- 1821- Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
απαντήσεις, και μάλιστα ΗΧΗΡΕΣ, στα όσα τετριμμένα σκούζεις και ξανασκούζεις, έχουνε δοθεί από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του topic.
Η εμμονή σου και το κόλλημα που τρως με το να αποδείξεις «αγωνιστικές αξίες» στο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, απλά κουράζουνε. Με γνώσεις και τυμπανοκρουσίες που διδάσκονται σε σχολικά βιβλία δεν θα ασχοληθώ. Την πέρασα προ πολλού αυτή την αρρώστια!
Σοβαρέψου και δείξε λίγο θάρρος.
Σχετικά γράφει το μέλος Sesostris:
«Καί ποιά ήταν η τύχη των ελαχίστων κληρικών που θυσιάστηκαν για την πίστη τους και την πατρίδα ; Μήπως ανακυρήχθηκε κανένας απο αυτούς άγιος ή έστω νεομάρτυρας ; Αγιάσανε μισέλληνες φιλότουρκους σαν τον Γρηγόριο Παλαμά , ομως για τον Αθανάσιο Διάκο , τον Παπαφλέσσα , τον Σαμουήλ κλπ κουβέντα .»
Μπορείς να αντιληφθείς το νόημα των όσων γράφει? Μπορείς να αντιληφθείς ότι ο αγώνας των Ελλήνων για ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σήμαινε αυτομάτως ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ? Ρίξε μια ματιά φίλτατε ΣΗΜΕΡΑ προς την φιλοσοφία του ορθόδοξου (όχι Ελληνικού, αλλά ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ!) Πατριαρχείου και τα ξαναλέμε.
Επίσης, σχετικά γράφει και το μέλος Jago:
«Ο αγώνας του 1821 δεν ήταν χριστιανικός. Συμμετείχαν εθνότητες ανεξαρτήτως θρησκείας. Η εκκαθάριση έγινε αργότερα, από τους παπάδες που βλέποντας πως η επανάσταση κέρδιζε, την οικειοποιήθηκαν πολιτικά. Αν καλοεξετάσει κανείς την ιστορία - τη ΜΗ παραχαραγμένη - οι πρώτοι παπάδες που συμμετείχαν, δεν είχαν καμμία, μα καμμία απολύτως σχέση με το Πατριαρχείο. Πτωχοί και ντόπιοι, πελοποννήσιοι και ρουμελιώτες, χωρίς επαφή με το Φανάρι.»
Κόσμος και κοσμάκης γνωρίζει φίλτατε βυζαντινιστή σήμερα την ιστορική πραγματικότητα. Όσοι κληρικοί έλαβαν μέρος στον αγώνα είτε ΑΓΝΟΗΣΑΝ τις φιλοτουρκικές προτροπές του Πατριαρχείου είτε φόραγαν το ράσο ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ! Εεεεε, Ευάγγελε ξύπνα! Με το «φεγγαράκι μου λαμπρό..» δεν πείθεις ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΤΑΤΕ.
Αλήθεια, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ? Τα «φώτα» σου δεν βλέπω…….και ανησυχώ!
Ακολούθησε η απελευθέρωση του Αίγίου στις 21 Μαρτίου και στις 23 Μαρτίου η απελευθέρωση της Καλαμάτας. Εκ των υστέρων η Ορθόδοξος Εκκλησία της νεοδημιουργηθείσας Ελλάδος, για να ταυτίση την επανάσταση με τον «Εύαγγελισμόν» της και για να παρουσιάσει μία «δήθεν» πατριωτική της στάση, κατασκεύασε το ψεύδος της Αγίας Λαύρας.
Αυτά για τους...."αγωνιστές" φαναριώτες!![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Αγαπητέ φίλε Just_A_Man από τις απαντήσεις σου στο παρόν θέμα μου δίνεις την εντύπωση ότι οι ιστορικές σου γνώσεις γύρω από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αντλούνται από τα σχολικά βιβλία.
Καλημέρα,
Καλέ μας φίλε Sesostris,
Τη να πω φίλε μου καλέ μπορεί να έχεις και δίκιο.
Από ότι φαίνεται δεν είμαι ο μόνον που έχει πέσει σε πλάνη.
Θα πρέπει να έχει πέσει σε πλάνη και ο εκδοτικός οίκος Λαμπράκη, που στα Τα ΝΕΑ, στης 24-3-2004 είχε σαν ένθετο το cd που ανέφερα στην αρχή.
Μάλλον το 99% των ελλήνων είμαστε πλανεμένοι.
ΔΑΒΛΟΣ, ΙΧΩΡ, και ένα σωρό περιοδικά και βιβλία από μια συγκεκριμένη ομάδα με σκοπό να δημιουργήσει διχόνοια και έχθρα μεταξύ των Ελλήνων.
Το έχω ξανά πει και θα το ξανά πω.
Κύριοι,
Πιστεύετε ότι δεν έχουμε νοημοσύνη!! Μην μας υποτιμάτε!!!
