ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι Ιουδαϊκές ρίζες του Χριστιανισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι Ιουδαϊκές ρίζες του Χριστιανισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
12/05/2008, 19:45:08
europaios2:
«Οι ρίζες ενός Θεού, δεν είναι τοπικού φαινομένου! αλλά παγκόσμιου!»

Λάθος φίλτατε.

Λάθος διότι ο Θεός της Πεντατεύχου ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΑΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ. Και αυτός, είναι το έθνος των Εβραίων.

Και φυσικά, ουδέποτε μέσα στην λεγομένη ως «Παλαιά Διαθήκη» αφήνει ο Θεός ή οι Προφήτες του έστω και ελάχιστα υπονοούμενα ότι ο Θεός ετούτος προορίζεται και για κάποιο άλλο έθνος.

Έτσι, στο ίδιο μοτίβο κεντάει και ο Ιουδαίος Ραβίνος Ιησούς. Ποτέ του δεν επισκέπτεται άλλο έθνος, ποτέ του δεν πάει σε άλλη χώρα, άν και οι μεταφορές εκείνο τον καιρό ήσαν πολύ καλά οργανωμένες.

Αλλά κατα τα άλλα, «ήρθε για να σώσει τα έθνη όλα».......

europaios2:
«Όπως έγραψα και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προφητέψει την έλευση του Χριστού! με τον δικό τους τρόπο.»

Μπούρδες!

Ρε συ, μήπως διάβάζεις πολλά κόμικ και Τριγκά??

europaios2:
«Αλλά και σε όλον τον κόσμο υπάρχουν θρύλοι για την έλευση του Αληθινού Θεού.»

Βρε εδώ ο Ιησούς της Κ.Δ. δεν πληρεί καν τα κριτήρια που θέτουνε οι Προφήτες ως προς το πρόσωπο και τις ικανότητες του Μεσσία, και εσύ θέλεις να..........είναι ο Θεός που μίλησαν άλλοι λαοί??

Ρε συ, τι πίνεις και δεν μας δίνεις?

MarteΜέλος
12/05/2008, 20:16:06
Στο θέμα μας τώρα.

Η γλώσσα της προσευχής που χρησιμοποιούν οι "χριστιανοί" όλων των δογμάτων είναι Εβραϊκή ιδιαίτερα στις δοξαστικές τους φράσεις στους ναούς-συναγωγές αλλά και στην προσωπική προσευχή.
Ας δούμε μερικές:

Αμήν (אמן‎) : έχει την έννοια της επιβεβαίωσης. Χρησιμοποιείται στις συναγωγές στο τέλος κάθε μπερακότ (ευλογίας) και το ποίμνιο απαντά "αμήν".

Αλληλούια (הַלְּלוּיָהּ‎, Χαλελουγιάχ) : Δόξα στον Γιάχ(βε). Εξέχον τμήμα των Εβραϊκών ψαλμών (ψαλμοί Αλληλ από το βιβλίο της Π.Δ. Ψαλμοί). Το ακούμε σε όλες τις "χριστιανικές" συναγωγές-εκκλησίες με αποκορύφωση κάποια μέρα της "μεγάλης εβδομάδας" που ακούγετε πάνω από 200 φορές και καταντά αηδία)

Ωσαννά : Δεν χρησιμοποιείται συχνά πλέον ούτε στον "χριστιανισμό" ούτε στον Ιουδαϊσμό. Σημαίνει ικεσία, σώσε μας, αλλά έχει και την έννοια της απόδοσης τιμών σε βασιλιά.Μεγάλη σημερινή εβραϊκή γιορτή η έβδομη ημέρα του Σουκότ ονομάζεται Ωσαννά Ραμπά, Μεγάλη Ικεσία.

