ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

KERRY KING107 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/6
ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
23/06/2008, 20:41:55
quote:
Γιατι ενω εχω πολλα πραγματα, και ζω αρκετα γεματη ζωη δεν εχω αυτα που ειναι ουσιαστικα για την ευτυχεια.

Μη νομιζεις οτι χρειαζονται καποια δεδομενα για να εισαι ευτυχισμενος.Μερικες φορες η ζωη μας ειναι τοσο ανιαρη και προβλεψιμη με ολα αυτα τα υποτιθεμενα δεδομενα(π.χ για σενα μια γυναικα που να αγαπας, παιδια,μια καλη δουλεια κλπ οπως εχεις αναφερει)και αντιλαμβανεσαι αφου τα αποκτησεις οτι τελικα δεν η ευτυχια δεν ηρθε.Φιλε μου καλε ευτυχια δεν προκειται να βρουμε εφοσον εχουμε επιθυμιες.Ξερεις τι ειναι χειροτερο απο μια ανεκπληρωτη επιθυμια?Η εκπληρωση μιας επιθυμιας και ειναι βασανιστικο να ψαχνεις να βρεις αλλη.Αν και η σωστη λεξη για την ευτυχια ειναι η ευδαιμονια (ετσι οπως την περιγραφεις) γιατι η ευτυχια ειναι ενα συναισθημα που το προκαλόυμε εμεις οι ιδιοι στον εαυτο μας.Πρεπει να μαθεις να παραγεις ευτυχια για να μπορεις να την απολαυσεις.

Ε.Τ

23/06/2008, 21:44:06
Indeed, Indeed.Εντουτης δεν το θεωρω και απολυτα απαραιτιτο.
Οταν ερχεται μια καλη στιγμη μετα απο πολλες κακες δεν μπορεις παρα να την απολαψεις.

quote:
ευτυχια δεν προκειται να βρουμε εφοσον εχουμε επιθυμιες

Εχεις δικαιο, σε πιστευω.Αλλα γιατι εχεις δικαιο δεν ξερω.
Πολλες αποψεις για τη μεταθανατον ζωη λενε οτι ο ανθρωπος τελικα απελευθερωνεται απο τις επιθυμιες του(και γινεται ενα με το συμπαν, με το θεο, παει στο παραδεισω και διαφορα τετοια).
Μηπωε τελικα αυτο που μας κρατα απ το να εχουμε ερωτα για τη ζωη και καθημερινη ευτυχεια ειναι οι(εστω και υποσυνειδητα) οι επιθυμιες μας?
Μηπως αυτη ειναι η κολαση μας τελικα?

Τελικα, ακομα και αν δεν εχουμε επιθυμιες υπαρχει κατι αλλο που χριαζομαστε για να ειμαστε ευτυχισμενοι?
Μηπως αυτο το κατι ειναι η αιωνιοτητα?Μηπως ειναι κατι αλλο?

Για δες που βγαινουμε καπου τελικα...

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
24/06/2008, 01:15:34

quote:
Για δες που βγαινουμε καπου τελικα...

Χαιρομαι που κατανοεις τον τροπο που σκεφτομαι.Πολυ σωστα το εθεσες τ θεμα με την μορφη της αμφισβητησης.Οι κινεζοι εχουν μια παροιμια που λεει:
Καθολου αμφισβητηση καθολου σοφια μικρη αμφισβητηση μικρη σοφια μεγαλη αμφισβητηση μεγαλη σοφια.

Αυτα για σημερα εις αυριον τα σπουδαια
καληνυχτα

Ε.Τ

kostakisΜέλος
24/06/2008, 09:00:41
Καλημέρα σε όλους

Φίλε dr, οι απαντήσεις σου με κάλυψαν απολύτως. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο για να εμπλουτιστεί το topic με περισσότερες απόψεις. Στο μόνο που έχω διαφορετική άποψη είναι στην απάντησή σου στο ερώτημα no.3 : προσωπική μου άποψη είναι ότι το να αντιλαμβάνεσαι τους λόγους για τους οποίους είσαι δυστυχισμένος (βραχυπρόθεσμα ή πιο μόνιμα έχει βέβαια κάποια σημασία) δυνητικά αποτελεί ατροπό προς την ευτυχία ή έστω την αναζήτησή της. Όχι ότι θα τα χαλάσουμε κι εκεί βέβαια...
Γράφεις

quote:
Ειναι αληθεια οτι ο,τι καλο επαναλμβανεται συνεχως καποια στιγμη κατανταει βαρετο ή οταν το ξανακανεις μετα απο καποιο καιρο δεν ειναι τοσο καλο οσο την πρωτη φορα αν αυτο εννοεις.

Αυτή είναι η φυσική ροή της ικανοποίησης. Σκέψου την ανάγκη της δίψας π.χ. Εντούτοις, το θέμα είναι αν αξίζει τον κόπο να αναζητήσει κανείς τις ελάχιστες αλλαγές που θα δημιουργούσαν κάτι καινούριο στη βάση μίας παλιάς, ξεθωριασμένης από τη ρουτίνα, ικανοποίησης ή αν πρέπει να αλλάξει εντελώς μοτίβο και να ψάξει για κάτι διαφορετικό. Προσωπικά είμαι οπαδός του πρώτου.

quote:
Γιατι ενω εχω πολλα πραγματα, και ζω αρκετα γεματη ζωη δεν εχω αυτα που ειναι ουσιαστικα για την ευτυχεια.

