ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αγνοών34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
αγνοώνΜέλος
17/11/2005, 18:01:04
Πολύ καλά τα λες φίλε ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ,
συμφωνώ με τις ερμηνείες που δίνεις-
από εσένα
παίρνω την αφορμή να πω στο φίλο SCHWABE,
τον οποίο εγώ προσωπικά εκτιμώ για τις γνώσεις του,
ότι ούτε κι εγώ είμαι βαλτός κλπ,κλπ,
απλά θεωρώ ελαχιστοποίηση ολόκληρων φιλοσοφικών θέσεων,
το να απορρίπτουμε κάτι,απλά και μόνο επειδή αυτό το
"κάτι" δεν έχει τη σωστή αντιπροσώπευση ανάμεσά μας.
Συμφωνώ πολές φορές κι εγώ με τα λεγόμενα του SCHWABE,
όχι πάντα, αλλά αρκετά συχνά,
αλλά αυτή τη φορά νομίζω ότι υπερ-ισχύει ο εγωισμός του
και δεν του επιτρέπεται να δει το αυτονόητο.
Δηλαδή,φίλε μου SCHWABE,στην περίπτωση που εξετάζεις
σ'αυτό το τόπικ,
η απάντηση είναι προφανέστατη και δεν είναι πρωτότυπη.
Είναι όμως παρουσιασμένα με έναν τρόπο που ίσως δεν ηχεί καλά
στα αυτιά σου.
Ίσως θα έπρεπε που και που να το παραβλέπεις αυτό !
17/11/2005, 20:28:28
ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

ΕΛΑΧΙΣΤΕ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΟΣ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
ΕΑΝ ΕΘΕΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ
ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ.

ΦΙΛΙΚΑ

MELETHTHS

Just_A_ManΜέλος
17/11/2005, 23:40:52
quote:

ο just a man και οι λοιποί αγαπητοί συνομιλητές
θέλουν τον θρίαμβο της εκκλησίας και μισούν όλους τους μη ΧΟ
και όλοι μπορούμε να πάμε να πέσουμε στο γκρεμό ευτυχισμένοι.
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω την τάση να φορτώνουμε το φόρουμ με τόσο άχρσητες πληροφορίες,διαμάχες,παραπομπές,βρισίδια,ειρωνείες κλπ.
Γιατί ρε γαμώτη μου ?

αγνοών,

Σε βλέπω άνθρωπο με λεπτά συναισθήματα και γεμάτο αγάπη. Πάντως προσωπικά δεν θα ήθελα να πέσει κανένας σε κανένα γκρεμό.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να μην υπάρχει ούτε μια ψυχή στην κόλαση.

Αλλά είμαι σίγουρος εαν τελικά, εμάς τους δύο, μας βάλει ο Τριαδικός μας Θεός στην Κόλαση, πιστεύω ότι με την Αγάπη μας, θα την κάνουμε παράδεισο.

Να είσαι σίγουρος ότι όποιος έχει τον Ιησού στην καρδιά του, δεν χαίρεται με τον συνάνθρωπο του, όταν δεν είναι κοντά στον Ιησού.

Να είσαι καλά,

just a man.

999

Just_A_ManΜέλος
17/11/2005, 23:42:34
Ελάχιστε,

Σε ευχαριστούμε για τα τόσα όμορφα μας παρέθεσες. Ήταν ουσιαστικά.

Σε ευχαριστούμε.

Να είσαι καλά,

just a man.

999

Just_A_ManΜέλος
17/11/2005, 23:44:31
quote:

40 μέρες νηστεία είναι αβάσταχτη.
4 ημέρες για μας είναι ικανές να κόψουν κάποιο πάθος, όπως τη χοληστερίνη, το κάπνισμα, την κακή αυτοεκτίμηση του εαυτού μας ότι πρέπει να μισούμε να είμεθα αλαζόνες, να κάνουμε αυτό και όχι το άλλο.

dimitris2,

Αν κατάλαβα καλά το τελευταίο ότι :

4 ημέρες για μας είναι ικανές να κόψουν κάποιο πάθος,

Θα έλεγα ότι μάλλον δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δύσκολο το βλέπω. Είναι μια προσωπική εκτίμηση. Μόνο σε κάποιες εξαιρέσεις θα μπορούσε να συμβεί και με συγκριμένο πάθος.

Να είσαι καλά,

just a man.

999

Edited by - Just_A_Man on 17/11/2005 23:50:13

Just_A_ManΜέλος
17/11/2005, 23:46:57
quote:

ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΥΣΟΥΝ ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ.
MELETHTHS

MELETHTHS,

Τη να το κάνεις το Χρυσό ρολόι, όταν δεν υπάρχει αρχή και τέλος στο χρόνο. Και αν νομίζουμε ότι υπάρξει, ας μας πει και εμάς κάποιος ποια είναι η αρχή και ποιο το τέλος του χρόνου.

Άσε που με τον ανθρώπινο χρόνο μας, είναι το μόνο που όταν το χάσουμε δεν μπορούμε να το αναπληρώσουμε με τίποτα.

Να είσαι καλά,

just a man.

999

Just_A_ManΜέλος
18/11/2005, 00:07:37
Schwabe,

Σημασία και το νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε, και όχι να τσακωνόμαστε αν αυτό που αισθάνεται ο καθένας μας σαν αλήθεια είναι το σωστό η όχι.

Εξάλλου το μόνο που θα πάρουμε μαζί μας όταν ανεβούμε στον ουρανό είναι η αγάπη που μοιραστήκαμε με τους συνανθρώπους μας.

Μια επιθυμία του Μέγα Αλέξανδρου ήταν, όταν θα πεθαίνει, στο φέρετρο, να του άφηναν τα χέρια απέξω να κρέμονται. Και αυτό για να δει ο κόσμο ότι τίποτα δεν πήρε μαζί του.

Ο λόγος που σου γράφω είναι για να μην νομίζει ότι σε αγνοώ.

Θα απαντήσω και στο τελευταίο σου μήνυμα. Απλά θέλω λίγο χρόνο. Οι δραστηριότητες μου, δεν αφήνουν πολύ χρόνο για συμμετοχή στο forum. Δυστυχώς.

Θα επανέρθω σύντομα.

Να είσαι καλά,

just a man.

999

VELISSARIOSΜέλος
18/11/2005, 13:52:51
Καλο ειναι να μην κρινουμε κανεναν εδω γινεται ενας διαλογος και θελουμε ολοι μας να βγουνε καποια συμπερασματα χρησιμα.Ο Σβαμπε ειναι γνωστο για τις γνωσεις που εχει πανω στις θρησκειες και την χαλιναγωγηση των ανθρωπων απο αυτες και πιστευει (και καλα κανει )πως εδω του δινεται ενα βημα να μιλησει για αυτα.Τωρα αυτο δεν σημαινει πως ολοι εχουμε τον ιδιο τροπο να εκφραστουμε η την ιδια μεταδοτικοτητα.Σημασια δεν εχει ο καθενας μας να καταλαβει και να παραδεχτει δημοσιος αυτα τα οποια ισως να ειχε σφαλει αλλα να υπαρξει αντιλογος που θα σπρωξει και τις δυο πλευρες στην εξευρεση στοιχειων και συμπερασματων.
Υ.Γ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΣΒΑΜΠΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΕΝΙΩΣΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
ΦΙΛΙΚΑ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

Just_A_ManΜέλος
18/11/2005, 14:48:45
quote:

Καλο ειναι να μην κρινουμε κανεναν εδω γινεται ενας διαλογος και θελουμε ολοι μας να βγουνε καποια συμπερασματα χρησιμα.

