ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αριθμοί Σύμβολα:Τί σημαίνει το "7"?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αριθμοί Σύμβολα:Τί σημαίνει το "7"?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Silena53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
Domina.LilithΜέλος
12/05/2005, 12:26:24
Άχ μπράβο βρε STERM...να δώ εγώ πότε θα μάθω να ανεβάζω τις ρημαδοεικόνες. Έχω 800 μέσα στο Pc και δεν μπορώ ούτε μία να χρησιμοποιήσω εδώ πέρα...

Νo time to run, no place to hide, when your life is just a lonely ride as the lord of fire and ice. And all your dreams behind your eyes turned out to be just...lies...

snoopyΜέλος
12/05/2005, 13:27:21
Ο Τhios ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 7 , 12 ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 3 , 4
3 : O Aριθμός της τριαδικής φύσης του Θεού.
4 : Ο Αριθμός των στοιχείων της φύσης αντιπροσωπεύων τον άνθρωπο.
Τα παράγωγα τους οι αριθμοί 7 σάν γραμμική ένωση και 12 σάν πολλαπλασιαστική ή μάλλον σφαιρική ένωση!!
Για αυτό το εφτά το συναντάμε στην Γή ενώ το δώδεκα στον ουρανό σε Θεούς, πλανήτες, άστρα, ζώδια και πολλά άλλα.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.
UndergroundΜέλος
14/05/2005, 17:24:18
ΘΡΥΛΟΣ 7 ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ! ! ! ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ! ! !

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

16/08/2008, 20:00:28
Φίλε PREDATOR, επιμένω ότι η διαφθορά έχει
περάσει μεθοδευμένα και με πολλους τροπους, απο
τους μεγάλους εδώ και 40 χρόνια και συνεχίζεται μέσω
των λεσχών Μπίλντεμπεργκ, ΟΥΡΑΝΤΙΑ, κλπ...
Έχουν χαλάσει την κοινωνια και ο μόνος που δεν φταίει
είναι ο πολίτης...
Απλά δουλεύουν μέσω του κράτους και έχουν το ανάλογο κύρος
και επηροή στον κόσμο.. Ειτε με το καλό είτε με το κακό...
16/08/2008, 20:20:28
παρολα αυτα, δεν πρεπει να "κρυβομαστε" ουτε να το αρνιομαστε...

Περα απο ολα αυτα... μεγαλυτερη σημασια εχει πως αντιμετωπιζουμε τον "διπλανο" μας, οταν δεν συμβαδιζει με τα πιστευω μας!

Ο σωστοτερος τροπος ειναι ο Ευγενικος... αν μας "προκαλει", καλο θα ηταν να τον αποκρουαμε ευγενικα, με το να μην ριχνουμε "λαδι στη φωτια"...

Χειροτερο ειναι να μην αρχιζουμε εμεις οι ιδιοι την προκληση...

μηπως να τα ξανασκεφτουμε αυτα και αμα θελουμε να κανουμε συζητηση, χωρις ομως να αντιλεγομαστε με βαριες κουβεντες...

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
17/08/2008, 18:13:10
quote:

Φίλε PREDATOR, επιμένω ότι η διαφθορά έχει
περάσει μεθοδευμένα και με πολλους τροπους, απο
τους μεγάλους εδώ και 40 χρόνια και συνεχίζεται μέσω
των λεσχών Μπίλντεμπεργκ, ΟΥΡΑΝΤΙΑ, κλπ...
Έχουν χαλάσει την κοινωνια και ο μόνος που δεν φταίει
είναι ο πολίτης...
Απλά δουλεύουν μέσω του κράτους και έχουν το ανάλογο κύρος
και επηροή στον κόσμο.. Ειτε με το καλό είτε με το κακό...

μην ψάχνετε να βρείτε κακούς εμείς φταίμε αν είμαστε δούλοι και πρόβατα και όχι αυτοί που βρίσκουν έτοιμους δούλους για να κάνουν την δουλειά τους
καιρός να ξυπνήσει ο κόσμος

17/08/2008, 19:51:22
Κάποια στιγμή φίλε άθεε, πρέπει να πεις
σε κάποιον να σου μιλήσει για την χειραγώγηση των μαζών
και την διαφθορά...είναι παράγοντες που κάνουν την διαφορά...
18/08/2008, 10:07:14
quote:
simori :
Εκεί ακριβώς έγκειται το ερώτημά μου, γιατί δεν προάγεσαι πνευματικά με τέτοιες πράξεις εφόσον όπως λες δεν προσβάλλεις και δεν κάνεις κακό σε κανέναν?

Mα σε τι να προαχθείς? Συζητάμε για τους άθεους! Ο άθεος δεν πιστεύει σε Θεό-Θεούς και ανύψωση του πνεύματος!!!
Ενώ στο Χριστιανισμό ή στις άλλες θρησκείες αυτό ισχύει και θεωρείται κακό!! Καταλαβαίνεις φίλη μου τη διαφορά? Όταν μελετάμε είτε τον άθεο είτε τον Χριστιανισμό θά πρέπει να φοράμε και τα κατάλληλα γυαλιά!! Και ο μεν και ο δε στη συγκεκριμένη περίπτωση και κάτω από το δικό τους πρίσμα ορθός πράττουν.... για τον Χριστιανό είναι κακό, για τον άθεο δεν είναι κακό!! και δεν μπορεί να είναι κακό!! αλλιώς γίνεται ένθεος!! και οι δύο έχουν δίκιο....τι δεν μπορείς να καταλάβεις??
quote:
simori :
Φίλε μου europaios2, εγώ ήδη σου απάντησα και με πέρασες στις εξαιρέσεις ως "αρχηγό" της ηθικής... Δεν σου φτάνει η απάντησή μου?
Βγάλε την ταμπέλα από πάνω μου.. "της ηθικής" και ίσως δεις τον λόγο

Όχι μόνη σου τη φόρεσες, μόνη σου και θα την βγάλεις!!!!
quote:
simori :
(Και εγώ σου λέω πως κάποιος άλλος μπορεί να μου πει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες-πως είμαι ανήθικη που τολμάω να σκέφτομαι τον χωρισμό και δεν κάθομαι να υπομένω μέχρι τέλους..ή ό,τι άλλο μπορεί να αντιλαμβάνεται ο καθένας!!)

Ο Χριστιανός θα έχει δίκιο να το πει, εάν δηλώνεις ένθεη και άδικο εάν δηλώνεις άθεη.
quote:
simori :
Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα είναι προσωπικός, πέραν αυτού που λέμε "ηθική" υπάρχουν βαθύτερες έννοιες... η ηθική είναι υποκειμενική ανάλογα που ζει και τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος, υπάρχουν όμως έννοιες που είναι πανανθρώπινες και δεν αλλάζουν, όπως ο σεβασμός στον εαυτό και κατ' επέκταση στον συνάνθρωπο, μιλώντας πάντα για υγιείς ανθρώπους και υγιείς κοινωνίες...όσο είναι αυτό δυνατόν.. Πιστεύω πως κάτω από οποιαδήποτε ταμπέλα, χρειάζεται η σκέψη.. και για τους χριστιανούς και για τους άθεους ή για όποιους άλλους, οι ταμπέλες από μόνες τους κάποια στιγμή καταρρέουν..

Η ηθική δεν είναι υποκειμενική αλλά αντικειμενική. Η λέξη παίρνει διαφορετική χροιά μόνο εάν αλλάξεις Δόγμα και όχι πρόσωπο.
quote:
simori :
Καταρχάς με παρεξήγησες.. εγώ δεν είπα πως η κάθε σου πράξη καθορίζει το ηθικό ποιόν του ανθρώπου, που σίγουρα το καθορίζει όπως και η σκέψη.. ή ο "πειρασμός" εγώ όμως είπα πως οι πράξεις σου σε καθορίζουν "γενικά" και εννοώ με την έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος... και ας μην αναφερθούμε στην εχεμύθεια πάλι, μιλάω πολύ πιο σφαιρικά...
Όπως είπα αν κάποιος είναι ευτυχής μέσα σε μία σχέση δεν θα έχει ανάγκη να μπει σε τέτοια διαδικασία, οπότε θα πρέπει να είναι ή δυστυχής ή αδιάφορος ή ανώριμος για να μην νοιάζεται για τυχόν άσχημες συνέπειες, πρώτα από όλα ως προν τον εαυτό λόγω του διχασμού, της προδοσίας στον εαυτό, της απομάκρυνσης από τον σύντροφο, του φόβου πως ίσως αποκαλυφθεί με κάποιο τρόπο, της ίδιας της σκέψης και της ανάμνησης, της ανάγκης επαναπροσδιορισμού της σχέσης με τον σύντροφο και γενικότερα διάφορες εσωτερικές διεργασίες με αντίχτυπο και στον σύντροφο και κατ'επέκταση στην σχέση..

Γιατί να απομακρυνθεί από τον σύντροφο? και γιατί να υπάρχει φόβος? Αν για παράδειγμα έχει μια εφήμερη σχέση με έναν τουρίστα ή τουρίστρια που την άλλη μέρα φεύγει για Δανία! ποιος ο φόβος?
quote:
simori :
Φίλε μου τί να πώ? με το ζόρι βάφτισμα? Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να αποδείξω κάτι.. εσύ με βάφτισες και όχι εγώ....δεν με νοιάζει να σκεφτείς πως είμαι ηθικός ή ανήθικος άνθρωπος.. το ίδιο μου κάνει... εγώ τα ίδια θα πιστεύω και θα σκέφτομαι όπως και να χει...
Εγώ δεν είπα πως είμαι ηθική ούτε και λίγο ηθική .. εγώ είπα πως δεν είμαι ηθικός άνθρωπος
Βγάλε τις ταμπέλες και κοίτα την ουσία.. προσπαθώ να σου πω... !!!

"και έχε υπόψιν σου πως ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να με βαφτίζει άλλος πέραν του εαυτού μου..." ειδικά με τόσο παρεξηγημένες έννοιες, όπως η ηθική..

