- Ταξιδι Με Την Σκεψη Σε Αυτον Αλλα Και Σε Αλλο Πλανητη Στο Συμπαν Και Επικοινωνια Με Το Μυαλο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αντιπαρέρχομαι την "εξυπνάδα" του Notirk που πέταξε για τον Χριστό (Notirk,τελικά είσαι με τον Χριστό, ναι ή όχι;...και σύ δεν ξέρεις...) και απευθύνομαι σε σένα γιαπετ:μιλάς για Συμπαντικό Νου. Μπορείς να μου πεις περί τίνος πρόκειται;
Επίσης, αναφέρεσαι σε οντότητες που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με μας. Ποιές είναι αυτές; Ποιά τα ονόματά τους;Για το άγιο Πνεύμα να πω την αλήθεια δεν έχω απόδειξη, αλλά ένοιωθα ότι ήταν Αυτό μέσα μου, δεν μπορώ νομίζω να το εξηγήσω. Πίστεψα και πιστεύω ακόμη ότι μόνο το Πνεύμα του Θεού είναι ικανό να σε μεταμορφώσει σε άλλον άνθρωπο, τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή.
Ετοιμαζόμουν να σου ανταπαντήσω πικρόχολα φίλη Καλυψώ αλλά με κράτησε μια σκέψη...
...Πως γίνεται , ένας αμαρτωλός και άθρησκος σαν και του λόγου μου , που δε πατάει σε εκκλησία παρά μόνο σε γάμους και βαφτίσια , να έχει τις ίδιες πνευματικές εμπειρίες με ανθρώπους τόσο θρήσκους , σαν και του λόγου σου ?
Μήπως , λέω μήπως.... Αυτό που λέμε Άγιο Πνεύμα , έρχεται σε κάποιους ανθρώπους , αδιαφορώντας για το τι πιστεύει ή τι δε πιστεύει ο καθένας ?
Κάποιος αγειορίτης μοναχός που γνώριζε την απιστία μου , όταν του εξιστόρησα τη κορυφαία πνευματική μου εμπειρία , έκανε το σταυρό του έκπληκτος λέγοντας...''Άγνωστες οι βουλές σου Κύριε''.
Θα ήθελα τη γνώμη και τη δική σου αλλά και άλλων φίλων του φόρουμ σχετικά με αυτό.
quote:
Μήπως , λέω μήπως.... Αυτό που λέμε Άγιο Πνεύμα , έρχεται σε κάποιους ανθρώπους , αδιαφορώντας για το τι πιστεύει ή τι δε πιστεύει ο καθένας ?
Εννοοείται οτι ισχυει φίλε μου. Ο καθένας έχει τον ρόλο του άσχετα με το τι πιστεύει στο στάδιο της ζωής του. Άλλωστε ολες οι θρησκειες για το ίδιο πραγμα μιλανε αλλα με διαφορετικα ονοματα και καταστασεις. Και το να λες πιστευω αυτη την θρησκεια αλλα δεν την βιωνω καθημερινα στη ζωη μου, δεν την ακολουθω, δεν διαβαζω τις γραφές της, τον τροπο ζωής της, τα μυστηρια της κτλ δεν σημαινει τπτ πρεπει να βιωσεις αυτα που πιστευεις και απο προσωπικα βιωματα και εμπειριες να σχηματισεις την θρησκεια σου, που παλιοτερα σημαινε τροπος ζωης!!!
Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.
Το χειροτερο ειναι οτι αναμασωντας θεωριες νομιζουμε οτι προχωραμε πνευματικα
Οταν επιμενουμε στο να βαζουμε ταμπελες ''εστω και αν λεγεται αγιο πνευμα''τοτε δεχομαστε και την καθε ισως ανυποστατη θεωρια και το χειροτερο σταματαμε να ''ειμαστε στην στιγμη'', και προκαθοριζουμε τις δυνατοτητες, και αποκλειουμε αυτο που ισως θα ειχαμε την δυνατοτητα να αποκτησουμε η να ξανααποκτησουμε
Αν η φιλη ΚΑΛΥΨΩ θεωρει οτι πρεπει να περασει το υπολοιπο της ζωης της αναπολωντας χαμενες δυνατοτητες και οχι να προσπαθησει να λυσει τα ερωτηματικα της μονη ειναι απολυτο δικαιωμα της
Η προσωπικη μου παντως αποψη ειναι οτι τιποτα δεν μας χαριζεται και τον δρομο πρεπει να τον βαδισουμε και να τον κατακτησουμε χιλιοστο χιλιοστο
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Ειναι αυτο που πολλοι εχουν ονομασει σπασιμο των δεδομενων μας!!!!
