ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/07/2009, 20:58:04
quote:

quote:

Δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές.

Ζήσε με αυτήν την ψευδαίσθηση .

quote:
Τρέξε εσύ φίλε alfa-omega και allzzaro, να βρείτε τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή και στην Κίνα! Και όταν ξυπνήσετε ένα πρωί και δείτε τον Τούρκο ανάμεσα σε εσάς και τη γυναίκα σας! Μη φοβηθείτε!!!!, θα έχει έρθει να ακούσει για τα μεγαλεία σας!!!!

Δεν είναι ανάγκη να πάμε τόσο μακριά .
Εσύ είσαι εδώ κοντά .
Υπερασπίζεσαι την χριστιανή ορθόδοξη πίστη με νύχια και με δόντια και καλά κάνεις .
Σε εκφράζει .
Αγνοείς φίλτατε ,ότι ο πυρήνας της θρησκείας αυτής , είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
Δεν γνωρίζω ποιος είναι ποιο επικίνδυνος για μένα , τον allzzaro και κάθε ΕΛΛΗΝΑ που σκέφτεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ .

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Η Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑ ΗΔΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ , ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ .

Θεωρείς λοιπόν ότι είσαι ανώτερος από τους άλλους?......τότε γιατί έχεις αυτά τα χάλια?

Δεν αγνοώ τίποτ, αλλά όπως δεν μπερδεύω την π....με τη β.... έτσι και δεν μπερδεύω τον Καίσαρα με το Θεό.
Ο Θεός δεν έφτιαξε τον Έλληνα ξεχωριστά από τον Τούρκο ή τον Κογγολέζο, ή τον Αμερικάνο.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε λαού φτιάχτηκαν με βάση τα κοινά τους και κυρίως τα κατά τόπους χαρακτηριστικά καθώς και τις κάθε φορά συγκυρίες.
Δεκάδες φυλές-φύλα συγχωνεύτηκαν με βάση κυρίως ομοειδή χαρακτηρίστηκα και την καταγωγή από κοινές γεωγραφικές περιοχές.

'Ετσι σχηματίστηκαν αρχικά μικρές ομάδες, μετά φυλές και στο τέλος τα έθνη-κράτη.

Δε σκέφτεσαι λοιπόν Ελληνικά....γιατί αν σκεφτόσουν θα κοίταζες όχι να διεκδικήσεις δάφνες αλλά να μαζέψεις κάτι από την παλιά σου αίγλη!, και κυρίως να μη χάσεις και τα σώβρακα γιατί τα άλλα ήδη στα έχουν πάρει και δεν το ξέρεις.
Εδώ ισχύει κατά γράμμα το...."βρακί δεν έχει ο κώλος μας.....λουλούδια θέλει ο π...... μας!"

Αν κάτι λοιπόν λείπει από τη χώρα μας αυτό είναι η αυτογνωσία. Αν την είχαμε δε θα καθόμασταν να λέμε ιστορίες για Έλληνες στη Χονολουλού κ.λ.π....... θα βλέπαμε την πραγματικότητα κατάφατσα και θα τρομάζαμε!

Και είναι και άλλοι που δεν σκέφτονται σωστά!.....και αν εξαιρέσω τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους......δε θα βρω και πολλούς.....δε νομίζω οι Σπαρτιάτες όταν σφάζανε τους Αθηναίους να σκεφτόντουσαν Ελληνικά! ......όταν οι Αθηναίοι καταλήστευαν τις πόλεις της συμμαχίας!!! κι έτρεχαν για δόξες και τιμές στη Σικελία,....... όταν οι Μακεδόνες έσφαζαν τους Θηβαίους....κ.λ.π. δε βλέπω να σκεφτόντουσαν Ελληνικά!

Ίσως γι' αυτό ήρθαν και οι Ρωμαίοι που σκέφτονταν Ρωμαϊκά.....και μας κατέκτησαν μπας και βάλλουμε μυαλό!.......που όμως?

Εδώ καράβια χάνονται........βαρκούλες αρμενίζουν!!!!

Αν εξαιρέσουμε τον Τρωικό και τους Περσικούς......δε θυμάμαι κάπου αλλού να σκεφτόντουσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι Ελληνικά!....αντιθέτως εάν μελετήσεις τους Φιλοσόφους και κυρίως τους Προσωκρατικούς....θα δεις ότι αυτοί σκεφτόντουσαν και με το παραπάνω Ελληνικά.....ίσως γι΄ αυτό τράβηξαν τα όσα τράβηξαν.

Όταν λοιπόν καταφέρεσαι είτε άμεσα είτε έμμεσα κατά της θρησκείας της μεγάλης πλειοψηφίας των σημερινών Ελλήνων.....δε διαφέρεις και πολύ στον τρόπο σκέψης από τους παραπάνω που ανέφερα και δεν σκεφτόντουσαν Ελληνικά.

quote:
allzzaro:
Το πρόβλημα σου φίλε δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι.
Εχεις φαγωθεί με τους Ελληνες στην περιοχή αυτή.
Δύο πράγματα συμβαίνουν ή είσαι ανθέλληνας και δεν θέλεις να ακούς για Έλληνες ή ή παρουσία των Ελλήνων έρχεται κόντρα με τη θρησκεία σου

Εσύ δεν είσαι Ελληνας?
Δεν αισθάνεσαι κάπως περήφανος που οι πρόγονοι σου είχαν αποικήσει σε αυτές τις περιοχές?
Δεν σε καταλαβαίνω ειλικρινά, ποιος ο λόγος να μην εχουν αποικήσει οι Ελληνες σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει κάτι που σε χαλάει?
Αν τέλος πιστεύεις οτι οι Φιλισταίοι ήταν ειδωλολάτρες και δεν θέλεις να τους ταυτίσεις με τους Ελληνες παίζει και αυτό, πές μας ομως έτσι για να καταλάβουμε το σκεπτικό σου..

Ειδικά τα παραπάνω που έγραψα σου πάνε γάντι! και στα αφηερώνω.

Οι 'Έλληνες βάση της ιστορίας στην Παλαιστίνη και τις λοιπές εκεί γύρω περιοχές, πήγαν μόνο κατά τα Ελληνιστικά χρόνια ως κατακτητές. Και φυσικά δε χαίρομαι καθόλου γι' αυτά τα χρόνια.
Αυτά ήσαν και η αιτία της αρχής της πτώσης της αίγλης της αρχαίας Ελλάδας και της κατακτήσεώς μας από τους Ρωμαίους.