Μάλιστα........... Πως να μπεις στη διαδικασία? Εάν παίζεις με τη φωτιά κάποια στιγμή θα καείς. Την ταμπέλα λοιπόν στη βγάζω με τη δική μου παράκληση να κοιτάς ποιο προσεκτικά τους διαλόγους ειδικά όταν δεν είναι δικοί σου και απλά είσαι παρατηρητής, τότε οφείλεις είτε να κάνεις τοποθέτηση οπότε και θα δεχτείς την κριτική ή να διατυπώσεις ερωτήματα για να λάβεις διευκρινήσεις......
Η ηθική δεν είναι παρεξηγημένη έννοια και για το βάπτισμα.....μόνη σου το επέτυχες...........
quote:
macedon:
Με άλλα λόγια, ο πραγματικά ηθικός άνθρωπος (μ'αυτό που ο ίδιος αλλά και η κοινωνία στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο ορίζει ως ηθική) όχι μόνο βρίσκεται εκτός των θρησκειών αλλά δεν μπορεί καν να υπάρξει μέσα στη θρησκεία, καθώς η τελευταία ευτελίζει την ηθική και την υποβιβάζει στο επίπεδο της σχέσης συμπεριφοράς-τιμωρίας.

Όπως πάντα κάτι πας να πεις αλλά στο τέλος δίνεις μια και τα γκρεμίζεις..... αφού βαπτίζεις όποιον είναι Χριστιανός και ανήθικο!!!!!!! Αλήθεια συμφωνεία κανείς μαζί του???
Αγαπητέ οδοιπόρε τι λες επ' αυτού? ή δεν ανήκουν στα περισσότερα? αλλά στα λιγότερα?

quote:
kostakis :
Ελπίζω, φίλε europaios2, να διακρίνεις επίσης ότι "μη χριστιανός" δε σημαίνει απαραίτητα αντι-χριστιανός ή "χριστιανομάχος" (όπως ονομάζεται στο esoterica...χαχαχα), αλλά απλά ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

Όχι ποτέ δεν είπα!! και ούτε πρόκειται να πω κάτι τέτοιο. Ο Χριστιανομάχος δεν έχει καμία σχέση με τον άθεο ή τον ά-θρησκo. Αυτός έχει την ιδεολογία του η οποία είναι και σεβαστή. Σε τέτοιον θα μετατραπεί όταν ο μόνος του σκοπός είναι όχι η ιδεολογία του αλλά το να βλάψει συκοφαντώντας και εμφανίζοντας ψευδή στοιχεία ή μερικά στοιχεία, τον Χριστιανισμό.
quote:
kostakis :
Παρακάτω βέβαια υποπίπτεις στο ατόπημα

europaios2:
Παράλληλα είσαι άθεη δεν πιστεύεις πουθενά ούτε σε Θεό ούτε σε Διάβολο?

kostakis :
Επιτέλους δεχτείτε ότι η ανθρώπινη ηθική δεν είναι απαραίτητο να συναρτάται με συγκεκριμένα δόγμα. Υπάρχουν ηθικοί άνθρωποι μη θρήσκοι ή και άθεοι, υπάρχουν και ανήθικοι θρήσκοι, όπως ασφαλώς και τα αντίθετα. Νισάφι πια! Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, πρέπει οπωσδήποτε να ειρωνευόμαστε και να περιπαίζουμε την αντίθετη άποψη;
Φίλε PREDATOR, η τοποθέτησή σου ως προς το ερώτημά μου με καλύπτει απόλυτα.

Γιατί δε με διαβάζεις προσεκτικά?.........κάντο και θα δεις πόσο άδικος είσαι.......
quote:
kostakis :
φίλε europaios2, αφού υπάρχουν τόσοι και τόσες όμορφες, έτοιμες για αμαρτίες, δε μου στέλνεις και μένα κάνα δύο, που έχω μείνει μόνο και έρημο; μόνο που δε θέλω να είναι πολύ ψηλή, ούτε πολύ ξανθιά...χαχαχαχαχα. Να σαι καλά πάντως και ελπίζω να κατάλαβες το χιούμορ μου.

Το χιούμορ πάντα είναι ευπρόσδεκτο....
quote:
kostakis :
Αν είναι όμως έτσι, γιατί σπεύδετε εσείς να βγάλετε ανήθικους τους άθεους, αντί να αφήσετε την κρίση στον τελικό Κριτή; είστε τόσο σίγουροι ότι π.χ. η simori ή εγώ ή ο elo ή ο χ άθεος δε θα κριθεί τελικά πιο Χριστιανός (ήτοι, πιο ηθικός κατ' εσέ) από εσάς; Δε βρίσκεις αντίφαση εδώ; μην κρίνετε λοιπόν, ίνα μην κριθείτε, άρα μη ζητάς απάντηση στο ερώτημα με την ψηλή, ξανθιά (αμάν αυτές οι ξανθιές) κούκλα ή το δίμετρο, μποντιμπιλνταρά (αυτό είναι δική μου πρόσθεση... ) από τους άθεους. Άσε να ζητήσει την απάντηση ο Κύριος σου.

Που είδες να λέω ότι ο άθεος είναι και ανήθικος???? Να με διαβάζεις ποιο προσεκτικά.............ή που είπα ότι ο Χριστιανός είναι κατ΄ ανάγκη και ηθικός? Εγώ αυτό που έχω τονίσει κατ’ επανάληψη είναι ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!!!
quote:
kostakis :
Πως καταφέρνεις σε ένα post να μου γίνεσαι τη μία τόσο "συμπαθής" και την άλλη τόσο "παρανοϊκός" (πλάκα κάνω, έτσι;), δεν μπορώ να το καταλάβω. +1 για το συγκεκριμένο.

Γιατί δε με διαβάζεις προσεκτικά. -1 για το συγκεκριμένο!!!!
quote:
macedon :
Αυτός που περιγράφεις δεν παρανομεί γιατί φοβάται την τιμωρία του νόμου οπότε όταν αυτή εκλίπει (π.χ. όταν κανείς δεν θα έχει γνώση της παρανομίας του, όπως περιγράφεις), τότε θα παρανομήσει. Αυτός είναι και ο "ηθικός" εντός της θρησκείας, γιατί άν η θρησκεία του θα του πει "μπορεις να σκοτώσεις τον αλλόθρησκο γιατί αυτό αρέσει στο θεό", ή "μπορείς να γκρεμίσεις το ναό του", θα το κάνει. Η σχέση του με την ανηθικότητα/αδικία (όπως και αν ορίζονται αυτές) είναι απλά σχέση πράξης/τιμωρίας και όχι συνείδησης του καλού.

Εξαρτάται ίσως από τη Διδασκαλία της κάθε θρησκείας, ο Χριστός στην προκειμένη περίπτωση για εμάς τους Χριστιανούς δεν είπε πουθενά να σκοτώνεις ή να γκρεμίζεις τους ναούς.
quote:
macedon :
Το "ου φονεύσεις" εμπίπτει στην ελαστικότητα της ηθικής που προείπα. Ναι μεν απαγορεύεται σαν ηθικός κανόνας, εντούτοις δεν εφαρμόζεται. Και όχι μόνον αυτό. Οι χριστιανοί θεωρούν πως αυτό έχει εφαρμογή μόνον στους ομοθρήσκους ενώ οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να εξολοθρευτούν για τη δόξα του θεού τους. Μια βόλτα στα σχετικά θέματα των φανατικών χριστιανών που πραγματεύονται προφητείες και ονειρεύονται αιματοχυσίες παγκόσμιου επιπέδου για τη δόξα του θεού τους, μπορεί να στο επιβεβαιώσει. Και το παράδοξο της "ηθικής" αυτής είναι πως παρόμοιες ενέργειες τις τοποθετούν στο στόμα του θεού τους και θεωρούν όχι μονο πως τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα "ηθικές", αλλά και πως αυτές αποτελούν το θέλημα του θεού τους.
,
Και από πότε 5-10 άτομα βαπτίζονται αντιπρόσωποι του Χριστιανισμού?
quote:
macedon :
Αρα, ή ο θεός είναι ανήθικος ή οι οπαδοί του (ή και οι δύο).

Άρα.....
quote:
macedon :
Όποτε ο χριστιανισμός αποτέλεσε κρατική θρησκεία (Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Μεσαιωνική Δύση) το "ου φονεύσεις" αντικαταστάθηκε με την ηθική του Μπέρναρντ Γκούι, που έλεγε "ο καλός χριστιανός δεν κάνει διάλογο με τον άπιστο. Του χώνει το ξίφος στην κοιλιά, όσο πιο βαθιά μπορεί". Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε ο φόβος της τιμωρίας (της επίγειας, γιατί την επουράνια κανείς χριστιανός δεν την πιστεύει σοβαρά).

Ο Χριστιανός δεν κρίνεται από τον τίτλο που φέρει αλλά από τις πράξεις του. Το ότι οι αυτοκράτορες δήλωναν Χριστιανοί δε σήμαινε ότι και ήσαν..... Πως είναι δυνατόν να είσαι και αυτοκράτορας και ηθικός?????
quote:
macedon :
Γι'αυτό επαναλαμβάνω πως προσωπική μου πεποίθηση είναι πως πραγματική ηθική δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στις θρησκείες, καθώς η "ηθική" τους εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένες πολιτικές και στόχους.

Είσαι λάθος.......όπως εξυπηρετεί πολιτικές όχι θρησκευτικές ανησυχίες......
quote:
macedon :
Αυτό ακριβώς είπα. Απλά η εσωτερική αυτή ηθική που περιγράφεις δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο πλαίσιο ενός θρησκευτικού δόγματος, καθώς εκεί η "ηθική" είναι πολύ συγκεκριμένη και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς: Από την διατήρηση του πιστού στο κοπάδι μέχρι την εξολόθρευση των αντιπάλων.