Αυτο που εμεις πρεπει να κανουμε ειναι να βρουμε την ισοροπια μεταξυ της αποδοχης και του αγωνα της αποκαταστασεως αυτων
Και τελικα ισως αν καποια πραγματα αποκατασταθουν να φαινονται πολυ λιγα σε συγκριση με την ολη πορεια να ξανααποκτηθουν
Προσωπικα για μενα το σπασιμο των δεδομενων ηταν και η αιτια ολων των ερευνων μου για την υπαρξη
Και βεβαια τα συναισθηματα ειναι αναμικτα
Απο την μια υπαρχει, καποιες φορες ενα πικροχολο γιατι ,απο την αλλη ομως τα λιγα που εχω καταφερει να καταλαβω με αποζημιωνουν και πραγματικα αν θα ξαναγεννιομουν και μου ελεγαν να διαλεξω παλι την ιδια οδο θα διαλεγα
Ειναι αυτο που πολλοι εχουν ονομασει σπασιμο των δεδομενων μας!!!!
Αυτο που εμεις πρεπει να κανουμε ειναι να βρουμε την ισοροπια μεταξυ της αποδοχης και του αγωνα της αποκαταστασεως αυτων
Και τελικα ισως αν καποια πραγματα αποκατασταθουν να φαινονται πολυ λιγα σε συγκριση με την ολη πορεια να ξανααποκτηθουν
Προσωπικα για μενα το σπασιμο των δεδομενων ηταν και η αιτια ολων των ερευνων μου για την υπαρξη
Απο την μια υπαρχει, καποιες φορες ενα πικροχολο γιατι ,απο την αλλη ομως τα λιγα που εχω καταφερει να καταλαβω με αποζημιωνουν και πραγματικα αν θα ξαναγεννιομουν και μου ελεγαν να διαλεξω παλι την ιδια οδο θα διαλεγα
quote:
Θα ηθελα επισης να επισημανω οτι η απωλεια δυνατοτητων, φυσικων η και μεταφυσικων, ισως και να ειναι ο τροπος με τον οποιο το συμπαν η ο θεος μας σπρωχνει να βρουμε τον δρομο μας
Ειναι αυτο που πολλοι εχουν ονομασει σπασιμο των δεδομενων μας!!!!Αυτο που εμεις πρεπει να κανουμε ειναι να βρουμε την ισοροπια μεταξυ της αποδοχης και του αγωνα της αποκαταστασεως αυτων
Και τελικα ισως αν καποια πραγματα αποκατασταθουν να φαινονται πολυ λιγα σε συγκριση με την ολη πορεια να ξανααποκτηθουνΠροσωπικα για μενα το σπασιμο των δεδομενων ηταν και η αιτια ολων των ερευνων μου για την υπαρξη
Απο την μια υπαρχει, καποιες φορες ενα πικροχολο γιατι ,απο την αλλη ομως τα λιγα που εχω καταφερει να καταλαβω με αποζημιωνουν και πραγματικα αν θα ξαναγεννιομουν και μου ελεγαν να διαλεξω παλι την ιδια οδο θα διαλεγαΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Συμφωνώ σε όλα.. φράση προς φράση.
quote:Μήπως , λέω μήπως.... Αυτό που λέμε Άγιο Πνεύμα , έρχεται σε κάποιους ανθρώπους , αδιαφορώντας για το τι πιστεύει ή τι δε πιστεύει ο καθένας ?