Τελικά όμως από ότι φαίνεται οι Χριστιανοί του 2004 είναι ποιο νοήμονες για να είναι Ά-λογοι!!
Και για να δείτε τα χαλιά μας σαν Λαός.
Την Κυριακή 28-3-2004 έγινε Τιμητική Παρέλαση από τους ομογενείς της Νέας Υόρκης.
Και αυτή η παρέλαση είναι νόμος του κράτους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Που καταντήσαμε. Να Τιμούνται περισσότερο οι Ήρωες μας από ότι στην Ελλάδα!!!
Ax!!!
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”![]()
Edited by - Just_A_Man on 30/03/2004 10:57:03
θεωρώ ότι η ιστορία όσο και να προσπαθούμε να την αλλάξουμε μιλά. Το παπαδαριό προσπάθησε ανεπιτυχώς να φιμώσει και να αλλάξει πολλά που μας αφορούν. Αν και η γραμμή του είναι αυτή που ξέρει ο πολύς κόσμος, η ιστορία ΔΕΝ άλλαξε ούτε χάθηκαν τα αναγκαία ντοκουμέντα που να μπορούμε να στηρίξουμε την πραγματικότητα.
Φίλε Just A Man,
αμφιβάλλεις για το παραμύθι της Αγίας Λαύρας? Να μας το πεις και να γράψεις τα στοιχεία στα οποία θεωρείς ότι υπήρξε. Και δεν εννοώ παπαδαριό, αλλά ιστορικών.
Αμφιβάλεις ότι ο λαός πολέμησε για ελευθερία? Τον χορό αυτοκτονίας σε κάποιο γκρεμό τον έχεις ακουστά? Εκείνο το φοβερό ‘για μιας ώρας ελεύθερη ζωή’? Το απίστευτα ηρωικό ‘Ελευθερία η Θάνατος’.
Για ποια πίστη μας μιλάς?
1. Αυτή του να γυρνάς το μάγουλο?
2. Αυτή του αγάπα τον εχθρό σου (βλέπε Τούρκο) σαν τον εαυτό σου?
3. Αυτή του ψευτοπαλικαρά Παρασκευαίδη που διάβαζε και δεν ήξερε για χούντα?
4. Την ‘Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών’?
5. Αυτών που αφόρισαν τους αγώνες μας?
6. Του Αγίου όρους και της προστασίας που ζητούσε από τον ‘καλό Φύρερ’?
Από τα παραπάνω δείγματα, ποιο θεωρείς ότι εμπεριέχει:
1) Ηρωισμό
2) Θάρρος
3) Αγώνα για την Πατρίδα
4) Αγάπη για ελευθερία
ΚΑΝΕΝΑ.
Άρα καλά θα κάνετε όλοι εσείς οι ‘παλικαράδες’ να ΜΗ μιλάτε.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ.
Και επειδή θες και κάποιο παράδειγμα ακόμη:
Αν παπάς σκοτώσει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα άνθρωπο καθαιρείται. Ο λόγος είναι ότι αφαίρεσε ζωή. Πως συνάδει αυτό με αγώνες για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που σίγουρα απαιτούν να σκοτώσεις? Εκτός αν εννοείτε να πάνε τα κορόιδα και εσείς να τους βλέπετε να σκοτώνονται.
Επιτέλους, σταματήστε να καπηλεύεστε τον αγώνα πραγματικών ΕΛΛΗΝΩΝ.
Το παρόν topic έθεσε κάποια ερωτήματα, και όχι για να αναλύσουμε κάποια Ιστορικά γεγονότα που λίγο έως πολύ είναι γνωστά σε όλους.
Τελικά για να απαντηθούνε πέντε απλές ερωτήσεις θέλει Τόλμη και Ανδρεία όπως την αντίστοιχη που είχαν οι Ήρωες μας το 1821.
Κάνεις δεν θα διαφωνούμε όλοι, ότι σε κάθε χρονική στιγμή υπάρχουν και μαύρες σελίδες αλλά και λευκές στα Ιστορικά γεγονότα.
Αυτές όμως οι μαύρες σελίδες δεν ΑΝΑΙΡΟΥΝ την θετική προσφορά του Χριστιανισμού στην Ελλάδα και παγκόσμια.
Η τελευταία Ορθόδοξη Ιεραποστολή ήταν στην Αλάσκα για μεταφέρει το λόγο του Θεού. Με παραπάνω από 65 Ιεραποστολές σε όλη την Οικουμένη.
Αλήθεια, εμείς οι Έλληνες σαν λαός τη έχουμε κάνει για να μεταφερθεί στα πέρατα της Οικουμένης τις Αρχαίες μας παράδοσης ώστε έτσι να φωτιστούν και άλλοι συνάνθρωποι μας?
Όσο περί Τούρκων και ποια είναι η Αγάπη των Χριστιανών απέναντι τους.
