ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/07/2009, 19:49:08
quote:

Φίλε μου,πόσο γνωρίζουμε ότι γνωρίζουμε;;

Ρε βάγκουλα .
Έχεις αν θυμάμαι καλά , μέχρι σήμερα 11 έντεκα ραντεβού με τον θάνατο ,τα οποία ανεβλήθησαν .

Τι θέλεις να συμβεί ακόμη στην ζωή σου ,ώστε να είσαι πλέον απόλυτα σίγουρος ,ότι θάνατος δεν υπάρχει ?

Αυτό το ένα
δεν σου αρκεί ως γνώση

18/07/2009, 19:58:51
Κατάλαβα πολύ καλά αγαπητέ μου alfa-omega, την θέση σου και
αυτό που θέλω να δούμε ειναι όταν λές Θεός, αν εννοείς αυτόν
που έπλασε τον κόσμο, ώστε να έχει καταλυτικές δυνάμεις,ενώ,
το "τα πάντα εν σοφία εποίησεν", πολλές φορές, μου έχει μπει
η ιδέα ότι αυτά που ζούμε, είναι απαράιτητα για τον καθένα μας,
ώστε να λύσουμε τα όποια προβλήματα, του νού μας, και να
επανέλθουμε στην προτεραία κατάσταση, ή τελικό προορισμό μας....
Δεν είναι κάτι που εξαρτάται απο μας, αλλά έχει οριστεί να
γίνει...
Έχει οριστεί να γίνει η κρίση μας κι αυτό γινεται τώρα...Κάθε ένας
απο μας, ας πούμε, ξέρει τις εναλλακτικές επιλογές που έχει..Ξέρει
τις ιδέες, τις θέσεις, τις θρησκείες, άρα, συνειδητά επιλέγει
την θέση του και "παίζει"στο παιχνίδι...
Ο αυτοπροσδιορισμός, είναι αναφαίρετο δικαίωμα, για όλους κι
επειδή έχουμε και τον Θεό, να εμφανίζεται, κάποια στιγμή,μάλλον,
δεν ξέρουμε ποσο σημασία έχει πόσο ποχωρημένες ιδέες έχει κανείς...
Δεν ξέρω φίλε,νομίζω οτι χρειάζεται επαναπροσδιορισμός, σε όλους
μας, γιατί άσχετα το τι πιστεύουμε, έχομε μια κοινή νοοτροπία, που μας στιγατίζει και μας μαζικοποιεί...
Κι αυτό, θέλει σκέψη,
νομίζω....
18/07/2009, 20:06:37
Φίλε μου alfa-omega, το πόσα γνωρίζουμε, είναι άσχετο με πολλά
που έχουμε ζήσει, ή γνωρίσει....Ειναι μεγάλες διανοητικές αποστάσεις
που καλύπτουν,τέτοιες γνώσεις, όσες ενυπάρχουν στον άνθρωπο...
Βλέπεις, μέσα μας είμαστε θεοί, αλλά, έξω του αλλάζουμε τα φώτα...
Όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει θάνατος, γι αυτό και υπάρχει αιώνιος
παράδεισος κι αιώνια κόλαση.....Ότι κι αν σημαίνει το τελευταίο,
αν κι αν θυμάμαι απο τον Χριστό, είχε πει να προσέχουμε αυτά που
λέμε, γιατί μένουν εις τον αιώνα....
Μποείς να φανταστείς κάποιον με απόλυτη γνώση, πως θα του φανεί να αναλογίζεται τι έκανε σε εμπειρίες που είχε, πριν τη γνώση;Να
θυμηθείς πόσο ..ανθρώπινα, ότι σημαίνει σήμερα αυτό εννοώ,θα
θυμόμαστε οτι φερθήκαμε;
Μπορείς να ζήσεις μια τετοια κόλαση;
Τότε, κατάλαβες γιατί ερχόμαστε εδώ...Για να γλυτώσουμε τον θάνατο......
Όσο για τη γνώση, όχι φίλε μου, μάλλον ειμαι λαίμαργος,σ αυτο το πεδίο....Θέλω να μάθω πολλές οπτικές γωνίες της αλήθειας, ώστε να
την αντιληφθώ πλήρως.....
18/07/2009, 23:28:31
quote:
alfa-omega:
Δεν πρέπει να σου πω ,αλλά μόνον να σου υποδείξω ,εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσεις για την ατομική σου εξέλιξη .

Mια χαρά είναι η ατομική μου εξέλιξη.....ποτέ καλύτερα!

quote:
alfa-omega:
Λοιπόν καρπούς που δεν έχει ο χριστιανισμός , είναι 1. Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ .
2. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ .
3. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (της κάθε ανθρώπινης ατομικά ), ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ (ως μονάς που ανήκει σε ένα σύνολο ) .
4. ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ ,ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ & ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ .
5. Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΩΝ .

1. Η μετενσάρκωση είναι ότι ποιο γελοίο έχω ακούσει!......πως θα επιστρέψει ο άνθρωπος? σα ζώο? σα πτηνό? σα λουλούδι? πάλι σαν άνθρωπος?.....ο βιομήχανος εγκληματίας ως τι θα επιστρέψει?