Τι θεωρείς ουσιαστικό για ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ευτυχία; τι σου λείπει; έχεις ψάξει τρόπους να το διεκδικήσεις, έστω και σταδιακά;

quote:
Μηπωε τελικα αυτο που μας κρατα απ το να εχουμε ερωτα για τη ζωη και καθημερινη ευτυχεια ειναι οι(εστω και υποσυνειδητα) οι επιθυμιες μας?
Μηπως αυτη ειναι η κολαση μας τελικα?

Τελικα, ακομα και αν δεν εχουμε επιθυμιες υπαρχει κατι αλλο που χριαζομαστε για να ειμαστε ευτυχισμενοι?
Μηπως αυτο το κατι ειναι η αιωνιοτητα?Μηπως ειναι κατι αλλο?

Αν οι επιθυμίες είναι χίμαιρες, ναι. Αν οι επιθυμίες είναι στιγμές απόλαυσης που εναλλάσουν το καθημερινό σκηνικό, όχι. Το να είσαι ευτυχισμένος είναι, όπως λέει και η φίλη tarasou (αμάν βρε παιδάκι μου, σε όσα λες συμφωνώ...) δεν είναι μόνο συνάρτηση ικανοποίησης επιθυμιών. Πολλές φορές μπορεί να σχετίζεται με τη μη ύπαρξή τους, το απόλυτο κενό βραχυπρόθεσμα. Άλλες φορές πάλι είσαι ευτυχισμένος χωρίς να καταλαβαίνεις το γιατί. Για μένα πάντως σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία είναι και η εσωτερική αυτοπεποίθηση (για να μην πω αυθυποβολή) περί μίας καλύτερης ζωής. Προσπάθησε να ψαχτείς έτσι και είναι σίγουρο ότι θα αυξήσεις, το λιγότερο, τις στιγμές ευτυχίας στη ζωή σου.
Για το θέμα της αιωνιότητας, με βρίσκεις από την άλλη πλευρά. Ένας από τους βασικότερους λόγους που με κάνει ευτυχισμένο είναι, σε καθαρά ατομικό επίπεδο, η αδιαφορία που με χαρακτηρίζει για το τι θα γίνει μετά θάνατον. Προσοχή, δεν εννοώ "ηθική αδιαφορία" της μορφής "κάνω ότι γουστάρω, γιατί δε δίνω μία. Εννοώ ότι υπερβαίνω την προοπτική του τέλους, ζώντας την κάθε μέρα ξεχωριστά και αναζητώντας ανθρώπους να μοιραστούμε τη χαρά μας. Η μετά θάνατον αιωνιότητα είναι πολύ μακρινή και πολύ κοντινή ως προοπτική, ενώ ταυτόχρονα είναι ελάχιστα χειροπιαστή και πολύ θεωρητική. Δεν αποκλείω να υπάρχει, δεν αποκλείω να μην υπάρχει... η θετικότητα όμως στο χαρακτήρα μας διοχετεύεται από τη φιλοσοφία ζωής και τις πράξεις στο συνειδητό κόσμο, όχι από το τι θα απογίνουμε μετά.

Φιλικά
Κωστάκης

Υ.Γ. Έλσα παιδί μου... προσπάθησε να διαφωνήσουμε σε κάτι, δεν έχει γούστο η απόλυτη συμφωνία (πλάκα κάνω). Αν και, κρίνοντας από τα hobbies σου, θα δυσκολευτούμε πολύ να βρεθούμε σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
24/06/2008, 11:23:41
quote:
Υ.Γ. Έλσα παιδί μου... προσπάθησε να διαφωνήσουμε σε κάτι, δεν έχει γούστο η απόλυτη συμφωνία (πλάκα κάνω). Αν και, κρίνοντας από τα hobbies σου, θα δυσκολευτούμε πολύ να βρεθούμε σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Αγαπητε φιλε Κοςτακι γιατι πρεπει απαραιτητα να διαφωνουμε για να εχει προοδο μια συζητηση δεν το καταλαβαινω.Ολοι οι ανθρωποι εχουμε τις ιδιε ανησυχιες απλα ο τροπος που τις εκφραζουμε ειναι διαφορετικος.Το δυσκολο ειναι μεσα απτην συμφωνια να εξελισεται υγειης μια συζητηση (αποτην πειρα που εχω εως τωρα)γιατι τοτε μιλαμε
για προεκταση της αληθειας, για ουσιαστικη επικοινωνια.Την επιστήμη την γνωρίζεις με την βοήθεια των λέξεων, την τέχνη με άσκηση, αλλά την αποξένωση γνωρίζεις μέσα σε μια παρέα. Αυτο συμβαινει γιατι δεν εχουμε μαθει να ακουμε προσεκτικα αυτα που προσπαθει να μας πει ο αλλος, γιατι ειμαστε εγκλωβισμενοι στο εγω μας και στα πιστευω μας.(βλ.απομυθοποιηση του εαυτου μας).
Χαιρομαι που συμμετεχεις στο θεμα γιατι ειχε γινει διαλλογος και ειχα αρχισει να ανησυχω.
Υ.Γ ακομα κοιμασαι dr?

