ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

el.elyon60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
el.elyonΜέλος
22/09/2007, 09:50:15
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Τώρα, στο αν κάποιος ΕΛ ΕΛΥΟΝ βρίσκει αλήθεια στα λόγια του Χριστού, (περί αγάπης ο λόγος), δεν θα πει πως είναι αναγκασμένος και να πιστεύει σε ιστορίες πατέρων, αγιων και σε λάτρεις φουτουριστικών παραδείσων!
Ο Χριστός αγαπούσε, και η διάφορα, πως τόσο οι άγιοι οσο και οι ακόλουθοι, νομίζουν πως αγαπούν, κυρίως όταν πιστεύουν σε κάποια μελλοντική σωτηρία!!!
Για αυτό, στην πραγματικότητα, (και ο Παύλος μέσα) ποτέ τους δεν γνώρισαν τον Ιησού.
Γνώρισαν τα λόγια, έφτιαξαν μια εικόνα μέσα τους, και σε αυτή νυχθημερόν απευθύνονται…μα είναι πάντα κάτι εξωτερικό, η αγάπη δεν άγγιξε τις καρδιές τους.

Αγαπητέ φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ γιατί ξεφεύγεις τόσο πολύ από το θέμα?
Γιατί έχεις μια τάση να μπερδεύεις τα πράγματα?
Γιατί επιμένεις να εκθέσεις την υποκειμενική μου αλήθεια χωρίς να την γνωρίζεις?

Άραγε είσαι ανίκανος να ξεχωρίζεις την φιλοσοφία από την θεολογία και την επιστήμη?
Άραγε είσαι ανίκανος να απαντήσεις?
Άραγε είσαι ανίκανος…….?!

Φοβάμαι ότι το έχεις πάρει πολύ προσωπικά το πράγμα και σχεδόν το κάθε μήνυμα σου προς εμένα, είναι μια επίθεση στην υποκειμενική μου αλήθεια!
Δεν θα συγκρουστώ μαζί σου αλλά ούτε και θα σε αγνοήσω!
Για άλλη μια φόρα λυπάμαι για τα όσα γράφεις…….!

Καλημέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
22/09/2007, 10:07:46
quote:
elo: Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι πραγματικά γνωρίζει, ότι έχει την γνώση της πραγματικής αλήθειας, ότι υπάρχει κάτι που να ορίζεται ως αληθινά πραγματικό ;

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται για αυτό και υπάρχουν πολλές αλήθειες!

Φίλε μου elo έχω παρατηρήσει και παρατηρώ ότι επαναλαμβάνεις την ίδια ερώτηση σαν να θέλεις η απάντηση να είναι διαφορετική.
Υπάρχει η φιλοσοφική Αλήθεια, η θεολογική, η επιστημονική, η μυθολογική και όλες αυτές οι αλήθειες του σήμερα και του χθες είναι η ιστορική μας πραγματικότητα. Άρα μπορούμε να γνωρίζουμε την ιστορική μας πραγματικότητα και έπειτα σαν συνέπεια μπορούμε να πούμε την δική μας Αλήθεια για το Αύριο!

Καλημέρα φίλε μου.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
22/09/2007, 10:30:41
quote:
Odysseus_nemo: el.elyon! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλή συνέχεια να έχεις!

Απλά είπα μια ευχή για σένα. Τίποτα παραπάνω!

quote:
Odysseus_nemo: Πολύ φοβάμαι πως ο όρος Αλήθεια έχει απόλυτο περιεχόμενο και δεν μπορεί να συνοδεύεται από επιθετικούς προσδιορισμούς όπως "αντικειμενική" και "υποκειμενική".

Μα αγαπητέ μου δεν υπάρχει και Αντικειμενική Αλήθεια και Υποκειμενική! Και δεν υπάρχει μόνον η Αλήθεια αλλά υπάρχει και το Ψέμα! Άραγε και το Ψέμα έχει απόλυτο περιεχόμενο και δεν συνοδεύεται από επιθετικούς προσδιορισμούς?!

Άρα αφού υπάρχει και η Αλήθεια και το Ψέμα, η ερώτηση είναι το πώς υπάρχει και Αλήθεια και Ψέμα? Γιατί εάν υπάρχει είτε η Αλήθεια είτε το Ψέμα δεν θα μπορέσουν να υπάρχουν ξεχωριστά και τα δυο, άρα, επαναλαμβάνω την ερώτηση, πως μπορεί να υπάρχει και η Αλήθεια και το Ψέμα?

Η απάντηση είναι η Υποκειμενική Αλήθεια!!!

Η υποκειμενική Αλήθεια είναι και η Αλήθεια και το Ψέμα αλλά όχι ταυτόχρονα για τον καθένα από μας, γιατί δεν χάνουν την ιδιότητα τους!!!

Άρα αγαπητέ μου φίλε δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Μπορείς να συνεχίζεις να χαράξεις το δρόμο σου…….!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/09/2007, 11:17:17
quote:
Αγαπητέ φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ γιατί ξεφεύγεις τόσο πολύ από το θέμα?

Αγαπητέ Ελ ΕΛΥΟΝ, Περί Αλήθειας και Πλάνης δεν μιλάμε? Θεωρώ όπως και ο Αϊνστάιν, τις βιβλικές αναφορές, σαν την μεγαλύτερη ΠΛΑΝΗ της ανθρωπότητας.

Τι το μεμπτό?

quote:
Γιατί έχεις μια τάση να μπερδεύεις τα πράγματα?

Τα Μπερδεύω, η είσαι μπερδεμένος με τις συγκρουόμενες απόψεις σου?

quote:
Γιατί επιμένεις να εκθέσεις την υποκειμενική μου αλήθεια χωρίς να την γνωρίζεις?

Σε αυτη αναφερθηκες στο παρελθον εκτεταμενα, και αναφέρεσαι συνεχώς Ελ Ελυον, όταν γράφεις...

Αλήθεια = Υπόθεση αφορά το αύριο!!!

Τι να σκεφτώ? Νατος πάλι με την αλήθεια του (ο θεούλης των γραφών), να μας περιμένει κάπου να μας κάνει ΝΤΑ ΝΤΑ (στο μέλλον και στους ουρανούς)

quote:
Άραγε είσαι ανίκανος να ξεχωρίζεις την φιλοσοφία από την θεολογία και την επιστήμη?

Αυτο σου ξεδιάλυνα στο ποστ μου. Εσύ φαίνεται πως είσαι ο μόνος που δεν το κατάλαβες! Εκτός και αν θέλεις απαντήσεις ΜΟΝΟ από τις όμορφες υπάρξεις. Ελ ελυον, πίστεψε με δεν με παίρνει για εγχείρηση!

quote:
Άραγε είσαι ανίκανος να απαντήσεις?