Μάθετε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος,
με προσωπική πρωτοβουλία χρηματοδοτεί την ανέγερσή Μουσουλμανικού Ναού στην
Αλβανία για να μπορούν και οι Μουσουλμάνοι να εκφράζουν την λατρεία του.
Φιλιά σε όλους.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
Edited by - Just_A_Man on 30/03/2004 12:59:15
Το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να σχολιάσεις τη δήλωση του Τούρκού ιστορικού περί συμμετοχής κληρικών στον αγώνα. Απλά επαναλαμβάνεις την θέση σου αγνοώντας την δική μου. Αυτό δεν είναι ιστορική ανάλυση. Είναι πολιτκό debate. Αποφεύγεις τα άμεσα σχόλια του αντιπάλου όταν δεν σε συμφέρει όσο μπορείς, και απλά επαναλαμβάνεις τη θέση σου όσες φορές χρειαστεί. Από το πρώτο μου πόστ, δεν σχολίασες ούτε ένα στοιχείο μου. Ούτε ένα.
Σου είπα και πρίν. Αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει, δεν μπορείς να τον πιέσεις να το κάνει. Αν δεν θέλεις να σχολιάσεις συγκεκριμένα πάνω στα στοιχεία του Τουρκου ιστορικού ή τα υπόλοιπα που παρουσίασα, για τους λόγους σου, δεν μπορώ να σε πιέσω να το κάνεις. Αντίθετα, μπορείς να επαναλάβεις τη θέση σου μέχρι να λιώσει το πληκτρολόγιό σου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deorum lingua est lingua Graecorum
>Και ξέρεις γιατί. Γιατί θα συμφωνήσω με αυτό που λες συνέχεια.
>Αλλά δεν ξέρουμε αν το κάνουμε πράξει?
>"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"
Α Λ Λ Η Λ Ο Υ Ι Α
Αγαπητό μου ΑΔΕΛΦΙ,
Φαίνεται πολύ καθαρά ότι είσαι θύμα της φασιστικής προπαγάνδας της εκκλησίας και της κυβέρνησής σου.
Εγώ είμαι αναμάρτητος γιατί δεν σκότωσα κανένα ούτε έκλεψα από κανένα.ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ σε σύγκριση με τον Πάπα ή τον
ΔΟΛΟΦΟΝΟ εκατομμυρίων αθώων ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ σου.Εσύ νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος επειδή οι πρόγονοί σου ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ.Μάθε από εμένα ότι δεν είσαι ελεύθερος,είσαι σκλάβος του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που ελέγχει Η ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΞΥ ΕΒΡΑΙΑΣ.
ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ:
Ποια η διαφορά της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ από την ΑΛΚΑΙΔΑ?
1.Και οι δύο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
2.Οι άνθρωποι που τις αποτελούν πιστεύουν σε ένα άυλο θεό,δηλαδή σε ένα θεό που δεν υπάρχει.
3.Στο όνομα αυτού του ανύπαρκτου, που όπως όλοι ξέρουμε, θεού, αυτοκτονούσαν έλληνες ποιο παλιά τώρα αυτοκτονούν Αράπηδες.
4.Οι άνθρωποι που τις αποτελούσαν είναι ΑΓΡΙΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ.
Πως μπορεί κάποιος να θαυμάζει πρωτόγονους?????
Ο Χριστός τους θαυμάζει νομίζεις?
Ο Χριστός τους λυπάται...
Ποια η διαφορά της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ από την ΑΛΚΑΙΔΑ?
Α Μ Η Ν
"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"
quote:
Eγώ είμαι αναμάρτητος γιατί δεν σκότωσα κανένα ούτε έκλεψα από κανένα.ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ σε σύγκριση με τον Πάπα ή τον
ΔΟΛΟΦΟΝΟ εκατομμυρίων αθώων ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ σου.
Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποί είναι κλητοί Άγιοι Η Αγιότητα όλων μας κρίνετε μέχρι την τελευταία Αναπνοή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί να σου απαντήσω σε Ιστορικά Γεγονότα. Και τι θέλουμε να αποδείξουμε μετά Ιστορικά Γεγονότα ποίος είναι καλός και ποιος κακός.
Συγγνώμη μα, δεν θα ακολουθήσει ΚΑΝΕΝΑ η Καρδιά μου στο μονοπάτι που θέλετε να την οδηγήσετε. Η Καρδιά μου κοιτάει μπροστά και όχι πίσω. Έχουμε αντίθετες κατευθύνσεις.
Η Καρδιά μου θέλει να είναι με Αγάπη και Γαλήνη και όχι με Φόβο.
Όχι καλέ μου Αδελφέ.
Είμαι Τρελός, αλλά Υγιείς Τρελός!!! ![]()
Μην χαλάς άλλο τον χρόνο σου και την προσωπική σου ενέργεια.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
Edited by - Just_A_Man on 30/03/2004 17:26:27
Και εγώ σε αγαπώ αδέλφι.
Αλλά για εξήγα μου πως οι δημιουργοί μας,ξέρουνε αν έχουμε θετικό ή αρνητικό άθροισμα σε καλές πράξεις.