VELISSARIOS,

Θα έλεγα ότι μάλλον όλοι αυτό επιθυμούμε. Να μην κρίνουμε κανένα παρά μόνο να διακρίνουμε τα διάφορα νοήματα με σεβασμό. Γιατί αυτό είναι μια παράμετρος της αγάπης.

Αλλά τελικά λειτουργούμε όλοι κατά αυτό τον τρόπο η όχι ?
Και όταν δεν λειτουργούμε, τη είναι αυτό που μας ωθεί στο λειτουργήσουμε έτσι?
Μήπως είναι ο φόβος για το αν θα μας αποδεχτούν για αυτό που πρεσβεύουμε ?
Και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με όλους μας.

Να είσαι καλά.

Just …

18/11/2005, 16:34:03
quote:
Θα έλεγα ότι μάλλον δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δύσκολο το βλέπω. Είναι μια προσωπική εκτίμηση. Μόνο σε κάποιες εξαιρέσεις θα μπορούσε να συμβεί και με συγκριμένο πάθος.

Ισχύει για την λαιμαργία το συγκεκριμένο.
Για το κάπνισμα και άλλα τέτοια πάθη δεν ισχύει.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

18/11/2005, 19:51:17
dimitris2:
«Ο Χριστός μίλησε με παραβολές.
Η καινή διαθήκη έχει συμβολισμούς.
Διάβολος είναι αυτός που διαβάλλει την αλήθεια.
Δεν είναι αναγκαστικά πνεύμα…»

Κατά την ταπεινή μου άποψη μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Μακάρι, ωστόσο, να το έβλεπαν και πολλοί άλλοι έτσι…..

18/11/2005, 20:08:26
αγνοών:
«Το καλό είναι ότι έν-θεοι και ά-θεοι,
έναν κοινό "εχθρό" έχετε:τους Εβραίους.»

Πρώτον, Ένθεοι είναι όλοι, καθώς Άθεος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ερμηνεία στο περί «Θεού» ανήκει αποκλειστικά στους εραστές του δυισμού.

Δεύτερον, προσωπικά δεν έχω τους Εβραίους ως «εχθρούς». Ως εχθρό έχω τον θρησκευτικό ρατσισμό και μια πίστη για την μισαλλόδοξη σωτηρία του τομαριού μας.

Και λέω μισαλλόδοξη, διότι ΑΥΤΗ η πίστη τοποθετεί όρους και προϋποθέσεις, χωρίζει και ανταμείβει, υποβαθμίζοντας το άγνωστο σε μια θεολογική εμποροπανήγυρη.

αγνοών:
«..τα συμπεράσματα έτσι κι αλλιώς βγήκανε,εσύ μισείς και θέλεις να πεθάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι ΧΟ,άσχετα αν σ'αυτούς περιλαμβάνονται..»

Εάν αυτό είναι αστείο, τότε είναι κακόγουστο. Εάν πρόκειται για «σοβαρό συμπέρασμα», τότε μάλλον κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

αγνοών:
«..απλά θεωρώ ελαχιστοποίηση ολόκληρων φιλοσοφικών θέσεων,
το να απορρίπτουμε κάτι,απλά και μόνο επειδή αυτό το
"κάτι" δεν έχει τη σωστή αντιπροσώπευση ανάμεσά μας.»

Τι είναι αυτό που αποτελεί φιλοσοφική θέση από τα κείμενα των όσων σχολιάζω? Εάν είναι φιλοσοφικές απόψεις, τότε να το δηλώσουμε ξεκάθαρα, και αντίστοιχα να αναζητήσουμε το νόημα πίσω από ΤΟΝ ΜΥΘΟ.

Εάν είναι «εξ αποκαλύψεως» Λόγος, τότε αποτελεί θέσφατο και δογματική κοσμοθεώρηση.

ΤΙ είναι λοιπόν, και ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα για την όποια παρέκκλιση από τις γνωστές θεολογικές θέσεις?

18/11/2005, 20:21:49
MELETHTHS:
«ΠΑΙΔΙΑ Ο schwabe ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ,
[ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ]»

Στάθη, καιρός να σοβαρευτείς.

Εσύ έχεις μάθει να «αναλύεις» με τα γυαλιά του Χιλιασμού, να «ερμηνεύεις» σύμφωνα με τη σχολή των μαρτύρων του Ιεχωβά, και τέλος να προσθαφαιρείς όπου και όπως μας βγαίνει το παραμύθι.

Το παιχνίδι αυτό, καλά θυμάσαι, το έχουμε παίξει πάμπολλες φορές παλαιότερα. Τώρα, στο παρόν, άλλο είναι το θέμα Στάθη…..

Και επειδή το 2012 θα έρθει και θα παρέλθει, και κάποιοι τζάμπα θα έχουμε φάει το εφάπαξ τους, προσπάθησε επιτέλους να διαχωρίσεις το θρησκευτικό ιδεολόγημα των τοπικών αναγκών από τον μύθο.

Όλα καλά…..«αδελφέ»??

Just_A_ManΜέλος
19/11/2005, 01:40:18
Schwabe,

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω στο μήνυμα της 15/11/2005, 22:16:32
αλλά δυστυχώς πάντα ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι ο ανθρώπινος χρόνος.

Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω με πιο τρόπο θα μπορούσα να εκφράσω κάποιες σκέψεις χωρίς να σε προβληματίσουν. Και το λέω αυτό γιατί, τι να το κάνω να λέω αυτό που αισθάνεται η καρδιά μου και να χαλάει τον οποιαδήποτε συμμετέχει στην συζήτηση. Αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό σαν πρόβλημα και δεν έχει να κάνει με τους συμμετέχοντες. Ίσως τελικά θα ήταν και καλύτερα η μη συμμετοχή μου.

Εξάλλου οι συζητήσεις που γίνονται, το θεωρό σαν αυτονόητο, ότι δεν είναι κηρύγματα σε μια διαδικασία για να κερδίσουμε κάποιον σε αυτό που πρεσβεύουμε.

Μια και από ότι βλέπω όλοι εδώ μέσα είμαστε πιο κατασταλαγμένοι ο καθένας στην πορεία που ακολουθεί.