Βλέπεις Κostaki πόσο εύκολα ξεχωρίζει ένας Χριστιανομάχος???
quote:
macedon :
Φυσικά δε σημαίνει πως όποιος είναι εκτός δογμάτων ή ελεύθερος θρησκευτικών δεσμών είναι ηθικός εκ προοιμίου.

Ενώ εάν ανήκει σε κάποιο θρησκευτικό Δόγμα είναι εκ προοιμίου ανήθικος!!!!
quote:
kostakis :
Ας γίνω λίγο πιο καυστικός τώρα. Θα ρωτήσω τους ένθεους του forum την ακριβώς αντίθετη ερώτηση : αν κάποιος (για τον οποίο γνωρίζετε ότι κάθε προσφυγή σε θρησκευτικούς όρου αποτελεί υποβιβασμό του συνομιλητή του, δηλαδή θεωρεί τους θρήσκους "πρόβατα", "άνόητους", κλπ. κλπ.) σας αποκαλούσε "πιστό" ή "θρήσκο", θα σας έθιγε; αν η προσφώνηση αυτή προήρχετο από κάποιο, ο οποίος είτε ήταν, είτε δεν ήταν θρήσκος, αλλά σεβόταν τη θρησκευτική επιλογή και το δόγμα του άλλου, θα σας έθιγε; μήπως εντέλει οι χαρακτηρισμοί λαμβάνουν τη χροιά από το υποκείμενο που τους αποδίδει (και τη λογική που διακρίνει το υποκείμενο στον τρόπο σκέψης του) και όχι από αυτούς - καθαυτούς τους ιδίους; Αν κάποιος με αποκαλέσει άθεο, επειδή δεν πιστεύω στο Θεό, θα το θεωρήσω κανονική προσφώνηση, αν κάποιος με αποκαλέσει άθεο ως ανήθικο, καταραμένο, ανίδεο κλπ. κλπ. ασφαλώς θα θιχτώ. Αν γίνει το ίδιο με σας, τι θα κάνατε;
Φίλε trexagireve, σχετικά με την αποδοχή εκ μέρους μου της αντίθετης γνώμης, σου έστειλα προσωπικό μήνυμα. Δεν αποτελεί αντικείμενο του topic, μπορούμε να το συζητήσουμε μεταξύ μας.

Aγαπητέ Κοstaki, δεν έχει ποτέ θιχτεί κάποιος Χριστιανός όταν τον έχουν πει έτσι.........αυτό συμβαίνει όταν τον λένε ηλίθιο, πρόβατο, εγκληματία, ανίδεο, άσχετο, ανιστόρητο, ανήθικο, ξεπερασμένο, αιμοβόρο, αιμοσταγή......κ.ο.κ.
quote:
macedon :
Μα... είναι απλό. Αν πιστεύανε στην επουράνια τιμωρία, θα φρόντιζαν όλοι οι χριστιανοί να ζούνε σύμφωνα με τις επιταγές και τους κανόνες του δόγματός τους. Δηλαδή, όλοι οι χριστιανοί:

1. Θα συγχωρούσαν όλους τους εχθρούς τους
2. Θα έδιναν το δεύτερο σπίτι/διαμέρισμα/αυτοκίνητό τους σε κάποιον που δεν έχει.
3. Θα αγαπούσαν αλλήλους
κτλ. κτλ.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να ζει έτσι. Εσύ;

Έχεις δει εσύ ότι κανένας Χριστιανός δεν αγαπάει αλλήλους????
Ο Χριστιανός δεν είναι ο Διδάσκαλος για να προβεί στις δωρεές που ανέφερες......... προσπαθούμε στα πλαίσια των ανθρωπίνων αδυναμιών αλλά και δυνατοτήτων να ανταπεξέλθουμε σε πολλά......όχι όμως και σε όλα...... ο Κύριος θα μας κρίνει στο τέλος......
quote:
macedon :
Απεναντίας, θίγομαι αφάνταστα αν κάποιος με φωνάξει "χριστιανό", που το θεωρώ τη μεγαλύτερη ύβρη που μπορεί να μου απευθύνει κανείς.

Λογικός ως Χριστιανομάχος...........τι άλλο να σε έθιγε???

quote:
simori :
Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω αλλά ας μην ξεχνάς πως και οι χριστιανοί υπήρξαν θύματα και εννοώ από τον ίδιο τον κλήρο και την εξουσία, που ασκούσανε το μονοπώλιο συμφαίρον μεταξύ όποιας κρατικής μηχανής ή βασιλείας και της θρησκείας ..

Πέρα από τις γενικεύσεις πέρασε σε ειδικεύσεις......
quote:
simori :
Ο σκοπός ήταν και είναι η χειραγώγηση του λαού, γιατί ο απλός χριστιανός να εξαιρείται? Στην βάση της πυραμίδας υπήρξε πάντα... ο απλός χριστιανός πίστευε όπως πιστεύει και σήμερα, αυτό άλλωστε ήταν και η νίκη της όλης μηχανευόμενης διαδικασίας, μέσα στα χρόνια που διανύθηκαν...
Αν δεν υπήρχε ο απλός πιστός χριστιανός, θρησκόληπτος ή όχι, χριστιανισμός δεν θα υπήρξε ποτέ...ούτε και ποτέ καμιά θρησκεία..

Μπα εμάς τους "ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΟΥΣ" όπως λες μας ρώτησες? η απαντάς και για λογαριασμό μας??
quote:
Οδοιπόρος Μία εκκλησία που απαρτίζονταν και απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν κάνει φριχτά εγκλήματα στο όνομα του Θεού και στο σύνολό της είναι πολύ πιο αμαρτωλή από το ποίμνιό της.

Δηλαδή μιλάμε για μια συμμορία!!!!!!! Σωστά? Για πέρνα τώρα στο παρασύνθημα............. φέρε μου παραδείγματα που βεβαιώνουν τη γενίκευση που μας παρουσιάζεις.........αλλιώς θα είσαι συκοφάντης......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

18/08/2008, 10:35:40
quote:
Dying_Incubus :
Καταρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι διαφωνώ κάθετα με το παράδειγμα του europaios2 για τον άθεο και τον ένθεο που μπορεί να μοιχεύσει κατά την διάρκεια του γάμου του.
Στην Ελλάδα λοιπόν τα διαζύγια και σε λίγα χρόνια δεν αποκλείεται να είναι και σε ποσοστό περίπου 50% των ζευγαριών που παντρεύονται.
Από τις βασικότερες αιτίες είναι κι η απιστία του/τησ συζύγου.
Με το σκεπτικό λοιπόν του europaios2 καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι είτε άθεοι είτε μη Χριστιανοί για να μοιχεύουν...

Eίτε απλά φίλοι του Χριστιανισμού γιατί το να είσαι πραγματικά Χριστιανός είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ούτε εγώ είμαι γνήσιος Χριστιανός!!! φίλος του Χριστιανισμού είμαι. Για να γίνω γνήσιος Χριστιανός χρειάζομαι πολλά καρβέλια ακόμη........
Οπότε λάθος συμπέρασμα.....
quote:
trexagireve:
Κι αυτό το λέω εσκεμμένα, διότι σήμερα π.χ.είναι της
μόδας το να απατήσει ένας έγγαμος/η το σύντροφο του.
Δεκάδες σήριαλ, ταινίες, τόλκ σώου, κλπ, αναφέρονται
κάθε μέρα σε αυτά... Κι αν ένας έχει πίστη, αγαπάει
το ταίρι του και δεν μπορεί να είναι ανακόλουθος
των θέσεων του, τότε λέγεται χαζός, γραφικός,κορόιδο,
κλπ...
Αυτο το πράγμα έχει να κάνει με συγκεκριμένες κατευθυντήριες
γραμμές που δίνονται ώστε να διαβρωθεί η οικογένεια,
μετά την θρησκεία, έτσι ώστε οιάνθρωποι να είναι
απομονωμένοι και εύκολοι στη χειραγώγηση...

Πολύ σωστά!!!!!!!!!!!!
quote:
PREDATOR
Eγω παντως δεν βλεπω ενας πιστος να εχει "ηθικους" φραγμους στο να διαπραξει ενα εγκλημα, φυσικο ή "συναισθηματικο"...

Ακομα και πολλοι ιερωμενοι, υπο την σκια της "θεσης" τους, κανουν σοβαρα εγκληματα...

Οποτε δεν ισχυει σχεδον παντα αυτο που θελουμε να πιστευουμε... οτι εχουμε "φραγμους" και "μη-" εμεις που πιστευουμε

Σωστά το να δηλώνει κάποιος Χριστιανός αυτό δεν είναι πανάκεια..........οι πράξεις το δείχνουν όχι τα λόγια!!! ή τα ράσα!!
quote:
PREDATOR:
για την διαβρωση της θρησκειας ποιος φταιει? φυσικα, πρωτα οι πρεσβευτες της! Ο απλος λαος, πρεπει να εχει καθοδηγητες ΣΩΣΤΟΥΣ, και οχι "ανηθικους" και "ξεμωραμενους"...

Γιατί γενικεύεις?????
quote:
PREDATOR:
δεν ξερω αν καταλαβες ή δεν σου εχω δωσει το στιγμα να καταλαβεις, αλλα δεν κατακρινω ολους τους ιερωμενους...

Απλα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχουν αυτοι οι ΚΑΚΟΙ ανθρωποι, που "λερωνουν" τα Αγια για τα οποια υποτιθεται "εγκαταλειπουν" τα "εγκοσμια" για μια λιτη και γεματη ιεροσυνη ζωη!

Ο trexagireve, μια χαρά κατάλαβε όπως και εσύ.........γι' αυτό και το διόρθωσες..........

18/08/2008, 11:04:31
quote:
Eίτε απλά φίλοι του Χριστιανισμού γιατί το να είσαι πραγματικά Χριστιανός είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ούτε εγώ είμαι γνήσιος Χριστιανός!!! φίλος του Χριστιανισμού είμαι. Για να γίνω γνήσιος Χριστιανός χρειάζομαι πολλά καρβέλια ακόμη........
Οπότε λάθος συμπέρασμα.....