Ξέρω αλλά θέλω να δω αν ξέρεις και εσύ.
Ciao
quote:
Και εγώ σε αγαπώ αδέλφι.
Αλλά για εξήγα μου πως οι δημιουργοί μας,ξέρουνε αν έχουμε θετικό ή αρνητικό άθροισμα σε καλές πράξεις.
Ξέρω αλλά θέλω να δω αν ξέρεις και εσύ.
Αφού βρε γάτε ξέρεις γιατί με Ρώτας ?????![]()
Αλλά μου αρέσει το ερώτημα σου
και θα σου πω κάποια πράγματα έτσι όπως τα έχει καταλάβει ο just, όσα βέβαια μπορεί να πει κανείς σε ένα μήνυμα. Και με την επιφύλαξη να έχει κάνει λάθος. Αν βρείτε ότι είμαι λάθος, συχωρέστε με
Αδέλφι μου και ο just a man σε αγαπάει.
Όλους σας αγαπάει. Και δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο γιατί δεν θα έπρεπε να σας αγαπώ.
Μα καλέ μου αδελφέ, αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι είναι, ότι το να Αγαπώ και να Σέβομαι τον συνάνθρωπο μου δεν πάει να πει ότι θα πρέπει να ταυτιζόμαστε μαζί του.
Ούτε είναι υποχρεωτικό ότι γράφω, ότι θα πρέπει να το διαβάζετε και πόσο μάλλον να το αποδέχεστε.
Αυτό είναι που μας κάνει να συνυπάρχουμε με την διαφορετικότητα μας.
Το να έχουμε διαφορετικές απόψεις για την ζωή είναι πρώτος νόμος του δημιουργού μας. Ελεύθερη βούληση. Αυτό διάθεση.
Αυτό που πληγώνει όλους μας δεν είναι η διαφορετικότητα αλλά:
Η έλλειψη σεβασμού. Γιατί όταν υπάρχει η έλλειψη του είναι κάτι τελικά που μας πληγώνει όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ένα άλλό ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι Η αποδοχή πρώτα του εαυτού μας για αυτά που πιστεύουμε, και δεύτερον η αποδοχή για αυτό που η κάθε Ψυχή έχει αποφασίσει ελεύθερα να πιστεύει και να βιώσει.
Καθώς επίσης μια από τις σημαντικότερες αρετές που μας λείπει είναι η Διάκριση. Που πολλές φορές είναι και πιο μεγάλη αρετή από την Ταπείνωση.
Όλες οι Ψυχές αποχωρώντας για τον ουρανό αυτό που θα πάρουν μαζί τους ΤΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ όπως λέω καμία φορά είναι όχι τόσο αυτό που πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει σαν καλή πράξει αλλά με ποια προδιάθεση την κάναμε!!!!!!!!!!!!!!!!
Με ποια προαίρεση!!!
Προσωπικά για τον just a man όλα ξεκινάνε από την καρδιά. Και ο μεγαλύτερος Ψυχολόγος και Καρδιογνώστης είναι για τον Just a man πάντα ο Γλυκός μας Χριστός.
Και εδώ που τα λέμε, τη φταίει ο Χριστός μας όταν εμείς όλοι οι ανθρωπότητα με πλήρη συνείδηση κάνουμε ότι κάνουμε.
Γιατί Αγάπη χωρίς ελεύθερη βούληση δεν είναι Αγάπη. Γιατί αν δεν μας είχε δώσει
Ελευθερία θα είχαμε να λέμε ότι δεν είμαστε Ελεύθεροι να ζήσουμε την δωρεά
που μας χαρίστηκε.
Γιατί θα ήταν σαν να σου χαρίζω ένα δώρο ραδιόφωνο και να σου επιβάλλω μόνο ένα σταθμό να ακούς.
Μας αφήνει ελεύθερους, και πάλι λέμε γιατί θεέ μου δεν επεμβαίνεις όταν σκοτώνονται τόση αθώοι!!! Και τελικά λέει παιδιά μου σας αφήνω και εγώ ελεύθερα για να έχω και εγώ σαν Θεός την συνείδηση μου ήσυχή!!!
Κάτι που δεν έχουμε καταλάβει όλοι, είναι ότι ελευθερία δεν μεταφράζεται σε ασυδοσία στο να κάνουμε ότι θέλουμε.
Η Ελευθερία είναι Υγιείς όταν είναι αγαθή!!!
Τώρα αν εμείς οι άνθρωποι την χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει αυτό είναι μια άλλο θέμα.
Πίσω από κάθε μας πράξει κρύβετε ένα συναίσθημα. Ας αναζητήσουμε όλοι ποια είναι αυτά τα συναισθήματα που μας οδηγούν να λειτουργούμε αρνητικά.
