ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι περίεργοι διαχειριστές - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Οι περίεργοι διαχειριστές - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

retronio2277 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
03/09/2009, 22:49:07
trexa....

quote:
Αγαπητέ μου ...Γιάννη, ( δεν ξέρω γιατί,τώρα τελευταία σε
νοιώθω..πολύ κοντά μου...

Θα πρέπει να ανησυχώ ή πρόκειται περί θαύματος;;;

quote:
πιστεύω, ότι μπορω να κάνω κάτι
για την περίπτωση σου..Εννοώ για παράδεισο...Μπορώ να σου εγγυηθώ, πρώτο βιλίτσα πίστα..Εσύ απέναντι στο Θεό...το συζητάμε;Θα σε ενδιέφερε πραγματικά; ...

Και βέβαια μ' ενδιαφέρει, ειδικά όταν είναι και εγγυημένο, όπως τώρα...

Σκέφτομαι τη σκηνή, να κάθομαι απέναντι στο θεό και να μου δείχνει κοροϊδευτικά τους υπόλοιπους...

Τι πλήξη θα νοιώθει ο φουκαράς, μ' όλους αυτούς τριδύρω του...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

03/09/2009, 23:42:38
Δεν ξέρω ρε Γιάπετ,βλέπω ότι με βλέπεις σαν εχθρό,
αλλά εγώ τίποτε...Σε νοιώθω....Πόσο διαστροφικό μπορεί να είναι
αυτό;
Όσο για τον παράδεισο,΄φίλε μου κάποιος σου είπε ψέματα...Όλοι
είναι ...μαστουρωμένοι απο ευτυχία, ένα περίεργο πράγμα....Και
φυσικά, καταλαβάινω κάποιους πυ έχουν δυνηθίσει να τους βαράνε οι θεοί τους, πόσο παράξενο θα φαίνεται να σου δίνει ο Θεός σου, αλλά,
έτσι ειναι, υπάρχει και Θεός, εκτός παο αγύρτες και σαλτιπάγκους που μόνο παίρνουν....Και φυσικά, κάποιος που δίνει επειδή έχει, δεν είναι λάθος, απλά αυτός που δεν έχει ( Δίας, κλπ) τι να δώσει;
Στον παράδεισο πάντως, να ξέρεις είναι πολλοί...Εσύ μου φαίνεται
ότι θέλεις την ησυχία σου και διαλέγεις ένα μέρος που θα είστε απελπιστικά λίγοι....Και θα κάνει και πολύ ζέστη....
04/09/2009, 00:11:27

macedon

04/09/2009, 00:20:31
Ξέρω Μακεδών, ότι εσύ που προσβάλλεσαι όταν σε λένε "φίλε"
μπορείς να γίνεις πραγματικά χειρότερος,διαβάλλοντας τον άλλο,γιατί πιστεύεις ότι μόνο εσύ μπορείς, αλλά, ποιός σου είπε
ότι είναι θέμα ικανότητας;Θέμα επιλογής ειναι..
Βλέπω πάντως, ότι έχεις λόγο που δεν πιστεύεις ότι σου γράφουμε...
Με τέτοιες....χειροτεχνίες που κάνεις, πως να πιστέψεις ότι
σου λένε;Νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με ....συναδέλφους χαλκείς....
MarteΜέλος
04/09/2009, 00:29:07
quote:
Όσο για τον παράδεισο,΄φίλε μου κάποιος σου είπε ψέματα...Όλοι
είναι ...μαστουρωμένοι απο ευτυχία

http://www.youtube.com/watch?v=MqXpDdstjiU&feature=channel_page

Όσο για τις βλαστήμιες που ξεστομίζεις, συχνό φαινόμενο στους ιουδαιοχριστιανούς: παναγίες, χριστούς, σταυρούς, καντήλια τα χετε ψωμοτύρι... σιγά που δεν θα βρίζατε Θεούς και προγόνους.

04/09/2009, 14:26:55
τρεχα....

quote:
Δεν ξέρω ρε Γιάπετ,βλέπω ότι με βλέπεις σαν εχθρό,

Κάνεις λάθος αν πραγματικά το νομίζεις αυτό. Το συναίσθημα που μου ξυπνάς δεν είναι έχθρα...

Άλλωστε δε νομίζω ότι τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο απ' τον "διάλογό" μας μέχρι σήμερα.

quote:
Σε νοιώθω....

