ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Κομμάτια του Όσιρι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τα Κομμάτια του Όσιρι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

agathodaimwn32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
agathodaimwnΝέο Μέλος
19/09/2003, 11:35:39
Λέων, Κουκουβάγια, Ελέφαντες με μία μύτη, και βουβάλια. Αυτά ειναι τα 4 κομμάτια του Όσιρι ποιά είναι η Ίσιδα που θα τα ενώσει?

the trouth is inside

19/09/2003, 15:29:29
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 'Η ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ;
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...

aummmmmmm......

19/09/2003, 18:04:40
quote:
Λέων, Κουκουβάγια, Ελέφαντες με μία μύτη, και βουβάλια. Αυτά ειναι τα 4 κομμάτια του Όσιρι ποιά είναι η Ίσιδα που θα τα ενώσει?
Να υποθέσω ότι το ερώτημα είναι ρητορικό ή υποβάλλουμε αιτήσεις;
Να με συγχωρέσετε σήμερα...έχω περίεργη διάθεση...

Communicating at an unknown rate...

EnasΜέλος
20/09/2003, 14:33:56
ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΗΣΗ ΤΟΤΕ

I am no human now
because I choose to know..

agathodaimwnΝέο Μέλος
21/09/2003, 18:52:46
Αποφάσισα να ξαναχτυπήσω! <Όταν βουνά θα χαθούν με μιας και πεδιάδες θα γύνουν θάλασσες>????????

the trouth is inside

AIONΜέλος
22/09/2003, 09:11:49
όταν ο λύκος κάτσει μαζί με το πρόβατο ...

agathodaimwnΝέο Μέλος
22/09/2003, 09:37:37
Απλά δεν θέλω να αυτοαπαντησω συγνώμη αν σας κούρασα αν και η <αληθεια> είναι οτι το πνεύμα μένει πάντα ακούραστο

σοφός είναι αυτός που με σοφία πράτει!

the trouth is inside

AIONΜέλος
22/09/2003, 10:01:41
το οτι δεν απαντάμε σημαίνει οτι δεν ξέρουμε...
Οπότε απάντησε γιατι έχει πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα σου.
Πές την άποψη σου...

NetdeviL_GRΝέο Μέλος
29/09/2003, 01:57:39
ego auto pou xero oti kata thn aigiptiaki mi8ologia kapios 8eos ekpse komataia ton osiri kai ton ekripse kai h isida epsaxe kai ta brike kai ton enose kai meta o osiris edose thn basilia ths aigiptou sto paidi tou kai auto pige ston ourano me thn gineka tou...

30/09/2003, 04:51:41
O ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΘ
(ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ)
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 7.
ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ
KAI Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ....
(ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΘΥΣΙΑΖΑΝ 7 ΑΓΟΡΙΑ+7 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ...)

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 7ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΝΥΚΤΕΣ...
ΔΗΛΑΔΗ:
Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ+Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ...
Η ΜΕΡΑ+Η ΝΥΧΤΑ
ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ+ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ;....ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΕΡΟΥΒΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ...'Η ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ"ΦΙΛΤΑΤΕ....

ΚΑΛΗΜΕΡΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 30/09/2003 04:54:10

agathodaimwnΝέο Μέλος
30/09/2003, 11:46:55
Κατα την δικιά μου <κοσμοθεωρία> και τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, έξω απο στερεότυπα και προκαταλύψεις, τα κομμάτια του Όσιρι συμβολίζουν τέσσερα σχεδόν ίσα μέρη της γής (θυμηθείτε το ιερογλυφικό με τον κύκλο και τα 4 ίσα μέρη του). Κατα την άποψή μου βρισκόμαστε εν ανομονή της Ίσιδας να ενώση αυτά τα κομμάτια με απλά λόγια της ηπείρους, την χαμένη Ατλαντίδα τον κόσμο γύρο απο το νερό ΤΟ ΝΗΣΙ. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο όμως στις κοσμοθεωρίες των αρχαίων λαών του κόσμου υπήρχε και τότε η άποψη οτι τα κομάτια της ξηράς ήταν ενωμένα! Συγκεκριμένα οι αιγύπτιοι αναφέρουν οτι το πρώτ κομμάτι ξηράς που ξεπρόβαλε απο τον Ωκαιανό είχε το σχήμα της πυραμίδας. Έχω παρατηρίσει στους αρχαίους ναούς τα τότε κομμάτια του κόσμου τις μεγάλες λουρίδες ξηράσ να κάθονται στέρεα πάνω στον θρόνο τους (δηλαδή πατουν καλά πανω στον πλανήτη). Δεν απορείπτω την θεωρία της Ατλαντίδας ως ύπαρξης πραγματικής έστω κι ως <γνώση> ή κάποιου μέρους ξηράς που καταποντίστικε. Αλλά όπως είπα είναι η δικιά μου θεωρία.

