μην εκδιωχθούν από το χώρο που είχε δημιουργηθεί για αυτούς.
Από τη στιγμή όμως που το κακό εισήλθε, δια της ανυπακοής, μέσα τους, τους καταδίκασε στη συνέχεια.
quote:
Πριν τη βρώση του απαγορευμένου καρπού είχαν κάποιο ελαφρυντικό, τώρα όμως τι ελαφρυντικό έχουν;;
Κανένα! Το κακό το ίδιο που τώρα πλέον εισήλθε μέσα τους, τους οδηγεί στη συγκεκριμένη στάση τους. Αυτοί επέλεξαν να ζήσουν μακριά και σε α-κοινωνία με το Δημιουργό τους. Μόνοι τους αυτοτιμωρούνται.
Αυτή τη στάση επιλέγουμε και εμείς μέχρι σήμερα και στις προσωπικές μας σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Κι όμως, ένα συγνώμη και η παραδοχή του σφάλματός μας θα μας προφύλασσε από ένα σωρό κακοτοπιές!!
Λίγο αφελέστατο, λίγο χαζοχαρούμενο να λέμε οτι το φάγωμα ενός απλού φρούτου είναι η αιτία για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Θα μπορούσε το παραμύθι να φέρει άλλα πολύ σοβαρότατα παραδείγματα μήπως και γίνει λίγο περισσότερο πιστευτό όπως η συμπεριφορά αλλά αυτή η μορφή δαιμονοποίησης των καρπών είναι κάτι που δέν στέκει μπροστά στα μάτια του οποιουδήποτε.
Αλλά για την όποια στάση που ακολούθησαν δέν μπορεί να φταίνε οι επόμενοι άνθρωποι που δέν έφαγαν κανένα μήλο. Δέν φταίει σε τίποτα το μωρό που πρέπει τάχατες να βαπτιστεί αμέσως για να του φύγουν οι αμαρτίες που δέν έχει γνωρίσει ποτέ του. Ο χριστιανισμός όπως αναγνωρίζεις και συνυπογράφω δέν έχει βοηθήσει καθόλου τις προσωπικές μας σχέσεις. Σφάλματα όλοι κάνουμε ασταμάτητα όσο ζούμε άσχετα με το τί πιστεύουμε, και αντίστοιχα κάποια στιγμή μετανιώνουμε χωρίς να σώζει σε τίποτα την κατάσταση ούτε εμάς τους ίδιους αφού το κακό δέν επανορθώνεται.
Αυτή είναι η ζωή μας πέφτουμε σε σφάλματα, μετανιώνουμε, ξαναπέφτουμε και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Με την αναγνώριση του σφάλματος ελάχιστα πράγματα διορθώνονται ίσως μόνο διδαχθούμε κάτι για το μέλλον αυτό δέν σημαίνει οτι αποβάλεται το αμάρτημα.
Έχω δει να επεμβαίνετε αμεσότατα για πολύ πιο ήπιους χαρακτηρισμούς, να κοκκινίζετε γραπτά για πολύ πιο αθώες εκφράσεις και να εγκαλείτε στην τάξη ή και να κλειδώνετε λογαριασμούς για υποψίες και μόνον διπλού (πόσο μάλλον πολλαπλού λογαριασμού).
Αρκεί μήπως κάποιος να είναι αντιχριστιανός για να χαίρει προνομιακής μεταχείρισης; (και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτό το topic βεβαίως).
Εσύ αγαπητέ Dying Incubus βρίσκεις το θέμα ενδιαφέρον. Εγώ το βρίσκω μία από τα ίδια. Δηλαδή «ελάτε παιδιά να βγάλουμε τα απωθημένα μας με το χριστιανισμό». Άλλη μια αφορμή για να αμολήσουμε συνθήματα αλα hellenicreligion και να εμέσουμε εξυπνακίστικους αφορισμους του τύπου «τους υπνοβάτες δεν πρέπει να τους ξυπνάς... χυδαιότητες δήθεν χιουμοριστικές όπως
«ενώ σου δείχνουν το δάσος, εσύ κοιτάς το δάκτυλο (αλήθεια, ποιό από τα 5 είναι; )» και εξυπνακισμούς οιωνεί εξυπνάδας» «Οι χριστιανοί ψάχνουν τη διαφορά στην ποσότητα της ουσίας, όμως η διαφορά έγκειται στην ποιότητα αυτής »
Βλέπετε είναι άλλο το να μην είσαι χριστιανός και άλλο το να είσαι αντιχριστιανός. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχεις ως αντίθεση, αντλείς αυτοεκτίμηση από το να υποτιμάς άλλους. Αν δεν υπήρχαν χριστιανοί θα έπρεπε να τους εφεύρουν για να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Αν σε κάποιους δεν τους κάνει η ορθοδοξία (και τονίζω το ορθοδοξία γιατί παραγνωρίζεται η διαφορά της από τις άλλες …«εκδοχές») ας μην ασχοληθούν άλλο. Ας ασχοληθούν με αυτό που πιστεύουν και ας το αναδείξουν και όχι με αυτό που δεν πιστεύουν. Ή τουλάχιστον, αν επιμένουν, υπάρχουν άπειρα ανοικτά topic που μπορούν να εκτονώσουν το αντιχριστιανικό τους μένος. Δεν χρειάζονται άλλα.
quote:
Αν σε κάποιους δεν τους κάνει η ορθοδοξία (και τονίζω το ορθοδοξία γιατί παραγνωρίζεται η διαφορά της από τις άλλες …«εκδοχές») ας μην ασχοληθούν άλλο. Ας ασχοληθούν με αυτό που πιστεύουν και ας το αναδείξουν και όχι με αυτό που δεν πιστεύουν. Ή τουλάχιστον, αν επιμένουν, υπάρχουν άπειρα ανοικτά topic που μπορούν να εκτονώσουν το αντιχριστιανικό τους μένος. Δεν χρειάζονται άλλα.
Αυτό δέν σημαίνει αγαπητέ οτι θα μας απαγορεύσεις φασιστικά να συμμετάσχουμε και να πούμε την γνώμη μας, επειδή δέν πιστεύουμε σε αυτά που πιστεύεις εσύ. Σε όλα τα topic ο χριστιανισμός κατακρίνεται και εσύ μπορείς να ασχοληθείς με αυτό που πιστεύεις αλλά φαίνεται η μόνη σου ασχολία είναι να κατακρίνεις τις φράσεις των άλλων.
quote:
Λίγο αφελέστατο, λίγο χαζοχαρούμενο να λέμε οτι το φάγωμα ενός απλού φρούτου είναι η αιτία για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Θα μπορούσε το παραμύθι να φέρει άλλα πολύ σοβαρότατα παραδείγματα ....
Φίλε Επαίτη,
αν δεν σου αρέσει το παραμύθι, τότε τι χαλεύεις εδώ μέσα;
Όποτε μας συμφέρει πρόκειται για παραμύθι και όταν δε συμφέρει το αντιμετωπίζουμε ως δόγμα;
Παραμύθι ή όχι, αν θέλεις, μπορείς και νομίζεις ότι έχεις επιχειρήματα, κρατήσου στη ροή της συζήτησης.
Άλλωστε, το θέμα δεν ανοίχτηκε από τους "υποστηρικτές του παραμυθιού".
Τα βιολιά αυτό το σκοπό βαρούν, αν θες χορεύεις, αν δεν θες, κάθεσαι στο τραπέζι και κοιτάς τους άλλους να χορεύουν!
