ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

alfa-omega75 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
30/04/2009, 21:35:32
Τι επίπεδο αγαπητέ μου zip!!!!Καταδυτικό...Βουλιάζεις όσο
βαθύτερα γίνεται....Αλήθεια, τι να φταίει γι αυτό
άραγε;
01/05/2009, 12:12:40
Για να δούμε λίγο τώρα αυτά τα "βιώματα". Κατ' αρχήν, alfa-omega, στην σελίδα 9 του θέματος λες

quote:
alfa-omega

Βίωσα κάποια πράγματα ,αλλά αυτά ήτανε κομμένα και ραμμένα για την δική μου γούνα.

Ωραία. Ποια ήταν αυτά ;

quote:
alfa-omega

Την πρώτη φορά , ήθελα μία απόδειξη της υπάρξεως του θεού .
Παρακάλεσα με όλη την διάνοιά μου να μου δώσει ένα σημάδι της υπάρξεώς του .
Την ίδια ημέρα έσπασα το μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού μου στο ποδόσφαιρο .

Την δεύτερη φορά διάνυα μία δύσκολη οικονομική περίοδο .
Ενισχυμένη η διάνοιά μου ,από την πρώτη επαφή μου με την ανώτερη δύναμη ,απαίτησα όσο ταπεινά μπορούσα ,να με βοηθήσει και έκανα τάμα ,να προσπαθώ αδιαλείπτως να κάνω καλές πράξεις .
Ήμουνα σίγουρος ότι θα έρθει βοήθεια .
Την άλλη μέρα ( πράγματι παράξενο, ακόμη προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω (τόσο γρήγορα ? ) , έρχεται η σύζυγος μου και μου λέει ,ότι βρήκε μία απίθανη εργασία (προσπαθούσε έξι μήνες δίχως αποτέλεσμα ) .

Η Τρίτη και φαρμακερή .
Όλα πήγαιναν καλά .
Ήμουνα σχεδόν πάντοτε θετικά φορτισμένος .
Με γέμιζε η προσπάθεια να μετατρέψω τον ιδιοτελή χαρακτήρα μου ,σε ανιδιοτελή .
Κάποια στιγμή αδράνησα .
Ξέχασα το τάμα μου .
Έγινα ο παλιός μου εαυτός .
Και έρχεται και με βρίσκει ένα τρακάρισμα .
Το όχημά μου στριφογύρισε δύο φορές .
Η κόρη μου πετάχτηκε έξω από το παράθυρο .
Η γυναίκα μου την έψαχνε και φώναζε υστερικά ενώ εγώ το μόνο που κατόρθωσα να κάνω ήτανε να πω - θεέ μου προστάτευσέ την - .
Δεν έπαθε κάτι σοβαρό .
Την βρήκαμε πεσμένη ανάσκελα επάνω στο χορτάρι ,δίπλα από τον δρόμο .
Έμεινε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο.

Αυτά τα βιώματα, που ήταν κομμένα και ραμμένα για την δική σου γούνα όπως λες, σου δίνουν το δικαίωμα να λες πως είσαι αιώνιος ; Δηλ. επειδή έσπασες το μεγάλο δάκτυλο του αριστερού σου ποδιού κατόπιν μιας παράκλησης για να σου δώσει ο θεός ένα σημάδι, πάει να πει πως είσαι αιώνιος ;;; Ή επειδή στάθηκε τυχερή η γυναίκα σου και 'κονομήσατε, πάει να πει πως είσαι αιώνιος ;;;

Χωρίς φυσικά να θέλω να υποβιβάσω την αξία αυτών των βιωματικών γεγονότων αγαπητέ μου, νομίζω πως είναι πάρα πολύ κοινότυπα "βιώματα" και πως δεν είσαι δα και ο μόνος που έσπασε ένα δάκτυλο ή που γλύτωσε από ένα ατύχημα ή που 'κονόμησε πέντε φράγκα. Υπάρχουν εκαντοντάδες άνθρωποι που έζησαν παρόμοιες καταστάσεις. Κανένας όμως απ' αυτούς δεν είπε

quote:
alfa-omega

Θα θυμούνται όλοι, ότι ένας alfa-omega έψελνε σχεδόν καθημερινά σαν τον Ιωάννη τον βαπτιστή ,αλλά με διαφορετικό στoίχο

