- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
YERNING - Από την Φινλανδία, λίγο από γκόθικ, λίγο συμφωνικό metal, τους βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον....
ORPHANED LAND - Από το Ισραήλ (!!!), εξαιρετικές συνθέσεις με πλούσια έθνικ και οριένταλ στοιχεία.
RAJNA - Γαλλοθιβετιανό (!!!!) σχήμα, με πολύ έθνικ στοιχείο και μουσική που κινείται μεταξύ κόλασης και παραδείσου ![]()
AΜ'GANESHA'N - Από την Γαλλία, με έντονα έθνικ στοιχεία ανατολίτικα, ινδικά, θιβετιανά και σλάβικα (!!!!) και ηχητικό αποτέλεσμα που σε παραπέμπει σε μυστικισμό και μαγεία, ενώ ώρες-ώρες ακούγεται τόσο μακάβριο..... Ότι πρέπει για τον Dying_Incubus και την Brie Boy ![]()
Έχω και κάποιες άλλες προτάσεις, όπως τους Elend,τους Legenda και την Nebelhexe, αλλά θέλω να ακούσω παραπάνω πράγματα για να έχω πιο πλήρη γνώμη....
'Οποιος θέλει να παρουσιάσει κάποιο από τα παραπάνω ονόματα ας κάνει τον κόπο, είναι μπόλικα όπως βλέπετε ![]()
Το αστείο είναι πως άκουγα το (Ν)utopia την περασμένη Κυριακή όταν στόλιζα το δέντρο
και σκάει μύτη κάποια στιγμή η γυναίκα μου και μου λέει :
"Τελικά αυτή η μουσική είναι φοβερή, τώρα αρχίζω και την καταλαβαίνω, ο τραγουδιστής βγάζει όλα τα συναισθήματά του ενω η μελωδίες σε φτιάχνουν"
Κάπου νόμιζα ότι με δούλευε, στην πορεία όμως κατάλαβα ότι έλεγε την αλήθεια. Μέχρι και σε αντίστοιχη συναυλία μου ζήτησε να πάμε !!!!!!
Η γυναίκα μου μεγάλωσε με boys-bands και όταν ήρθε στην Ελλάδα της άρεσε ο Ramazzoti και ο Enrique Inglesias.... έτσι για να καταλάβεις δηλαδή.....
Οπότε θεωρώ πως το χρέος μου στην κοινωνία το έχω κάνει ![]()
![]()
![]()
Edited by - KERRY KING on 24/12/2006 09:12:17
Το ξέρεις οτι σήμερα που ξύπνησα έβαλα να ακούσω Rajna?
Όταν μπήκα στα Forums έπαθα την πλάκα μου όταν σε είδα να τους συστήνεις κι εσύ γιατί νόμιζα οτι είναι συγκρότημα που ίσως να μην είναι πολύ γνωστό.
Είχα παρουσιάσει και παλιότερα την δισκογραφία τους - την οποία δυστυχώς δε μπορώ να ολοκληρώσω γιατί δε μπορώ να βρω 2 δουλειές τους - αλλά νόμιζα οτι "ξεχάστηκε"! ![]()
Όσον αφορά το συγκρότημα, προτείνω σε όλους να το ψάξουν, είναι τρομεροί!
Οι Yearning είναι όντως πολύ καλό συγκρότημα, έχουν ένα μίγμα ωραίο στον ήχο τους. Αφού σου αρέσουν δοκίμασε και Shape Of Despair. ![]()
Από Orphaned Land έχω μόνο το Mabool, μου άρεσε όμως ως δουλειά.
Για Elend μπορώ να σου πω οτι είναι απερίγραπτοι...
Τρομερό συγκρότημα που πιστεύω οτι θα άρεσε στους περισσότερους από εμάς.
Τους Nebelhexe τους άκουγα παλιότερα, μετά κάπου τους έχασα... ![]()
Όσο για τους AΜ'GANESHA'N νομίζω πως ξέρω που θα στραφώ για να πάρω κάποιο δείγμα τους...
Χεχε! ![]()

In anticipation of my resurrection...
γουισκόνσιν, ε; **φαρδε...

HEAVY METAL XMAS TO ALL !!!

(Αν δεν κάνουμε εδώ την πλάκα μας, που θα την κάνουμε
)
Με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση φυσικά...
Φίλε μου KERRY KING, μπορώ να πω οτι οι προτάσεις για Angelzoom & Am'ganesha'n είναι πολύ καλές!
Ψάχνοντας μάλιστα λίγο τους δεύτερους βρήκα οτι έχουν βγάλει έως τώρα 3 albums:
- Beyond the soul (2002)
- Somnia (2004)
- Eleftheria (2005)
Αξίζουν όμως... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Edited by - kyuss on 25/12/2006 19:08:13
Από το είδος που λες, έχω ακούσει μόνο...kyuss, λίγα κομμάτια δηλαδή και μου άρεσαν αρκετά.
Κάποια από monster magnet που έχω δει στην τηλεόραση δεν με έχουν ενθουσιάσει.
Πάντως πρότεινε μερικά άλμπουμ και συγκροτήματα, ώστε να ψαχτεί όποιος θέλει(μαζί κι εγώ).
Μου θύμισες τη φράση ενός γνωστού μου ο οποίος για το stoner είχε πει "για να μπεις στο πνεύμα αυτού του είδους, πρέπει να έχεις κατεβάσει μερικά μπουκάλια μπύρα και να έχεις κάνει κεφάλι".
Τι να πω τώρα....![]()