Απορώ πως ένα λογοπαίγνιο σας παίδεψε τόσο πολύ ΚEEP GOOD VIBES!!!!

the trouth is inside

el.elyonΜέλος
27/05/2007, 12:51:38
quote:

the trouth is inside

Που είναι η Ίσιδα? Ακόμα ψάχνει τα κομμάτια? Βοηθήστε την λίγο, μπας και δούμε τον Οσιρι!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 27/05/2007 12:53:05

28/05/2007, 22:38:51
quote:
Που είναι η Ίσιδα? Ακόμα ψάχνει τα κομμάτια? Βοηθήστε την λίγο, μπας και δούμε τον Οσιρι!!!!!

Νομίζω ότι την είδα κάπου να περιφέρεται με τα κομμάτια του Όσιρι, ψάχνοντας να βρει μια UHU...

In anticipation of my resurrection...

28/05/2007, 23:22:44
Φίλοι μου για τον μύθο και τους συμβολισμούς του "Όσιρι" μπορείτε να βρείτε περιληπτικά στοιχεία στην wikipedia .

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8C%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%82#_ref-4 .

Επίσης για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες , όχι μόνο για τον "Όσιρι" , για την σύζυγο και αδελφή του "Ισιδα" , αλλά και για το Αιγυπτιακό πάνθεο και την συγγένειά του με το Ελλήνικό , ενδιαφέροντα στοιχεία υπάρχουν στον Πλούταρχο , που μπορούν να διαβαστούν σχετικά εύκολα με την βοήθεια και ενός αρχαιοελληνικού λεξικού .

http://www.astrologicon.org/bibliotheca/plutarchos/plutarch_isis_osirisA.htm

Πράγματι αξίζει τον κόπο , κατά την γνώμη μου , να το δοκιμάσετε .

28/05/2007, 23:50:56
Φίλε Dying_Incubus φαίνεται τελικά ότι το συρραπτικό δεν έκανε καλή δουλεία ,λες η UHU να κάνει ;

29/05/2007, 08:32:42
quote:
Φίλε Dying_Incubus φαίνεται τελικά ότι το συρραπτικό δεν έκανε καλή δουλεία ,λες η UHU να κάνει ;

Φίλε μου, με το συρραπτικό έφερνε λίγο σε Φρανκεστάϊν ο Όσιρις οπότε το γύρισε στην UHU η Ίσιδα...

Φίλε Sesostris, η Αιγυπτιακή μυθολογία έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γενικότερα κι αν εξετάσουμε τους μύθους που περιλαμβάνει θα βρούμε αρκετές ομοιότητες με την αρχαιοελληνική.
Ο διαμελισμός του Όσιρι από τον Σεθ, η αγωνία και το ψάξιμο της Ίσιδος για να βρει τα κομμάτια του για να τα ενώσει, η μαγεία που άσκησε - μαζί με την αδερφή της, Νέφθυ - για να τον αναστήσει, η σύλληψη και γέννηση του Ώρου κι ο Όσιρις ως Θεός του Κάτω Κόσμου νομίζω πως είναι από τους πλέον γοητευτικούς Αιγυπτιακούς μύθους!

29/05/2007, 18:09:43
Ο διαμελισμός και η επανασύσταση του σώματος είναι μια καθαρά μυητική μαγική πράξη. Ο Mircea Eliante στο "Σαμανισμός", περιγράφει αυτή την τελετουργία σε πλήθος διαφορετικών περιπτώσεων. Το "θύμα" συχνά βλέπει στο όνειρό του ότι άγρια ζώα ή εχθροί των διαμελίζουν. Η ανασύστασή του σηματοδοτεί και την αρχή της νέας του ζωής. Συχνά αυτό το όνειρο αποτελεί τον προάγγελο της μύησης του, ακόμη κι αν αυτός ζει μέσα στην πλήρη άγνοια και είναι άσχετος με το θέμα. Στην Ελλάδα πολλοί από τους μύθους για τον Όσιρη και την Ίσιδα άλλαξαν μορφή και ονόματα. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τον Αρποκράτη και την χαρακτηριστική μυητική του χειρονομία με το δάκτυλο στα χείλη.
Πάντως η παράδοση του διαμελισμού είναι εξαιρετικά διαδεδομένη σε πολλούς λαούς. Έχει διαβάσει κανείς σας το υπέροχο "Πουλί της Αστραπής", για τον Άντριου Μποσιέ και τους Βουσμάνους Σαν;