Κι εγώ αντιλαμβάνομαι (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) τη σύγχυση που έχεις υποστεί λόγω της θρησκοληψίας που σε διακατέχει και αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που δεν μπορώ να σε δω σαν εχθρό.

quote:
Πόσο διαστροφικό μπορεί να είναι
αυτό;

Η διαστροφή, κατά μεγάλο μέρος, έχει να κάνει με εμμονές κι εγώ έχω ελάχιστες οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τη θεματολογία των "συζητήσεών" μας, στον παρόντα χώρο.

Εξ' άλλου η έννοια της εμμονής είναι κυρίως υποκειμενική και εξαρτάται από τον τρόπο που βλέπει ο καθένας τη συμπεριφορά του και τις σκέψεις του.

Μπορεί λοιπόν, η άποψή σου για μένα να μην είναι καθόλου διαστροφική (λόγω των αντιθέσεών μας) και να εδράζεται στο γεγονός ότι κάπου "βλέπεις" ή νοιώθεις ότι σε πολλά σημεία οι ισχυρισμοί σου δεν στέκουν και δεν εφάπτονται της κοινής λογικής.

Αυτό εντείνεται αν, ασυνείδητα, νοιώθεις υποχρεωμένος να υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζεις, ενδεχομένως επειδή θεωρείς ότι δεν μπορείς να αναθεωρήσεις κάποιες απ' τις απόψεις σου.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι λάθος, πάντα υπάρχει χρόνος και "χώρος" αρκεί να υπάρχει η συνειδητοποίηση του λάθους.
Και πίστεψέ με, η υπεράσπιση αντιφάσεων και φαντασιώσεων εκτός από άχαρη, είναι και λάθος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/09/2009, 15:31:08
Επιτέλους καλέ μου Γιάπετ, αποκαλυφτήκατε!!!Μέχρι τώρα, λέγατε για
ψέματα του χριστιανισμου και των χριστιανών,όταν κανείς άλλος δεν
θα έλεγε τέτοια πράγματα, λίγο σοβαρός να ήταν....
Που να σκεφτώ ότι το λέτε, επειδή μόνο έτσι πιστεύετε φαίνεται
η εξυπνάδα του ανθρώπου:Με την π@@@ιά...Τόσο άνδρες είστε...Και κλειδώσατε και το θέμα το άλλο, αφού δεν σας συνέφερε...
Εγώ, επειδή δεν είχα το ..δημοκρατικό δικαίωμα να σου απαντήσω
στο θέμα με τις ύβρεις σας κατά των Ελλήνων χριστιανών,θεωρώ υποχρέωση μου, ως άνθρωπος να πω μόνο μια κουβέντα:
Δεν παίζεστε και δεν έχετε ελπίδα...
Ότι κάνετε εσείς , είναι χιούμορ, ότι σωστό των άλλων, διαβολή, ακόμη κι αν είναι η κοινά αποδεκτή αλήθεια....
Στενοχωριέμαι που το λέω:Δεν σώζεστε με τίποτα...Αμετανόητοι, εγωιστές....Θα υπερασπιστείτε με όποιο μέσο τα ψέματα σας ,δλδ, με νέα ψέματα και με δηλώσεις ταφόπλακες σε θέματα που εσείς δημιουργήσατε..
Όντως, αντιπροσωπεύετε εκείνη την εποχή του πεθαμένου 12θέου...Τέτοιος εκφυλισμό επικρατούσε και τότε...
04/09/2009, 17:14:39
trexa...., πάλι ότι ήθελες κατάλαβες. Προφανώς δεν πήρες χαμπάρι τίποτε απ' όσα έγραψα.

Κρίμα γιατί ήταν απ' τις λίγες φορές που ασχολήθηκα σοβαρά μαζί σου.

Όσο για το άλλο θέμα, που το "κλείσαμε" επειδή φοβηθήκαμε τον εμπεριστατωμένο λόγο σου, όπως και των άλλων του κοπαδιού, δεν έχεις παρά να ζητήσεις να συνεχιστεί με το 3ο μέρος, όπως έγραψα εγώ αλλά και ο D.I..

Άλλωστε εσύ ποτέ δεν υπολόγισες τον τίτλο του θέματος, προκειμένου να αραδιάσεις τα ανούσια κηρύγματά σου, τώρα σε πείραξε;;;

Προτείνεις να συνεχιστεί με τρίτο μέρος το θέμα "Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία";

Έχεις να πεις κάτι που το θυμήθηκες... τώρα ή έτσι το λες για να κάνεις θόρυβο;;;

quote:
... Δεν σώζεστε με τίποτα...