Και ούτε πάλι γίνονται σε βοήθεια προς την σωτηρία κάποιας ψυχής. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Εδώ δεν ξέρουμε όλα αυτά που κάνουμε αν τελικά θα σωθούμε οι ίδιοι. Πόσο μάλλον για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τις τελευταίες σκέψεις που θα ήθελα να προσθέσω είναι:

quote:

Schwabe:
Θα έλεγα, ότι η απάντηση αυτή γεννά πολλά περισσότερα ερωτηματικά από ότι η σιωπή.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τη εννοείς με την λέξη σιωπή. Όλοι μας έχουμε ερωτηματικά. Μέχρι να φτάσουμε στο πλήρωμα της μέγιστης Πιστής κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Όταν φτάσουμε στην μέγιστη Πίστη (που και αυτή είναι μια δωρεά του θεού) τότε δεν υπάρχουν ούτε ερωτηματικά ούτε έχουμε την ανάγκη της γνώσης.
Υπάρχει μόνο η Θεία Πρόνοια στην Συνείδηση μας. Προσωπική εκτίμηση και αυτό.

quote:

Schwabe:
Just A Man:
«Η μεγαλύτερη ελευθερία που μας έδωσε είναι να τον Σταυρώσουμε τον Θεό. Μήπως θέλουμε και μεγαλύτερη?»

Εννοείς δηλαδή ότι…μας έδωσε το δικαίωμα να παίξουμε??

Διότι, και εφόσον τίποτα ως Θεός δεν δύναται να πάθει, ήξερε ότι η οποιαδήποτε ταλαιπωρία μιας προσωρινής σάρκας δεν θα άλλαζε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, και επομένως η ανθρώπινη επέμβαση ήταν εκ των πραγμάτων μοιρολατρική κι άνευ ουσίας.

Αυτό είναι η «ελευθερία» που δίνει ο Θεός κατά την άποψη σου φίλτατε?

Σε ότι έχει να κάνει με την Σταύρωση, αν δεν πονούσε η ανθρώπινη φύση του Ιησού σε κάθε καρφί όταν έμπαινε στο σώμα του Χριστού μας, τότε θα ήταν Θέατρο. Προσωπική εκτίμηση είναι, ότι, τον ένοιωσε για τα καλά τον πόνο από κάθε καρφί.!

Και όχι μόνο και αυτός. Κάτι που η καρδιά μου ακόμα αισθάνεται, και είναι κάτι πολύ προσωπικό και αυτό είναι ότι, την στιγμή που έμπαινε το κάθε καρφί στο χέρι του Ιησού, ένιωθε τον πόνο και ο Ουράνιος Δημιουργός και Πατέρας μας και το Παν Άγιο Πνεύμα.

Ναι φίλε μας, το λέω ελευθερία. Αλλά δυστυχώς αυτό ήταν το κακό πρόσωπο της ελευθερία των ανθρώπων, και όχι του Θεού.

quote:

Schwabe:
Just A Man:
«Ο Θεός έχει μόνο μία αδυναμία. Και αυτή είναι το αυτεξούσιο που μας έχει δώσει.»

Δεν υπάρχει αυτεξούσιο υπό την χριστιανική θρησκεία.

Όταν η τελική κρίση βρίσκεται στα χέρια Του, όταν ΟΛΑ θα κριθούνε, τότε πρόκειται για «αυτεξούσιο» υπό αίρεση και ημερομηνία λήξης.
Απλά, πρόκειται για τον χώρο που έχει αφήσει η ιερατική ερμηνεία ώστε να δικαιολογεί τις διδαχές των κειμένων που έχουνε αναγάγει σε «Λόγο Θεού».

Συχωρήστε με φίλοι μου για αυτό που θα πω.

Λέει ο φίλος μας ότι δεν υπάρχει αυτεξούσιο μέσα στην Ορθοδοξία.

Προσωπικά, που την ζω από κοντά την Ορθοδοξία, θα έλεγα ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό διακρίνω μάλλον να υπάρξει ασυδοσία, και όχι δέσμευση της ελευθερίας. Δυστυχώς.

Είναι αλήθεια, ότι όσοι είναι ορθόδοξοι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη !!! ,απλά δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Ο Λόγος του Θεού είναι για όλα τα δημιουργήματα του. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις μεταξύ εθνών, φύλλων, Ιερατείων, Πιστών, Θρησκευμένων η όχι.

Με την προϋπόθεση ότι αποδεχόμαστε την Αγία Γραφή. Αν τώρα κάποιος ΔΕΝ πιστεύει στον Τριαδικό Θεό της Αγίας Γραφής κατά τους Ορθοδόξους, και απλά γεμίζει το χρόνο του στο να γνωρίσει τις διάφορες θρησκείες του κόσμου, μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Όποτε δεν χρειάζεται και να ανησυχεί.

Γιατί αν δεν τον νοιάζει, γιατί να εξοργίζετε τότε?

Προσωπικά όταν διαβάζω και προσπαθούσα να γνωρίσω τα άλλα πνευματικά μονοπάτια, δεν μου δημιουργήθηκε ποτέ κανένα συναίσθημα θυμού, οργής η φόβου.

Στην αναζήτηση μας σε ότι έχει να κάνει με την Αγία Γραφή, ανάλογα την πρόθεση μας, μπορούμε να βρούμε πράγματα που μας σκανδαλίζουν, και να βρούμε θέματα που μας παραδειγματίζουν.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την Κρίση του Θεού κατά την ημέρα της Κρίσεως για αυτούς που αποδέχονται το λόγω της Αγίας Γραφής, υπάρχουν και κομμάτια που μας φωτίζουν έως προς αυτό το θέμα.

Κατά Ματθαιον 25 (31-46) Πώς θα κριθεί ο κόσμος.
31 Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του.
32 Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη• και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια.
33 Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά.
34 Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου•

35 επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω• δίψασα και μου δώσατε να πιω• ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε•
36 γυμνός ήμουν, και με ντύσατε• ασθένησα, και με επισκεφθήκατε• σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα.
37 Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς, και σε θρέψαμε; Ή, να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις;
38 Και πότε σε είδαμε ξένον, και σε φιλοξενήσαμε; Ή, γυμνόν, και σε ντύσαμε;
39 Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα;
40 Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα.

41 Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του.
42 Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω• δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω•
43 ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε• γυμνός, και δεν με ντύσατε• ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε.
44 Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε;
45 Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα.
46 Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση• ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.

Τέλος από το Κατά Ματθαιον.

Προσωπικά ούτε και ξερώ τη μπορεί να γίνει εκείνη τη στιγμή.

Και εδώ που τα λέμε φίλε μου αν θα ήθελα να είναι προσωπικά δίκαιος ο Ιησούς με τον just a man, τότε πιστεύω ότι τον just a man θα πρέπει να τον βάλει με τα ερίφια.

Και αυτό γιατί δυστυχώς φίλε μου, η ψυχή μου είναι εγκλωβισμένη περισσότερο στα γήινα, παρά στα πνευματικά. Παρά στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να απαντήσω για καμιά ψυχή στην δημιουργία.