Περήφανος είμαι μόνο για τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την Περσία που ήταν τότε και ο φυσικός εχθρός των Ελλήνων.....η παραπέρα πορεία ήταν η αρχή του τέλους της Ελλάδας.

Τα Ελληνιστικά βασίλεια γρήγορα άρχισαν τους εμφύλιους σπαραγμούς. Και στο τέλος εξασθένησαν, ξεφούσκωσαν σαν το μπαλόνι!!!! γιατί έτσι είναι ακριβώς η αλαζονεία!!! ένα μπαλόνι που κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει!!

Χιλιάδες Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα! ίσως τα καλύτερα μυαλά για να πάνε να οργανώσουν τις νέες χώρες! αναλαμβάνοντας εκεί κύριες διοικητικές θέσεις αλλά και κύριες θέσεις στην παραγωγή των χωρών αυτών βοηθώντας ταμάλλα στην ανάπτυξή τους........αλλά!!! έτσι εδώ!, μας έμειναν οι μπούφοι!!!

Το να μας πιάνει το αυτοκρατορικό μας σύνδρομο, μας κάνει ανόητους και τίποτε άλλο!

Σου ξαναγράφω ότι: "όπως δεν μπερδεύω την π....με τη β.... έτσι και δεν μπερδεύω τον Καίσαρα με το Θεό."

Για τους Φιλισταίους επειδή πολύς ο λόγος, μπες μέσα σε μια δημόσια βιβλιοθήκη (ούτε σκυλιά υπάρχουν....ούτε τίποτε άλλο θα σε δαγκώσει!) και ψάξε σε διάφορες εγκυκλοπαίδειες στο λήμμα Φιλισταίοι......ψάξε και στο Κρήτες....και έλα μετά με τα στοιχεία που έχεις.

Στη Μέση λοιπόν Ανατολή αλλά και αλλού, πήγαμε ακάλεστοι!!! και φάγαμε το κεφάλι μας!!!!......αν είχαμε μείνει μόνο εκεί που μας είχαν καλέσει.....τώρα θα ήσαν πολύ διαφορετικά και προς το καλύτερο τα πράγματα..........η αλαζονεία όμως allzzaro, είναι κακό πράγμα!! η δε έλλειψη αυτογνωσίας των πραγμάτων και της συνειδητοποίησης της πραγματικότητας ανέκαθεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

17/07/2009, 21:15:32
quote:
allzzaro:
Δεν μου λές ρε φίλε ανθέλληνα.
Εσύ αυτό εχεις να πείς?
Πού βρέθηκαν τα χρήματα?
Ρε φίλε πραγματικά έχετε ρεζιλέψει και το Θεό και τον Ελληνισμό.
Οι Σκανδιναυοί ξέσπασαν στον Παρθενώνα και τον έκαψαν, ο Ιουστιανιανός τον έκανε εκκλησία, οι Τούρκοι τον έκαναν τζαμί, οι Βενετσάνοι τον βομβάρδισαν μετά μανίας και έκλεψαν οτι μπορούσαν απο αυτόν, ο ελγιν επι σουλτάνου έκλεψε οτι μπορούσε...
Αυτό έχεις να πείς λοιπόν?
Σε ξαναρωτάω europaios εχεις καμμία σχέση με Ελλάδα?? HELLO europaios

Οι πρώτες καταστροφές στον Παρθενώνα έγιναν επί Λάχαρη, τον οποίο όρισε τύραννο των Αθηνών ο Κάσσανδρος, σύμφωνα με την αφήγηση του Παυσανία
Αυτός απέσπασε τις ασπίδες από τον Παρθενώνα, το χρυσάφι και τα κοσμήματα από το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς.

Καταστροφές υπέστη και ο οπισθόδομος του ναού, όταν τον χρησιμοποίησε ως προσωπικό του κατάλυμα ο Δημήτριος ο Πολιορκητής (ονομαστός Μακεδόνας στρατηγός στα τέλη του 3ου αιώνα π.Χ.).

Ο Παρθενώνας καμία ζημιά δεν υπέστη από τους Έλληνες Χριστιανούς η προσθήκη μιας αψίδας (του ιερού), δε δημιούργησε καμία ζημιά αφού έχουμε προσθήκη και όχι αφαίρεση όπως και οι καθολικοί που αργότερα πρόσθεσαν ένα κοδωναστάσιο το οποίο οι Τούρκοι το έκαναν μιναρέ.

Άντε λοιπόν διάβασε κανά βιβλίο της προκοπής και μη φωλιάζεις μόνο σε site που ως στόχος τους δεν είναι η μόρφωση.....αλλά η παραμόρφωση!, στο τέλος θα γίνεις σαν ακανόνιστο σχήμα!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

17/07/2009, 21:19:33
quote:
Για τους Φιλισταίους επειδή πολύς ο λόγος, μπες μέσα σε μια δημόσια βιβλιοθήκη (ούτε σκυλιά υπάρχουν....ούτε τίποτε άλλο θα σε δαγκώσει!) και ψάξε σε διάφορες εγκυκλοπαίδειες στο λήμμα Φιλισταίοι......ψάξε και στο Κρήτες....και έλα μετά με τα στοιχεία που έχεις.

Κάπου πιο πάνω με κατηγόρησες οτι χρησιμοποιώ το ιντερνετ ως πηγές μου.
Τώρα με παραπέμπεις στις ιντερνετικές εγκυκλοπαίδιες.
Αυτό το συμπέρασμα βγάζεις απο ολα οσα λέμε οτι χρησιμοποιώ εγκυκλοπαίδιες.
Εσύ δλδ ολα αυτά που υποστηρίζεις τα υποστηρίζεις γιατί έψαξες στο google και δεν σου έβγαλε τίποτα.
Είσαι σοβαρός ρε φίλε?

quote:
Οι 'Έλληνες βάση της ιστορίας στην Παλαιστίνη και τις λοιπές εκεί γύρω περιοχές, πήγαν μόνο κατά τα Ελληνιστικά χρόνια ως κατακτητές. Και φυσικά δε χαίρομαι καθόλου γι' αυτά τα χρόνια.

Συγνώμη ποιούς εννοείς?

17/07/2009, 21:33:59
quote:
Άντε λοιπόν διάβασε κανά βιβλίο της προκοπής και μη φωλιάζεις μόνο σε site που ως στόχος τους δεν είναι η μόρφωση.....αλλά η παραμόρφωση!, στο τέλος θα γίνεις σαν ακανόνιστο σχήμα!