Μια άλλη πρακτική του ιουδαϊσμού που κρατούσαν οι πρώτοι ιουδαιοχριστιανοί είναι οι ώρες της προσευχής. Καθορισμένες ώρες που είχε δώσει ο Γιαχβέ στο Μωυσή για να τον λατρεύουν οι υποτακτικοί του.
Οι ώρες αυτές ήταν 9πμ και 3μμ. (Εξοδ. 29:39, Λευιτ. 6:20, Δανιήλ 9:21) και συνέπιπταν με τις θυσίες στην Σκηνή. Από την εποχή του Δαυίδ προστέθηκε και η 12 μεσημβρινή (Ψαλμ. 55:17 Δανιήλ 6:10)
Πολλά από τα σημαντικά "γεγονότα" της Κ.Δ. "συνέβησαν" αυτές τις "ώρες προσευχής" του Ιουδαϊσμού. (Μάρκος 15:25, 15:33, 15:34, Ιωάν. 19:35-42.
Για να δούμε τώρα τις τηρούσαν οι απόστολοι? Και βέβαια ναι! Ο Πέτρος θεράπευσε τον παραλυτικό την ώρα που πήγαινε στον Ναό (ναι τον Ναό του Σολομώντα εννοεί, όχι τον άγιο Παντελεήμονα στην Αχαρνών*) να προσευχηθεί στις 3μμ (ένατη ώρα της ημέρας κατά τους Εβραίους).
Το βάπτισμα του αγίου πνεύματος έγινε την ώρα της πρωινής προσευχής (9 πμ) (Πραξ. 2:15).
Την ώρα της μεσημβρινής προσευχής ο Κορνήλιος είδε τον άγγελο που του είπε να καλέσει τον Πέτρο (Πραξ.10:3).
Ο Πέτρος είδε το όραμα για το κήρυγμα του "ευαγγελίου" στα Έθνη όταν προσευχόταν στο ανώγειο του σπιτιού του κατά την ώρα της μεσημβρινής προσευχής (Πραξ. 10:3).
Επίσης σε εξωβιβλικά κείμενα βλέπουμε:
Στην "Διδαχή των Αποστόλων" διατάσσεται 3 φορές την ημέρα προσευχή.(8:3)
Ο Τερτυλλιανός ζητούσε την αποκατάσταση των ωρών αυτών λέγοντας οτι συμβολίζουν τον πατέρα, τον γιο, και το άγιο πνεύμα (οποία σοφία...)

Είναι ατέλειωτα φίλοι μου τα κοινά σημεία του ιουδαϊσμού και του "χριστιανισμού" και είναι λογικό αυτό δεδομένου οτι ο δεύτερος είναι μια τάση μέσα στον πρώτο.

Το σημαντικό όμως είναι οτι έχουν και την ίδια αντίληψη για το θείο, για τον κόσμο για τον άνθρωπο. Γιατί ο Έλληνας που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού να απορρίπτει την Σοφία, το Κάλλος, το Πολιτισμό του, για χάρη του θρησκευτικού παραλληρήματος ενός άλλου έθνους που δεν πρόσφερε τίποτα στον Πολιτισμό?
Κάθε Έλληνας έχει υποχρέωση απέναντι στους προγόνους του, απέναντι στην Ιστορία και την Ανθρωπότητα να φέρει άξια και να τιμήσει το όνομα αυτό! (Έλληνας).
Ο εφησυχασμός οτι "εμείς έτσι τα βρήκαμε" δεν είναι δικαιολογία. Δεν θα είχε απελευθερωθεί από την Οθωμανική κατοχή η Ελλάδα αν σκεφτόντουσαν έτσι οι Έλληνες.
Έχουμε υποχρέωση να ψάχνουμε την αλήθεια και όχι να σερνόμαστε προσκυνώντας το ψέμα και το παραμύθι μιας βάρβαρης, ξενόφερτης και απάνθρωπης θρησκείας που πάτησε επί εκατομμυρίων πτωμάτων για να επιβληθεί.

(* Πολλές φορές στα μυνήματα μου γράφω τέτοιες επεξηγηματικές φράσεις γιατί σε συζητήσεις μου με αρκετούς Χ.Ο. έχω ακούσει τα παρακάτω:
-Ρε σύ ο Χριστός πήγαινε στην εκκλησία, εσύ Τούρκος είσαι και δεν πας?
-Ο Χριστός ρε φίλε ήταν Χριστιανός, απόδειξη οτι βαπτίσθηκε (Ντόιιιιιν)!!!
-Εμένα μην με κολάζεις γιατί είμαι μεγάλος άνθρωπος, φοβάμαι!
-Ο Χριστός έκανε τον σταυρό του.
-Ο Χριστός πήγαινε στην Ανάσταση
Μην γελάτε. Ξέρετε πόσοι χριστιανοί τα πιστεύουν αυτά? )
και άλλες τέτοιες σοφές κουβέντες χριστιανών

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

Edited by - Marte on 12/05/2008 20:26:49

MIXAHL32Μέλος
12/05/2008, 20:50:30

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

14/5/2008

MarteΜέλος
12/05/2008, 21:09:49
Πονάει η Αλήθεια mi-kha-el?
Αλλά να κοίτα! Ο χρόνος είναι σπείρα! Ο Ήλιος θα ανατείλει!
Είναι αναπόφευκτο!

