- Το μέλλον των Θρησκειών..; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Θεωρείσαι αθώος μέχρι την απόδειξη του εναντίον
και όχι
Θεωρείσαι ένοχος μέχρι την απόδειξη του εναντίον
Βάση της παραπάνω λογικής αν δεν υπάρχουν απτές και αδιάσειστες αποδείξεις τότε δεν μπορούμε να δεχτούμε και τίποτα. Όταν υπάρχουν αυτές οι αποδείξεις τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να τις δεχτούμε ως αληθινές.
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΟΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΤΩΡΑ?ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΠΤΩΣΕΩΣ.
Άστο, κατάλαβα....
Κάποιος στριμώχτηκε μάλλον...
menas, ζητάμε αποδείξεις του οτι υπάρχει ο Θεός σας και δεν τις δίνετε.
Σας παραθέτουμε αντιφάσεις του ιερού σας βιβλίου και λέτε ότι σας κατέβει.
Τι να πώ?
Να πιστεύετε ό,τι θέλετε, αλλά μην το κάνετε τυφλά.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
actr:
Για να γελάς είναι ρε πούστη μου ώρες ώρες
Εσύ πού ξέρεις οτι γιάτρεψε αρρώστιες θεράπευσε παράλυτους και τα λοιπά?
ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΕ!!
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ, ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΕΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο Schwabe ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
quote:
Κι εσύ ρε φιλαράκι που ξέρεις ότι ΔΕΝ το έκανε?Εσένα ποια αξιόπιστη πηγή σου το είπε?
Ρε φίλε πλάκα μου κάνεις τώρα?
Σαν να μου λές δηλαδή οτι πρέπει να σου αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας
Μα αν δεν έχω στοιχεία και αποδείξεις για κάτι για ποιο λόγο να πιστεύω σε αυτό?
Και ακόμη περισσότερο για ποιο λόγο να κρατώ επιφυλάξεις μήπως μια στις 100 έκανε τελικά αυτά τα θαύματα αφού σου ξαναλέω δεν έχω τίποτα στα χέρια μου.
Δεν ξέρω δεν μπορώ να σου πώ κάτι παραπάνω. Αν δεν το καταλαβαίνεις λυπάμαι
Το Θεό τώρα γιατί τον έμπλεξες?
Αναφέρθηκα καθόλου εγώ στο θέμα ύπαρξης Θεού?
Για πες μου λοιπόν εσύ τί είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις οτι έκανε αυτά τα θαύματα ο Χριστός μιας και δεν έχεις τεκμήρια και αποδείξεις... Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό
quote:
Και προφανώς η πίστη σου στην αθεία είναι πάρα πολύ μεγάλη, μιας και υπάρχει παντελής έλλειψη αποδείξεων ότι δεν υπάρχει Θεός. Μια πίστη εξίσου όμως μεγάλη και φυσικά εξίσου τυφλή με αυτή των πιστών σε οποιαδήποτε θρησκεία (και ειδικότερα των χριστιανών), που τόσο περίτρανα χλευάζεις και κατακρίνεις.
Τί ηλιθιότητες είναι αυτές? Δεν υπάρχει πίστη στην αθεϊα φίλε μου. Το να είσαι άθεος είναι στάση ζωής δεν είναι θέμα πίστης
(το ότι δεν πιστεύω στα εβραικά σας παραμυθάκια δε σημαίνει οτι είμαι και άθεος)

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
Edited by - actr on 11/08/2005 19:36:44
quote:
ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΕ!!
Ξέρω οτι στριμώχνεσαι αλλά χαλάρωσε λιγάκι γιατί μπορώ και γώ να σε στολίσω με κοσμιτικά επίθετα
quote:
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ, ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΕΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο Schwabe ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
Ρε άνθρωπο ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΧΙ?
Το οτι υπήρξε ο Χριστός σημαίνει οτι έκανε πράξη και τα θαύματα που λές?
Ε ρε που μπλέξαμε ρε

quote:Βάση της παραπάνω λογικής αν δεν υπάρχουν απτές και αδιάσειστες αποδείξεις τότε δεν μπορούμε να δεχτούμε και τίποτα. Όταν υπάρχουν αυτές οι αποδείξεις τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να τις δεχτούμε ως αληθινές.