Άραγε είσαι ανίκανος να καταλάβεις?

quote:
Άραγε είσαι ανίκανος…….?!

Αν υπονοείς τίποτα άλλο γραφτό ξεκάθαρα, για να έχεις αντικειμενική απάντηση!

quote:
Φοβάμαι ότι το έχεις πάρει πολύ προσωπικά το πράγμα και σχεδόν το κάθε μήνυμα σου προς εμένα, είναι μια επίθεση στην υποκειμενική μου αλήθεια!

Τα παραλές αδερφέ. Συζήτηση κάνουμε

quote:
Δεν θα συγκρουστώ μαζί σου αλλά ούτε και θα σε αγνοήσω!
Για άλλη μια φόρα λυπάμαι για τα όσα γράφεις…….!

Οπα! Από τη μια Ρώτας γιατί δεν απαντάμε, και όταν δεν βολεύουν οι απαντήσεις, θα κάνεις τι? Θα αρχίσεις πάλι να γράφεις πως ο Πλάτωνας είναι η μοναδική αλήθεια, και άλλες τέτοιες αρλούμπες?

Βλέπεις φίλε μου, εδώ δεν υπάρχει κάτι να υπερασπισθώ, καμία προσωπικη αλήθεια, γράψε ότι θέλεις.

Αντίθετα φυσικά με σένα, πονάς και λυπάσαι σε κάθε μου λέξη, αυτα κάνει…. η ΠΛΑΝΗ ΣΟΥ!

Σου υπενθυμίζω, πως δεν ξέφυγα από κανένα θέμα, πως απάντησα σε ερωτήσεις. Αν δεν συμφωνούν με όσα πρεσβεύεις η πιστεύεις, δεν στα λέω μόνο εγώ, μα και ο Αϊνστάιν και οι επιστήμονες, (προφανώς έχεις μόνο θεολογική παιδεία)

Καλημέρα και σε σένα.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 22/09/2007 11:20:57

el.elyonΜέλος
22/09/2007, 12:44:50
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αγαπητέ Ελ ΕΛΥΟΝ, Περί Αλήθειας και Πλάνης δεν μιλάμε? Θεωρώ όπως και ο Αϊνστάιν, τις βιβλικές αναφορές, σαν την μεγαλύτερη ΠΛΑΝΗ της ανθρωπότητας.
Τι το μεμπτό?

Το τι θεωρείς ΠΛΑΝΗ είναι δικαίωμα σου και καλά κάνεις. Αλλά δεν μπορείς πάνω στα λεγόμενα μου να γράφεις ότι σου καπνίσει!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Τα Μπερδεύω, η είσαι μπερδεμένος με τις συγκρουόμενες απόψεις σου?

Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσω κάποια κόντρα μαζί σου. Γιατί μπορεί επάνω στη κόντρα να ξαναπάρεις τα βουνά όπως συνηθίζεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν θέλω να σε χάσω!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Σε αυτη αναφερθηκες στο παρελθον εκτεταμενα, και αναφέρεσαι συνεχώς Ελ Ελυον, όταν γράφεις...
Αλήθεια = Υπόθεση αφορά το αύριο!!!
Τι να σκεφτώ? Νατος πάλι με την αλήθεια του (ο θεούλης των γραφών), να μας περιμένει κάπου να μας κάνει ΝΤΑ ΝΤΑ (στο μέλλον και στους ουρανούς)

Λάθος!!!!!!!
Ψέμα!!!!!!!
Συκοφαντία!!!!!!!

Στο παρόν θέμα δεν έχω αναφερθεί ποτέ ποια είναι η Υποκειμενική μου Αλήθεια!!!!!!!
Είσαι Ανίκανος να ξεχωρίζεις μια φιλοσοφική συζήτηση από μια θεολογική!!!!!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αυτο σου ξεδιάλυνα στο ποστ μου. Εσύ φαίνεται πως είσαι ο μόνος που δεν το κατάλαβες! Εκτός και αν θέλεις απαντήσεις ΜΟΝΟ από τις όμορφες υπάρξεις. Ελ ελυον, πίστεψε με δεν με παίρνει για εγχείρηση!

Όταν είσαι μονός σου, στο κόσμο σου (στο βουνό ) τότε είναι λογικό συμπέρασμα να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι όμορφες υπάρξεις!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Άραγε είσαι ανίκανος να καταλάβεις?

Δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου αλλά γνωρίζω τις ικανότητες μου!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν υπονοείς τίποτα άλλο γραφτό ξεκάθαρα, για να έχεις αντικειμενική απάντηση!

Τα υπονοούμενα είναι δική σου ειδικότητα!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Τα παραλές αδερφέ. Συζήτηση κάνουμε

Δεν πειράζει μπορείς να συνεχίζεις το έργο σου!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Οπα! Από τη μια Ρώτας γιατί δεν απαντάμε, και όταν δεν βολεύουν οι απαντήσεις, θα κάνεις τι? Θα αρχίσεις πάλι να γράφεις πως ο Πλάτωνας είναι η μοναδική αλήθεια, και άλλες τέτοιες αρλούμπες?

Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλάβω για πολλοστή φόρα τα ίδια και τα ίδια.
Δεν μιλάω με κανένα παιδάκι που μπορεί να του ξεφύγει κάτι άθελα του.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Βλέπεις φίλε μου, εδώ δεν υπάρχει κάτι να υπερασπισθώ, καμία προσωπικη αλήθεια, γράψε ότι θέλεις.
Αντίθετα φυσικά με σένα, πονάς και λυπάσαι σε κάθε μου λέξη, αυτα κάνει…. η ΠΛΑΝΗ ΣΟΥ!

Είναι προνόμιο και μεγάλη τιμή που έχω Αλήθεια!
Αλλά είναι μεγαλύτερο το προνόμιο και μεγαλύτερη η τιμή που την ονομάζεις ΠΛΑΝΗ!!!
Όσο για το πόνο θα σου πω ότι ο ΠΟΝΟΣ δίνει νόημα στη ζωή!!!!!!!

Χαίρομαι που γνωρίζεις ποια είναι η ΠΛΑΝΗ αλλά λυπάμαι που δεν γνωρίζεις ποια είναι η Αλήθεια!!!

Αγαπητέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ σαφώς και γράφω αυτά που θέλω αλλά είμαι εντός του θέματος! Δεν θα υπερασπιστώ την Αλήθεια μου, ό τι και να πεις! Ελεύθερα μπορείς να γράψεις ότι θέλεις ενάντια στην Αλήθεια μου αλλά θα σου πω ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να την πλησιάζεις, γιατί έκλεισες τα μάτια και τα αυτιά σου. Ποτέ σου δεν την ειδες, ποτέ σου δεν την άκουσες!!!
Η Αλήθεια μου είναι Άγνωστη για σένα και θα παραμείνει Άγνωστη……

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Σου υπενθυμίζω, πως δεν ξέφυγα από κανένα θέμα, πως απάντησα σε ερωτήσεις. Αν δεν συμφωνούν με όσα πρεσβεύεις η πιστεύεις, δεν στα λέω μόνο εγώ, μα και ο Αϊνστάιν και οι επιστήμονες, (προφανώς έχεις μόνο θεολογική παιδεία)

Σε ευχαριστώ για την ενθύμηση!
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/09/2007, 13:55:15
Αγαπητέ odysseus_nemo, ίσως να έχεις δίκιο όταν αναφέρεις πως η Αλήθεια δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιους επιθετικούς προσδιορισμούς.
Παρόλα αυτά, σκέφτομαι ότι αυτοί μπορεί να είναι χρήσιμοι ως ένα είδος "σύμβασης", στο να κατανοούμε καλύτερα κάποια πράγματα που δε μπορεί η νόηση μας να τα συλλάβει αλλιώς.

ΠΛΑΤΩΝΑ & el.elyon, εάν υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ σας μπορείτε να τη λύσετε και μέσω επικοινωνίας με κάποια e-mails καθώς αυτή εκτρέπει το θέμα.

In anticipation of my resurrection...

22/09/2007, 20:28:05
quote:
Το τι θεωρείς ΠΛΑΝΗ είναι δικαίωμα σου και καλά κάνεις. Αλλά δεν μπορείς πάνω στα λεγόμενα μου να γράφεις ότι σου καπνίσει!!!

Ελ Ελυον, γράφω απλά ότι δεν θέλεις να ακούσεις.

quote:
Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσω κάποια κόντρα μαζί σου. Γιατί μπορεί επάνω στη κόντρα να ξαναπάρεις τα βουνά όπως συνηθίζεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν θέλω να σε χάσω!!!

Καλωσυνη σου!

Δεν υπάρχουν κόντρες ΕΛ ΕΛΥΟΝ, απλά είναι δύσκολος ο διάλογος μαζί σου.
Όταν δεν δύνασαι να απαντήσεις (δες τι σκέφτονται οι επιστήμονες για τις γραφές και γενικότερα τα πιστεύω) για εσάς
είναι όλοι τους πλανεμένοι, ενώ εσείς κατέχετε την αλήθεια!

Μα μπρος στην ανάγκη, η αλήθεια σας, για πού το βάζει?

Δες τι εχεις γραψει εδω,

quote:
Αλλά αγαπητή μου πως μπορεί η επιστήμη να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει Θεός και αυτό να είναι η Αλήθεια από τη στιγμή που οι εργάτες Της (επιστήμονες) πιστεύουν σε κάποιο Θεό/Θεούς?!

Επόμενος αγαπητή μου κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Αλήθεια του είναι και η Αντικειμενική γιατί την θεωρία την ακολουθεί πάντα η πράξη! Αλλά γιατί δεν μας παρουσιάζεις τα αποτελέσματα της Αλήθειας της επιστήμης αφού είναι η Αλήθεια?!

Ώστε τη θεωρεία ακολουθεί η πράξη? Προσεξε Ελ Ελυον

Τα αποτελέσματα της επιστήμης, είναι πως σήμερα το 40-50% των παθόντων από καρκίνο θεραπεύεται.

Αν δεν κανω λαθος, ο κ.χριστοδουλος, πιστος και προκαθημενος της εκκλησιας, δεν πηγε σε καποιο μοναστηρι μηπως γινει καλα. Ουτε εμπιστεθυθηκε καποιο Αγιο να βαλει το χερι του, η την προσευχη, μα προτυμησε τα νοσοκομεια, και γενικοτερα την επιστημη.

Αυτό είναι γεγονος, και μπορεις να το διαπιστωσεις.

Ετσι λοιπον, μην τρεφεις αυταπάτες, δεν με χάνεις, μην ανησυχείς,

quote:
Λάθος!!!!!!!
Ψέμα!!!!!!!
Συκοφαντία!!!!!!!

Στο παρόν θέμα δεν έχω αναφερθεί ποτέ ποια είναι η Υποκειμενική μου Αλήθεια!!!!!!!

Είσαι Ανίκανος να ξεχωρίζεις μια φιλοσοφική συζήτηση από μια θεολογική!!!!!!!

Παλι, μηπως για οσα με κατακρινεις, εισαι εσυ αυτός που δεν ξεχωρίζει και μάλιστα προσπαθει να συκοφαντήσει?

quote:
Όταν είσαι μονός σου, στο κόσμο σου (στο βουνό ) τότε είναι λογικό συμπέρασμα να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου!!!

Δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου αλλά γνωρίζω τις ικανότητες μου!!!

Ναι εχεις μια ικανοτητα το αναγνωριζω.

Να κανεις copy and past τις σκεψεις των αλλων, να μπερδευεις τις συζητησεις μα ανουσιες ερωτησεις που κουραζουν, και να εχεις την αυταπατη πως κατεχεις την αληθεια!

quote:
Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλάβω για πολλοστή φόρα τα ίδια και τα ίδια.
Δεν μιλάω με κανένα παιδάκι που μπορεί να του ξεφύγει κάτι άθελα του.

Μπα, τουλαχιστον αναγνωρίζεις πως δεν μιλάς με παιδάκι. Ας είναι!

quote:
Είναι προνόμιο και μεγάλη τιμή που έχω Αλήθεια!
Αλλά είναι μεγαλύτερο το προνόμιο και μεγαλύτερη η τιμή που την ονομάζεις ΠΛΑΝΗ!!!

Ονομασα πλανη αυτό που πιστευεις πως εχεις.

Δεν έχεις τίποτα από Χριστό, εσύ και ολοι οι Χριστιανοί.

Αυτός ήταν αυτό που ήτανε, οι χριστιανοί είναι απλά χαλκομανίες.
Η ΠΛΑΝΗ σας λοιπόν, αφορά όσα πιστεύετε, όχι τον ιδιο το ΧΡΙΣΤΟ.

Αυτό τώρα το κατάλαβες?

quote:
Όσο για το πόνο θα σου πω ότι ο ΠΟΝΟΣ δίνει νόημα στη ζωή!!!!!!!

Όχι φίλε μου. Ο Πόνος βοηθάει στο να θεραπευθείς. Η Ομορφιά και η Αγάπη δίνει νόημα στη Ζωή!

quote:
Χαίρομαι που γνωρίζεις ποια είναι η ΠΛΑΝΗ αλλά λυπάμαι που δεν γνωρίζεις ποια είναι η Αλήθεια!!!

Αγαπητέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ σαφώς και γράφω αυτά που θέλω αλλά είμαι εντός του θέματος! Δεν θα υπερασπιστώ την Αλήθεια μου, ό τι και να πεις! Ελεύθερα μπορείς να γράψεις ότι θέλεις ενάντια στην Αλήθεια μου αλλά θα σου πω ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να την πλησιάζεις, γιατί έκλεισες τα μάτια και τα αυτιά σου. Ποτέ σου δεν την ειδες, ποτέ σου δεν την άκουσες!!!
Η Αλήθεια μου είναι Άγνωστη για σένα και θα παραμείνει Άγνωστη……

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 22/09/2007 20:30:56

23/09/2007, 01:33:15
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ - Η αρχή της επιθυμίας που βρίσκεται?
Πηγαίνω κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος, όχι γιατί έχω κάτι εναντίον της, μα γιατί αν δεν είμαι ελεύθερος από αυτήν, είναι εκεί και φέρνει συνεχώς τα πάνω κάτω, μέσα μου και έξω. (όχι μόνο το Σεχ, μα γενικά η επιθυμία!)
Έτσι ξαναρωτώ.
Μπορείς να την παρακολουθήσεις, να δεις πως γεννιέται, χωρίς πολλές θεωρίες, χωρίς να την καταπολεμήσεις η να την κατακρίνεις, απλά να γνωρίσεις, και να έχεις επίγνωση της κίνησης της?

Φίλε μου Πλάτωνα προσωπικά προτιμώ τον όρο ανάγκη από την επιθυμία, και όταν λέω ανάγκη δεν εννοώ κάτι που μου επιβάλλεται (εξαναγκασμός) να κάνω, αλλά για μια όμορφη πορεία, όπου οι προβληματισμοί που μου δίνονται, έστω και μέσα από τις ερωτήσεις μου, δεν είναι παρά μια προσπάθεια κατανόησης, απόκτησης γνώσεις .

Όπου η απόκτηση ( κατανόηση) του πρώτου γιατί ;
δεν είναι παρά ο δρόμος για ένα επόμενο γιατί .

Με Ρώτας η αρχή της επιθυμίας που βρίσκεται ;

Μα που αλλού φίλε μου παρά στην εσωτερική ομορφιά που νοιώθεις καθώς ανακαλύπτεις την μικρότητα σου, καθώς ανακαλύπτεις την άγνοια που σε κατέχει, απέναντι σε μια απέραντη γνώση .

Ακριβώς εκεί είναι και η απαντήσει στο επόμενο ερώτημα σου .
Όταν η επιθυμία για (κατανόηση) σου γεννάει τόσα ωραία συναισθήματα, δεν μπορείς να την πολεμήσεις η να την κατακρίνεις, παρά να αφεθείς στην ροή της .

Φίλε μου πιστεύω να κατανόησα τα λόγια σου, αν όχι…εδώ είμαστε…..

23/09/2007, 02:12:14
quote:
el.elyon - Φίλε μου elo έχω παρατηρήσει και παρατηρώ ότι επαναλαμβάνεις την ίδια ερώτηση σαν να θέλεις η απάντηση να είναι διαφορετική.

Διαφορετική απάντηση….. βάση με ποιανού πιστεύω φίλε μου ;

quote:
el.elyon - Άρα μπορούμε να γνωρίζουμε την ιστορική μας πραγματικότητα και έπειτα σαν συνέπεια μπορούμε να πούμε την δική μας Αλήθεια για το Αύριο!

Ιστορική «πραγματικότητα» …ποιες από όλες τις ιστορικές πραγματικότητες είναι η αλήθεια, ώστε να πούμε για το Αύριο ή διαλέγουμε βάση την ανάγκη μας .

el.elyonΜέλος
23/09/2007, 14:00:42
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ελ Ελυον, γράφω απλά ότι δεν θέλεις να ακούσεις.

Είναι μάταιο να περιμένω ότι θα παραδεχθείς ότι είσαι εκτος θέματος και το μόνο που θέλεις είναι επίθεση στην Αλήθεια μου!!!

Τα όσα μου γράφεις τα διαβάζω και όχι μόνο αυτά…….!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν υπάρχουν κόντρες ΕΛ ΕΛΥΟΝ, απλά είναι δύσκολος ο διάλογος μαζί σου.
Όταν δεν δύνασαι να απαντήσεις (δες τι σκέφτονται οι επιστήμονες για τις γραφές και γενικότερα τα πιστεύω) για εσάς
είναι όλοι τους πλανεμένοι, ενώ εσείς κατέχετε την αλήθεια!

Ναι δεν υπάρχει κόντρα γιατί δεν θέλω καμία κόντρα. Αλλά για άλλη μια φόρα θα πω ότι υπάρχει επίθεση εκ μέρος σου προς την Αλήθεια μου!!!

Να απαντήσω σε τι, ρώτησε κανείς και δεν απάντησα???????!

Εγώ ρώτησα και έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά εσύ δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσεις!!!

Για ποιο διάλογο μιλάς, για τα ψέματα που λες εις βάρος μου?!

Εσύ συνεχίζεις με γρήγορους ρυθμούς την επίθεση σου, πυρ κατά βούληση…….!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μα μπρος στην ανάγκη, η αλήθεια σας, για πού το βάζει?

Με τα λόγια σου με δικαιώνεις ότι δεν έχεις ιδέα ποια είναι η Αλήθεια μου!!!

Η ανάγκη σου είναι να επιτίθεσαι με όλη σου τη δύναμη στην Αλήθεια μου!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ώστε τη θεωρεία ακολουθεί η πράξη? Προσεξε Ελ Ελυον
Τα αποτελέσματα της επιστήμης, είναι πως σήμερα το 40-50% των παθόντων από καρκίνο θεραπεύεται.

Κι εγώ που νόμιζα στην αρχή ότι θα ήσουν ένας φιλόσοφος…….?!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν δεν κανω λαθος, ο κ.χριστοδουλος, πιστος και προκαθημενος της εκκλησιας, δεν πηγε σε καποιο μοναστηρι μηπως γινει καλα. Ουτε εμπιστεθυθηκε καποιο Αγιο να βαλει το χερι του, η την προσευχη, μα προτυμησε τα νοσοκομεια, και γενικοτερα την επιστημη. Αυτό είναι γεγονος, και μπορεις να το διαπιστωσεις.

Από αυτά που γράφεις διαπιστώνω ότι έχεις χάσει τον έλεγχο στη μάχη σου ενάντια στην Αλήθεια μου!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ετσι λοιπον, μην τρεφεις αυταπάτες, δεν με χάνεις, μην ανησυχείς,

Ναι, τώρα το γνωρίζω ότι θα συνεχίζεις το πόλεμο!!!
Ελπίζω να μη χαθείς από τα πυρά σου!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Παλι, μηπως για οσα με κατακρινεις, εισαι εσυ αυτός που δεν ξεχωρίζει και μάλιστα προσπαθει να συκοφαντήσει?