Ξεχειλίζεις από χριστιανική αγάπη, όπως και οι χριστιανοί πρόγονοί σου...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/09/2009, 17:34:22
trexagireve

quote:
Και κλειδώσατε και το θέμα το άλλο, αφού δεν σας συνέφερε...

Πολλές φορές ο Dying_Incubus καταλαμβάνεται από δαιμόνια και κλειδώνει τα θέματα, ειδικά άμα του πει ο γιαπετ ότι δεν τον συμφέρει...Τον καταγγέλω και γω δημόσια. Αλλά τι να πεις; Βγήκε ο γιαπετ και λέει "να... ξέρω γω... να το κλείσουμε...έφτασε στο τέλος του" και καπάκι τσουπ ο συντονιστής "απενεργοποιείται" λέει.

Ρε πώς υποστηρίζονται αυτοί οι 12θεϊστές. Σαν τσ' Εβραίοι...

quote:
Εγώ, επειδή δεν είχα το ..δημοκρατικό δικαίωμα να σου απαντήσω
στο θέμα με τις ύβρεις σας κατά των Ελλήνων χριστιανών

Τώρα μεταξύ μας, 100 σελίδες θέμα, τώρα σου ήρθε η όρεξη να απαντήσεις; Στις 100 σελίδες τι έκανες; προσευχόσουν;

quote:
θεωρώ υποχρέωση μου, ως άνθρωπος να πω μόνο μια κουβέντα:

Αμα είναι μία καλά είναι

quote:

Αυτοί οι γιαπετ, όντως δεν παίζονται. Το βοηθάει και ο συντονιστής βλέπεις. Μόλις ζορίζεται ο ένας, "τσουπ", κλειδώνει ο άλλος το θέμα.

quote:
Στενοχωριέμαι που το λέω:

Ε, άμα στεναχωριέσαι, μην το λες.

quote:
Δεν σώζεστε με τίποτα

Δεν θέλω να φανώ αδιάκριτος, αλλά... από τι θα πρέπει να σωθούν οι γιαπετ; Ποιός θα πρέπει να τους σώσει; Και πώς γνωρίζεις εσύ ότι δεν σώζονται;

quote:
Θα υπερασπιστείτε με όποιο μέσο τα ψέματα σας ,δλδ, με νέα ψέματα και με δηλώσεις ταφόπλακες σε θέματα που εσείς δημιουργήσατε..

Μπερδεύτηκα τώρα... Στους γιαπετ μιλάς, σε μας τους macedon ή σε κάποιους άλλους γενικά;

quote:
Όντως, αντιπροσωπεύετε εκείνη την εποχή του πεθαμένου 12θέου

Να'σαι καλά Και στα δικά σου!

macedon

04/09/2009, 17:42:23
γιαπετ

quote:
Κρίμα γιατί ήταν απ' τις λίγες φορές που ασχολήθηκα σοβαρά μαζί σου.

Αστα αυτά. Ξέρεις πολύ καλά πως αυτό που γράφεις δεν μπορεί να γίνει. Κανείς δεν μπορεί να ασχοληθεί με τον trexagireve σοβαρά. Ψεύτη, ε ψεύτη...

quote:
Όσο για το άλλο θέμα, που το "κλείσαμε" επειδή φοβηθήκαμε τον εμπεριστατωμένο λόγο σου, όπως και των άλλων του κοπαδιού, δεν έχεις παρά να ζητήσεις να συνεχιστεί με το 3ο μέρος, όπως έγραψα εγώ αλλά και ο D.I..

Καλά ρε, δε ντρέπεσαι; Τι τον περνάς τον άλλον; Ανθρωπο με εγκεφαλική θύελλα; Του ήρθε του ανθρώπου μια ιδέα μέσα σε δύο χρόνια και αμέσως πήγατε και κλείσατε το θέμα για να μην μπορεί να την καταθέσει;

Κι έχεις το θράσος να του λες "άνοιξε τρίτο μέρος";. Ωσπου να ανοίξει το θέμα, να βάλει τα links, να γράψει πέντε πράματα, πάει αυτό που είχε να πει. Στους επόμενους Ολυμπιακούς πάλι.

Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ.

quote:
Έχεις να πεις κάτι που το θυμήθηκες... τώρα

Δεν το θυμήθηκε τώρα. Το σκέφτηκε τώρα. Μάλιστα κύριε, μερικοί άνθρωποι μπορούν και σκέφτονται. Μια φορά την τετραετία, αλλά σκέφτονται. Πρέπει εσείς να τους κλειδώνετε τα θέματα;

quote:
ή έτσι το λες για να κάνεις θόρυβο;;;

Εκατον εκάτερον

macedon

04/09/2009, 21:36:33
macedon

quote:
Καλά ρε, δε ντρέπεσαι; Τι τον περνάς τον άλλον; Ανθρωπο με εγκεφαλική θύελλα; Του ήρθε του ανθρώπου μια ιδέα μέσα σε δύο χρόνια και αμέσως πήγατε και κλείσατε το θέμα για να μην μπορεί να την καταθέσει;

Αφού είσαι... τέτοιος και λες ότι θέλεις θα πω ότι μου έστειλες e-mail και μου είπες να συνεννοηθώ με τους υπόλοιπους να κλείσουμε το θέμα, διότι θα απαντούσε (εφ' όλης της ύλης και κατά συρροήν) ο τρεχα.... και συνεπικουρούμενος από τους υπόλοιπους θα μας τάπωνε.

Ο δε Dying_Incubus , με πήρε τηλέφωνο, αλλόφρων και μου είπε ότι πρέπει να ζητήσω (ως θεματοθέτης) να κλείσει το θέμα, διότι αλλιώς θα ήταν αντισυνταγματικό και θα καταλάβαινε όλος ο κόσμος ότι το κάναμε επειδή προτίθετο να απαντήσει ο τρεχα... και θα κινδύνευε η θέση του, ίσως και ολόκληρο το esoterica.

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να χρεωθώ ολόκληρο το βάρος μιας τέτοιας εξέλιξης, ειδικά τώρα που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, διότι με τι μούτρα θα ζητούσα να ανανεώσουν ο πολίτες την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου;;;

Ενώ τώρα είναι όλα μια χαρά, έχουν... παραγραφεί!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/09/2009, 22:03:26
γιαπετ

quote:
Αφού είσαι... τέτοιος και λες ότι θέλεις θα πω ότι μου έστειλες e-mail

Είσαι και μαρτυριάρης.

quote:
και μου είπες να συνεννοηθώ με τους υπόλοιπους να κλείσουμε το θέμα, διότι θα απαντούσε (εφ' όλης της ύλης και κατά συρροήν) ο τρεχα.... και συνεπικουρούμενος από τους υπόλοιπους θα μας τάπωνε.

Ε, εντάξει... Είχα έναν ψιλοπανικό. Οι υπόλοιποι συμφωνήσανε; Οι άλλοι; Συμφωνήσαν κι αυτοί;

quote:
Ο δε Dying_Incubus , με πήρε τηλέφωνο, αλλόφρων

Καλά κατάλαβα ότι είχε κυριευθεί από δαιμόνια πάλι.

quote:
και μου είπε ότι πρέπει να ζητήσω (ως θεματοθέτης) να κλείσει το θέμα, διότι αλλιώς θα ήταν αντισυνταγματικό και θα καταλάβαινε όλος ο κόσμος ότι το κάναμε επειδή προτίθετο να απαντήσει ο τρεχα...

Έξυπνο!

quote:
και θα κινδύνευε η θέση του, ίσως και ολόκληρο το esoterica.

Μη σου πω και οι σχέσεις μας με τις άλλες χώρες... Μπορεί να μπαίναμε και σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση...

quote:
Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να χρεωθώ ολόκληρο το βάρος μιας τέτοιας εξέλιξης

Κι έπρεπε να μαρτυρήσεις και το e-mail;

quote:
Ενώ τώρα είναι όλα μια χαρά, έχουν... παραγραφεί!

