- Άγνωστα σύμβολα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Leipw polu kairo xairomai omws pou epanerxomai me kati endiaferon...To prwto sumbollo to eida mesa se duo omokevtrous kuklous, evw to deutero ntan mesa se mia elleipsn peristoixismeno apo ellnvikous meandrous. Den eixa kamera to sxediasa se xarti to scanara kai sas to parousiazw. Parakalw sugxwriste me an dev eivai polu kallitexvika...8a n8ela opoios gvwrizei tn snmasia tous 'n otidnpote sxetiko va steilei kati parauta!
Το δεύτερο σχήμα θυμίζει πολύ το Ιουδαϊκό σύμβολο του hanukkah, της "εφτάφωτης λυχνίας" (αν και πολλές φορές την βλέπουμε ως εννεάφωτη)
Δες

Να κάτι σαν...

Opote to movo pou mporw na bgalw san sumperasma eivai oti mallov dev eivai ebraikns proeleusns.
Oso gia to prwto episns den petuxa tnv analogia stnv pragmatikotnta otav to deis dev moiazei me agkura para movo sto skitso mou.
Mnpws mporeite va mou peite perissotera file Sesostris giati sas thimise to snma twv argovautwv?
Tha prospathisw va paw pisw sto snmeio pou ta eida kai va trabnksw fotografia gia xarn eukrivias kai gia va sas kivnsw to evdiaferwv dioti kai va sas pw pou ta eida mallov dev tha me pistepsete.
Η Μενορα υποδηλωνει τη θεικη παρουσι του Γιαχβε.
Οστυλος του κηροπηγιου υποτειθεται πως ειναι
το κοσμικο δεντρο ενας αξονας του κοσμου-
οι 7 κλαδοι του ειναι ο ηλιος η σεληνη και οι πλανητες,
αλλα και οι 7 μερες της εβδομαδας ,
τα 7 αστρα της μεγαλης αρκτου
+οι 7 κυκλοι δυναμηςστον κοσμο.(:συμφωνα με τον Ιωσηφο)
Η Μενορα συμφωνα με τον Φιλωνα αντιπροσωπευε
ι τη λειτουργια της χαρης για ολα τα ουρανια πργτ.
-Η φοινικια ειναι ηλιακο συμβολο αγαλιασης δικαιοσυνηςνικης αλλα και φημης.
Επειδη ειναι αειθαλης ,γι' αυτη του τη δυναμη θεωρειται καταλληλη για να αντιπροσωπευει τη νικη.
(συμφωνα με τον πλουταρχο)
Ειναι ενα συμβολο του δεντρου της ζωης-σαν αυτοδημιουργουμενο
εξωμειωνεται με τον Ανδρογυνο.
Οταν απεικονιζεται ως αρσενικο,
ειναι φαλλικο συμβολο και αναπαριστα το σφριγος,τη γονιμοτητα
/ενω σαν απεικονιζεται με χουρμαδες ειναι θηλυκη.
Λογω αυτων των καρπων της συμβολιζει τη μακροζωια
επειδη καρποφορει σε μεγαλη ηλικια,αλλα και τα ανθηρα γερατεια.
Στην αρχαια αιγυπτο θωρουνταν δεντρο του ημερολογιου
- καθε μηνα βγαζει κι ενα κλαδι-.
Για τους Αραβες ειναι το δεντρο της ζωης.
ΣτουςΕβραιους ο δικαιος ανθρωπος.
Για τους αρχαιους Ελληνες ηταν ενα εμβλημα του θεου Απολλωνα
στη Δηλο και στους Δελφους.
ΣτηνΚινα δηλωνει αποσυρση ,γερατεια,μεγαλειο,αλλα και γονιμοτητα.
Κατα τους Σουμμεριους αλλα + τους Σημιτες ηταν ενα δεντρο της ζωης,
εμβλημα του φοινικικου Μπααλ-Ταμαρ,
του κυριου της φοινικιας,της Ασταρτης και