Καθόλου λάθος συμπέρασμα, φίλε μου!
Οπότε στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο ποσοστό φίλων του Χριστιανισμού κι όχι Χριστιανών.
Το αναφέρω διότι τελευταία ακούω πολλά άτομα για 98%, για 99% των Χριστιανών στο Ελληνικό Κράτος κι απορώ που βρέθηκε ένα τέτοιο ποσοστό.

quote:
Εδώ ρε παιδιά θέτετε θέμα ηθικής και όχι
πίστης. Το λέω αυτό παρά το ότι συμφωνώ με τον
Ευρωπαίος2 ότι ο χριστιανός έχει περισσότερες άμυνες
ενάντια σε ανήθικα πράγματα , από έναν άθεο, που
δέχεται του κανονες του σήμερα....

Αγαπητέ, ας μην σκεφτόμαστε απόλυτα.
Γιατί αν γίνουμε απόλυτοι κι άτεγκτοι θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι και πολλά διαζύγια υπάρχουν στην χώρα μας, πολλοί άνθρωποι είναι στις φυλακές για διάφορα εγκλήματα οπότε οι άμυνες που έχει ο καθένας είναι θέμα που έχει πολύ μικρή σχέση με την θρησκεία.
Οπότε είτε οι Χριστιανοί έχουν λιγότερες άμυνες ή είναι τελικά πάρα πολλοί οι άθεοι ή έστω οι μη Χριστιανοί...

quote:
Αυτο το πράγμα έχει να κάνει με συγκεκριμένες κατευθυντήριες
γραμμές που δίνονται ώστε να διαβρωθεί η οικογένεια,
μετά την θρησκεία, έτσι ώστε οιάνθρωποι να είναι
απομονωμένοι και εύκολοι στη χειραγώγηση...
Αυτά τα σενάρια φίλε D I πως τα βλέπεις; Δεν έχεις ακούσει
ποτέ ξανά τέτοια,ε;

Χμμμ!
Διακρίνω μια υφέρπουσα επιθετικότητα ή κάνω λάθος;
Φίλε μου, απόψεις καταθέτουμε και δεν είναι τίποτα το τρομερό το να έχουμε διαφορετικές απόψεις, σωστά;
Ως άνθρωπος δεν ελκύομαι από σενάρια συνωμοσίας κι ούτε προσπαθώ να βλέπω συνωμοσίες σε πολλές καταστάσεις γύρω μου.
Εάν το κάνω είναι πολύ πιθανόν να βλέπω κι εκεί που δεν υπάρχουν ή να γίνω ένας Δον Κιχώτης χωρίς λόγο...

In anticipation of my resurrection...

18/08/2008, 12:57:13
Αγαπητέ φίλε, D Incubus, γιατί είσαι τόσο
καχύποπτος μαζί μου.... Με στεναχωρείς, λίγο...
χιούμορ έκανα, σε πείραζα δλδ, αλλά στη ρίμα του λόγου
και με οικεία διαθέση...
Όπως και νάχει, η ερώτηση αφορά στο αν βλέπεις να επηρεάζουν
άλλα συμφέροντα, την πορεία του κόσμου, με οφέλη των αοράτων
ενάντια στην ανθρωπότητα, σε βαθμό προδοσίας...
Όσο για το απόλυτο φίλε μου , κατι είναι ή άσπρο ή μαύρο
δεν υπάρχει γκρί... υπάρχει όμως, διαβάθμιση άσπρου και
μαύρου...Ο άνθρωπος έρχεται στη γή για να βελτιωθεί, αυτό
δεν μπορεί να αλλοιωθεί, χωρίς συνέπειες...
Φυσικά καταλαβαίνεις τη διαφορά του ευφάνταστου,με τον
ερευνητή. Γιατί για μένα,ερευνώντας την αλήθεια, υπάρχουν
πάντα οι υπερβάλλοντες, οι διαστρεβλωτές και οι ημιμαθείς
που δεν προσεγγιζουν την αλήθεια και δημιουργούν χάος, αλλά
πρέπει κάποια στιγμή να έχει κι ο αληθινά ανήσυχος άνθρωπος
να σκεφτεί ΄μονος του, από αγάπη για τη γνώση, από πραγματική
διάθεση γνώσεων που αφορούν σε πνευματικά πεδία.
Τα πράγματα φίλε μου, πάνε στα άκρα, άσπρο ή μαύρο, πάνε οι
ευκαιρίες του γκρί.. Τα πράγματα είναι πολύ μετέωρα....
Η αληθινή θρησκεία και οι υπόλοιπες, βάλλονται από τη νέα
παγκόσμια υλιστική θρησκεία, ένα μείγμα θρησκειών και υλισμού,
ώστε να γίνει ένα παγκόσμιο κρατος, με έναν μόνο ηγέτη που θα
παίζει τον ρόλο του θεού.. Πολλοί άθεοι θα καλυφτούν τότε
από θρησκευτικής πλευράς, αλλά θα είναι η απάτη το αιώνα....
ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
18/08/2008, 23:03:22
quote:

Δηλαδή μιλάμε για μια συμμορία!!!!!!! Σωστά? Για πέρνα τώρα στο παρασύνθημα............. φέρε μου παραδείγματα που βεβαιώνουν τη γενίκευση που μας παρουσιάζεις.........αλλιώς θα είσαι συκοφάντης......

Συμμορία είναι ένας σωστός χαρακτηρισμός για την εκκλησία, έχεις δίκιο.. Παραδείγματα της εκκλησίας που στο όνομα του Θεού έχει κάνει τα άνομα έχεις τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση, τα συγχωροχάρτια - νομίζω αυτά φτάνουν (μιλάω γενικά για την εκκλησία, όχι για την ορθόδοξη αποκλειστικά). Για πρόσφατες 'αμαρτίες' της 'δικιάς' μας εκκλησίας έχουμε 'ροζ' σκάνδαλα, 'τακιμιάσματα' με δικαστές (από τα γνωστά) και το πατροπαράδοτο 'πέσιμο' στις θεούσες γριούλες να γράψουν το σπιτάκι τους/κτηματάκι τους για να 'πάνε' στον παράδεισο - ας είναι καλά το παπαδαριό που φροντίζει για την σωτηρία των ψυχών του ποίμνιού της...
Έχουνε πάρει σβάρνα οι Αρχιεπίσκοποι και ο Πάπας και ζητάνε συγγνώμη για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους παπάδες, σαν δε ντρεπόμαστε λέω γω - η υποκρισία πάει σύννεφο και μου λες ότι είμαι συκοφάντης? Ξύπνα, ώρα για ύπνο europaios2..

"Any fool can know. The point is to understand."
Albert Einstein

18/08/2008, 23:46:26
quote:
Οδοιπόρος:
Συμμορία είναι ένας σωστός χαρακτηρισμός για την εκκλησία, έχεις δίκιο.. Παραδείγματα της εκκλησίας που στο όνομα του Θεού έχει κάνει τα άνομα έχεις τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση, τα συγχωροχάρτια - νομίζω αυτά φτάνουν (μιλάω γενικά για την εκκλησία, όχι για την ορθόδοξη αποκλειστικά). Για πρόσφατες 'αμαρτίες' της 'δικιάς' μας εκκλησίας έχουμε 'ροζ' σκάνδαλα, 'τακιμιάσματα' με δικαστές (από τα γνωστά) και το πατροπαράδοτο 'πέσιμο' στις θεούσες γριούλες να γράψουν το σπιτάκι τους/κτηματάκι τους για να 'πάνε' στον παράδεισο - ας είναι καλά το παπαδαριό που φροντίζει για την σωτηρία των ψυχών του ποίμνιού της...
Έχουνε πάρει σβάρνα οι Αρχιεπίσκοποι και ο Πάπας και ζητάνε συγγνώμη για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους παπάδες, σαν δε ντρεπόμαστε λέω γω - η υποκρισία πάει σύννεφο και μου λες ότι είμαι συκοφάντης? Ξύπνα, ώρα για ύπνο europaios2..

Ώρα για ύπνο σίγουρα είναι!! όχί όμως για συκοφαντίες. Τι δουλεία έχει η Εκκλησία μας με τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση και τα συγχωροχάρτια?
Εμένα με απασχολεί δική μου η Εκκλησία το γενικά δε με δεσμεύει, εσύ γιατί το επικαλείσαι?
Αυτά που αναφέρεις είναι η μειοψηφία. Στον αντίποδα υπάρχουν ταμεία για ορφανά, για προικοδότηση, για ελεημοσύνη, για γηροκομεία, για ανθρωπιστικές αποστολές, για την ενίσχυση των πολύτεκνων Ελλήνων στη Θράκη για τον ΟΚΑΝΑ, για ιδρύματα με παιδάκια που πάσχουν από νοητική στέρηση κ.ο.κ.
Το να γενικεύεις είναι δείγμα μικροψυχίας, το να μου λες ξύπνα είναι δείγμα αδυναμίας.......
Ο πάπας και ο κάθε αρχιεπίσκοπος όποτε σφάλλουν άλλοι ιερείς εισπράττουν την ευθύνη, όποτε πράττουν αξιόλογες πράξεις θα πρέπει να
εισπράττουν τα εύσημα.........εσύ έχεις δώσει ποτέ σου εύσημα στην Εκκλησία?