2. Στην Καινή Διαθήκη ο ίδιος ο Ιησούς είπε "Ερευνάτε τας γραφάς" δεν είπε! ...ούτε αποστηθίστε!....ούτε δεχτείτε!!!......αλλά "Ερευνάτε!"...η λέξη Έρευνα σου λέει κάτι?

3. Που η Καινή Διαθήκη στρέφεται κατά της απελευθέρωσης της ψυχής?.....και πως εννοείς εσύ την έννοια απελευθέρωση?

4. Πές το με δικά σου λόγια!

5. Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης δεν κάνει διακρίσεις! Εάν την είχες διαβάσει θα είχες δει ότι στρέφεται κατά των αδίκων και των αμαρτωλών! ακόμη και εναντίων των ίδιων των Εβραίων! τους οποίους συνεχώς τους απειλεί με καταστροφή εφόσον είναι άδικοι!

Εμείς οι Χριστιανοί, ως ιερό βιβλίο μας έχουμε την Καινή Διαθήκη! επειδή όμως εκεί μέσα κανείς δεν μπορεί να βρει το παραμικρό ψεγάδι! στρέφονται όλοι στην Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι ένα κράμα από θρησκειολογία προφητείες και την ιστορία των Εβραίων.

Για τους Εβραίους, την ιστορία τους την είχαν επωμιστεί οι ίδιοι οι ιερείς τους! ....έτσι το είχαν τότε! Ως εκ τούτου επειδή είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα! αυτό που κάνουνε οι συκοφάντες του Χριστιανισμού είναι να παίρνουν τα κομμάτια της Παλαιάς Διαθήκης που έχουν μόνο ιστορική αξία και να τα παρουσιάζουν ως θρησκευτικά χωρία!!.....με μόνο λόγο την ενορχηστρωμένη διαστρέβλωση των πραγμάτων και τη συκοφαντία κατά του Χριστιανισμού!

Γι' αυτό και ο ίδιος ο Ιησούς! κατηγόρησε τους Φαρισαίους ότι δεν ξέρουν να ερμηνεύουν τις γραφές!
Γι' αυτό και δημιούργησε την Καινή Διαθήκη για να μην αφήσει κανέναν στο μέλλον να λοιδορήσει τον ίδιο το Θεό!

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωσή σου! όχι μόνο λες τη μισή αλήθεια η οποία είναι χειρότερη από το ψέμα! αλλά προσπαθείς να βάλεις στη θέση της Καινής Διαθήκης την Παλαιά!.....γιατί? είναι βαριά και ασήκωτη η Νέα Διαθήκη?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

19/07/2009, 00:49:36

Απεστάλη: 18/07/2009, 23:28:31
europaios2
quote:

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωσή σου! όχι μόνο λες τη μισή αλήθεια η οποία είναι χειρότερη από το ψέμα! αλλά προσπαθείς να βάλεις στη θέση της Καινής Διαθήκης την Παλαιά!.....γιατί? είναι βαριά και ασήκωτη η Νέα Διαθήκη?

Συζητάμε παράλληλα .

19/07/2009, 01:15:58
Φίλε alfa-omega κάποιες διευκρινίσεις..
quote:
δηλαδή την πνευματική ταυτότητα που θα τον κάνει ελεύθερο και θα είναι ελεύθερος .

Ξεωρείς δηλαδή απαραίτητη προϋπόθεση τη διαφορετικότητα των ατόμων για υπάρξη ευτυχία?

quote:
Αυτή η ψυχή , όταν την βρει μία ανθρώπινη ύπαρξη ,μονάδα και επικοινωνήσει μέσω του ανώτερου εαυτού με αυτήν ( εδώ χρειάζεται ανάλυση ) , οδηγεί στην πλήρη ατομικοποίηση

Αυτό είναι καλό ή κακό..?

quote:
στην απελευθέρωση της κάθε ψυχής να προσπαθεί να καθοδηγεί την κάθε προσωπικότητα στο σπίτι της ,στο σημείο από όπου ξεκίνησε το ταξίδι της .

Λες δηλαδή οτι τη ψυχή την φυλακίζει η αναγκη να επιστρέψει στο απόλυτο??

Η συζύζηση αυτή θα ήταν καλύτερο να συνεχιστεί στο αντιστοιχο θέμα:
ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ"
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10249&whichpage=1&ARCHIVE=

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με την επιθυμία(-τη σκεψη) και το συναίσθημα

19/07/2009, 12:41:30
Το Άπειρο είναι αμετάβλητο .
Κάθε τι εντός αυτής της διάστασης , του χώρου εξελίσσεται με μία μεταβληκότητα , που δεν συνάδει , συμπλέει , συσχετίζεται με τίποτα .
Είμαστε ( η Ανθρωποτητα ) μία μοργή έκφρασης του .
Η εκδήλωση του ανθρώπου με τον πολιτισμό είναι αμελητέα , σε σχέση με αυτόν τον χώρο .
Ο πολιτισμός επειδρά στις προσωπικότητές μας , δηλαδή στην διαμόρφωσή της .
Που είναι μία προσωρινή έκφραση του άπειρου .
Αν προχωρήσει η προσωπικότητά σου και ευθυγραμισθεί με την ψυχή σου , η φθαρτή έκφραση εξελίσσεται σε άφθαρτη .