Edited by - zip on 01/05/2009 12:19:57

01/05/2009, 12:17:36
Αιώνιος αγαπητέ μου zip, είναι κάθε άνθρωπος, λόγω της
μοναδικότητας του, αφού έτσι γίνεται ένας μόνος και γι αυτό,
ώς πνευματική έκφραση, αιώνιος...Οι ιδιαιτερότητες που αναφέρει
ο φίλος μας,Άλφα-Ωμέγα, αφορούν στο ότι υπάρχει προσωπική σχέση
με τον Θεό..Περίεργο που δεν το ξέρεις...
Κάθε άνθρωπος λαμβάνει απευθείας μηνύμτα απο τον Θεό, ποτέ
μέσω άλλων...Σου διαφεύγει κατι ή νομίζω;
01/05/2009, 17:58:59
quote:

Κατά την άποψή μου, δεν μπορεί ο άνθρωπος να αποσπαστεί από την προσωπικότητα, δεν πρέπει να αποσπαστεί από την προσωπικότητα.
Ο άνθρωπος καθόλου δεν οδηγείται από το παροδικό στο αμετάβλητο και από το απατηλό στο πραγματικό με αυτή την διαδικασία, οδηγείται, πάλι κατά την άποψή μου, στον διχασμό προσωπικότητας.

Φυσικά αυτός ο διχασμός θα είναι ο αρχικός στόχος της απόσπασης & απροσωπίας .
Η μία πλευρά της προσωπικότητας θα είναι αυτή που επιβιώνει τυπικά σε ένα τυποποιημένο σύστημα επιβίωσης , θα πατάει δηλαδή γερά σε κοσμικό έδαφος ,& η άλλη η όψη θα προσπαθεί να ασχολείται σοβαρά με την εσωτερική σύνθεση του ανθρώπου .

quote:
Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί ο άνθρωπος ποιος κρατάει τα ηνία κάθε φορά,

Νομίζω ότι αυτό είναι καθαρά θέμα εξάσκησης .
Υπάρχουνε άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με την προσωπικότητα . Άλλοι ασχολούνται με τον εσωτερικό άνθρωπο για 1 χρόνο, 5 χρόνια ,10 χρόνια , 15 χρόνια .., και σίγουρα υπάρχουνε και κάποιοι συνάνθρωποί μας , οι οποίοι αφιέρωσαν την ζωή τους ( η αν προτιμάς την δεύτερη προσωπικότητά τους ) στα πνευματικά θέματα .

Το θέμα (τελικός σκοπός ) δεν είναι η ισορροπία , αλλά η επιλογή μεταξύ προσωπικότητας και μη προσωπικότητας .

quote:

ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι να γνωρίσει την αλήθεια δηλ. να κάνει επαφή με αυτό που ονομάζεται κοινώς ανώτερος εαυτός.

Εσύ έχεις κάνει επαφή με τον ανώτερο εαυτό σου ?
Μπορείς να περιγράψεις το χρονικό ?

quote:

Δουλεύουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς, αυτό είναι το σχέδιο στο υλικό πεδίο.

Τι γίνεται με το πνευματικό πεδίο ?

01/05/2009, 18:21:06

Τα βιώματα .

Η επίκαιρη άποψη της επιστημονικής κοινότητας , ότι το σύμπαν είναι περισσότερο ζωντανό ,από ότι μπορούμε να δεχτούνε οι αισθήσεις μας .

Μία κόσμο θεώρηση , που είναι για εμένα λογική και την αποδέχομαι .

Τα κείμενα των Διδασκάλων της Σοφίας .

Η διαίσθηση .

Το γεγονός ότι εφελκύει την σκέψη μου όλο και περισσότερο το άπειρο .

Οι συζητήσεις με πνευματικά άτομα .

Ο στοχασμός & διαλογισμός .

Όλα αυτά μπορούνε να οδηγήσουνε μία προσωπικότητα , στο συμπέρασμα ,ότι τα πάντα είναι αιώνια και οτιδήποτε βρίσκεται εντός αυτής της ακτίνας , είναι και αυτό αιώνιο, άφθαρτο ,διαχρονικό ,ατελείωτο .