Edited by - europaios2 on 18/08/2008 23:58:48

ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
19/08/2008, 00:10:56
quote:

Ώρα για ύπνο σίγουρα είναι!! όχί όμως για συκοφαντίες. Τι δουλεία έχει η Εκκλησία μας με τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση και τα συγχωροχάρτια?
Εμένα με απασχολεί δική μου η Εκκλησία το γενικά δε με δεσμεύει, εσύ γιατί το επικαλείσαι?
Αυτά που αναφέρεις είναι η μειοψηφία. Στον αντίποδα υπάρχουν ταμεία για ορφανά, για προικοδότηση, για ελεημοσύνη, για γηροκομεία, για ανθρωπιστικές αποστολές, για την ενίσχυση των πολύτεκνων Ελλήνων στη Θράκη για τον ΟΚΑΝΑ, για ιδρύματα με παιδάκια που πάσχουν από νοητική στέρηση κ.ο.κ.
Το να γενικεύεις είναι δείγμα μικροψυχίας, το να μου λες ξύπνα είναι δείγμα αδυναμίας.......
Ο πάπας και ο κάθε αρχιεπίσκοπος όποτε σφάλλουν άλλοι ιερείς εισπράττουν την ευθύνη, όποτε πράττουν αξιόλογες πράξεις θα πρέπει να
εισπράττουν τα εύσημα.........εσύ έχεις δώσει ποτέ σου εύσημα στην Εκκλησία?

Φίλε europaios2, όπως συμβαίνει πάντα αν υπάρχουν αρκετά αρνητικά παραδείγματα που στιγματίζουν μία ομάδα (πχ ταρίφες) βγαίνει αρνητική γνώμη για όλους στην ομάδα. Καλοί και αξίολογοι ιερωμένοι υπάρχουν, και το λέω από εμπειρία. Και οι μοναχοί που προσεύχονται έχουν επίσης τον σεβασμό μου. Μιλάω κυρίως για τα υψηλά ιστάμενα άτομα όπου υπάρχει η περισσότερη εξουσία (και κατά συνέπεια και η περισσότερη διαφθορά). Λυπάμαι αν γενικεύω άλλα αυτό κάνουμε όλοι μας - πχ λέμε οι πολιτικοί είναι λαμόγια,κλπ αλλά υπάρχουν και οι έντιμοι (φαντάζομαι.. ). Τώρα όσο αναφορά τους καθολικούς και τα παραδείγματα που είπα, δεν τα ξεχωρίζω από την Ορθόδοξη εκκλησία για έναν απλό λόγο: ο οργανισμός/θεσμός είναι ο ίδιος. Δεν με νοιάζει πόσα σχίσματα έγιναν και πόσες αιρέσεις δημιουργήθηκαν. Ο μηχανισμός είναι ο ίδιος και αποδεικνύει ότι ακόμα και άτομα που θα έπρεπε να είναι (περισσότερο) θεοσεβούμενα και πνευματικά, όταν φτάνουν οι εποχές και οι συνθήκες που έχουν (σχεδόν) απεριόριστη δύναμη, υποκύπτουν στα πάθη τους.
Εύσημα στην εκκλησία δεν έχω δώσει, όχι. Αν και κάνουν πράγματα (όπως αναφέρεις), νομίζω ότι η περουσιακή τους κατάσταση τους επιτρέπει να κάνουν τα 10πλάσια. Επίσης οι χρυσές μαγκούρες και οι Mercedes/BMW δεν βοηθουν και πολύ την κατάσταση, ε? Εύσημα έχω δώσει σε μεμονομένα ιερωμένα άτομα που βλέπω ότι έμπρακτα κάνουν δουλειά στις ενορίες τους. Γενικά νομίζω ότι όσο πιο απομακρυσμένος είναι ένας ιερωμένος από την κεφαλή/διοίηκηση/αξιώματα της εκκλησίας, τόσο πιο άξιος είναι.

Albert Einstein

19/08/2008, 00:25:33
quote:
Οδοιπόρος:
Μιλάω κυρίως για τα υψηλά ιστάμενα άτομα όπου υπάρχει η περισσότερη εξουσία (και κατά συνέπεια και η περισσότερη διαφθορά). Λυπάμαι αν γενικεύω άλλα αυτό κάνουμε όλοι μας - πχ λέμε οι πολιτικοί είναι λαμόγια,κλπ αλλά υπάρχουν και οι έντιμοι (φαντάζομαι..

Λάθος καμία σχέση δεν έχει το ποσοστό της διαφθοράς των πολιτικών με αυτό της Εκκλησίας. Για αυτό και λέμε οι πολιτικοί είναι λαμόγια, αφενός........αφετέρου δε μιλάμε απλά για ένα επάγκελμα το οποίο περιορίζεται στα στενά προσωπικά όρια, αλλά για ένα λειτούργημα με κοινωνικές προεκτάσεις.........οπότε η διατύπωσή σου θα έπρεπε να είναι ποιο ζυγισμένη και ποιο προσεκτική........δεδομένου ότι δεν είσαι μικρό παιδί........θεωρώ όχι απλά τυχαία τη γενίκευσή σου αυτή αλλά εσκεμμένη.
quote:
Οδοιπόρος:
Τώρα όσο αναφορά τους καθολικούς και τα παραδείγματα που είπα, δεν τα ξεχωρίζω από την Ορθόδοξη εκκλησία για έναν απλό λόγο: ο οργανισμός/θεσμός είναι ο ίδιος. Δεν με νοιάζει πόσα σχίσματα έγιναν και πόσες αιρέσεις δημιουργήθηκαν. Ο μηχανισμός είναι ο ίδιος και αποδεικνύει ότι ακόμα και άτομα που θα έπρεπε να είναι (περισσότερο) θεοσεβούμενα και πνευματικά, όταν φτάνουν οι εποχές και οι συνθήκες που έχουν (σχεδόν) απεριόριστη δύναμη, υποκύπτουν στα πάθη τους.

Αν ήσαν ίδιοι οι μηχανισμοί θα είχαν πράξει τα ίδια, άρα κι εδώ λάθος συνειρμό κάνεις.
quote:
Οδοιπόρος:
Εύσημα στην εκκλησία δεν έχω δώσει, όχι. Αν και κάνουν πράγματα (όπως αναφέρεις), νομίζω ότι η περιουσιακή τους κατάσταση τους επιτρέπει να κάνουν τα 10πλάσια. Επίσης οι χρυσές μαγκούρες και οι Mercedes/BMW δεν βοηθούν και πολύ την κατάσταση, ε? Εύσημα έχω δώσει σε μεμονομένα ιερωμένα άτομα που βλέπω ότι έμπρακτα κάνουν δουλειά στις ενορίες τους. Γενικά νομίζω ότι όσο πιο απομακρυσμένος είναι ένας ιερωμένος από την κεφαλή/διοίηκηση/αξιώματα της εκκλησίας, τόσο πιο άξιος είναι.

Έτερον εκάτερον δεν είμαι στο ταμείο τους για να γνωρίζω......αλλά συμφωνώ ότι όσο ποιο ψηλά τόσο ποιο διαφθορά θα πρέπει να υπάρχει.

kostakisΜέλος
19/08/2008, 00:52:52
Καλημέρα σε όλους

Φίλη simori με τόσες βουτίτσες που ρίχνω, όλο και κάποια θα είναι αφιερωμένη σε σένα!!!
Φίλε οδοιπόρος

quote:
Ίσως θα έπρεπε να εκφράσω με περισσότερη λεπτομέρεια το ερώτημά μου. Πως θα μπορούσε να διδαχτεί η ηθική στη σημερινή κοινωνία? Βλέποντας τους έφηβους (πολλούς) να ενδιαφέρονται μόνο για ρούχα και πως να μπούνε σε κανά reality, νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη κατεύθυνσης. Αυτό που λες είναι το ιδανικό σενάριο, σε μια ιδανική οικογένεια. Στις (κοντινές) οικογένειες που ξέρω, οι γονείς δουλεύουν και οι 2 και η γυναίκα γυρνάει και έχει να κάνει και τις δουλειές του σπιτιού. Τα παιδιά (που θέλουν προσοχή) μεγαλώνουν παρέα με την TV και τα gameboy (για να κάθονται ήσυχα..). Μήπως η ενθάρυνση (όπως είπα, και όχι η 'ένταξη' που είπες εσύ) στον Χριστιανισμό είναι ένα καλό πρώτο βήμα? Η αναζήτηση που αναφέρεσαι των εννοιών ηθικού/ανήθικου, καλού/κακού νομίζω δεν παίζουν για 8χρονα και 10χρονα (δλδ στις ηλικίες που μπορούν να μπουν τα θεμέλια για γίνει ένα παιδί άνθρωπος με αρχές). Ο Χριστιανισμός (πχ οι παραβολές) μπορούν δώσουν στο παιδί μερικούς πρώτους κανόνες καλής ηθικής, και χωρίς κατ'ανάγκη να πηγαίνει το παιδί στο κατηχητικό.

Συμφωνώ ότι η (νεο)ελληνική κοινωνία βασίζει τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού σε όλους τους αλλους φορείς, πλην των καθ' ύλην αρμοδίων. Το λάθος βέβαια αποδίδεται εξ ημισείας α) στους φορείς εξουσίας και β) στους απλούς πολίτες, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του παρόντος topic. Ο Χριστιανισμός μπορεί να δώσει κανόνες ηθικής, οι οποίοι εντάσσονται στις βασικές εσωτερικές (παν)ανθρώπινες αξίες, όπως η αγάπη προς τον πλησίονα ή την απόδοση σεβασμού προς τους γονείς, αλλά νομίζω ότι οποιαδήποτε εμβάθυνση σε παραβολές ή άλλα κείμενα, μάλλον κουράζει σε αυτή την ηλικία (και ίσως δημιουργεί ακραίες θέσεις, είτε υπέρ, είτε κατά του Χριστιανισμού), παρά πλάθει ηθικά. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι οι γονείς θα έπρεπε να βρίσκουν λίγο χρόνο να αναλύουν τις γενικότερες αξίες στα παιδιά τους και να τους δίνουν τη δυνατότητα επαφής με την ουσία του αντικειμένου και όχι με τους φορείς αυτού.

quote:
Αυτό που παρατηρώ στις απαντήσεις σας είναι μία λάθος τάυτιση του Χριστιανισμού με την εκκλησία.

