ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιθαγένεια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ιθαγένεια - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

skartados79 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
NemesiΜέλος
09/06/2010, 09:28:24
Η κοινωνία και η οικογένεια μας μαθαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους (τουλάχιστον στη δική μου γενιά) ίσως για τους λόγους που γράφει και ο φίλος Agnostic και φυσικά οι παράγοντες που υπεισέρχονται στην καθημερινότητά μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο όπως γράφει και ο φίλος Εαρινός.
Για μένα, νομίζω, ότι ο σεβασμός θα πρέπει να κερδίζεται και η εμπιστοσύνη να χτίζεται.

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

09/06/2010, 15:38:57
quote:

Η κοινωνία και η οικογένεια μας μαθαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους (τουλάχιστον στη δική μου γενιά) ίσως για τους λόγους που γράφει και ο φίλος Agnostic και φυσικά οι παράγοντες που υπεισέρχονται στην καθημερινότητά μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο όπως γράφει και ο φίλος Εαρινός.
Για μένα, νομίζω, ότι ο σεβασμός θα πρέπει να κερδίζεται και η εμπιστοσύνη να χτίζεται.

Όντως Nemesi , όλα κερδίζονται και χτίζονται και εκτός απο την τέχνη του "κτίζειν" και "κερδίζειν", χρειάζονται και τα "υλικά" αλλα και η επιλογή των σωστών υλικών , που κάθε φορά και για κάθε άνθρωπο μπορεί να είναι διαφορετικά...!

Θα πρέπει πρωτίστως να μπορούμε να αναγνωρίζουμε το "έδαφος" όπου πρόκειται να "επενδύσουμε" και να βρούμε το κατάλληλο σχέδιο αλλα και τα ανάλογα υλικά , τα οποία "απαιτεί" ο περιβάλλων χώρος..."άνθρωπος εν προκειμένω" ...με την "υπόμνηση" ότι κάθε άνθρωπος είναι και μια διαφορετική ψυχολογική οντότητα .... !

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
NemesiΜέλος
10/06/2010, 09:31:40
Έχεις δίκαιο, έτσι είναι, αλλά πόσο καλά μπορούμε να "αναγνωρίσουμε" το έδαφος για να "επενδύσουμε"? Άρα ίσως πρέπει να παίρνουμε και ρίσκα, ακριβώς γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτή είναι η μαγεία για μένα:)

10/06/2010, 10:41:34
quote:

Έχεις δίκαιο, έτσι είναι, αλλά πόσο καλά μπορούμε να "αναγνωρίσουμε" το έδαφος για να "επενδύσουμε"?

Μμμμ...εκεί βρίσκεται η ουσία του θέματος...και είναι πίστεψέ με , ολόκληρο κεφάλαιο..."ανέγγιχτο" θα έλεγα απο τους ανθρώπους , που κινούνται εγωϊστικά και ιδιοτελώς...άσχετα απο τις δηλώσεις τους!

10/06/2010, 12:04:56
quote:

Έχεις δίκαιο, έτσι είναι, αλλά πόσο καλά μπορούμε να "αναγνωρίσουμε" το έδαφος για να "επενδύσουμε"? Άρα ίσως πρέπει να παίρνουμε και ρίσκα, ακριβώς γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτή είναι η μαγεία για μένα:)

Όπως και να έχει , η αναγνώριση "σαθρών εδαφών" αποτελεί υποκειμενικοποίση του ανθρώπου -δυνητικά- επι της "ασφαλούς γνώσεως" και ορίζει μια διορθωτική διαδικασία , η οποία -υπο όρους- είναι ικανή να προσανατολίσει τον άνθρωπο σε μια ωριμότερη -αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον όρο- επιλογή ... επιλογών!

Εκεί θα ορισθεί -πέραν λεκτικών διατυπώσεων- η αυτο-εκτίμηση και η αγάπη προς αυτήν την "οντότητα" η οποία μας δόθηκε και αφέθηκε στα χέρια μας!

Εκεί θα ορισθεί η έλευση όλων των όμορφων , ένα εκ των οποίων αποτελεί αυτή η τόσο όμορφη αίσθηση απο την μη-χειραγώγηση μας , απο την "Άλλη σκηνή" , που μας θέτει στην ικανοποίηση των δικών της και μόνο επιθυμιών , αδιαφορώντας παγερά για ότι "δικό" μας...!

Εκεί , θα ορισθεί η "έναρξη" του αυτο-σαρκασμού...και η αποδοχή και η παραδοχή ταυτόχρονα του εαυτού μας ... όπως είναι...και η συμφιλίωση μαζί του...αλλα και η αποστασιοποίηση μας -πλέον- απο εσωτερικές ανάγκες να αποδείξουμε το οτιδήποτε!