Ε.Τ

24/06/2008, 17:50:07
Ασ τα... ξυπνησα στης 1 το μεσημερη!Γιατι κοιμηθηκα χτες στης 3 ή 4.
Εβλεπα κατι που ειχα κατεβασει.Κατεβασα και ολη τη δισκογραφια των Police που αναφερες στο αλλο θεμα.Ειχα μονο λιγα τραγουδια τους.Καλο συγκροτηματακι.

Anyway

quote:
Τι θεωρείς ουσιαστικό για ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ευτυχία; τι σου λείπει; έχεις ψάξει τρόπους να το διεκδικήσεις, έστω και σταδιακά;

Θα σου πω την αγαπη... Το θεμα δεν ειναι τοσο οτι δεν μπορω να παρω αγαπη οσο το οτι δεν εχω να δοσω.Και η αγαπη ειναι κατι που γενικα αντιλαμβανομαι καπως διαφορετικα μαλλον απ τους αλλους ανθρωπους.
Π.χ. ποτε δεν θελω να αγκαλιαζω ανθρωπους αν δεν ειναι ερωτικα.Απο 4 χρονων δεν αγκαλιαζω τους γονεις μου ή φιλους/ες μου.Το νιωθω σαν κατι που θα εκανα με το κοριτσι μου και μονο με αυτο.Το πολυ με καποιον πολυ στενο και αγαπητο φιλο.Φυσικα σε πολλες κοινωνικες περιστασεις αναγκαστηκα να αγκαλιασω ανθρωπους και απλα δε μου αρεσε οταν το κανα.
Αυτο οσον αφορα το-ισως- παραξενο της συναισθηματικης μου αντιληψης.
Εντουτης δεν ειναι λιγες οι φορες που σκεφτομαι "Και να ειχες οσα επιθυμουσες(οικογενεια, παιδια κλπ) then what?

Υπαρχει κατι παραπανω?
Ο αγγελος91 θα ελεγε ο θεος κλπ
υπαρχει ομως καποια αλλη προταση?

kostakisΜέλος
25/06/2008, 09:15:57
Καλημέρα σε όλους

Φίλη Τάρα

quote:
Αγαπητε φιλε Κοςτακι γιατι πρεπει απαραιτητα να διαφωνουμε για να εχει προοδο μια συζητηση δεν το καταλαβαινω.

ΑΜΑΝ, με έφαγες! Ένα αστείο σου φτιάξαμε!!!

Φίλε dr

quote:
Θα σου πω την αγαπη... Το θεμα δεν ειναι τοσο οτι δεν μπορω να παρω αγαπη οσο το οτι δεν εχω να δοσω.Και η αγαπη ειναι κατι που γενικα αντιλαμβανομαι καπως διαφορετικα μαλλον απ τους αλλους ανθρωπους.
Π.χ. ποτε δεν θελω να αγκαλιαζω ανθρωπους αν δεν ειναι ερωτικα.Απο 4 χρονων δεν αγκαλιαζω τους γονεις μου ή φιλους/ες μου.Το νιωθω σαν κατι που θα εκανα με το κοριτσι μου και μονο με αυτο.Το πολυ με καποιον πολυ στενο και αγαπητο φιλο.Φυσικα σε πολλες κοινωνικες περιστασεις αναγκαστηκα να αγκαλιασω ανθρωπους και απλα δε μου αρεσε οταν το κανα.

Αυτό είναι όντως αξιοπρόσεκτο. Το να μην έχεις να δώσεις αγάπη σε άλλο τομέα πλην του ερωτικού, σημαίνει ότι είχες έλλειμμα αποθέματος σε μικρότερες ηλικίες. Αν και κατά τη γνώμη μου το να μην αγκαλιάζεις ανθρώπους δεν αποτελεί έλλειμμα αγάπης, αλλά μάλλον οριοθετημένη εξωστρέφεια. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν δεν αποτελεί πιστό αντίγραφο των συναισθημάτων σου : ίσως να είναι απλά ο τρόπος εξωτερίκευσης που διαφέρει... όποιος σε καταλαβαίνει εντέλει!!!

quote:
Εντουτης δεν ειναι λιγες οι φορες που σκεφτομαι "Και να ειχες οσα επιθυμουσες(οικογενεια, παιδια κλπ) then what?

Για να τα είχες και θα συζητούσαμε τι θα έψαχνες μετά. Μην πας στη λογική του μη ήδη πραγματοποιηθέντος "αν", έλεγξε το σήμερα και αυτά που μπορείς να ζήσεις, ζήστα στο μέλλον. Αρκεί να το χεις πάρει απόφαση και να μην μπεις πάλι στη λογική "αν ΔΕΝ είχα κάνει οικογένεια, μήπως θα ήταν καλύτερα;"

quote:
Υπαρχει κατι παραπανω?
Ο αγγελος91 θα ελεγε ο θεος κλπ
υπαρχει ομως καποια αλλη προταση?

Ο καθένας το παραπάνω του το ξέρει καλύτερα. Αρκεί να στοχεύεις σε ρεαλιστικά πράγματα για να μπορείς που και που να πιάνεις κάβο. Ήταν ωραίο το ταξίδι του Οδυσσέα, όχι μόνο γιατί δεν έφτασε αμέσως στην Ιθάκη, αλλά - και κυρίως - γιατί είχε πολλές και διαφορετικές στάσεις ενδιάμεσα. Θα ήταν πολύ βαρετό να ψάχνει την Ιθάκη και μόνο αυτή...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

25/06/2008, 12:35:51
quote:
Το να μην έχεις να δώσεις αγάπη σε άλλο τομέα πλην του ερωτικού, σημαίνει ότι είχες έλλειμμα αποθέματος σε μικρότερες ηλικίες.