Ακριβώς όπως το είπες. Αν δεν υπάρχουν απτές και αδιάσειστες αποδείξεις, δεν μπορείτε να δεχτείτε και τίποτα. Και εγώ σας δικαιολογώ εν μέρει που δεν δέχεστε αυτό που δεν σας αποδεικνύεται απτά και αδιάσειστα. Που είναι όμως οι απτές και αδιάσειστες αποδείξεις αυτού που δέχεστε δηλ. ότι δεν υπάρχει θεός?
Αφού δέχεσαι κάτι, σύμφωνα με αυτό που μόλις είπες (όχι μόνο το δέχεσαι αλλά το πιστεύεις και το διαλλαλείς) πρέπει να φέρεις και τις αντίστοιχες αποδείξεις που ανέφερες? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
Αν θες να είσαι συμβατός με αυτά που λες δεν πρέπει να δηλώνεις άθεος (= δέχομαι ότι δεν υπάρχει θεός), αλλά α-γνώμων= δεν έχεις γνώμη γιατί δεν έχεις απτές και αδιάσειστες αποδείξεις.
Τώρα το τι μέτρο χρησιμοποιούν τα δικαστήρια προκειμένου να μην τιμωρήσουν κάποιον αθώο, τί σχέση έχει με την ουσία της φιλοσοφικής τεκμηρίωσης των πιστεύω μας. Αν ισχυριστώ δηλαδή εγώ ότι "σήμερα ο μήνας δεν έχει 11" δεν είμαι υποχρεωμένος να το τεκμηριώσω, ενώ αν ισχυριστώ ότι ο μήνας έχει 11, είμαι???????? Αντίστοιχα αν κάποιος ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει θεός δεν έχει καμία υποχρέωση να το τεκμηριώσει, ενώ αυτός που λέει υπάρχει είναι υποχρεωμένος να το τεκμηριώσει?????Παράξενο σκεπτικό.
Το θέμα κατά την ταπεινή άποψη εμού του καθηστερημένου είναι απλό, και το έθεσες πολύ όμορφα και ο ίδιος. Αν πιστεύεις κάτι, απλά απόδειξέ το με απτές και αδιάσειστες αποδείξεις. Όμως αυτό που ζητάς από τους άλλους γιατί δεν το πράττεις και ο ίδιος?
Επειδή εσύ διάλεξες το "δεν"?
φιλικά
m
quote:
Για να γελάς είναι ρε πούστη μου ώρες ώρες
quote:
Ξέρω οτι στριμώχνεσαι αλλά χαλάρωσε λιγάκι γιατί μπορώ και γώ να σε στολίσω με κοσμιτικά επίθετα
ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
quote:
Ρε άνθρωπο ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΧΙ?
Το οτι υπήρξε ο Χριστός σημαίνει οτι έκανε πράξη και τα θαύματα που λές?
Ε ρε που μπλέξαμε ρε
ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
quote:
menas, ζητάμε αποδείξεις του οτι υπάρχει ο Θεός σας και δεν τις δίνετε.
Σας παραθέτουμε αντιφάσεις του ιερού σας βιβλίου και λέτε ότι σας κατέβει.
Τι να πώ?
Εγώ προσωπικά αγαπητέ δεν έχω καμία απόδειξη για αυτό που ζητάς. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το πιστεύω. Τυφλά όπως λες. Ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάνεις κι εσύ ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει Θεός. Μήπως έχεις εσύ τις αντίστοιχες αποδείξεις που τεκμηριώνουν τη θέση σου? Θα με ενδιέφερε να τις ακούσω. Αντιθέτως όμως, εσύ ούτε καν ιερό βιβλίο δεν έχεις που να στηρίζεις τη θέση σου. Απλά ακολουθείς τυφλά κάτι που δεν μπορείς να στηρίξεις ΠΟΥΘΕΝΑ.
quote:
Να πιστεύετε ό,τι θέλετε, αλλά μην το κάνετε τυφλά.
Πως μπορεί κάποιος που πιστεύει τυφλά κάτι, να συμβουλεύει κάποιον άλλον να μη πιστεύει κάτι τυφλά????????
Βγάλε λοιπόν πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου, και μετά έλα να μου πεις εμένα για το δοκάρι στο δικό μου. Αλλιώς μόνο σαν υποκριτής μπορεί να δείχνεις. Ή δώσε λοιπόν τις αποδείξεις σου ότι ισχύει αυτό που πιστεύεις (δεν υπάρχει θεός), ή απλά παραδέξου ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτού που πιστεύεις και κατά συνέπεια το πιστεύεις ΤΥΦΛΑ.