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

MarteΜέλος
12/05/2008, 22:27:43
Για σήμερα τέλος θα ήθελα να παραθέσω δύο foto.
Στην πρώτη είναι ο ραββίνος Joel Dinnerstein. Στην δεύτερη ο Μωυσής (!!!), αγιορείτης μοναχός.

Βλέπετε καμιά διαφορά???

Απολαύστε... και καλό ιουδαιοχριστιανικό βράδυ!

12/05/2008, 23:16:03
quote:
Schwabe:
Και φυσικά, ουδέποτε μέσα στην λεγομένη ως «Παλαιά Διαθήκη» αφήνει ο Θεός ή οι Προφήτες του έστω και ελάχιστα υπονοούμενα ότι ο Θεός ετούτος προορίζεται και για κάποιο άλλο έθνος.

Έτσι, στο ίδιο μοτίβο κεντάει και ο Ιουδαίος Ραβίνος Ιησούς. Ποτέ του δεν επισκέπτεται άλλο έθνος, ποτέ του δεν πάει σε άλλη χώρα, άν και οι μεταφορές εκείνο τον καιρό ήσαν πολύ καλά οργανωμένες.

Αλλά κατα τα άλλα, «ήρθε για να σώσει τα έθνη όλα».......

Schwabe! o Iησούς ήρθε για να βάλει τα πράγματα σε αληθινή τάξη! για αυτό και είπε στους μαθητές του να πάνε να κυρίξουν το ευαγέλιο σε όλα τα έθνη! Δεν ήταν ο Απολλώνιος για να κάνει ταξίδια σε Ινδία Αίγυπτο και Αιθιοπία! δεν ήταν φαντασία πραγματικότητα ήταν! όλα είχαν μια λογική σειρά! και όχι φανταστική!

Ιησούς: <<Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί και θα παρακαθίσουν εις το πνευματικό δείπνο μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ εις την βασιλείαν των ουρανών. Οι δε κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών θα εκδιωχθούν και θα ριφθούν εις το πυκνότατον σκότος του Άδου. >>
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. η΄6-16

- Από αυτό και μόνο να δεις εάν ήταν ένας απλός Ιουδαίος Ραβίνος!
Schwabe!
quote:
Marte:
Μην γελάτε. Ξέρετε πόσοι χριστιανοί τα πιστεύουν αυτά?
και άλλες τέτοιες σοφές κουβέντες χριστιανών

Όχι δε χρειάζεται να γελάμε με αυτά!......γελάμε με την απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν "κάποιοι" να μας πείσουν για "την πλάνη μας!" γράφοντας άρες μάρες κουκουνάρες!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

12/05/2008, 23:36:04
20 ῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. 21 οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν.

Από την εποχή του Πτολεμαίου του Ζ' του ευεργέτη φίλοι μου (147 παχχ) πολλοί Εβραίοι στο θρήσκευμα είχαν πάρει τις Ελληνικές συνήθειες μιλούσαν Ελληνικά σύχναζαν σε δημόσια λουτρά και γυμναστήρια και είχαν ελληνικά όνόματα ή εξελλήνιζαν τα Εβραϊκά ονόματά τους όπως πχ ο Ιώσηπος . δεν έπαυαν όμως να τηρούν τις θρησκευτικές παραδόσεις τους και να μεταβαίνουν ειδικότερα κατά τις μεγάλες εορτές του Ιουδαϊσμού στην Ιερουσαλήμ για προσκύμημα , όπως πηγαίνουν σήμερα οι Μουσουλμάνοι στην Μέκκα . Τέτοιοι ελληνίζοντες Εβραίοι λοιπόν ήταν και οι περίφημη Έλληνες του κατά Ιωάννη ευαγγελίου .

