ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- προβληματισμός περι εγγραφής η μη... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- προβληματισμός περι εγγραφής η μη... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Ο Τρελός του χωριού30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/01/2011, 21:53:02
quote:
Πάντως μ' αρέσει που όλα τα στραβά σε μένα τα βρίσκεις
Ποία στραβα φιλαράκο;
Μόνον για το ακατανόητο για 'μένα κόλλημα που έχεις με το νικ μιλάω.
Το παρελθόν που έχεις με τους διαχειριστές - φανερό ή κρυφό - δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει.
Απείχα εκείνη την περίοδο.
Απορίες γι' αυτό που βλέπω τώρα εκφράζω. Ισως το άγνωστο για 'μένα παρελθόν και το παρασκήνιο που έχει πιθανώς παιχτεί, να μην μου επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα.
Αυτό που βλέπουμε όλοι πάντως, είναι μια διαρκής γκρίνια.

29/01/2011, 22:08:45
zip:
" Βασικά δεν κατάλαβα την απάντησή σου αλλά ... 'ντάξει, ο καθένας στο κεφάλι του τι έχει ... δικό του θέμα. Εγώ απλώς ξεχώρισα κάτι :

α) αυτό το "Και έχουμε ονοματεπώνυμα και πρόσωπα. " αναφέρεται λες και τα μέλη δηλ. δεν έχουν &

β) Μια ερώτηση που δεν απαντάς : "τι θα αλλάξει μια συνάντηση με κάποιο μέλος ;". "

Κοίταξε zip, πιστεύω ότι ήμουν αρκετά συγκεκριμένος όταν αναφέρθηκα σε "(...) κάποιες, ελάχιστες μέσα στις πολλές χιλιάδες, πολύ προβληματικές καταστάσεις (...)".
Έγραψα ακόμη "Στην ερώτησή σου σχετικά με το αν και τα υπόλοιπα Μέλη των Συζητήσεων έχουν "ονοματεπώνυμα και πρόσωπα" τι να απαντήσουμε; Ε, έχουν φυσικά! Τι άλλο; Το αμφισβητήσαμε;"
Αναφέρομαι σαφώς στον άνθρωπο που χρησιμοποίησε τον λογαριασμό libero καθώς και τους υπόλοιπους παράγωγους λογαριασμούς...

Και ακόμη στην β) ερώτηση, απάντησα επίσης σαφέστατα νομίζω:

"Η πρόταση και επιθυμία μας να μιλήσουμε από κοντά αποσκοπεί(και αποσκοπούσε) κυρίως στο να δούμε επιτέλους ποιος/α είναι αυτός/ή που ανέπτυξε μία τέτοια μεγάλη εχθρότητα απέναντί μας κυριολεκτικά εκ του μη όντως, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μηχανευόμενος/η τόσους τρόπους για να το εκφράσει! Κίνητρο απόλυτα θεμιτό κατά την γνώμη μου.
...
...
Να βρεθούμε από κοντά να μας εξηγήσεις και να εξηγήσουμε."

Για να το "εμπλουτίσω" κάπως περισσότερο, θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα γίνονται μέσω του γραπτού λόγου, κάποια άλλα όχι και επιτυγχάνονται καλύτερα μέσα από την κατά πρόσωπο επαφή. Φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο κατά πάσα πιθανότητα. Πάντως έχουμε, εννοώ η ομάδα Συνεργατών του Esoterica, τη "διαστροφή" να πιστεύουμε ότι αν κοιτάζουμε τον άλλον στα μάτια καταλαβαίνουμε καλύτερα την αλήθεια αλλά και το ψέμα... (αναφορικά σε δηλώσεις κάποιων και όχι όλων των τύπων/κατηγοριών βέβαια και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τις διανθρώπινες σχέσεις)

-------------

Φίλε allzzaro, μία χαρά καλοπροαίρετη ήταν η παρεμβασή σου, μην ανησυχείς!