Κατάλαβες αγαπητέ συν-τυφλε?
quote:
ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Οπως αυτές που χρησιμοποίησες εσύ για να με πείσεις οτι έκανε θαύματα?
Ασε ρε φίλε

quote:
Εγώ προσωπικά αγαπητέ δεν έχω καμία απόδειξη για αυτό που ζητάς. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το πιστεύω. Τυφλά όπως λες. Ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάνεις κι εσύ ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει Θεός. Μήπως έχεις εσύ τις αντίστοιχες αποδείξεις που τεκμηριώνουν τη θέση σου? Θα με ενδιέφερε να τις ακούσω. Αντιθέτως όμως, εσύ ούτε καν ιερό βιβλίο δεν έχεις που να στηρίζεις τη θέση σου. Απλά ακολουθείς τυφλά κάτι που δεν μπορείς να στηρίξεις ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΤΙ (ΠΧ ΘΕΟΣ) ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ
Πού διαφωνείς με αύτό το σκεπτικό γιατί θα μας τρελάνεις τώρα

quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΤΙ (ΠΧ ΘΕΟΣ) ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ
ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΟΤΙ Μ Π Ο Ρ Ε Ι ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ
Πού διαφωνείς με αύτό το σκεπτικό γιατί θα μας τρελάνεις τώρα
ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ

Edited by - actr on 11/08/2005 19:58:20
quote:Σαν να μου λές δηλαδή οτι πρέπει να σου αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας
Δεν κατάλαβα δηλαδή. Το βρίσκεις τόσο δύσκολο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας αν χρειαστει? Με εκπλήσεις δυσάρεστα μπορώ να πω. Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πληθώρα απτών και αδιάσειστων αποδείξεων περί αυτού. Εκτός αν στην περίπτωσή σου αυτό δεν ισχύει. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν σε γνωρίζω. Για να το λες ότι σου φαίνεται δύσκολο, κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρεις.
quote:
Μα αν δεν έχω στοιχεία και αποδείξεις για κάτι για ποιο λόγο να πιστεύω σε αυτό?
Ακριβώς. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει θεός? Με τί στοιχεία και αποδείξεις?
quote:
Και ακόμη περισσότερο για ποιο λόγο να κρατώ επιφυλάξεις μήπως μια στις 100 έκανε τελικά αυτά τα θαύματα αφού σου ξαναλέω δεν έχω τίποτα στα χέρια μου.
Το να μην κρατάει κάποιος επιφυλάξεις για κάτι που αποδεδειγμένα ΔΕΝ ισχύει, είναι απόλυτα λογικό. Το να κρατάει κάποιος επιφυλάξεις για κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ότι ισχύει, είναι σύνεση και σοφία. Το να μην κρατάει καμία επιφύλαξη για κάτι που δεν αποδεικνύεται ότι ισχύει, αλλά ΟΥΤΕ ότι ΔΕΝ ισχύει, είναι αφρoσύνη.
quote:
Για πες μου λοιπόν εσύ τί είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις οτι έκανε αυτά τα θαύματα ο Χριστός μιας και δεν έχεις τεκμήρια και αποδείξεις...
Με κάνει να το πιστεύω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει εσένα να μην το πιστεύεις, μιας και εσύ δεν έχεις κανένα τεκμήριο ότι δεν τα έκανε, αλλά το πιστεύεις ακράδαντα! Τώρα μάλλον σε μπέρδεψα, αλλά αυτό συμβαίνει με εμάς τους διανοητικά καθυστερημένους.
quote:
Τί ηλιθιότητες είναι αυτές? Δεν υπάρχει πίστη στην αθεϊα φίλε μου. Το να είσαι άθεος είναι στάση ζωής δεν είναι θέμα πίστης
Μην παρεκτρέπεσαι φίλε μου. Τους χαρακτηρισμούς αυτού του είδους κράτα τους για το σπίτι σου ή για το γήπεδο, ανάλογα με την παιδεία που θεωρείς ότι έχεις λάβει. Οταν δεν σε προσβάλουν, μην προσβάλεις, εκτός αν και αυτό είναι ένα κομμάτι που η στάση ζωής που ακολουθείς σε διδάσκει. Αν ναι, τότε να την χαίρεσαι. Εμένα η δική μου στάση ζωής άλλα με διδάσκει. Το να σέβομαι τον συνάνθρωπο και τη γνώμη του είναι ένα από τα βασικά.