01/05/2009, 18:36:24
quote:

Αιώνιος αγαπητέ μου zip, είναι κάθε άνθρωπος, λόγω της
μοναδικότητας του, αφού έτσι γίνεται ένας μόνος και γι αυτό,
ώς πνευματική έκφραση, αιώνιος...Οι ιδιαιτερότητες που αναφέρει
ο φίλος μας,Άλφα-Ωμέγα, αφορούν στο ότι υπάρχει προσωπική σχέση
με τον Θεό..Περίεργο που δεν το ξέρεις...
Κάθε άνθρωπος λαμβάνει απευθείας μηνύμτα απο τον Θεό, ποτέ
μέσω άλλων...Σου διαφεύγει κατι ή νομίζω;

Αγαπητέ trexagireve δεχόμεθα ότι η πνευματικότητα δεν έχει όρια .
Όταν γράφω είμαι αιώνιος αναφέρομαι φυσικά στην δεύτερη φύση του ανθρώπου ,την πνευματική .
Και οι δύο μας διαχωρίζουμε τις φύσεις του ανθρώπου ,σε πνευματική και υλική .
Από ότι έχω καταλάβει ο φίλος zip , δέχεται μόνο την υλική φύση του ανθρώπου ως μοναδικά υπαρκτή .

Zip
αν πέφτω έξω διόρθωσε το σκεπτικό μου .

01/05/2009, 20:26:44
Εγώ θα το έλεγα αλλοιώς φίλε μου alfa-omega...Ο zip, ο φιλος μας
μάλλον θέλει την αποκλειστικότητα στα πνευματικά...Επίτηδες
προβάλει την ύλη, για παγίδα..Μόνο στην ύλη, υπαρχει ανώτερος,
κατώτερος και είδη...Στο πνεύμα έχουμε συμπληρωματικές δυνάμεις, έχουμε αρμονία και ολοκλήρωση του ανθρώπου σε ένα μεγάλο θεό....
Ο καθένας επιλέγει που θέλει να ανήκει...Σε αυτό που θα ρθεί ή
στην ανακύκλωση....
Αλλά, αιώνια θα είναι εκεί, γι αυτό και η επιλογή, θα πρέπει να
είναι αυτή που συμφέρει καλύτερα την αιώνια φύση του ανθρώπου,
δηλαδή την πνευματική του..
Και με δικούς της νόμους να κινούμαστε...
Γιατί δε βλέπουμε τον πνευματικό κόσμο καλά..Και χάνουμε πολλά,
που θα μας οφελούσαν πολύ στο να ανεβούμε πνευματικά και να γίνουμε
η τελική μας εξελικτική μορφή....
makforΜέλος
02/05/2009, 12:38:21
ειναι αξιλογο το γεγονος οτι το δειγμα των ατομων που κανουν διαλογο για εναν θεμα τοσο "παραξενο" να πω , την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ , δειχνει και την δυσκολια του θεματος , φυσικα και κανεις δεν βγαζει συμπερασματα απο 5 ανθρωπους , παρολα αυτα το δειγμα , το καθε δειγμα , δινει παντα κατευθυνσεις και ιδεες για το τι συμβαινει

μια "παραλογη" ή ισως "ατοπη" συμπεριφορα μεσα σε εναν ΔΙΑΛΟΓΟ πολυ περισσοτερο οταν ο διαλογος εχει τον ρολο της αναζητησης ειναι η ειρωνια , η επιδειξη γνωσεων , η επικλιση του ΕΓΩ ΞΕΡΩ εσυ οχι , ακομη και το ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΟΛΑ ...

δεν ξερω εαν "ενα ξερω οτι τιποτα δεν ξερω" εχει τοση αξια οση του αποδιδουμε , ξερω ομως οτι οταν κλεινω την πορτα καταμουτρα στους αλλους μονο καλο δεν ειναι και για τις δυο πλευρες , καθως η μια θα σηκωθει και θα φυγει και η αλλη απλα θα μεινει μονη , ετσι κανενας δεν θα κερδισει τιποτα

απο την αλλη ομως καποιος , λογω συμπεριφορας ισως ? επιλεγει να μεινει , να κανει διαλογο ακομη και με το "εγω τα ξερω ολα" γιατι ισως πιστευει οτι εχει να κερδισει κατι , καθως μπορει ο διαλογος να αποτελει μια δοκιμασια των οριων της συμπεριφορας του ...