Κι αν θες, μπορείς κάλλιστα να ακολουθήσει την προτροπή του Αmpere, με την οποία συμφωνώ:
"Ας ασχοληθούν με αυτό που πιστεύουν και ας το αναδείξουν και όχι με αυτό που δεν πιστεύουν."

quote:
Trithemius Απεστάλη: 01/03/2007, 23:37:23
κάνε κλικ^^^^Επίσης, γνωρίζεις καλύτερα από εμένα πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι πολλοί οι λογαρισμοί με κοινή προέλευση. Δεν καταλαβαίνω γιατί υφίσταται θέμα για εμένα προσωπικά και μάλιστα όταν είμαι ίσως ο μοναδικός που έχω το θάρρος να το δηλώσω.
Trithemius κάνουμε διακρίσεις εις βάρος σου, επειδή είσαι αντιχριστιανός.
quote:
Ampere Απεστάλη: 01/03/2007, 23:37:23
κάνε κλικ^^^^Αγαπητέ Dying Incubus και φίλοι συντονιστές, μήπως είναι επιτέλους καιρός να σταματήσει αυτή η υποκρισία;
Έχω δει να επεμβαίνετε αμεσότατα για πολύ πιο ήπιους χαρακτηρισμούς, να κοκκινίζετε γραπτά για πολύ πιο αθώες εκφράσεις και να εγκαλείτε στην τάξη ή και να κλειδώνετε λογαριασμούς για υποψίες και μόνον διπλού (πόσο μάλλον πολλαπλού λογαριασμού).
Αρκεί μήπως κάποιος να είναι αντιχριστιανός για να χαίρει προνομιακής μεταχείρισης; (και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτό το topic βεβαίως).
Ampere κάνουμε διακρίσεις εις όφελος του Trithemius επειδή είναι αντιχριστιανός.
...
Ampere και Trithemius, έχει μήπως περάσει από το μυαλό σας, ότι οι υποθέσεις σας είναι εξίσου λανθασμένες; ![]()

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Φίλε Επαίτη,
αν δεν σου αρέσει το παραμύθι, τότε τι χαλεύεις εδώ μέσα;
Όποτε μας συμφέρει πρόκειται για παραμύθι και όταν δε συμφέρει το αντιμετωπίζουμε ως δόγμα;
Xαλεύω γιατί με ενδιαφέρει οτιδήποτε λέγεται γύρω απο θέματα θρησκείας. Άν θίχτηκες με τον όρο "παραμύθι" σου επαναλαμβάνω οτι για μένα είναι, εσύ μπορείς να το πιστεύεις σάν ιερή ιστορία δικαίωμα σου. Εγώ αυτό που ήθελα να πώ δέν είναι άν είναι παραμύθι ή όχι αλλά είναι γελοιότατο να διδάσκουμε οτι όποιος τρώει μήλο ακόμα και άν είναι άνθρωπος του θεού μετατρέπεται σε άνθρωπο του διαόλου, όλοι μας γνωρίζουμε οτι το μήλο είναι κάτι παραπάνω απο ακίνδυνο.
quote:
Κι αν θες, μπορείς κάλλιστα να ακολουθήσει την προτροπή του Αmpere, με την οποία συμφωνώ:
"Ας ασχοληθούν με αυτό που πιστεύουν και ας το αναδείξουν και όχι με αυτό που δεν πιστεύουν."
Καλά άν εσύ και οι ομοιδεάτες σου ονειρεύεσθε να μετατρέψετε τα fora σε μονόλογο μεταξύ απολογητών, δέν είμαστε υποχρεωμένοι να σας κάνουμε το χατίρι. Το να κατακρίνεις κάποιον με την δικιολογία οτι συμμετέχει σε κάποιο θέμα που πιστεύει άλλα απο αυτά που περιγράφει, δηλώνει πανικό, αδυναμία αντιμετώπισης του με επιχειρήματα.
Εγώ προσωπικά εάν βλέπω να γράφεται κάτι που θεωρώ ανισσοροπία δέν μπορώ να σιωπήσω, ΣΙΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!
Αυτά σου τα γράφω για να καταλάβεις πως δεν έχω χόμπυ τον αντιχριστιανισμό όπως αναφέρεις, αλλά τον καυτηριασμό και τη διαμαρτυρία απέναντι σε κάθε θεοκρατικό σύστημα που επηρεάζει τη σχέση μου με την κοινωνία όπου ζω και που σε καθιστά κοινωνικά αποκλεισμένο αν δεν ενταχθείς σε αυτό το θρήσκευμα. Ασχολούμαι επισταμένα με την π.δ. και την ξεχωρίζω πραγματικά από το ύφος και τον προσανατολισμό της κ.δ. Απλά μου είναι αδύνατο να χωνέψω όχι μόνον τα τραγικά που γράφονται στην π.δ. αλλά στα πλαίσια του ενιαίου βιβλίου (βίβλος) δεν μπορώ να κατανοήσω την αντιδιαμετρική διαφορά της με το ύφος και το αντικείμενο της κ.δ.
Σχετικά με τα περί λογαριασμών, φίλη Amalia, θεωρώ πως είμαι (τελικά) πέραν του δέοντος ειλικρινής με το σύστημα και δεν θα ήθελα να το συνεχίσουμε παραπάνω. Ανέφερα ένα δεδομένο πως αφού όντως γνωρίζετε εσείς οι διαχειριστές τις κινήσεις των λογαρισμών στο φόρουμ, πάραυτα δεν επεμβαίνετε και αυτό είναι θετικό. Πραγματικά, αν έχετε δει τους δικούς μου λογαρισμούς, παρατηρείτε πως ΠΟΤΕ δεν γράφω με 2-3 λογαρισμούς ταυτόχρονα και αυτό έχει σημασία, εν αντιθέσει με άλλες περιπτώσεις που ο ίδιος χρήστης γράφει ταυτοχρόνως έχοντας άλλες σκοπιμότητες. Κατ' ουσίαν δηλαδή, πάντοτε χρησιμοποιώ 1 λογαρισμό και επί 4 σχεδόν χρόνια αυτό δεν το έχω παραβεί ποτέ! Αν τώρα απαιτείτε την απενεργοποίηση των υπολοίπων 2 λογαρισμών μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πράξετε. Λεπτομέρειες ευχαρίστως να σας δώσω με pm.
Καλημέρα σε όλους.
quote:
Trithemius: Απλά μου είναι αδύνατο να χωνέψω όχι μόνον τα τραγικά που γράφονται στην π.δ. αλλά στα πλαίσια του ενιαίου βιβλίου (βίβλος) δεν μπορώ να κατανοήσω την αντιδιαμετρική διαφορά της με το ύφος και το αντικείμενο της κ.δ.
Τώρα εξηγείτε γιατί ήταν, για σένα, ‘παιδαριώδη’ η ερώτηση μου εάν γνωρίζεις την Άγια Γραφή!!!
Άρα με αυτήν την τελευταία δήλωση σου με δικαιώνεις ότι όντος δεν έχεις ιδέα για την Άγια Γραφή και επιβεβαιώνεις ότι το μόνο που κάνεις είναι προπαγάνδα!!!
Γιατί ένας δηλωμένος αντί-χριστιανός το μόνο που μπορεί να κάνει εναντία στους χριστιανούς είναι η προπαγάνδα!