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον... δεδομενου οτι οι γονεις μου γυρω στη ηλικια που εμφανιστηκαν τα "συμπτωματα" ηταν η περιοδος που χωρισαν.Οχι οτι σταματησα να βλεπω και τους δυο γονεις αλλα οταν απ την μια πλευρα εχεις τον πατερα σου να χτηζει σπιτια και απ την αλλη να ζεις στη φτωχια με την ανεργη μηταρα σου που συνεχεια κλαιει ειναι καπως... παραξενα ας πουμε.

quote:
αλλά μάλλον οριοθετημένη εξωστρέφεια.

Δεν το νομιζω.Δεν νομιζω οτι χριαζεται σε τοσο μικρη ηλικια να εισαι εσωστρεφης... με τους γονεις σου.Το οτι γενικα ειμουν εσωστρεφης μεχρι καποια ηλικια, ειμουν αρκετα.Αλλα τελικα η εφηβεια απεδειξε οτι μαλλον πηρα πιο πολλα απ το πατερα μου.Μπολικη εξωστρεφια.Αν και εκει βοηθησα περισσοτερο εγω που αναγνωρισα τα κομπλεξ μου και τις ανασφαλειες και εκανα βηματα για την αντιμετωπιση τους.Τα οποια ειχαν πολυ συντομα αποτελεσμα στο κοινωνικο τομεα.

quote:
Για να τα είχες και θα συζητούσαμε τι θα έψαχνες μετά. Μην πας στη λογική του μη ήδη πραγματοποιηθέντος "αν", έλεγξε το σήμερα και αυτά που μπορείς να ζήσεις, ζήστα στο μέλλον. Αρκεί να το χεις πάρει απόφαση και να μην μπεις πάλι στη λογική "αν ΔΕΝ είχα κάνει οικογένεια, μήπως θα ήταν καλύτερα;"

I've made up my mind.Απλα, δεν ειναι και δυσκολο αυτα που σε ικανοποιουσαν πριν να μη σε ικανοποιουνε μετα.Το σκεφτομαι αυτο.Αλλα ειναι κατι που θα πρεπει να αντιμετωπισω σε ο,τι και να κανω αναγκαστηκα.

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
30/06/2008, 10:54:41
Αγαπητε Τζ.Χ
Μας τρομαξες λιγο με αυτες τς εξομολογησεις σου,ισως να τρομαξες και εσυ και γιαυτο χαθηκες.
Ελπιζω α εισαι σε διακοπες και να περνας καλα και να οφειλεται εκαι η σιωπη σου.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι αν τελικα τις εγλειψες τις πληγες σου μετα απο ολα αυτα τα δυσαρεστα που σου συνεβησαν?
Περμενω την συμμετοχη σου ξανα στο φορουμ γιατι οφειλω να ομολογησω ο λειπουν οι ακατεργαστες-αρχεγονες ερωτησεις και οι καθαρες σου αποψεις.

Φιλικα

Ε.Τ

30/06/2008, 14:55:58
quote:
Μας τρομαξες λιγο με αυτες τς εξομολογησεις σου,ισως να τρομαξες και εσυ και γιαυτο χαθηκες.

Περσινα ξυνα σταφυλια.Κανενα προβλημα να θιγω κλεισμενες υποθεσεις.Αλλωστε... ειμαι εξωστρεφης ανθρωπος και κανεις δεν μπορει να αμφισβητισει αυτο που ειμαι τωρα.
Απλα δεν ειχα τι να γραψω μετα.

quote:
Ελπιζω α εισαι σε διακοπες και να περνας καλα και να οφειλεται εκαι η σιωπη σου.

Μπαα.Μεχρι τον τελη Ιουλιου θα πηγαινοερχομαι Αθηνα οποτες θα μπορω να γραφω αρκετα συχνα.Μονο τον Αυγουστο δε θα μπορω.Θα λειπω για να κανα μηνα στο νησι μου.Αντε να γραφω μεσο ιντερνετ καφε ανα καιρους.

quote:
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι αν τελικα τις εγλειψες τις πληγες σου μετα απο ολα αυτα τα δυσαρεστα που σου συνεβησαν?

...Ειναι γνωστο οτι ο,τι δε σε σκοτωνει σε κανει δυνατοτερο.Η δικια μου γνωμη ειναι οτι αυτο ειναι... λαθος, γιατι μπορεις καλλιστα να αφησεις ο,τι αρνητικο εχεις μαζεψει μεσα σου να καταστρεψει τη ζωη σου.Οι μικρες πληγες κλεινουν, οι μεγαλες ανοιγουν οποτε ξυνεις τα ραματα.Απλα πρεπει να βγαλεις ο,τι αρνητικο απ το μυαλο σου και να κανεις αλλαγες.
Εκει ειναι που δυσκολευονται οι περισσοτεροι ανθρωποι.
Εγω παλι ξεκινησα να κανω αλλαγες εχοντας τα λογια του καβαφη στον νου μου "Τους Λαιστρυγόνας και τους κύκλωπας, τον αγριο ποσειδωνα δεν θα συναντησεις αν δεν τους κουβανεις μες την ψυχη σου, αν η ψυχη σου δεν τους στηνει μπρος σου.".