Γι αρχη θα προτεινα kyuss:Blues for the red sun kαι Sky valley.Οτι βρειτε απο τους Ελληνες Nightstalker.Οσο αναφορα τους Μagnet ισως ακουσες απ τα τελευταια τους στα οποια εχουν διαφοροποιησει τον ηχο τους.Εκτος απ το Power trip,θα προτεινα dopes to infinity και super judge.υπαρχουν και αλλα πολλα group(Fu manchu-orange goblin-spiritual beggars k.a.)Τον ηχο θα τον χαρακτηριζα κατι αναμεσα σε Black Sabbath kai Ηawkwind....Aυτα...
Αν θελατε και εσεις Θα ήθελα να το συζητησουμε..
Ότι γράφει δεν ξεγράφει
απλα επειδη ειναι site απο αλλο forum δεν ηξερα κατα ποσο επιτρεπετε να το γραψω..
http://www.e-telescope.gr/forum/viewtopic.php?t=386
ελπιζω να ξερει καποιος κατι..γιατι μου εκανε πολυ εντυπωση το ολο θεμα...
Ωστόσο θα με ενδιέφερε να ακούσω τις μαρτυρίες και από που προέρχονται αυτές....διότι στο internet θα βρει κανείς ό,τι πιο τρελο και ψεύτικο μπορεί να υπάρχει..
Και μερικά ακόμα ερωτήματα
- Γιατί επιλέγουν τον συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα?
- Πως βοηθάνε?
- Σε ποια πλαίσια φθάνουν οι "μεγάλες δυνάμεις" τους?
- Πότε και πώς κάνουν κακό?
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
"ΑΜΕΣΩΣ Ο ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΝΑΡΚΩΜΑΝΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥΠΟΥΛΟ"
Σας φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο???
Εμένα καθόλου.....
και γω θελω να μαθω οσα πιο πολλα μπορω για το θεμα.. ![]()
![]()
![]()
Διάβασα την αρχική μαρτυρία από το link
"ΑΜΕΣΩΣ Ο ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΝΑΡΚΩΜΑΝΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥΠΟΥΛΟ"
Σας φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο???
Εμένα καθόλου.....
Agnostik μου, αν ηταν λογικο δε θα το συζητουσαμε εδω μεσα..ουτε θα ηταν κατι προς συζητηση.. ως ανεξηγητο και παραξενο...![]()
![]()
παντως συζητωντας το θεμα με ατομα εκτος internet μου εχουν πει οτι εχουν ακουσει ξανα για τους εν λογο κυριους και παραξενευτηκα...![]()
Ότι γράφει δεν ξεγράφει
Ο ΜΑΝΟΣ πράγματι, θυμίζει πολύ τους μασκοφόρους εκδικητές των comics, όπως τον Batman για παράδειγμα ή τους αφυπνισμένους εικονικούς «υπερ-ανθρώπους» του Matrix που ακολουθούσαν παρόμοιο outfit.
Από την άλλη πλευρά μπορεί απλά να πρόκειται για κάποιον νεαρό που δρα υπό την επίδραση των παραπάνω αρχετύπων (μέχρι «να φάει το κεφάλι του» κάποια στιγμή.. δυστυχώς), ως ένα είδος Super Hero, και ενδεχομένως η απόκοσμη εμπειρία του Dimis, εάν είναι έστω και στο ελάχιστο αληθινή, να προέρχεται από παρερμηνεία καταστάσεων λόγο του σοκ που υπέστη από την επίθεση και το ξάφνιασμα του από την σωτήρια επέμβαση του σκοτεινού αλλά υπαρκτού - ; - (ως φαίνεται από επόμενο Post) ΜΑΝΟΥ.
Τέλος πάντων.. υπάρχουν πολλά κενά και μεγάλα ερωτήματα ορθολογικού χαρακτήρα στην διήγηση.. ενώ αν την πάρουμε της μετρητής τότε μπλέκουμε σε ένα τεράστιο puzzle..
Υ.Γ.
Παρόμοια νέο-μυθολογία, όπου όμως ο μαυροντυμένος άνδρας δρα εκβιαστικά - αρνητικά (άρα δεν ταιριάζει πολύ στην παραπάνω διήγηση), βρίσκουμε στην ιστορία του «μαυροντυμένου άνδρα που σε ξέρει» όπως δημοσιεύεται στο άρθρο «Urban Legends – Ελληνικοί αστικοί θρύλοι» στο «Μυστική Ελλάδα» 19-03-2006, σελ. 59-60.
Edited by - XD on 18/05/2006 18:10:37