Όποτε με αυτό το σκεπτικό, αν ο just a man σας παραμυθιαζει όταν σας λέει “Σας Αγαπώ” όλους και δεν είναι έτσι, όπως ακριβώς όπως το περιγραφή, μπορεί όλους εσάς να τα καταφέρω να σας κοροϊδέψω, αλλά Εκείνον ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν τον υπόλοιπων οι αμαρτίες ( να και μου αρέσει τις αμαρτίες να της λέω (Λάθος τρόπος λειτουργίας)) είναι x+x+x+x+x για κάποιον, σαν αληθινός Χριστιανός θα κριθώ πολύ πιο αυστηρά. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχω καμιά δικαιολογία αν κάθε μου πράξει δεν έχει προαίρεση αγαθή και συναίσθημα. Γιατί ποια ο just ξέρει.
Όλοι θα κριθούμε κατά συνείδηση. Αυτό είναι το μήνυμα της Πηγής της Αγάπης.
Αν θέλουμε να σκοτώνουμε την συνείδηση μας κάνοντας κακό στον άλλο είναι προσωπική μας επιλογή και δεν μας φταίει κανένας Θεός και κανένας Ουρανός.!!!
Η φωνή της συνείδησης είναι για τον κάθε άνθρωπο ο καλύτερος δικαστής ο καλύτερος κριτής και δεν εξαγοράζετε με κανένα τρόπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί τελικά τι είναι αυτό που διακρίνει τον άνθρωπο από τα ζώα;
Η διαφορά είναι κατά εξοχήν η αυτοσυνειδησία του, η φωνή της συνείδησης, η δυνατότητα να επιλέγει ελεύθερα, η ικανότητα να παίρνει ηθικές αποφάσεις.
Ενώ τα ζώα ενεργούν από ένστικτο, ο άνθρωπος στέκεται μπροστά στο θεό συνειδητά και επιλέγει.
Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας για αυτό τελικά και όλοι μας η ζωή είναι το σύνολο των επιλογών που κάνει ο καθένας μας.
Μπορούμε να περάσουμε όλοι μας την ζωή στο καναπέ του καθιστικού μας,
Μα οι ¨Ήρωες που φεύγουν από αυτή την ζωή μένουν μόνιμα στον Ουρανό!!!
Η Επιλογή είναι δική μας!!!
Υστερόγραφο.
Πόσο τελικά πόσο αξία έχει να επικοινωνούμε με αγάπη και σεβασμό.!!!!!![]()
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
Τι ξέρετε για την εταiρεία ΑΜWAY? (let's compare notes...)
Είναι μια ακόμη εταιρεία που βασίζεται στο σύστημα της πυραμίδας ή κάτι πολύ περισσότερο?
Ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν?
Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω:
- H AMWAY βασίζεται στο Multi Level Marketing, ή αλλιώς Network Marketing. Ενα σύστημα που έχει εισάγει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά σε παραπάνω από 80 χώρες και περιοχές, η εταιρία Amway Corporation, εδώ και 42 χρόνια, δηλαδή από το 1959.
- Η ΑΜWΑΥ είναι η μόνη μέχρι και σήμερα εταιρία MLM που επιτρέπει η Κινέζικη κυβέρνηση να λειτουργεί στην Κίνα!!
- Η Amway έχει βραβευθεί από τον Ο.Η.Ε. δύο φορές για την οικολογική της συνείδηση, αφού όλα της τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, βιοδασπούνται και αφομοιώνονται, χωρίς να βλάπτουν, το πολύ σε 180 ώρες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συσκευασίες των προϊόντων που δεν είναι από πλαστικό, αλλά από υλικά που επίσης βιοδιασπούνται σε 180 περίπου ημέρες, σε αντίθεση με τα κοινά πλαστικά που χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες εταιρίες, που χρειάζονται περίπου 400 χρόνια για να αφομοιωθούν. Σημειώστε δε ότι το συγκεκριμένο βραβείο έχει δοθεί εις διπλούν, δηλαδή από τις τρεις απονομές που έχουν γίνει, τις δύο τις έλαβε η Amway!!
- Aν ρωτήσετε το Διεθνές Πιστοληπτικό Οργανισμό για το πόσο αξιόπιστη είναι η «γιαγιά» του MLM, Amway, η οποία κατατάσσεται στην πρώτη κλίμακα αξιοπιστίας που λέγεται ΑΑΑ+ μαζί με άλλες 6 εταιρίες, ενώ την ίδια στιγμή το αμερικάνικο κράτος είναι στην 3η κλίμακα και η Ελλάδα μας στην 8η? Δηλαδή πιο πιθανό είναι να χρεοκοπήσουν οι Η.Π.Α. και η Ελλάδα από ότι η Amway!!
