ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/01/2012, 15:22:33
quote:

Με λένε Πάνο και δηλώνω Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός.

Έχω λάβει μέρος και σε άλλα σχετικά forums όπου Νεοπαγανιστές και Νεοειδωλολάτρες βρίζουν τον Ιησού Χριστό τον Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς γενικότερα.

Ομολογώ ότι χαίρω ιδιαιτέρως, σε σημείο ηδονής μάλιστα όταν όλο αυτό το "συνοθύλευμα" βγάζει το τυφλό μίσος εναντίον της Ορθοδοξίας.
Και ξέρετε γιατί?

Καλώς μας ήρθες κι εσυ.
Είχαμε έλλειψη απο χριστιανούς μαχητές!!

μια ερώτηση:
Αυτο το Ελλην,πώς 'κολλάει",με το Χριστιανός Ορθόδοξος?
Δεν είναι διαφορετικά πράγματα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/01/2012, 16:19:09
Σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Νικόμαχε.

quote:

μια ερώτηση:
Αυτο το Ελλην,πώς 'κολλάει",με το Χριστιανός Ορθόδοξος?
Δεν είναι διαφορετικά πράγματα?

Θα χαρώ πολύ να ανοίξεις ένα καινούριο thread και να τα συζητήσουμε όλα εκεί.
Το έχω κάνει αρκετές φορές και ξέρω πάνω κάτω ακόμα και τα επιχειρήματα σου πριν τα αναφέρεις αρκεί να μου πεις έαν είσαι με Ρασσιά,ή Καλόπουλο, ή Μαρίνη, ή Ραδάμανθυ, ή Λιακόπουλο (τον Μασονο-Βουδιστή εννοώ)ή Τζάννη/Πέππα ή Τσαγκρινό ή Μπέξη κτλ κτλ.

Εκτός αν είσαι μοναχικός καβαλάρης και δεν ανήκεις σε καμμία Σέκτα του Υ.Σ.Ε.Ε

Πάντως για ορεκτικό σου έχω μια εκπληξούλα...
Συγκρότημα Iron Maiden
Τραγούδι Alexander the Great
Στιχουργός Steve Harris (φώλα Χριστιανός το "μπουμπούκι"...χεχεχε)

"
Hellenism he spread far and wide
The Macedonian learned mind
Their culture was a Western way of life
He paved the way for Christianity

Marching on, marching on
"

Αν θες Νικόμαχε κάνε και μια μετάφραση στα Ελληνικά διότι εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε "αξιόπιστοι" στα των Ελλήνων...χεχεχε

Μετά αν θες μπαίνουμε και στα σοβαρά.

Ερευνάτε τας Γραφάς...

10/01/2012, 19:31:22
Εγώ που δεν είμαι *Έλλην* αλλά Έλληνας (στη Νέα Ελληνική δηλαδή) ας βάλω τα 2cents μου στη συζήτηση(για όσο θα υπάρχει ελευθερία λόγου στην Ελλάδα δηλαδή)...

quote:
Με λένε Πάνο και δηλώνω Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός.

Με λένε Γιώργο και είμαι καλά.

quote:
Έχω λάβει μέρος και σε άλλα σχετικά forums όπου Νεοπαγανιστές και Νεοειδωλολάτρες βρίζουν τον Ιησού Χριστό τον Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς γενικότερα.

Και κομουνιστΑΙ επίσης. Μην τους βγάζεις έξω αυτούς.

O Dr Dawkins τι θεωρείται από τα 2, νεοπαγανιστής ή νεοειδωλολάτρης;

quote:
Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους τους Χριστιανούς ότι οι ασεβείς (σαν τον Χίτλερ) είναι η ρομφαία του Θεού.

Νομίζω κανένας δε χρειάζεται να βρίσει κανέναν όταν ο ίδιος λέει πράγματα τον εαυτό του. Ο Χίτλερ όργανο του Θεού λοιπόν... το μάθαμε και αυτό.

Μήπως και ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι όργανο; Ο Αττίλας;

quote:
Συγκρότημα Iron Maiden
Τραγούδι Alexander the Great

Μπα; Ακούμε και Heavy Metal; Δεν είναι του Σατανά αυτή η μουσική;

10/01/2012, 20:26:04
quote:

Εγώ που δεν είμαι *Έλλην* αλλά Έλληνας (στη Νέα Ελληνική δηλαδή) ας βάλω τα 2cents μου στη συζήτηση(για όσο θα υπάρχει ελευθερία λόγου στην Ελλάδα δηλαδή)...