Για εμένα τα λές αυτά?
Αφού ρε φίλε οτι γράφεις copy paste είναι απο ιστοσελίδες.
Ρε europaios διαβάζουν και αλλοι, πρόσεχε ....
Φίλε μου εχω την εντύπωση οτι αρέσκεσαι στο να κάνεις τον έξυπνο, το διαβασμένο γενικώς αυτόν που τα ξέρει όλα.
Το ξέρουμε φίλε μου οτι είσαι έξυπνος και διαβασμένος δεν το αμφισβητεί κανείς.
Μην μας πάθεις και τίποτα...
Μας κοψοχόλιασες προηγουμένως με τις βουτιές σου.
Φοβηθήκαμε μήπως εχεις ξεχάσει τα ``μπρατσάκια σου``. αλλά φαίνεται επιπλέεις ..

makforΜέλος
17/07/2009, 21:39:37
αγαπητε alfaomega , να ρωτησω κατι ,

ποσο σιγουρος εισαι για αυτο που λες ? μπορεις με καποιο τροπο να το αποδειξεις ?
εαν καποιος με καποιο τροπο σου αποδυκνυε το αντιθετο , και το αποδεχοσουν , τοτε τι θα ελεγες ? τι θα αλλαζε για σενα ?

οσο αφορα τους ελληνες , ειχα διαβασει παλιοτερα μια απλοϊκη εξηγηση , οτι το ΕΕΕ ληνας , προεκυψε απο τους κατοικους που ζουσαν στην περιοχη του ολυμπου (υποστιρηζοντας οτι ηταν η πρωτη περιοχη που βγηκε εκτος θαλλασας στην χωρα, κατι πολυ πιθανο λογου υψους) και απο τις ιαχες που καναν για να οδηγους να ζωα τους , με τα ΕΕΕ που φωναζαν , βγηκε και η λεξη ΕΕΕληνας... εαν στεκει ή οχι δεν το εξεταζω , αλλα δεν ξερω εαν μπορει καποιος να το αντικρουσει ... πως αραγε ? με τι αποδειξεις ? απλα το εν λογω κειμενο βασιζονταν οτι ολες οι λεξεις εχουν φωνητικη ριζα ...

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

17/07/2009, 21:55:50
macfor
quote:
οτι το ΕΕΕ ληνας , προεκυψε απο τους κατοικους που ζουσαν στην περιοχη του ολυμπου (υποστιρηζοντας οτι ηταν η πρωτη περιοχη που βγηκε εκτος θαλλασας στην χωρα, κατι πολυ πιθανο λογου υψους) και απο τις ιαχες που καναν για να οδηγους να ζωα τους , με τα ΕΕΕ που φωναζαν

``γίνονται δὲ ἐκ Πύρρας Δευκαλίωνι παῖδες Ἕλλην μὲν πρῶτος, ὃν ἐκ Διὸς γεγεννῆσθαι ........αὐτὸς μὲν οὖν ἀφ᾽ αὑτοῦ τοὺς καλουμένους Γραικοὺς προσηγόρευσεν Ἕλληνας, τοῖς δὲ παισὶν ἐμέρισε τὴν χώραν``

makforΜέλος
17/07/2009, 22:10:14
συμφωνω αλλζζαρο , αλλα δεν παυει να ειναι μια (πολλες υπαρχουν αλλα μια εξεταζουμε) φραση που γραφηκε πριν πολλα πολλα χρονια , μενει δηλαδη φραση ...
φραση ειναι και πολλα αλλα , χριστιανισμος , βουδισμος και αλλα με -ισμος ή ανευ ...

εγω διαβασει πολλες θεωριες , αλλα δεν μπορω καμια να εξηγησω ΛΟΓΙΚΑ αλλα και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ( γη, παγετωνας , εξελιξη κτλπ) χωρις φυσικα να μπορεις να αποκλεισεις αλλα δεν μπορεις να εισαι και 100% σιγουρος (κατα την αποψη μου)

τωρα προσεξε κατι , η τελευτια θεωρια για την δημιουργια της ζωης και την εξελιξη αυτης , μεσα στα πολλα που λεει , επιγραμματικα καταληγει οτι για την μεταλαξη/δημιουργια μιας νεας μορφης ζωης απο μια παλια , υπαρχουν οι ενδειξεις οτι ΠΑΝΤΑ υπηρχε μια μεγαλη καταστροφη , αλλωστε για τον ανθρωπο καταλυτικο ρολο δειχνει να παιζει ο παγετωνας , καθως και ποιο πριν η ελειψη τροφης κτλπ

βαση αυτου μπορουμε να δουμε τον δευκαλιωνα και των δια , ως φυσικα φαινομενα ... μπορουμε και οχι , παντως με εχει κανει μεγαλη εντυπωση οτι πολλα τετοια συμπιπτουν

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 17/07/2009 22:11:29

17/07/2009, 22:33:18
quote:
εγω διαβασει πολλες θεωριες , αλλα δεν μπορω καμια να εξηγησω ΛΟΓΙΚΑ αλλα και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ( γη, παγετωνας , εξελιξη κτλπ) χωρις φυσικα να μπορεις να αποκλεισεις αλλα δεν μπορεις να εισαι και 100% σιγουρος (κατα την αποψη μου)

Τι λέει τον ενστικτό σου?

quote:
βαση αυτου μπορουμε να δουμε τον δευκαλιωνα και των δια , ως φυσικα φαινομενα ... μπορουμε και οχι , παντως με εχει κανει μεγαλη εντυπωση οτι πολλα τετοια συμπιπτουν

Φίλε μου
Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει τον Νού
Η Γαία την Ύλη

Καρπός αυτής της συγχώνευσης είναι τα πρώτα δημιουργήματα οι Τιτάνες, ο Ωκεανός , ο ήλιος , τα φυσικά φαινόμενα ...
Σου κάνει μεγάλη εντύπωση.. και εμένα

makforΜέλος
17/07/2009, 23:18:45
το ενστικτο μου πριν απο καμια 25 χρονια μου ελεγε οτι ολα ειναι αληθινα , σημερα ομως ΟΧΙ , σημερα μου λεει οτι ολη αυτη η μυθολογια εχει να κανει με την περιγραφη των γεγονοτων που ΕΖΗΣΑΝ οι ανθρωποι πριν αποκτησουν γραπτο λογω , ισως και προφορικο , αρα μεταφρασαν και μεταφεραν παραστασεις , απλουστευμενες οσο γινεται αφου η γλωσα ηταν πολυ απλη , σιγορα υπαρχει μια βαση , σιγουρα κατι περιγραφουν , αλλα πρεπει να μπουμε στην θεση τους για να καταλαβουμε και οχι να τα εξηγουμε με το σημερινο "μυαλο" κια "γλωσσα"