Χα..χα...χα...αυτός είμαι..ούτε λίγος...ούτε πολύς..ούτε σπουδαίος ..ούτε ασήμαντος...ούτε έτσι..ούτε αλλοιώς...αυτός/ή είμαι και νοιώθω υπέροχα!

Ας μην γινόμαστε πιόνι στην σκακιέρα των κοινωνικών όρων , που θυματοποιούν και θέτουν τον άνθρωπο σε μια ατέρμονη διαδικασία θυματοποίησης και διαρκούς κυνηγητού...καιφθοράς!

Ποιά είσαι???

-Η Nemesi...τελεία και παύλα!

-ΑΥΤΗ!

NemesiΜέλος
10/06/2010, 13:25:19
Νομίζω ότι είπες για μένα μερικές αλήθειες.
Αν δεν σεβόμαστε και δεν αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας (όποιος και αν είναι αυτός) δεν μπορεί να μας σεβαστεί και να μας αγαπήσει κανείς, δεν μπορούμε να "χτίσουμε" ούτε να "κερδίσουμε" τίποτα και από κανέναν, γιατί το δικό μας το "έδαφος" δεν είναι σταθερό.
Σε όλες τις σχέσεις, είτε οικογενειακές, είτε φιλικές, είτε απλά κοινωνικές, πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση να επικοινωνήσεις και να αφήσεις τον άλλον να επικοινωνήσει μαζί σου.
Θα κρατήσω από αυτά που έγραψες ως το βασικότερο για μένα: "Χα..χα...χα...αυτός είμαι..ούτε λίγος...ούτε πολύς..ούτε σπουδαίος ..ούτε ασήμαντος...ούτε έτσι..ούτε αλλοιώς...αυτός/ή είμαι και νοιώθω υπέροχα!"

10/06/2010, 15:23:19
quote:

Νομίζω ότι είπες για μένα μερικές αλήθειες.
Αν δεν σεβόμαστε και δεν αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας (όποιος και αν είναι αυτός) δεν μπορεί να μας σεβαστεί και να μας αγαπήσει κανείς, δεν μπορούμε να "χτίσουμε" ούτε να "κερδίσουμε" τίποτα και από κανέναν, γιατί το δικό μας το "έδαφος" δεν είναι σταθερό.
Σε όλες τις σχέσεις, είτε οικογενειακές, είτε φιλικές, είτε απλά κοινωνικές, πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση να επικοινωνήσεις και να αφήσεις τον άλλον να επικοινωνήσει μαζί σου.
Θα κρατήσω από αυτά που έγραψες ως το βασικότερο για μένα: "Χα..χα...χα...αυτός είμαι..ούτε λίγος...ούτε πολύς..ούτε σπουδαίος ..ούτε ασήμαντος...ούτε έτσι..ούτε αλλοιώς...αυτός/ή είμαι και νοιώθω υπέροχα!"

Nαί ... ακριβώς δεν θα συναινέσω σε θυματοποιητικού τύπου ιδέες και μηχανισμούς καθυπόταξης και ευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας...ούτε σε μια "ιδέα" που γεννά άκρατο ανταγωνισμό και κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων...αυτή δεν είναι η ψυχή μας αλλα η συλλογική ψυχή του όλου συστήματος που προσπαθεί -και θέτει- να μας θέσει στην υπηρεσία του , για την συντήρησή του και την ευ-ζωϊα του..!

Ποιός είναι αυτός/ή...???

Απλά..."αυτός" και "αυτή" και τον δείχνουμε με το δάκτυλο...όποιος μπορεί να καταλάβει .... κατάλαβε!!!

Odysseus_nemoΜέλος
22/06/2010, 00:41:19
Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση στο θέμα μεταξύ της ευγενούς συμπεριφοράς και της ευσεβούς.

Το να είμαι ευγενικός απέναντι σε κάποιον (γηραιότερο, προϊστάμενο, άγνωστο κ.τ.λ) δεν σημαίνει ότι του αποδίδω και σεβασμό.

Αντιθέτως το να σέβομαι κάποιον δεν σημαίνει και απαραίτητα να είμαι ευγενής.

Ο σεβασμός δεν είναι απόρροια φόβου ή ντροπής, αλλά εκτίμησης.
Η ευγένεια είναι απόρροια καλλιέργειας συγκεκριμένου τρόπου συμπεριφοράς.