Ήθελα να σας κάνω "εντύπωξη" ρε σεις ότι ξέρω και Αρχαία Ελληνικά.
Περίμενα να βάλεις πάντως 2 δραχμές, 2 μνες ή δύο τάλαντα αλλά τεσπα...

quote:
Με λένε Γιώργο και είμαι καλά.

Έτσι όπως το ξεκίνησες νόμιζα ότι θα πεις με λένε Γιώργο και ποτέ δεν τραγουδάω...
Να σε έχει ο Ζευς πάντα γερό και δυνατό φίλε μου Γιώργο!

quote:

Και κομουνιστΑΙ επίσης. Μην τους βγάζεις έξω αυτούς.
O Dr Dawkins τι θεωρείται από τα 2, νεοπαγανιστής ή νεοειδωλολάτρης;

Να'σαι καλά ρε Γιώργο. Είδες τους ξέχασα αυτούς αλλά μιας που η Ρωσία το γύρισε στην Ορθοδοξία οι Κινέζοι και οι Βορειοκορεάτες δεν με χαλάνε τόσο πολύ.
Ο Dr Dawkins είναι απλά ένας "τυφλωμένος" Άθεος (ή/και Πολύθειστής, δεν έχω καταλάβει και εγώ καλά) ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για "τυφλούς" "Ο Τυφλός Ωρολογοποιός" (The Blind Watchmaker)
Αλλά ως γνωστόν

Λκ Στ‐39 Εἶπε δὲ παραβολὴν αὐτοῖς· μήτι δύναται τυφλὸς τυφλὸν ὁδηγεῖν; οὐχὶ ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται;

Μτ Ιε‐14 ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἱσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.

Το επόμενο πείραμα βιολογίας που θα εκτελέσει ο ντόκτορας στο πανεπιστήμιό του ας το κάνει με δεμένα μάτια για να δούμε τι θα βγάλει...

quote:

Νομίζω κανένας δε χρειάζεται να βρίσει κανέναν όταν ο ίδιος λέει πράγματα τον εαυτό του. Ο Χίτλερ όργανο του Θεού λοιπόν... το μάθαμε και αυτό.

Μήπως και ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι όργανο; Ο Αττίλας;

Τύφλα να'χει το Όργανο του Αριστοτέλη σου λέω...

quote:

Θα σου πω και ένα μυστικό αλλά μη προδώσεις. Βάζω τα τραγούδια τους και ανάποδα...
Αν είναι του Σατανά?
Του Σατανά δεν θα πει τίποτα αλλά βρίσκεις κάτι μαργαριτάρια μέσα στους στίχους τους μούρλια...
Αυτοί μαρτυράνε χωρίς ξύλο ρε Γιώργο...χεχεχεχε

Δεν μου είπες όμως εσύ, ο Dr Dawkins και οι Κουμουνιστές συμφωνείτε με το εν λόγω στιχάκι???

Ερευνάτε τας Γραφάς...

Edited by - Ι.Χ.Θ.Υ.Σ on 10/01/2012 20:30:23

10/01/2012, 20:50:20
quote:
Ήθελα να σας κάνω "εντύπωξη" ρε σεις ότι ξέρω και Αρχαία Ελληνικά.

Δηλώνοντας ότι είσαι *Έλλην*; Για πολύ χαζούς μας έχεις...

quote:
Περίμενα να βάλεις πάντως 2 δραχμές, 2 μνες ή δύο τάλαντα αλλά τεσπα

Η' ρούβλια ή φοίνικες.

quote:
Έτσι όπως το ξεκίνησες νόμιζα ότι θα πεις με λένε Γιώργο και ποτέ δεν τραγουδάω...

Απλώς προσπάθησα να μιμηθώ το στυλ σου, γνώστη των αρχαίων ελληνικών.

quote:
Να σε έχει ο Ζευς πάντα γερό και δυνατό φίλε μου Γιώργο!

Δε χρειάζομαι καμία βοήθεια από κανένα Θεό. Οι μόνοι που μπορούν να με βλάψουν είναι πιστοί των διάφορων Θεών...

quote:
Να'σαι καλά ρε Γιώργο. Είδες τους ξέχασα αυτούς αλλά μιας που η Ρωσία το γύρισε στην Ορθοδοξία οι Κινέζοι και οι Βορειοκορεάτες δεν με χαλάνε τόσο πολύ.

Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα.

quote:
Ο Dr Dawkins είναι απλά ένας "τυφλωμένος" Άθεος (ή/και Πολύθειστής, δεν έχω καταλάβει και εγώ καλά) ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για "τυφλούς" "Ο Τυφλός Ωρολογοποιός" (The Blind Watchmaker)

Κάτσε δηλαδή αυτός είναι καινούρια κατηγορία; Δεν είναι με τους άλλους; Την ξέχασες και αυτήν την κατηγορία μετά τους "κομουνιστάς"

Το έχεις διαβάσει όμως το βιβλίο το βιβλίο; Ή απλώς λες λόγια του αέρα παίζοντας με τις έννοιες;

quote:
Λκ Στ‐39 Εἶπε δὲ παραβολὴν αὐτοῖς· μήτι δύναται τυφλὸς τυφλὸν ὁδηγεῖν; οὐχὶ ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται;

Μτ Ιε‐14 ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἱσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.

Το επόμενο πείραμα βιολογίας που θα εκτελέσει ο ντόκτορας στο πανεπιστήμιό του ας το κάνει με δεμένα μάτια για να δούμε τι θα βγάλει..

http://en.wikipedia.org/wiki/E%C5%9Fref_Arma%C4%9Fan

Τούρκος ζωγράφος που γεννήθηκε τυφλός...'nuff said..

quote:
Τύφλα να'χει το Όργανο του Αριστοτέλη σου λέω...

Δεν απαντάς επί της ουσίας. Ο Χίτλερ είναι ρομφαία; Λειτούργησε κατόπιν θεϊκής εντολής; Ο Κεμάλ Ατατούρκ τι είναι;

quote:
Θα σου πω και ένα μυστικό αλλά μη προδώσεις. Βάζω τα τραγούδια τους και ανάποδα...
Αν είναι του Σατανά?
Του Σατανά δεν θα πει τίποτα αλλά βρίσκεις κάτι μαργαριτάρια μέσα στους στίχους τους μούρλια...
Αυτοί μαρτυράνε χωρίς ξύλο ρε Γιώργο...χεχεχεχε

Δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως κάνεις πλάκα ή το εννοείς.

quote:
Δεν μου είπες όμως εσύ, ο Dr Dawkins και οι Κουμουνιστές συμφωνείτε με το εν λόγω στιχάκι???

Εγώ πάω και πιο μπροστά και λέω ότι ο Χριστιανισμός γεννήθηκε όταν κάποιοι που κατείχαν την Εβραϊκή ηθική και την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία αποφάσισαν να ιδρύσουν μια θρησκεία. Αλλά εγώ πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι εφεύρεση του ανθρώπου...

FYI, ιστορία δεν κάνουμε με στοιχάκια που γράφει ένας (καλός) μπασίστας όσο καλός και αν είναι αυτός.

10/01/2012, 21:30:54
Γιώργο απαντάω χωρίς quote.

Όχι το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά ξέρω ότι είναι οπαδός της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου και ότι η πολυπλοκότητα της Δημιουργίας δεν του λέει κάτι ως προς την ύπαρξη θεού.

Ο Χίτλερ και ο Αττίλας και ο Κεμάλ έκαναν ότι έκαναν από μόνοι τους κάνοντας χρήση της ελευθερίας που τους έδωσε ο Θεός όπως σε όλους μας.
Καμμία θειική εντολή δεν πήραν.
Το Σχέδιο όμως του Θεού δεν ανατρέπεται από ΚΑΝΕΝΑΝ ότι και να του κατεβάσει η γλάβα του και πράξει.

Ακούω τα πάντα από Heavy, Thrash, Death και προσπαθώ να βρίσκω τους στίχους.
Με την ίδια λογική έχω διαβάσει και Άλιστερ Κρόουλι και Λαβέι και Άλμπερτ Παικ κτλ.
Μόνο αν διαβάσεις τους "απέναντι" μπορείς να δεις ξεκάθαρα τα πράγματα.

Η Ιστορία όντως δε γράφεται με στιχάκια ενός Σατανιστή μπασίστα αλλά είδες τι τους ξέφυγε???
Που το άκουσε ή που το είδε γραμμένο αυτό μου λες???
Το έχει πει ή το έχει γράψει κάποιος?
Ειλικρινά δεν ξέρω.