Νομίζεις. Δες τι λέει το CNN

macedon

04/09/2009, 23:33:01
Ειναι τουλάχιστον λυπηρό, να βλέπει κανείς μια τέτια παιδική
συμπεριφορά,οπου τα δικά μας είναι καλά και των άλλων κακά...
Επιτέλους, φερθείτε λίγο ώριμα..
Διαστρεβλωνετε και κάνετε "πλάκες" κι είναι ανώριμος αύτός που
δεν σας καταλαβαίνει κι όχι εσείς, που κάνετε χοντράδες...
Βάλατε θέμα για κάποιες λέξεις εδώ και αιώνες που επίτηδες παρεξηγήσατε κι εσείς,ασύδοτοι όντες, κάνετε ότι θέλετε, βρίζετε, ειρωνεύεστε προσωπικά δεοδμένα και δείχνετε συνέχεια πόσο απείθαρχοι στον διάλογο είστε...
Γίνετε σοβαρός διάλογος έτσι;Όχι βέβαια...Κι επειδή είστε ενήλικες,
μάλλον δεν καταλαβαίνετε, δεν ξέρετε πως είναι να είσαι ενήλικας κι όχι "πιτσιρικάς" στη συμπεριφορά...
Σας λένε για πινακίδα που βρέθηκε κι αποδεικνύεται η ύπαρξη της
Ναζαρέτ, απο το 70 και προ Χριστού και όμως, συνοπτικών και δημοκρατικών διαδικασιών, τις απορρίπτεται...Είναι λογικο, με τις
μεθόδους που χρησιμοποιείτε, να μην εμπιστεύεστε τίποτα.....
Απλά, εκτός απο το ψέμα, την ειρωνία, την διαστρέβλωση, την απόπειρα
γελοιοποίησης,υπάρχει και η αληθεια, φαίνεται και σας εκθέτει...
Εγώ τουλάχιστον, δε θέλω να γινεται αυτό...Κάποιες φορές, πλησιάζετε την έννοια διάλογος, επικοινωνία και μετά, το χάνετε πάλι και το
χάος...
Δεν ξέρω τι όφεος βλέπετε σ αυτό....
Αλλά κάνετε καλές ιστορίες...Αν δοκιμάζατε την αλήθεια, λέτε να
παθαίνατε τιποτε;
Καλό το παραμύθι σας, αλλά, ρε παιδιά, δεν πρόκεται ποτέ να έχει δράκο και γινεται ολίγον απο βαρετό....ΑΝ με εννοείτε....
Ελπίζω σύντομα να επιστρέψετε στον διάλογο..μου λείπετε ήδη...
04/09/2009, 23:52:15
trexa

quote:
Βάλατε θέμα για κάποιες λέξεις εδώ και αιώνες που επίτηδες παρεξηγήσατε

Το θέμα ήταν οι "Υβρεις κατά των Ελλήνων από τους χριστιανούς".

Η μόνη παρεξήγηση που έγινε ήταν πως πολλοί πιστεύουν πως να είσαι χριστιανός και το να είσαι Ελληνας είναι συμβατά. Τελικά, όπως απέδειξαν οι "άγιοι" πατέρες της χριστιανοσύνης, τέτοια κατάσταση δεν υφίσταται. Ή Ελληνας ή χριστιανός.

quote:
δείχνετε συνέχεια πόσο απείθαρχοι στον διάλογο είστε

Ισως να φταίει το γεγονός πως δεν έχουμε δει από σένα πώς είναι ο διάλογος για να πάρουμε μια ιδέα.

quote:
Γίνετε σοβαρός διάλογος έτσι;Όχι βέβαια

Ειδικά με σένα δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους διάλογος. Ούτε σοβαρός ούτε τίποτε άλλο... ακόμη και για τα απλούστερα...

quote:
Σας λένε για πινακίδα που βρέθηκε κι αποδεικνύεται η ύπαρξη της
Ναζαρέτ, απο το 70 και προ Χριστού και όμως, συνοπτικών και δημοκρατικών διαδικασιών, τις απορρίπτεται

Δεν ξέρω τι μας λένε, αλλά αυτός που μας το είπε, του είπαμε να τη φέρει να δούμε τι γράφει. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕΣ!

Με άλλα λόγια, αν δεν μπορείς να υπερασπίσεις με στοιχεία τις ανοησίες σου, δεν σου φταίει κανείς. Μας είπες για το θαύμα του Αραβα και σου ζήτησα να μας πεις το όνομα, κάποια εφημερίδα που γράφτηκε, κάποιο ΜΜΕ που το ανακοίνωσε αλλά εσύ δεν έφερες τίποτε.

Μας λες για πινακίδα που βρέθηκε και σε ρωτάω "τι λέει;" και δεν έχεις ιδέα.

Και μετά μιλάς για διάλογο κακομοίρη.

quote:
υπάρχει και η αληθεια, φαίνεται και σας εκθέτει

Αυτό που εσύ ονομάζεις "αλήθεια" στο χωριό μου το λένε "ηλίαση".

quote:
Ελπίζω σύντομα να επιστρέψετε στον διάλογο

Μπράβο. Ας συνεχίσουμε το διάλογο. Ξέρεις τι είναι διάλογος, ε; Ρωτάει ο ένας, απαντάει ο άλλος, λέει ο τρίτος τη γνώμη του, κτλ.

Ας συνεχίσουμε από κει που σταματήσαμε:

1. Πώς έλεγαν τον Αραβα και σε ποιά εφημερίδα δημοσιεύθηκε το "θαύμα";
2. Τι λέει η πινακίδα που βρέθηκε στη Ναζαρέτ; Φέρτη μας να τη δούμε.