Για αυτό προσπαθώ όσο ζω, να ζήσω με αγάπη και όσο μπορώ, και ότι αντέχω να κάνω, σε ότι έχει να κάνει με το Θέλημα του Θεού. Για αυτό ποια προσπαθώ να έχω συναίσθησης του ποιος είμαι και να έχω την ελπίδα μου στον Ιησού. Στην Αγάπη του. Ότι θέλει η Αγάπη του ας με κάνει.

quote:

Schwabe:
Just A Man:
«Είναι γεγονός ότι από τον τρόπο που εκφράζεσαι φανερώνεις μια προκατάληψη απέναντι στην ορθοδοξία στο κλήρο και στους πιστού.»

Το μόνο που είναι γεγονός, είναι ότι δεν δέχομαι κενά γράμματα και αντιφατικά μηνύματα ως «Θείο Λόγο». Οποιαδήποτε διδαχή προσκρούει σε απλά ερωτήματα της αμφισβήτησης και της λογικής, και συνάμα υποθάλπει κλειστούς ορίζοντες, δεν μπορεί παρά να αποτελεί καταστρατήγηση της ελευθερίας σκέψης.

Εάν αυτό για σένα είναι προκατάληψη, τότε μάλλον χαίρομαι για την άποψη σου.

Ειλικρινά.

Στο έχω ξανά πει φίλε μου και το ξέρουν όλοι όσοι διαβάζουν τα μηνύματα μου από της 30-4-2003 είμαι σε αυτό το forum.
O just a man μιλάει πάντα από την καρδιά του. 5000 κηρύγματα και εάν ακούσω από οπουδήποτε άμβωνα, αν δεν μιλήσει στην καρδιά του κάτι, δεν το λένε τα χείλη του.

Κανείς δεν λέει να έχουμε κλειστούς ορίζοντές. Κανείς δεν είπε να καταργήσουμε την ελεύθερη σκέψη. Η Κρίση του ανθρώπου είναι μια βασική λειτουργία που έχει δώσει ο Τριαδικός μας Θεός στον άνθρωπο για να μπορεί να ξεχωρίζει το αληθινό από το ψευδές. Και αυτό είναι η συνείδηση μας. Μα, μιλάμε για ανοιχτούς ορίζοντες και αναζητήσεις και τελικά ο τρόπος που επικοινωνούμε φαίνεται σαν να έχουμε κλειστούς τους ορίζοντες μας.

Ναι, και είναι αλήθεια ότι κάνεις μας από τους χριστιανούς δεν είμαστε καλοί και όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Μα το πρότυπο μας δεν είναι κάποιος άνθρωπος.

Αλλά ο Θεάνθρωπος Ιησούς.

Και όπως λέει και Γέροντας Σιλουανός :
Το να ζήσει κανείς Χριστιανικά κυριολεκτικά είναι αδύνατο.
Μόνο να πεθάνουμε χριστιανικά μπορούμε.

Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει με τους περισσοτέρους ανθρώπους είναι ότι προσπαθούν να γνωρίσουν τον Ιησού κατά το Ορθόδοξο Δόγμα μόνο με την Λογική (Με το μυαλό). Μα ό άνθρωπος είναι και Σώμα και Καρδιά. Και αυτό που αισθάνομαι είναι ότι μας λείπει το βίωμα θα έλεγα. Και θα έλεγα και αυτό συμβαίνει σε μεγάλο σύνολο ορθοδόξων επίσης και σε όχι μόνο.

Και αυτό, γιατί δεν έχουμε περάσει από το Λόγο του Ευαγγελίου στην πράξη, στην Καρδιά. Άλλο διαβάζω το λόγω, ακούω το λόγω, από κήρυγμα η ομιλία, και άλλο να τον κάνουμε πράξη και βίωμα ζωής.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κάνει την Αγάπης είναι το κέντρο της ύπαρξης μας. Για αυτό πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι και η καρδιά είναι στο κέντρο του σώματος μας. Για να ισορροπεί το Πνεύμα με την Ύλη.

Και για να πούμε και κάτι και για το topic, η καρδιά είναι ο εκτελεστής των επιθυμιών μας. Και έτσι, λειτουργούμε η με βάση την Αγάπη η με βάση το φόβο.

Με την Αγάπη (Εγκράτεια) γίνεται η χαλιναγώγηση των επιθυμιών μας. Με το Εγώ μας (Φόβο) γίνεται η εκπλήρωση των επιθυμιών μας, όπου τελικά λειτουργούνε αυτές οι επιθυμίες προεχόμενες από το Εγώ, στο να αποφασίζουν αυτές για την ζωή μας, και να είναι κακές για την ψυχή μας, διαβρώνοντας την συνείδηση μας και θολώνοντας τις σκέψεις μας τα λόγια μας και τις πράξεις μας.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την ύπαρξη μας σαν μια βρύση. Οπού η καρδιά βγάζει το ζεστό και η Λογική (Το μυαλό) βγάζει μόνο το κρύο. Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι ότι, από τους συνδυασμούς που θα κάνουμε στο άνοιγμα της κάθε βρύσης, θα έχουμε και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Ανάλογα το πόσο ανοιχτή είναι η καρδιά η το μυαλό μας.

Ξέρεις κάτι. Όλοι στην ζωή μας έχουμε το Θεό με Αγάπη, Δίψα και Πάθος μέσα στην Ψυχή μας . Άλλος τον αποδέχεται θετικά με Αγάπη, Δίψα και Πάθος. Και άλλος τον αποδέχεται με αρνητική Αγάπη, Δίψα και Πάθος μέσα στην ζωή του.

Είναι κάτι στον μάδημα της μαργαρίτας.

Αν ξεκινήσεις να την μαδάς τη μαργαρίτα, με το να πεις, με αγαπάει ο Θεός στο τέλος θα βγει ότι σε αγαπάει.

Αν ξεκινήσεις να μαδάς την μαργαρίτα με το να πεις ότι, ΔΕΝ σε αγαπάει ο Θεός, τότε το αποτέλεσμα που θα πάρεις στο τέλος θα είναι ότι ΔΕΝ σε αγαπάει.

Και η μαργαρίτα, λένε ότι, πάντα λέει την αλήθεια.

Τελικά, το αποτέλεσμα που παίρνουμε στην ζωή μας είναι από πώς θα ξεκινήσουμε να δεχτούμε ένα θέμα. Πως θα κινηθούμε. Η επιλογή της εκ-κίνησης στο μάδημα της μαργαρίτας της ζωής μας είναι δική μας!!!

Να είσαι καλά,

just a man.

999

Edited by - Just_A_Man on 19/11/2005 01:55:35

19/11/2005, 02:39:45
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΑ.