Τώρα το επιχείρημα ότι επειδή κάτι είναι στάση ζωής ενός ανθρώπου δεν μπορεί να σχετίζεται με τα πιστεύω του, πατάει τόσο γερά όσο και η ανάπηρη γιαγιά στο ρετιρέ, που είναι και 95 ετών. Όπως σου ρθε το γραψες μάλλον. Έχεις όλο τον χρόνο να το ξαναεξετάσεις.
quote:
(το ότι δεν πιστεύω στα εβραικά σας παραμυθάκια δε σημαίνει οτι είμαι και άθεος)
Τελικά είσαι άθεος ή δεν είσαι? Αποφάσισε γιατί με έχεις μπερδέψει. Από τη μια περιχαρής απολαμβάνεις τα σχόλια του Incubus για εσάς τους άθεους, τώρα λες ότι δεν είσαι απαραίτητα άθεος. Είσαι άθεος ή δεν είσαι? Αν όχι, σε ποιόν θεό πιστεύεις, και ποιες είναι οι απτές και αδιάσειστες αποδείξεις για την ύπαρξή του?
Σε κάθε περίπτωση, είτε είσαι άθεος (πιστεύεις ότι δεν υπάρχει θεός με παντελή απουσία αποδείξεων), είτε ένθεος (σε οποιονδήποτε θεό κι αν διαλέξεις με παντελή απουσία αποδείξεων), είναι δεδομένο ότι αυτό που πιστεύεις το πιστεύεις ΤΥΦΛΑ, και εξίσου φανατισμένα με αυτούς που κατηγορείς για φανατισμό. Εμένα τον καθυστερημένο που λέει ηλιθιότητες δηλαδή.
Οπότε, χαίρε και σε σένα φίλε φανατισμένε συν-τυφλε.
φιλικά
m
quote:
ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΟΤΙ Μ Π Ο Ρ Ε Ι ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣΠού διαφωνείς με αύτό το σκεπτικό γιατί θα μας τρελάνεις τώρα
ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ
Μα δεν επανέλαβες τίποτα. Αυτό που λες τώρα, είναι εντελώς διαφορετικό.
quote:
ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΟΤΙ Μ Π Ο Ρ Ε Ι ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ
Τώρα επιτέλους συνενοηθήκαμε. Αυτό ακριβώς προσπαθώ να σου πω. Ότι με το να απορρίπτεις ότι μπορεί και να υπάρχει, γίνεσαι εξίσου τυφλός και φανατισμένος με εμένα. Τώρα ξεκαθάρισες τα πράγματα, και παρουσίασες μια θέση που μπορώ να αποδεχτώ σαν λογικά υποστηριγμένη.
Άρα δεν είσαι άθεος. Αγνωστικιστής είσαι. Ένα από τα ειλικρινέστερα είδη αναζητητή που υπάρχουν. Γιατί επιτρέπεις να σου βάζουν ταμπέλες που δεν σε αντιπροσωπεύουν?
φιλικά
m
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Μα αν δεν έχω στοιχεία και αποδείξεις για κάτι για ποιο λόγο να πιστεύω σε αυτό?--------------------------------------------------------------------------------
Ακριβώς. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει θεός? Με τί στοιχεία και αποδείξεις?
Απλά τοχεις πάρει παραμάσχαλα τώρα και πηγαίνεις.
Τί να σου πώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο
quote:
Με κάνει να το πιστεύω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει εσένα να μην το πιστεύεις, μιας και εσύ δεν έχεις κανένα τεκμήριο ότι δεν τα έκανε, αλλά το πιστεύεις ακράδαντα! Τώρα μάλλον σε μπέρδεψα, αλλά αυτό συμβαίνει με εμάς τους διανοητικά καθυστερημένους.
Κατεσένα δηλαδή είναι λογικό να πιστεύεις οτι έκανε θαύματα,
άσχετα με τον αν δεν έχεις αποδείξεις...