Δεν είναι αναγκασμένη η ψυχή να το προσπαθήσει ,
Ούτε πρέπει να πάει την κάθε προσωπικότητα σε άλλη διάσταση.

Η ατομική εξέλιξη του κάθε ανθρώπου , στα εγκόσμια θέματα δεν μπορεί να συγκριθεί , με την εξέλιξη στα θέματα τα εσωτερικά .

Άλλο εσωτερική πορεία και τελείως διαφορετική η εξωτερική οδός .

Για να ξέρει το κάθε άτομο τι συμβαίνει στα εσώτερα της σύνθεσής μας , πρέπει να ασχοληθεί με τον εσωτερισμό .

Άλλοι ασχολούνται για ένα χρονικό διάστημα και μετά βαριένται και εγκαταλείπουνε την προσπάθεια .

Όσοι μένουνε σε αυτήν την πορεία , εξελίσσονται συνειδησιακά .
Στον εσωτερισμό μπορεί να ειπωθεί , ότι τα πάντα είναι διεύρηνση της συνεισήσεως .

Επέτρεψέ μου να σου πως ,ότι πρέπει να βρεις το συνεισιακό σημείο το οποίο διανύεις .
Είναι απαταίτητο ,διότι έχεις ακόμη απορίες για το τι μπορεί να είναι ψυχή .

Διάβασε , μελέτησε την ψυχή σου .
Οι προαιώνιες σοφίες έχουνε δοθεί .

Ξεπερνάνε την κοινωνική μας αντίληψη για το καλό ,το κακό το μαύρο ,το άσπρο .

Η διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων μας και τα αντίθετα περιγράφεται επίσης ,άριστα απο τις προαιώνιες σοφίες .

Πέρα απο το καλό και το κακό , βρίσκεται η κάθε ψυχή .
Λειτουργεί ανιδιοτελώς και αυτό για να το εμπεδώσει μία προσωπικότητα ,θα πρέπει να ευθυγραμιστεί μαζί της ,διαφορετικά θα λειτουργεί σε προσωπικό επίπεδο .

Η διαφορετικότητα είναι αναγκαία για να υπάρξει ευτυχία .
Όταν όμως π.χ εγώ και ο europaios 2 συζητάμε παράλληλα ,τότε αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε αμφότεροι να πάρουμε κάτι ο ένας απο τον άλλον .

Εγώ νομίζω ότι προσπάθησα .
Δεν τα κατάφερα .
Καλή καρδιά λοιπόν.

19/07/2009, 14:12:55
quote:
alfa-omega:
Όταν όμως π.χ εγώ και ο europaios 2 συζητάμε παράλληλα ,τότε αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε αμφότεροι να πάρουμε κάτι ο ένας απο τον άλλον .

Εγώ νομίζω ότι προσπάθησα .
Δεν τα κατάφερα .
Καλή καρδιά λοιπόν.

Δεν πειράζει, ίσως τα καταφέρεις μια άλλη φορά!....καλή καρδιά λοιπόν!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

19/07/2009, 14:16:47
...Κι εκείνος ο διάλογος;Εκείνη η διάθεση για επικοινωνία,
για ανταλλαγή απόψεων;
Τελικά, πραγματικά, εμείς οι Έλληνες, είμαστε παιδιά...
Ζητούμενα δεν έχετε παιδιά;Αυτό ηταν;Ποιός άκουγε και ποιός
όχι;
Δεν θέλετε το αποτέλεσμα;; Έτσι το παρατάτε;
Θέμα περηφάνειας;
19/07/2009, 18:55:43
quote:
Εμείς οι Χριστιανοί, ως ιερό βιβλίο μας έχουμε την Καινή Διαθήκη! επειδή όμως εκεί μέσα κανείς δεν μπορεί να βρει το παραμικρό ψεγάδι! στρέφονται όλοι στην Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι ένα κράμα από θρησκειολογία προφητείες και την ιστορία των Εβραίων.

Tώρα μάλιστα.. τώρα τα λές καλά..

quote:
Για τους Εβραίους, την ιστορία τους την είχαν επωμιστεί οι ίδιοι οι ιερείς τους! ....έτσι το είχαν τότε! Ως εκ τούτου επειδή είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα! αυτό που κάνουνε οι συκοφάντες του Χριστιανισμού είναι να παίρνουν τα κομμάτια της Παλαιάς Διαθήκης που έχουν μόνο ιστορική αξία και να τα παρουσιάζουν ως θρησκευτικά χωρία!!.....με μόνο λόγο την ενορχηστρωμένη διαστρέβλωση των πραγμάτων και τη συκοφαντία κατά του Χριστιανισμού!

Και γιατί δεν τα έλεγες πιο πρίν...

ΑΥΤΟ προσπαθούμε να πούμε ρε γμτ μου τόσο καιρό...
Μπανάκι σήμερα ντεν είχε..??