- Προφητικά Όνειρα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εξαφανίστηκαν
Δεν φταίς εσύ καλή μου
Γενικώς για να γυρνάμε στο θέμα μας, εχω απογοητευτεί απο το θέμα της φιλίας, ίσως μάλλον επειδή δουλεύω σε περιβάλλον που απαρτίζεται απο γυναίκες και έχουν δει και ακουσει
Φιλίες που γεννήθηκαν αποδείχτηκαν όνειρο θερινής νυχτός, φιλίες που αποδείχτηκαν ψεύτικες. Βέβαια δουλεύω χρόνια στην ίδια εταιρία και δεν έχω εμπειρίες απο άλλο περιβάλλον.
Μμμ ας δουλέψω και λίγο και συνεχιζω μετα...
quote:
Εεειιι
Εξαφανίστηκαν
Εγώ φταίω που μπερδεύτηκα σε αλλα τόπικ.
Τι θέλω εκεί, τέλος πάντων να ξεμπερδέψω και θα επανέλθω.

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»
Του την άφησε απαλά την κοτρώνα στο κεφάλι ή του την κοπάνησε με δύναμη;
quote:
Ωραίο valnta αλλά...
Του την άφησε απαλά την κοτρώνα στο κεφάλι ή του την κοπάνησε με δύναμη;
Σιγουρα εχετε ακουσει πολλους (κυριως γυναικες) που λενε πχ: «Η μαμα μου ειναι η καλυτερη μου φιλη!». Τι πιστευετε, μπορει ή πρεπει ο γονιος να ειναι και φιλος με το παιδι του;
Εγω νομιζω, οτι δεν πρεπει να μπερδευονται αυτα τα δυο. Οι γονεις μου με αγαπανε και με στηριζουν με αυτη τους την ιδοτητα και αυτο αρκει.
Εσεις τι λετε;
Εγω νομιζω, οτι δεν πρεπει να μπερδευονται αυτα τα δυο. Οι γονεις μου με αγαπανε και με στηριζουν με αυτη τους την ιδοτητα και αυτο αρκει.
Εσεις τι λετε;
[/quote]
Καλημέρααααααα
Πιστεύω οτι σκέφτεσαι σωστά. Οι ισορροπίες όποτε αυτές υπάρχουν δεν πρέπει να διαταράσσονται (κάτι έχω πάθει σήμερα και δεν είμαι σίγουρη για τα διπλά σύμφωνα που βάζω
).
Όπως έλεγα, εχω ένα πολύ κοντινό και τρανταχτό παράδειγμα μαμάς-κόρης που μεγάλωσε με την αντίληψη της φίλης μαμάς και μετά απλώς μαμά.
Απ'οτι διαπίστωσα είναι πολύ δύσκολο τελικά να κρατηθούν οι ισορροπίες και να μην χαθεί ο ρόλος του γονιού.
Η κόρη στην συγκεκριμένη περίπτωση εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση προς όφελος της με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει και υπολογίζει πλέον την μητέρα της σαν μητέρα.
Πόσο πολύ βλέπω αυτή την μητέρα να μετανιώνει για τους λάθους χειρισμούς της γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις σε δυο ρόλους ταυτόχρονα και πόσο μάλον να καταφέρεις να μην χάσεις τον σεβασμό απο τα παιδιά σου...
Κάπου στον δρόμο κάποιος απο τους δύο ρόλους θα χαθεί, φιλία ή ο ρόλος του γονιού. Πιστεύω όμως οτι ο ρόλος που θα ζημιωθεί θα είναι αυτός του γονιού.
Ίσως να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά είμαι σίγουρη οτι είναι ενας ρόλος με πολύ μεγάλο ρίσκο..
Για μένα άλλο φίλος άλλος γονιός.
Άς μην τα ισοπεδώνουμε όλα....
Έχοντας διαβάσει όλα το post του συγκεκριμένου θέματος θα ήθελα να κάνω και εγώ μια μικρή ερώτηση πάνω στο θέμα της φιλίας
Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μέσα σε μια σχέση ???????
Κατά τα δικά μου πιστεύω πως δεν μπορεί να υπάρξει, φυσικά η συγκεκριμένη απάντηση πηγάζει από προσωπικές εμπειρίες και βιώματα άλλα θα ήθελα αν διαβάσω και άλλες γνώμες..
Ευχαριστώ
Dark Avenger X
Στην αντιθετη περιπτωση, δεν νομιζω οτι μια σχεση μπορει να ειναι και φιλια, κατι απο τα δυο θα υστερει.
Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ.ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Έθεσες πραγματικά μια πολύ δύσκολη ερώτηση.
Θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις σκέψεις μου και ομολογώ οτι η ερώτηση αυτή με ξάφνιασε.
Υποθέτω ότι μόνο ένα άτομο που έχει δώσει ή δίνει σε μια σχέση θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να αναρωτηθεί αν μπορώ να είμαι και φίλος συγχρόνως στον σύντροφο μου.