Αν διαγραψεις ο,τι αρνητικο πηρες απ τις εμπειριες σου, ΤΟΤΕ σου μενει μόνο το καλο μαθημα και μπορεις να θεωρηθεις δυνατοτερος.

Η δυστυχια, σε αντιθεση με την ευτυχια, παει σχεδον παντα καπακι με τη γνωση.Αλλα αλλο πραγμα η γνωση και αλλο τα κομπλεξ κοκ.

Λενε επισης "ο ανθρωπος πευτει για μαθει να σηκωνεται" Πολλοι δεν το καταλαβαινουν αυτο και πιστευουν οτι δεν δουλευει.Αυτο συμβαινει γιατι ξεχνανε τη λεξη "μαθει".Νομιζουν οτι ο ανθρωπος πευτει απλα για να σηκωθει.Μα αν δε ΜΑΘΟΥΝ να σηκωνονται, φυσικα και θα ξαναπεσουν.

Ετσι τα φερνει η ζωη και ο θεος.Ακομα και αφου τα μαθεις, η ζωη θα βρησκει τροπους να σιγουρευει οτι δεν τα ΞΕΧΝΑΣ.Ετσι υπαρχουν ανθρωποι που λενε "Life sucks.Και που σηκωθηκα τι καταλαβα? Ξαναεπεσα μετα." Μα εκανες καποια αλλαγη στη ζωη σου την τελευταια φορα που σηκωθηκες ή απλα εισουν τυχερος? Εκανες το παθημα μαθημα ή απλα συνεχισες να ζεις?

Και θα πω αυτο που ελεγα σε πολλους φιλους.
Για να κανεις μια υποσυνειδιτη(συναισθηματικη) αλλαγη χριαζεται πρωτα μια συνειδιτη.
Και πρεπει να ξερεις μεχρι ποσο μεγαλες αλλαγες εχεις τη δυνατοτητα να κανεις.
Εγω μπορουσα και εκανα μεγαλες αλλαγες σε μικρο διαστημα, γιατι παρ ολο που δεν ειχα τοσες εμπειριες τοτε, ειχα πολλες γνωσεις και ευπροσαρμοστη λογικη σκεψη.
Το θεμα ειναι να μπεις στη λογικη(εννοω κυριως τη συναισθηματικη λογικη) καθε πραματος.Πχ υπαρχουν υπαρχουν κατι παπουδες 60+ χρονων που ειναι εξπερτ με τους υπολογιστες! Ποσοι παπουδες ομως εχουν αρκετα ευπροσαρμοστη λογικη(και ιδεολογια-οσον αφορα τη ζωη)ωστε να το κανουν αυτο? Ελαχιστοι.
Εν κατακλειδι ναι εγω τις εχω γλειψει, αλλα δεν μπορω να ξερω με σιγουρια Αν και Τι κατακαθια(συναισθηματικα ή ιδεολογικα) των εκεινων και των αλλων εμπειριων εχουνε μεινει.Με αυτα ασχολουνται οι ψυχαναλυτες αν δεν κανω λαθος.

quote:
Περμενω την συμμετοχη σου ξανα στο φορουμ γιατι οφειλω να ομολογησω ο λειπουν οι ακατεργαστες-αρχεγονες ερωτησεις και οι καθαρες σου αποψεις.

Με τιμαει αυτο...

ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
30/06/2008, 15:58:33
Αγαπητε φιλε Τζ.Χ χαιρομαι πυ επανηλθες στο φορουμ τοσο δυναμικα.Τι δυναμικα δηλαδη ,χειμαρος εισαι.
quote:
.Ειναι γνωστο οτι ο,τι δε σε σκοτωνει σε κανει δυνατοτερο.Η δικια μου γνωμη ειναι οτι αυτο ειναι... λαθος, γιατι μπορεις καλλιστα να αφησεις ο,τι αρνητικο εχεις μαζεψει μεσα σου να καταστρεψει τη ζωη σου.

Συμφωνω μαζι σου και θα ηθελα να προσθεσω οτι δεν μπορεις να γινεις πιο δυνατος εαν δεν απαντησεις σε μια αδικια που εχει γινει εις βαρος σου.
Εχω να σου κανω μερικες ερωτησεις και αν θελεις απαντας:
Πως μπορεσες να εχεις προτυπο τον πατερα σου μετα απο αυτην συμπεριφορα?

Ποια ειναι η ηλικια σου?

Οι φιλοι σου πως σε αντιμετωπιζουν?

Ειχες μεγαλης διαρκειας σχεση εως τωρα?
Πως αντιλαμβανεσαι την αγαπη?

Μηπως ρωταω πολλα?

Φιλικα

Ε.Τ

01/07/2008, 01:35:40
quote:
Πως μπορεσες να εχεις προτυπο τον πατερα σου μετα απο αυτην συμπεριφορα?