Το πρόβλημα σου δεν είναι αυτό, ότι:<< δεν μπορώ να κατανοήσω την αντιδιαμετρική διαφορά της με το ύφος και το αντικείμενο της κ.δ.>> το πρόβλημα είναι ότι αφού εσύ δεν μπορείς να κατανοήσεις άρα δεν μπορεί κανένας, για σένα! Άρα εσύ δεν ήθελες διάλογο, δεν ήθελες να κατανοήσεις αυτό που δεν μπορείς γιατί δεν έκανες καμία μα καμία ερώτηση που να αφόρα αυτό που δεν μπορείς να κατανοήσεις γιατί νομίζεις ότι κανένας δεν είναι ποιο έξυπνος από σένα! Άλλα αυτό που ήθελες είναι αυτή η δήλωση σου : << πως δεν έχω χόμπυ τον αντιχριστιανισμό όπως αναφέρεις, αλλά τον καυτηριασμό και τη διαμαρτυρία απέναντι σε κάθε θεοκρατικό σύστημα που επηρεάζει τη σχέση μου με την κοινωνία όπου ζω και που σε καθιστά κοινωνικά αποκλεισμένο αν δεν ενταχθείς σε αυτό το θρήσκευμα. >> Με ποιο τρόπο θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, αφού όπως ομολογείς δεν έχεις κατανοήσει τίποτα; Σαφώς , μόνο με ένα τρόπο και αυτό έκανες! Προπαγάνδα, αυτός είναι ο δρόμος σου για να πετύχεις αυτό που θέλεις!!!
Με την δήλωση σου δηλώνεις ότι οι Χριστιανοί δεν είναι μέρος της κοινωνίας όπου ζεις και δεν θέλεις να είναι μέρος σ’ αυτήν!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Σκέψου λίγο, ο Θεός έπλασε τον Άνθρωπο κατ’ εικόνα και ομοίωσή του, αλλά του στέρησε τη συνείδηση, απαγορεύοντάς του να γευτεί το ξύλο της Γνώσεως του Καλού και του Κακού. Αυτό ήταν που θα του έδινε την ικανότητα να διακρίνει το καλό από το κακό. Έτσι τον καταδίκαζε σε μια κατάσταση ουδέτερη, αυτή της ασυνειδησίας, στην οποία θα μπορούσε αδιάφορα να κάνει το καλό ή το κακό χωρίς να το καταλαβαίνει.
Ο Διάβολος όμως θέλησε να τελειοποιήσει το θείο έργο, όμως είναι δυνατόν να υποθέσεις ότι το έκανε χωρίς να το γνωρίζει ο Δημιουργός, ο Παντογνώστης Θεός; Όχι, είναι αδιανόητο. Επομένως ο Θεός παραδεχόταν την ατέλεια του έργου του κι έδωσε στον Πονηρό την ευκαιρία, ίσως και την εντολή, να το τελειοποιήσει, δείχνοντάς του τον τρόπο να αποκτήσει συνείδηση.
4)<<Επομένως ο Θεός παραδεχόταν την ατέλεια του έργου του,>> και εδώ προπαγάνδα άλλα και αντιφάσκει με το ποιο πάνω; Τελικά ο Θεός τι έκανε;
5)<<έδωσε στον Πονηρό την ευκαιρία,>> πονηρός = καλός ; αυτό δεν παρουσιάζεις ; ο Πονηρός είχε την δυνατότητα να κάνει αυτό το μεγάλο καλό στον άνθρωπο που δεν μπορούσε να το κάνει ο Θεός με την άδεια του Θεού; Άρα εάν ο Θεός δεν έδινε την ευκαιρία στον Πονηρό, ο Πονηρός δεν θα μπορούσε να τελειοποιήσει το έργο;
6)<<ο Θεός έδωσε στον Πονηρό ίσως και την εντολή>> να το τελειοποιήσει, λοιπόν αποφασίστε τελικά τι έκανε ο Θεός ; άλλα μάλλον καλυτέρα να πείτε εάν ο Πονηρός έκανε κάτι από μόνος του και εάν μπορούσε να το κάνει η όλα ήταν ενεργεία του Θεού αφού είτε ο Θεός του έδωσε την εντολή η την ευκαιρία άρα ο Θεός είναι αυτός που τελειοποίησε το έργο;
quote:
Το να αποκτήσει συνείδηση ο άνθρωπος δεν ήταν αμάρτημα, αφού το αμάρτημα σημαίνει πράξη ενσυνείδητη, δηλαδή διάκριση του καλού και του κακού και δυνατότητα επιλογής και μέχρι τη στιγμή που θα γεύονταν από τον «απαγορευμένο καρπό» δε γνώριζαν πως αυτό που έκαναν ήταν αμαρτία. Το πιο πιθανό ήταν να μην καταλάβαιναν οι πρωτόπλαστοι τι εννοούσε ο Θεός όταν τους έλεγε να μην φάνε από τον «απαγορευμένο καρπό». Για τους πρωτόπλαστους η λέξη «όχι» και η λέξη «μη» ήταν άγνωστες και χωρίς νόημα μέχρι που γεύτηκαν τον καρπό. Το να έχει συνείδηση ο άνθρωπος ήταν απόκτημα, που θα τον παίδευε ίσως, αλλά θα του δημιουργούσε τη δυνατότητα διάκρισης, ικανότητα που θα του έδινε ταυτόχρονα και τη δυνατότητα της σωτηρίας. Δεν είναι αυτό ένα ανεκτίμητο δώρο; Ένα δώρο που του προσέφερε ο Διάβολος – που για την πράξη του αυτή γκρεμίστηκε στη γέεννα του εξώτερου πυρός εις τον αιώνα.
Άλλα αυτό είναι άλλο πράγμα: <<Το πιο πιθανό ήταν να μην καταλάβαιναν οι πρωτόπλαστοι τι εννοούσε ο Θεός όταν τους έλεγε να μην φάνε από τον «απαγορευμένο καρπό». Για τους πρωτόπλαστους η λέξη «όχι» και η λέξη «μη» ήταν άγνωστες και χωρίς νόημα μέχρι που γεύτηκαν τον καρπό.>>
Τελικά είναι άλλο πράγμα η το ίδιο; σαφώς και το ίδιο, προπαγάνδα!!! προπαγάνδα για ποιον; σαφώς για τον Διάβολο που πρόσφερε και το μεγαλύτερο δώρο στον άνθρωπο – που για την πράξη του αυτή γκρεμίστηκε στη γέεννα του εξώτερου πυρός εις τον αιώνα. Και εδώ άλλο ψέμα, αφού ακόμα είναι ελεύθερος . άλλα εφόσον το ξέρετε ότι θα ‘γκρεμιστεί’ 1) γιατί θα ‘γκρεμιστεί’ ; 2) ποιος θα τον ‘γκρεμίσει’;
quote:
) Και γιατί ο Πονηρός μας εμβάλλει εις πειρασμούς; Για να μας δοκιμάζει. Για να μας κάνει να νιώθουμε την αξία του δώρου που μας έκανε. Κάθε φορά που μας πειράζει, επιζητεί την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας. Μας έβγαλε από την παραδείσια κατάσταση της ασυνειδησίας, μας λύτρωσε από το σκοτάδι της, μας έφερε το φως και γι’ αυτό ονομάστηκε και Εωσφόρος. Δόξα τω άρχοντι του κόσμου!