Βλέπουμε λοιπόν να προκαλεί τον κάθε άνθρωπο ο Ιησούς να ενδιαφέρετε προπάντων για την πνευματική του ανάπτυξη .
Μέσο προσευχής ποιο πολύ, αλλά και μέσω λόγου –έργων.
Η προσευχή είναι μια ανεξήγητη κατάσταση, ίσως είναι η προσπάθεια ένωσης με το θείο ή η προσπάθεια επαφής νοητικά κατά κάποιο τρόπο μαζί του.
Πιστεύετε, ότι ίσως ο άνθρωπος να αποκτά και κάποιες «μεταφυσικές δυνάμεις» από αυτήν την ένωση.
Πάντως λίγο ποιο κάτω , πάλι στο ευαγγέλιο του Ματθαίο διαβάζουμε το Ιησού να λέει στους μαθητές του
Ότι: «δεν θα έρθει στην βασιλεία των ουρανών όποιος λέει συνέχεια ΚΎΡΙΕ, ΚΎΡΙΕ. Ακόμα και αν έχει αποκτήσει δυνάμεις να κάνει κάποια υπερφυσικά πράγματα έστω και στο όνομα μου.
Αλλά αυτοί που με την ζωή τους κάνουν πράξη το θέλημα του θεού αυτοί θα είναι οι πραγματικά ευλογημένοι άνθρωποι .»

Όπως επίσης σε άλλο σημείο λέει όταν προσπαθείτε να νηστέψετε δεν θα βγαίνετε στους δρόμους να το δείχνετε,δλδ, «ΕΓΩ» νηστεύω . αλλά θα το ξέρετε μόνοι σας.
Άρα η νηστεία ,έστω η υλική ,είναι μια πράξη συνειδητή που αφορά αυτόν που νηστεύει και μόνο , με σκοπό βέβαια την καλύτερη σωματική κατάσταση ιδιαίτερος όταν συνδυάζετε με διαλογισμό-προσευχή.
Η οποία προσευχή λέει στο ίδιο σημείο δεν θα γίνετε στα φωναχτά σε δρόμους και πλατείες , αλλά ο κάθε ένας θα κλείνετε στο ταμείο του στον εαυτό του σε κάποιο χώρο που μπορεί να γίνει αυτό και θα την κάνει.
Διότι αυτή η πράξη είναι μια πράξη προσωπική και αφορά την συνείδηση μας μόνο.

Από αυτά τα παραδείγματα βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτό που επείγει έναν άνθρωπο δεν είναι τόσο η δύναμη ή γνώση ή η φώτιση που θα έχει αποκτήσει στην πορεία της ζωής, όσο η δια των πράξεων και δια της σκέψης βίωση του αγαθού.

Είναι προτιμότερο και ποιο ωφέλιμο για έναν άνθρωπο η ταπεινοφροσύνη και η αμάθεια πολλών πραγμάτων παρά η γνώση και η φώτιση από μόνη της. ιδιαιτέρως η γνώση πολλών από τα μυστήρια της ζωής(έστω ότι υφίσταται και αυτό το είδος γνώσης) όταν γίνετε κακή χρίση και επιδεικτική αυτής προς τους συνανθρώπους μας
με ελατήρια την επιβεβαίωση του εγώ μας ή χρησιμοποιώντας την για προσωπικό όφελος είναι πολύ επιζήμια .

Η γνώση δεν κάνει κανέναν μας καλύτερο από μόνη της ,αν δεν μας αλλάξει την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας ή αν δεν την χρησιμοποιούμε για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο και κατ’ επέκταση προς τους συνανθρώπους μας .
Σε αντίθετη περίπτωση απλά γνωρίζουμε για να μπορούμε να αποδείξουμε στους άλλους ότι δεν γνωρίζουν ή χρησιμοποιούμε την γνώση για πρόσχερα οφέλη.

Το σημείο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να το προσέξουν και οι φίλοι που κατά διαστήματα επιζητούν τρόπους επίκλησης πνευμάτων κτλ.
Έστω ότι υπάρχουν τρόποι που μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα θεαματικά
Ε! και λοιπόν ; τι έγινε ;
Τι θα μας ωφελήσει αν έχουμε παραμείνει στην μιζέρια του παλιού μας εαυτού!?

Μπορεί να βρούμε δουλειά στον πρωινό καφέ, ή να γίνουμε Κάποιοι στον περίγυρο μας , αλλά αυτό μας οδηγεί σε χειρότερη κακομοιριά από ότι ήμασταν πριν .
Η τι θα μας ωφελήσει κι αν έχουμε όλη την γνώση του κόσμου, αν δεν αγαπάμε ή αν τουλάχιστον δεν σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας!

Ξαναδιαβάζοντας την πρώτη δοκιμασία του Ιησού, σύμφωνα με το ευαγγέλιο του Ματθαίο , και έστω ότι έχουμε ερμηνέψει σωστά τις πράξεις του , δηλαδή ο άνθρωπος να αναζητάει το θείο να το έχει στο μυαλό του να αγαπάει τον συνάνθρωπο του και να μην κοιτάζει μόνο την υλική του τροφή αλλά και την πνευματική του, κάποια ερωτήματα υποβόσκουν στο μυαλό κάθε αντικειμενικού μελετητή :
και λοιπόν ; τι θα με ωφελήσει εμένα σαν άτομο αυτή η στάση και συμπεριφορά στην ζωή μου ;

θα μου επιτρέψετε να γράψω λίγο πιο χαλαρά και αυθόρμητα από εδώ και κάτω.

θα μου πει κάποιος ότι έτσι θα σώσεις την ψυχή σου !
ΝΑΙ αλλά ας μην το δούμε με θρησκευτικούς όρους το θέμα.
Τουλάχιστον τέτοιους που δεν μπορούμε να τους αποδείξουμε.
Απλά μόνο να τους πιστεύουμε μπορούμε , ίσως ικανοποιώντας την ματαιοδοξία μας ίσως και όχι.
Ερωτώ λοιπόν , γιατί να μπω στο παιχνίδι αυτό και να μην είμαι χύμα στο κύμα και όπου βγει !
Τουλάχιστον δεν θα ταλαιπωρώ τον εαυτό μου με τα πρέπει και δεν πρέπει.

Οι πρώτες σκέψεις είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο μεγάλε! Ζήσε ελεύθερα και κάνε αυτό που τραβάει η καρδιά σου!

Από την άλλη όμως λέω γιατί τώρα εγώ να είμαι μπροστά σε ένα χαζοκούτι, που ήρθε να αντικαταστήσει την τηλεόραση μάλλον , και εντάξει γουστάρω το χαζοκούτι και περνάει η ώρα μου ευχάριστα, αλλά για τι να είμαι στο συγκριμένο φόρουμ και όχι δυο κλικ πιο δίπλα που έχει κάτι γυναικάρες από την χώρα του «έμενταλ»[για σου τζόνι!] άλλο πράγμα σου λέω. Και η πλάκα είναι ότι τα πάω καλά και με το άλλο φύλλο !
Βλέπω λοιπόν ότι είμαστε σε αυτό το φόρουμ οι πιο πολλοί τουλάχιστον γιατί έχουμε ένα ψιλοδαιμόνιο σαν αυτό του ΣΩΚΡΆΤΗ ας πούμε ! όχι το ίδιο γιατί θα ήταν ιεροσυλία αλλά του μοιάζει έστω και στο μικρό του δακτυλάκι.