ποιος αραγε ειναι σε θεση να ελενχει την συμπεριφορα του ? να ειναι σε θεση πριν πει ή κανει κατι να το εχει εξετασει απο καθε πλευρα , αν και κατι τετοιο μπορει να μας οδηγουσε σε μια στασιμοτητα οπου απλα δεν θα ξεραμε τι να κανουμε. υπαρχει ομως κατι μεσα μας (τον εγκεφαλο εννοω) που μεσα απο συγκεκριμενες διαδικασιες μας προτρεπει να κινηθουμε αμεσως κανοντας κατι , οχι απαραιτητα το "σωστο"

το τι ειναι "σωστο" ομως σε μια συμπεριφορα θελει πολυ κουβεντα , οπως επισης απο τι εξαρταται αυτο το σωστο , ενα απλο παραδειγμα ειναι ο ανθρωπος που εχει μεγαλα ποσοστα τεστοστερονης , οσο ηρεμος και ενα θελει να ειναι , οσο σκεπτικιστης και εαν θελει να ειναι , οταν καποιος του παει κοντρα ειτε θα ακουσει το βρισιδι της ζωης του ή θα φαει το ξυλο της ζωης του , και ομως αυτον ο ανθρωπος πριν 1 λεπτο ηταν πολυ ησυχος και ηρεμος , πολυ διαλεκτικο , τι εγινε και ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ , χημεια , απλα χημεια που κατακληζει τον εγκεφαλο και η λογικη παει περιπατω περναμε στο παραλογο χωρις να το καταλαβουμε

απο την αλλη θα εκανα την εξης παρατηρηση γιατι να ειναι παραλογο το οτι θα ριξω το ξυλο της αρκουδας σε καποιον ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ??? οταν αυτο ειναι που μου λεει το μεσα μου να κανω ??? γιατι να πρεπει να με κατηγορησει καποιον για ειρωνα οταν μαρεσει να ειρωνευομαι ??? οταν εμενα αυτο με γεμιζει ???

το παραπανω θα ηταν σχεδον αποδεκτο εαν δεν υπηρχε κατι , το πρωτο ειναι οτι ο αλλος εχει καποια δικαιωματα και δεν μιλαω για κοινωνια ή πολιτκα , αλλα το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ζωη , σε μια ζωη ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ και οχι οπως την θελω εγω που τον σπαω στο ξυλο , το δευτερο ειναι οτι ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ απλα σταματαω να προσφερω , ειναι σα να γυρναω την πλατη στον αλλον και αρα να απομακρυνομαι ισως απο τον στοχο μου , το να ειμαι ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

η συμπεριφορα μας , καλος ή κακος μας εχει οδηγησει στην δημιουργια της κοινωνιας μας , να το πω καλυτερα , μας κατατασει μεσα σε ομαδες , οικογενεια , γειτονια , χωριο , πολη , νομος , χωρα , υφηλιος ... ισως και αλλες ενδιαμεσες , εχουμε δηλαδη την αναγκη να ζουμε κοντα σε αλλους ανθρωπους , μπορει να εχω πολλες αντιρησεις για τον τροπο που εχει στηθει η συμερινη κοινωνια αλλα δεν μπορω να πω τιποτα για το γεγονος οτι πρεπει να ζω μαζι με αλλους

η συμπεριφορα μας ομως για τους λογους απο τους οποιος αποτελειται και τους εξωτερικους παραγωντες που την επιρεαζουν πολλες φορες ειναι αντικοινωνικη ( επαναλαμβανω δεν μιλαω για την σημερινη κοινωνια , συγχωρηστε με δεν βρισκω καποια αλλη λεξη , μιλαω για την αναγκη του ανθρωπου να ζει με αλλους), το στοιχειο που ισως δημιουργει αυτου του ειδους την συμπεριφορα ειναι ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ στις περισσοτερες εαν οχι ολες της περιπτωσεις

δυστυχως απο μικρα παιδια αντι να μας μαθαινουν να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ τον εγωισμο μας , αλλωστε ως παιδια ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ εγωισμο , κοιταξτε και ζηλεωτε τις κοινωνιες των μικρων παιδιων , καθονται και μας μαθαινουν το πως θα ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ μεσα απο την ιδια τους την συμπεριφορα αλλα και απο τις οδηγιες που μας δινονται , να γινεις πλουσιος , δυνατος , να βγεις πρωτος , να εισαι αξιος , να παντρευτεις καλη γυναικα ή αντρα και πολλα αλλα , αντι να μας πουνε οτι πρεπει να στεκομαστε στον αλλον , εαν πεσει να μη συνεχισουμε για να βγουμε πρωτοι αλλα να γυρισουμε για να τον βοηθησουμε , οτι το χρημα δεν εχει καμια αξια και επισης πολλα αλλα