Ακόμα και το αγκυλωμένο Χριστιανικό Ιερατείο να ρωτήσεις δεν πρόκειτε να σου το ξεστομίσει αυτό διότι είναι δύο γεγονοτα που απέχουν αιώνες μεταξύ τους.

Και όμως για εμένα είναι αλήθεια...
Ξεκαθαρίζω με ποια έννοια.
Εννοείτε πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε ούτε κατά διάνοια τέτοια πρόθεση στο μυαλό του (και πως να την έχει άλλωστε)ούτε κάποια θειική εντολή αλλά ο Θεός οικονόμησε έτσι και το χρησιμοποίησε υπέρ του Χριστιανισμού μετά από αιώνες.
Αυτό σου απαντά εκ νέου περί Χίτλερ Αττίλα Κεμάλ κτλ και οργάνων του Θεού ή Θειικών εντολών.

Ερευνάτε τας Γραφάς...

10/01/2012, 21:44:16
quote:

Εκτός αν είσαι μοναχικός καβαλάρης και δεν ανήκεις σε καμμία Σέκτα του Υ.Σ.Ε.Ε

Και αν συμβαίνει αυτο,τότε τι θα πείς αγαπητέ Ελλην Πάνο?

Αλήθεια το Πάνος βγαίνει απο το εβραϊκό παναγιώτης ή το "παγανιστικό" Πάνας?

Φίλτατε Πάνο
Μπορείς να πιστεύεις όπου και όπως θέλεις.
Μπορείς να υποστηρίζεις ότι και όπως θέλεις.

Οπαδούς όμως μην απαιτείς!!

Τον Lupus τον ξέρεις?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/01/2012, 23:02:59
quote:
Όχι το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά ξέρω ότι είναι οπαδός της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου και ότι η πολυπλοκότητα της Δημιουργίας δεν του λέει κάτι ως προς την ύπαρξη θεού.

Πάνο, διάβασε το πρώτα και μετά θα καταλάβεις γιατί με μια γραμμή σόφισμα δεν μπορείς να ανατρέψεις τίποτα.

quote:
Ο Χίτλερ και ο Αττίλας και ο Κεμάλ έκαναν ότι έκαναν από μόνοι τους κάνοντας χρήση της ελευθερίας που τους έδωσε ο Θεός όπως σε όλους μας.
Καμμία θειική εντολή δεν πήραν.
Το Σχέδιο όμως του Θεού δεν ανατρέπεται από ΚΑΝΕΝΑΝ ότι και να του κατεβάσει η γλάβα του και πράξει.

Τότε δεν έχει και πολύ νόημα η ελεθερία ε;
Τελικά οι καλόγεροι τι έκαναν; Πολιτικολογούσαν και διάλεγαν ποιο πολιτικό σύστημα τους αρέσει; Θεωρούσαν τις πράξεις του Χίτλερ μέρος κάποιου ανώτερου σχεδίου του Θεού;

quote:
Ακούω τα πάντα από Heavy, Thrash, Death και προσπαθώ να βρίσκω τους στίχους.
Με την ίδια λογική έχω διαβάσει και Άλιστερ Κρόουλι και Λαβέι και Άλμπερτ Παικ κτλ.
Μόνο αν διαβάσεις τους "απέναντι" μπορείς να δεις ξεκάθαρα τα πράγματα.

Και άμα το κομμάτι είναι Instrumental τι κάνεις;

quote:
Εννοείτε πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε ούτε κατά διάνοια τέτοια πρόθεση στο μυαλό του (και πως να την έχει άλλωστε)ούτε κάποια θειική εντολή αλλά ο Θεός οικονόμησε έτσι και το χρησιμοποίησε υπέρ του Χριστιανισμού μετά από αιώνες.
Αυτό σου απαντά εκ νέου περί Χίτλερ Αττίλα Κεμάλ κτλ και οργάνων του Θεού ή Θειικών εντολών.

