ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός: μας Eπιβλήθηκε ή τον Πιστέψαμε; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός: μας Eπιβλήθηκε ή τον Πιστέψαμε; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

GDS130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/12/2005, 12:46:12
Φίλη Radmila,
Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς τον Μ. Κωνσταντίνο Χριστιανό. Μπορείς να μου πεις που βασίζεις τη διαπίστωσή σου αυτή;;

Να υποθέσω και εγώ πως, εφόσον είσαι βαπτισμένη (αν είσαι όντως), είσαι Χριστιανή, σωστά;;

Φιλικά όπως πάντα

RadmilaΝέο Μέλος
14/12/2005, 13:38:30
Δεν κατάλαβες καλά
Δεν τον θεωρώ Χριστιανό αλλά τον θεωρώ ικανό να
αντιληφθεί την πραγματικότητα με την λογική ενός
Αυτοκράτορα και να προβεί σε ενέργειες που
εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Θα στοιχημάτιζα ότι δεν ήταν τίποτα, ούτε sol τάδε
ούτε Χριστιανός. Και φυσικά ένας άνθρωπος που σφάζει
μέλη της οικογένειάς για να εξασφαλίσει την ακεραιότητα
της δικής του εξουσίας , δεν είναι δυνατόν να μετανοεί
ούτε να χωράει στο κεφάλι του τίποτα περισσότερο από
έναν τιποτένιο αυτοκρατορικό θρόνο. Κατ επέκταση
η καρδία του δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος
κανενός θεού και καμίας αγάπης.

ΟΜΩς η εκκλησία τον εορτάζει.
Αυτό είναι το στοιχείο που δεν θέλω να προσπερνάμε
με ελαφρότητα και να σφυράμε αδιάφοροι .
Τον εορτάζει και εορτάζει και την μητέρα του.

ΥΓ
Λυπάμαι αλλά μάλλον θα αποχωρήσω ρε παιδιά ,
φτύνω αίμα να στείλω ένα μήνυμα ,λες και κατεβάζω εμ πι θρι
απο το νετ . Πολύ αργό αυτό το esoterica . Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος ?

---
Φιλάκια,μάτςς μούτςς ΧΧΧ

Edited by - Radmila on 14/12/2005 13:45:06

14/12/2005, 17:53:19
Όντως, εδώ και μερικές ημέρες, το Εσωτέρικα σέρνεται;; Εγώ με ταχύτατη γραμμή ADSL και δεν καταφέρνω να ανοίξω την ιστοσελίδα!!!

Radmila,
"Δεν τον θεωρώ Χριστιανό αλλά τον θεωρώ ικανό να
αντιληφθεί την πραγματικότητα με την λογική ενός
Αυτοκράτορα και να προβεί σε ενέργειες που
εξυπηρετούν σκοπιμότητες."

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ σχετικά με τον Μ. Κωνσταντίνο, αλλά και σχετικά με άλλους αυτοκράτορες που πέρασαν και άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμα της ιστορίας.

Αυτό που με κάνει να αντιδρώ είναι η στάση, συνήθως των νεοπαγανιστών, που θέλουν ντε και καλά να τον βαπτίζουν Χριστιανό έτσι ώστε να αποδίδουν τις όποιες κατακριτέες πράξεις του, στον Χριστιανισμό!!!

Όπως δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ολόκληρο τον Ελληνισμό για κάποιες πράξεις που έκαναν κάποιοι πρόγονοί μας ή και που διαπράττουν ακόμη και σήμερα οι σύγχρονοί μας, ακόμη περισσότερο, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον Χριστιανισμό στο όνομα του Μ. Κωνσταντίνου που ουδέποτε υπήρξε Χριστιανός, και στο κάτω-κάτω της γραφής, κανείς δεν γεννιέται Χριστιανός, Έλληνας όμως ναι (το γένος)!

Όσον αφορά το αν δύναται να μετανοήσει κάποιος άνθρωπος, εγώ τουλάχιστον δεν θεωρώ ικανό τον εαυτό μου να κρίνει για το ποιος είναι ικανός και ποιος όχι!!!
Αυτό είναι έργο του Θεού και κανείς δεν μπορεί, σε τελευταία ανάλυση, να κοροϊδέψει Αυτόν που μας παραχώρησε την εν λόγω δυνατότητα.