12/05/2008, 23:46:04
quote:
europaios2

o Iησούς ήρθε για να βάλει τα πράγματα σε αληθινή τάξη!

Μπάτσος ήταν? Ακους εκεί "να βάλει τα πράγματα σε αληθινή τάξη"?

Οχι τίποτ'άλλο...αλλά είναι κάπως ξενέρωτο και ενοχλητικό να σου φέρνει ο άλλος τη δουλειά στο σπίτι...(εν προκειμένω την τάξη του ουράνιου Βασιλείου του, στη γη)...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

MIXAHL32Μέλος
13/05/2008, 01:08:39

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

14/5/2008

13/05/2008, 11:11:50
europaios2:
«Schwabe! o Iησούς ήρθε για να βάλει τα πράγματα σε αληθινή τάξη!»

Μα, ναι, μα τι λέμε τώρα, «τάξη» και εάν δεν έβαλε!!!!!!

Απο τότε που ο κόσμος φορτώθηκε το παραμύθι του ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ (ιδιαιτέρως οι χριστιανοί ανάμεσα τους!), οι άνθρωποι έχουνε χωριστεί σε πιστούς και άπιστους, ο κόσμος γνώρισε την θρησκευτική μισαλλοδοξία την οποία ουδείς γνώριζε πριν εμφανιστεί το παραμύθι με τον Ιησού!!

{ Ηλθα να διχασω τον ανθρωπο εναντιον του πατερα του και την θυγατερα εναντιον της μητερας της και την νυφη εναντιον της πεθερας της και θα ειναι εχθροι του ανθρωπου τα μελη της οικογενειας του.Αυτος που αγαπα τον πατερα και την μητερα του πιο πολυ απο εμενα δεν μου ειναι αξιος.Αυτος που αγαπα τον γιο του η την θυγατερα του πιο πολυ απο εμενα δεν μου ειναι αξιος και αυτος που δεν περνει τον σταυρο του για να ακολουθησει πισω μου δεν ειναι αξιος.} (ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ι 35-38 )

«Τάξη» να δεις που μπήκε έκτοτε!!!

europaios2:
«για αυτό και είπε στους μαθητές του να πάνε να κυρίξουν το ευαγέλιο σε όλα τα έθνη!»

Τα «έθνη» είναι οι Ιουδαίοι. Άσε το παραμύθι για κανέναν άσχετο.

Αλήθεια, του ίδιου του.....πόναγε η μέση να πάει σε κανένα άλλο έθνος?? Η μήπως απλά θυμήθηκε ότι οι Ραβίνοι Εβραίοι δεν πατάνε γη απερίτμητων?

Η μήπως θεωρούσε ότι.......δεν είχε τελειώσει αρκετές καρέκλες και τραπέζια στον πάγκο του πατέρα του??

Ρε συ, δεν κάνεις καμιά άλλη δουλειά απο το να μας κοπανάς όλες αυτές τις αρλούμπες ως «θεολογία»?

europaios2:
«Αληθινά δε σας λέγω ότι από τας χώρας της Ανατολής και της Δύσεως από όλα τα μέρη της οικουμένης θα έλθουν πολλοί..»

Βρε παραμυθατζή παπαγάλε, εφόσον δεν γνωρίζεις απο θεολογία, τι θέλεις και εμπλέκεσαι σε θέματα άσχετα με τις γνώσεις σου?

Πρώτον αυτό που παραθέτεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΑΛΛΑ Η «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ», δηλαδή η χάλκευση προς το συμφέρον του παραμυθιού.

Η γνήσια εκδοχή ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ», αλλά απλά μιλάει για έλευση «πολλών απο ανατολών και δυσμών». Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ραβίνος ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ, όπου επίσης βρίσκονταν Ιουδαίοι.

Αυτό μας γίνεται ξεκάθαρα κατανοητό όταν διαβάσουμε τα παρακάτω λογάκια-εντολές του Ιησού όπου λέει τα εξής προς κάθε έναν που ενδεχομένως θελήσει να παρερμηνεύσει:

Στο «Κατά Ματθαίον» (κεφ. Ι’ 5) διαβάζουμε τα όσα λέγονται ως προς το «έργον και την εξουσία των μαθητών Του»:

« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε ».