Σειρά σου τώρα γιαλαντζή εραστή του διαλόγου.

ΥΓ. Γνωρίζω ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς μαζί σου διάλογο, ούτε να σε πάρει στα σοβαρά, αλλά σου δίνω μια ευκαιρία να αποδείξεις το αντίθετο.

macedon

05/09/2009, 00:03:11
τρεχα....

quote:
...η ύπαρξη της
Ναζαρέτ...

Νάτη πάλι η Ναζαρέτ.

Α... μιας και έγραψες Ναζαρέτ. Το ξυλουργείο του Ιωσήφ (που μάλλον δεν ήταν ένας φτωχός ξυλουργός), στη Ναζαρέτ (που χτίστηκε το 250 μαχχ.) χτίστηκε το 800 μαχχ. περίπου και ανακαινίστηκε το 1914.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

05/09/2009, 00:30:23
quote:
trexagireve
Ἀγαπητέ μου sesostris, καλημέρα...Με μπερδεύεις λίγο...Ιστορική
αλήθεια η ..μυθολογία του 12θεου;

Φίλε trexagireve ,ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν κατάλαβες επειδή έχεις αδυναμία επιχειρημάτων .
Δεν έγραψα σαν ιστορική αλήθεια την ύπαρξη του δωδεκαθέου όπως σκοπίμως διαστρεβλώνεις την θέση μου , άλλά το ότι οι Έλληνες πίστευαν σε έναν δημιουργό θεών και ανθρώπων όπου οι θεοί εκτελούσαν τις εντολές του όπως οι άγιοι των χριστιανών , και το απόσπασμα από το «Τίμαιος ή Περί φύσεως» του Πλάτωνος το παρέθεσα γι’ αυτόν τον σκοπό .
quote:
trexagireve
Ιστορική αλήθεια ότι οι χριστιανοί, το 95%του ελληνικού πληθυσμόυ πρέπει να νοιώσουν ανύπαρκτοι φονιάδες,όταν οι μαρτυρήσαντες περί πίστεως έρχονται σε αριθμούς εκατομμυρίων;

Παρακάμπτω τα ποσοστά των Ελλήνων που θα πρέπη να νοιώσουν φονιάδες , γιατί το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες έδειξε άλλα ποσοστά .
Τώρα οι υπόλοιποι πιστοί σαν και σένα , δεν έχω την απαίτηση να αισθάνονται φονιάδες για τα εγκλήματα των ομοθρήσκων τους πριν 17 αιώνες , περίμενα όμως για να αποδείξουν έμπρακτα αυτά που υποτίθεται ότι διδάσκει η θρησκεία τους , να αποκηρύξουν τις πράξεις αυτές , και όχι να φτύνουν στους τάφους των θυμάτων των ομοθρήσκων τους . Βλέπεις όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα , και τα γραπτά μένουν .
Το μόνο που καταφέρνουν οι στρουθοκαμηλίζοντες αρνητές τους είναι να γελοιοποιούνται .
Και τώρα ας μιλήσουμε και για τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων . Εδώ φίλε Βαγγέλη θα πρέπη να διευκρινίσης για ποιών τα θύματα μιλάς . Γιατί αν εννοείς αυτούς που σκότωσαν οι Ρωμαίοι , θα πρέπη να κοντύνης το νούμερο αρκετά γιατί δεν ξεπερνούσαν τις μερικές χιλιάδες . Αν όμως στα θύματα αυτά συμπεριλαμβάνεις τα θύματα των Μονοφυσιτών , των Αρειανιστών , των Παυλικιανών , των Νεστοριανών , των Βογομίλων , και των άλλων χριστιανών που εξοντώθηκαν από τους αυτοκράτορες επειδή δεν μετείχαν της ορθοδόξου πίστεως , τότε είσαι μέσα .
quote:
trexagireve
Τέλος η γνωστοποίηση στην Παναγία δια αγγέλου, με τον κρίνο ανέφερε με το γνωστό "χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σού..."το μήνυμα,όπου ο κρίνος συμβόλιζε την παρθενια της Παναγίας κι όχι την θεία σύλληψη....

Εδώ φίλε trexagireve θα σε στενοχωρήσω λιγουλάκι , γιατί το κατά Λουκά Ευαγγέλιο αλλοιώς μας τα λέει .........