1)Αποφασίστε τελικά τι έχει γίνει:<< Μας έβγαλε από την παραδείσια κατάσταση της ασυνειδησίας, μας λύτρωσε από το σκοτάδι της,>> αυτό το έκανε με την εντολή του Θεού, ο Θεός του έδωσε την ευκαιρία; η από μόνος του; Αποφασίστε τελικά τι έχει γίνει;
2) <<μας λύτρωσε από το σκοτάδι της, μας έφερε το φως και γι’ αυτό ονομάστηκε και Εωσφόρος.>> και αυτό πως έγινε; Ποιος τον ονόμασε Εωσφόρο; πότε; οι πρωτόπλαστοι τον ονόμασαν και αυτό το κάνανε όταν τους έφερε στο φως; Εάν και αυτό δεν είναι προπαγάνδα τότε τι είναι; σαφώς το παρακάτω!
3) Δόξα τω άρχοντι του κόσμου! Που; Σαφώς στη γέεννα του εξώτερου πυρός εις τον αιώνα. Και αυτό εσείς το είπατε ότι: – που για την πράξη του αυτή γκρεμίστηκε στη γέεννα του εξώτερου πυρός εις τον αιώνα.
Λοιπόν αυτά στα ξαναπαρουσιάζω Trithemius για να συνεχίζεις το χόμπι σου: << Αυτά σου τα γράφω για να καταλάβεις πως δεν έχω χόμπι τον αντι χριστιανισμό όπως αναφέρεις, αλλά τον καυτηριασμό και τη διαμαρτυρία απέναντι σε κάθε θεοκρατικό σύστημα που επηρεάζει τη σχέση μου με την κοινωνία όπου ζω και που σε καθιστά κοινωνικά αποκλεισμένο αν δεν ενταχθείς σε αυτό το θρήσκευμα. Ασχολούμαι επισταμένα με την π.δ.>>
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
quote:
Trithemius Απεστάλη: 01/03/2007, 23:37:23
κάνε κλικ^^^^
Επίσης, γνωρίζεις καλύτερα από εμένα πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι πολλοί οι λογαρισμοί με κοινή προέλευση. Δεν καταλαβαίνω γιατί υφίσταται θέμα για εμένα προσωπικά και μάλιστα όταν είμαι ίσως ο μοναδικός που έχω το θάρρος να το δηλώσω.
Ampere Απεστάλη: 01/03/2007, 23:37:23
κάνε κλικ^^^^
Αγαπητέ Dying Incubus και φίλοι συντονιστές, μήπως είναι επιτέλους καιρός να σταματήσει αυτή η υποκρισία;
________________________________________Ampere κάνουμε διακρίσεις εις όφελος του Trithemius επειδή είναι αντιχριστιανός.
Ζητώ ο αντί-χριστιανός!!! Γιατί οι διακρίσεις κάνουνε είτε εις βάρος του είτε εις όφελος του! Άρα το μέτρο για διάκριση είναι ο αντί-χριστιανός η ο αντί-Χρίστος καλυτέρα!!!
Άρα Ampere, πρέπει να καταλάβεις ότι το κέντρο είναι ο αντί-χριστιανός !
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά, γιατί πρέπει να βάζουμε μια ταμπέλα στον άλλο για να στηρίξουμε την άποψη μας. Τα επιχειρήματα μας δεν φτάνουν και πρέπει να ενισχυθούν με αυτό τον τρόπο ;
Προσωπικά μεγάλωσα σε μια οικογένεια normal, όπου οι γονείς μου δεν είχαν κανένα κώλυμα με τη θρησκεία. Χριστιανοί μεν, αλλά στα τυπικά, Χριστούγεννα, Πάσχα, γάμοι, βαφτίσια, κηδείες και Χαιρετισμούς με τα παρελκόμενα η μητέρα μου. Εμένα προσωπικά, δεν με είχαν απασχολήσει τα θρησκευτικά θέματα στην ουσία τους, σχεδόν καθόλου, εκτός από το στράβωμα που έχω με τον κλήρο.
Κάποια στιγμή αυτά τα θέματα άρχισαν να με απασχολούν περισσότερο και να προβληματίζομαι για κάποια πράγματα που αφορούσαν τη θρησκεία μου, όπως την είχα μάθει και ήταν ενάντια στη λογική μου και στον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.
Έτσι λοιπόν άρχισα να το ψάχνω λιγάκι παραπάνω, όχι ότι έχω κάνει τίποτα διατριβές, ούτε κοιμάμαι σε τίποτα βιβλιοθήκες, απλά προσπαθώ να διαβάζω περισσότερο θέματα σχετικά με τη θρησκεία και τον εσωτερισμό γενικότερα (ότι τουλάχιστον μπορώ να καταλάβω).
Να μαζεύω γνώμες και απόψεις ανθρώπων που έχουν μελετήσει περισσότερο πάνω σε αυτά τα θέματα, για να καταφέρω να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να έρθω πιο κοντά σε μια απάντηση. Και λέω πιο κοντά γιατί την απάντηση ολόκληρη θεωρώ ότι δεν πρόκειται να τη βρω.
Αυτός είναι και ο λόγος που με ενδιαφέρει να ακούω όλες τις απόψεις, όσο ποταπές πολλές φορές και να φαίνονται και να σέβομαι όλες τις θρησκείες ανεξαρτήτως το πόσο διαδεδομένες είναι ή όχι.
Οι ενστάσεις που μπορεί να έχω, είναι λογικό να είναι απέναντι στο χριστιανισμό, αφού αυτόν με έμαθαν και με αυτόν μεγάλωσα. Δεν είμαι Βουδιστής για να ψάξω να βρω τα παράδοξα του Βουδισμού και να ζητήσω εξηγήσεις. Δεν με ενδιαφέρει, γιατί από το Βουδισμό μπορώ αν τον μελετήσω, να κρατήσω κάποια στοιχεία και τα υπόλοιπα να τα παραβλέψω, χωρίς να θεωρηθώ αιρετικός. Αυτό όμως αν το κάνω εδώ με τον χριστιανισμό, θα μου πεις...τι λες ρε φίλε, ή δέχεσαι το δόγμα όπως είναι ή όχι, εκπτώσεις έχουμε ; και μπορεί να έχεις και δίκιο.
Αλλά γιατί όταν θα θελήσω να κάνω μια ένσταση, σε κάτι που αφορά τον χριστιανισμό, θα πρέπει να είμαι δωδεκαθειστής, σατανιστής, άθεος, προβοκάτορας, βαλτός, νεοεποχίτης κ.α. ανάλογα με την περίσταση ;
Δεν μπορεί να είμαι ένας ανήσυχος άνθρωπος με απορίες και διάθεση για έρευνα ;
Στράτος

quote:
el.elyon
η ο αντί-Χρίστος καλυτέρα!!!
Εμένα με εκνευρίζει και ο αντι-Παναγιώτης.

macedon
quote:
Έτσι λοιπόν ένα τέτοιο άτομο μπορεί να επιτίθεται χωρίς κανένα δισταγμό,και χωρίς καμμιά συναισθηματικού τύπου περίσκεψη της πράξης του αυτής,γιατί πολύ απλά δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι επιτίθεται σε κάτι,αφού αυτό το κάτι δεν υπάρχει για το ίδιο...Κατά μια έννοια πιστευω ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως κακό δεν είναι τίποτα άλλο παρά "ατυχήματα",πράγματα που απλά "συμβαίνουν" επειδή λόγω κάποιων αντικειμενικών συνθηκών δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά.