Εγώ δεν είμαι αλάθητος!
Δεν προσπαθώ να συκοφαντήσω κανένα!
Δεν κατακρίνω!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ναι εχεις μια ικανοτητα το αναγνωριζω.
Να κανεις copy and past τις σκεψεις των αλλων, να μπερδευεις τις συζητησεις μα ανουσιες ερωτησεις που κουραζουν, και να εχεις την αυταπατη πως κατεχεις την αληθεια!

Εάν αυτό που γράφεις δεν είναι ψέμα και συκοφαντία τότε τι είναι???
Για πες μου ποιανού σκέψεις έχω αντιγράψει?

Μα σαφώς κι ερωτήσεις μου θα σου φανούν ανούσιες γιατί είσαι ανίκανος να Απαντήσεις!!! Γιατί είσαι αντίχριστιανός και μισείς τους Χριστιανούς!!!
Ήσουν ανίκανος να μου πεις ποια είναι η Ηθική σου!!!
Ήσουν Ανίκανος να μου πεις ποιος είναι ο Θεός σου!!!
Ήσουν και είσαι Ανίκανος να έχεις Αλήθεια γιατί φοβάσαι την Αλήθεια!!!

Επειδή είσαι ανίκανος να απαντήσεις δεν θα σε ρωτήσω τίποτα!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μπα, τουλαχιστον αναγνωρίζεις πως δεν μιλάς με παιδάκι. Ας είναι!

Κι αλλά σου αναγνωρίζω, τα παραμύθια σου!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ονομασα πλανη αυτό που πιστευεις πως εχεις.

Μπράβο σου! Συγχαρητήρια!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν έχεις τίποτα από Χριστό, εσύ και ολοι οι Χριστιανοί.

Ό τι πεις!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αυτός ήταν αυτό που ήτανε, οι χριστιανοί είναι απλά χαλκομανίες.
Η ΠΛΑΝΗ σας λοιπόν, αφορά όσα πιστεύετε, όχι τον ιδιο το ΧΡΙΣΤΟ.
Αυτό τώρα το κατάλαβες?

Νομίζεις! Εδώ και πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι είσαι ΧΡΙΣΤΟΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Όχι φίλε μου. Ο Πόνος βοηθάει στο να θεραπευθείς. Η Ομορφιά και η Αγάπη δίνει νόημα στη Ζωή!

Δεν θα ρωτήσω τίποτα. Έτσι κι αλλιώς θεωρείς ανούσιες τις ερωτήσεις μου. Καλά κάνεις!!!
Ίσως να είναι το τελευταίο μήνυμα μου προς εσένα. Αφού αποκάλυπτες τη ΠΛΑΝΗ δεν μένει τίποτα άλλο!!!

Θα ζητήσω από το Esoterica να σε τιμήσουν γιατί αποκάλυπτες τη ΠΛΑΝΗ!
Συγχαρητήρια!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 23/09/2007 14:03:37

03/02/2004, 01:53:52
Ελευθερος,

ΣΩΣΤΟΣ!!!!!

beyondΜέλος
03/02/2004, 13:56:19
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ?
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ Ο Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ:

"Γιατί όλα τα αυτονόητα εθνικά μας δίκαια ευρωπαίοι και αλβανοί, βούλγαροι και εβραίοι, ορθόδοξοι και ρούσοι, τούρκοι και βουσμανοαμερικανοί τα βλέπουν σαν ανόητες και μίζερες προκλήσεις, σαν υλακές και κλεφτοεπαιτείες; Ποια τύφλωση μας φέρνει να μη βλέπουμε ότι στα μάτια των ξένων εκαταντήσαμε πάλι οι παλαιοί εκείνοι γραικολιγούρηδες; Οι esurientes graeculi του Γιουβενάλη και του Κικέρωνα;
Το πράγμα έχει και περιγραφή και ερμηνεία.
Μέσα στη χώρα, μέσα στην παιδεία δηλαδή και την παράδοση μας, εμείς περνάμε τους εαυτούς μας λιοντάρια, εκεί που οι έξω από τη χώρα μας βλέπουνε ποντίκια. θαρρούμε πως είμαστε τα παιδόγγονα του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου. Οι ξένοι όμως σε μας βλέπουνε τις μούμιες που βρεθήκανε σε κάποια ασήμαντα Μασταδά. Γιατί;
Τα διότι είναι πολλά. Όλα όμως συρρέουν σε μια κοίτη. Σε μια απλή εξίσωση με δύο όρους και ένα ίσον. Είναι αυτή:νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.
Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα, θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα
Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι, ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δεν γεννούν.
Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής:ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σαν να είμαστε εβραίοι.
Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά."

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

kynikosΜέλος
03/02/2004, 17:33:35
beyond,
quote:
μια απλή εξίσωση με δύο όρους και ένα ίσον. Είναι αυτή:
νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.

Γιατι θεωρεις τον όρο "εβραιο" σαν μομφή;
Φαντάζομαι οτι και εσύ, όπως και ο Schwabe, πιστεύεις οτι έχουμε να κάνουμε με δύο "Αιώνιους Αντιπάλους", τον Ελληνισμό και τον Ιουδαϊσμό.

Χώρια οτι αυτή η άποψη είναι αφελής και εσφαλμένη, σας οδηγγει και σε ανόητους συλλογισμούς:
Αν οι πρεσβευτές του Ιουδαϊκού πνεύματος είναι αιώνιοι αντίπαλοί σας, τότε γιατί να θέλουν να παρουσιάσουν τον Έλληνα σαν ημι-Ιουδαίο για να τον... μειώσουν;

Ή μήπως είσαι της σχολής οτι ειναι και αυτο Ιουδαϊκό... κόλπο.
Οι Ιουδαίοι κάνουν τον κόσμο να μισεί τους εβραίους για να... φράξουν την πορεία του ΑραχαιοΕλληνικου πνευματος!!
Αν είναι έτσι, είσαι μάλλον σε λάθος συζήτηση, δοκίμασε εδω: topic.asp?topic_id=624<<Για όλα φταίνε οι Εβραίοι>>

Εγώ λέω μακάρι ο ΝεοΕλληνας να έμοιαζε λίγο περισότερο στον Εβραιο:
1) Θα βλέπαμε λίγο προκοπή
2) Θα είχαμε περρισότερη επιροη στο Κονγκρέσο
3) ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ
4) ΘΑ ΑΣΚΟΥΣΑΜΕ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ

Αυτές οι άρχαίες παραδόσεις, ΔΕΝ διαφέρουν και τόσο, κι αν αυτο σας πειράζει..... ξύδι.
Θα το εξηγήσω κάποια στιγμη εδώ για τους κυρίους Helios, Schwabe, steelspring, Παρμενιων καί σια., κάποια στιγμή που δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Κ

beyondΜέλος
03/02/2004, 17:37:58
ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ..ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ,ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤO:
"..Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι, ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δεν γεννούν..."

