ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ο εγωισμός γεννά θεούς - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ο εγωισμός γεννά θεούς - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

UHURU30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/12/2010, 21:48:55
quote:

Ο άθεος είναι σοφός, περιπού όσο και ο Εαρινός.

Ο Εαρινός σε έχει γραμμένο και σένα και όλα όσα πιστεύεις...ακόμα και τις κρίσεις σου Lupus...KATALABES???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
10/12/2010, 21:50:33
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010
10/12/2010, 21:59:51
quote:

Αυτό είναι μόνο δικό σου πρόβλημα και αν πιστεύεις ότι είσαι και σοφός έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σου είπα , να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια...Ο ΑΕΡΙΝΟΣ σε έχει ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ...και αυτές τις απειλές που ξεστομίζεις σε κανα κοριτσάκι ή σε κανα παιδάκι..άντε μπράβο βλάκα!!!

Ο ορισμός του προβλήματος είναι η τραγική φιγούρα σου που την περιφέρεις παντού!!!

Βλαμμένε!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
10/12/2010, 22:06:48
Έγραψα κάτι πολύ απλό, κατ εμέ, φίλε άθεε....
Λέω,ότι γίνεται,σε αυτόν τον πλανήτη,η ζωή, όπως εξελίσσεται,
έγινε με σχέδιο, ή ακολουθάει μια τυχαία πορεία
που όμως, είναι τόσο αρμονική και με νόημα;..
Εννοώ, ο άνθρωπος, έχει κάποιο λόγο που υπάρχει, μια προοπτική ως όν, κάτι θα γίνει,θα εξελιχθεί σε ένα άλλο όν,ή απλά, ήρθε εδώ, για να πεθάνει;..
Ακόμη,πιο γενικά, ένας κόσμος ολόκληρος, έγινε, για να περάσει,να χαθεί μετά, ή έχει κάποιο μεγάλο λόγο, κάποιο απώτερο σκοπό, που δεν εννοούμε;..
Γιατί, τόση τυχαιότητα,δίχως, αρχικό σχέδιο, δεν υπάρχει....
Σήμερα, κατι τέτοιο, το λενε τζόκερ...
Θέλω να πω,ότι βλέπουμε, είναι απλά τύχη εξέλιξης;...Αρχικό και εξελισσόμενι σχέδιο, δεν βλέπεις;...
10/12/2010, 22:10:48
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ - 11/12/2010
promitheus90Μέλος
10/12/2010, 22:17:01
Καλά και όμορφα αυτά που λες φίλε τρέχαγύρευε.Αλλά και έτσι να είναι,να υπάρχει δλδ ένα σχέδιο μεγάλο...πότε να υλοποιείται,τι να είναι η τελική υλοποίησή του;Ποιο είναι το πεπρωμένο της ανθρωπότητας;Η Ένωση με το Θεό θα μου πεις λογικά.Ναι...σύμφωνοι...και ο αντίκτυπος της ένωσης ποιος είναι.Θα γίνουμε όλοι οι άνθρωποι μια Αθάνατη,άχρονη ολότητα μέσα στο σύμπαν.Μου φαίνεται ωραίο και μεγάλο αν και δεν μπορώ να βρω συναίσθημα σε αυτό.Αλλά από την άλλη μεγάλο μου ακούγεται και το ότι το σύμπαν πλέον τα "μετράει τα ψωμιά του" μετράει αντίστροφα ας πούμε...

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω.Και έρχομαι στην απορία μου τη βασική.Ακόμα και τέλειοι να γίνουμε όπως λες,να γίνουμε ένα με το Ένα-Θεό πάλι σε κάποια όρια ύπαρξης δε θα βρισκόμαστε;Και αν ναι,τι νόημα να έχει όλο αυτό από τη στιγμή που το σύμπαν μας προορίζεται να περάσει στη φάση της ανυπαρξίας του;

10/12/2010, 22:31:04
τρέχα θες να πεις ότι βάση σχεδίου στην η είχαμε 2 τεράστιες καταστροφές που εξαφάνισαν την ζωή, την μια φορά κατά 90+% και την άλλη κατά 75+%
βάση σχεδίου έχουμε παγετώνιες περιόδους που εξαφανίζουν σε μικρότερο ποσοστό την ζωή, έχουμε καταστροφές από πλημμύρες,τζουνάμι,ηφαίστειο κλπ και όλα αυτά για να φτάσει κάποια στιγμη η αφεντομουτσουνάρα σου να ενωθεί με τον θεό;
και όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν πλανήτη από τα δισεκατομμύρια τω ν δισεκατομμυρίων πλανητών που υπάρχουν μόνο στο δικό μας γαλαξία, ένας από τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του σύμπαντος

και μετά μου λες ότι ο άνθρωπος δεν είναι εγωιστής;

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

10/12/2010, 22:31:16
Φιλαράκια εδω πάλι.

Προμηθέα, προσέχω πολυ τις απαντήσεις σου, και ότι ρωτά ο Τρεχαγυρευε, μπορείς να το βρεις. Έχεις και το μυαλό, μα προπαντός το ταμπεραμέντο.

Αν θέλεις,κάνω το σωκρατη...

promitheus90Μέλος
10/12/2010, 22:46:19
Δεκτή η προσφορά σου αγαπητέ Πλάτωνα.

Καλώς ή κακώς έχω μια διαφορετική θεώρηση για τον θεό από όλους τους συμμετέχοντες.Ο θεός ας πούμε ότι είναι το "τσακ" που επέτρεψε στις πύλες να ανοίξουν στον χώρο και στο χρόνο.Τα πάντα από εκεί και πέρα κυλούν έτσι όπως έχουν κυλήσει,καλοκουρδισμένα πάνω στην αρχή της φθοράς και της γέννησης.Θεός με συναίσθημα ανθρώπινο δε νομίζω πως υπάρχει.Η μοναδική παρέμβασή του είναι η ύπαρξη και η ύπαρξη συμβαίνει συνέχεια.

Αλλά όπως είπα καιρό πριν για μένα είναι τόσο σύνθετα απλός που άλλα μυστικά του θα τα βρούμε(επιστήμη-γνώση) κι άλλα θα τα ψάξουμε μέσα μας(νόηση) γιατί ο Θεός όπως τον σκέφτομαι εγώ είναι ενέργεια και ενέργεια είμαστε και μεις,άρα είμαστε θεός.

Όσο για σας αγαπητοί συνομιλητές...τσακωμοί και τα λοιπά δε θα πω ότι κάνουν κακό.Πόλεμος πατήρ πάντων(χιλιοειπωμένη φράση αλλά αξίζει).
Αλλά εμένα δε με νοιάζει τόσο το ΤΙ πιστεύετε αλλά το ότι ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.Και το αφήνω εκεί.

Σωκράτη να περιμένω ερωτήσεις;

Edited by - promitheus90 on 10/12/2010 22:46:39

Edited by - promitheus90 on 10/12/2010 22:47:11

10/12/2010, 22:52:42
Συμφωνώ με τους τσακωμους δεν τα πήγα ποτε μου καλα. Και αυτο το πόλεμος του ηρακλειτου, είναι που πέρασα χρόνια να αντιλυφθω τι ήτανε, ακριβώς. Και εχει να κάνει αμεσα και με την ερώτηση.

Όλες μας οι ερωτήσεις έχουν κάποια αιτία, έτσι δεν ειναι?