Πιστεύω πως η επίθεση χωρίς κανένα δισταγμό απέναντι στον άλλον κι η έλλειψη συναισθηματισμού πηγάζει σχεδόν πάντοτε από το νοητικό κομμάτι του ανθρώπου.
Όταν η επίθεση που θα κάνεις στον συνάνθρωπο σου δεν σε ενδιαφέρει στο ελάχιστο αν θα τον κάνει να πληγωθεί, να πονέσει, να βιώσει άσχημα συναισθήματα τότε αυτή σου η επίθεση είναι μια νοητική διεργασία και πολλές φορές είναι πάρα πολύ προσεγμένη, "καλοδουλεμένη" και - κατά την γνώμη μου - πιο καταστροφική.
Όταν πηγάζει από το συναισθηματικό μας κομμάτι είναι ίσως πιο εκρηκτική, πιο ενστικτώσης και περισσότερο απερίσκεπτη.
Είναι απλά ένας μηχανισμός αντίδρασης όταν νιώσουμε πως κάποιο από τα κεκτημένα μας κινδυνεύει.
Στην σύγκρουση που είχες με τον Trithemius λοιπόν, αυτό που εγώ παρατήρησα είναι πως αυτή υποκινούταν από το συναίσθημα.
Άλλωστε ως τώρα δεν έχω εκλάβει κάποιο δείγμα "κακίας" από τον Trithemius και φυσικά δεν έχω εκλάβει κάτι τέτοιο από σένα... ![]()
quote:
Πχ κάποιος που κυκλοφορεί εδω μέσα σήμερα σαν Χ,αυριο σαν Ψ,και μεθαυριο σαν Ω, έχει εξορισμού μειωμένη, ή ίσως και μηδενική αίσθηση της ταυτότητας του.
Χμμμ!
Φίλε μου, θα σου εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου επάνω σ' αυτό.
Αν εγώ πχ αύριο θελήσω να μπαίνω ως Βελλεροφόντης και μετά από 1 χρόνο ως Θησέας θα πρέπει να κοιτάξουμε το κίνητρο μου.
Μπορεί ως Dying_Incubus να έχω ένα προφίλ που ταιριάζει σε έναν Μουσουλμάνο και να υπερασπίζομαι με πάθος τις θέσεις μου.
Ως Βελλεροφόντης μπορεί να γράφω ως φανατικός Προτεστάντης και να θίγω τον άλλο μου εαυτό!
Αυτό μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα ή όχι.
Αυτό μπορεί να δείχνει μια διάθεση για χαβαλέ, μπορεί να δείχνει μια τάση για παραπλάνηση των μελών ή 1002 άλλα πράγματα...
Αν όμως με τη νέα μου ταυτότητα παραμένω ο ίδιος κι εγκαταλείψω την προηγούμενη μου, αυτό μπορεί να σημαίνει πως ήθελα μια αλλαγή στο nickname μου (Ο Dying πέθανε πια και πάμε για άλλα!
).
Μπορεί πάλι να είχα ένα τεχνικό πρόβλημα (να έχασα τον παλιό μου κωδικό) κι άνοιξα έναν καινούριο οπότε και κρατάω πλέον αυτόν.
Βλέπεις την διαφορά, φίλε μου? ![]()
quote:
Από την εξωτερική άποψη του όμως αυτό που θα ήθελα να σε παρακαλέσω είναι,όταν βρεις χρόνο,να επισκεφτείς τις δύο προηγούμενες σελίδες του θέματος. Και να διαβάσεις την εξέλιξη του διαλόγου ανάμεσα σε μένα και τον Trithemius αποκλειστικά. Οταν το κάνεις αυτό θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο δέχτηκα πρώτος επίθεση (δογματικός χριστιανός),αλλά έδωσα τόπο στην οργή και στην δευτερη επίθεση (νοητικά νωθρός),απλά και μόνο επισημαινοντας στο συνομιλητη μου Trithemius τα σημεία που βρίσκω προσβλητικά ,με την ελπίδα ότι θα το καταλάβει,και χωρίς να αντεπιτεθώΌμως στωικός φιλόσοφος δεν υπήρξα ποτέ φίλε μου,δεν σκοπευω να γίνω, και η ανοχή μου έχει τα όρια της...
Ο Στωϊκός φιλόσοφος όμως γιατί υπομένει?
Τι είναι αυτό που βλέπει πίσω από αυτό που υπομένει? ![]()
Το ερώτημα μου είναι καθαρά για τους Στωϊκούς και μόνο. ![]()

In anticipation of my resurrection...
100 φορές έχω ακούσει πως ευνοεί τους Χριστιανούς, 100 φορές έχω ακούσει πως ευνοεί τους αντιχριστιανούς και 100 φορές πως ευνοεί τους Δωδεκαθεϊστές κτλ κτλ.
Τώρα αν μετά από τα τόσα χρόνια που υπάρχουν τα Forums κι έχει φανεί η στάση μας απέναντι στον Άνθρωπο πάμπολλες φορές, αυτές οι 100 φορές θα πρέπει να γίνουν 101, δεν ξέρω τι να πω...
quote:
Βλέπετε είναι άλλο το να μην είσαι χριστιανός και άλλο το να είσαι αντιχριστιανός.
Φυσικά κι έχει μεγάλη διαφορά!
Όπως μεγάλη διαφορά έχει το να είσαι Χριστιανός και το να είσαι αντιδωδεκαθεϊστής ή αντίθετος προς οποιαδήποτε άλλη θρησκεία...
Όλα παίζουν... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:Αυτό που σου έμεινε να ασχολείσαι είναι η προπαγάνδα που νομίζεις ότι κάνουμε. Φυσικά μας κρίνεις όπως σκέφτεσαι εσύ, άσχετα αν τελικά αυτό που "βλέπεις" βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα. Που είναι λοιπόν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί σου για το κείμενο; Που είναι η προβολή της προσωπικότητάς σου; Που είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα της σκέψης σου που θα μας έδειχναν πως ΕΣΥ σκέφτεσαι και δεν αναπαράγεις διδαχές; Που είναι το αποτέλεσμα της κριτικής σκέψης που αξιώνεις;
Άρα με αυτήν την τελευταία δήλωση σου με δικαιώνεις ότι όντος δεν έχεις ιδέα για την Άγια Γραφή και επιβεβαιώνεις ότι το μόνο που κάνεις είναι προπαγάνδα!!!