AYTO EINAI TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ..ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΑΣ ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

kynikosΜέλος
03/02/2004, 17:39:27
Να προτείνω και ενα σύνθημα....

ΓΙΑΧΒΕ και ΔΙΑ --- ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
ΓΙΑΧΒΕ και ΔΙΑ --- ΣΥΜΜΑΧΙΑ!

κ

kynikosΜέλος
03/02/2004, 17:55:05
quote:
"..Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο.

Εμένα μου αρέσει αυτό το μπάσταρδο και νόθο (αλλα όχι αγωνο!) γέννημα!

Έχει πλούτο κάρδιας, χιούμορ, μεγαλείο και ταπεινότητα.

Αυτα μου φαίνεται οτι απουσιάζουν από τους αρχαιομουλάδες.

Αν εσένα δεν σου αρέσει ο Ελληνικός λαός (γιατι για αυτόν μιλάμε) τότε τί σε ξαφνιάζει που σου ανταποδίδει τα αισθήματα;
(Για να επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα)

Για μένα φίλε, η Ελλαδα είναι (ακόμα και αυτήν την στιγμή), κατί πολύ πιο μεγάλο απο ο'τι θα μπορέσεις ποτέ σου να φανταστεις.

Δεν χρειάζεται τον Schwabe να την σώσει

Πάντως, αν νομίζεται οτι τόσο πια έχετε δίκιο, τραβάτε αγοράσετε καμμια φάρμα και ΔΕΙΞΤΕ μας πώς πρέπει να ζούμε το ΑρχαιοΕλληνικό πνεύμα. Θα'ρθώ και εγω, να σταθω φρουρός στην πόρτα, να μήν σας πειράξει κανείς. Για τό καλό σας μόνο ελπίζω να έχετε βρεί κσι καμμιά αρχαιολάτρησα γκόμενα, γιατι αλλοιως βλέπω την προσπάθεια σας μάλλον...ερμ, άγωνη.

Κ

beyondΜέλος
03/02/2004, 18:31:46
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΑΝΤΙΝΗ,ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ COPY-PASTE ΠΕΣΤΟ..
"..Με κρασί και τραγούδι

Έλληνας θα πει δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
Έλληνας θα πει να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας. Όχι κεριά στους νεκρόλακκους και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα.
Έλληνας θα πει να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σαυτόν. Όχι να κάνεις εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
Έλληνας θα πει να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο:
στάθι και οίκτιρον
Σταμάτα και δάκρυσε, γιατί δεν ζω πια. Και όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήματα:προσδοκώ ανάσταση νεκρών.
Έλληνας θα πει το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Και όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κόχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σαν βερέμης.
Ακόμη και ο Ελύτης, καθώς εγέρασε το ρίξε στους αγγέλους και στα σουδάρια. Τι απογοήτεψη…
Έλληνας θα πει όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη κα τη θάλασσα. Και σαν πεθαίνεις, να μαζεύονται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί και να σε τραγουδάνε…..."

Thy_Beloved888Νέο Μέλος
03/02/2004, 20:46:03
kapou edw mesa xamenos kyriolektika ston "gonimo" kai eirhniko "dialogo"..... (xexexexexe as gelasw)
diavasa to ekshs pou gia kapoio logo mou "emeine" !!!

apantw se greek lish panta (gia spasimo stous anorthografous Ellhnares Genitsarous ths glwssas kai oti allo thelete pou grafoun "tetoia" ellhnika pou den tous ksehwrizeis apo ena paidaki 3hs dhmotikou)

loipon grafthke kapou :
**Είναι θέμα ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗΣ. Πάρτο χαμπάρι επιτέλους. Αλλο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, με τις όποιες του ατέλειες, και ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ.

ta panta einai thema cosmothewrhshs agaphte mou! oxi omws me tetoia ennoia....

gia pes mou ti sxesh exei h Cosmos-Theo-Rhshs
me ton diko sou sysxetimso peri kathe Ellhniko, Evraiko, Mousoulmaniko, kineziko, h amerikaniko (sic) ethnos ths Gaias?

h Gaia nai einai stoixeio tou Cosmos....
oi ypoloipes talibanoeideis anafores den nomizw.....
kathe ethnos einai meros men ton kosmou mas...alla den ksehwrizoun kai diaferoun se tipota mesa sta plaisia tou Cosmos
oloi einai ena: homo sapiens...(homo pithicus kat eme) :)

a kai mias kai epiases dyo apo ta ethni...egw apla erwtw se poion ap`olous tous Ellhnismous...kai se poion ap`olous tous Evraiismous anaferese?

***"Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου" (Σολομώντας Α'7) Κατα το σκεπτικό του εβραιογεννούς χριστιανισμού.

xm...an katanohseis pote to prwto miso ths protashs se olo to megaleio...tha kaneis apo monos sou delete to deutero miso

ws atopon-asxeton kai mh alhthes

den yparxoun Evraio-Xristianoi....
(oi men vgazoun spyrakia epidi tous apokaleses opws tous de kai toumpalin,,,)

exeis pei pote ena gavro vazelo kai den se "skotwse"?

e kai sthn periptwsi mas auto ginetai,,, :) :)

kamia sxesi to ena me t`allo..no gavro-vazelos mister....

mallon tha itheles na peis oti ta dyo auta paradeigmata ethnwn antikatoptrizoun dyo antidiametrikes sympantikes ennoies,,, ;)
etsi nai,,,opws yparxoun kai alla paradeigmata...polla sthn istoria...

h ennoia omws einai mia! kai h Thewrhsis episis :) :)

**"Σοφία πάντων και θαυμαστών Επιστήμη" (Αριστοτέλης) Κατα το σκεπτικό των ΣΟΦΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

symfwnw me thn rhsh alla rwtaw exeis katalavei ti ennoei
episthmh ws sofia o Aristotelhs?

h mipws thn berdeueis me ton shmerino (lanthasmeno) orismo ths episthmhs?

h shmerinh dystyxws sthrizetai mono sthn parathrhsh tou "ulikou" kosmou

gia na ftaseis omws sth sofia...xreiazetai kai "thewria" tou pneumatikou-nohtou kosmou....

tou Cosmos pera apo thn Gaia...gia na mhn ksehname kai ti eipame parapanw

pou to paw??? ma anafereis oti,,,,

Όργανο σκέψης για την εβραιοχριστιανική Εκκλησία είναι η Πίστη εξ αποκαλύψεως, ενώ για τον Ελληνα η Λογική της Επιστήμης.

Δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. Δύο ΑΙΩΝΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

plhrh sygxysis... ALLA kai astoxos diaxwrismos

sto katw katw...
pws einai dynaton oi evraio-xristianikh thrhskeia na exei ginei pleon apodektH apo Ellhnes kai na exei mishthei allo toso apo Evraious...?

oson afora ta peri pisths dia apokalypsews kai peri episthmhs...

katanonountai poly kalytera mesw
allhlosyblhrwshs, armonikhs enwshs kai periptyksis

etsi xreizetai....dia na proxwrhseis kai na gineis alithinos episthmwn (epi- kai istamai= anevainw...)kai s`autous anaferetai o Aristotelhs

anevainw apo ton edw Cosmos...(yliko) ston ekei Cosmos (pneumatiko)

einai kathara thema diavathmisews

kai gia na ginw ligaki pio katanohtos......

opws pisteueis oti gnwrizeis...etsi gnwrizeis oti pisteueis...

PISTIS KAI GNOSIS! TA DYO PODIA

XREIAZONTAI DYO PODIA GIA NA VADISEIS.....

oson gia thn antipalothta Xristianikhs Ekklhsias kai Elhnikhs Sofias
...edw peftei poly gelio....xexexexexe

dioti antipales ginontai oi omades AFOU boun sto ghpedo...foresoun fanelitses..krathsoun kaskolakia...kai fwnazoun synthimatakia...

to ghpedo einai ena etsi? (na mhn ksexniwmaste)

oi apo eksw...omws??(autoi pou vlepoun to mats apo thn TV kai gelane?)
les na xabariazoun apo tetoiou eidous TALIBANISMOUS???

esy poioi les na einai h pragmatikoi sofoi-episthmones??? ;)

mipws autoi pou exoun katalavei oti kai ta dyo einai ena>?

kai oti oloi oi "ypoloipoi" fanatikoi mas kanoune ta tria dyo?? :)

dimension 2 se 1 ena pragma...(mhn to pieite omws...lousteite!!!)

xexexexexexexe kai sampouan kai conditioner.....

ta pionia panta tha einai pionia...o paixths paixths...kai to paixnidi paixnidi

ola auta einai ENA

O de polemos entos. kai na ton agnohseis den tha se agnohsei ekeinos

kala toso dyskolo einai?

to zoumi ths ypotheshs filoi mou einai ena... :)
osa onomata kai an alaksoun.... kai apo osa koinwnika systhmata kai osous laous na onomastei

ekei de pou xanetai h mpala einai otan arxizei o polemos gia epikrathsh......

apo auto-anakyrhgmenous "episthmones" "sofous"

poio omws einai to shmeio diafyghs???

Enas stou opoiou to proswpo "xwrese" kai o Apollwnas kai o Dionysos alla kai polla perisotera....
Epanastaths alla kai Eirhnopoios
H Ampelos alla kai o Poimenas
H Odos alla kai to Fws
To A alla kai to Wmega
Kai o artos kai o oinos..

pws omws na antilhftei kaneis kai na katanohsei ta "dyo ws ena" ektos tou otan den exei ksekinisei na ta eksisoropei entos tou?
otan den vrisketai sth mesh odo twn aenawn ennalagwn polemou kai eirhnhs?

Einai eukolo na eppiriptoume panta tis eythynes sta opoia ierateia kai opoious laous...
Den einai omws toso aplo to thema...

na ste oloi kala

Είπεν ούν αυτοίς ο Ιησούς: Έτι μικρόν χρόνον το φώς μεθ' υμών εστι. περιπατείτε έως το φώς
έχετε, ίνα μη σκοτία υμάς καταλάβη. και ο περιπατών εν τή σκοτία ουκ οίδεν που υπάγει. έως το
φώς έχετε, πιστεύετε εις το φώς ίνα υιοί φωτός γένησθε

junk95Μέλος
04/02/2004, 16:56:58
quote:

Φίλε junk95,
με βάση το σκεπτικό σου οι νυν Ρώσσοι είναι απόγονοι των Σοβιετικών; Ή μήπως είναι προϊόν τύπου σκοπιανής φαντασιοπληξίας κι' αυτοί; Διότι η νύν Ρωσσία δεν είναι Σοβιετική ένωση, όπως και το Βυζάντιο δεν ήταν Ελλάδα φίλε μου.
Μα επιτέλους! Μιλάμε για κέντρα εξουσίας, πολιτικό σύστημα, ήθη και έθιμα, κοσμοαντίληψη, παιδεία, θρησκεία κλπ. Μην τα μπερδέυουμε.

Και τι πάει να πει Βυζάντιο; Αυτό κι αν είναι "σκοπιανή" φαντασιοπληξία. Μέχρι και την άλωση το κράτος αυτό ονομαζόταν Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και στην επικράτεια του ζούσαν τύποις γενιτσαρισμού οι απόγονοι των υποδούλων Ελλήνων. Το κράτος αυτό κάποτε αντικαταστάθηκε από καινούργιο κατακτητή, αλλά με τον καιρό οι απόγονοι αφυπνίσθησαν, επαναστάτισαν και όταν απόκτησαν την ελευθερία τους αποφάσισαν να ονομάζονται και πάλι Έλληνες. Όπως ακριβώς ονομάζονταν και οι μακρινοί τους απόγονοι όταν ήταν ελεύθεροι. Την αφύπνιση αυτή επέφερε η μητρική τους γλώσσα η Ελληνική και τίποτε άλλο. Προσπαθούμε δε από τότε οι νεώτερες γενιές να ξαναβρούμε βήμα-βήμα και το υπόλοιπο της κληρονομιάς των μεγάλων αρχαίων μας προγόνων, και να απαλλαγούμε από τα ξένα στοιχεία που επεβλήθησαν στο έθνος κατά τις μακρές περιόδους της σκλαβιάς.

Ελεύθερος

Ξεκαθαρίζω τη θέση μου: σιχαίνομαι το Χριστιανισμό όπως και κάθε εξ
αποκαλύψεως αλήθεια. Λατρεύω όμως τη στοιχειώδη λογική.