σε ολα τα αλλα μπορω να δωσω μια πιθανοτητα της ταξης του 1% ίσως και λιγοτερο , αλλα μου ειναι δυσκολο να δεχτω τον δευκαλιωνα ως καποιον που εζησε ενα μεσω παγετωνα... εκτος εαν τον μεταφερουμε στην αφρικη που ειχε περισσοτερες πιθανοτητες αλλα μαλλον τοτε χαλαμε λιγο το σεναριο ...

σιγουρα μπορουμε να κανουμε πολλες υποθεσεις , αλλα επισης σιγουρα καμια δεν μπορουμε να επαληθευσουμε , αρα εφαρμοζουμε τον κανονα οτι το ποιο απλο ειναι και το ποιο σωστο

[

]

17/07/2009, 23:40:58
Φίλε macfor

Οι εποχές που αναφέρονται αυτοί οι μυθικοί ήρωες είναι και αυτές μυθικές. Εκτός αυτού μυθικές είναι και οι περιοχές.
Περιοχές που υπέστησαν φοβερές καταστροφές είτε φυσικές είτε τεχνητές. Κάποτε ο βυθός της θάλασσας ήταν ξηρά και οι σημερινές περιοχές ήταν βουνά.
Παρόλα αυτά κάτι φτάνει στα αυτιά μας. Πενιχρά για ορισμένους , αρκετά για αλλους...

quote:
σιγουρα μπορουμε να κανουμε πολλες υποθεσεις , αλλα επισης σιγουρα καμια δεν μπορουμε να επαληθευσουμε , αρα εφαρμοζουμε τον κανονα οτι το ποιο απλο ειναι και το ποιο σωστο

Τι να επαληθεύσουμε φίλε μου?
Μπορεί σήμερα κάποιος με απόλυτη βεβαιότητα να ισχυρισθεί κάτι?

makforΜέλος
17/07/2009, 23:50:19
οχι και εκει πατανε οι επιτειδιοι και σου κανουν την μερα νυχτα!!! οποτε που καταληγουμε ? τα εξεταζουμε ολα και αφηνουμε στην ακρη οτι δεν καλυπτει τους κανονες μας , μεχρις οτου δημιουργησουμε νεους κανονες και τοτε ισως επαναφερουμε απο την ακρη οτι αφησαμε ισως και οχι!!!

[

]

18/07/2009, 01:16:37

quote:
allzzaro:
Κάπου πιο πάνω με κατηγόρησες οτι χρησιμοποιώ το ιντερνετ ως πηγές μου.
Τώρα με παραπέμπεις στις ιντερνετικές εγκυκλοπαίδιες.
Αυτό το συμπέρασμα βγάζεις απο ολα οσα λέμε οτι χρησιμοποιώ εγκυκλοπαίδιες.
Εσύ δλδ ολα αυτά που υποστηρίζεις τα υποστηρίζεις γιατί έψαξες στο google και δεν σου έβγαλε τίποτα.
Είσαι σοβαρός ρε φίλε?

Δεν είμαι χάνος σαν κι εσένα και ξέρω να ψάχνω και να βρίσκω τις πηγές.
Δε σε παρέπεμψα παρά σε Δημόσια Βιβλιοθήκη......ξέρεις εκεί όπου πας και λες καλημέρα μπαίνοντας και γεια σας φεύγοντας αφού σημειώσουν τα βιβλία που πήρες.....αλλά είσαι τόσο άσχετος που το μυαλό σου πήγε μόνο στο internet..... αν θες να μη σε φέρνουν σε δύσκολη θέση....μάζεψε λίγο αυτά που διαβάζεις και σε έχουν εντυπωσιάσει σε μία κόλα χαρτί.....και αφιέρωσε 1-2 ημέρες σε μια Βιβλιοθήκη του Δήμου (για να μην μπερδευτείς πάλι), να δεις τι από αυτά ισχύει......αν μή τι άλλο θα καταλάβεις μετά το πόσο αξιόπιστη είναι η ιστοσελίδα των πληροφοριών σου.

Οπότε αν θες να μετρηθούμε προς τη σοβαρότητα δεν έχεις παρά να με διαψεύσεις με πηγές και όχι με συμπεράσματα όπως είχες κάνει τις προάλλες......

quote:
allzzaro:
Συγνώμη ποιούς εννοείς?

Βάλε ένα κόμα μετά από το "ιστορίας", και μην αφήνεις τη φαντασία σου αχαλίνωτη.

quote:
allzzaro:
Για εμένα τα λές αυτά?
Αφού ρε φίλε οτι γράφεις copy paste είναι απο ιστοσελίδες.
Ρε europaios διαβάζουν και αλλοι, πρόσεχε ....
Φίλε μου εχω την εντύπωση οτι αρέσκεσαι στο να κάνεις τον έξυπνο, το διαβασμένο γενικώς αυτόν που τα ξέρει όλα.
Το ξέρουμε φίλε μου οτι είσαι έξυπνος και διαβασμένος δεν το αμφισβητεί κανείς.
Μην μας πάθεις και τίποτα...

Αμφισβητείς τι από αυτά που έγραψα? δεν έχεις παρά να με διαψεύσεις, .......... απλά θα σε δυσαρεστήσω αρκετά,.....δεν έχεις λοιπόν παρά να δοκιμάσεις.....

Δεν κάνω τον έξυπνο αλλά πάντα ελέγχω. Ούτε πολυδιαβασμένος είμαι.