Στις 4 σελίδες που φτάσαμε, το μόνο που κάνεις είναι να ασχολείσαι με το τι γράφουν οι άλλοι. Που είναι λοιπόν οι δικές σου θέσεις; Πως στηρίζεις την κριτική σου; Που είναι τα επιχειρήματα που θα μας κάνουν να αναγνωρίσουμε πως όντως "κατέχεις" το θέμα; Αναρωτήθηκες ποτέ τι είναι τελικά η αμαρτία στην οποία αναφέρεσαι; Γνωρίζεις τελικά τι εστί αμαρτία; Γιατί γίνεσαι ένα με τη μάζα που απλά αναπαράγει-καταβροχθίζει χωρίς να γεύεται; Το ταυτίζω με τους λογαρισμούς μου (για τους οποίους δεν μετανοιώνω και θεωρώ πως τους έχω τιμήσει δεόντως), στους οποίους αν διαβάσεις το τι γράφω, εύκολα μπορείς να βρεις πως αυτοί οι 2-3 λογαρισμοί έχουν κοινή προέλευση. Διαβάζοντας κάποιος τα δικά σου γραφόμενα, αν χρησιμοποιούσες διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, δεν θα καταλάβαινε πως προέρχονται από το ίδιο άτομο γιατί απλά θα βλέπει τις αντιγραφές από κείμενα και ορθόδοξα sites. Σου λείπει χρώμα, ύφος και προσωπικότητα σε αυτά που γράφεις γιατί απλά αναπαράγεις τις τρομολέξεις της σύγχρονης εποχής. Αν ζούσες στο μεσαίωνα (άραγε ξέρεις γιατί εκείνη η εποχή ονομάστηκε "dark ages";) θα έβρισκες κάτι άλλο να αναπαράγεις αντί για τους νεοεποχίτες, την εποχή του αντιχρίστου κλπ που μας αραδιάζεις τώρα. Δεν έχεις προσωπικότητα στα γραφόμενά σου. Δεν αφήνεις το "αποτύπωμά" σου σε όσα γράφεις γιατί απλά αντιγράφεις από τις πηγές σου χωρίς να προσθέτεις τη δική σου οπτική, τη δική σου εντύπωση.
Το αν είμαι αντι-χριστιανός ή όχι, σου το εξήγησα μόλις στο προηγούμενο μήνυμά μου και δεν θα ασχοληθώ περισσότερο. Κάθε άνθρωπος με νοητικό επίπεδο ούτε καν του μετρίου, θα καταλάβαινε τι έγραψα. Αν εσύ αδυνατείς να κατανοήσεις τι σημαίνουν αυτά που γράφω, απλά δείχνεις πόσο θρησκόληπτος είσαι και μου επιβεβαιώνεις πως δεν ψάχνεις για το νόημα μέσα από τις λέξεις αλλά θέλεις απλά να χρησιμοποιήσεις το βήμα που σου δίνεται για προσηλυτισμό. Φυσικά δεν πέφτεις και στο επίπεδο του μέλους chrisk, ο οποίος μας αράδιασε 2-3 σεντόνια για τον Παΐσιο και μετά εξαφανίστηκε. Πάλι καλά να λέμε ![]()
Edited by - Trithemius on 03/03/2007 17:50:18
Σας δίνω ένα κείμενο από το περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ , για να δούμε για άλλη μια φορά , το πώς διαστρεβλώνετε η Ελληνική γνώση που προϋπήρχε και υπαρχη . Βέβαια τον Κύριο που τα λέει όλα αυτά δεν τον έχω ξανακούσει , αλλά πιστεύω ότι το άρθρο έχει ενδιαφέρων .
Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου , αλλά για να είμαι αντικειμενικός έπρεπε να το γράψω όλο, και πιστεύω αξίζει τον κόπο να το διαβάσουμε ,και να το σχολιάσουμε .
ΟΥΦ , κουράστηκα να γράφω !!!
Συνέντευξη του ΝΤΙΜΙ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΑΝΙΑΡΑ, ένας ελληνοεβραϊκής καταγωγής
«αποκωδικοποιητής των παγκόσμιων γεγονότων», διακεκριμένος οικονομολόγος,
αλλά και φορέας μιας «αποκαλυπτικής γνώσης»:
Πείτε μου, κύριε Μανιάρα, γιατί οι Εβραίοι θεωρούν τους εαυτούς τους «περιούσιο λαό του Θεού»;
Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πως γεννήθηκε η ιδέα στους Εβραίους ότι
είναι περιούσιος λαός πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, από την ίδια τη
γένεση του ανθρώπου. Σύμφωνα λοιπόν με τις Γραφές ο Θεός δημιούργησε τον
άνθρωπο στον Παράδεισο της Εδέμ. Ο Παράδεισος της Εδέμ βρίσκεται στο
αστρικό επίπεδο κι εκεί ο άνθρωπος ήταν αθάνατος δεν είχε καμία από τις
ανάγκες ή τις αδυναμίες που γνωρίζουμε, δεν αρρώσταινε, δεν
προβληματιζόταν, ήταν αιώνιος και παντοτινά νέος τρεφόταν από τον ήλιο του
αστρικού επιπέδου, ο οποίος είναι διαφορετικός από τον υλικό ήλιο μας!
Για να δημιουργήσει ο Θεός τον Παράδεισο της Εδέμ πήρε ό,τι καλύτερο
υπήρχε από τους κόσμους που είχε πρωτίστως πλάσει. Ο πρώτος απ' αυτούς
τους κόσμους ήταν το βασίλειο των πετρωμάτων, από το οποίο πήρε ό,τι
καλύτερο και το μετέφερε στο δεύτερο κόσμο, το βασίλειο των υδάτων. Τα
καλύτερα ύδατα και πετρώματα τα μετέφερε στον τρίτο κόσμο που έπλασε: τον
κόσμο των φυτών και των ζώων. Τοιουτοτρόπως, διαλέγοντας τα καλύτερα από
τον τρίτο κόσμο τα μετέφερε στον τέταρτο, ο οποίος είναι ο κόσμος των
αγγέλων. Ο τελευταίος κόσμος που δημιούργησε ο Θεός με τα καλύτερα υλικά
από τους προηγούμενους κόσμους ήταν ο κόσμος του ανθρώπου, ο πέμπτος, ο
οποίος είναι και ο τελειότερος. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι επειδή ο
άνθρωπος είναι πλάσμα του πέμπτου κόσμου έχει πέντε δάχτυλα, τον βλέπουμε
να συμβολίζεται στην Καμπαλό και στις μυστικές παραδόσεις του κόσμου ως
πεντάλφα, το άστρο με τις πέντε άκρες που σχηματίζεται όταν ο άνθρωπος
στέκεται τα χέρια και τα πόδια στην έκταση.
Σύμφωνα λοιπόν με τη μυστική παράδοση ο άνθρωπος είναι το τελειότερο
πλάσμα του πέμπτου κόσμου, του τελειότερου από όλους. Είναι αποτέλεσμα των
καλύτερων στοιχείων που διαλέχτηκαν από τους προηγούμενος κόσμους και γι'
αυτό τα περιέχει όλα. Ο άνθρωπος δηλαδή έχει μέσα του στοιχεία της γης,
του νερού, των ζώων και των αγγέλων.
Αφού ο Θεός έπλασε τους αγγέλους για ποιο λόγο έπλασε και τον άνθρωπο; Είχε κάποιο ιδιαίτερο σκοπό για μας;
Ο άνθρωπος του αστρικού επιπέδου ήταν το τελειότερο δημιούργημα του Θεού!
Και πράγματι ο Θεός τον έπλασε προορίζοντάς τον για συγκυβερνήτη του
σύμπαντος. Σκοπός δηλαδή του ανθρώπου ήταν και είναι να εξελιχθεί ώστε να
γίνει θεός και να σταθεί δίπλα στov Πατέρα του. Αυτός ο πρώτος άνθρωπος
ονομαζόταν Αδάμ, ο οποίος ήταν ερμαφρόδιτος... η Εύα δημιουργήθηκε
αργότερα κατά επιθυμία του Αδάμ.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ειπωθεί ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στη
δημιουργία των πέντε κόσμων: Οι τέσσερις πρώτοι κόσμοι δημιουργήθηκαν από
τον Θεό με ήχους, ενώ ο πέμπτος από την πρoσωπική του επιμέλεια. Αυτή η
διαφορά ήταν που έκανε τον αρχηγό των αγγέλων του τέταρτου κόσμου, τον
Εωσφόρο, να ζηλέψει και να εναντιωθεί στo τελειότερο πλάσμα του
Θεού-Πατέρα, τον Αδάμ.
