- ΑΓΑΠΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ...! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Δεν θεωρώ πως θέλουμε αποκλειστικότητα όνταν αγαπάμε γιατί συνήθως την έχουμε..εγωιστικη συμπεριφορά???και γιατι παρακαλώ???συνήθως όταν χαίρεται ο αυντροφός μας χαιρόμαστε και εμείς...ειδάλως δεν νομίζω πως υφίσταται να λέμε αγαπώ τον άνθρωπο που είμαι μαζί..
Φιλικά και πάλι
Είπα εξ'ορισμού εγωιστική συμπεριφορά, άρα εξ'ορισμού <-> εξ'αρχής αποκλειστικότητα!
Όταν όμως χαίρεται με κάποιον τρίτο... δε χαιρόμαστε καθόλου, και αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπάμε... ![]()

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
Edited by - Ydroxoos25 on 26/01/2005 13:07:58
Υποθέτω πως δεν τα πας καλά με τα αρχαία..όταν λέει ο παπάς στο μυστήριο του γάμου "η δε γυνη να φοβήται τον άνδρα" έπεται μιας ολόκληρης σειράς συστάσεων και προς τον άντρα,και βέβαια δεν μιλά για φόβο,αλλά για σεβασμό!!!
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος είπε "τίπιτα ας μην είναι για τη γυναίκα πολυτιμότερο από τον άντρα της,κι ο άντρας ας μην ποθεί τίποτα περισσότερο από τη γυναίκα του...Τίποτα δε συγκροτεί τόσο αρμονικά τη ζωή μας, όσο ο έρωτας του άντρα και της γυναίκας"
Για να αναθεωρηθούν τα βιβλία λίγο δύσκολο το βλέπω,άλλωστε να σου πω την αλήθεια ότι και αν γράφεται εκεί,είμαι ελεύθερη να πιστέψω και να ακολουθήσω ότι θελήσω...και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει ο ίδιος ο Θεός με το αυτεξούσιο..(έχω φιαχτεί κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση όπως και ο καθε άνθρωπος)
Όσον αφορά τον μοναχό παρόλο που επιλέγει έναν διαφορέτικο δρόμο,αυτόν της άσκησης,δηλαδή το να ζει σαν να μην έχει φύλο:ο δρόμος της ολοκλήρωσης τους είναι η αγάπη προς τους άλλους...
Φιλικά
Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.
quote:
Υποθέτω πως δεν τα πας καλά με τα αρχαία..όταν λέει ο παπάς στο μυστήριο του γάμου "η δε γυνη να φοβήται τον άνδρα" έπεται μιας ολόκληρης σειράς συστάσεων και προς τον άντρα,και βέβαια δεν μιλά για φόβο,αλλά για σεβασμό!!!
Η παραμόρφωση της πραγματικότητας είναι συμβατή με τη θεωρία του Αϊνστάιν αλλά όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί...
quote:
Για να αναθεωρηθούν τα βιβλία λίγο δύσκολο το βλέπω,άλλωστε να σου πω την αλήθεια ότι και αν γράφεται εκεί,είμαι ελεύθερη να πιστέψω και να ακολουθήσω ότι θελήσω...και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει ο ίδιος ο Θεός με το αυτεξούσιο..(έχω φιαχτεί κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση όπως και ο καθε άνθρωπος)
Συγνώμη, αλλά τότε είσαι αιρετική.
quote:
ο δρόμος της ολοκλήρωσης τους είναι η αγάπη προς τους άλλους...
quote:
Τι να την κάνω την αγάπη σου αν απλά μου το λες???
Τι να τις κάνω τις υποσχέσεις σου αν είναι μόνο λόγια???
Δε χρειάζονται.Σε συμπαθώ και χωρίς αυτές.
quote:
Τελικά τι έχει σημασία???...Να αγαπάς ή να το δειχνεις???
Τα λόγια ή οι πραξεις???
και τελικά οι πράξεις ή οι σωστές πράξεις???
Αποφάσισε! ![]()

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
Μην ανησυχείς καλέ μου θα αποφασίσω...να είσαι σίγουρος γι αυτό..![]()
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά..![]()
![]()
Φιλικά
Σεμίνα
Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.
ειναι αυτη που χαριζουμε...
Edited by - ryche on 01/02/2005 01:42:33
ήθελα να σου πω..πως ότι χρησιμοποίησα σαν απάντηση στις απαντήσεις σου είναι από το βιβλίο της Γ τάξης ενιαίου λυκείου!
Φιλικα
Σεμινα
Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...
Αιρετικός είναι κάποιος ο οποίος αποδέχεται εν μέρη τη χριστιανική θρησκεία. Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά της πίστης μας από τους καθολικούς;;

Τι να σου πω για να καταλάβεις πως δεν είμαι αιρετική??
Είπα την πηγή όσων έγραψα για να μην φανει σαν να κ΄λέβω πνευματική ιδιοκτησία καλέ μου...
αγαπη....στο δειλινο που θα ειναι ολα γαληνια....
αγαπη....στο δειλινο που θα κοιταω μονος....
αγαπη....στο δειλινο που θα αφησω πισω μου....
αγαπη στο δειλινο που δεν θα επιστρεψω.....
αγαπη στο δειλινο που θα παρω μαζι μου.....
αγαπη στο δειλινο που ηταν εκει για'μενα...
αγαπη στο δειλινο που μου κραταγε παρεα....
αγαπη στο δειλινο που με εβλεπε μαζι μου....
αγαπη δεχτηκα για να την προσφερω...
αγαπη σε εκεινους/ες που κοιτουν το δειλινο....
αγαπη πορφυρη...σαν την εσω ακρη των ματιων....
αγαπη που καυτο κανει το δακρυ.....
αγαπη στην στιγμη που ανακαλυπτεις πως υπαρχει...
αγαπη......
αγαπη οταν διαπιστωσεις πως ησουν εσυ.....
αγαπη που χαθηκες.....
αυτο το δειλινο.......
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΤΣΑΚ.ΚΟΡ/Ος
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
ΑΓΑΠΗ?Ευχαριστώ,θα πάρω..
Ποιος αρνείται την αγάπη άλλωστε??
Καλό βράδυ!
ΚΙ ΑΝ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
ΜΑΘΑΜΕ.
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕΜΙΝΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
quote:
ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
ΚΙ ΑΝ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
ΜΑΘΑΜΕ.
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕΜΙΝΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ.ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Όχι σήμερα..
σήμερα δεν μπορώ να χαμογελάσω..
ευχαριστώ πάντως..
χαμογέλα εσύ για μένα!
Σεμίνα
Σου αφιερώνω κάτι που όταν το διάβασα με ταρακούνησε...
"Ο πόνος πρέπει να έχει θέα τη σιωπή για να
είναι αληθινός. Και πρέπει να έχει θέα τα
δάκρυα για να είναι σεβαστός."
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
όταν μου αφιερώνουν κάτι..
οτιδήποτε..έχω βαλθεί να το ξεψαχνίζω..
και δεν είμαι σίγουρη αν θα ανακαλύψω ποτέ το νόημα..
εσένα τι σου άφησε ότι μου αφήνεις?
γιατί σε ταρακούνησε?
Παρόλα αυτά..θα συμφωνήσω σε όσα μου λες..μιας και ανακαλύπτω σε όσα λες,πράγματα που έχω ακούσει από πολλούς και διάφορους περαστικούς ανθρώπους..
ευχαριστώ και καλή διαμονή στο εσωτέρικα![]()
![]()
Φιλικά
Σεμίνα
ΓΕΜΑΤΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΚΡΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Συγνωμη αν το εχετε αναφαιρει αλλα δεν ειχα χρονο να τα διαβασω ολα.
Προσωπικα το εχω νιωσει κ το νιωθω(σε μικροτερο βαθμο τωρα).
Ειναι το χειροτερο συναισθημα...αν μου ρωτουσανε πιο ειναι το αντιθετο της αγαπης δεν θα απαντουσα το μισος αλλα η υπερβολικη κ αρρωστημενη αγαπη.Δεν εννοω αγαπη με ζηλιες κ αηδιες αλλα να παλευεις μεσα σου,να πονας κ να αγαπας υπερβολικα αλλα για την παρτη σου χωρις να βγαινεις κ να το "φωναζεις".Να προσπαθεις μονος να ξεφορτωθεις αυτο που νιωθεις αλλα οσο προσπαθεις αυτο να γινεται ολο κ πιο ισχυρο.Δεν ειναι οτι δεν ηθελα να αγαπησω το τονιζω για να μην παρεξηγηθω.
Μια φορα ενιωσα αυτο το ομορφο συναισθημα κ κατελληξα να αγαπαω αρρωστημενα..Δεν μπορω να σκεφτω,να αγαπησω αλλο ανθρωπο,προσπαθω εδω κ 3 χρονια να βρω λογο να τον μισησω αλλα δεν μπορω γιατι οταν αγαπας αγαπας κ τα ελλατωματα του αλλου,αγαπας το συνολο......αλλα τι γινεται οταν αυτα τα ελλατωματα ξεπερνουν τα προτερηματα?
Δεν ξερω αν θα μπορεσω ποτε να τον βγαλω απο μεσα μου.Πιστευω πως παντα θα τον εχω εστω κ λιγο.
Ξερω ακουγεται λιγο μελοδραματικο ολο αυτο αλλα ευχομαι κανεις να μην το νιωσει γιατι απλα ειναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ κ δεν ειναι καθολου φυσιολογικο..
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ,
ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ,
ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ,
ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΑΠΟΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
ΑΓΑΠΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Αρρωστημένα όμως,αγαπάς αρρωστημένα??....
Το αντίθετο ενός πράγματος...την αγάπης στην προκειμένη περίπτωση
είναι το μίσος και η υπερβολική αγάπη..
Να προσπαθείς να ξεφορτωθείς έτσι την αγάπη..δεν ήταν δύσκολο??
Τεσπα..δεν έχω νιώσει κάτι παρόμοιο..και ούτε θέλω..
Φιλικά
Σεμίνα
Υ.Γ.Η υπερβολική αγάπη είναι κάτι σαν εξάρτηση??
Υ.Γ.2Χαίρομαι πάντως που δεν νιώθεις πλεον έτσι..αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα..
quote:
Υ.Γ.Η υπερβολική αγάπη είναι κάτι σαν εξάρτηση??
Kατι τετοιο....πιο πολυ ομως ειναι οπως το ανεφαιρα κ πιο πανω κατι σαν αρρωστεια.Ειναι πολυ δυσκολο να το "ξεφορτωθεις" γιατι απλα δεν μπορεις.Μαθαινεις να ζεις με αυτο εχοντας την ελπιδα οτι καποια στιγμη καποιος θα σε κανει να το ξεχασεις.......το δοκιμασα αλλα δεν πιανει ουτε αυτο(!)γιατι απλα δεν ειμαι ετοιμη ακομα να το βγαλω απο μεσα μου.
Επειδη καπως ετσι φαινεται να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι κολλημενη με την εξωτερικη του εμφανιση οπως γινεται συνηθως.Δεν ειναι οτι εχω φαει κολλημα,το εχω ζησει κ αυτο κ μαλιστα πολλες φορες κ ξερω να ξεχωριζω συναισθηματα.Τον θαυμαζω κ σαν ανθρωπο γι'αυτα που εχει ζησει,την ψυχραιμια που εχει να ξεπερναει τα εμποδια της ζωης,τον λατρευω γι'αυτο ακριβως που ειναι εστω κ αν δεν με "βολευει" εμενα.Ας μεινει ετσι κ ας ειναι καλα αλλωστε κ να γυρνουσε δεν θα τον δεχομουν γιατι παντα στα ιδια καταλληγαμε κ δεν θελω να βαζω τον εαυτο μου παλι στην ιδια διαδικασια.Κ αυτο ειναι το χειροτερο να ξερεις οτι με τον ανθρωπο που αγαπας δεν εχεις μελλον.