Αυτό το δαιμόνιο λοιπόν μας κάνει να ψάχνουμε , να θέλουμε, να προσπαθούμε !
Ο κάθε ένας έχει εστιάσει τα θέλω του και το είναι του στον τομέα που τον ενδιαφέρει. Δεν έχουμε κοινό στόχο όλοι! Άλλος ενδιαφέρετε για ζωή σε άλλους πλανήτες, άλλος ενδιαφέρετε για γνώση , άλλος ενδιαφέρετε να αποδείξει ότι η πίστη των άλλων είναι σκάρτη και κακή , άλλος ενδιαφέρετε να μάθει τον θεό , άλλος για το γνώθι εις εαυτόν κτλ.

Το θέμα είναι ότι εγώ πλατειάζω την συζήτηση τώρα και πρέπει κάπου να καταλήξω,
Που φτάναμε λοιπόν ; α! γιατί εγώ να μπω στο τρυπάκι που μου λέει ο Ιησούς.
Νομίζω για τον ίδιο λόγο που είμαι κολλημένος στο φόρουμ στα βιβλία και σε ότι άλλο με ωθεί το ψιλοδαιμονιάκι που με τυραννά και με βάζει να ψάχνω.
Να μπώ να δοκιμάσω δηλαδή να δω τι θα αλλάξει προς το καλύτερο μέσα και έξω μου ή προς το χειρότερο.

Θα μου πείτε τώρα και εμάς τι μας νοιάζει ;
Στο καλό και με την νίκη.

οκ ! ένα πράγμα μόνο ζητάω σαν χάρη , όποιος φίλος έχει κάποια στοιχεία από άλλες θρησκείες , δοξασίες , διδασκαλίες φιλοσοφικές τάσεις που να συμφωνούν εν πρώτης με αυτά που μέχρι τώρα διαπιστώσαμε ότι μας θέλει να μας πει ο Ιησούς , αν θέλει ας τα παραθέσει.
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά…
Έτσι για να δούμε βρε αδερφέ ποιες είναι τελικά οι διαφορές στις διδασκαλίες που χωρίζουν τον κόσμο, και αν είναι τόσο σοβαρές ; !

ο ελάχιστος όλων

ΥΓ. αν κάποιος θέλει να παραθέσει στοιχεία από άλλες διδασκαλίες δεν είναι απαραίτητο να είναι φαν της διδασκαλίας απλά να είναι σχετικά γνώστης της ώστε να ευσταθούν αυτά που θα γράψει, διότι δυστυχώς εγώ δεν έχω την γνώση να το ξέρω.

ΥΓ. φυσικά αν συμφωνεί και ο θεματοθέτης !

---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------

El MoryaΝέο Μέλος
19/11/2005, 14:13:45
Αδελφέ Schwabe

Οι πειρασμοί σαφώς και έχουν συμβολικό χαρακτήρα.Θα μπορούσε κανείς να τους χωρίσει σε τρείς κατηγορίες,οι πειρασμοί που προκύπτουν απο το σώμα,αυτοί που προκύπτουν από την καρδιά και αυτοί που προκύπτουν από το νού.Ο Χριστός αρνειται να χρησιμοποιήσει τις δυναμεις του για να μεταμόρφωσει το φυσικό του περιβάλλον για να ίκανοποιήσει τις επιθυμίες της σάρκας του.Η δευτερη δοκιμασία εχει να κανεί με τον Πονηρό νου.Ο νους του Ιησού του ζητά να σιγουρέψει την Αγαπη που του έχει ο Θεός λεγοντάς του να πέσει στο κενό για να δεί αν οι άγγελοι θα τον σωσουν.Ο Χριστός αρνειται και πάλι να σκοντάψει στην τρικλοποδιά του νού.Η τρίτη δοκιμασία έχει να κάνει με την πιστη και την αφοσιωση του Χριστού στον Θεό αντιπαραβαλλοντας του η καρδια του την δίψα για δόξα και δύναμη που σαφως ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα.Και παλι ο Χριστός δεν υποκύπτει.

Ο Σατανάς,το "κακό" η διαβολή οπως σωστά προαναφέρθηκε απο τους προλαλλησαντες είναι η δύναμη εκείνη που μας αποσπά απο τον αληθό δρόμο.Πιστέυω οτι ο σατανας δεν ειναι μια δύναμη εκτός του Ιησού αλλα εντός του όπως στον καθένα μας που με τις επιλογές μας τον αρνουμαστε ή τον ακολουθουμε.Ο Ιησούς παλευει ουσιαστικά με τον ίδιο του τον εαυτό,με την ιδια του την Εσωτερική Φύση.Και επιλέγει να γινει Χριστός.Ετσι ξεκινά μετά την διδασκαλία του.Καθημερινά λοιπόν η επιλογή ειναι δική μας.

quote:
35 επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω• δίψασα και μου δώσατε να πιω• ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε•
36 γυμνός ήμουν, και με ντύσατε• ασθένησα, και με επισκεφθήκατε• σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα.
37 Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς, και σε θρέψαμε; Ή, να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις;
38 Και πότε σε είδαμε ξένον, και σε φιλοξενήσαμε; Ή, γυμνόν, και σε ντύσαμε;
39 Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα;
40 Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα.

41 Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του.
42 Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω• δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω•
43 ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε• γυμνός, και δεν με ντύσατε• ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε.
44 Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε;
45 Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα.
46 Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση• ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.

Να δώσουμε στον φτώχο,στον διψασμένο,στον πληγωμένο,ακόμα και στον εχθρο μας να προσφέρουμε φιλία.Τι γίνεται όμως οταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ οτι αυτός που ειναι ο πεινασμένος,ο διψασμένος,ο πληγωμένος,αυτός που χρειάζεται την βοήθεια μας,την φιλια μας,τι γίνεται οταν Καταλάβουμε οτι ο εχθρός,ο ταλαιπωρημενος,ο σατανικός,ο προδότης ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ;

Eδω βρίσκεται ολη η ουσία της Διδασκαλιας του Χριστού.Είναι το παραδείγμα.Αποσυμβολιστε Τον.Αποσυμβολιστε τον Εαυτο σας.Ειναι ακριβώς το ίδιο.Ολα τα αλλα είναι απορριτωματα αυτων που δεν θέλησαν να δουν.

Αδελφέ Ελάχιστε δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζι σου.

"Κύκλου Λήξαι"

Edited by - El Morya on 19/11/2005 14:15:27

19/11/2005, 23:15:07
Just A Man:
«Εδώ δεν ξέρουμε όλα αυτά που κάνουμε αν τελικά θα σωθούμε οι ίδιοι. Πόσο μάλλον για τον υπόλοιπο κόσμο.»

Να σωθούμε ΑΠΟ ΤΙ? Να σωθούμε ΠΩΣ δηλαδή?

