ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προβλήματα σχετικά με τα Forums ... - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Προβλήματα σχετικά με τα Forums ... - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Admin17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
30/12/2001, 07:24:09
Αγαπητοί επισκέπτες εάν συναντήσετε οποιαδήποτε προβλήματα σχετικά με την εγγραφή σας στα Forums ή με την πλοήγησή σας σ'αυτά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Αυτή τη στιγμή τα Forums συζήτησης βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση και η δική σας συμβολή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εάν επιθυμείτε να αλλάξετε το password που σας έχει σταλεί με την αυτοματοποιημένη διαδικασία ή οποιοδήποτε άλλο από τα στοιχεία μέλους σας μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας το "Προφίλ" από το Menu των Forums.

----------------------------------------------------------
Προσθήκη(Κυριακή 1 Μαΐου - "3,3 χρόνια μετά")

Εννοείται φυσικά, πως οι Ομάδες Συζήτησης έχουν βγει από
τη "δοκιμαστική φάση" εδώ και πάρα πολύ καιρό...
Admin
----------------------------------------------------------

Ydroxoos25Μέλος
24/04/2005, 06:37:56
Αυτό είναι το πρώτο topic που είναι ξεκλείδωτο???

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"

Edited by - Ydroxoos25 on 24/04/2005 06:38:50

Edited by - Ydroxoos25 on 24/04/2005 06:39:18

25/04/2005, 16:53:42
Βρε τι κάνουν οι ανασκαφές!
Τώρα να βρεις και τα πρώτα μέλη!

Πάντως από τα κλειδωμένα, μπορείς να βρεις και μικρούς θησαυρούς...
Screensaver - "Οι Δάσκαλοι Σοφίας"

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

28/04/2005, 09:56:21
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις στα τεχνικά θέματα του φορουμ θα ήθελα να με ενημερώσεται εαν έχω τη δυνατότητα να αλλαξω τον τίτλο σε ένα τόπικ που έχω ανοίξει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

29/04/2005, 08:46:47
Φίλε ANAΣΤΗΜΕΝΕ,
quote:

Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις στα τεχνικά θέματα του φορουμ θα ήθελα να με ενημερώσεται εαν έχω τη δυνατότητα να αλλαξω τον τίτλο σε ένα τόπικ που έχω ανοίξει.

Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να αλλάξεις τον τίτλο ενός topic αλλά μόνο το περιεχόμενό του και αυτό σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (3 ωρών από την ώρα σύνταξης του αρχικού κειμένου).

Φιλικά

MozΜέλος
29/04/2005, 13:23:48
quote:

Αγαπητοί επισκέπτες εάν συναντήσετε οποιαδήποτε προβλήματα σχετικά με την εγγραφή σας στα Forums ή με την πλοήγησή σας σ'αυτά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Αυτή τη στιγμή τα Forums συζήτησης βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση και η δική σας συμβολή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Admin, το σημαντικότερο-κατ' εμέ- πρόβλημα είναι ο κατάλογος θεμάτων που είναι μακρύς και «τοιουτοτρόπως διευθετημένος» (μανιτάρια φυτρώνουν συνεχώς, άνευ λόγου και ουσίας), με αποτέλεσμα και η έρευση να είναι δυσχερής και να προσπερνιούνται από τους αναζητητές/αναγνώστες καλύτερα και ουσιωδέστερα -πάντα, κατ' εμέ- θέματα (που είναι αρκετά, παρότι παλιά).
Περί δοκιμαστικής φάσης, θα ζητήσω να αποσαφηνίσεις (διότι σαν χρησμός Πυθιακός μου φάνηκε.)