1ον) Από πού ακριβώς στοιχειοθετείται ότι οι Έλληνες επί Βυζαντίου
ήταν κατακτημένος λαός; Από το ότι οι Λακεδαιμόνιοι (πάντα
πολύ πίσω από το πνεύμα της εποχής) έγιναν Χριστιανοί τον
9ο αιώνα; Γιατί όλοι οι υπόλοιποι σε γενικές γραμμές συμπεριφέρονταν
μάλλον ως κυρίαρχη ενότητα, δίνοντας στην αυτοκρατορία πάνω
από τους μισούς αυτοκράτορες και πατριάρχες (και στους ύστερους
αιώνες της το 100%), στελεχώνοντας τη διοίκηση και το στρατό,
πανηγυρίζοντας την *απελευθέρωσή τους* (και όχι την επανάκτησή τους)
από Σλάβους, Φράγκους κλπ., θρηνούν ακόμα και σήμερα το χαμό της
Πόλης και γενικά δε βλέπουν το Βυζάντιο ως κατακτητή, αλλά
μάλλον ως ελληνική αυτοκρατορία. Αυτή η άποψη είναι λάθος
(τουλάχιστον μέχρι τις Εικονομαχίες), γιατί το Βυζάντιο ήταν
βασικά μια πολυεθνική μεσαιωνική αυτοκρατορία με τις κακές στιγμές της για το λαό (π.χ. σφαγή στον Ιπόδρομο της Θεσσαλονίκης), αλλά
αυτό δε σημαίνει ότι οι Έλληνες αντιμετωπίστηκαν σαν κατακτημένοι.
Απλώς αντιμετωπίστηκαν από την (συνήθως Ελληνική) ηγεσία τους όπως όλοι οι λαοί κατά το Μεσαίωνα, και μάλιστα συγκριτικά με τη Δύση πολύ καλύτερα.

2ον) Το βασικό επιχείρημα των αρχαιολατρών είναι αδιέξοδο. Αποφασίστε τέλος πάντων τι κάνει τον Έλληνα. Αν δεχθούμε ότι με τον εκχριστιανισμό χάνεται η Ελληνική ταυτότητα (και αντικαθίσταται από την Εβραιοχριστιανική ή οτιδήποτε), τότε οι απόγονοι ανθρώπων που για 1500 χρόνια παραμένουν πεισματικά Χριστιανοί με ποια ακριβώς αιτιολόγηση τολμούν να αποκαλούνται Έλληνες; Δε μπορείς κύριε
να μου λες ότι για 1500 χρόνια οι πρόγονοί μου έχουν χάσει
κάθε συνεκτικό κρίκο με την αυθεντική τους ταυτότητα (ήθη,
έθιμα, θρησκεία, τρόπο σκέψης) εκτός από τη γλώσσα και όμως
εγώ ξύπνησα και τώρα ανακάλυψα πώς είναι ο σωστός Έλληνας και
εγώ είμαι αυτός. Γιατί τότε έχουν δίκιο και οι Σκοπιανοί
(που έχουν το συνδετικό κρίκο της χώρας) να ισχυρίζονται
ότι είναι αφυπνισμένοι Μακεδόνες.

Θα μου πεις... όλα αυτά τα 1500 χρόνια οι Έλληνες είναι καταπιεσμένοι. Μήπως να τους το λέγαμε να το πάρουν χαμπάρι;
Γιατί όπως εξήγησα, η συντριπτική πλειοψηφία δεν αισθάνεται
καθόλου ότι είναι Χριστιανοί από καταναγκασμό, ίσα ίσα,
μάλλον καταπιέζει τους υπόλοιπους υπέρ του Χριστιανισμού.

Το πρόβλημα της αρχαιολατρείας είναι:
1ον) Η απουσία πραγματικών στοιχείων που να δείχνουν
ότι οι Έλληνες υφίστανται καταπίεση της ταυτότητάς τους
εδώ και 1500 χρόνια. Και μη μου μιλήσεις για τους διωγμούς
των Εθνικών, γιατί αφ' ενός Εθνικός δε σημαίνει απαραίτητα
Έλληνας, αφ' ετέρου τους διωγμούς δεν τους έκαναν εξωγήινοι
αλλά Χριστιανοί, που λογικά μέρος τους θα ήταν και Έλληνες,
οικειοθελέστατα προσηλυτισμένοι.
2ον) Η υπερβολική εξιδανίκευση της αρχαιότητας, για την
οποία όπως έχω ξαναπεί ίσως είναι καιρός να δεχθούμε ότι
δεν είναι δα και Ο,ΤΙ καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα,
ούτε Ο,ΤΙ καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα υπάρχει μόνο
στην αρχαιότητα.
3ον) Το πρόβλημα της συνέχειας. Αφ' ενός αρνούνται στον Έλληνα
το δικαίωμα να εξελιχθεί (είτε προς το καλύτερο είτε προς
το χειρότερο), αφού γνήσια Ελλάδα είναι μόνο η Αρχαία Ελλάδα και
αφ' ετέρου μετά από 1500 χρόνια απομάκρυνσης από το "γνήσιο"
ισχυρίζονται ότι μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα και να
ξαναγίνουμε αρχαίοι με μόνο συνεκτικό κρίκο τη γλώσσα και
μάλιστα ξέρουν αυτοί τη συνταγή. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εγώ
το βλέπω ότι οι Έλληνες γύρω στο 400μ.Χ. είχαν γίνει πλέον
στη συντριπτική τους πλειοψήφία Χριστιανοί χωρίς αυτό να
σημαίνει ότι έπαψαν να είναι Έλληνες. Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης
δεν ήταν γνήσιος Έλληνας και είναι ο κάθε αρχαιολάτρης;

Το παράδειγμα που φέρνεις για την ΕΣΣΔ είναι ατυχές. Διότι οι
Ρώσοι δεν αρνούνται την ΕΣΣΔ ως τμήμα της ιστορίας τους, ούτε
ισχυρίζονται ότι οι κακοί μη-Ρώσοι κομμουνιστές της ΕΣΣΔ καταπίεζαν τους γνήσιους Ρώσους. Και ξέρουν πολύ καλά ότι επί ΕΣΣΔ οι Ρώσοι
ήταν και γαμώ τις κυρίαρχες εθνότητες, στελεχώνοντας όλον
τον κρατικό μηχανισμό καθώς και την ηγεσία (με εξαίρεση τον
σαφέστατα εκρωσισμένο Γεωργιανό Στάλιν).
Το πολύ πολύ παραδέχονται ότι ήταν βλακεία τους που για 70 χρόνια το έπαιζαν κομμουνιστές και Σοβιετικοί.

Και επιπλέον το Βυζάντιο δεν ήταν ακριβώς Ελλάδα, αλλά το ίδιο
ισχύει και για την Αρχαία Ελλάδα. Τι σχέση έχει ένα εθνικό
κράτος με καλά ορισμένα σύνορα και κοινό τρόπο ζωής
με εκατοντάδες πόλεις κράτη που συνήθως πολεμούσαν λυσσωδώς
μεταξύ τους, είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής και γενικά τα
κοινά τους τα έβλεπαν μόνο όποτε εμφανιζόταν κάποιος
επικίνδυνος κοινός εχθρός;

beyondΜέλος
04/02/2004, 18:36:36
OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ..

ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧ.ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ...

ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ..ΑΠΛΑ ΑΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ,ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.