Αυτό όμως που ξέρω το ξέρω καλά, πολύ σπάνια να μου ξεφύγει κάτι.....γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, ψειρίζω αυτό που με ενδιαφέρει!........ Φροντίζω λοιπόν να μην εκτίθεμαι όπως εσύ για παράδειγμα (περί ιστορίας και θρησκειολογίας),.....εσύ γιατί δε φροντίζεις?

quote:
allzzaro:
Μας κοψοχόλιασες προηγουμένως με τις βουτιές σου.
Φοβηθήκαμε μήπως εχεις ξεχάσει τα ``μπρατσάκια σου``. αλλά φαίνεται επιπλέεις

Τώρα ποια, πάω κάθε μέρα.....αν δεις να μη γράφω για κανά δυο-τρεις μέρες......θα έχω ξεχάσει τα μπρατσάκια μου.

quote:
allzzaro:
Φίλε μου
Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει τον Νού
Η Γαία την Ύλη

Καρπός αυτής της συγχώνευσης είναι τα πρώτα δημιουργήματα οι Τιτάνες, ο Ωκεανός , ο ήλιος , τα φυσικά φαινόμενα ...
Σου κάνει μεγάλη εντύπωση.. και εμένα

Ποιος τα είπε αυτά?.......

Edited by - europaios2 on 18/07/2009 01:17:35

18/07/2009, 10:16:45
Αγαπητοί φίλοι, πιστεύω ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε, να
έχουμε κοινές νόρμες...Να πιαστεύουμε όλοι ότι η ιστορία και
οι μύθοι, έχουν πραγματολογική χροιά, δεν ειναι παραμύθια...
Δεν χρειάζεται αντιπαλότητα, ώστε να ενώσουμε τα κομμάτια του
πάζλ, που ειναι μοιρασμένα σε όλους,ώστε να δούμε την εικόνα...
Και προπάντων, δεν χρειάζονται εμπάθιες και προσωπικοί χαρακτηρισμοί...
Δεν υπάρχει λόγος´..Όλοι βλέπουμε τα ίδια, σημαίνουν λίγο διαφορετικά για τον καθένα μας, αλλά είναι η ίδια ΑΛΉΘΕΙΑ....
Δεν λέει κάποιος ψέματα, αλλά πόσο αντιλαμβανόμαστε αυτό που λέει;
18/07/2009, 11:58:46
europaios
quote:
Ποιος τα είπε αυτά?.......

Εγώ
Δεν σου κάνω για αξιόπιστη πηγή?

quote:
Αυτό όμως που ξέρω το ξέρω καλά, πολύ σπάνια να μου ξεφύγει κάτι.....

Σου ξεφεύγει... εμένα οχι..

quote:
Δε σε παρέπεμψα παρά σε Δημόσια Βιβλιοθήκη......ξέρεις εκεί όπου πας και λες καλημέρα μπαίνοντας και γεια σας φεύγοντας αφού σημειώσουν τα βιβλία που πήρες.....αλλά είσαι τόσο άσχετος που το μυαλό σου πήγε μόνο στο internet.....

Αυτά οχι σε εμένα ρε κούκλε.

18/07/2009, 13:02:42

quote:

europaios2
Θεωρείς λοιπόν ότι είσαι ανώτερος από τους άλλους?......τότε γιατί έχεις αυτά τα χάλια?

Απεστάλη: 17/07/2009, 20:58:04

Ωραία άρχισες να εισδύεις στα εσώτερα του διαλόγου .
Δεν θεωρώ ότι είμαι ανώτερος από τους άλλους .
Ομαδικά οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουνε χάσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ταυτότητά τους.
400 χρόνια σκλαβιάς δεν είναι στραγάλι .
Αλλοιώσανε κάποιοι επιτήδειοι (οι τσοπάνοι ) την ιστορική τους διαδρομή .
Κόψανε το νήμα ,το πνευματικό νήμα ,μεταξύ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ .
Μέγα το χάσμα μεταξύ νοοτροπίας αρχαίου και νεοέλληνα .

Γνωρίζω ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ πνεύμα παραμένει μέχρι και αυτήν την στιγμή που συζητάμε ΑΘΑΝΑΤΟ .
Η παγκόσμια κοινότητα το θεοποίησε .
Μπορείς εσύ ατομικά να το επαληθεύσεις με τον δικό σου τρόπο σκέψεως , αν μετρήσεις τα βιβλία και συγκεκριμένα διατριβές ,μελέτες ,ερμηνείες που αναφέρονται στην αρχαία ελληνική γραμματεία ,από μεγάλους επιστήμονες της Ανθρωπότητας διαχρονικά .
Παγκόσμιο ρεκόρ ,χρυσό μετάλλιο .
Τον Αριστοτέλη ακόμα τον μελετάνε .
Τον Σωκράτη τον σέβονται .
Τον Αλέξανδρο θα ήθελαν να είναι δικό τους συμπατριώτης .
Μα ακόμη και αν αυτά είναι ολίγα και πενιχρά , τότε στοχάσου την τέλεια γλώσσα .

quote:
Όταν λοιπόν καταφέρεσαι είτε άμεσα είτε έμμεσα κατά της θρησκείας της μεγάλης πλειοψηφίας των σημερινών Ελλήνων.....δε διαφέρεις και πολύ στον τρόπο σκέψης από τους παραπάνω που ανέφερα και δεν σκεφτόντουσαν Ελληνικά.

Μην μένεις σε μία θρησκεία .
Κάνε όλες τις θρησκείες του κόσμου κτήμα σου .
Μετά (αφού τις μελετήσεις ) διάλεξε σαν την μέλισσα τους ώριμους καρπούς και απόλαυσέ τους .

quote:

Ο Θεός δεν έφτιαξε τον Έλληνα ξεχωριστά από τον Τούρκο ή τον Κογγολέζο, ή τον Αμερικάνο.

Έδωσε όμως σε κάθε φυλή διαφορετικά χαρίσματα .
Τον έλληνα τον έκανε ,ντόμπρο ,πανέξυπνο ,ιδιοφυΐα .
Το μέγιστο αγαθό δε που του έδωσε ,είναι η αγάπη του για την αλήθεια .
Μην κοιτάς τώρα που χάλασε , αλλά την εξέλιξή του διαχρονικά .
Κοιτάς όμως μόνο αυτά που χρειάζεσαι για να στηρίξεις την πίστη σου στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και καλά κάνεις ,αν αυτό το οίκημα σου γκρεμιστεί ,θα γκρεμιστεί όλη η ζωή σου .
Εγώ σου εύχομαι να αγιάσεις πραγματικά .
Κατέβασε όμως ολίγον τι τους έντονους τόνους σου και εξασκήσου και εδώ μέσα στην ταπεινότητα .
Έχεις ακόμη εσύ και ο καθένας μας αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη .

quote:
Απεστάλη: 17/07/2009, 21:39:37
αγαπητε alfaomega , να ρωτησω κατι ,

makfor
ποσο σιγουρος εισαι για αυτο που λες ? μπορεις με καποιο τροπο να το αποδειξεις ?
εαν καποιος με καποιο τροπο σου αποδυκνυε το αντιθετο , και το αποδεχοσουν , τοτε τι θα ελεγες ? τι θα αλλαζε για σενα ?