Notirk, αυτό που λες για το Άγιο Πνεύμα αληθεύει. Το δέχομαι και γω. Εξάλλου, το Πνεύμα «όπου θέλει πνέει». Δεν διαλέγει. Αλλά. Όταν επισκεφτεί μία ψυχή, τότε ο άνθρωπος μεταμορφώνεται. Αλλάζει το «είναι» του. Αποκτά άλλη σχέση με τον Θεό, πιο στενή και επιζητά συνεχώς την επαφή μαζί Του. Και κυρίως πλησιάζει τον Θεό και την θεία κοινωνία. Δεν απαντάει, «είμαι φυτοφάγος» και τέτοια. Οπότε, πώς θέλεις την γνώμη μου για την εμπειρία σου την πνευματική, την στιγμή που μου δείχνεις ότι απέχεις από τα εκκλησιαστικά δρώμενα και μυστήρια και κοροϊδεύεις τα θεία.
Μήπως η απώλεια του θείου μέσα σου σε έκανε πλέον συνειδητό άθεο;
Σε πίκρανε μήπως ο Χριστός και αντιδράς έτσι;
quote:
μιλάς για Συμπαντικό Νου. Μπορείς να μου πεις περί τίνος πρόκειται;
Επίσης, αναφέρεσαι σε οντότητες που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με μας. Ποιές είναι αυτές; Ποιά τα ονόματά τους;Για το άγιο Πνεύμα να πω την αλήθεια δεν έχω απόδειξη, αλλά ένοιωθα ότι ήταν Αυτό μέσα μου, δεν μπορώ νομίζω να το εξηγήσω. Πίστεψα και πιστεύω ακόμη ότι μόνο το Πνεύμα του Θεού είναι ικανό να σε μεταμορφώσει σε άλλον άνθρωπο, τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή.
Θα σου απαντήσω λακωνικά, αγαπητή φίλη, για να μην κωλυσιεργούμε τη ροή του θέματος, όπως επεσήμαναν κάποιοι φίλοι, με περιττές διευκρινήσεις.
Η προσωπική μου άποψη λοιπόν, είναι ότι αυτό που αποκαλώ συλλογικό ασυνείδητο ή Συμπαντικό Νου είναι μια "τράπεζα γνώσης" η οποία ενυπάρχει μέσα στην πρωταρχική πηγή και στην οποία καταγράφονται όλες οι ενέργειες του ανθρώπινου είδους (πράξεις, σκέψεις κλπ.), σε όποιο κοσμικό σημείο (σύμπαν, γαλαξία, αστερισμό, πλανητικό σύστημα) κι αν βρίσκονται τα άτομα.
Έχει τη δυνατότητα επηρεασμού της κάθε διάνοιας, όταν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
Οι οντότητες στις οποίες αναφέρομαι είναι οι ελάχιστες απολήξεις (ακτίνες) του Συμπαντικού νου, δηλαδή εμείς, δηλαδή οι ατομικότητες που συμμετέχουμε στη Δημιουργία, είτε είμαστε ενσαρκωμένοι, κάπου είτε βρισκόμαστε στον τόπο (πλανήτη) απ' τον οποίο προερχόμαστε.
Βασικά αναφέρθηκα σ' αυτές που δεν είναι ενσαρκωμένες και βρίσκονται στις πραγματικές τους πατρίδες και όχι σε αποστολή, όπως εμείς τώρα.
Όσον αφορά τα ονόματα, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να γνωρίζω, στην παρούσα κατάστασή μου, όλα τα ονόματα του ανθρώπινου είδους.![]()
Ίσως μας δοθεί ευκαιρία να πούμε περισσότερα στη συνέχεια...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Αν η φιλη ΚΑΛΥΨΩ θεωρει οτι πρεπει να περασει το υπολοιπο της ζωης της αναπολωντας χαμενες δυνατοτητες και οχι να προσπαθησει να λυσει τα ερωτηματικα της μονη ειναι απολυτο δικαιωμα της
Φίλε Χρήστο, αναπολώ έναν χαμένο παράδεισο για να διδαχθώ από το ίδιο μου το πάθημα μάλλον παρά να μείνω στάσιμη. Και γι' αυτό έκανα εγγραφή σ' αυτό το φόρουμ, για να μοιραστώ μαζί σας αυτό που έπαθα και να λύσω ενδεχομένως και μερικά ερωτηματικά μου.