Προσωπικά ξέρω να τα ξεχωρίσω. Επίσης όμως θεωρώ ότι οι βασικές ηθικές αρχές δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο μίας θρησκείας ή ιδεολογίας. Γιατί να αποδίδονται μόνο σε αυτή; Εμπεριέχονται, όπως σωστά γράφεις, και σε αυτή, δεν είναι αποκλειστικότητα. Από την άλλη, προσωπικά, σέβομαι πολλές από τις αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας, όπως και πολλές από τις απόψεις των αρχαίων Ελλήνων (και ίσως, αν είχα ευρύτερη γνώση άλλων πολιτισμών ή δογμάτων να έκανα το ίδιο και με κάποιες από τις δικές τους αντιλήψεις). Άλλο όμως αυτό, άλλο να ταυτίζουμε το καλό/κακό με το Χριστιανισμό και άλλο να μπλέκουμε τη διδασκαλία με τους ηγήτορες της Εκκλησίας.
Εδώ βέβαια τίθεται και ένα άλλο ερώτημα : όταν η χριστιανική διδασκαλία συγκρούεται με τις αντιλήψεις της σύγχρονης Εκκλησίας, αν εγώ ακολουθήσω την πρώτη, δεν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ από κάποιους (όχι εδώ μέσα) ως πολέμιος της εκκλησίας και (γι' αυτούς) κατ' επέκταση του Χριστιανισμού;
Φίλε trexagireve, συμφωνώ με το διαχωρισμό που κάνεις μεταξύ ποιμένα και κλήρου.
Το θέμα της ηθικής, όπως το αναλύει ο macedon, για άλλες ανθρώπινες κοινωνίες, είναι όντως σημαντικό. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι, εκτός από βασικές πανανθρώπινες αξίες, που εμπεριέχονται στο άγραφο υποσυνείδητο όλων των ανθρώπων, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, οποιαδήποτε άλλη διδαχή από οποιοδήποτε δόγμα έχει περιορισμένη ισχύ, λόγω υποκειμενικότητας.
Φίλε europaios2

quote:
Γιατί αγαπητέ kostakis με μέμφεσαι? Πότε?σε ποιο μήνυμα έγραψα ότι ο άθεος είναι και ανήθικος? Γιατί με συκοφαντείς????

Επειδή κάτι δε λέγεται απευθείας, δε σημαίνει ότι δε συνάγεται από τον τρόπο σκέψης. Ας το πάρουμε από την αρχή :
Έθεσες ένα θέμα (πολύ "πικάντικό") σε δύο άτομα μέσα στο forum, που δηλώνουν άθεοι και μη χριστιανοί (πρόσεξέ το αυτό, επίτηδες το επισημαίνω). Περίμενες μία απάντηση σχετικά με μία δράση (ή μη δράση τους) αναφορικά με ένα θέμα, το οποίο στη χριστιανική ηθική (γιατί βάσει αυτής συζητάς), έχει συγκεκριμένη απάντηση. Αν η απόκριση του συνομιλητή σου ήταν σύμφωνη με τη χριστιανική ηθική, δηλαδή αρνητική στην "αμαρτία", δεχόσουν την επιλογή ως ηθική. Αν η απόκριση του συνομιλητή σου ήταν αρνητική, πως θα χαρακτήριζες την επιλογή του; υποθέτω Χριστιανικά ανήθικη, ενδεχομένως αποδεκτή εκτός Χριστιανισμού. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ όμως, δηλαδή για σένα, για το δικό σου τρόπο σκέψης, είναι ανήθικη η επιλογή του να "πέσει" κανείς-καμία στην ξανθιά ή στο δίμετρο κούκλο (αυτοί/ές που προτιμούν τις μελαχρινές ή τους κοντούς, τη γλιτώνουν;;;).
Απλά κρύφτηκες πίσω από μία απάντηση, την οποία για λόγους αρχής, περίμενες ότι θα λάβεις. Το πιο πιθανό είναι ότι, αν κάποιος είχε διαφορετική απάντηση ή δε θα την έδινε για λόγους προσωπικούς ή για να μη "μπουρλοτιάσει" το topic άνευ λόγου, οπότε αμέσως θα χαρακτηριζόταν ως κρυπτοανήθικος ή έστω ύποπτος για ανηθικότητα, βάσει ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ηθικής ή, αν την έδινε θα άκουγε τα εξ αμάξης από πολλούς. Ή μήπως θα απέφευγες, εσύ ο ίδιος, να τον επικρίνεις για την κατάπτωση; αν υποστηρίξεις ότι θα το απέφευγες, θα σε καλούσα να μου δώσεις το λόγο που αναφέρεις τη δική σου εμπειρία ως ηθικό γεγονός και επίσης το λόγο που έθεσες αυτό το ερώτημα γενικά.
Φίλε europaios2, δεν έχω πρόθεση να συκοφαντήσω κανέναν. Δε μου αρέσει όμως να κρύβομαι πίσω από μία οθόνη και να πολεμάω με, έξυπνα μεν, τεχνάσματα δε, θέσεις που αποδίδονται σε ιδεολογικούς αντιπάλους μου, χωρίς απαραίτητα αυτοί να τις αποδέχονται. Επέτρεψέ μου να σου πω ότι η συγκεκριμένη συζήτηση που έθεσες είναι εύκολο να χρεωθεί "εκ του πονηρού" και γι' αυτό ήμουν αρνητικός από την αρχή στην επέκτασή της : το γεγονός άλλωστε ότι έσπευσες να με φιμώσεις με εκείνο το χαρακτηριστικό "Αυτό είναι δική σου άποψη αλλά ζήτησα απάντηση από τον elo.....κράτα λοιπόν την απορία σου για τυχόν μεταξύ μας διάλογο.....", μάλλον επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου.

Φίλε Dying Incubus

quote:
Θεωρώ πως είναι εξαιρετικά άδικο να αποφανθούμε για την ηθική ή την έλλειψη της σε έναν άνθρωπο στηριζόμενοι στην θρησκεία που ασπάζεται.
Η πίστη ή όχι σε μια θρησκεία είναι μια προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου, αξίζει κάθε σεβασμό από τους γύρω του κι είναι μια υπόθεση καθαρά ατομική.
Από την στιγμή που αυτός ο άνθρωπος ωφελείται κι εξελίσσεται από την επαφή με το θείο έτσι όπως αυτός το εκλαμβάνει και το ερμηνεύει, είναι δικαίωμα του να είναι Ινδουϊστής, Βουδιστής, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, άθρησκος κλπ κλπ.

Η ηθική όμως δεν έχει να κάνει με τέτοιου είδους επιλογές.

...και επαυξάνω.

Φίλε europaios2 (και πάλι)

quote:
Η ηθική δεν είναι υποκειμενική αλλά αντικειμενική. Η λέξη παίρνει διαφορετική χροιά μόνο εάν αλλάξεις Δόγμα και όχι πρόσωπο.

Αυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσεις κάπως. Αν η ηθική είναι αντικειμενική, ποιοι κανόνες την ορίζουν και γιατί να ισχύουν αυτοί οι κανόνες και όχι κάποιοι άλλοι; ποιοι θέσπισαν αυτούς τους κανόνες, τι ίσχυε πριν από τη θέσπισή τους; μη μου απαντήσεις όμως βασισμένος στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, γιατί μεγαλο μέρος των ηθικών κανόνων που πρεσβεύει το δόγμα είναι αμφίβολο αν αποδίδονται στον ιδρυτή του. Για να μη σπεύσεις μάλιστα να πεις ότι καταπολεμώ στο πρόσωπό σου την Ορθοδοξία, δε θέλω επιχειρηματολογία βασισμένη σε κανένα δόγμα, γιατί τότε η ηθική παύει να είναι αντικειμενική.

quote:
Γιατί δε με διαβάζεις προσεκτικά?.........κάντο και θα δεις πόσο άδικος είσαι.......

quote:
Που είδες να λέω ότι ο άθεος είναι και ανήθικος???? Να με διαβάζεις ποιο προσεκτικά.............ή που είπα ότι ο Χριστιανός είναι κατ΄ ανάγκη και ηθικός? Εγώ αυτό που έχω τονίσει κατ’ επανάληψη είναι ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!!!

Εγώ άδικος δεν είμαι, τουλάχιστον δεν το επιδιώκω. Δέχομαι την άμεση αντίρρησή σου σχετικά με τη συσχέτιση άθεου και ανήθικου με την παρούσα μορφή της και συνεχίζουμε.

quote:
Γιατί δε με διαβάζεις προσεκτικά. -1 για το συγκεκριμένο!!!!

Μήπως γιατί διαβάζω αναλυτικά και συνολικά και όχι ανά Post;

quote:
Aγαπητέ Κοstaki, δεν έχει ποτέ θιχτεί κάποιος Χριστιανός όταν τον έχουν πει έτσι.........αυτό συμβαίνει όταν τον λένε ηλίθιο, πρόβατο, εγκληματία, ανίδεο, άσχετο, ανιστόρητο, ανήθικο, ξεπερασμένο, αιμοβόρο, αιμοσταγή......κ.ο.κ.

Είδες πόσο απλό ήταν να καταλήξουμε για το αυτονόητο, χωρίς να χρειαστούν 7 σελίδες και αναρίθμητα posts; κανείς δεν προσβάλλεται όταν τον αποκαλούν με το χαρακτηριστικό του, αρκεί η κλήση αυτή να είναι "καθαρή" από υποτιμητικά υποννοούμενα ή ύβρεις; τότε, γιατί άνοιξε αυτό το topic;
Ασφαλώς και θα διαφωνήσω με την ουσία της τοποθέτησης του macedon περί ύβρεως αν τον αποκαλέσουν χριστιανό. Ο σωστός άνθρωπος (είτε χριστιανός, είτε μη) δεν προσβάλλεται από κάτι που δεν είναι, εκτός αν αυτό έχει σημαίνουσα επίπτωση στην κοινωνική του ζωή και δράση, πράγμα το οποίο πιστεύω, φίλε macedon, ότι δεν ισχύει στην περίπτωσή σου. Άλλωστε, δε νομίζω ότι ένας χαρακτηρισμός τέτοιου τύπου μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό πρόβλημα σε οποιονδήποτε, γιατί είναι εύκολα μαχητός, αν χρειαστεί.