Και στον αντίποδα:
"Re: Zeig! Heil!by evris on Tuesday, August 14 @05:57PM
Στα meetings της AMWAY βεβαια, κλαινε και απο συγκινηση, εκστασιαζονται και νομιζω πως βλεπουν _ΑΛΗΘΙΝΑ_ και το Θεο (στο προσωπο του εκαστοτε territorial πρωταθλητη πωλησεων που ηρθε να κανει επισκεψη στην τοπικη οργανωση). Στην AMWAY πιανονται χερι χερι και τραγουδανε/ψελνουν. Στην ΑΜWAY (εχω δει με τα ιδια μου τα ματια την βιντεοκασσετα-ντοκουμεντο της ντροπης), εκστασιασμενος νεαρος, με κατι σαν χλαμυδα ανεβαινει στην σκηνη με τα ιερα τερατα-μεγαλοπωλητες-υψηλοβαθμους στην πυραμιδα και αρχιζει να παιζει Ουτι καθως απο κατω γινεται Ο αλαλαγμος. Αυτοι στην microsoft δεν ειναι τοσο original. Μπορει και να ειναι, αλλα σιγουρα δεν εχουν τον ιδιο ενθουσιασμο. Να αποφευγονται παρακαλω τετοιες συγκρισεις! (Ισως η νεα προωθηση/χρεωση των Windows XP, να ακολουθει το αποτελεσματικοτατο κυκλωμα διακινησης της AMWAY?)"
"Η AMWAY χρησιμοποιεί τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και άλλες τακτικές "λατρειών" για τη στρατολόγηση στελεχών, και από πολλούς μελετητές του αποκρυφισμού κατατάσσεται στις λατρείες."
"δεν αξιζει τον κοπο,
ειχα γραφτει κι εγω στην amway πιο παλια αλλα ειναι απατη"
H επίσημη ιστοσελίδα της "εταιρείας" στην Ελλάδα είναι αυτή:http://www.amway-gr.com/
Aυτά για αρχή αλλά θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία εν ευθέτω χρόνο...

(Mα... «Zeig! Heil!»??)
(Εσύ, ΟΚ, κατά τ' άλλα; Καλημέρα σου.)
AM I THE WAY?
YE-SS!©Moz
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ακόμη θεωρία συνομοσιολογίας... Εχω γνωρίσει ανθρώπους με πολύ ΜΕΓΑΛΗ οικονομική επιφάνεια που εγκαταλείψανε τις οικογενειακές επιχειρήσεις για να ασχοληθούν με αυτό... Φυσικά και δε βρήκαν το "όνειρο" που τους έταξαν...
Μια γνωστή μου άφηνε τα δυο της παιδιά να ψήνονται στον πυρετό και δεν τους έδινε νερό γιατί έτσι είχε πει ο γιατρός(?) της AMWAY.
Eυτυχώς η γιαγιά τους έδινε κρυφά νερό και έτσι γλίτωσαν την αφυδάτωση!
Οι εταιρείες του τύπου πυραμίδας δεν είναι εσωτερικές εταιρείες να παρέχουν γιατρό... Τώρα τι ρόλο έπαιζε αυτός ο γιατρός δεν ξέρω.
Οπως βέβαια και δεν ξέρω γιατί θα πρέπει μια εταιρεία να σου επιβάλει να μην καπνίζεις ή το τι-πως θα τρως.![]()
Δεν ξέρω αλλά κάτι μου βρωμάει εδώ...![]()

μιας και δεν ανταποκρινόταν στο χαρακτήρα της.
Είδα κι εγώ βίντεο και φωτογραφίες και άκουσα κασέτες και ΕΦΡΙΞΑ.
Θα συμφωνήσω με τη θεματοδότρια ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση.
Επίσις οι πωλητές παίρνουν ονόματα πολύτιμων λίθων
ανάλογα με τις πωλήσεις που κάνουν και απώτερος στόχος είναι να γίνει κάποιος διαμάντι που είναι και το ανώτερο επίπεδο.
Η αλληλουποστήριξη αγγίζει τα όρια μυστικιστικής οργάνωσης.
Γίνονται τελετές καλωσορίσματος των νέων μελών,
όπου αγκαλιάζονται ψέλνουν και υπόσχονται αλληλουποστήριξη ότι κι αν συμβεί.
Τώρα αν αυτά όλα είναι λογικά για μία εμπορική οργάνωση,
τι να πω και εις ανώτερα.
Ευτυχώς η εν λόγω φίλη τα παράτησε γρήγορα γιατί ερωτευθηκε και δεν είχε χρόνο.
Αυτό έγινε πριν από πέντε χρόνια και το ξανασυνάντησα πριν ένα χρόνο εδώ στη Γερμανία,
όπου οι μέθοδοι προσυλιτισμού (γιατί περί αυτού πρόκειται) δεν διαφέρουν καθόλου.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Επίσις οι πωλητές παίρνουν ονόματα πολύτιμων λίθων
ανάλογα με τις πωλήσεις που κάνουν και απώτερος στόχος είναι να γίνει κάποιος διαμάντι που είναι και το ανώτερο επίπεδο.
ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ...ΜΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ...ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ/ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ...ΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΧΜ!...ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ...ΟΧΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...ΚΑΝΕΝΑ ISO;...ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΟΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΟΥΒΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ.