29/05/2007, 23:13:06
quote:
Φίλε Sesostris, η Αιγυπτιακή μυθολογία έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γενικότερα κι αν εξετάσουμε τους μύθους που περιλαμβάνει θα βρούμε αρκετές ομοιότητες με την αρχαιοελληνική.
Ο διαμελισμός του Όσιρι από τον Σεθ, η αγωνία και το ψάξιμο της Ίσιδος για να βρει τα κομμάτια του για να τα ενώσει, η μαγεία που άσκησε - μαζί με την αδερφή της, Νέφθυ - για να τον αναστήσει, η σύλληψη και γέννηση του Ώρου κι ο Όσιρις ως Θεός του Κάτω Κόσμου νομίζω πως είναι από τους πλέον γοητευτικούς Αιγυπτιακούς μύθους!
Dying_Incubus
Φίλε Dying_Incubus , είναι φυσικό να υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ της Ελληνικής και της Αιγυπτιακής μυθολογίας , αφού οι δύο λαοί είχαν στενότατες επαφές και αμφίδρομη πληροφόρηση .
Εκτός τούτου , σύμφωνα με κάποιες εκδοχές , ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν Έλληνας .
Αλλά και ο Χριστιανισμός στην τελική διαμόρφωσή του , έχει πάρει και έχει αφομοιώσει αρκετά στοιχεία από την "Ισιακή" λατρεία .
30/05/2007, 09:07:03
Φίλε Sesostris, σίγουρα υπήρχε αλληλεπίδραση μεταξύ του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού πολιτισμού.
Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης (ειδικά η Αίγυπτος με την Κρήτη), λόγω της σπουδαιότητας τους κτλ.
Κι αναφέρομαι στην εποχή προ Πτολεμαίων.

Εξάλλου, κάποιοι φιλόσοφοι μας είχαν επισκεφθεί την Αίγυπτο για "μεταπτυχιακά"...

Πέραν αυτών υπάρχουν όντως ομοιότητες των Αιγυπτιακών θεοτήτων με τις Ελληνικές.
Η Αθώρ πχ έχει πολλά στοιχεία της Αφροδίτης, ο Ρα του Ηλίου, ο Άμμων απέκτησε στοιχεία του Δία, η Ίσιδα της Ήρας (σε κάποιο βαθμό), ο Όσιρις του Ζαγρέα κτλ.
Αυτό που με παραξενεύει και δε μπορώ να βρω κάποια σχετική απάντηση είναι πως γίνεται να θεωρείται ο Γκεμπ ως προσωποποίηση της Γης που στις περισσότερες μυθολογίες η θεοποίηση της Γης ήταν θηλυκού γένους κι η Νουτ ως προσωποποίηση του Ουρανού που σε πολλές θρησκείες η θεοποίηση του είναι αρσενικού γένους.

Φίλε ΟΚΤΙΝΟΜΕ, ο διαμελισμός έχει όντως έντονα μυητικό χαρακτήρα και σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον θάνατο και την επαναγέννηση και συγκεκριμένα με την απο-κέντρωση και την συν-κέντρωση.
Η αποκέντρωση κι η συγκέντρωση αυτή σχετίζεται με την δύναμη που επανακτά το άτομο κι η οποία είναι μεγαλύτερης κλίμακας.

Όσον αφορά την ύπαρξη μύθων για διαμελισμό σε άλλες θρησκείες, δεν θυμάμαι για άλλες μυθολογίες πέραν της Ελληνικής.
Κλασσικά παραδείγματα είναι ο Ζαγρέας κι ο Πέλοπας - παρόλο που ο δεύτερος δεν είχε θεϊκή υπόσταση.

Υ.Γ. Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το βιβλίο που αναφέρεις.

el.elyonΜέλος
30/05/2007, 09:42:24

Καλημέρα.

quote:
Dying_Incubus: Πέραν αυτών υπάρχουν όντως ομοιότητες των Αιγυπτιακών θεοτήτων με τις Ελληνικές.

ο Όσιρις του Ζαγρέα κτλ.

η Ίσιδα της Ήρας

Για αυτό χάθηκε η Ήρα γιατί ψάχνει τα κομμάτια του Ζαγρέα? Εγώ προτείνω να πούμε στην Ίσιδα κα την Ήρα να συνεργαστούνε!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!