της ασσυροβαβυλωνιακης Ισταρ.
Στον Χριστιανισμο΄ αθανασια,θεια ευλογια.
Συχνα απεικονιζεται κατα τη θριαμβευτικη εισοδο του Ιησου στην Ιερουσαλημ
(αναμνηστικη μερα: η κυριακη των βαιων)
ετσι λοιπον συμβολιζει τη δοξα ,τον θριαμβο,τη νικη πανω στο θανατο και την αμαρτια.
Αναμεσα στους πρωτους Ρωμαιους Χριστιανους ηταν ενα εμβλημα επικηδειο ,
και ενα γνωρισμα εκεινου που ειχε κανει προσκυνημα στους αγιους τοπους
(palmer:προσκυνητης εκ της λατιν. palma:φοινικια)
Επισης ειναι ενα εμβημα του Αγ.Παυλου του Ερημιτη,
ο οποιος κραταει ενα κλαδι φοινικιας .
(επισης εμβλημα πολλων μαρτυρων)
Αυτααα για το δευτερο συμβολο:)
Για το πρωτο- θα ελεγα πως αν και εψαξα δεν βρηκα
κατι σχετικο που να αρμοζει συγκρισης..η αναφορας.
ωστοσο εχει μια βαση η αναφορα στην αγκυρα
..να αυτο μου ηρθε σαν "φλας!ατμα"...
>>τα δυο μερη που κοιτουν σε διαφορετικες πλευρες ειναι ομοια με το ρουνο lagu>>η δυναμη του υποσυνειδητου...>>σεληνη>>νερο...
..απο τα δεξια οπως κοιταμε ορθη θεση και αντιθετα στα αριστερα ανεστραμμενο/εφοσον βρισκονται υπο εναν αξονα μαλλον υποδηλωνουν την σταθεροποιηση και των δυο μερων υπο εναν αξονα στον οποιο συγκρατωνται με τις δυο παραλληλες γραμμες..οπως ακριβως σε εκεινο το αιγυπτιακο συμβολο που συνταντησαμε σε ενα αλλο ταξιδι στην ατραπο των αιγυπτιακων συμβολων..
να σημειωσω επισης οτι κατα τις ρουνικες γραφες φυλακτων οι ρουνοι ενωνονται με γραμμες αλλα και σταθεροποιουνται ως διπολικοτητες με το ρουνο is>>πλανητης Διας>>η δυναμη της αδρανειας..>>παγος(εξ ου η παγειωση που ανεφερα)...
βεβαια αυτα ολα ειναι σκεψεις επριφεριακες μεχρι προσσεγισεως..
αν και θαπεριμενω τις εικονες που εχουν πιστοτερα το σχεδιο ,οπως ειπες κι εσυ...:)
+ κατι για το τελος ..
οι μαιανδροι δεν ειναι συναντωνται μοναχα ως "ελληνικοι"...
σας εχω και εικονιτσες σχετικες με το δευτερο συμβολο απο ενα αγαπημενο μου βιβλιο...
(η μια αναπαριστα την επταφωτη λυχνια(απο βιβλο του 12ου αιωνα...)
και η αλλη , μια φοινικια, πανω σε χριστιανικη ταφοπετρα εχει μαλιστα γραμμενη με ελληνικους χαρασκτηρες τη λεξη "ΒΙΚΤΩΡΙΑ...")
Technoshamanism
δες τουτο:
Αυτο ειναι το εμβλημα της θρησκειας Romuvan,
μια αναβιωση της ιθαγενους
παγανιστικης θρησκειας της Λιθουανιας.
Το συμβολο Romuva, αναπαριστα μια βελανιδια
με τρεις σειρες κλαδια, στην κορυφη, δε, εχει μια φλογα.
Ειναι ενα δεντρο της ζωης ,
οπως αυτα που βρισκονται στα δαση της Λιθουανιας.
οι τρεις σειρες κλαδιων αναπαριστουν τους τρεις κοσμους:
τον κοσμο των ζωντανων,
τον κοσμο των νεκρων,
και τον κοσμο του μελλοντος...
(αν θελεις μπορω να σου εξηγησω + τους ρουνους...;)
Technoshamanism
ωστε να μπορουμε να βρουμε ενα "πιασιμο" στην ερευνα...