Οκ με κάλυψες
quote:
Οταν δεν σε προσβάλουν, μην προσβάλεις, εκτός αν και αυτό είναι ένα κομμάτι που η στάση ζωής που ακολουθείς σε διδάσκει. Αν ναι, τότε να την χαίρεσαι. Εμένα η δική μου στάση ζωής άλλα με διδάσκει. Το να σέβομαι τον συνάνθρωπο και τη γνώμη του είναι ένα από τα βασικά.
Ναι είναι ένα κομμάτι που η στάση ζωής με διδάσκει και τη χαίρομαι
Οπως επίσης χαίρομαι που δεν είμαι κολλημένος
Αν δεν σεβόμουν το συνάνθρωπο και τη γνώμη του δε θα απαντούσα σε εσένα τώρα και δε θα βρισκόμουν σαυτό το φόρουμ
quote:
Τώρα το επιχείρημα ότι επειδή κάτι είναι στάση ζωής ενός ανθρώπου δεν μπορεί να σχετίζεται με τα πιστεύω του, πατάει τόσο γερά όσο και η ανάπηρη γιαγιά στο ρετιρέ, που είναι και 95 ετών. Όπως σου ρθε το γραψες μάλλον. Έχεις όλο τον χρόνο να το ξαναεξετάσεις.
Παρόλα αυτά δε μου απάντησες
Θα αλλάξει κάτι αν σου πώ οτι πιστεύω σε κάποιο θεό ή οχι?
Σταμάτα να αποκαλείς τον εαυτό σου καθυστερημένος γιατί στο τέλος θα το πιστέψεις![]()

"ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ" σου λέει κάτι?
Ταμπέλες? πούντες και εγώ δεν τις είδα?

quote:Απλά τοχεις πάρει παραμάσχαλα τώρα και πηγαίνεις.
Τί να σου πώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο
Φίλε μου, νομίζω ότι είσαι από τους τελευταίους που μπορούν να μιλήσουν για κάποιους που έχουν πάρει απόψεις παραμάσχαλα και πηγαίνουν. Ούτε μια ημέρα (με την ανθρώπινη έννοια του 12ώρου
) δεν έχει περάσει που έβαλα το καρπούζι κάτω από τη μασχάλη. Πόσο μάλλον εβδομάδες, μήνες, ...
quote:
Αν δεν σεβόμουν το συνάνθρωπο και τη γνώμη του δε θα απαντούσα σε εσένα τώρα και δε θα βρισκόμουν σαυτό το φόρουμ
Άλλο ένα επιχείρημα στηριγμένο στα ασάλευτα θεμέλια της λογικής. Με λίγα λόγια, όποιος συμμετέχει σε κάποιο forum και απαντάει, σέβεται τον συνάνθρωπο.
Με κάλυψες απόλυτα περί της λογικής που διέπει τη στάση ζωής σου.
quote:
Θα αλλάξει κάτι αν σου πώ οτι πιστεύω σε κάποιο θεό ή οχι?
Απλά το να μου πεις, όχι πολλά. Θα βοηθούσε βέβαια κάπως στον διάλογο το να γνωρίζω τη θέση του συνομιλητή μου περί θεού, σε θέματα θρησκείας. Τώρα αν θα έμπαινες στον κόπο να μου παρουσίαζες και τις απτές και αδιάσειστες αποδείξεις περί της ύπαρξής του θεού που τυχόν πιστεύεις, θα μπορούσες να αποδείξεις ότι δεν βρίσκεσαι εδώ μόνο για να χλευάζεις τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων, αλλά διέπεσαι από ειλικρινή διάθεση αναζήτησης και έχεις το θάρρος να εκθέτεις και να υποστηρίξεις τα πιστεύω σου (και όχι μόνο τα μη πιστεύω σου - να χτυπάς τους άλλους εκ του ασφαλούς)
quote:
Σταμάτα να αποκαλείς τον εαυτό σου καθυστερημένος γιατί στο τέλος θα το πιστέψεις
Μα το έχω πιστέψει φίλε μου.
Ειδικά από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν γνωρίζω τίποτα και ούτε μπορώ να γνωρίζω, όση γνώση και αν συγκεντρώσω (είτε 'ελεύθερη' είτε εσωτερική), και όση κοινωνική καταξίωση και αν αποκτήσω (χρήμα, δόξα, εξουσία κλπ). Μια ματιά στον νυχτερινό ουρανό φτάνει για να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος την αδυναμία της διανοίας του να συλλάβει το μέγεθος ακόμα και αυτών που τον περιβάλουν, και τη μικρότητα της ύπαρξής του μέσα στο σύμπαν των 200δις γαλαξιών, με τουλάχιστον 150δις ήλιους ο καθένας!