Μήπως έχεις παρεξηγήσει τους συμβολισμούς?

Just A Man:
«Υπάρχει μόνο η Θεία Πρόνοια στην Συνείδηση μας. Προσωπική εκτίμηση και αυτό.»

Σωστά. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια. Εάν υπήρχε, αυτή θα έπρεπε να εκδηλωθεί ΠΡΙΝ αυτό τον κόσμο και αυτό το όν που λέγεται άνθρωπος….

Just A Man:
«Σε ότι έχει να κάνει με την Σταύρωση, αν δεν πονούσε η ανθρώπινη φύση του Ιησού σε κάθε καρφί όταν έμπαινε στο σώμα του Χριστού μας, τότε θα ήταν Θέατρο.»

Αυτό, δεν είναι κάτι το καινοφανές. Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν και πεθαίνουνε με πολύ χειρότερους πόνους. Ορισμένοι δε, το κάνουνε και εις γνώση τους. Αυτό επομένως, δεν είναι επιχείρημα για «Θεότητα».

Just A Man:
«Ναι φίλε μας, το λέω ελευθερία. Αλλά δυστυχώς αυτό ήταν το κακό πρόσωπο της ελευθερία των ανθρώπων, και όχι του Θεού.»

Επαναλαμβάνω, ότι δεν εντοπίζεται οτιδήποτε το καινοφανές. Επιπλέον, ένας Θεός ούτε να «πεθάνει» δύναται αλλά ούτε και μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Επομένως, ως «υπέρτατη πράξη» δεν με συγκινεί καθόλου.

Και εάν δεν γινόταν δηλαδή ΤΙ θα άλλαζε? Και που (δήθεν) έγινε δηλαδή, ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ?

Just A Man:
«Προσωπικά, που την ζω από κοντά την Ορθοδοξία, θα έλεγα ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό διακρίνω μάλλον να υπάρξει ασυδοσία, και όχι δέσμευση της ελευθερίας. Δυστυχώς.»

Μιλάς για τους ανθρώπους. Δεν μιλώ για τους ανθρώπους αλλά για τον Λόγο Του. Στην εκκλησία λοιπόν, ως οργάνωση, ναι υπάρχει ασυδοσία. Υπήρχε ανέκαθεν.

Just A Man:
«Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την Κρίση του Θεού κατά την ημέρα της Κρίσεως για αυτούς που αποδέχονται το λόγω της Αγίας Γραφής, υπάρχουν και κομμάτια που μας φωτίζουν έως προς αυτό το θέμα.»

Αυτό είναι και το νόημα αγαπητέ! Δεν έχεις ουσιαστική ελευθερία. Θα ΚΡΙΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ! Βλέπεις καμία «ελευθερία» πουθενά?

Just A Man:
«41 Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του.»

Λοιπόν? Πρέπει να πούμε άραγε κάτι? Δεν είναι προφανές ότι δεν απολαμβάνεις καμίας απολύτως «ελευθερίας»?

Just A Man:
«Κανείς δεν λέει να έχουμε κλειστούς ορίζοντές.»

Οτιδήποτε είναι δόγμα, ΕΙΝΑΙ κλειστός ορίζοντας. Το δόγμα σου, ο Χριστός σου, ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ. Και όποιος ΑΠΑΙΤΕΙ να μην τον αμφισβητούνε, δύναται να «λάμψει» μονάχα σε έναν περιορισμένο ορίζοντα σκέψης.

Just A Man:
«Το να ζήσει κανείς Χριστιανικά κυριολεκτικά είναι αδύνατο.»

Ακριβώς!

Πρόκειται για ανεφάρμοστη θρησκεία, πρόκειται για Λόγο τον οποίο ουδέποτε κανείς έκανε πράξη! Ούτε καν οι ίδιοι οι μαθητές Του!!

Επομένως, καιρός να προχωρήσουμε, να δούμε πέρα και πάνω από μύθους και «θεανθρώπους».

Το έχω πει αρκετές φορές αγαπητέ, ότι κανένας «θεός» και κανένας «Χριστός» δεν πρόκειται ποτέ να μας «σώσει».

Αυτογνωσία είναι το ζητούμενο και όχι τυφλή αποδοχή μιας σωτηριολογικής μορφής και πίστης.

Εσωτερική δουλειά συνάμα, σημαίνει αυτογνωσία. Την αυτογνωσία την ανέδειξαν και την ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες τόσο θεολογικά, με το δελφικό ρητό "γνώθι σαυτόν", όσο και φιλοσοφικά με τις αναζητήσεις τους. Και όχι μόνον αυτό, αλλά τόσο θεολογικά, με το δελφικό ρητό "μηδέν άγαν", όσο και φιλοσοφικά με ρητά τύπου "μέτρον άριστον" έδωσαν στον άνθρωπο έναν απλό μέσο βοήθειας στον δρόμο της αυτογνωσίας.

Μάλιστα την ανήγαγαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ουσιαστικά η θρησκεία τους ήταν μια εσωτερική θρησκεία και όχι ένα σύστημα αξιών για τον έλεγχον των μαζών (όπως είναι οι μονοθεϊστικές θρησκείες)

Έτσι, αυτογνωσία δεν σημαίνει ότι απλά συνειδητοποιώ πλευρές της συμπεριφοράς μου και πάει και τελείωσε, αυτογνωσία σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου. Δηλαδή γνωρίζω εκείνες τις αντιλήψεις, προκαταλήψεις, αξίες, πιστεύω κοκ, εκείνες τις βαθύτερες νοητικές εμφυτεύσεις που με οδηγούν στην άλφα ή βήτα συμπεριφορά, στον άλφα ή βήτα συναισθηματισμό.

Και αφού τις διακρίνω, τότε ως αντικειμενικός κι αποστασιοποιημένος παρατηρητής του εαυτού μου, κρίνω αν θα συνεχίσω να τις έχω ή όχι ή σε τι βαθμό θα τις έχω. Κι έτσι αλλάζω και τη συμπεριφορά μου και τα συναισθήματά μου και γενικά όλη μου τη ζωή. Γίνομαι πιο συνειδητός και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένος σ' αυτήν τη ζωή.

Αυτό είναι το δύσκολο αλλά και το ζητούμενο αγαπητέ, και όχι η απλή πίστη.

21/11/2005, 19:56:22
Καλά, δεν έχεις βαρεθεί να αναμασάς και να επαναλαμβάνεις τις ίδιες παρωχημένες, ξεπερασμένες και παντελώς μηδενιστικές απόψεις;

Θα περίμενε κανείς πως μετά από... 3000 (πόσα έφτασες ντε) μηνύματα τα οποία είναι όλα από πάνω ως κάτω ολόιδια στο νόημα με διαφορετική σύνταξη και έκφραση μόνο, θα είχες αναλογιστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχεις περιέλθει και θα παρατούσες τα γνωστά ασυνάρτητα σχήματα, προς υιοθέτηση μια πιο πειστικής έστω πολιτικής.