Είσαι απολύτως μέσα στο...πνεύμα!
Δεν χρειάζεται να σου πώ ότι συμφωνώ και επαυξάνω το ανωτέρω κείμενό σου.
Σύντομα θα ανοίξουμε σχετικό θέμα, πλούσιο σε περιεχόμενο.
Κράτησε την όρεξή σου για το συγκεκριμένο.
προσεχώς...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Kalypso
quote:
μιλάς για Συμπαντικό Νου. Μπορείς να μου πεις περί τίνος πρόκειται;
Θα σου απαντήσω λακωνικά, αγαπητή φίλη, για να μην κωλυσιεργούμε τη ροή του θέματος, όπως επεσήμαναν κάποιοι φίλοι, με περιττές διευκρινήσεις.
Η προσωπική μου άποψη λοιπόν, είναι ότι αυτό που αποκαλώ συλλογικό ασυνείδητο ή Συμπαντικό Νου είναι μια "τράπεζα γνώσης" η οποία ενυπάρχει μέσα στην πρωταρχική πηγή και στην οποία καταγράφονται όλες οι ενέργειες του ανθρώπινου είδους (πράξεις, σκέψεις κλπ.), σε όποιο κοσμικό σημείο (σύμπαν, γαλαξία, αστερισμό, πλανητικό σύστημα) κι αν βρίσκονται τα άτομα.
Έχει τη δυνατότητα επηρεασμού της κάθε διάνοιας, όταν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
Οι οντότητες στις οποίες αναφέρομαι είναι οι ελάχιστες απολήξεις (ακτίνες) του Συμπαντικού νου, δηλαδή εμείς, δηλαδή οι ατομικότητες που συμμετέχουμε στη Δημιουργία, είτε είμαστε ενσαρκωμένοι, κάπου είτε βρισκόμαστε στον τόπο (πλανήτη) απ' τον οποίο προερχόμαστε.
Βασικά αναφέρθηκα σ' αυτές που δεν είναι ενσαρκωμένες και βρίσκονται στις πραγματικές τους πατρίδες και όχι σε αποστολή, όπως εμείς τώρα.Όσον αφορά τα ονόματα, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να γνωρίζω, στην παρούσα κατάστασή μου, όλα τα ονόματα του ανθρώπινου είδους.
Ίσως μας δοθεί ευκαιρία να πούμε περισσότερα στη συνέχεια...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
γιαπέτ έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά μην ξεχνάμε την ουσία, τρία άτομα και όχι ένα ζήσαμε μια παρόμοια κατάσταση και οι τρεις σημαδευτήκαμε στο μέτωπο, για να μην λέμε από το Άγιο Πνεύμα, γιατί οι δύο από εμάς αν και χριστιανοί ορθόδοξη δεν πηγαίνουμε συχνά στην εκκλησία, το τρίτο άτομο έχει μεγαλύτερες θρησκευτικές πεποιθήσεις από εμάς κατά τα λεγόμενα του, μπορούμε να του δώσουμε την ονομασία οντότητα αλλά για μένα είναι πολύ γενικευμένο, λόγο του ότι οντότητες θεωρούνται κατά την άποψη μου, σε κάποιο άλλο θέμα που ανοίξαμε και θα το επαναλάβω, ον(οντότητα είναι η ανάδραση, ποιο μπροστά από την δράση δηλαδή των πρωταρχικών μορφών (όντων), άυλων και μη, γιατί κατά την άποψη μου όλα τα είδη έχουν και την προ-νόηση, γιαυτό και εξελίσσονται σύμφωνα με το περιβάλλον, όπως είπα παραπάνω θεωρώ ακόμα και το νερό, τα φυτά τα ζώα και σωστά τέθηκε, την θάλασσα, τον αέρα που αναπνέουμε, τον ουρανό και γενικά την γη, ζωντανούς οργανισμούς, οπότε μπορούμε να τα θεωρήσουμε οντότητες, δεν μπορούμε από αυτήν την έννοια τον αέρα παραδείγματος χάρη να τον ονομάσουμε ον, γιατί ο ορισμός συνήθως δίνετε για το άνθρωπο, ή για ότι δήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει, μία πραγματικότητα, ο Πλάτωνας είχε πει ο άνθρωπος είναι ένα ον άπτερον δίπουν, οπότε μας έδειχνε ότι την λέξη ον μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πολλά πράγματα αρκεί να βάλουμε και το ανάλογο παράδειγμα, εγώ θα έλεγα για παράδειγμα, ότι ο αέρας είναι ένα ον αόρατων ίππων και ούτω καθεξής, είναι η δική μου θεωρεία αν και η δική σου με τον συμπαντικό νου είναι τέλεια λόγο τις Αριστοτελικής σκέψεις και κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται γήινα, εδώ όμως έχουμε κατά την άποψη μου μία γαλαξιακή σκέψη και θα την ονομάσω και εγώ όπως δόθηκε με τον ολγάριθμο arXiv, από τους Damien George και Rob Knegjens .
