- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν ξέρω απο που διαβάζεις και ...παραπληροφορείσαι με τέτοια στοιχεία
Στα ευαγγέλια μέσα είναι, δεν τα διάβασες;
quote:
ότι Τετάρτη πιάσανε τον Χριστό
Η σύλληψη του Ιησού γίνεται Πέμπτη βράδυ, όπως αναφέρουν τα ευαγγέλια.
quote:
Πέμπτη τον σταυρώσανε, Παρασκευή τον κατεβάσανε
Δηλαδή έμεινε όλη τη νύχτα της Πέμπτης στο σταυρό και τον κατεβάσανε την επόμενη; Μα είσαι ντιπ ηλίθιος; Ανοιξε τα ρημάδια τα ευαγγέλια και διάβασε πέντε πράματα να μην λες ανοησίες...

macedon
εσύ,σαν άθεος, 12θειστής, ή οτι, απο που καλύτερα απο μένα;
Να τα ..σκίσω τα πτυχία μου;...
Βρε ανίδεε μελετητή της συμφοράς που υποτίθεται ότι είσαι και "γνώστης" της Καινής Διαθήκης, πού το διάβασες ότι ο Ιησούς έμεινε τη νύχτα της Πέμπτης στο σταυρό;
Δώσε μας τα εδάφια να το δούμε και μεις...
quote:
Αν κρίνω απ'αυτά που λες, το μόνο πτυχίο που πρέπει να έχεις είναι του νηπιαγωγείου. Σκίστο κι άμα χρειαστεί, θα σου δώσω εγώ άλλο.

macedon
quote:
Μα Κώστα μου, απο τα ευαγγέλια τα διάβασα, σαν χριστιανός,
εσύ,σαν άθεος, 12θειστής, ή οτι, απο που καλύτερα απο μένα;
πρωτα απο ολα μια διευκρινηση... δεν παιζει και τοσο ιδιαιτερο ρολο αν δεν πιστευεις σε μια θρησκεια ή πιστευεις σε μια αλλη διαφορετικη, οτι δεν μπορεις να διαβασεις τα Ιερα της!
Και εγω ξερω οτι το βραδυ της Μ. Πεμπης ειναι που εγινε η αποκαθηλωση και το πρωι ο ενταφιασμος Του!

Αυτό με τα πηχυαία κυανόχρωντα γράμματα!
Είναι συλλεκτικό!

quote:
Και εγω ξερω οτι το βραδυ της Μ. Πεμπης ειναι που εγινε η αποκαθηλωση και το πρωι ο ενταφιασμος Του!
Μια διόρθωση Κώστα μου. Από τα ευαγγέλια προκύπτει ότι η σταύρωση, αποκαθήλωση, ενταφιασμός έγιναν όλα την Παρασκευή. Πέμπτη απόγευμα ήταν ο Μυστικός Δείπνος. Αν σ' ενδιαφέρει, μπορώ να επεκταθώ περισσότερο σ'αυτό...
Το τυπικό της εκκλησίας που τοποθετεί την σταύρωση Πέμπτη, το βράδυ την αποκαθήλωση και το πρωί της Παρασκευής τον ενταφιασμό, γίνεται για άλλους λόγους.

macedon
Ο Ευρωπαίος που αντέγραφε το ΟΟΔΕ την είχε βγάλει στο 3 πΧ....
Ε ρε γλέντια...Ρε παιδιά βρείτε τα μεταξύ σας
«Δεν ξέρω απο που διαβάζεις και ...παραπληροφορείσαι με τέτοια στοιχεία Κώστα Μου,αλλά, εγώ ξέρω, ότι Τετάρτη πιάσανε τον Χριστό, Πέμπτη τον σταυρώσανε, Παρασκευή τον κατεβάσανε..»
Φίλτατε θα έλεγα πως έχεις εξόχως μεγάλα κενά στις γνώσεις σου περί της Αγίας Γραφής, και ιδιαίτερα απο ότι βλέπω της Καινής Διαθήκης.
Ο Ιησούς έμεινε για κάποιες ώρες στον σταυρό, όπως μας αναφέρει λεπτομερώς ο Απόστολος Μάρκος:
« Η ώρα ήταν εννέα το πρωί όταν τον σταύρωσαν», και συνεχίζει «όταν η ώρα έφτασε 12 το μεσημέρι έπεσε σκοτάδι σε όλη την γη έως της 3 το απόγευμα » και μετά ακολουθούν ο διάλογος του Ιησού και η κραυγή ώσπου τελικά ξεψυχάει .
Έμεινε λοιπόν συνολικά 6 με 7 ώρες γιατί αναφέρουν ότι την επομένη ήταν Σάββατο και δεν έπρεπε να μείνουν πάνω στον σταυρό!
Με τέτοια στοιχεία μπαίνεις στην αρένα?
trexagireve :
" ότι Τετάρτη πιάσανε τον Χριστό ..."
Βρε αθεόφοβε , σε λίγο θα μας πείς οτι ο μυστικός δείπνος που έγινε μεγάλη πέμπτη , έγινε με την συνοδεία των ΜΑΤ .
Μα τόση ΑΓΝΟΙΑ πια ?
Και θές να μιλήσεις και για την εξέλιξη , πανάσχετε ενω δεν ξέρεις ουτε καν τι λέει η Αγια γραφη ?
Είσαι για πολλά ΓΕΛΙΑ .
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()