Ο Εωσφόρος για να εμποδίσει την εξέλιξη του Αδάμ μύησε την Εύα στη γνώση
του έρωτα, στο σεξ. Οι Πρωτόπλαστοι με το που έκαναν την ερωτική πράξη
πέρασαν από το αστρικό επίπεδο στο υλικό, στον κόσμο μας. Αυτό που πρέπει
να γνωρίζουμε είναι ότι ο έρωτας είναι δημιούργημα του Εωσφόρου, ενώ η
αγάπη είναι δημιούργημα του Θεού. Με τον έρωτα μικραίνεις την ψυχή σου,
ενώ με την αγάπη τη μεγαλώνεις.
Από εδώ ξεκινάει το θέμα του Εβραϊσμού. Η Εύα μετά την ερωτική πράξη που
είχε με τον Εωσφόρο γέννησε τον Κάιν, από τον οποίο κατάγονται όλες οι
υπόλοιπες φυλές των ανθρώπων, ενώ από τα παιδιά nou γέννησε με τον Αδάμ
κατάγονται οι Αδαμιστές Εβραίοι
Με τους Αδαμιστές αυτούς, τα παιδιά δηλαδή του Αδάμ, ο Θεός έκλεισε
συμφωνία, διαθήκη, γιατί διαθήκη σημαίνει συμφωνία, ότι μέσω αυτών θα
επανέλθει ο άνθρωπος στο αστρικό επίπεδο. Σκοπός λοιπόν των Αδαμιστών
είναι ο άνθρωπoς να βρει την αιώνια ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο και έτσι να
οδηγηθεί στον δρόμο του μοναδικού πατέρα-Θεού. Έτσι οι Αδαμιστές Εβραίοι
έγιναν ο περιούσιος λαός του Θεού. Ωστόσο οι Αδαμιστές ήρθαν σε επαφή με
τους Καϊνιστές, τα παιδιά του Κάιν, τις υπόλοιπες φυλές δηλαδή του κόσμου
και έχασαν όσες από τις ιδιότητες είχαν κληρονομήσει από τον πατέρα τους.
Λίγοι μονάχα ήταν αυτοί nou διατήρησαν την καθαρότητά τους και συνέχισαν
να επικοινωνούν άμεσα με τον Θεό. Ένας από τους Αδαμιστές ήταν ο Νώε. Ο
Θεός προκάλεσε τον Κατακλυσμό για να καθαρίσει τον υλικό κόσμο από τους
Καϊνιστές και γι' αυτό έσωσε μόνο τον Νώε και την οικογένειά του...
Ναι, αλλά στις μυθολογίες των υπολοίπων λαών της ανατολικής Μεσογείου έχουμε κι άλλους που διασώθηκαν από τον Κατακλυσμό. Για παράδειγμα στην Ελλάδα αναφέρεται ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα...
Όσοι σώθηκαν από τον Κατακλυσμό, σώθηκαν μετά από παρέμβαση του Εωσφόρου. Δηλαδή οι 'Ελληνες και όλοι οι Μεσοποτάμιοι σώθηκαν από τον Σατανά;
Ναι! αλλωστε όλοι οι Καϊνιστές είναι παιδιά, όπως ανέφερα, του Σατανά του
οποίου ο σκοπός είναι να μην αφήσει τον άνθρωπo να εξελιχθεί σε θεό! Και
εδώ μπλέκονται οι Έλληνες.
Ο Εωσφόρος για να εμποδίσει τους Αδαμιστές διάλεξε από τους Καϊνιστές τη
φυλή με την υψηλότερη ευφυΐα τους Έλληνες. Οι Έλληνες ήταν ο περιούσιος
λαός του Εωσφόρου! Σ' αυτούς έδωσε όλη τη δική του γνώση και τους βοήθησε
να εξελιχθούν, ώστε να εμποδίσουν το έργο των Αδαμιστών. Οι θεοί του
Ολύμπου ήταν οι ακόλουθοι άγγελοι του Εωσφόρου, nou μέσω αυτών οι Έλληνες
πήραν τη σοφία του. Ο Εωσφόρος ήταν nou έδωσε όλες τις επιστήμες στους
Έλληνες με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ευφυΐα τους για να εμποδίσει τους
Αδαμιστές να ξαναβρούν το χαμένο Παράδεισο. Έτσι άρχισε ο ανταγωνισμός των
δυο αυτών φυλών, της ελληνικής και των Αδαμιστών Εβραίων.
Όλη δηλαδή η ελληνική σοφία είναι έργο του Εωσφόρου;
Η σοφία των αρχαίων Ελλήνων, ναι, προέρχεται από τον Εωσφόρο ώστε να
καταπολεμήσει τους Αδαμιστές. Με τον καιρό όμως οι Έλληνες αναπτύσσοντας
τη φιλοσοφία τους έφτασαν στο επίπεδο να δουν την αλήθεια και να
καταλάβουν ότι ο Θεός είναι τελικά ένας. Ωστόσο οι περισσότεροι Έλληνες
βρίσκονταν πάντοτε κάτω από την επήρρεια του Σατανά, αφού ο έρωτας ήταν
ένα από τα μεγαλύτερα ιδανικά της φυλής.
Το σεξ έπαιζε μεγάλο ρόλο στις τελετουργίες αλλά και στη στάση ζωής τους,
όμως όπως τόνισα το σεξ δόθηκε από τον Εωσφόρο στον άνθρωπο σαν δόλιο
δώρο, ώστε να μην εξελιχθεί σε θεό και συγκυβερνήτη του σύμπαντος. Γι'
αυτό και βλέπουμε ότι οι Έλληνες είχαν θεό του έρωτα αλλά όχι θεό της
αγάπης. Εκτός αυτού, είναι γνωστό στην κάθε μυστική παράδοση ότι μόνο η
αποχή από τον έρωτα (δηλαδή το σεξ) μπορεί να φέρει την ολοκλήρωση και την
ελευθερία της ψυχής.
Εδώ έρχεται και η άμωμη σύλληψη του Χριστού. Ο Υιός του Θεού ήρθε στη Γη
χωρίς να γίνει η ερωτική πράξη. Αλλά και με τον ερχομό του Ιησού γίνεται η
μεγάλη αλλαγή. Έτσι, ενώ μέχρι την εμφάνιση του Χριστού ο περιούσιος λαός
του Θεού ήταν ο εβραϊκός, με τη σταύρωση του Υιού Του και τη διάδοση της
διδασκαλίας του, περιούσιος λαός γίνεται ο ελληνικός! Οι Έλληνες είναι
αυτοί που θα οδηγήσουν όλους τους υπόλοιπους λαούς στη σωτηρία και στη
θέωση, γιατί είναι αυτοί που μέσω της ευφυΐας τους αντιλήφθηκαν πρώτοι την
πλάνη του Σατανά και αποδέχτηκαν το Λόγο του Ιησού.
Μέσω της ελληνικής γλώσσας ο Λόγος του Ιησού μεταδόθηκε στον κόσμο και
μέσω της δυναμικής των Ελλήνων κρατήθηκε ο Χριστιανισμός στον κόσμο.