Και η πρότασή σου περί τηλεφωνήματος, "καλούτσικη" είναι... δεν υποκαθιστά φυσικά ο διάλογος μέσω τηλεφώνου την κατά πρόσωπο συζήτηση αλλά κάτι είναι και αυτό.
Έχουμε στείλει ήδη στον libero(πριν λίγο) τηλέφωνο επικοινωνίας για να επικοινωνήσει εάν θέλει. Εάν θέλεις libero, σε βολεύει καλύτερα ή για οποιονδήποτε λόγο το βρίσκεις σωστό, μπορείς να μας στείλεις κάποιο δικό σου.

Ένα πράγμα όμως, allzzaro, που θα ήθελα να καταλάβεις είναι ότι, κατά την γνώμη μου το πράγμα δεν "χάλασε" κάποια στιγμή, ήταν εξ'αρχής "χαλασμένο". Η συμμετοχή του libero, δεν ήταν από την αρχή, όπως φάνηκε, "κανονική" συμμετοχή -εννοώντας εγγραφή κάποιου που θέλει απλά και μόνον να συμμετάσχει στις συζητήσεις.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

29/01/2011, 23:05:06
quote:
Ένα πράγμα όμως, allzzaro, που θα ήθελα να καταλάβεις είναι ότι, κατά την γνώμη μου το πράγμα δεν "χάλασε" κάποια στιγμή, ήταν εξ'αρχής "χαλασμένο". Η συμμετοχή του libero, δεν ήταν από την αρχή, όπως φάνηκε, "κανονική" συμμετοχή -εννοώντας εγγραφή κάποιου που θέλει απλά και μόνον να συμμετάσχει στις συζητήσεις.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω φίλε admin για να το λές θα έχεις τους λόγους σου.
Εγώ απλά τη γνώμη μου είπα, έτσι για να υπάρξει τουλάχιστον μια επαφή, έστω και τηλεφωνική να λήξη επιτέλους αυτή η παρεξήγηση? αν μπορεί κάποιος να την θεωρήσει παρεξήγηση.
Ευχομαι πάντως να τα βρείτε

29/01/2011, 23:11:34
Και εγώ το ίδιο. Και προσφέρομαι για μάρτυρας όταν γίνει η ληξιαρχική πράξη.
29/01/2011, 23:22:28
quote:
admin

"Η πρόταση και επιθυμία μας να μιλήσουμε από κοντά αποσκοπεί(και αποσκοπούσε) κυρίως στο να δούμε επιτέλους ποιος/α είναι αυτός/ή που ανέπτυξε μία τέτοια μεγάλη εχθρότητα* απέναντί μας κυριολεκτικά εκ του μη όντως, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μηχανευόμενος/η τόσους τρόπους για να το εκφράσει! Κίνητρο απόλυτα θεμιτό κατά την γνώμη μου.
...
...
Να βρεθούμε από κοντά να μας εξηγήσεις και να εξηγήσουμε."

Για να το "εμπλουτίσω" κάπως περισσότερο, θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα γίνονται μέσω του γραπτού λόγου, κάποια άλλα όχι και επιτυγχάνονται καλύτερα μέσα από την κατά πρόσωπο επαφή**. Φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο κατά πάσα πιθανότητα. Πάντως έχουμε, εννοώ η ομάδα Συνεργατών του Esoterica, τη "διαστροφή" να πιστεύουμε ότι αν κοιτάζουμε τον άλλον στα μάτια καταλαβαίνουμε καλύτερα την αλήθεια αλλά και το ψέμα... (αναφορικά σε δηλώσεις κάποιων και όχι όλων των τύπων/κατηγοριών βέβαια και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τις διανθρώπινες σχέσεις)