Εδω ολόκληρος Ελάχιστος και σε έχει "χώσει" με δυο μόνο posts, και προσπαθείς ακόμα; Ντροπή πια! Παραδέξου το ότι δεν φτουράς μία μπροστά του!
----------------------

Edited by - WWalker on 21/11/2005 20:00:59

21/11/2005, 20:12:56
WWalker:
«Καλά, δεν έχεις βαρεθεί να αναμασάς και να επαναλαμβάνεις τις ίδιες παρωχημένες, ξεπερασμένες και παντελώς μηδενιστικές απόψεις;»

Εσύ δεν έχεις βαρεθεί να αναπαράγεις τον κενό σου λόγο? Δεν έχεις βαρεθεί να παριστάνεις τον τιμητή της «Ελληνοορθοδοξίας»?

Και λέω να παριστάνεις, διότι στερείσαι επιχειρημάτων και γνώσεων. Προφανές πλέον.

WWalker:
«θα είχες αναλογιστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχεις περιέλθει και θα παρατούσες τα γνωστά ασυνάρτητα σχήματα, προς υιοθέτηση μια πιο πειστικής έστω πολιτικής.»

Να αρχίσουμε να μιλάμε για «θαύματα» δηλαδή φίλτατε? Για…«εικόνες που κλαίνε» και νεκρούς που…..«ευωδιάζουνε»?? Διότι όλα αυτά, είναι από τα αγαπημένα σου θέματα……

Τουλάχιστον ΕΣΥ δεν δικαιούσαι να μέμφεσαι άλλους, διότι πέραν της απαράδεκτης συμπεριφοράς που πολλάκις έχεις επιδείξει, δεν έχεις ουσιαστικά στα συγκεκριμένα θέματα ποτέ προσθέσει κάτι το καινούργιο.

Εκτός βέβαια των «θαυμάτων»….

21/11/2005, 20:51:00
quote:

Εσύ δεν έχεις βαρεθεί να αναπαράγεις τον κενό σου λόγο? Δεν έχεις βαρεθεί να παριστάνεις τον τιμητή της «Ελληνοορθοδοξίας»?

Α καλά.
Βρε μπας και παίρνεις χάπια αδελφέ;
Λέω γιατί... τιμητής της Ορθοδοξίας εγώ δεν είμαι.

quote:
Και λέω να παριστάνεις, διότι στερείσαι επιχειρημάτων και γνώσεων. Προφανές πλέον.

Αχ ρε Schwabe!
Γι' αυτό λέω ότι στερείσαι επιχειρημάτων και το ρίχνεις στο σορολόπ. Όταν σε ξεσκεπάζουν και σου δείχνουν τα αδιέξοδά σου, όλο κάπου στα περί... τιμητών της Ορθοδοξίας τα ρίχνεις για να θολώσεις τα νερά.
Τέλος πάντων, δικαίωμά σου να διεκδικείς δάφνες στην... μπούρδα.

quote:

Να αρχίσουμε να μιλάμε για «θαύματα» δηλαδή φίλτατε? Για…«εικόνες που κλαίνε» και νεκρούς που…..«ευωδιάζουνε»??

Που τα θυμήθηκες τώρα τα θαύματα;
Αμ βέβαια... όταν ξεμένουν τα επιχειρήματα, αρχίζει η γνωστή παπαρολογία.
Τέλος πάντων.

quote:
Διότι όλα αυτά, είναι από τα αγαπημένα σου θέματα……

Τα αγαπημένα μου θέματα; Καλό κι αυτό. Το άλλο με τον Τοτό;

quote:
Τουλάχιστον ΕΣΥ δεν δικαιούσαι να μέμφεσαι άλλους, διότι πέραν της απαράδεκτης συμπεριφοράς που πολλάκις έχεις επιδείξει, δεν έχεις ουσιαστικά στα συγκεκριμένα θέματα ποτέ προσθέσει κάτι το καινούργιο.

Κάτι μας είπες τώρα.
Γι' αυτό λέω ότι έχεις οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Αντί να ξεσκαλώσεις που έχεις το μισό forum να σε ειρωνεύεται και να σε κοροιδεύει για τις αερολογίες σου και το άλλο μισό να σου γράφει διάφορες μπηχτές του στύλ "βρε μπας και είσαι ο Καλόπουλος;", κοιτάς πως θα αποπροσανατολίσεις το θέμα για να μην φανούν τα δικά σου.
Μπράβο ρε Schwabe! Πόσα μέλη έχει το forum? Κανά πεντοχίλιαρο; Ε, μπορεί να υπάρχουν και κανα δυο που να μην σε έχουν πάρει χαμπάρι.

quote:
Εκτός βέβαια των «θαυμάτων»….

Καλά, εσύ είσαι από άλλο ανέκδοτο!

Να χαρώ πάντως ιδεολογία... θετικιστή (τρομάρα σου)! Ξημεροβραδιάζεσαι στο ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ που στο κάτω κάτω για θρησκείες μιλάει που είναι και φυσιολογικό πράγμα, και μια φορά να πεταχτείς στο άλλο με τα ΑΣΤΡΑ & ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ να τους τα ψάλλεις σαν καλός... θετικιστής που μας λες ότι είσαι δεν αξιώθηκες!

Αλλά χρειάζεται ένας ελάχιστος να βρεθεί μια φορά να σε αποστομώσει!

Άντε βρε! Σε λίγο θα σε βάζει κάτω ακόμα και ο Στάθης!

Πάντως ρε θηρίο, κοίταγα τώρα τα παραπάνω posts σου. Μιλάμε μια κόπια το ένα το άλλο είναι. Αλλεπάλληλο quote κάθε μικρής φρασούλας και τελίτσας ακόμα ακόμα μην χαθεί τίποτα και τρέχεις μετά να τα μαζέψεις, και μετά η γνωστή ερώτηση: "και ΠΟΘΕΝ τα τεκμήριά σου γι' αυτό", και μόλις ο άλλος σου τα παραθέσει αρχίζουν τα γνωστά... εκτός κι αν αυτό που θα σου γράψει είναι αδιαμφισβήτητο, οπότε θα τα μαζέψεις σαν καλό παιδί που είσαι και θα τον αφήσεις να λέει.
Κουράγιο να 'χουν τα παιδιά να σου απαντάνε! Μιλάμε στην ίδια διαδικασία βάζεις τον καθένα που περνάει από το ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ με τα... ΠΟΘΕΝ και τα λοιπά schwabίσματα.
Τέτοια σε μάθανε στην Γερμανία βρε; Να κρύβεσαι και να φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάφατσα με επιχειρήματα; Δεν ντρέπεσαι καθόλου, Έλληνας άνθρωπος, να κρύβεσαι πίσω από φραστικά σχήματα και αερολογίες για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;
Έλεος πια! Σοβαρέψου και κάτσε κουβέντιασε λογικά όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος!

----------------------

Edited by - WWalker on 21/11/2005 20:59:07