Μάλιστα όλα αυτά που γίνονται σήμερα, το ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει χάσει το
μεγαλείο της, το ότι πηγαίνουν να της κλέψουν την ιστορία της, η
συρρίκνωση του Ελληνισμού κ.λπ. οφείλονται στη μεταστροφή των Ελλήνων από
περιούσιο λαό του Εωσφόρου σε περιούσιο λαό του Ιησού. 'Ο,τι είχε δώσει
παλιότερα ο Εωσφόρος στους 'Ελληνες έχει αρχίσει και το παίρνει πίσω.
Θέλει να εξαφανίσει όλη την ελληνική παράδοση και να εξαφανίσει τους
'Ελληνες. Ωστόσο μπορεί να χάνουμε στον υλικό κόσμο, κερδίζουμε όμως σε
πνευματικό επίπεδο, αφού ο μοναδικός λαός που μπορεί να σώσει τον κόσμο
σήμερα είναι ο ελληνικός!
Υπάρχουν σήμερα Αδαμιστές Εβραίοι και ποια είναι η σχέση τους με τους Έλληνες;
Ένας από τους γνωστότερους Αδαμιστές της εποχής μας ήταν ο Αϊνστάιν. Αυτήν
τη στιγμή όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των Αδαμιστών Εβραίων βρίσκεται στο
Ισραήλ, ενώ οι περισσότεροι Καϊνιστές Εβραίοι είναι απλωμένοι στην
Οικουμένη. Οι Καϊνιστές Εβραίοι έχοντας χάσει παντελώς τη χάρη του Θεού
συνεργάζονται με τον Εωσφόρο και είναι αυτοί που σήμερα βρίσκονται πίσω
από κάθε κακό της ανθρωπότητας.
Οι Καϊνιστές Εβραίοι ήταν που ξεκίνησαν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με στόχο να
συγκεντρώσουν τους Αδαμιστές ώστε είτε να τους θανατώσουν, όπως και το
έκαναν, είτε για να τους στείλουν στο Ισραήλ, με σκοπό να τους εγκλωβίσουν
ώστε να μπορούν να ελέγχουν τον κόσμο ελεύθερα. Οι Καϊνιστές Εβραίοι
σήμερα, είναι αυτοί που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, την ομογενοποίηση
των λαών. τον άκρατο καταναλωτισμό και τον υλισμό. Αυτοί κατέχουν την
εξουσία και τον πλούτο του πλανήτη και προωθούν την απόρριψη των αξιών και
των ιδανικών της ανθρωπότητας. Θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο που να τον
ελέγχουν και να τον χειρίζονται σύμφωνα με τις ορέξεις του Εωσφόρου.
Αντίπαλοι όμως σήμερα των Καϊνιστών Εβραίων δεν είναι μόνο οι Αδαμιστές,
αλλά και οι 'Ελληνες! Γιατί οι 'Ελληνες έχοντας τώρα τη χάρη του Θεού
προσπαθούν να διατηρήσουν το Λόγο Του, να κρατήσουν τις αξίες και τα
ιδανικά της ανθρωπότητας με τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στη
θέωση, δηλαδή την αγάπη και την ελευθερία. Κι όταν θα γίνει η Δευτέρα
Παρουσία, ο Χριστός τους πρώτους που θα ζητήσει να εμφανιστούν μπροστά Του
θα είναι οι Έλληνες, ο σημερινός περιούσιος λαός Του!

Όσον αφορά τους λογαριασμούς. Λες ότι εκτός από το Trimethius χρησιμοποιείς άλλους δύο λογαριασμούς. Ο ένας είναι ο Oculatis Abis και ο άλλος είναι προφανώς ο Απέριττος αν κρίνω από το Τι είδους φόρουμ θέλουμε τελικά; Είπες ότι είσαι από το 2004 στο forum, όμως και το μέλος Oculatis Abis και ο Απέριττος είναι από το 2002. Είπες ψέματα, έκανες λάθος ή απλά δεν θυμάσαι πότε ξεκίνησες; Είπες πως έχεις πάνω από 2500 μηνύματα, όμως και οι τρεις λογαριασμοί μαζί δεν ξεπερνούν τα 1000. Είπες ψέματα, έκανες λάθος στην άθροιση ή απλά θυμάσαι λάθος; Δυστυχώς, όταν στα ήσσονος σημασίας αποδεικνύεσαι αναξιόπιστος δεν αφήνεις πολλά περιθώρια για ουσιαστική συζήτηση στα σοβαρότερα.
Δύο παραδείγματα του τι εννοώ.
Έγραψες
Πάντως σύμφωνα με τη χριστιανική θεώρηση, ο διάβολος (και όχι πλέον Εωσφόρος) δεν δρα αυτοβούλως, ούτε δρα ενάντια στο θέλημα του θεού αλλά δρα κατόπιν και μόνον έπειτα από τη θεία επιταγή. Ο θεός είναι αυτός που "επιτρέπει" στον διάβολο να δράσει. Αυτό είναι δεδομένο, ξεκάθαρο και βασικό μέρος του χριστιανικού δόγματος.
Από πού συνάγεται ότι σύμφωνα με τη χριστιανική θεώρηση, ο διάβολος δεν δρα αυτοβούλως; Από πού έμαθες για το χριστιανικό δόγμα; Σε ποιο χριστιανικό δόγμα αναφέρεσαι; Γνωρίζεις τις διαφορές;
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που γράφεις δεν στέκει; Αν ο διάβολος δεν δρα αυτοβούλως αλλά κατόπιν θεϊκής επιταγής τότε ο θεός «επιτάσσει» δεν επιτρέπει. Αν ο θεός «επιτρέπει» αυτό σημαίνει ακριβώς ότι ο διάβολος δρα αυτοβούλως.
Γράφει το εισαγωγικό σου κείμενο
(Ο Πονηρός) Μας έβγαλε από την παραδείσια κατάσταση της ασυνειδησίας, μας λύτρωσε από το σκοτάδι της, μας έφερε το φως και γι’ αυτό ονομάστηκε και Εωσφόρος. Δόξα τω άρχοντι του κόσμου!
Όμως εσύ για να επιχειρηματολογήσεις σε κάτι που σε ρώτησε το μέλος Ψηλός, λες κάπου πιο πάνω
Κάθε άλλο παρά εχθρική; Μα τους έδιωξε (ο θεός) από τον παράδεισο! Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από την απώλεια της παραδείσιας κατάστασης;
Δηλαδή ο μεν ένας μας λύτρωσε από το σκοτάδι της παραδείσιας κατάστασης ό δε άλλος μας υπέβαλε στη μεγαλύτερη τιμωρία διώχνοντας μας από την παραδείσια κατάσταση.
Τι να πω. Κρίμα.
Όσο για τη σκαιότατη στάση σου απέναντι στον Mercury, όχι φίλε μου δεν συμψηφίζεται με τίποτε με τη δική του στάση. Οφείλεις να του ζητήσεις συγνώμη και ίσως έτσι κερδίσεις την ευκαιρία να συνδιαλλαγής με ένα πραγματικά ανοιχτόμυαλο και φιλέρευνο πνεύμα.
.
.
.
Αγαπητέ el.elyon εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διαχειριστική ομάδα δεν είναι «αντιχριστιανοί». Εκτιμώ τη συμμετοχή σου αλλά νομίζω σε αυτό δεν έχεις δίκιο. Διαπίστωσή μου μάλιστα είναι ότι, δυστυχώς, γενικώτερα, αντιχριστιανοί βρίσκονται συχνότερα ανάμεσα στους χριστιανούς παρά σε όσους δεν είναι.