Τώρα, για ποιον λόγο η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μητέρα του και αυτόν τον ίδιο, είναι άλλο θέμα το οποίο και δεν είναι η αφορμή για τις κατηγορίες που προσάπτουν οι νεοπαγανιστές στο Χριστιανισμό.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
14/12/2005, 18:09:01
"Αυτό ακριβώς λέω και εγώ σχετικά με τον Μ. Κωνσταντίνο, αλλά και σχετικά με άλλους αυτοκράτορες που πέρασαν και άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμα της ιστορίας.

Αυτό που με κάνει να αντιδρώ είναι η στάση, συνήθως των νεοπαγανιστών, που θέλουν ντε και καλά να τον βαπτίζουν Χριστιανό έτσι ώστε να αποδίδουν τις όποιες κατακριτέες πράξεις του, στον Χριστιανισμό!!!"

Ψηλέ

1) Η Θρησκεία δέχεται τον Κων/νο ως Μέγα Χριστιανό
2) Έκανε πολλά για τον Χριστιανισμό είτε ήταν είτε δεν ήταν (και αυτός και οι άλλοι)
3) Είχε συμβούλους Χριστιανούς (πχ η Μητέρα του)(και αυτός και οι άλλοι)

Λοιπόν δεν με ενδιαφέρει τι ήταν, με ενδιαφέρει τι ΕΚΑΝΕ για τον χριστιανισμό και αυτός και οι υπόλοιποι...

capito?????

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

14/12/2005, 18:33:30
GDS1,
Συγχώρα με αλλά, επέτρεψέ μου να σου πως τα έκανες ολίγον τι μαντάρα:

"Ψηλέ

1) Η Θρησκεία δέχεται τον Κων/νο ως Μέγα Χριστιανό
2) Έκανε πολλά για τον Χριστιανισμό είτε ήταν είτε δεν ήταν (και αυτός και οι άλλοι)
3) Είχε συμβούλους Χριστιανούς (πχ η Μητέρα του)(και αυτός και οι άλλοι)"

Καλά μας τα είπες, αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις;;;

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
14/12/2005, 18:40:07
Με απλά λόγια....

δεν έχει σημασία αν ο Κων/νος πίστευε στον Χριστιανικό σημασία έχει τι ΕΚΑΝΕ για τον Χριστιανικό Θεό...

το ίδιο φυσικά και για τους επόμενους βασιλείς του Βυζαντίου πχ Θεοδώσιος....

capito???

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

ArelaΜέλος
14/12/2005, 19:57:10
Φίλη Radmila

Κατ'αρχάς καλωσόρισες στο χώρο και όχι δε γίνεσαι "κακιά", είσαι όμως λίγο αόριστη όταν λες "μερικοί" δεν τεκμηριώνουν τη θέση τους.
Δεν ξέρω αν διάβασες καν τις θέσεις μου, άρα δεν ξέρω αν στους "μερικούς" συμπεριλαμβάνεται και η αφεντιά μου.

Σε ό,τι αφορά τα τεκτενόμενα όπως έχουν καταγραφεί ιστορικά, (και στο βαθμό που οι ίδιες οι καταγραφές είναι ακριβείς), δεν τίθεται θέμα υποκειμενικής ερμηνείας. Αν έγινε κάτι συγκεκριμένο, είναι αντικειμενικά δεδομένο. Ο υποκειμενισμός παίζει στον τρόπο που ερμηνεύονται κάποια δεδομένα, ή στην επιλεκτική επιλογή και σχολιασμό συγκεκριμένων γεγονότων, για να εξυπηρετηθεί το επιχείρημα που θέλει ο καθένας να προβάλλει.

Σε ό,τι με αφορά πάντως, επιδιώκω να τεκμηριώνω πάντα τις θέσεις μου με ορθολογιστικό επιχείρημα, όπως επιδιώκω να βλέπω τα πράγματα όσο πιο σφαιρικά δύναμαι, με ευρύνοια και αντικειμενικότητα και όχι παγιδευμένη σε προσωπικά μου "θέλω". Θεωρώ απαράδεκτο δε σε οποιονδήποτε διάλογο, την εμπάθεια και την επιθετικότητα, πράγματα που εκπορεύονται από αυτά τα "θέλω" ή αποτελούν την ενστικτώδικη αντίδραση κάποιων όταν νιώθουν ότι κλονίζονται τα θεμέλια του προσωπικού τους οικοδομήματος.