Εντάξει...καλό παραμυθάκι. Μπράβο που το σκέφτηκες. Γράψε και κανά βιβλίο να βγάλεις λεφτά(θα βρεθούν αγοραστές). Κανένα πιο απτό επιχείρημα;

10/01/2012, 23:58:15
quote:

Του σατανα ειναι.Εμεις ακουμε τετοια.http://www.esoterica.gr/forums/post.asp?method=Reply&TOPIC_ID=6546&FORUM_ID=6&CAT_ID=3&Forum_Title=%2E%2D%3D+%CC%D5%C8%CF%D3+%26+%C8%D1%C7%D3%CA%C5%C9%C1+%3D%2D%2E&Topic_Title=%CC%DC%F1%F4%F5%F1%E5%F2+%F4%EF%F5++%C9%E5%F7%F9%E2%DC

10/01/2012, 23:59:40
Τετοια ηθελα να πωhttp://www.youtube.com/watch?v=W7Xlvo4FF50
ValenΝέο Μέλος
28/08/2006, 20:23:34
«...η σχέση της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο σύνθετη απ’ ό,τι η σχέση της Ελλάδας προς αυτήν και μπορεί να συγκεφαλαιωθεί ως εξής: η Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα μιας Τουρκίας σήμερα 62 και αύριο 100 εκατομμυρίων κατοίκων, παράλληλα όμως τα ζωτικά της συμφέροντα δεν της επιτρέπουν να απογοητεύσει πλήρως την τουρκική πλευρά. Η Τουρκία παραμένει σε σημαντικό βαθμό ανεξάρτητη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παράλληλα όμως τα δικά της ζωτικά συμφέροντα της υπαγορεύουν να διατυπώνει προς την Ένωση ποικίλα, κυρίως οικονομικά, αιτήματα. Μέσα στη διελκυστίνδα αυτή θα διεξάγεται μέσα στις επόμενες μία ή δύο δεκαετίες (γράφει το 1997) ένα συνεχές παζάρι, με εξάρσεις και υφέσεις, όπου τα τουρκικά αιτήματα συχνά θα υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ... Κατά πάσα πιθανότητα τα σπασμένα αυτού του παζαριού θα τα πληρώσει η Ελλάδα. Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση (και πάντως τα ισχυρότερα μέλη της), μη μπορώντας να δώσει στην Τουρκία όλα, όσα επιθυμεί, θα επιδιώκει να την κατευνάσει με ελληνικά έξοδα, πιέζοντας δηλαδή την Ελλάδα να δεχθεί τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αν αυτό πράγματι συμβεί, όπως φοβούμαι εντονότατα, τότε θα δούμε μια ακόμη από τις τραγικές εκείνες ειρωνείες, τις οποίες τόσο συνηθίζει η Ιστορία. Ενώ δηλαδή η Ελλάδα προσανατολίσθηκε ψυχή τε και σώματι στην «Ευρώπη» για να διασφαλισθεί από τον τουρκικό κίνδυνο, ακριβώς ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός θα μεταβληθεί σε όργανο de facto μετατροπής της σε δορυφόρο της Τουρκίας. Η τουρκική επιρροή θα ασκείται πάνω στην Ελλάδα ... μέσω των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών αγωγών, και δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά, ανίσχυρη και αναζητώντας παρηγοριές ή εκλογικεύσεις, ν’αρχίσει κάποτε να θεωρεί κι η ίδια τις υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας ως αυτονόητο μέρος και αυτονόητο καθήκον του «εξευρωπαϊσμού» της –αφού μάλιστα οι «πολιτισμένοι άνθρωποι», που έχουν ξεπεράσει τους «εθνικιστικούς αταβισμούς», δεν ξεκινούν πολέμους για πράγματα τόσο απαρχαιωμένα μέσα στον εκλεπτυσμένο μας κόσμο όσο είναι δα τα κυριαρχικά δικαιώματα.»
«Πράγματι, ο μεγαλύτερος μελλοντικός κίνδυνος για την Τουρκία –και η μεγαλύτερη, αν όχι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα- έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης Δυνάμεων ικανών να ανταγωνισθούν την αμερικανοτουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία όσο και στα Βαλκάνια. Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια ... και στην Ανατολή ... Πάντως, μια «φιλελευθεροποίησή» της (εν. τής Ρωσσίας) με την έννοια της προσαρμογής της στα αμερικανικά πρότυπα και στις αμερικανικές επιθυμίες πιθανότατα θα σήμαινε την αποθράσυνση της Τουρκίας και την χαριστική βολή για την ουσιαστική, αν όχι και για την τυπική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Όσοι σκέφτονται φιλελεύθερα και οικονομιστικά ασφαλώς θα δυσκολευθούν πολύ να το καταλάβουν αυτό, όμως είναι αλήθεια. Μια Ρωσσία που θα έμπαινε βαθμηδόν στο πετσί της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης –αυτό είναι το πραγματικό φόβητρο της Τουρκίας,...»