εδω θελω να θιξω και ενα θεμα , για να παρεις αυτοκινητο παιρνεις αδεια , για να κανεις σπιτι το ιδιο , για να ανοιξεις γραφειο λογιστων επισης , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ??? ποιος οριζει οτι εισαι αξιος και ικανος και δεν το λεω με κανενα ΡΑΤΣΙΣΜΟ ή οτι αλλο , απλα ο γονιος ειναι υπευθυνος για το παιδι και τις συμπεριφορες του και δεν μπορεις να κανεις παιδια και να τα αφηνεις στο ελεος ... ποιανου να γραψω τωρα ??? αντε να πω του θεου γιατι εκει τα αφηνουν οι ποιο πολλοι , ενος θεου που δεν υπαρχει , μετα μας ενοχλει η συμπεριφορα του καθε πιτσιρικου ή και μεγαλου που μεγαλωσε μεσα σε εναν περιβαλον που δεν του εδωσε την πρωτη υλη για την ανθρωπινη θα ελεγα συμπεριφορα

συμπεριφορα μας , οπως και να εχει επιρεαζεται αμμεσα απο την οικογενεια μας αρχικα , εκει πρεπει να παρουμε τα πρωτα δειγματα "ορθης" να πω συμπεριφορας , φυσικα ποιος ειναι αυτος που οριζει τι ειναι το ορθο ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μονο αυτος , κανονες της μορφης "μη κανεις οτι δεν σου αρεσει να σου κανουν" , "η ελευθερια μου σταματαει στα δικαιωματα σου" και αλλα μας δινουν μια ιδεα

σημερα δυστυχως υπαρχουν τροποι ελεγχου της συμπεριφορα μας , απο παντα υπηρχαν εαν βαλω στο παιχνιδι τις θρησκειες που αυτος ακριβως ειναι ο ρολος τους αλλα και οτι αλλο ασχολειται με το πνευματικο - αυλο , ομως σημερα υπαρχουμε πολλοι περισσοτεροι τροποι απο τα απλα οπως ειναι τα ναρκωτικα μεχρι τα ποιο συνθετα οπως ειναι τα ΜΜΕ αλλα ακομη και η εργασια μας και οι τραπεζες , που ειτε το θελουμε ειτε οχι πλεον διαμορφωνουν την συμπεριφορα μας τοσο σε ατομικο οσο και κοινωνικο επιπεδο

το συμαντικοτερο για μενα ειναι οτι πρεπει ο καθενας μας να βρει την δικη του συμπεριφορα μεσα απο την εσωτερικη του αναζητηση , να εντοπισει τι κανει "λαθος" και τι "σωστα", να εντοπισει τελικα τι τον ΧΑΛΑΕΙ απο την συμπεριφορα του εστω και εαν οταν την εκδηλωνει αυτο τον γεμιζει χαρα ή ικανοποιηση , σιγουρα οταν ειναι μια "αρνητικη" συμπεριφορα κατι του αφηνει μεσα του. Ενα δευτερο ειναι οτι πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι σε ολα και να μαθαινουμε μεσα απο τις συμπεριφορες των αλλων , χωρις να τις απορηπτουμε αλλα να τις δεχομαστε αλλα να τις κατατασουμε στην σωστη θεση τους μεσα μας , ετσι θα μαθαινουμε τι ειναι "σωστο" και τι ειναι "λαθος" απο τις δικες μας συμπεριφορες και τελος θα πρεπει να αφηνουμε τους αλλους να αναπνεουν και να μη τους στραγγαλιζουμε.

δυσκολα πραγματα και ακομη ποιο δυσκολα στην εφαρμογη τους ...

02/05/2009, 12:43:25
Θα ήταν καλύτερα να έγραφες λιγότερα.
makforΜέλος
02/05/2009, 12:56:10
πραγματι εχεις δικιο , απλα ηθελα να μεταφερω ολες μου τις σκεψεις που γεννηθηκαν απο το διαβασμα των κειμενων σας και μαλιστα σε ενα μυνημα για να μη στελνω πολλα , απο εδω και περα το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα εχω τιποτα να προσθεσω καθως μαλλον εχω πει τα οσα ηθελα να πω - μεταφερω προς οσους θελουν να τα διαβασουν φυσικα

σε ευχαριστω και παλι , και συγνωμη που βαζω κειμενο εκτος θεματος

GRIGORIANOSΜέλος
28/11/2003, 16:23:07
ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ.
ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΠΗΛΑΙΟ.... ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΚΛΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ....
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ?????

28/11/2003, 16:31:18
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ GRIGORIANΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
.... ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΚΛΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ....

ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ?
ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ???
ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ??

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..
(ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

coperroloΜέλος
28/11/2003, 21:49:01
Τσούτσουρος/ αρχαία Ίνατος...το πρωτοάκουσα στην (διάσημη;) εκπομπή της Πανια από τον διαστημοπλοιάρχη και από τότε μου έγινε έμονη ιδέα να πάω και έστω να πεταχτώ έξω κλωτσιδόν απο τους πράκτορες. Με αυτόν τον τρόπο θα μου αποδεχτεί ότι ίσως υπάρχουν κάποιες αλήθειες στα λεγόμενά του. Αλλιώς θα τον κατατάξω στη μαύρη λίστα των εγκεφαλομολυντών.
Προβλέπω να το επισκευτώ το καλοκαίρι του 2005 καθώς το 2004 με πάνε για πλύση εγκεφάλου από τη μαμά πατρίδα γα^%$ το σπ*%^*% τους γα^%*&.

Από το net πάντως και στο
http://www.c-v.net/tsoutsouros/
ο τσούτσουρος φαίνεται κάτι σαν τη χώρα Σφακίων που 'παρακαλάει' για επισκέπτες. Δεν θέλω να ξεκινήσω κάποια Χανιο-Ηρακλειώτικη σύρραξη, απλά εννοώ μικρό χωριό, λιγότερο γνωστό. Μπορεί ο διαστημοπλοιάρχης να έχει επενδύσεις σε ξενοδοχεία του τσούτσουρου αλλά την πάτησε γιατί όταν περιοδεύω εκτός Χανίων συνήθως μένω σε σκηνή ή και στο αυτοκίνητο.

GRIGORIANOSΜέλος
28/11/2003, 22:08:32
ΑΓΑΠΗΤΕ AVATARGR, ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ, ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΕΚΕΙ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ..
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΙΣΚΕΠΤΕΣ..
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΕΔΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ...
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. . . .
STAY LOGGED...

29/11/2003, 12:00:18
Από το link που έβαλε ο coperrolo να δεις την "ιστορία"... ειδικά οι πληροφορίες για τους Σαραντάπηχους και την Δρακοσπηλιά είναι πολύ ενδιαφέρουσες!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

yunanΝέο Μέλος
29/11/2003, 16:49:28
Paidia epeidh piga ston Tsoutsouro to kalokairi xwris na exw diabasei tipota mexri tote gia ayton to mono pou exw na sas pw einai oti an antexetai thn odhghsh se a8lioys dromoys na pate na to deite giati aksizei. Twra apo apo apopsh metafysikhs exw akoysei polla gia tafoys gigantwn gia eisodo sthn koyfia gh kai alla polla. Twra an einia alh8eia 'h oxi den kserw phgente kai deite mhn akoute ti lene oi alloi.

YG. Den eimai taksidiwtikos praktoras , oyte exw symferonta apo to na paei kosmos ston Tsoutsoura

1.61803398874989484820458683436564...

ΠΑΥΛΟΣΝέο Μέλος
29/11/2003, 21:53:23

Αγαπητέ φίλε Grigorianos, για το χωριό Τσούτσουρος, θέλω να προσθέσω μια πληροφορία ως μικρή συμβολή στην έρευνα που κάνεις.

Πριν από μερικά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαϊου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. 'ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ' με τίτλο: Οι "Κυνηγοί" της μούμιας του Μίνωα. Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;
Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.
Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:

Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:
Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Οταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκερίμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.

ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ

Κάτω από αυτά τα έγκατα της γης κρύβεται ένας λαβυρινθώδης κόσμος. Κάπου στο κέντρο του είναι ο μεγάλος τάφος του μυθικού "κοσμοκράτορα Μίνωα". Πλάι του υπάρχουν ταριχευμένοι και άλλοι βασιλείς εκείνης της περιόδου κατ'αντιστοιχία των φαραωνικών πυραμίδων της Αιγύπτου. Στην είσοδο βρίσκεται μια τεράστια κληματαριά. Φτιαγμένη από χρυσάφι. Με χρυσό είναι επίσης φτιαγμένα τα τσαμπιά των σταφυλιών που κρέμονται απ'αυτήν.
Γύρω-γύρω έχουν φιλοτεχνηθεί χρυσά πουλιά με πάμπολλα διαμάντια. Ομως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Αλλωστε, οι θρύλοι δεν υποκύπτουν σε περιορισμούς. Στα σπλάχνα της ίδιας αυτής γης, βρίσκονται θαμμένα τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας. Δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού που προυπήρχε στα βάθη των αιώνων. Οι επιγραφές σε είδη γραμμικών γραφών είναι πολλές. Το ίδιο και οι αναπαραστάσεις. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ύπαρξη διαστημοπλοίων της εποχής. Οποιος καταφέρει να ερμηνεύσει τις γραφές θα γίνει κτήτορας επτασφράγιστων μυστικών, που ξεκινούν από την "απόλυτη πολεμική μηχανή" και τις δυνατότητες των εγκεφαλικών λειτουργιών και φτάνουν μέχρι το ελιξήριο της ζωής και τον "διαπλανητικό πολιτισμό"!
Οπως είναι φυσικό, όποιοι γίνονται δέκτες όλων αυτών των αφηγήσεων, η πρώτη αντίδρασή τους, είναι το ειρωνικό μειδίαμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις αναφορές, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης, έχει ήδη δώσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τελεί υπό τη συνεχή έρευνα των αρμοδίων επιστημόνων και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.
Ξαφνικά όμως γι αυτήν την "τρελή ιστορία" έδειξε ενδιαφέρον και ο διάσημος ερευνητής και πατριάρχης της θεωρίας των εξωγήινων επισκέψεων Εριχ φον Ντένικεν. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ταξίδεψε στην επίμαχη περιοχή της Κρήτης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που έδωσε στο ειδικό περιοδικό "Τρίτο Μάτι", ο Ντένικεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ξανάρθει στην Ελλάδα για έρευνες μαζί με συνεργάτες του και ένα μέρος του εξοπλισμού του. Ομως το "Τρίο Μάτι" προχωρά ακόμη περισσότερο και σημειώνει επί λέξει τα ακόλουθα:
Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Πολλοί ερευνητές και άνθρωποι του πνεύματος, σε όλον τον κόσμο, έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται με διάφορα "μυστικά", που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον ελληνικό χώρο, τα οποία σχετίζονται με αρχαίες τεχνολογίες, με μυθολογικές παραδόσεις αλλά και με την ειδική γεωδετική θέση του τόπου.
Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αναζητητές δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Εριχ φον Ντένικεν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη για να ερευνήσει κάποιο από αυτά τα "μυστικά". Υπάρχει μια περιοχή στη Νότιο Κρήτη όπου υποτίθεται ότι "κάτι" βρίσκεται θαμμένο εκεί, από την αρχαιότητα!! Ενας από τους λόγους της επίσκεψης του φον Ντένικεν στη μεγαλόνησο, είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αυτού του "μυστικού"...Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το ότι γι αυτό το θέμα έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον και οι ...ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συμβαίνει στη Νότιο Κρήτη; Ας ελπίσουμε ότι ο δαιμόνιος κύριος φον Ντένικεν θα θελήσει να μας το αποκαλύψει στο επόμενο βιβλίο του.

Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" την αρχική ιστορία που προαναφέρθηκε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα "αυτοδίδακτων ερευνητών" που υποστηρίζει ότι έχει βρει τη δίοδο που μπορεί να οδηγήσει στο μεγάλο τάφο του "κοσμοκράτορα". Η ομάδα αυτή απευθύνεται επί χρόνια σε σημαντικούς παράγοντες της επιστημονικής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς όμως να βρεί κάποια ανταπόκριση. Η ίδια αυτή ομάδα μιλά για αρχαιολογικά ευρήματα, που όταν έρθουν στο φως θα είναι πολύ πιο σημαντικά από την ...Ακρόπολη!!!
Ο δήμαρχος του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσούτσουρος) κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, λέει: "Είναι αλήθεια ότι ακούγονται πολλά. Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι ευχάριστοι στα αυτιά, γι αυτό και διαδίδονται εύκολα. Πέρα όμως και ανεξάρτητα από όσα ακούγονται, η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Απ'ότι γνωρίζω υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν διασυνδέσεις του Μινωϊκού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ευρήματα που χρονολογούνται σε πάνω από 2.000 χρόνια προ Χριστού. Παλαιότερα, σε μια σπηλιά στον Τσούτσουρο, είχαν βρεθεί αρχαία αντικείμενα. Ολα αυτά είναι σε γνώση των αρχαιολόγων και του υπουργείου Πολιτισμού".
Εκείνο που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν τελικά όλη αυτή η "τρελή ιστορία της Κρήτης" θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφεί "ένα ακόμη συναρπαστικό παραμύθι" από τον κ. Ντένικεν.