Και φυσικά, γνωρίζουμε ότι «έθνη» είναι οι Εθνικοί.

Όλα καλά μεγάλε?

MarteΜέλος
13/05/2008, 11:29:27
MIXAHL32
εάν δεν έχεις τίποτε να πεις για το θέμα δεν έχει νόημα να πετάγεσαι και να λες ότι σου κατέβει νομίζοντας ότι "προφητεύεις" πλήρης πνεύματος αγίου. Κανένας δεν έχει δηλώσει ότι είναι άθεος ή εθνικός ή 12θεϊστής. Όταν κάποιος έχει ταμπέλα τότε και μόνον τότε (σύμπλεγμα κατωτερότητας)επιθυμεί να βάλει και στους άλλους.
Χαλάρωσε λοιπόν.

13/05/2008, 18:03:48
Δεν κατάλαβες ότι τα μούσκεψες?
1).Δηλαδή ο Ιησούς! ευτύχισε μόλις είδε ελληνίζοντες Εβραίους! Που σημαίνει ότι ο Εξελληνισμός είναι αυτός που έκανε τη διαφορά! ώστε ο Ιησούς να πεί:<<ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου
Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις για την αγάπη του Ιησού προς τον Ελληνισμό! έστω και κατά λάθος
2)Εφόσον εγώ συχνάζω σε Κινέζικο εστιατόριο! βγάλω και ένα Κινέζικο όνομα σε ένα παιδί μου! και το στείλω και καράτε! .....Κινεζοποιήθηκα!!!!!ρε τι διαβάζει κανείς!!
3) Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική! από τα παραπάνω ανέκδοτα!
Στην περιοχή υπήρχαν Έλληνες όπως υπήρχαν παντού από τα Ελληνιστικά χρόνια! Μόνο ένας εθελοτυφλείς δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και ημιμαθής!

Να φανταστώ ότι οι Εξελληνισμένοι Εβραίοι γράφαν και στο κούτελο? ότι είναι ελληνίζοντες Εβραίοι? ώστε να ξεχωρίζουν από τους άλλους Εβραίους? ........και έρχονται και ζέστες!

Γιατί οι Έλληνες φαινόντουσαν δε χρειαζόταν! να το γράψουν στο κούτελο!

Schwabe! Μόνο ο χρόνος είναι αντίπαλός μου!.......όταν επιστρέψω θα σου απαντήσω!.......απλά για να σε προϊδεάσω ο Ιησούς μέσα στους 12 μαθητές αναφέρει και τον Ιούδα! τον Ισκαριώτη!......λίγο δύσκολο δε νομίζεις? αφού ο Ίούδας όταν αναστήθηκε ο Ιησούς και τους έδωσε τις εντολές! για να κυρίξουν άπαντα τα έθνη! ήταν ήδη νεκρός?......

MarteΜέλος
13/05/2008, 20:09:29
H συνεισφορά μου στο παρόν θέμα λήγει εδώ. (προς ανακούφιση των πιστών και δούλων του Γιαχβέ).

Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι χρησιμοποίησα εδάφια από την βίβλο και όχι την Λογική, διότι την βίβλο αποδέχονται οι χριστιανοί και όχι την Λογική.

Σκοπός μου δεν ήταν, ούτε πρόκειται να είναι ποτέ να αλλάξει αντίληψη ο πιστός του ιουδαιοχριστιανισμού. Θα τον πετάξει μόνος του, θέλοντας και μη, όταν θα τον οδηγήσει εκεί η Ανάγκη. Όπως οδήγησε κι εμένα.

Θα ήθελα σαν επίλογο να παραθέσω τα λόγια του Φρειδερίκου Νίτσε.

Τώρα αυτό που στρέφεται αποφασιστικά εναντίον του χριστιανισμού δεν είναι πια τα επιχειρήματα μας, αλλά το γούστο μας.

13/05/2008, 20:11:56
europaios2:
«ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου»

Ναι, τράβαγε τέτοιο ζόρι ο Ραβίνος Ιησούς με τους Έλληνες ώστε......ούτε καν αισθάνθηκε την ανάγκη να επισκεφθεί τον τόπο που τότε θεωρούνταν το κέντρο κάθε μορφωμένου ανθρώπου!