Αυτά έγραφεν περί Ρωσσίας ο πρόωρα εκλιπών καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης, ο πρόωρος θάνατος του οποίου δεν του επέτρεψεν να δει αυτήν την τελευταίαν μετεξέλιξιν που «προφητεύει» σχετικώς με την Ρωσσία. Νομίζω ότι δεν είναι λάθος να ισχυριστούμε ότι όντως η σημερινή Ρωσσία του Πούτιν έχει πράγματι «μπει στο πετσί της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης», γεγονός το οποίον μπορεί να έχει κατ’αρχήν ως αποτέλεσμα μιαν «ανάσαν» δια την Ελλάδα, άλλα όχι απλώς και μόνον αυτό...
Θα κατορθώσουν οι χατζηαβάται που συναποτελούν το σύνολον σχεδόν του σημερινού πολιτικού σκηνικού του νεοελληνικού κρατιδίου να απεκδυθούν έστω και δια μίαν φοράν τα σύνδρομα του «γιουσουφακισμού» και του «ρουμτσουτσεκισμού» υπό των οποίων φαίνεται ότι διακατέχονται, και να αρθούν εις το ύψος των ιστορικών περιστάσεων τας οποίας δημιουργεί η επικειμένη επίσκεψις του ρώσσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν εις Αθήνας την 4ην Σεπτεμβρίου 2006, ώστε να πάρει και η Ελλάδα μιαν ανάσα αυτήν την φοράν; Δεν το νομίζω, διότι το "προϊόν" είναι "αλλοιωμένον" από εμφανίσεώς του. Γιατί, όμως, δεν το "πετάμε"; Εκτός και εάν αρεσκώμεθα να τρώγωμεν τα σάπια...

I stand between the candle and the star.

matureΝέο Μέλος
28/08/2006, 21:07:50
Στα όσα γράφεις βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος ότι δηλαδή μια Ρωσία που ξαναγυρνάει στα παλιά χρόνια, τα επονομαζόμενα ψυχροπολεμικά, θα αναβάθμιζε τον ρόλο της Τουρκίας, πράγμα που φυσικά δεν θέλουμε …
ValenΝέο Μέλος
05/09/2006, 20:53:35
Σαφώς και υπάρχει, και όχι μόνο απλός αντίλογος. Η Ρωσσία δεν "αγάπησε" στα ξαφνικά την Ελλάδα: αυτό που θέλει να κάνει είναι να προωθήσει τα σχέδια και τα συμφέροντά της. Το ερώτημα είναι, μπορεί η Ελλάδα να επωφεληθεί από τις κάθε φορά διαμορφούμενες συγκυρίες; Και φυσικά θα ήμουν ο τελευταίος που θα υποστήριζε ότι η Ελλάδα πρέπει να απέχει από τα "δυτικά", ούτως ειπείν, όργανα λήψης αποφάσεως (όπως ανεδαφικά και ανόητα υποστηρίζει, ας πούμε, το ΚΚΕ και διάφοροι άλλοι) την στιγμή που συμμετέχει η Τουρκία -μια εξ ορισμού ΜΗ-ΔΥΤΙΚΗ χώρα. Αυτό που προτείνω είναι μια περισσότερο ευέλικτη στάση και όχι το αιώνιο "γιες μάστερ" χωρίς ανταλλάγματα (για να μη πω μάλλον με ζημιές εις βάρος της ελληνικής πλευράς).

I stand between the candle and the star.

Edited by - Valen on 05/09/2006 20:55:54

matureΝέο Μέλος
07/09/2006, 16:43:05
Η “ευέλικτη στάση” όμως να μη περιλαμβάνει και πολιτικές ακροβασίες στις ευαίσθητες γεωστρατηγικές ισορροπίες που δημιουργούνται από ισχυρά κράτη με σοβαρούς ηγέτες …

Και για την Τουρκία μη λιμπίζεσαι την εξωτερική πολιτική της.
Είναι πολύ δυσοίωνο το άμεσο μέλλον της.

Και δε μιλάω φυσικά για … προφητείες. Λέω για τους Κούρδους.