Όλες αυτές οι εταιρείες στηρίζονται στα άτομα που έχουν, περισσότερα άτομα περισσότερα λεφτά.
Γράφεται κάποιος, αγοράζει προϊόντα, μετά γράφει από κάτω άλλους και πάει λέγοντας.
Επειδή η δύναμη της εταιρείας είναι οι πωλητές και επειδή οι πωλητές εάν δεν ελέγχονται μπορούν να την διαλύσουν σε μία νύχτα πιστεύω ότι έχει "θεσπίσει" διάφορες χαζομάρες για να τους κρατάει.
Ψυχολογία της μάζας, είναι πολύ καλοί σε αυτό, όλα παίζονται από τους manager των ομάδων.
Ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συζητάει ένας manager με αυτούς τους ανθρώπους, από το αν πέτυχαν τα φασολάκια μέχρι γιατί ο άντρας κάποιας την απατά.
Το πρώτο κίνητρο είναι τα λεφτά, κάτι το οποίο μεταδίδεται από στόμα σε στόμα γι΄αυτό έχουν επιτυχία.
Απαντώντας στον pyramid:
Σε εταιρία ΜLM δουλεύω και γω εδώ και 3 χρόνια.
Κανείς από δω μέσα δεν το ήξερε ακόμη και αυτοί που με ξέρουν καλά γιατί δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό το χώρο για προσέγγιση πελατών και έτσι αποφάσισα να το κρατήσω μυστικό.
Επαφές με τους μάνατζερς όμως εμείς δεν έχουμε, συγκεντρώσεις δεν κάνουμε εκτός από την κοπή της πίτας κάθε χρόνο και μεταξύ μας δε γνωριζόμαστε (εκτός βέβαια από τον Upliner μας) και αυτούς που έχουμε "κάτω" από μας... Το ίδιο ισχύει και με την επαφή με την εταιρία... Τηλεφωνικώς μου στέλνουν το διαφημιστικό υλικό καθώς και το συγκριτικό με άλλες εταιρίες τιμολόγιο που χρησιμοποιώ στις πωλήσεις μου.
Ασε που οι μέθοδοι προσέγγισης είναι διαφορετικοί και φυσικά δε ζητάμε από τους πελάτες να βγάλουν λεφτά από την τσέπη αλλά να γλιτώσουν λεφτά με οικονομικότερη σταθερή τηλεφωνία.
Οχι μη με ρωτήσετε το όνομα της εταιρείας που εργάζομαι!
Αλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα μας και όσα είπα τα είπα για να δείξω τη διαφορά της μιας εταιρίας με την άλλη αν και οι δυο ασχολούνται με αυτό που στο μάρκετινγκ αποκαλούμε "πυραμίδα"...
Αλλά όπως θαυμάσια είπε και ο pyramid δεν είναι έτσι οι τεχνικές όλων των εταιρειών MLM.
quote:
Παιδιά δεν ξέρω τίποτα από αυτά που λέτε για την AMWAY πάντως αυτές είναι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις περισσότερες εταιρείες MLM.
Όλες αυτές οι εταιρείες στηρίζονται στα άτομα που έχουν, περισσότερα άτομα περισσότερα λεφτά.
Γράφεται κάποιος, αγοράζει προϊόντα, μετά γράφει από κάτω άλλους και πάει λέγοντας.
Επειδή η δύναμη της εταιρείας είναι οι πωλητές και επειδή οι πωλητές εάν δεν ελέγχονται μπορούν να την διαλύσουν σε μία νύχτα πιστεύω ότι έχει "θεσπίσει" διάφορες χαζομάρες για να τους κρατάει.
Ψυχολογία της μάζας, είναι πολύ καλοί σε αυτό, όλα παίζονται από τους manager των ομάδων.
Ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συζητάει ένας manager με αυτούς τους ανθρώπους, από το αν πέτυχαν τα φασολάκια μέχρι γιατί ο άντρας κάποιας την απατά.
Το πρώτο κίνητρο είναι τα λεφτά, κάτι το οποίο μεταδίδεται από στόμα σε στόμα γι΄αυτό έχουν επιτυχία.
Συμφωνώ αγαπητέ μου

Edited by - Avallon on 07/05/2005 18:53:59

To παρακάτω κείμενο το βρήκα μετά από googlisma:
"Η λίστα με τις πιο μεγάλες και γνωστές πυραμίδες είναι πραγματικά ατελείωτη.
Πολλοί, δεν θέλουν ν' αναφέρουν ότι πουλάνε προϊόντα της Amway για να μην χάσουν αμέσως τους πιθανά ενδιαφερόμενους και χρησιμοποιούν το όνομά τους για βιτρίνα (έτσι κι αλλιώς τυπικά έχουν μία "επιχείρηση"). Το όνομα της Amway έρχεται αργότερα, αφού εμπλακούν τα υποψήφια μέλη και γίνουν διανομείς. Το ίδιο ισχύει για την HerbaLife.