Εάν υπήρχε τρόπος να επαληθευτεί ότι όλη η ανθρώπινη ιστορία παραμένει στην αυθεντική της μορφή ,αναλλοίωτη και δεν είναι πλαστογραφημένη ,από πολιτισμούς που εξελίχθησαν , ήκμασαν & παρήκμασαν φυσικά θα το δεχόμουνα .
Σκέψου όμως το εξής :
Αν δεν υπήρχε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ φυλή , θα στερείτο η παγκόσμια κοινότητα την τέλεια γλώσσα .
Βέβαια αυτό δεν επιδρά θετικά στην θετική διαμόρφωση ,ανάπλαση της επικαιρότητας ,διότι πόσοι έλληνες σήμερα είναι μαγεμένοι από αυτό το τέλειο εργαλείο και φυσικά δεν αρκεί η μαγεία ,πρέπει και να μπει ο έλληνας στον υπέρμετρο κόπο να την κάνει και πάλι δικιά του ,διότι από την Ελλάδα προέρχεται .

Να κλείσω γράφοντας ,ότι εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ,ότι η φυλή των ελλήνων (προ έλληνες & αρχαίοι )έπαιξε τον ρόλο ,το δράμα αν θέλεις που έπρεπε να παίξει στην πορεία της ανθρωπότητας και αυτή ήτανε θετικότατη .
Εμείς οι νεοέλληνες παίζουμε επίσης έναν ρόλο, τον ρόλο του κομπάρσου .
Η εξέλιξη δεν αντιστρέφεται .
Η παγκόσμια κοινότητα πήρε ότι ήτανε να πάρει από το αθάνατο αρχαίο ελληνικό πνεύμα .
Το επίκαιρα διαμορφωμένο εγώ μου πήρε επίσης τα μέγιστα από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα .
Η απόδειξη .
Είμαι περισσότερο υπερήφανος που η καταγωγή μου είναι ελληνική ,παρά για το γεγονός ότι γεννήθηκα άνθρωπος .
Ο λόγος είναι η έννοια η οποία δόθηκε από την φυλή μου ,για τον ορισμό του ΑΝΘΡΩΠΟΥ .
Την γνωρίζουμε όλοι και δεν χρειάζεται να την επαναλάβω .

18/07/2009, 15:24:43
quote:
alfa-omega:
Ωραία άρχισες να εισδύεις στα εσώτερα του διαλόγου .
Δεν θεωρώ ότι είμαι ανώτερος από τους άλλους .
Ομαδικά οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουνε χάσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ταυτότητά τους.
400 χρόνια σκλαβιάς δεν είναι στραγάλι .
Αλλοιώσανε κάποιοι επιτήδειοι (οι τσοπάνοι ) την ιστορική τους διαδρομή .
Κόψανε το νήμα ,το πνευματικό νήμα ,μεταξύ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ .
Μέγα το χάσμα μεταξύ νοοτροπίας αρχαίου και νεοέλληνα .

Aπό την Ελλάδα έχει περάσει κάθε καρυδιάς καρύδι....Νορβηγοί, Φράγκοι, Γότθοι, Τούρκοι....κ.λ.π. άλλος έκατσε πολύ, άλλος λίγο.
Εγώ δε συνδέω την Ελληνικότητα του καθενός με το από που κρατάει η σκούφια του.....ξέρεις εσύ εάν κάποια από τις προπροπρο...κ.ο.κ. γιαγιάδες σου δεν άνοιξε τα πόδια της είτε ηθελημένα είτε αθέλητα στους παραπάνω?

Ή Ελληνικότητα του καθενός κρίνεται βάση του τι αισθάνεσαι για την Ελλάδα.
Υπηρέτησες στο στρατό της? την αγαπάς? θα πεθάνεις γι' αυτήν εάν χρειαστεί?.... ενδιαφέρεσαι γι΄αυτήν? εάν ισχύουν τα παραπάνω τότε όντως είναι η πατρίδα σου! αλλιώς απλά διαμένεις σ' αυτήν!

Την ιστορική της διαδρομή κανείς δεν την αλλοίωσε. Ο Χριστιανισμός ένωσε τους Έλληνες και τους κράτησε ζωντανούς. Το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα βοήθησε στη δημιουργία του Δόγματος της Ορθοδοξίας μας. Οι Έλληνες πατέρες της Εκκλησίας αυτό χρησιμοποίησαν.

Κάποιοι προσπαθούν τελείς ανεγκέφαλα, να συνδέσουν την αρχαία Ελληνική σοφία με τις αηδίες του δωδεκαθέου! μπας και βρουν τίποτα αφελής και τους παρασύρουν με τα παραληρήματά τους......όσο για τους τσοπαναρέους!.....αγνοείς ότι ο Ησίοδος ο πατέρας του δωδεκάθεου, ήταν ο ίδιος τσοπάνης?

-Αγνοείς ότι βόσκοντας τα πρόβατά του!! τον επισκέφτηκαν οι νεράιδες!!! και του μίλησαν για τους Θεούς του Ολύμπου?.....τι σχέση λοιπόν έχει αυτό με την αρχαία Ελληνική σοφία?.....απολύτως καμία!....γι' αυτό και η πλειοψηφία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων χλεύαζαν το δωδεκάθεο! και κατέληγαν με τη σοφία τους ότι ο Θεός!!! δεν μπορεί παρά να είναι μόνο ένας!!

Αντιθέτως οι υπόλοιποι αφελείς θυσίαζαν στον Άρη και έτρεχε ο Θηβαίος να σκοτώσει τον Σπαρτιάτη!! ή τον Κορίνθιο!!!

Η πτώση της Αρχαίας Ελλάδας οφείλεται στις ασυναρτησίες του δωδεκάθεου που δεν μπόρεσε να ενώσει τους Έλληνες ως παραμύθι που ήταν. Δυστυχώς ο Χριστιανισμός ήρθε πολύ αργά για την αρχαία Ελλάδα! ωστόσο μπόρεσε και την ανάστησε! ένωσε τους Έλληνες και τους έκανε και πάλι σεβαστή δύναμη.....