Αυτά το 1996, πριν από 7 χρόνια. Το 2000 κυκλοφόρησε στη χώρα μας το βιβλίο του κ. Ντένικεν "Στο όνομα του Δία", ένα ανούσιο με πολλά λάθη βιβλίο, όπου ο κύριος ερευνητής μιλά για την Μινωϊκή Κρήτη, αλλά δεν γράφει λέξη για το μυστηριώδες χωριό Τσούτσουρο...
Τώρα βλέπουμε αρκετά αόριστα περί μυστικών στρατιωτικών βάσεων, πειραμάτων κλπ. Φίλοι μου, όπως όλα τα μυστήρια, έτσι κι αυτό έχει τις σωστές δόσεις ασάφειας, υπαινιγμών, φημών και βέβαια ότι χρειάζεται για να φουντώσει η φαντασία (μήπως κι η προσδοκία μας;) μέσα μας...
Ορισμένα ερωτήματα που παραπέμπουν σε περαιτέρω έρευνα:
1. Τι ακριβώς είναι σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού;
2. Εχει γίνει έκτοτε κάποια επιστημονική ανακοίνωση;
3. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι κάτοικοι ή οι αρχές της περιοχής;
4. Υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα σημαντικά ευρήματα;
5. Εχει γραφτεί από τότε κάτι πάνω στο θέμα;
6. Οι πολιτικοί του νησιού γνωρίζουν κάτι σχετικό; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αγάπη της στο νησί και το ιστορικό του παρελθόν. Εχει γνώση του συγκεκριμένου χώρου και των μυστηρίων του;

Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία για περισσότερη ανάλυση και έρευνα.
Φιλικά...Παύλος

ΠΑΥΛΟΣ

GRIGORIANOSΜέλος
05/12/2003, 19:22:45
ΠΑΥΛΟ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ

ΜΑ...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ....

ΠΑΥΛΟΣΝέο Μέλος
06/12/2003, 12:42:32

Φίλε Grigorianos, το σχόλιό σου, πάνω στα γραφόμενά μου, ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά ακόμη, όπως καταλαβαίνεις τροφοδοτεί την δίψα μας για ενημέρωση...Αναρωτιέμαι, αν είναι εύκολο να μας πεις κάποια παραπάνω πράγματα...Εάν υπάρχουν προβλήματα (αλήθεια ποια;), μπορείς, εφόσον το επιθυμείς να μου γράψεις προσωπικά, αν και η δημόσια κατάθεσή τους θ'ανοίξει το δρόμο και για άλλες προσθήκες και θα δικαιώσει τον προορισμό του forum που άνοιξες...
Αναμένω...φιλικά ΠΑΥΛΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ

GRIGORIANOSΜέλος
01/06/2004, 08:15:48
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ.
ΜΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΣΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΙΤΑΤΟ ΤΟΥ (ΣΤΑΝΗ) ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΡΙΓΥΡΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ""ΜΙΝΩΑ"" ΕΚΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ" ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΜΙΝΩΑ" ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟΣ. ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ "ΑΓΝΟΙΑ" ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ (ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΒΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΟΛΥ, ΤΙ Ή ΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ).

ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΥ ΑΡΑΞΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΟΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΗΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΩΝΗ ΟΛΛΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ.

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΑΡΓΙΑΣ) ΗΤΑΝ ΕΞΙ ΚΟΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΝ (ΚΛΟΥΒΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ. ΑΡΑΞΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΜΕΡΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΩΡΕΣ. ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΤΖΑΜΙ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΗΤΕΣ GAYGER ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΙΑ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΧΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΣΤΑ ΚΡΗΤΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΗΝΤΑ ΚΟΙΤΑΤΖΕΙΣ ΕΣΥ?", ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ "ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ" ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ "ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΑΞΙ?". ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ "ΦΥΣΙΚΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ" ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΙ. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑ Ο ΞΕΝΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΤΑΖΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ GAYGER.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ, ΕΙΔΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ, ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΤΟΥ ΚΑΘΙΣΑΜΕ, ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΩ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ, (ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ).
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ Θ Α Η Θ Ε Λ Α Ν Α Ξ Ε Ρ Ω .

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ?

ΤΙ Ή ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ?

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ?

Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ω Π Ο Λ Υ
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΠΗΛΙΑ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ)..