Το κακό με την δική μας κοινωνία είναι ότι έχει δέχθει αβασάνιστα καλούς και κακούς τρόπους συμπεριφοράς, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη προπαιδεία, με αποτέλεσμα να συγχέει την ευγένεια με τον σεβασμό και πολλές φορές την επιτιμητική και ειλικρινή στάση με την ασέβεια.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

09/10/2005, 01:49:22

.

με χαρα μου πληροφορηθηκα οτι ο "δικος μας" πανειος, ο Θανασης Ξανθοπουλος, εγραψε νεο βιβλιο που εκδοθηκε και κυκλοφορει απο τις εκδοσεις Εσοπτρον.

ο τιτλος αυτου, "Αδηλος Ελλας".

μολις το διαβασω, το κουβεντιαζουμε.

καλη επιτυχια αδελφε Θαναση!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

09/10/2005, 02:37:26
Καλή επιτυχία στο βιβλίο σου Πάνειε.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

πάνειοςΜέλος
09/10/2005, 21:57:13
JBG και amalia σας ευχαριστω

εχω φτιαξει και μια σελιδα σχετικα με τα περιεχομενα του βιβλιου στο

http://users.ntua.gr/paneios/book.htm

ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..

09/10/2005, 23:42:00
Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου στον Πάνειο καλή επιτυχία και να δεί την προσπάθεια του να ευδοκιμεί!

In anticipation of my resurrection...

πάνειοςΜέλος
10/10/2005, 19:08:58
quote:

Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου στον Πάνειο καλή επιτυχία και να δεί την προσπάθεια του να ευδοκιμεί!

In anticipation of my resurrection...

Σε ευχαριστω πολυ
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ

MozΜέλος
10/10/2005, 20:10:46
quote:

Καλό Δρόμο, Θανάση!
πάνειοςΜέλος
12/10/2005, 10:09:36
quote:

quote:

Καλό Δρόμο, Θανάση!

Σε ευχαριστω

12/10/2005, 15:01:19

.

μια ερωτηση εχω να κανω: προκειται το εσωτερικα να κανει βιβλιοπαρουσιαση στο βιβλιο του Πανειου στην ιστοσελιδα του?

.

12/10/2005, 17:17:37
quote:
μια ερωτηση εχω να κανω: προκειται το εσωτερικα να κανει βιβλιοπαρουσιαση στο βιβλιο του Πανειου στην ιστοσελιδα του?

Βεβαιότατα.
Εάν κάτι τέτοιο αποτελεί και επιθυμία του συγγραφέα - Πάνειου - θα ήταν ευχαρίστησή μας να το παρουσιάσουμε μέσα από την κεντρική μας σελίδα.

Μπορεί να επικοινωνήσει στη διεύθυνσή μου: devahan@yahoo.gr

Συνήθως η διαδικασία αυτή κινείται από τους ίδιους τους συγγραφείς ή τους εκδοτικούς οίκους, οπότε περιμένουμε να επικοινωνήσει μαζί μας ο Πάνειος.

κλικ me

πάνειοςΜέλος
12/10/2005, 23:16:55
quote:

quote:

Βεβαιότατα.
Εάν κάτι τέτοιο αποτελεί και επιθυμία του συγγραφέα - Πάνειου - θα ήταν ευχαρίστησή μας να το παρουσιάσουμε μέσα από την κεντρική μας σελίδα.

Συνήθως η διαδικασία αυτή κινείται από τους ίδιους τους συγγραφείς ή τους εκδοτικούς οίκους, οπότε περιμένουμε να επικοινωνήσει μαζί μας ο Πάνειος.

κλικ me

Καλησπερα..
Θα επικοινωνησω Αμαλια ...

ΥΓ JBG δεν σε βρηκα σπιτι ... θα τα πουμε ομως ελπιζω συντομα απο κοντα..

ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ

13/10/2005, 03:02:25

quote:

Βεβαιότατα.

amalia

.

CMΜέλος
16/10/2005, 19:22:36
Φίλε Θανάση, εύχομαι και εγώ με την σειρά μου να πάει καλά το βιβλίο σου. Γνωρίζω πως όταν κάνεις μια εργασία δεν αποσκοπείς ποτέ στο κέρδος, το κάνεις γιατί σε ευχαριστεί. Αυτό είναι και το κλειδί για ένα καλό βιβλίο. Η αγάπη για το αντικείμενο έρευνας του συγγραφέα και όχι η αναζήτηση χρηματικής απολαβής. Συνεπώς είναι βέβαιο πως το βιβλίο σου θα ξεχωρίσει. Με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω να το μελετήσω. Άντε και με τον δεύτερο τόμο σύντομα.

---------------------------------------

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.