Edited by - Neos on 10/06/2004 10:57:24
Θα ψάξω και άλλα
ΑΤΜΑ είσαι απίστευτος !!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πολύ
Υ.Γ. Δεν τα είδα ούτε σε πόρτα ούτε σε τοίχο τα είδα στο δρόμο στο κέντρο της Αθηνάς σε διάφορα σημεία και είναι επαναλαμβανόμενα
quote:
ΑΤΜΑ είσαι απίστευτος !!!!!!!!!!!
(ευχαριστω..αλλα καλυτερα"απιστευτη" αφου ειμαι γιν :))
να σου πω πως βλεπω ολο αυτο με τα συμβολα στις πολεις..;-απλο ειναι- ..megapolisomancy ενακατι, που σηματοδοτει μαλλον καποια περασματα...εντος της πολης..-
(παραδειγμα αν περπατας στους δρομους του Ρεθυμνου θα δεις πολλα ομορφα συμβολα/ απεικονιζουν μονιμως δυο αντικρυστα δελφινακια,τα οποια πλαισιωνουν σχηματα που υποδηλωνουν τι ακριβως υπαρχει απο κατω..)
περιμενουμε τις φωτο ("χαλαρα", εξαλλου βρηκαμε τι σημαινει η μια τουλαχιστον.../οι φωτογραφιεςθα βοηθησουν στο να προσδιορισουμε επακριβως/αν ειμαστε τυχεροι και στην πρωτη εικονιτσα...)
φως εν σκοτει!
υγ.Νeos,εδωσες καποια συμβολα/συμφωνουμε/ αν διαβασεις πιο πανω -στα αρχετυπικα στοιχεια-αναφερομαι +στους Σουμμεριους(μαζι με τους Σημιτες)..οποτε ναι!
το γλυφικο "barley"ειναι το σημειο συγκλισης-
Technoshamanism
Edited by - ΑΤΜΑ on 11/06/2004 09:27:22
Θα σε ρώταγα που τα είδες τα συγκεκριμένα σύμβολα (αλλά μάλλον μπορεί και να ξέρω).
Εγώ τα έχω συναντήσει σε καπάκια της ΕΥΔΑΠ (υπάρχουν φωτογραφίες) στην περιοχή Κολώνες (περιστέρια) Σαλαμίνας. Στην οποία περιοχή υπάρχουν ερείπια από το Παλάτι του Αίαντα (δεν είναι βέβαια το παλάτι αλλά τάφος-- αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία).
Πάντως θα ήθελα να μάθω που τα είδες έχει ενδιαφέρον.....
Φιλικά Jo!!
Η Γνώση δίδεται δωρεάν σε αυτούς που την αναζητούν.
Το δεύτερο τριπλή σφραγισμένη είσοδο σπηλιάς και κλειστή είσοδος.
Το πρώτο σπηλιά με μεταλλικό εμπόδιο, σπηλιά με σκαλοπάτια. Επίσης θα μπορούσε να συμβολίζει το αρσενικό (δηλητίριο).
------------------------
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα.
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
quote:
Εγώ τα έχω συναντήσει σε καπάκια της ΕΥΔΑΠ (υπάρχουν φωτογραφίες) στην περιοχή Κολώνες (περιστέρια) Σαλαμίνας.
Εννοείς μήπως την περιοχή ΑΙΑΣ κλάμπ?

Edited by - Avallon on 08/07/2004 23:12:03
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

Επί τη ευκαιρία.Δε ξέρω αν έχει ειπωθεί αλλά το πρώτο πρώτο σύμβολο του θέματος το είδα σήμερα σε καπάκι στη Ζήνωνος, Ομόνοια.