Δεν τον ειχα ως προτυπο, απλα ετυχε να του μοιασω σε διαφορα πραματα στο σόι του και σε αυτον.Θετικα πραματα.Πχ να εχω ενα επικοινωνιακο χαρακτηρα που μιλαει σε αυτο που ο αλλος κρυβει πισω απ το εξωτερικο του προσωπο(πολυ χρησιμο στις γυναικες αυτο), οπως επισης να κανω σε ενα βαθμο οικονομια, να μη φοβαμαι να παιρνω πρωτοβουλιες, να κανω παραλληλα με τη πνευματικη και σωματικη ασκηση κα.
Εν ταξει τα πραματα δεν ηταν τοσο δραματικα οσο ακουστηκε να ειναι με την οικογενεια μου.Δεν ειναι και κανας μεγηστανας ο πατερας μου απλα εκεινη την εποχη απ οσο γνωριζω συμληρωνε οικονομικα για να χτηστει ο 2ος οροφος στο εξοχικο των γονιων του(το χρησιμοποιουσε πολυ και ο ιδιος) απο εκει και περα συνεχεια αγωραπολλουσε διαφορα πραματα(μετοχες, το σπιτι του κα) για να αγωρασει καλυτερα.Καμια σχεση βεβαια με τα επαγγελματα του αυτο.Απλα σιγουρα θα μπορουσε τουλαχιστον να μας πληρωνει ενα καλυτερο σπιτι να ζουμε(αυτο που ζουσαμε το νοικιαζαμε).

quote:
Ποια ειναι η ηλικια σου?

Δεν απεχω πολυ απ την εφηβεια.

quote:
Οι φιλοι σου πως σε αντιμετωπιζουν?

Σαν γκουρου σαν συμβουλο(ηδιως σε θεματα αντιθετου φίλου), σαν αρχηγο και καμια φορα σαν ειδολο.Αυτο για τους πιο στενους μου φιλους.
Γενικα οι φιλοι μου με αγαπανε και στεκονται διπλα μου οποτε εχω αναγκη(εκτος αν προκειτε για θεμα τσακομου-ξύλου οποτε εξαφανιζονται σε δευτερολεπτα) αν και δυστυχως δε μπορω να πω οτι κανω κ εγω το ιδιο παντα.Ενα καλο παραδειγμα ειναι η συναυλια των Linkin.Ειμασταν πισω-πισω στη αρενα(ο χωρος μπροστα απο την εξεδρα του band)και τους επεισα να παμε πιο μπροστα(φοβοντουσαν τα γομαρια... μου ρηχνουν και τουλαχιστον 1κεφαλι και 15κιλα... αλλα εκεινοι φοβουνται!).Εκεινοι μειναν λιγο πιο πισω, εγω πηγα ακριβως εκει που γινεται ο χαμος μαζι με τους υπολοιπους μανιακους.
Οταν τελειωσε το σόου και ειμασταν ολοι ξεθεωμενοι,υγροι γεματοι με χωματα στα ποδια μας(καλυτερα βεβαια απο οταν τρωγαμε το χωμα στη διαρκεια των χωροπηδητων)εγω ειμουν σε ακομα πιο αθλια κατασταση.Η μεση μου με ποναγε τρομερα λογο της ορθοστασιας και των χωροπηδητων, το κεφαλι μου πονουσε, το δεξι ποδι μου ειχε παθει ελαφρα κραμπα, η μυτη μου και το στωμα μου ειχαν αιμα και στο κεφαλι μου ειχα ενα καρουμπαλο.Καταφερα να μεινω ορθιος μεχρι να βγουμε στο δρομο μετα κρατιομουν απ τον κολιτο μου(με αυτον γνωριζομαστε απο τη 1η δημοτικου).Οταν φτασαμε στα λεφορια καθησα στο δρομο.Ο κολιτος μου και ενα αλλο παιδι αμεσως προσφερθηκαν να μου παρουν νερο, κοκα κοκ(no xtra charge).Το δε κοριτσι της παρεας που της ειχε ανοιξει η μυτη να με ρωταει συνεχεια "εισαι καλα?".
Στο γυρισμο μου λεγε ο κολιτος μου "Καλα μας ελεγες να παμε πιο μπροστα.. αλλα ρε συ το παρακανες... στα σπροξηματα τι ηθελες να μπεις?"
"Ας ειχα το 1.88 και τα 90 κιλα σου θα σου λεγα..."
Καπως ετσι ειναι τον περισσοτερο καιρο, εγω τους δινω ιδεες, τους παροτρυνω να κανουμε διαφορα οταν βαριουνται και φυσικα τους πηραζω διαρκως-για να μενουν σε ενγρηγορση οχι τιποτα αλλο.Μετα με κερνανε κ ενα ποτο αν εχω ελλειψη στερεας υλης.

quote:
Ειχες μεγαλης διαρκειας σχεση εως τωρα?