TelekinesisΜέλος
14/12/2005, 20:18:31
Καλώς ήρθες Radmila,

Θα σε προτρέψω να κάνεις ένα πείραμα.
Δώσε απο το υστέρημά σου 100 Ευρώπουλα, αγόρασε ένα βιβλίο Ιστορίας, έγκριτο, ουδέτερου σχήματος, ποιοτικό, λεπτομερές, με ακρίβεια και διασταυρωμένα στοιχεία, τέλος πάντων ένα σοβαρό Ιστορικό βιβλίο.

Μετά, αφού το διαβάσεις καμιά 50αριά φορές και το εμπεδώσεις καλά, στραμπούληξε τα ωραία σου δακτυλάκια για να μεταφέρεις μερικά στοιχεία προς όφελός μας και εν τέλει για να κάνουμε μια ωραία συζήτηση, όσσοι θέλουμε δηλ. να είναι ωραία.

Δεν θα προλάβει να κλείσει 24ωρο το θέμα που θα ανοίξεις.
Όλοι οι ειδικοί Ιστορικοί-Απολογητές σε χρόνο DT θα έχουν κάνει ντου για να σου αποδείξουν πως ό,τι έγραψες είναι προπαγάνδα, είναι λάθος, είναι προσβολή.
Εκτός βέβαια και αν τους βολεύει η τοποθέτησή σου...

Προσωπική συμβουλή:
Διάλεξε τους συνομιλητές σου, ΟΧΙ με κριτήριο σύμφωνων απόψεων αλλά με κριτήριο "Ποιός/ποιά μπορεί να κάνει διάλογο με ΜΗ υπεροπτική στάση, ποιός/ποιά μπορεί να σου προσφέρει γνώση και όχι προπαγάνδα, ποιός/ποιά συνομιλεί μαζί σου ΟΧΙ για να σου κάνει φιγούρα αλλά γιατί πραγμματικά επιθυμεί διάλογο και εσωτερισμό".

Καλή συνέχεια._

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

RadmilaΝέο Μέλος
14/12/2005, 23:57:32
Arela & Telekinisis , το «μήνυμα» ελήφθη .
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διαβάσω και θα το κάνω εκτενέστερα τις
επόμενες μέρες αλλά από όσα έχω δει , όντως ,υπάρχει πολλή αυθαιρεσία
αλλά αυτό είναι σημείο των καιρών.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας .
Το αν πίστεψαν ή όχι (δηλαδή τους επέβαλλαν) τον Χριστιανισμό οι Έλληνες
είναι ένα θέμα που αντικειμενικά πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν απαντιέται
με ένα ναι ή με ένα όχι.

Σαφώς υπάρχουν έλληνες που επέλεξαν την νέα θρησκεία είτε γιατί επένδυσαν
σε αυτήν είτε γιατί πίστεψαν είτε γιατί τους το επέβαλλαν είτε γιατί …. έτσι ,
γιατί ξεμπαρκάρανε μια μέρα και όλοι εκεί ήταν Χριστιανοί και that’s it.

Υπάρχουν και οι εξισλαμισμένοι Βαλαήδες της Μακεδονίας και Τουρκοκρήτες αλλά
και οι γνωστές σε όλους μας περιπτώσεις των γενίτσαρων. Με τον εξισλαμισμό τους
και την αποκοπή τους από την Ορθόδοξη εκκλησία, δέχθηκαν τα ήθη και τα έθιμα των
Μουσουλμάνων , και όταν τον 19ο αιώνα άρχισε η εθνική συγκρότηση των λαών
της βαλκανικής ,αυτοί , επειδή ακριβώς είχαν αρνηθεί την ορθοδοξία και ότι
πολιτισμικά και πνευματικά δεδομένα αυτή ενσάρκωνε , απωλέσθησαν για την
ορθόδοξη πολιτισμική ταυτότητα.
Οι εξισλαμισθέντες έγιναν φορείς του νεοτουρκικού εθνικισμού και εκτουρκίστηκαν
ή ζητούν σήμερα προστασία του πλησιέστερου προς αυτούς πολιτιστικά λαού ,
των Τούρκων.