Γι'αυτό που είμαι σίγουρη είναι ότι είναι πραγματικά δύσκολο να διατηρηθεί σωστά η ισορροπία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι άντρας-γυναίκα και συγχρόνως φίλοι.
Πιστεύω ότι αν αυτό επιτευχθεί ανάμεσα στους συντρόφους θα είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας αυτών παραμερίζοντας τυχόν εγωισμούς και κατανοώντας τι πραγματικά είναι αυτό που κάνει ευτυχισμένο τον σύντροφο μας.
Απαραίτητος παράγοντας σύμφωνα με τα δικά μου πιστεύω είναι να υπάρχει αγάπη "αγνή", βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα θέλω μας και τον εαυτό μας.
Τον φίλο μας θα πρέπει να τον κατανοούμε, να ακούμε τα προβλήματα του, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις του.
Όσον αφορά για το τελευταίο που ανέφερα θα μπορούσες εσύ προσωπικά να "αντέξεις" να μοιραστείς και να ακούσεις τις σκέψεις του/της αγαπημένου/ης σου; ![]()
Φίλος σημαίνει να δέχομαι την κριτική σου όσο και αν με πονάει. Να μετανιώνω για τα λάθη μου αν τυχόν έχω διαπράξει.
Μια σχέση (πιθανώς αναφέρεσαι και συ σε σοβαρή σχέση) πρέπει να στηρίζεται σε δυνατές βάσεις αγάπης, στοργής και κατανόησης.
Για να είσαι και φίλος και να τον/την κάνεις να σου φερθεί και αυτός/ή ανάλογα θα πρέπει να του/της δείξεις οτι αξίζει να σε μοιραστεί και σαν φίλο/η.
Για να μην μακρηγορώ άλλο, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μόνο αν πληρούνται όλα τα παραπάνω αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και αμοιβαία εμπιστοσύνη πάνω απ'ολα.
Φιλικά πάντα
Τι όμορφα λόγια που ειπώθηκαν
Σαν καλοι φίλοι που καθησαν ολοι γυρω απ' τη φωτια της καρδιάς τους και τα λέγαν μεχρι το πρωί...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ENDORAMA ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΟΠΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕ Η ΜΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ENDORAMA ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΝ END ORAMA ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν και νομίζω οτι τα πες λίγο ανάποδα...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
quote:ισως
Αν και νομίζω οτι τα πες λίγο ανάποδα...
ομως αν δεν ηταν φιλος δεν θα υπηρχε και αφεση αμαρτιων
(μια μικρη κατανοηση ηταν αγρια η ωρα που εγραψα το ποστ)
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ENDORAMA ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΟΠΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕ Η ΜΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ENDORAMA ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΝ END ORAMA ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έχω πληγωθεί πολύ από δήθεν πραγματικές φιλίες και έτσι μου έγινε μάθημα να αξιολογώ τους ανθρώπους καλύτερα. Πριν μερικά χρόνια είχα πει ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω κολλητούς γιατί όλοι με είχαν προδώσει και έτσι τα βρήκα με τον εαυτό μου και γίναμε κολλητοί. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που είμαι φίλη μου, και ακόμα πιο πολύ που ο σύντροφός μου είναι η προέκταση του εαυτού μου στο αντίθετο φύλο.
Φίλους έχω πολλούς και τους αγαπώ και με αγαπούν, περνάμε καλά μαζί, θα τρέξω δίπλα τους αν τους συμβεί κάτι χωρίς να περιμένω όμως να κάνουν και αυτοί το ίδιο για εμένα(άσχετα αν τελικά το κάνουν), αλλά ξέρω πως πραγματικούς φίλους δεν πρόκειται και ούτε θέλω να κάνω άλλους.

quote:Αυτό είναι σαν να λες δε θα ξαναερωτευτώ! Απλά ποτέ δε ξέρεις
Πριν μερικά χρόνια είχα πει ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω κολλητούς

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος