- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
[quote]
1. Τα θαύματα του Θεού σας ΔΕΝ στοχεύουν στην αύξηση της ανθρώπινης ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Αυτό διότι για καθένα που "σώζεται" πχ από καρκίνο, 10000 πεθαίνουν
2. Τα θαύματα του Θεού σας ΔΕΝ στοχεύουν στην αύξηση της ανθρώπινης ΠΙΣΤΗΣ
Αυτό διότι για είναι πάντα επιρρεπή στην αμφισβήτηση. ΠΑΝΤΑ υπάρχει αντεπιχείρημα
ΠΑΝΤΑ είναι διακριτοκότατα και όχι και πολύ εντυπωσιακά. Σαν ταχυδακτυλουργίες
ΑΝ ο Θεός ήθελε να αυξήσει την Ανθρώπινη Ευτυχία θα γιάτρευε στιγμιαία ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ του πλανήτη
ΑΝ ο Θεός ήθελε να αυξήσει την Ανθρώπινη Πιστή θα εμφανιζονταν 3D, Dolby-Stero μαζί με
τα αγγελάκια του, σε όλο τον πλανήτη ταυτόχρονα..
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΤΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ?ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟ ΣΟΥ" ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ.Ε?ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΙΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ?ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΘΕΛΗΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.WINDWALKER ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟ ΣΟΥ" ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
Φυσικά και όχι. Γιατί εάν ήταν θεός δεν θα έφτιαχνε ατελή δημιουργήματα.
Άλλωστε εκείνο που θα τον ενδιέφερε και θα ρωτούσε είναι το κατά πόσο υπάρχουν πιστοί ακόμα, επειδή οι θεοί χωρίς πιστούς πεθαίνουν.
quote:
ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΙΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ?
Ο θεός της αγάπης τιμωρός??????????????? Περίεργη αγάπη είναι αυτή. Μου θυμίζει το "σφάξε με αγά μου να αγιάσω".
quote:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΟΠΟ
Ποιά ελευθερία και ποιοί τρόποι όταν έχει ορίσει ότι γεννιέσαι αμαρτωλός???????
quote:
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ
Ποιά ώρα???? GMT +3.00 ή κάποια άλλη.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
Ότι και να συμβαίνει υπήρξε κάποιος ή κάποιοι που μίλησαν για αγάπη,
ανεκτικότητα και καταννόηση.
Στα λόγια αυτά πιστεύω
και είναι ένας τρόπος να διαμορφώσω τη συνείδησή μου.
Όσο με ενοχλεί το πανάθλιο μόρφωμα της εκκλησίας,
άλλο τόσο με ενοχλούν και οι ισοπεδώσεις.
Το αγαπάτε αλλήλους,
όποιος κι αν το είπε,
εμένα μου αρκεί πως κάποτε ειπώθηκε.
Ο κακός άνθρωπος είναι αμαρτωλός απέναντι στον συνάνθρωπο
και θα τιμωρηθεί πάντα από την δικιά του καταστροφική διάθεση.
Ο Χριστός για μένα είναι η εσωτερική φωνή του κάθε ανθρώπου,
η συνείδηση.
Σ'αυτή πιστεύω και μ'αυτήν προσπαθώ να πορευτώ.
Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι,
ιστορικά πρόσωπα στην πορεία της ανθρωπότητας,
που απέδειξαν πως ο Χριστός μπορεί να υπάρξει μέσα στον καθένα μας,
ανεξαρτήτου δόγματος,
όπως ο Γκάντι.
Ας αφήσουμε στη μπάντα τα ευαγγέλια και τα κυρήκεια και ας ελπίσουμε ότι με κάθε γενιά θα γεννιέται κι ένας Χριστός.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:Ο κακός άνθρωπος είναι αμαρτωλός απέναντι στον συνάνθρωπο
και θα τιμωρηθεί πάντα από την δικιά του καταστροφική διάθεση.
Δεν υπάρχει κακός άνθρωπος χωρίς το μέτρο του τί εστί κακία.
Δεν υπάρχει αμαρτωλός, χωρίς το μέτρο του τί εστί αμαρτία.
Και να υπήρχε τέτοιο μέτρο, είναι άχρηστο αν δεν υπάρχει κανείς να το εφαρμόσει.
Με τί μέτρο ζυγίζεις τους ανθρώπους σε κακούς και αμαρτωλούς?
Ποιός ορίζει αυτό το μέτρο/ζύγι?
Και ποιός διαφυλάττει την τήρησή του?
Και που στηρίζεται αυτή η απολυτότητα της πεποίθησης ότι αυτός ο απροσδιόριστα 'κακός και αμαρτωλός', ΠΑΝΤΑ, θα τιμωρηθεί από την "διάθεσή" του?
quote:
Ο Χριστός για μένα είναι η εσωτερική φωνή του κάθε ανθρώπου,
η συνείδηση.
Όμορφα αλλά κούφια λόγια. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που η εσωτερική τους φωνή τους οδηγεί να κάνουν πράγματα αχαρακτήριστα. Έχω γνωρίσει τον εαυτό μου, που η συνείδησή μου κατά καιρούς υπαγορεύει αίσχη. Έχω γνωρίσει άλλους που έχει πορωθεί τόσο η συνείδησή τους που μοιάζουν σαν να μην έχουν συνείδηση. Αν ο άνθρωπος πορευόταν με βάση την εξατομικευμένη συνείδησή του, δεν θα διαφέραμε σε τίποτα από τα ζώα. Παρόλο που μια πρόχειρη ματιά στην κατάσταση της ανθρωπότητας, δεν τεκμηριώνει κάποια τέτοια διαφορά. Μάλλον γιατί αυτό που λές ισχύει και στην πράξη. Αλλά έχει αποτύχει καταφανέστατα. Ίσως γιατί η συνείδηση του ανθρώπου κυβερνάται και διαμορφώνεται αποκλειστικά από το εγώ του.
quote:
Σ'αυτή πιστεύω και μ'αυτήν προσπαθώ να πορευτώ.
Έχω πιστέψει κατά καιρούς σε πολλά πράγματα. Πίστεψα στη δικαιοσύνη, αλλά διαπίστωσα ότι δεν έχει κανένα νόημα αφού δεν υπάρχει κανείς να την διαφυλάξει. Πίστεψα στην αξιοκρατία, μάταια ξανά γιατί δεν υπήρχε κανείς να την τηρήσει. Πίστεψα στην ηθική, αλλά και αυτή όσοι την όρισαν (καθένας και μια δική του version) ήταν αδύναμοι να την διαφυλάξουν. Με όλα αυτά κατέληξα ότι αν δεν υπάρχει κανείς να διαφυλάξει την πρακτική εφαρμογή, αν δεν υπάρχει κανείς να αξιολογήσει, να ανταμοίψει ή να τιμωρήσει τον εφαρμόζοντα με βάσει κάποιους προορισμένους κανόνες, δεν υπάρχει κανένα νόημα να πιστεύω σε τίποτα.
Το να είμαι δίκαιος, πολλές φορές εις βάρος του πρακτικού μου συμφέροντος, και να μην υπάρχει αυτός που θα με ζυγίσει και θα με ανταμοίψει για την δικαιοσύνη που επιδεικνύω, είναι άχρηστο. Το να είμαι δίκαιος και να μην υπάρχει κανείς να τιμωρήσει τον άδικο, είναι άχρηστο.
Το να είμαι παραγωγικός εργαζόμενος, χωρίς αυτόν που με αξιολογεί και με ανταμοίβει ανάλογα, επιπλήτοντας ταυτόχρονα αυτόν που λουφάρει, είναι εντελώς άχρηστο.
Γιατί να είμαι δίκαιος λοιπόν, γιατί να αγαπάω, γιατί να παραμερίζω την δικιά μου καλοπέραση, αν δεν υπάρχει κάποιος ικανός θεματοφύλακας αυτών των εννοιών, που θα αξιολογήσει και θα επιβαβρεύσει ή θα επιπλήξει? Όλα αυτά είναι όμορφα λόγια, αλλά χωρίς διαφύλαξη είναι εντελώς άχρηστα στην πράξη.
quote:
Ας αφήσουμε στη μπάντα τα ευαγγέλια και τα κυρήκεια και ας ελπίσουμε ότι με κάθε γενιά θα γεννιέται κι ένας Χριστός.
Θεωρώντας ότι αναφέρεσαι τον Ιησού Χριστό (και όχι γενικά στους μεσσίες που μας έχουν πλημμυρήσει καθένας με την δικιά του πλάνη), αναρωτιέμαι "και τί έγινε"? και να ελπίσω ότι με κάθε γενιά θα γεννιέται και ένας, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? Τι θα αλλάξει? Βγαίνει, τα λέει και μετά τον τρώνε τα σκουλήκια και ο κόσμος συνεχίζει να ζεί όπως είπες. Καθένας με την συνείδησή του, που συνήθως, αν δεν είναι εξ αρχής σάπια, σύντομα σαπίζει από την κοινωνική κατάπτωση και διαφθορά. Και ξανά μετά γεννιέται και άλλος ένας χριστός, για να έχουμε να συζητάμε, και δεν αλλάζει τίποτα. Και ξανά και ξανά. Να ελπίσω σε τί λοιπόν? Στο ότι κάποιος ανα 50 χρόνια θα λέει τα ίδια και τα ίδια? Μα φτάνει που τα είπε κάποιος μια φορά. Τα υπόλοιπα είναι επαναλήψεις. Από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να διαφυλάξει ότι η πορεία με βάση αυτές τις διδασκαλίες φέρει κάποια ανταμοιβή, και η μη τήρησή τους κάποια επίπληξη, είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις σε μαθητές διαγώνισμα χωρίς βαθμολογία. Άχρηστη.
Συγνώμη, αλλά η ελπίδα που μου προτείνεις είναι για μένα άχρηστη. Πάλι με αφήνει ατην ίδια πορεία για τη ζωή που ζώ. Όσα αρπάξει ο κ...ς μας, γιατί στο τέλος θα μας φάνε τα σκουλήκια. Και είτε έρθει ένας Γκάντι ανά 2,5,10 ή 100 χρόνια, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Είτε είμαι 'φωτισμένος' ή αφώτιστος, ένα και το αυτό.
1. Οστά εκφυλισμένα από καρκίνο βρέθηκαν σε παιλαιολιθικά λειψανα,
οπότε ΔΕΝ φταίμε έμείς για αυτό.
2. Όπως ήδη είπα, αν παρουσιαζόνταν ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη
σε πιστούς και άπιστους ΝΑΙ θα πίστευα και ΟΧΙ αυτό δεν θα μου στερούσε
την προσωπική μου ελευθερία... Οπότε αναμένω...
Άλλο ένα "θαυμα" που θα με έπειθε θα ήταν να σου διορθώσει λίγο
την ορθογραφία σου βρε XNAMED... ![]()
Tip 1. Χρησιμοποίησε τον ορθογράφο του Office
Tip 2. (Αυτό ΔΕΝ θα στο λύσει το Office!)
* Ρήμα στο δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο,ενεργητική φωνή - Κατάληξη σε "Ε"
πχ "Παιδιά προσοχή!!! ΚαταστρέφετΕ το γκαζόν"
+ Ρήμα στο τρίτο ενικό πρόσωπο , παθητική φωνή - Κατάληξη σε "ΑΙ"
πχ." Ποιός φταίει αν καταστρέφετΑΙ και μολύνετΑΙ ο πλανήτης ;"
Tip 3. Σου δίνω το λόγο μου , ότι αν σταματήσεις να γράφεις με
κεφαλαία θα γίνω Χριστιανός... Πλήζ στοπ! ![]()
(ΟΧΙ, δεν είμουν τριτοδεσμίτης!! Πολυτεχνίτης ήμουνα!!)
No pun intended
xchamp
Θα παρακαλούσα αν είναι εύκολο, κάποιος από τους συνομιλητές που μίλησαν για του μύθους του Μιθρά, του Διονύσου, του Όσιρι κλπ, και για την ξεκάθαρη ομοιότητά τους με την ιστορία της ΚΔ, να μου παραθέσει τις πηγές αυτές (πού είναι γραμμένοι αυτοί οι μύθοι) και την ιστορική επαλήθεση αυτών των πηγών, για να μπορέσω να διαμορφώσω μία ολοκληρωμένη άποψη περί της θεωρίας της αντιγραφής.
Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν τηρηθεί η ίδια συνέπεια και οι ίδιες αρχές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψη των όποιων στοιχείων υπάρχουν για την εγκυρότητα της ΚΔ καθώς και για την ιστορική απουσία του Ιησού.
Εννοώ την ιστορική εγκυρότητα των κειμένων που αναφέρουν αυτούς τους μύθους (χρονολογίες χειρογράφων, συγγραφείς κλπ) και την πιθανή αλλοίωσή τους από μεταγενέστρους αναπαραγωγούς, και τις αναφορές των σύγχρονων, σε αυτές τις θεότητες ιστορικών, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους.
Ευχαριστώ
quote:
xchamp
Σου δίνω το λόγο μου , ότι αν σταματήσεις να γράφεις με
κεφαλαία θα γίνω Χριστιανός...
Και γω... και γώ...!!!
macedon
αλλά δεν μπορώ και να συμφωνήσω.
Καταρχάς δεν χρησιμοποίησα πουθενα τη λέξη αμαρτωλός,
γιατί δεν πιστεύω σε κάτι τέτοιο.
Το κακός μπορεί να είναι από κάθε σκοπιά δικαιολογημένο για κάποια άτομα.
Όταν κάποιος βασανίζει, εκμεταλλεύεται, "χτυπά" τα αδύνατα σημεία μόνο και μόνο για να κερδίσει.
Δεν σέβεται ούτε τη ζωή ούτε και την υπόληψη του συνανθρώπου,
όταν βλέπει κάποιον να πνίγεται τον βουτά πιο μέσα,
όχι γιατί τον μισεί αλλά γιατί τον συμφέρει,
συγνώμη αλλά για μένα πέρα από θεούς και δαίμονες είναι κακός.
Εκπέμπει αρνητική ενέργεια
και από αυτή είναι γεμάτος
και αυτή θα τον καταστρέψει.
Δεν θέλω να είμαι καλή και δίκαιη και σωστή για να μου το αναγνωρίσουν,
το κάνω για να κοιτώ τα μούτρα μου στον καθρέφτη το πρωί και να μην ντρέπομαι.
Αυτό εννοώ συνείδηση.
Το μέτρο είναι απλό και από αιώνες γνωστό,
μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.
Αυτός είναι ο απόλυτος νόμος για μένα.
Αν ακολουθηθεί από τον καθένα
η δικαιοσύνη,
η καλοσύνη,
η ηθική δεν θα χρειάζονται πλέον ως έννοιες.
Όντως ουτοπικό,
αλλά για μένα είναι πυξίδα και όχι κούφια λόγια.
Δεν θα γίνω το χάλι που με πονά για να πάψω να πονώ.
Χάλι μαύρο ο κόσμος και εγώ τι θα κάνω θα γίνω μαύρο χάλι?
Λυπάμαι αλλά όχι.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
http://www.esoterica.gr/articles/religion/dyinggod/dyinggod.htm
http://www.esoterica.gr/articles/religion/osiris_christ/osiris_christ.htm
http://www.esoterica.gr/articles/religion/christms/christms.htm
Να'σαι καλά.
quote:Καταρχάς δεν χρησιμοποίησα πουθενα τη λέξη αμαρτωλός,
γιατί δεν πιστεύω σε κάτι τέτοιο.
Κι όμως
"Ο κακός άνθρωπος είναι αμαρτωλός απέναντι στον συνάνθρωπο"
quote:
Δεν θέλω να είμαι καλή και δίκαιη και σωστή για να μου το αναγνωρίσουν,
το κάνω για να κοιτώ τα μούτρα μου στον καθρέφτη το πρωί και να μην ντρέπομαι.
Τί είναι δίκαιο, τί είναι σωστό, και πάνω απ' όλα, τί σημασία έχει? Εσένα μπορεί να σε ενοχλεί να κοιτάς τα μούτρα σου στον καθρέφτη και να τα βλέπεις 'αδικα'. Στην πράξη όμως, τί σημασία έχει να είσαι δίκαιος (ότι κι αν αυτό σημαίνει για τον καθένα)? Αφού στο τέλος, στα σκουλήκια θα καταλήξουμε.
Δεν ήθελα να εννοηθεί ότι πρέπει να ήμαστε σωστοί και δίκαιοι επειδή κάποιος θα το αναγνωρίσει. Απλά εννούσα ότι αν δεν υπάρχει κάποιος να το αναγνωρίσει είναι εντελώς μάταιο και απέλπιδο. Αν δεν υπήρχε πανεπιστήμιο, δεν θα είχε κανένα νόημα να γράψεις καλά στις πανελλήνιες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου και να μην ντρέπεσαι όταν κοιτάζεις τον καθρέπτη. Αλλά και να υπάρχει πανεπιστήμιο χωρίς αντικειμενικό βαθμολογητή των γραπτών, πάλι δεν έχει κανένα νόημα να διαβάσεις και να γράψεις καλά. Όπως και αν στο πανεπιστήμιο αυτό θα περάσουν όλοι, είτε διάβασαν είτε δεν άνοιξαν βιβλίο. Προσωπικά, αν ήταν έτσι, δεν θα άνοιγα βιβλίο. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με τον καθρέφτη. Αφού πέρασα!
quote:
Το μέτρο είναι απλό και από αιώνες γνωστό,
μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.
Αυτός είναι ο απόλυτος νόμος για μένα.
Αν ακολουθηθεί από τον καθένα
η δικαιοσύνη,
η καλοσύνη,
η ηθική δεν θα χρειάζονται πλέον ως έννοιες.
Και τι έγινε kswtikoula? Τί θα άλλαζε αν η σχεδόν στιγμιαία διάρκεια της ζωής μας λάμβανε χώρα σε αυτόν τον ουτοπικό κόσμο που περιγράφεις? Θα περνάγαμε 'καλύτερα'? Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θα περνάγανε χειρότερα σε αυτόν τον κόσμο. Οι 'κακοί' όπως τους περιγράφεις. Οπότε είναι ένας κόσμος που θα ικανοποιούσε 'εσένα' και κάποιους άλλους, αλλά όχι όλους πάλι.
Αλλά πάλι, και να πετύχαινες τον κόσμο που φαντάζεσαι, και να πέρναγες καλύτερα, ποιό το νόημα μιας σύντομης καλοπέρασης, αν ακολουθεί η παύση της ύπαρξης?
Με λίγα λόγια, για ποιό λόγο να ακολουθήσω το "μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν"? Γιατί να μην κάνω απλά αυτό που με συμφέρει και μου προσφέρει ικανοποίηση οποιασδήποτε μορφής, μέχρι να έρθει το τέλος και να πάψω να υπάρχω? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? Ο 'καθρέφτης' δεν είναι αρκετός.