Εδώ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η απάτη στο βαθμό που είναι στην Αμερική και είναι πιο εύκολο να πεισθεί το κοινό. Μερικά από τα ονόματα που θα δείτε παρακάτω δεν έχουν δικό τους σύστημα, και απλά διανέμουν τα φυλλάδια / διαφημιστικό υλικό της Amway αλλά καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τα ονόματα αυτά για να καλύψουν την ύπαρξη της Amway σκεφτήκαμε ότι είναι αναγκαίο να μπούν. Πολλές τέτοιες "επιχειρήσεις" αποτελούν το Amway Motivational Organization (AMO) και αυτές θα δείτε στην πρώτη λίστα.
Πέρα από την Amway υπάρχουν διάφορες άλλες που είτε διανέμουν τα προϊόντα της, είτε έχουν άλλα δικά τους. Διάφορα ονόματα να προσέχετε είναι: Quixtar, Alticor, Equinox, Skybiz, Network 21, HerbaLife, LR International, AMS (Advantage Marketing Systems), Rexall, Dream Chasers, The Newest Way To Wealth, DHS club, Big Planet, DXN, Forever Living, Prepaid Legal, Nikken, Legacy for Life, Lexxus International, NuEworld, WMA Securities Inc., Neways International, Streamline International Inc., Professional Resources International Inc., κλπ."
Τίτλος "επιχείρησης" - Ιδρυτής
Ambassadors International Rick Setzer
Bergfeld International Inc. Bill & Lisa Bergfeld
Britt International Bill Britt
Bulmer Holdings Inc. Roy & Mary Ann Bulmer
Covington International Rocky Covington
Crown Enterprises Jerry & Cherry Meadows
D'Amico International Angelo & Cindy D'Amico
Diamond J Enterprises Inc. Jack & Jane Pawlak
Distributed Marketing Technologies (DMT) Colombo & Karen DiSalvatoreDowneast Tim Bryan & Tedd Fish
Eckman Enterprises Howard & Janet Eckman
Executives International Tom Payne
Foley & Company Tim & Connie Foley
F & J Enterprises Frank & Joan Mazzeo
Gilewicz Enterprises Inc. Hank Gilewicz
Hopper Enterprises Dick Hopper
Howard & Associates Greg & Pat Howard
International Networking Association (INA)- Στις 1/5/99 άλλαξε όνομα και λέγεται InterNet Associates Jim & Sharon Elliott
Internet Services Dexter & Birdie Yager
Jevi Jody Victor
King Associates Don & Hanna King
Kinsler Enterprises Jim & Bev Kinsler
Mark Day Enterprises Inc. Mark & Sandy Day
Markerman Productions Jody Victor
Mazzeo Inc. Frank & Joan Mazzeo
McEwen & Associates Terry & Ivonne McEwen
McConnell Family Enterprises Inc. Brian & Judy McConnell
Midwest Industries Phil Thompson
Miller Enterprises Paul Miller
Network 21 Jim & Nancy Dornan
Paullin International Jim & Kathy Paullin
Pro Net Tim Foley
Shoffler Enterprises Glen & Pam Shoffler
Storms & Associates Don & Ruth Storms
The Golden Inc. Eric & Denise Golden
True North Mark & Tammy Crawford
Wilson Enterprises, Inc. ή Wilson Out West Don Wilson
WorldWide Dreambuilders (WWDB) Ron & Georgia Lee Puryear
Youngblood International Ray & Carol Youngblood
Bovill Organization Briss Bovill
Cherry Organization Bill Cherry
Distribution Training Systems (D.T.S.) Dave McCune
Independent Distributors Association (IDA) Bert Gulick
International Leadership Development Inc. (I.L.D.I.)Jack & Rita Daugherty
I.B.S. Jerry Scrivens & Pat Gregory
Lowe Organization Trevor & Jackie Lowe
Stranney Organization Stephen & Gemma Stranney, Pat Stranney
Eντυπωσιακός ο κατάλογος των "θυγατρικών" δε νομίζεται?
Αναρωτιέμαι... πόσες άλλες θυγατρικές έχουν...
πίσω από πόσες άλλες εταιρίες κρύβονται και τις κρατούν μυστικές...
Πάντως ένα είναι το σίγουρο: Eίναι η ΑΠΟΛΥΤΑ πολυεθνική εταιρία!![]()
![]()

Edited by - Avallon on 07/05/2005 19:31:25
quote:
Τι ξέρετε για την εταiρεία ΑΜWAY? (let's compare notes...)Είναι μια ακόμη εταιρεία που βασίζεται στο σύστημα της πυραμίδας ή κάτι πολύ περισσότερο?
Ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν?
Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω
ΧΑ!!, αυτο μας ελειπε να ονομαζοντε τα ταγματα και Α.Ε..
Σε λιγο θα ακουμε : "ελατε στα καταστηματα κωτσοβολος να δεχθητε το πρωτο σταδιο μυησης...ΕΛΕΟΣ!"

Με στοιχεία ίσως...