Παραμονές της πτώσης του Βυζαντίου ο Χριστιανισμός γνώρισε μία ύφεση και έδωσε το δικαίωμα όχι μόνο να αμφισβητηθεί αλλά να γίνουν και πάλι προσπάθειες για την ανάσταση του δωδεκάθεου.....το αποτέλεσμα η πτώση του Βυζαντίου!.... Εάν οι Έλληνες δεν είχαν απομακρυνθεί από το Χριστιανισμό και δεν έκαναν τους εμφύλιους πολέμους (χαρακτηριστικό της θρησκείας του δωδεκάθεου) ο Ελληνισμός θα συνέχιζε να ανθεί.

-Εσύ πως εννοείς το πνευματικό νήμα ,μεταξύ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ? με μια άσπρη χλαμύδα! και μια χήνα παραμάσχαλα να κάνουν θυσίες?

quote:
alfa-omega:
Γνωρίζω ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ πνεύμα παραμένει μέχρι και αυτήν την στιγμή που συζητάμε ΑΘΑΝΑΤΟ .
Η παγκόσμια κοινότητα το θεοποίησε .
Μπορείς εσύ ατομικά να το επαληθεύσεις με τον δικό σου τρόπο σκέψεως , αν μετρήσεις τα βιβλία και συγκεκριμένα διατριβές ,μελέτες ,ερμηνείες που αναφέρονται στην αρχαία ελληνική γραμματεία ,από μεγάλους επιστήμονες της Ανθρωπότητας διαχρονικά .
Παγκόσμιο ρεκόρ ,χρυσό μετάλλιο .
Τον Αριστοτέλη ακόμα τον μελετάνε .
Τον Σωκράτη τον σέβονται .
Τον Αλέξανδρο θα ήθελαν να είναι δικό τους συμπατριώτης .
Μα ακόμη και αν αυτά είναι ολίγα και πενιχρά , τότε στοχάσου την τέλεια γλώσσα .

Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτά! και? ...όσον αφορά τον Αλέξανδρο σε πήγα ένα βήμα ποιο κάτω...αλλά εσύ έκανες δύο πίσω!

quote:
alfa-omega:
Μην μένεις σε μία θρησκεία .
Κάνε όλες τις θρησκείες του κόσμου κτήμα σου .
Μετά (αφού τις μελετήσεις ) διάλεξε σαν την μέλισσα τους ώριμους καρπούς και απόλαυσέ τους .

Γιατί?
1) Έχω τεράστια υποχρέωση ως Έλληνας στον Χριστιανισμό αφού αυτός έσωσε την εθνική μου ταυτότητα.
2) Με καλύπτει στο απόλυτο η Θεολογία του.

Για πες μου εσύ έναν καρπό που βρήκες αλλού και δεν τον έχει ο Χριστιανισμός!....θα ’χει ενδιαφέρον!

quote:
alfa-omega:
Έδωσε όμως σε κάθε φυλή διαφορετικά χαρίσματα .
Τον έλληνα τον έκανε ,ντόμπρο ,πανέξυπνο ,ιδιοφυΐα .
Το μέγιστο αγαθό δε που του έδωσε ,είναι η αγάπη του για την αλήθεια .
Κατέβασε όμως ολίγον τι τους έντονους τόνους σου και εξασκήσου και εδώ μέσα στην ταπεινότητα .

Ο Θεός δεν έκανε τον Έλληνα ποιο έξυπνο από τους άλλους ή κάποια άλλη φυλή ποιο έξυπνη από την άλλη.....η κάθε φυλή ή έθνος έχει τα δικά της χαρίσματα και βιώματα.

Παντού υπάρχουν έξυπνοι και ηλίθιοι...... αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι κυβερνώμενοι έχουν ως κυβερνώντες αυτούς που τους αξίζουν………… ο νοών νοήτο.

quote:
alfa-omega:
Μην κοιτάς τώρα που χάλασε , αλλά την εξέλιξή του διαχρονικά .
Κοιτάς όμως μόνο αυτά που χρειάζεσαι για να στηρίξεις την πίστη σου στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και καλά κάνεις ,αν αυτό το οίκημα σου γκρεμιστεί ,θα γκρεμιστεί όλη η ζωή σου .
Εγώ σου εύχομαι να αγιάσεις πραγματικά .

-Κατ' αρχάς δεν έχω σκοπό ν' αγιάσω....ο βίος μου δεν είναι αυτός αγίου.

Όταν λοιπόν γκρεμιστεί ο Χριστιανισμός έλα να με ρωτήσεις!

quote:
alfa-omega:

Σίγουρα αλλά ως μή "άγιος" δε θα γυρίσω το μάγουλο σε όποιον με ραπίσει.

18/07/2009, 16:44:34
quote:

europaios2
Για πες μου εσύ έναν καρπό που βρήκες αλλού και δεν τον έχει ο Χριστιανισμός!....θα ’χει ενδιαφέρον!

Δεν πρέπει να σου πω ,αλλά μόνον να σου υποδείξω ,εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσεις για την ατομική σου εξέλιξη .

Λοιπόν καρπούς που δεν έχει ο χριστιανισμός , είναι 1. Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ .
2. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ .
3. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (της κάθε ανθρώπινης ατομικά ), ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ (ως μονάς που ανήκει σε ένα σύνολο ) .
4. ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ ,ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ & ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ .
5. Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΩΝ .

Προσπάθησε να αμφισβητήσεις πρώτα αυτούς ,η αν προτιμάς δοκίμασέ τους , είναι ουσιαστικότερο και μετά βλέπουμε για τους άλλους (καρπούς ) .

Ψιτ …, μικρέ .
ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .
Μην το ξεχάσεις .
Ατομικά δεν επιδιώκω απολύτως τίποτα για την ξεχωριστή προσωπικότητά μου ,αυτή που διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα .
Στα γράφω αυτά ,για να ασχολείσαι περισσότερο με την ψυχή σου .

Για να σε ρωτήσω την βρήκες , την ψυχή σου ;
Αν την βρήκες γράψε σε παρακαλώ μία δύο φράσεις και θα σε αντιληφθώ πλήρως .
Έτσι για να μην λέμε ανούσια πράγματα .

18/07/2009, 16:54:18
quote:
3. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (της κάθε ανθρώπινης ατομικά ), ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ (ως μονάς που ανήκει σε ένα σύνολο ) .