Ανέμενε τόσο........με χαρά (!) την έλευση των Ελλήνων ο Ιησούς που αντί να κάνει κανένα ταξιδάκι στην Ελλάδα έκοβε ξύλα επί δεκαετίες για καρέκλες στο παζάρι της Ιερουσαλήμ!!!!

Αυτά φυσικά περί «Ελλήνων» είναι ανοησίες και φανφάρες άσχετων και θρησκόληπτων, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση το «Έλλην» αποδίδεται με την έννοια του ΑΠΙΣΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ και όχι του Έθνους των Ελλήνων.

Παρακάτω μπορείς να διαβάζεις και τα όσα λέει μια εξόχως Ορθόδοξη πηγή επί του θέματος, και φυσικά ούτε και η επίσημη εκκλησία αναγνωρίζει ότι τάχα ο Ιησούς μίλησε για Έλληνες την καταγωγή.
http://www.patrokosmas.gr/periodiko.asp?sitema=1&sitem=1&isue=42&artid=201

Ρε συ, πότε θα σοβαρευτείς?

europaios2:
«Schwabe! Μόνο ο χρόνος είναι αντίπαλός μου!..»

Φουκαρά, εάν ήταν μόνο ο χρόνος αντίπαλος σου καλά θα ήταν! Είναι κάτι πολύ χειρότερο: Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.

Μην βιάζεσαι τέκνον μου, πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι, διότι έτσι ίσως πετάξεις καμιά κοτσάνα λιγότερο!

http://video.google.com/videoplay?docid=-4539685261180437718&hl=en

13/05/2008, 22:40:44
Έτσι ακριβώς.....ο Χρόνος! Τις κοτσάνες τις έχεις για κομπολόϊ και στο έχω αποδείξει. Αύριο Schwabe, με καθυστέρησε ο macedon με το σκανάρισμα σε άλλο θέμα. (είχα τεχνικά προβλήματα...ξεπεράστηκαν.)

14/05/2008, 01:45:28
MIXAHL32
επειδή το είδος της συμμετοχής σου των τελευταίων 6 μηνυμάτων που έστειλες και τα οποία "κοσμούν" τη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ δεν αποτελούν δείγμα διαλόγου, αλλά μοιάζουν περισσότερο με άναρθρες (και κάπως αστείες) κραυγές, θυμίζοντας γραφικές τηλεοπτικές σκηνές της συνήθους κυρίας που φωνάζει "ουουουου! Αντίχριστοι!!!" ...

Και την είχαμε ξεχάσει - σ' ευχαριστούμε πολύ που μας τη θύμησες!!

Θα σε παρακαλέσουμε να συμμετάσχεις στο θέμα αυτό, μονάχα εάν έχεις τη διάθεση να συζητήσεις και όχι να κραυγάζεις καταστρέφοντας τον διάλογο των υπόλοιπων συνομιλητών.

MIXAHL32Μέλος
14/05/2008, 04:02:26
αμαλια συγνωμη που το λεω μα αυτα που λες ειναι αστεια.το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να υποβιβαζεις ολους τους συμμετεχοντες στο θεμα με τις προφητειες.Επειδη το site αυτο ειναι αργο σα χελωνα,δεν εχω τον χρονο να σου παραθεσω τα λεγομενα σου για τους συμμετεχοντες του τοπικ για τις προφητειες.Σαλατα μπορει να τα μετεφερες με τον τροπο που το κανες,τουλαχιστον ολοι ξερουμε τι παιζει εδω με τους αντμιν και ποιοι προστατευονται.Αργησα λιγο μα το καταλαβα.Σας αφηνω απο το θεμα αυτο με χαρα μεγαλη.Ο νοων νοειτω.Παρακαλω μην απαντησει κανενας μαρτε γιατι με προσβαλλει και δυστυχως εκει οι αντμιν ειναι στραβοι του κερατα.
14/05/2008, 11:28:36
europaios2:
«Τις κοτσάνες τις έχεις για κομπολόϊ και στο έχω αποδείξει. Αύριο Schwabe, με καθυστέρησε ο macedon..»

Άχ αυτό το άτιμο το scanner, άχ!!!