Να είσαι καλά
Shukran, κι ελπίζω να συνέβαλα.
Moz

01/05/2005, 22:17:48
Το ότι κάποια Μέλη θα επέλεγαν να απαντήσουν σε αυτό το πρώτο(πολύ πιθανώς - δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος) "ανοιχτό" Θέμα Συζήτησης τρεισήμισι σχεδόν χρόνια μετά τη δημιουργία του είναι σίγουρα κάτι πέρα από κάθε προσδοκία και οπωσδήποτε ένα πιθανό πεδίο... για διερεύνηση!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχουν υπάρξει... προβλήματα από εκείνη την αρχική στιγμή!!

Πάντως πλέον υπάρχει και μία "προσθήκη" στο αρχικό μήνυμα, που δηλώνει σαφώς(μαζί με την ημερομηνία συγγραφής που ήταν, ούτως ή άλλως, εμφανής και από πριν - ) πως η... "δοκιμαστική φάση" έχει παρέλθει!

Moz, σχετικά με τον "κατάλογο των θεμάτων" έχεις σημαντικό ποσό δίκιου! Τα Θέματα, πέρα από τις περιοδικές ανακατανομές που υφίστανται, θα αναδιοργανωθούν σε μεγάλο βαθμό: καινούργιες Θεματικές Κατηγορίες, πολλά καινούργια Forums, υπο-Forums, καλύτερη/λειτουργικότερη προβολή και ανάδειξη σημαντικών και αξιόλογων Συζητήσεων, απενεργοποιήσεις και αρχειοθετήσεις σε ειδικούς χώρους "Βιβλιοθηκών" αρκετών ανενεργών Θεμάτων κ.ο.κ.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

MozΜέλος
02/05/2005, 00:28:14
quote:

Moz, σχετικά με τον "κατάλογο των θεμάτων" έχεις σημαντικό ποσό δίκιου! Τα Θέματα, πέρα από τις περιοδικές ανακατανομές που υφίστανται, θα αναδιοργανωθούν σε μεγάλο βαθμό: καινούργιες Θεματικές Κατηγορίες, πολλά καινούργια Forums, υπο-Forums, καλύτερη/λειτουργικότερη προβολή και ανάδειξη σημαντικών και αξιόλογων Συζητήσεων, απενεργοποιήσεις και αρχειοθετήσεις σε ειδικούς χώρους "Βιβλιοθηκών" αρκετών ανενεργών Θεμάτων κ.ο.κ.

Admin, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Ευχές για δημιουργική/εποικοδομητική και με χαρά πλεύση.
Moz

dancing verumΜέλος
05/05/2005, 02:16:18
ειχα στείλει ενα e'mail να ρωτήσω κάτι αλλά δεν έλαβα απάντηση ποτέ...Είχε να κάνει με μια φωτογραφία μου,πώς θα μπορούσα νατη βάλω στο profil με τα στοιχεία μου.Προσπάθησα να βρω από άλλα forums του esoterica,αλλά μάλλον δεν κατάλαβα και πολλά...τσακωμένος με την τεχνολογια

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...

05/05/2005, 09:14:10
Φίλε Jejeje σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Εύχομαι οι τεχνικές ευκολίες που θα προσφέρουν αυτοί οι περιορισμοί να είναι μεγάλες, έτσι ώστε να δικαιολογούν την έλλειψη δυνατοτήτων προς τα μέλη.

Και θεωρώ μια βασικότατη δυνατότητα την επεξεργασία των απόψεων μας.

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

05/05/2005, 09:49:04
Αγαπητέ φίλε dancing verum έγραψες,
quote:

ειχα στείλει ενα e'mail να ρωτήσω κάτι αλλά δεν έλαβα απάντηση ποτέ...Είχε να κάνει με μια φωτογραφία μου,πώς θα μπορούσα νατη βάλω στο profil με τα στοιχεία μου.Προσπάθησα να βρω από άλλα forums του esoterica,αλλά μάλλον δεν κατάλαβα και πολλά...τσακωμένος με την τεχνολογια

Θα απαντήσω στο ερώτημά σου επισυνάπτοντας μία σχετική απάντηση που είχα δόσει σε κάποιο άλλο μέλος. Ελπίζω να σε βοηθήσει.

quote:

1) Υπογραφή (ψηφιακή) μπορείς να εισάγεις μέσω του προφίλ σου. Για να το κάνεις αυτό κάνε κλικ στον σύνδεσμο "Προφίλ" που βρίσκεται στο πάνω-δεξί μέρος της σελίδας. Αφού επιβεβαιώσεις το password θα ανοίξει μία σελίδα όπου υπάρχει η επιλογή "Υπογραφή (ψηφιακή)". Στο πεδίο αυτό μπορείς να εισάγεις την υπογραφή σου η οποία (αν φυσικά το επιθυμείς) συμπεριλαμβάνεται στο τέλος κάθε μηνύματός σου.

2) Για να εισάγεις μία ψηφιακή εικόνα στο forum πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία εντολή του κώδικα forum η οποία έχει τη σύνταξη:

['img]http://www.domain.gr/mypicture.bmp['/img]

Σε περίπτωση που τη χρησιμοποιήσεις μη λάβεις υπόψη σου τα ' που έχω τοποθετήσει μπροστά από το img tag (στην αρχή και στο τέλος).

3) Βάσει των ανωτέρω μπορείς να θέσεις μία εικόνα σαν τμήμα της ψηφιακής υπογραφής σου και να εμφανίζεται σε κάθε μήνυμά σου.

Φιλικά

undeafetedΜέλος
12/05/2005, 17:57:10
η απορια μου δεν ειναι τοσο σχετικα με τα φορουμ αλλα με τα μελη.πως γινετε καποιος συντονιστης η διαχειριστης και καθως στελνεις πιο πολλα μηνυματα ανεβαινεις βαθμιδες.ποιο ρολο παιζει αυτο?

dark banishing

13/05/2005, 00:18:06
Γειά σου undeafeted.

Μπορείς να διαβάσεις μερικά πράγματα για τους συντονιστές στα θέματα:

Δημιουργία "Ομάδας Συνεργατών των Forums - Συντονιστών"

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Εάν θέλεις, μπορείς να γράψεις και στα εκεί θέματα.

Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην κατηγορία:

!! Νέα των Forums !!

Εκεί, θα δεις όλες τις ανακοινώσεις, που αφορούσαν ή αφορούν αναθέσεις συντονιστικού έργου.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

undeafetedΜέλος
14/05/2005, 17:32:11
thanks.

dark banishing

27/05/2005, 14:48:25
quote:
Έρχομαι λοιπόν εγώ η αδίστακτη κ ερωτώ: Γιατί δεν μπορώ να κάνω login στα forums;;
Βάζω το όνομα μέλους, το password κ μου βγαίνει το γνωστό μηνυματάκι που μιλάει περί επιτυχίας αλλά με το που κάνει το "επιστροφή στα forums" είμαι πάλι στο μηδέν. Το παλεύω εδώ κ δύο μέρες κ προκοπή δεν βλέπω// αρχίζω να ψιλοπαρανοώ κ να πιστεύω πως το "περί επιτυχίας" το βάλατε για να με χλευάσετε προ-σω-πι-κά!! Επειδή είναι πολύ κουραστικό να κάνεις login στο "κουτάκι" της απάντησης κ επειδή μ'αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να διορθώσεις απάντηση που έχεις ήδη στείλει κ επειδή αν είσαι κ λίγο χαζοβιόλα κάθεσαι κ γράφεις 2 ώρες κ μετά πατάς "αποστολή" αλλά έχεις ξεχάσει να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου πάνω-πάνω κ η απάντηση χάνεται κ γίνονται τα νεύρα σου κουρέλια, ΜΗΠΩΣ μπορείτε να με βοηθήσετε;
Eυελπιστώ στην συμπαράστασή σας γιατί η σχέση μου με το τσιγάρο είναι ήδη αρρωστημένη κ που αλλού να βρω παρηγοριά;

Αυτά κ καλό σας απόγευμα...