....και τόνομα της παρθένου Μαριάμ , και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν , «χαίρε κεχαριτωμένη» ο Κύριος μετά σου , ευλογημένη συ εν γυναιξίν . η δε ιδούσα διεταράχθη επί τω λόγω αυτού και διελογίζετο , ποταπός είη ο ασπασμός ούτος , και είπεν ο άγγελος αυτή «μη φοβού Μαριάμ» ......

Όπως βλέπεις φίλε Βαγγέλη ο Λουκάς δεν μιλάει για κρίνους αλλά για εισόδους και ποταπούς ασπασμούς , πίσης χρησιμοποιεί την λέξη εισελθών , και όχι προσελθών .
Τώρα το τι σημαίνει στην Αγία Γραφή το εισήλθεν πρός αυτήν , σου έδωσε ήδη ο macedon τρία παραδείγματα για τα οποία αμφιβάλλεις , σου σημειώνω λοιπόν και εγώ ακόμα ένα που κατά την γνώμη μου είναι χαρακτηριστικότερο .
Είναι εκεί που η Σάρα προτρέπει τον Αβραάμ να συνευρεθή με την δούλη της για να τεκνοποιήση μέσω αυτής .

....είπεν δε Σάρα προς Άβραμ «Ιδού συνέκλινέ με Κύριος του μη τίκτειν» είσελθε ουν προς την παιδίσκην μου , ίνα τεκνοποιήσωμεν εξ αυτής , υπήκουσε δε Άβραμ της φωνής Σάρας ......Και εισήλθε προς Άγαρ και συνέλαβε , και είδεν ότι εν γαστρί έχει......... («Γένεσις» , κεφ. ιστ’ 2)

Ελπίζω να μη ζητήσης εσύ αυτή τη φορά να κλείση το θέμα .