Οχι δεν θα το λεγα.Δεν γινεται τιποτα σοβαρο, γιατι ουτε της ηλικιας ιδιεταιρα ειναι(οχι και οτι δεν συμβαινει) ουτε τα περισσοτερα κοριτσια απο αυτα που ειχα, τα ειχα σε υψηλη εκτιμηση.Αλλωστε ακομα και αν γουσταρα να μεινω καιρο με καποια το πιο πιθανο ειναι να μη με αντεχε ή να βαριοτανε εν τελει.Πολλες φορες δεν ξερω τι να κανω για να γεμισω το χρονο μου με ενα κοριτσι.Ηδίως αν το κοριτσι το ιδιο εχει περιορισμους απο γονεις(μην ανοιξω το στωμα μου τωρα...), απο(ψευτο-)ηθηκες αξιες ή φοβατε να κανει εκεινο ή το αλλο ή το παραλλο.Συνηθως εχουμε κ ελαχιστα κοινά πραματα με της συντροφισες(Να μη μιλισω για τα κοριτσια που δε κανουν σχεδον τπτ στη ζωη τους).Βεβαια εμενα με ελκουν τα "καλα" κοριτσια και γι αυτο εχω πολλα απ τα παραπανω προβληματα, αλλα και με τα "κακα" δεν αλλαζουν πολυ τα πραματα.Ποσα ειναι τα κακα κοριτσια που το μοναδικο πραμα που κανουν(για να μη πω και το μοναδικο πραμα που κανουν καλα)ειναι να καπνιζουν.Εμενα πχ μ'αρεσει η πεζοπορια(νομιζω κ εσενα σ'αρεσει) και θελω καποια στιγμη σε αυτο το καλοκαιρι να παω να ανεβω στο ταδε βουνο που εχει πανω απο 1000μ ύψος.Ποιο κοριτσι θα ερχοταν να το κανει αυτο μαζι μου(σηκωτε τα χερια)?

quote:
Πως αντιλαμβανεσαι την αγαπη?

quote:
δεν μπορεις να γινεις πιο δυνατος εαν δεν απαντησεις σε μια αδικια που εχει γινει εις βαρος σου.

Αυτα ειναι μεγαλα θεματα... θα τα απαντησω αλλη στιγμη.Προς το παρον μαζεψε τις πιθανες ερωτησεις σου, σχολια κλπ αν εχεις.
20/03/2011, 15:42:14
Και κατι για να ευθυμησουμε.

quote:
Το Liber 175 στο συστημα του Κροουλι ειναι ενα τελετουργικο για την επικληση οποιασδηποτε θεοτητας μεσω λατρειας.

Αυτo το διαβολακι εμφανιστικε μετα την προσκρουση του αεροπλανου με αριθμο πτησης 175:

20/03/2011, 16:38:08
quote:

Αγαπητέ Krishna, είναι ενδιαφέρον πάντοτε να εξετάζουμε πιθανές συσχετίσεις μεταξύ διαφόρων γεγονότων, να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εάν υπάρχουν αλληλοσυνδέσεις μεταξύ τους και τις αιτίες που ενδεχομένως να τις προκαλούν αυτές.
Από την άλλη, ο άνθρωπος από την φύση του είναι προικισμένος με την ικανότητα να ερευνά, να προσπαθεί να μάθει και να εξελιχθεί αλλά και να αμφισβητεί αυτό που δεν τον ικανοποιεί ή δεν του καλύπτει τα ερωτηματικά που του γεννώνται.

Από τα γραφόμενα σου αισθάνομαι - εάν κάνω λάθος διόρθωσε με - ότι στο παρόν θέμα κρατάς μια στάση κάπως αμυντική απέναντι σε εκείνους τους συνομιλητές σου οι οποίοι είτε βλέπουν με κάποια αμφισβήτηση την σύνδεση του σεισμού στην Ιαπωνία με τις συγκεκριμένες κάρτες ή δε μπορούν να πειστούν εύκολα για την ύπαρξη κάποιας σχέσης μεταξύ τους.

Δεν είναι ανάγκη να νιώθεις έτσι, άλλωστε θεωρώ ότι οι συνομιλητές σου δεν τοποθετήθηκαν με επιθετικό τρόπο απέναντι στο θέμα ή σε εσένα προσωπικά.Ο καθένας μπορεί να ασπάζεται αυτό το οποίο τον ικανοποιεί καλύτερα.

Δεν προκαλεσε καποιος, το λαθος ξεκινησε που βιαστηκα να παραθεσω ετοιμο κειμενο, χωρις να το διασταυρωσω πρωτα, καθοτι μου ηρθε σαν κεραμμυδι στο κεφαλι, η πιθανοτητα και μονο, με βαση αυτα που εχω διαβασει και αυτα που εχω βρει συμπτωματικα για την 9/11. Δεν ειναι κατι οφελειμο να τα σκευτεται καποιος ολα αυτα και κατανοω την αντιδραση.

20/03/2011, 16:57:43
quote:
Krishna

Μα αυτο λεμε, δεν μπορεις να διακρινεις ακριβως την ωρα στην καρτα.

Μπορούμε ξεκάθαρα να διακρίνουμε ότι ο λεπτοδείκτης βρίσκεται κάτω από το 11 και όχι στο 9 (ή έστω λίγο πάνω από το 9).

quote:
Krishna

Και το αλλο με τους ασιατες ειναι θεμα αυτου που εγραψε το κειμενο, οχι των υπολοιπων συμπτωσεων.

Οποιος κι αν το ξεκίνησε προφανώς προσπάθησε να παρουσιάσει τους ανθρώπους της κάρτας ως Ασιάτες για να ταιριάξει καλύτερα η κάρτα με την Ιαπωνία, μια ασιατική χώρα, και να ενισχύσει κατ' αυτό τον τρόπο τη θεωρία του.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 20/03/2011 16:58:48

20/03/2011, 17:00:59
Ας δουμε παλι αυτη την καρτα:

Το παιχνιδι λεγεται Illuminati New World Order και υπαρχει απο το 90.

Κατω αριστερα της καρτας, βλεπουμε την γνωστη πυραμιδα με το ματι.