Αφού λοιπόν μας «απέδειξες» την......«τάξη» που ήρθε και επέβαλλε ο Ιησούς (!), αφού «απέδειξες» κείμενα της Κ.Δ. τα οποία είναι απλά η χάλκευση της δεξιάς πλευράς και όχι το αρχικό κείμενο (πονηρούλη!), αφού «απέδειξες» ότι.....κόντεψε να πάει απο ανακοπή καρδιάς ο Ιησούς απο την χαρά του που είδε «Έλληνες» (!), έ, άντε, ας δούμε και λίγες ακόμα απο τις «αποδείξεις» σου!!!

Και που είσαι, χαλαρά.....

16/05/2008, 12:10:59
quote:
Marte:
H συνεισφορά μου στο παρόν θέμα λήγει εδώ. (προς ανακούφιση των πιστών και δούλων του Γιαχβέ).

Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι χρησιμοποίησα εδάφια από την βίβλο και όχι την Λογική, διότι την βίβλο αποδέχονται οι χριστιανοί και όχι την Λογική.

Σκοπός μου δεν ήταν, ούτε πρόκειται να είναι ποτέ να αλλάξει αντίληψη ο πιστός του ιουδαιοχριστιανισμού. Θα τον πετάξει μόνος του, θέλοντας και μη, όταν θα τον οδηγήσει εκεί η Ανάγκη. Όπως οδήγησε κι εμένα.

Θα ήθελα σαν επίλογο να παραθέσω τα λόγια του Φρειδερίκου Νίτσε.

Τώρα αυτό που στρέφεται αποφασιστικά εναντίον του χριστιανισμού δεν είναι πια τα επιχειρήματα μας, αλλά το γούστο μας.

Δε φανατάζεσαι πόσο μας είχες στριγμώξει!!!!!!!!!!
Τα εδάφια από τη Βίβλο επικαλέστηκα και εγώ! για να αποσαφηνίσω τα δικά σου!..................Ποια ανάγκη σε οδήγησε εκεί φίλε μου! Μήπως μπορώ να κάνω κάτι να στην καλύψω και να επιστρέψεις?.......Μη χάσουμε το Δούλο! όλο και και κάπου θα χρειαστείς!
Εγώ αποχαιρετώντας σε, σου παραθέσω τα λόγια του Κυρίου!.....
<<οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δέ κάμηλον καταπίνοντες>>

16/05/2008, 12:25:07
quote:
Schwabe:
Ναι, τράβαγε τέτοιο ζόρι ο Ραβίνος Ιησούς με τους Έλληνες ώστε......ούτε καν αισθάνθηκε την ανάγκη να επισκεφθεί τον τόπο που τότε θεωρούνταν το κέντρο κάθε μορφωμένου ανθρώπου!

Ανέμενε τόσο........με χαρά (!) την έλευση των Ελλήνων ο Ιησούς που αντί να κάνει κανένα ταξιδάκι στην Ελλάδα έκοβε ξύλα επί δεκαετίες για καρέκλες στο παζάρι της Ιερουσαλήμ!!!!

Αυτά φυσικά περί «Ελλήνων» είναι ανοησίες και φανφάρες άσχετων και θρησκόληπτων, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση το «Έλλην» αποδίδεται με την έννοια του ΑΠΙΣΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ και όχι του Έθνους των Ελλήνων .

20 ῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ .......... Kαι από πότε! οι ειδολολάτρες ανέβαιναν να προσκυνήσουν στην εορτή του Πάσχα?

quote:
Schwabe:
Αφού λοιπόν μας «απέδειξες» την......«τάξη» που ήρθε και επέβαλλε ο Ιησούς (!), αφού «απέδειξες» κείμενα της Κ.Δ. τα οποία είναι απλά η χάλκευση της δεξιάς πλευράς και όχι το αρχικό κείμενο (πονηρούλη!), αφού «απέδειξες» ότι.....κόντεψε να πάει απο ανακοπή καρδιάς ο Ιησούς απο την χαρά του που είδε «Έλληνες» (!), έ, άντε, ας δούμε και λίγες ακόμα απο τις «αποδείξεις» σου!!!

Και που είσαι, χαλαρά.....

Νομίζω ότι σε κάλυψα!
Χαλαρός δεν είμαι καθόλου! στην τσίτα είμαι, χρόνος μηδέν!

Edited by - europaios2 on 16/05/2008 12:27:17

Edited by - europaios2 on 16/05/2008 13:49:56