Άλλοι από αυτούς εξισλαμίσθηκαν είτε δια της βίας είτε οικειοθελώς
και άλλοι ενώ επεδίωξαν να εξισλαμισθούν ,δεν το κατάφεραν , επειδή φιρμάνι
του σουλτάνου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ περισσότερους εξισλαμισμούς λόγω της επίπτωσης που είχε
αυτό στα οικονομικά της Πύλης από την μείωση του κεφαλικού φόρου.

Πιστεύω λοιπόν ότι και στην εποχή της πρώιμης Βυζαντινής περιόδου συνέβησαν
σε αναλογία τα ίδια περίπου γεγονότα. Άλλοι οικειοθελώς και άλλοι δια της βίας,
άλλοι σιωπηρά είπαν «ναι» άλλοι πραγματικά πίστευσαν αλλά ΟΛΟΙ απωλέσθηκαν από
το την αρχαιοελληνική πολιτισμική ταυτότητα εισχωρώντας σε μια εισαγόμενοι θρησκεία.

Το ότι διατηρήθηκαν στον έναν ή στον άλλον βαθμό κληρονομιές της αρχαίας Ελλάδας,
εδώ χωράει πολλή κουβέντα για να διαπιστώσουμε πως διασώθηκαν και πόσο αλλοιώθηκαν
αυτές οι κληρονομιές.

Πάντως , το να διατυμπανίζει κάποιος ότι ΟΛΟΙ οι έλληνες πίστεψαν τον
Χριστιανισμό επειδή ήταν μια ανεπανάληπτη θρησκεία – θεωρία και ότι ΤΙΠΟΤΑ
δεν άλλαξε με αυτή την αλλαγή , ε , επιεικώς , αυτά είναι προπαγάνδες που όποιος
λίγο είναι ψαγμένος απλά μειδιά ,γελάει ή ξεκαρδίζεται.

Αυτά .

---
Φιλάκια,μάτςς μούτςς ΧΧΧ

15/12/2005, 01:28:10
Απευθυνόμενος στον Telekinesis, θα ήθελα να κάνω μια ευχή:
μακάρι οι προτροπές του προς τη Ραντμίλα να τις κάνει πράξη και ο ίδιος!!

Αγαπητή Ραντμίλα, νομίζω ότι κάνεις ένα λάθος, το οποίο θεωρώ ότι δεν είναι ηθελημένο αλλά εξ αμελείας.

Προβαίνεις σε μια σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων.

Αναφέρεις, πολύ σωστά, τον εξισλαμισμό διαφόρων ομάδων, πράξη η οποία επέφερε και την αποκοπή τους από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.
Οι εξισλαμισμένες αυτές ομάδες ανθρώπων δεν απαρνήθηκαν ΜΟΝΟ "ότι
πολιτισμικά και πνευματικά δεδομένα ενσάρκωνε η ορθοδοξία", αλλά απαρνήθηκαν και την ελληνική πολιτισμική τους ταυτότητα, υπό συνθήκες που όλοι τις γνωρίζουμε.

Ε ....... δεν νομίζω να έγινε το ίδιο πράγμα και με τους εκχριστιανισμένους έλληνες.

Εγώ πάντως δεν αρνούμαι σήμερα την πολιτισμική μου ταυτότητα!!!
Δεν νομίζω λοιπόν ότι συμβαίνει το ίδιο και με τους απογόνους των γενιτσάρων σήμερα!!!

Είσαι απόλυτη σε αυτό που λες:
"..... αλλά ΟΛΟΙ απωλέσθησαν από την αρχαιοελληνική πολιτισμική ταυτότητα εισχωρώντας σε μια εισαγόμενοι θρησκεία."
Να υποθέσω ότι είσαι και εσύ μια από τους γνώστες της πρωτόγονης και τέλειας αρχαιοελληνικής ταυτότητας έτσι ώστε να μπορείς σήμερα εσύ να μας λες ότι τα άτομα αυτά απωλέσθησαν;;;
Δεν νομίζεις ότι αυτή σου η δήλωση αφήνει να φανεί μια δόση υπεροψίας;;

Κατά τη γνώμη μου, προβαίνεις σε έναν αυθαίρετο συσχετισμό και "μπουρδούκλωμα" μεταξύ απώλειας της θρησκευτικής και της πολιτισμικής ταυτότητας !!!

*****Θα ήθελα να μάθω εν τέλει, ποιος είναι αυτός που μειδιά, γελάει ή και ξεκαρδίζεται

Φιλικά όπως πάντα