27/05/2005, 15:10:25
---την γνωστή διαδικασία με τα cookies, trusted sites κτλ. την έχω ήδη κάνει...
28/05/2005, 17:12:26

Γεια σου Valnta!

Όπως θα βλέπεις και από την παραπάνω εικόνα τα στοιχεία εισόδου σου στα Forums λειτουργούν κανονικά(έκανα την απαραίτητη δοκιμή πριν από λίγο...).

Όπως λοιπόν σε όλες τις περιπτώσεις τέτοιου τύπου σαν αυτήν που περιγράφεις, το πρόβλημα συνδέεται, όπως φαίνεται, με θέματα Cookies, Temporary Internet files κ.ο.κ. Συνήθως δημιουργείται όταν από τον ίδιο υπολογιστή γράφουν στα Forums περισσότεροι του ενός άνθρωποι και κάποια στιγμή κατά τις διαφορετικές αυτές Εισόδους παραμένει επιλεγμένο το "Φύλαξη Password". Μερικές άλλες φορές σχετίζεται και με τον χειρισμό των Προσωρινών Αρχείων της Cache από τον Browser του χρήστη(π.χ. Internet Explorer).

Θα πρότεινα δύο πιθανές διαδρομές για τη λύση του προβλήματος:

Α. Διαγραφή των Cookies και των Temporary Internet files μέσω των εργαλείων που παρέχονται από τον Browser(menu: "Tools"/"Εργαλεία"). Είναι καλύτερο εκείνη τη στιγμή που γίνεται αυτή η διαδικασία να βρίσκεται ανοιχτό μόνον ένα παράθυρο του Internet Explorer(συνήθως με αυτόν τον Browser δημιουργούνται τα περισσότερα - σε συντριπτική πλειονότητα - προβλήματα) ή ακόμη και να μην είναι ανοιχτό κανένα παράθυρο! Το τελευταίο είναι εφικτό μέσω των ρυθμίσεων "Internet Options"/"Επιλογές Internet" του "Control Panel"/"Settings"/"Ρυθμίσεων" των Windows(εάν μιλάμε γι'αυτά φυσικά... ).
Σε οποιαδήποτε περίπτωση μετά την διαγραφή θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα του Internet Explorer και προτείνεται ακόμη και επανεκκίνηση του υπολογιστή!

Το πιθανότερο είναι ότι μετά από την διαδικασία αυτή τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, ίσως λόγω κάποιων επιμένοντων "σφαλμάτων" χειρισμού από τον Browser των αρχείων που θέλουμε να "ξεφορτωθούμε" αυτά να μην διαγράφονται επαρκώς. Οπότε μπορεί κάποιος να επιλέξει την λύση των προγραμμάτων 3ων κατασκευαστών που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα. Ένα ενδιαφέρον(και Freaware !) πρόγραμμα είναι το IECacheViewer. Μπορεί κανείς να το "κατεβάσει" από τη σελίδα http://www.lanesoft.com/download.htm (την "Advanced" έκδοση που σε 15 ημέρες "περιορίζεται" στις βασικές επιλογές του προγράμματος που όμως περιλαμβάνουν την διαγραφή των Cookies και των Temporary(Cached) files). Με αυτό το πρόγραμμα(και με άλλα αντίστοιχα) δε μπορούν να διαγραφούν επιλεκτικά όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το site (www.)esoterica.gr καθώς και τo/τα Cookies @(www.)esoterica.gr/forums, επομένως μπορεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω προγράμματος εξαρχής.

Β. Χρήση του "αντίπαλου δέους", ονόματι Firefox(ή και του Opera) αντί του Internet Explorer(και τα 2 αυτά προγράμματα είναι συμβατά με τα επίσημα πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού W3C - υπεύθυνου για την προτυποποίηση και την εξέλιξη του Web - σε αντίθεση με τον Φυλλομετρητή της Microsoft)!

Ελπίζω πραγματικά, Valnta, να βοήθησα με τις παραπάνω πληροφορίες.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"