quote:
γιαπετΕίσαι απολύτως μέσα στο...πνεύμα!
Δεν χρειάζεται να σου πώ ότι συμφωνώ και επαυξάνω το ανωτέρω κείμενό σου.Σύντομα θα ανοίξουμε σχετικό θέμα, πλούσιο σε περιεχόμενο.
Κράτησε την όρεξή σου για το συγκεκριμένο.
Καλά βρε, δεν ξαναγράφω τίποτε... ![]()
![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
...δεν μπορούμε από αυτήν την έννοια τον αέρα παραδείγματος χάρη να τον ονομάσουμε ον, γιατί ο ορισμός συνήθως δίνετε για το άνθρωπο, ή για ότι δήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει, μία πραγματικότητα,
Μαρία, ον είναι οτιδήποτε υπάρχει, σε οποιαδήποτε μορφή, υλική, άυλη, νοητή.
Οντότητα γίνεται όταν αποκτήσει ιδιότητα...
Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ η ψυχή και τα σώματα (αιθερικό, αστρικό και φυσικό) αποτελούν μια οντότητα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ετοιμαζόμουν να σου ανταπαντήσω πικρόχολα φίλη Καλυψώ αλλά με κράτησε μια σκέψη...
...Πως γίνεται , ένας αμαρτωλός και άθρησκος σαν και του λόγου μου , που δε πατάει σε εκκλησία παρά μόνο σε γάμους και βαφτίσια , να έχει τις ίδιες πνευματικές εμπειρίες με ανθρώπους τόσο θρήσκους , σαν και του λόγου σου ?
Κάποιος αγειορίτης μοναχός που γνώριζε την απιστία μου , όταν του εξιστόρησα τη κορυφαία πνευματική μου εμπειρία , έκανε το σταυρό του έκπληκτος λέγοντας...''Άγνωστες οι βουλές σου Κύριε''.
Θα ήθελα τη γνώμη και τη δική σου αλλά και άλλων φίλων του φόρουμ σχετικά με αυτό.
[/quote]
Notirk συγνώμη για το συμπέρασμα, μίλησα για εκείνα τα χρόνια όμως γιατί νόμιζα τότε ότι πίστευες γιαυτό και είχες μιλήσει και σε πνευματικό, εκτός αν το έκανες απλά για να πάρεις μία άποψη, συγνώμη αν κατάλαβα λάθος και πάλι συγνώμη.
http://www.youtube.com/watch?v=R-pqP4S44Ws&feature=player_embedded
Δεν αντεξα παιδια ηθελα να το ποσταρω...
Μακρια απο τετοιος...
Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.
quote:
Δεν αντεξα παιδια ηθελα να το ποσταρω...
Μακρια απο τετοιος...
![]()
![]()
![]()
Ωραίος ο "πατήρ" Σάββας.
Κάποιος, όμως, πρέπει να του πει ότι έχει εφευρεθεί το... μαγνητόφωνο.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