Φίλε trexagireve

quote:
Η αληθινή θρησκεία και οι υπόλοιπες, βάλλονται από τη νέα
παγκόσμια υλιστική θρησκεία, ένα μείγμα θρησκειών και υλισμού,
ώστε να γίνει ένα παγκόσμιο κρατος, με έναν μόνο ηγέτη που θα
παίζει τον ρόλο του θεού.. Πολλοί άθεοι θα καλυφτούν τότε
από θρησκευτικής πλευράς, αλλά θα είναι η απάτη το αιώνα....

Γιατί πιστεύεις ότι ένας συνειδητοποιημένος άθεος θα προτιμήσει να "ενθρησκευτεί" (δική μου ορολογία, μην πυροβολείτε τον πιανίστα), αντί να παραμείνει άθεος; η αθεϊα δεν είναι απαραίτητο να συνδέεται με την άρνηση όλων των παρουσών θρησκειών, μπορεί να είναι άρνηση του Ανώτερου Όντος γενικότερα, είτε εντός, είτε εκτός δογμάτων.

Σας ζάλισα; εδώ ζάλισα εμένα... άντε καληνύχτα!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
19/08/2008, 00:59:30
quote:

Λάθος καμία σχέση δεν έχει το ποσοστό της διαφθοράς των πολιτικών με αυτό της Εκκλησίας. Για αυτό και λέμε οι πολιτικοί είναι λαμόγια, αφενός........αφετέρου δε μιλάμε απλά για ένα επάγκελμα το οποίο περιορίζεται στα στενά προσωπικά όρια, αλλά για ένα λειτούργημα με κοινωνικές προεκτάσεις.........οπότε η διατύπωσή σου θα έπρεπε να είναι ποιο ζυγισμένη και ποιο προσεκτική........δεδομένου ότι δεν είσαι μικρό παιδί........θεωρώ όχι απλά τυχαία τη γενίκευσή σου αυτή αλλά εσκεμμένη.

Μπορείς να θεωρείς την γενίκευσή μου όπως θες, και το παράδειγμα με τους πολιτικούς δεν το έθεσα κατά αντιπαράθεση δυναμικού διαφθοράς (με την εκκλησία) αλλά σαν ένα σύγχρονο παράδειγμα ομάδας ατόμων που οι λίγοι έντιμοι χάνονται και τους παίρνει η μπάλα. Επίσης πολιτικοί και ιερωμένοι εκτελούν και οι δύο λειτούργημα (θεωρητικά) και όχι επάγγελμα (μιας και το έθιξες).

quote:

Αν ήσαν ίδιοι οι μηχανισμοί θα είχαν πράξει τα ίδια, άρα κι εδώ λάθος συνειρμό κάνεις.

Τα ίδια δεν έχουν πράξει, αλλά έχουν πράξει άλλα για τα οποία έχετε την κόντρα με τους 'Χριστιανομάχους' - εγώ δεν έχω την βιβλιογραφία σας αλλά θεωρώ αλήθεια πολλά από αυτά (τα αρνητικά για την εκκλησία) λόγω της παραπάνω άποψής μου (μια ομάδα ανθρώπων στην εξουσία). Είναι μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση και όχι ιστορική, αλλά αν δεις και τα ευτράπελα που γίνονται σήμερα (σκάνδαλα) είναι εύκολο να φανταστείς τι πάρτυ θα κάνανε οι ιεράρχες τις παλιές εποχές που είχαν και την (σχεδόν αποκλειστικότητα στη) γνώση και περισσότερη εξουσία. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε καλύψει η άποψή μου (βασικά νομίζω ότι δεν θα σε κάλυπτε το οποιοδήποτε επιχείρημα), αλλά αυτή είναι.

Πάντως είσαι εγγύηση, σκεφτόμουνα μετά το ντουζάκι (και πριν πάω για ύπνο) ότι θα είχες απαντήσει - και όντως! Στους προμαχώνες!! Άντε καληνύχτες, αύριο ξανά..

Albert Einstein

19/08/2008, 09:43:23
quote:
kostakis:

Φίλε europaios2:
Γιατί αγαπητέ kostakis με μέμφεσαι? Πότε?σε ποιο μήνυμα έγραψα ότι ο άθεος είναι και ανήθικος? Γιατί με συκοφαντείς????

kostakis:
Επειδή κάτι δε λέγεται απευθείας, δε σημαίνει ότι δε συνάγεται από τον τρόπο σκέψης. Ας το πάρουμε από την αρχή :
Έθεσες ένα θέμα (πολύ "πικάντικό") σε δύο άτομα μέσα στο forum, που δηλώνουν άθεοι και μη χριστιανοί (πρόσεξέ το αυτό, επίτηδες το επισημαίνω).

Aν θέλω να πω κάτι θα το πω απευθείας, είναι του χαρακτήρα μου.
Δεν έθεσα ένα ερώτημα σε δύο άτομα μέσα στο forum, που δηλώνουν άθεοι και μη χριστιανοί, όπως γράφεις. Δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις.
Είχα μία κουβέντα με τον elo, στη ροή της κουβέντας του έθεσα το ερώτημα. Ο elo συμμετείχε στην κουβέντα χωρίς να βλέπει μάγισσες. Εγώ ήθελα να αποδείξω ότι ως Χριστιανός αλλά "πιστός" έχεις ένα επιπλέον ερέθισμα (έστω την τιμωρία όπως λένε κάποιοι ή την απόδειξη της πίστης όπως λέω εγώ.) να είσαι "ηθικός".
Η ροή της κουβέντας εξελίχθηκε μια χαρά, απόδειξη ο elo ούτε γκρίνιαξε ούτε με κατηγόρησε για κάτι........μάλιστα κάναμε και χιούμορ μεταξύ μας. δείγμα της "αρχοντιάς μας".
Εν συνεχεία μπήκε στην κουβέντα η simori, της οποίας είχε μπει η ιδέα απ' ότι συμπέρανα με τα γραφόμενά της, ότι σκοπός μου ήταν να θίξω τους άθεους.
Σκοπός μου δεν ήταν αυτός, σκοπός μου ήταν να δείξω αυτό που ο trexagireve πολύ σωστά έθεσε "Άρα κανείς δεν αρνείται τον εαυτό
του, αφού πίστη είναι να πιστεύεις ότι θα σου τύχει
μια άλλη ζωή που θα σου αξίζει καλύτερα από ότι η τωρινή."
Για αυτό της έγραψα ότι "βαριέμαι" να της εξηγώ. Παρεξήγησε την απάντησή μου και λογικό ήταν να στρέψω τη συνέχεια της συζήτησης επάνω της............τη ροή νομίζω την παρακολούθησες. Έρχεσαι λοιπόν τώρα και λες ότι έθεσα ένα θέμα "πικάντικο" με στόχο τους άθεους. Και ανακεφαλαιώνω.
1) Ούτε ο elo ούτε η simori, έχουν δηλώσει άθεοι άρα εκ των πραγμάτων κινείσαι σε λάθος βάση.
2) Εγώ εάν ήμουν άθεος κατέθεσα τι θα έκανα και εμμέσως πλην σαφώς δήλωσα ότι η "ηθική" επηρεάζεται από τη θρησκεία, αφού έξω από τους κόλπους "της τιμωρίας" για να χρησιμοποιήσω τον όρο των "άθεων" κάποια πράγματα που φαντάζουν ανήθικα και τιμωρητέα, τη στιγμή που δε θα προκαλέσουν πόνο-στεναχώρια σε ένα τρίτο άτομο, παρά μόνο χαρά και απόλαυση στον πρωταγωνιστή, τότε παύουν να είναι "τέτοια".
Μάλιστα έθεσα και προϋποθέσεις.........(100%) εχεμύθεια.
Να στο πω αλλιώς για να με καταλάβεις ποιο εύκολα. Οι Μουσουλμάνοι είναι ανήθικοι? Εάν μου πεις όχι...........θα σου πω ότι έχουν περισσότερες των μία συντρόφων βάση του Κορανίου........άρα ανήθικοι... Είναι όμως έτσι? Όχι γιατί κάποια πράγματα που μέσα στο Χριστιανισμό θεωρούνται ανήθικα κάπου έξω από αυτόν μπορεί να μη θεωρούνται τέτοια..........
quote:
kostakis:
Περίμενες μία απάντηση σχετικά με μία δράση (ή μη δράση τους) αναφορικά με ένα θέμα, το οποίο στη χριστιανική ηθική (γιατί βάσει αυτής συζητάς), έχει συγκεκριμένη απάντηση. Αν η απόκριση του συνομιλητή σου ήταν σύμφωνη με τη χριστιανική ηθική, δηλαδή αρνητική στην "αμαρτία", δεχόσουν την επιλογή ως ηθική. Αν η απόκριση του συνομιλητή σου ήταν αρνητική, πως θα χαρακτήριζες την επιλογή του; υποθέτω Χριστιανικά ανήθικη, ενδεχομένως αποδεκτή εκτός Χριστιανισμού. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ όμως, δηλαδή για σένα, για το δικό σου τρόπο σκέψης, είναι ανήθικη η επιλογή του να "πέσει" κανείς-καμία στην ξανθιά ή στο δίμετρο κούκλο (αυτοί/ές που προτιμούν τις μελαχρινές ή τους κοντούς, τη γλιτώνουν;;;).