Τι εννοείς με αυτό φίλε alfa-omega?
Η ατομικοποίηση είναι προϊόν διαστρέβλωσης όχι θεοποίησης(κατα τη γνώμη μου και κατα την γνώμη πολλών τώρα..)

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με την επιθυμία(-τη σκεψη) και το συναίσθημα

18/07/2009, 18:04:58
Είδες που ξεφεύγεις και ιδιαιτεροποιείς τα πράγματα,
δογμστίζεις και βγαίνεις εκτός πραγματικότητας, φίλε
μου alfa-omega;
Ποιός σου είπε εσένα ότι ο χριστιανισμός δεν πιστεύει
σε μετενσάρκωση;;Αν δεν ξέρεις, διάβασε το τελευταίο κεφάλαιο
του ευαγγελίου του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και πές μου αν
καταλαβαίνεις τι λέει....
Διάβασε ότι θα ξανάρθουν άνθρωποι στην πρώτη ανάσταση, όπως
λέει η Αποκάλυψη, όπου κάποιοι ανασταίνονται εις ζωήν αιώνιον
κι άλλοι εις αισχύνην αιώνιον....
Κι αλλού στην Παλαιά Διαθήκη, όπου αναστήσονται νεκροί...
Ο χριστιανισμός περιλαμβάνει όλες τις αλήθειες του ανθρώπου,
αλλά, το θέμα είναι τι μπορεί να δει κανείς...Όχι τι μπορεί να
λατρέψει σαν είδωλο, αλλά τι μπορεί να εννοήσει...
Όταν λες ελευθερία του λόγου, εννοείς την ασυδοσία του λόγου;Γιατί
απο ελευθερία,δόξα τω Θεώ, έχουμε με τον χριστιανισμό,πρώτα ήταν
ελεύθεροι και σκλάβοι....
Απελευθέρωση της ψυχής;Δηλαδή, όταν κάποιος σου δίνει ουράνια
βασιλεία, δεν σε απελευθερώνει;
Ατομικοποίηση;Πες μου ποιός το κάνει αυτό, πιο πολύ απο τον χριστιανισμό....Δεν θα βρεις, μην κουράζεσαι...
Μην έχεις ιδανικές καταστάσεις που βασίζονται στη μερικότητα
της γνώσης....Αυτό λέγεται ελευθεριάζουσα σκέψη, όχι ελεύθερο
πνεύμα...
Φίλε μου,πόσο γνωρίζουμε ότι γνωρίζουμε;;
18/07/2009, 19:39:25
quote:

quote:

Τι εννοείς με αυτό φίλε alfa-omega?
Η ατομικοποίηση είναι προϊόν διαστρέβλωσης όχι θεοποίησης(κατα τη γνώμη μου και κατα την γνώμη πολλών τώρα..)

Ζούμε και βιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε την ατομική ελευθερία .
Είναι το μέγεθος της κορεσμένο .
Αυτός είναι ο λόγος που έχει επέλθει παγκόσμια οικονομική ύφεση .
Αυτό που δεν βρίσκει η πλειοψηφία της Ανθρωπότητας μέσα από αυτήν την ατομικοποίηση η οποία προσφέρεται από κάθε οργανωμένη κοινωνία , είναι η δυνατότητα της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης ,μονάδας ,να ταυτισθεί με το αληθινό εγώ , δηλαδή την πνευματική ταυτότητα που θα τον κάνει ελεύθερο και θα είναι ελεύθερος .
Βιώνουμε μία μορφή ατομικοποίησης ,όπου ο καθένας μας είναι ουσιαστικά φυλακισμένος σε μία ψευδαίσθηση .

Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ .

Αυτή για να ξεπερασθεί & να εξελιχθεί σε κάτι άλλο ανώτερο από την μορφή , θα πρέπει να υπάρχει μία οδός που να οδηγεί την κάθε ύπαρξη στην ευδαιμονία .
Και αυτή η ευδαιμονία δεν μπορεί να είναι εγκόσμια .

Αυτός είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα έχω γράψει πολλάκις ,για την καθοδήγηση της προσωπικότητας από την ψυχή .
Αυτή η ψυχή , όταν την βρει μία ανθρώπινη ύπαρξη ,μονάδα και επικοινωνήσει μέσω του ανώτερου εαυτού με αυτήν ( εδώ χρειάζεται ανάλυση ) , οδηγεί στην πλήρη ατομικοποίηση και συνεπώς στην απελευθέρωση της κάθε ψυχής να προσπαθεί να καθοδηγεί την κάθε προσωπικότητα στο σπίτι της ,στο σημείο από όπου ξεκίνησε το ταξίδι της .

Αναφέρομαι στην απελευθέρωση της ψυχής και ξεχνάω( ο μαλάκας ), ότι ούλοι μας και εγώ πρώτος παιδευόμαστε με μία προσωπικότητα που είναι χρονικά περιορισμένη .
Εύχομαι να καταλάβατε τι εννοώ προσωπικά ,ως ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ?

Βρε τρέχα αγαπητέ μου Ευάγγελε , η καινή διαθήκη αναφέρεται σε ανθρώπους που έζησαν πριν 2.000 χρόνια .
Τώρα σήμερα δεν μπορεί να υλοποιηθεί από την πλειοψηφία της ανθρωπότητας .
Ο κόσμος ξύπνησε .
Τι εννοώ ?

Και ο θεός ο ίδιος να κατέβει κάτω στην γη για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ,για να του κάνει σεμινάρια αναβάθμισης της διάνοιάς του ,ώστε να μπορεί με το καινούργιο λογισμικό να αποδεχθεί την αλήθειά του , θα πρέπει να κάνει θαύματα αλλιώς δεν είναι θεός .
Κατάλαβες ,η δεν μπόρεσα να σου μεταφέρω την προσωπική μου άποψη ?

Διαφορετική έκφραση :
Γνωρίζεις εσύ προσωπικά πολλούς που πιστεύουνε στον χριστό και είναι χριστιανοί ;
Θα σε παρακαλούσα θερμά ,αν συμβαίνει να ανταλλάξουμε μέσω e-mail τις απαραίτητες πληροφορίες ,ώστε αν αυτοί υπάρχουνε να πάω να τους βρω βρε αδελφέ .
Αν είσαι εσύ ένας από αυτούς , μην πτοείσαι δήλωσέ το δημόσια .

Και μετά κανονίζουμε την διαπροσωπική μας συνάντηση .

Έτσι για να τα πούμε από κοντά .