Είμαι λοιπόν ένας κατασταλαγμένα και συνειδητά διανοητικά καθυστερημένος, που δεν γνωρίζει τίποτα, δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα, και πιστεύει μόνο σε ένα πράγμα: Ιησού Χριστό, και Αυτόν εσταυρωμένο.
Και μου είναι απόλυτα αρκετό, όπως σε όλους τους πτωχούς τω πνεύματι.![]()
με αγάπη
m
quote:
Τώρα αν θα έμπαινες στον κόπο να μου παρουσίαζες και τις απτές και αδιάσειστες αποδείξεις περί της ύπαρξής του θεού που τυχόν πιστεύεις,
Οπως εχεις κάνει εσύ ας πούμε?
quote:
Και μου είναι απόλυτα αρκετό, όπως σε όλους τους πτωχούς τω πνεύματι.
Αν εσένα σε καλύπτει αυτό τότε εγώ δεν μπορώ να πώ τίποτα άλλο
Δηλαδή δε θεωρείς τον εαυτό σου αγνωστικιστή?![]()
![]()
quote:
θα μπορούσες να αποδείξεις ότι δεν βρίσκεσαι εδώ μόνο για να χλευάζεις τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων,
Οπως τα λες ακριβώς είναι ![]()

Edited by - actr on 11/08/2005 21:54:06
quote:quote:
Τώρα αν θα έμπαινες στον κόπο να μου παρουσίαζες και τις απτές και αδιάσειστες αποδείξεις περί της ύπαρξής του θεού που τυχόν πιστεύεις,Οπως εχεις κάνει εσύ ας πούμε?
Όχι φίλε μου. Καμία απολύτως σχέση. Εγώ δεν είμαι απολογητής, και ομολογώ ότι Τον πιστεύω χωρίς απτές και αδιάσειστες αποδείξεις. Τον πιστεύω τυφλά και κολλημένα.
Εσύ έχεις δύο επιλογές κατά την ταπεινή μου άποψη. Ή να παρουσιάσεις τις αντίστοιχες απτές και αδιάσειστες αποδείξεις περί του θεού σου, να με κάνεις ίσιωμα (και πιθανώς οπαδό του) και να αποδείξεις ότι είσαι συνεπής με τις απαιτήσεις που έχεις από τους άλλους,
ή να ακολουθήσεις το παράδειγμά μου και να ομολογήσεις κι εσύ ότι είσαι εξίσου τυφλός και κολλημένος με εμένα μιας και δεν έχεις καμία αδιάσειστη απόδειξη περί του θεού σου. Μέση λύση δεν βλέπω, εκτός από το λεγόμενο λαμογιάρισμα (=την κάνω με ελαφρά - αποφεύγω την ερώτηση).
Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Έχεις αποδείξεις για τον όποιο θεό πιστεύεις, ή είσαι κι εσύ ενάς κολλημένος που πιστεύει τυφλά? Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
quote:quote:
Και μου είναι απόλυτα αρκετό, όπως σε όλους τους πτωχούς τω πνεύματι.
Αν εσένα σε καλύπτει αυτό τότε εγώ δεν μπορώ να πώ τίποτα άλλο
Μπορείς να πεις πολλά αλλά για πρώτη φορά πες κάτι για εσένα και όχι για τους άλλους. Καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν η προηγούμενη ερώτηση. Λοιπόν? Ένθεος με απτές και αδιάσειστες αποδείξεις, ή ένθεος τυφλά και κολλημένα? Άθεος με απτές και αδιάσειστες αποδείξεις ή άθεος τυφλά και κολλημένα?
Ανάλογα λοιπόν με τον ορισμό που δίνει ο καθένας
Τώρα λοιπόν αφού μίλησα και για μένα θα μου πείς αν εσύ νοιώθεις ικανοποήμένος με την τυφλή (οπως ο ιδιος είπες) πίστη σου στο Χριστιανικό Θεό?
Παράθεσέ μου λοιπόν και εσύ τα στοιχεία σου