Η καρτα λεει οτι προκειται για τρομοκρατικη ενεργεια.

Λεει Terrorist Nuke και μερικοι συνομοσιολογοι, οπως και διαφορα βιντεο στο youtube μιλανε για εκρηξη απο μεσα.

Ας δουμε και την επομενη καρτα:

20/03/2011, 17:23:16
Σε σχεση με την επιμαχη καρτα, ειναι το θεμα της ομοιοτητας του ρολογιου, αλλα επιμενω οτι υπαρχει και η ομοιοτητα της ωρας, γιατι οι αριθμοι στο ρολοι δεν φαινονται καθαρα και ο δικτης θα μπορουσε να δειχνει πριν το 11. Αλλωστε θα ηταν κατι περισσοτερο απο τρομακτικο, αν μπορουσαν να προβλεψουν ακομα και τα δευτερολεπτα.

To combined disasters μπορει να περιλαμβανει την οικονομικη κριση, οπου οπως ειπε και ο σοφος της Αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης Χενρι Κισσινγκερ: H οικονομικη κριση ειναι μια καλη ευκαρια για
να δημιουργησουμε την νεα ταξη πραγματων.

Θα μπορουσε ασφαλως να ειναι και ο σεισμος σε συνδιασμο με πυρινικη καταστροφη.

Θα μπορουσε να ειναι ο μαζικος ξεσηκωμoς (απο μυστικες υπηρεσιες;) του ηδη υπαρχοντος δυναμικου, εναντιον των μουσουλμανικων καθεστωτων. Αλλωστε εμεις θα επρεπε να ξερουμε απο αυτα, γιατι εχουμε και το θεμα της EOKA B που τελικα ηταν πιονι μυστικων υπηρεσιων. Αλλωστε αυτο
συμπιπτει στο παιχνιδι καλος-κακος μπατσος, εκει οπου ο Ομπαμα εμπνεει περισσοτερη εμπιστοσυνη απο τον Μπους στον μουσουλμανικο κοσμο.

Υπαρχει το περιεργο θεμα του Haarp και των ψεκασμων, που κανεις δεν μας λεει ποια ειναι η χρησιμοτητα τους.

Τα ερωτηματα θα αυξανονται συνεχως αν μπεις στο τρυπακι.

Edited by - Krishna on 20/03/2011 17:30:46

21/03/2011, 11:09:16
Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σ' αυτά που γίνονται στον κόσμο. Ηράκλειτος.

23/03/2011, 15:08:55

quote:
Βέβαια αν θελήσουμε να βρούμε οπωσδήποτε κάποιο "νόημα" πίσω από το περιστατικό τότε μπορούμε να το πράξουμε και για πολλά άλλα χρησιμοποιώντας ποικίλες αφορμές, τεντώνοντας τις μαρτυρίες "κατάλληλα" μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακριβώς. Όταν το μυαλό είναι "θετικά προκατειλημμένο" προς μία θεωρία θα επινοήσει πολλά επιχειρήματα υπέρ της και θα δει αυτό που θέλει να δει...ακόμα κι αν το ρολόι λέει 14:55 (ενώ ο σεισμός 14:46) αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά στο ευρύτερο δάσος (η ώρα πάντως μπορεί να ειδωθεί και σαν 13:55 αφού ο ωροδείκτης είναι πολύ πιο κοντά στις 2 απ'ότι στις 3).

Ένα παράδειγμα πάντως όπου πραγματικά σου σηκώνεται η τρίχα είναι από το πρώτο Matrix, όπου σαν ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου του Neo φαίνεται πεντακάθαρα η 11η Σεπτεμβρίου 2001...στην ταινία δεν φαίνεται καλά αλλά στο πάγωμα και με μία καλή ανάλυση εικόνας μπορεί να ειδωθεί...

Δείτε εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=X1IVYQJoHSk

Αυτό είναι πράγματι κάτι το ανατριχιαστικό μιας και η πιθανότητα της σύμπτωσης είναι το πολύ 1/1000...εξάλλου το Μάτριξ βγήκε στις αίθουσες 31 Μαρτίου 1999...ο σχολιαστής του παραπάνω βίντεο λέει ότι οι δημιουργοί της ταινίας, οι αδερφοί Γουατσόφσκι, φαίνεται να ήταν αναμεμιγμένοι στην οργάνωση του χτύπήματος...όμως αυτό δεν πιστεύω ότι ισχύει....τα δύο αδέρφια έχουν επανειλημμένα τηρήσει σιγή ιχθύος για την τριλογία, κάτι που συντελεί στη γνώμη που έχω πως το "κωδικοποιημένο" σενάριο του Μάτριξ γράφτηκε σχεδόν αποκλειστικά από τέκτονες ή τέλος πάντων από κάποιο ειδικό επιτελείο αλληγοριστών που σίγουρα έχει γράψει και άλλα σενάρια στο παρελθόν (η τριλογία του Μάτριξ ούτως ή άλλως αποτελείται από κυριολεκτικά άπειρους εσωτερικούς συμβολισμούς).

23/03/2011, 15:22:59
Ακουσα καπου για αυτους που εγραψαν το ματριξ, οτι εχουν τρανσεξουαλ τασεις και οτι τους αρεσει να ντυνονται γυναικες. Δεν ξερω αν αληθευει, αλλα δεν το θεωρω καθολου απιθανο.