*

05/09/2009, 19:07:25
Αγαπητέ μου sesostris είναι παράξενο να μην δέχεσε την
διαφορά των δυο θρησκειών,οταν η ύπαρξη ενός πανίσχυρου Θεού, που
μπορεί με την θέληση και επιθυμία Του, να κάνει ότι θέλει, θα έπρεπε να είναι και για σένα καταλυτική..
Ένας τέτοιος Θεός, μιλά με συμβολισμούς, γιατί είναι δυσνόητος, απο
ανθρώπους, ή τουλάχιστον, στο περιθώριο και την ισχυ των δυνάμεων
που εφαρμόζει...Δυστυχώς, επειδή τα 12 και περισσότερα παιδιά της παλιάς θρησκείας, χρησιμοποιούσαν μόνο υπεράνθρωπες, αλλα, γήινες
δυνάμεις, φτάνεις κι εσύ κι άλλοι, να πιστεύετε,ότι κι ο Θεός των
χριστιανών, έχει τέτοιες αδυναμίες..
Η σύγκριση δεν υπαρχει,όταν οι άλλοι, την κανανε με χαλαρά πηδηματάκια( δεν εννοώ του Δία) απλά κάποιες προκατελειμένες θέσεις, όπου δεν βλέπετε,ότι σαφώς, πως "εδιώχθησαν" οι ψευδοθεοί, δείχνει πόσο θεοί και ποσο πάνω απο την μοίρα τους και μας, είναι και
πόσο ικανοί να ποστατεύσουν πιστουέ ή τους ίδιους τους εαυτούς τους....Για κλάματα,δλδ...
Πως συγκρίνεις τέτοια υποκείμενα, με ένα Θεό;Οι πράξεις τους είναι
ανθρώπων, υλικών, πως να πιστέψεις σε αυτούς που δεν ξεφεύγουν της φθοράς;
Αν κάποτε θέλετε, μπορούμε να μιλήσουμε για τον Θεό και το πόσο άλλος θεός δεν υπάρχει, εφόσον, δεν έχουν ζωντανή έκφραση ύπραξης της όποιας θεότητας,αλλα μόνο οπαδούς, ;που ψάχνουν Θεό και δεν βρίσκουν στις θρησκείες τους...
Αντίθετα, ο Θεός των χριστιανών,κάθε μέρα, με θαύματα και άλες ενέργειες, δοξάζεται και δείχνει ότι είναι ο μόνος Θεός....
Θέλετε δεν θέλετε, βλέπετε ή κλείνετε τα μάτια...
Κανείς άλλος δεν είναι Θεός ζών, πλήν Αυτού....
Κι αυτή την αλήθεια, δεν μπορείτε να την αλλάξετε...
Φίλε το κήρυγμα μίσους που κανεις μαζί με τους ομόαιμους σου,δείχνει
πόσο δηλητηριασμένοι είστε....Τόσο που δεν μπορείτε να σταθείτε σε
διάλογο..Με ειρωνιές, αφορισμούς και ακυρώσεις όσων ξέρει όλος
ο κόσμος, απλά, μένετε αποκλεισμένοι και απομονωμένοι, ζητώντας, ένα εμφύλιο σπαραγμό, ακόμη και αίμα, ΑΙΜΟΒΌΡΟΙ όπως οι θεοί που πιστεύετε..
Εκτός, να το κάνετε γιατι θέλετε να μείνετε..μόνοι....
Για το κρίνο, φίλε μου, μάλλον εγώ σε απογοητεύω, γιατι όλοι ξέρουν ότι είναι σύμβολο της παρθενίας, πές μου εσύ που διάβασες, ότι ήταν
το αντιστοιχο του βιάγκρα, ή της σύλληψης, να εμπλουτίσω κι εγώ τις γνώσεις μου....
Είναι όπως η κοτσάνα, που πέταξε πιο πάνω ο Μακεδών...
Διαβάζεις Ρασιά και αντιγράφεις Μακεδών, τουλάχιστον, χρησιμοποίησε τη λογική σου σε αυτα που γράφεις....
Οι εβραίοι, λές,οπως κι ο Ρασιάς,έκαιγαν τους σταυτούς των σταυρωμένων....Μα πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι εβραιοι, σταυρώνανε...Λιθοβολούσαν, αλλά δεν σταυρώνανε...Ὅι Ρωμαίοι σταυρώνανε και γι αυτό και δεν είχαν σχέση οιεβραίοι με τον Τίμιο Σταυρό...
Θυμήσου, ότι αιτήθηκαν του ΣΩΜΑΤΟΣ του Κυρίου, απο τον Πιλάτο, δεν ζήτησαν και τον σταυρό, άρα, δεν τον είχαν...Μάλλον δεν πίστευαν ότι θα τους..ξεφύγει,οπως το σώμα του Χριστού, που θα παίρναν οι μαθητές, κατά τον φόβο τους και γι αυτό το ζήτησαν, όχι να το πάρουν, αλλά να τον προσέχουν, μην τον κλέψουν....
Φίλε μου, γενικά, χρησιμοποιείτε αληθοφανείς εξηγήσεις, οι οποίες, απλά καλύπτουν τα αδιέξοδα σας και δεν θέλετε τον διάλογο, για να τα λύσετε...
Μαζοχισμός είναι αυτός, ή τακτική;
Εισήλθε προς αυτήν και εισήλθε εις αυτήν, θλω να πιστεύω ότι βλέπεις την διαφορά....Αλλοιώς, θα..εισέρχονταν και σε τιποτε
..πόρτες, που οι υπόλοιποι, απλώς εισέρχονται ως είσοδο, εις οίκους, ναούς,κλπ...
Το μυαλό σας όμως, στο πονηρό, απο τον Δία τον μουρντάρη...Δεν είναι
ὀλοι ξελιγωμένοι σαν τον Δία...Υπάρχει και Θεός, όχι μόνο υποκατάστατα....
Να ζητήσω να κλείσει το θέμα;Όχι ρε φιλε, παρεξήγησες, το άλλο θέμα με τις δήθεν ύβρεις,λέγαμε επειδή αποδείχτηκε πόσο πατάτα ήταν, είχαμε δε άλλα τρια τέτοια φρούτα ανοιχτά και έλεγα, να τα κάναμε ένα, ώστε να συζητάμε καλύτερα και να ξεφύγουμε του βχάους των διαφορετικών συζητήσεων...
Τόση ..φρούδα ελπίδα;
Όσο για τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων, φίλε,έχουμε ονόματα και διευθύνσεις, μαρυυρολόγια, εσυ έχεις τα των άλλων που αναφέρεις; Κι όσο και να το πολεμάς είναι πολλά εκατομμυρια,θύματα μίσους, όπως
των δικών σου, απο Ρωμαίους,εβραίους,άλλους βαρβάρους, σε όσους δήλωνα χριστιανοί, ή που πήγαν για να κηρύξουν το ευαγγέλιο, κλπ..Βλέπεις, δεν ειναι όλες οι θρησκείες,τόσο αδιάφορες
για τον Θεό, όπως οι του 12θέου...
Αδιαφορία και εκφυλισμός σκότωσε την παλιά θρησκεία και τα εμφύλια παιανίσματα σου,μόνο ματαιοδοξία και πονηριά δείχνουν..Μπάς και κατεβάζετε κόμμα;;...