Δε με διάβασες προσεκτικά, ούτε θα σταθώ περισσότερο...............ξαναδιάβασε τους διαλόγους με τη φίλη simori.
quote:
kostakis:
Απλά κρύφτηκες πίσω από μία απάντηση, την οποία για λόγους αρχής, περίμενες ότι θα λάβεις. Το πιο πιθανό είναι ότι, αν κάποιος είχε διαφορετική απάντηση ή δε θα την έδινε για λόγους προσωπικούς ή για να μη "μπουρλοτιάσει" το topic άνευ λόγου, οπότε αμέσως θα χαρακτηριζόταν ως κρυπτοανήθικος ή έστω ύποπτος για ανηθικότητα, βάσει ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ηθικής ή, αν την έδινε θα άκουγε τα εξ αμάξης από πολλούς. Ή μήπως θα απέφευγες, εσύ ο ίδιος, να τον επικρίνεις για την κατάπτωση; αν υποστηρίξεις ότι θα το απέφευγες, θα σε καλούσα να μου δώσεις το λόγο που αναφέρεις τη δική σου εμπειρία ως ηθικό γεγονός και επίσης το λόγο που έθεσες αυτό το ερώτημα γενικά.

Tι να σου πω ρε συ kostaki? Έχω ήδη απαντήσει........δε φταίω εγώ εάν πηδάς τοποθετήσεις ή εάν τις διαβάζεις στο πόδι......αλλά πολύ μπουρλότο βλέπεις βρε αδερφέ μου............ο Κανάρης είσαι?
quote:
kostakis:
Φίλε europaios2, δεν έχω πρόθεση να συκοφαντήσω κανέναν. Δε μου αρέσει όμως να κρύβομαι πίσω από μία οθόνη και να πολεμάω με, έξυπνα μεν, τεχνάσματα δε, θέσεις που αποδίδονται σε ιδεολογικούς αντιπάλους μου, χωρίς απαραίτητα αυτοί να τις αποδέχονται. Επέτρεψέ μου να σου πω ότι η συγκεκριμένη συζήτηση που έθεσες είναι εύκολο να χρεωθεί "εκ του πονηρού" και γι' αυτό ήμουν αρνητικός από την αρχή στην επέκτασή της : το γεγονός άλλωστε ότι έσπευσες να με φιμώσεις με εκείνο το χαρακτηριστικό "Αυτό είναι δική σου άποψη αλλά ζήτησα απάντηση από τον elo.....κράτα λοιπόν την απορία σου για τυχόν μεταξύ μας διάλογο.....", μάλλον επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου.

Δεν έχεις αλλά το κάνεις......
Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον συνομιλητή τον elo, ο οποίος έχει υψηλό επίπεδο και χαίρομαι να συζητώ μαζί του, γιατί έχουμε πολλά "κοινά σημεία" και είναι σα να κουβεντιάζω με την παρέα μου, οπότε δεν έσπευσα να σε φιμώσω όπως λες.......αλλά να μη διακοπεί η κουβέντα μας. Δεν τον βλέπω σαν ιδεολογικό αντίπαλο τον elo αλλά ως ευκαιρία εξάσκησης του νου μου.....και πάλι είσαι λάθος αλλά δεν πειράζει.
quote:
kostakis:
Αυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσεις κάπως. Αν η ηθική είναι αντικειμενική, ποιοι κανόνες την ορίζουν και γιατί να ισχύουν αυτοί οι κανόνες και όχι κάποιοι άλλοι; ποιοι θέσπισαν αυτούς τους κανόνες, τι ίσχυε πριν από τη θέσπισή τους; μη μου απαντήσεις όμως βασισμένος στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, γιατί μεγαλο μέρος των ηθικών κανόνων που πρεσβεύει το δόγμα είναι αμφίβολο αν αποδίδονται στον ιδρυτή του. Για να μη σπεύσεις μάλιστα να πεις ότι καταπολεμώ στο πρόσωπό σου την Ορθοδοξία, δε θέλω επιχειρηματολογία βασισμένη σε κανένα δόγμα, γιατί τότε η ηθική παύει να είναι αντικειμενική

Δε θα σπεύσω να πω τίποτα απλά αυτό που είπα και στη simori και τσαντίστηκε "βαριέμαι να απαντώ στα αυτονόητα" και άλλο απαξίωση άλλο βαριέμαι, η απαξίωση έχει γενική έννοια το "βαριέμαι" περιορίζεται στο "συγκεκριμένο".
quote:
kostakis:
Εγώ άδικος δεν είμαι, τουλάχιστον δεν το επιδιώκω. Δέχομαι την άμεση αντίρρησή σου σχετικά με τη συσχέτιση άθεου και ανήθικου με την παρούσα μορφή της και συνεχίζουμε.

Αυτό είναι θετικό.
quote:
kostakis:
Μήπως γιατί διαβάζω αναλυτικά και συνολικά και όχι ανά Post;

........εσύ ξέρεις........
quote:
kostakis:
Είδες πόσο απλό ήταν να καταλήξουμε για το αυτονόητο, χωρίς να χρειαστούν 7 σελίδες και αναρίθμητα posts; κανείς δεν προσβάλλεται όταν τον αποκαλούν με το χαρακτηριστικό του, αρκεί η κλήση αυτή να είναι "καθαρή" από υποτιμητικά υποννοούμενα ή ύβρεις; τότε, γιατί άνοιξε αυτό το topic;

Να ρωτήσεις τον θεματοθέτη.
quote:
Οδοιπόρος:
Μπορείς να θεωρείς την γενίκευσή μου όπως θες, και το παράδειγμα με τους πολιτικούς δεν το έθεσα κατά αντιπαράθεση δυναμικού διαφθοράς (με την εκκλησία) αλλά σαν ένα σύγχρονο παράδειγμα ομάδας ατόμων που οι λίγοι έντιμοι χάνονται και τους παίρνει η μπάλα. Επίσης πολιτικοί και ιερωμένοι εκτελούν και οι δύο λειτούργημα (θεωρητικά) και όχι επάγγελμα (μιας και το έθιξες).

Mε το παραπάνω επιβεβαιώνεις την άποψή μου ότι γενικεύεις. Το ανέφερες λοιπόν όπως λες ως παράδειγμα......άρα? ακριβώς στην ίδια μοίρα τους έχεις......
Οι ιερωμένοι εξακολουθούν να το πράττουν οι πολιτικοί όχι.
quote:
Οδοιπόρος:
Τα ίδια δεν έχουν πράξει, αλλά έχουν πράξει άλλα για τα οποία έχετε την κόντρα με τους 'Χριστιανομάχους' - εγώ δεν έχω την βιβλιογραφία σας αλλά θεωρώ αλήθεια πολλά από αυτά (τα αρνητικά για την εκκλησία) λόγω της παραπάνω άποψής μου (μια ομάδα ανθρώπων στην εξουσία). Είναι μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση και όχι ιστορική, αλλά αν δεις και τα ευτράπελα που γίνονται σήμερα (σκάνδαλα) είναι εύκολο να φανταστείς τι πάρτυ θα κάνανε οι ιεράρχες τις παλιές εποχές που είχαν και την (σχεδόν αποκλειστικότητα στη) γνώση και περισσότερη εξουσία. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε καλύψει η άποψή μου (βασικά νομίζω ότι δεν θα σε κάλυπτε το οποιοδήποτε επιχείρημα), αλλά αυτή είναι.

Και εγώ μπορώ να θεωρώ ότι θέλω.............δεν είναι κακό.
quote:
Οδοιπόρος:
Πάντως είσαι εγγύηση, σκεφτόμουνα μετά το ντουζάκι (και πριν πάω για ύπνο) ότι θα είχες απαντήσει - και όντως! Στους προμαχώνες!! Άντε καληνύχτες, αύριο ξανά..

Δεν έχω άλλα περιθώρια παρά να γράφω ή το πρωί από τη δουλειά μου που σ' αυτή την περίοδο βαράμε μύγες......ή το μεσημέρι μέχρι τις 6, ή μετά από τις 9:00 το βράδυ όπου επιστρέφω από θάλασσα ή από διάφορες δουλειές και εφόσον δεν έχω να κάνω κάτι άλλο ποιο ενδιαφέρον.

kostakisΜέλος
19/08/2008, 12:27:01
Καλημέρα και πάλι

quote:
Aν θέλω να πω ... η απαξίωση έχει γενική έννοια το "βαριέμαι" περιορίζεται στο "συγκεκριμένο".

Εσύ άνοιξες τη συζήτηση με τον elo, εσύ θέτεις τους όρους. Κακώς ασχολήθηκα και σταματάω εδώ.

quote:
Να ρωτήσεις τον θεματοθέτη.

Έθεσα το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις εξαρχής (βλέπε μήνυμά μου που απεστάλη: 19/06/2008, 09:15:32 και ειδικά την τελευταία μου πρόταση), αλλά τελικά φτάσαμε αισίως στις 7 σελίδες. Ο θεματοθέτης εξαφανίστηκε.
Τελειώνοντας θα αναφέρω ότι τελικά παρότι και εσύ είχες συμφωνήσει με την τοποθέτηση του Impious Varmint "Γιατί λοιπόν να μην προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν περισσότερο από την οπτική του ατόμου που κατηγορούμε?" (που είναι σωστή ως τοποθέτηση), αποδεικνύεται λάθος η προσπάθεια να μιλήσω με τους όρους και τις προϋποθέσεις της οπτικής κάποιου άλλου, γιατί προφανώς αδυνατώ να την αντιληφθώ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

19/08/2008, 12:39:15
Αγαπητέ Κωστάκη, δεν χρειάζεται ένταση, ούτε παρεξήγηση.
Συζητάμε και τίποτε άλλο, σαν να πίνουμεκαφε,δεν είμαστε
η βουλή...
Σχετικά με τον ένθεο ..άθεο, εννοώ ότι όπως σήμερα υπάρχουν
σαιεντολογία, ΟΥΡΑΝΤΙΑ, ΣΑΤΑΝΙΑ(!!!), αλλά και δεκάδες
αιρέσεις που γίνονται αποδεκτές από τους μεγάλους
, εν αντιθέση με τις παλιές θρησκείες που γίνονται
στόχος, καθε μέρα που περνάει και περισσότερο...
Τότε που λές, όταν απαξιώσουν τον χριστιανισμό, θα μιλήσουν
για την ανάγκη για θρησκευτικό συναίσθημα, για μια παγκόσμια
θρησκεία για όλους, εδώ νάμαστε να τα δούμε...