Εντάξει, είναι μια άποψη αυτή. Σεβαστή από μένα, όμως προσωπικά διαφωνώ. Εξηγήσεις για μια *"μεγάλη εχθρότητα", όπως λες [που μπορεί βέβαια να μην είναι καθόλου μεγάλη ή να μην είναι καν εχθρότητα], μπορούν άνετα να δοθούν μέσα από μια τηλεφωνική επικοινωνία ή ένα chat π.χ. skype με web cam, λέω τώρα, έτσι ; παράδειγμα φέρνω. Αν η **"κατά πρόσωπο επαφή" είναι το ζητούμενο, νομίζω πως μπορεί να λυθεί με μια web cam δηλ. το θέμα, ειδικά αν το μέλος διαμένει πολύ μακριά από την Αθήνα, όπως π.χ ο libero. Μια λύση δηλ. που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές : και εσείς έχετε την δυνατότητα να δείτε ποιος/α είναι πίσω από το nick και ο άλλος δεν χρειάζεται να ξοδέψει ούτε μια δεκάρα για ταξιδέψει ως την Αθήνα. Για ποιό λόγο δηλ. σώνει και ντε να ξοδέψει το μέλος κάποιο σεβαστό ποσό [δεν είναι μόνο τα ναύλα, είναι η διαμονή, η διατροφή, είναι ευρώ δεν είναι αστεία που λέει και η διαφήμιση δηλ ] για να γίνει μια τέτοια συνάντηση ;

Καταλαβαίνω τους λόγους που ζητάτε μια συνάντηση, αλλά αυτή η συνάντηση μπορεί να γίνει και με τον τρόπο που αναφέρω παραπάνω. Εκτός αν ... "παίζει" και κάτι άλλο ... που ούτε μια συνάντηση τύπου "τηλεδιάσκεψης" skype μπορεί να καλύψει, οπότε ...

29/01/2011, 23:30:01
Απλά admin να σου πω, πως όταν ο άλλος είναι κακοπροαίρετος, ό,τι συνάντηση και να γίνει [υποθέτω, το γνωρίζεις ήδη αυτό] αποτέλεσμα δεν θα έχει. Συνεπώς, μια λύση θα ήταν αρχικά μια επικοινωνία μέσω skype με web cam's, μια κουβέντα δηλ. του μέλους με όλη την ομάδα του Esoterica [πολύ απλό να γίνει, και κανένας σας δεν θα κουνηθεί από την καρέκλα του γραφείου του] για να διαπιστωθεί η διάθεση και των μεν και του δε. Αν υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, το ζήτημα [το όποιο ζήτημα] μπορεί να λυθεί στο πιτς φυτίλι. Κι ούτε ταξίδια, ούτε εισιτήρια, ούτε ξενοδοχεία, ούτε τίποτε.

30/01/2011, 00:34:53
Μιλήσαμε ήδη (προ ολίγου) τηλεφωνικά με τον Libero.

quote:

Εξηγήσεις για μια *"μεγάλη εχθρότητα", όπως λες [που μπορεί βέβαια να μην είναι καθόλου μεγάλη ή να μην είναι καν εχθρότητα], μπορούν άνετα να δοθούν μέσα από μια τηλεφωνική επικοινωνία ή ένα chat π.χ. skype με web cam, λέω τώρα, έτσι ; παράδειγμα φέρνω.

Έτσι είναι zip.
Εγώ για παράδειγμα αν ήμουν συντονιστής ενός φόρουμ κι έμπαινε ένας συνέχεια όπως εγώ η οποιαδήποτε άλλος που πιστεύω πως κάνει ζημία στο φόρουμ, θα έστελνα τουλάχιστον ένα mail και από απλή περιέργεια μόνο αν θέλεις, για να μάθω για ποιο λόγο το κάνει. Από κει και πέρα, αν θέλει ο άλλος να αποκαλύψει τα στοιχεία του σε αγνώστους, καλώς να το κάνει.
Αυτό το "ουστ" (=ban) μόνο όμως, δεν νομίζω πως λύνει το πρόβλημα. Ίσα-ίσα, διαιωνίζει το άσχημο κλίμα.

Ubi Dubium Ibi Libertas
30/01/2011, 05:22:16
Αγαπητέ libero
Για να τελειώνει το θέμα
και επειδή δεν έχουμε καμιά όρεξη να μας τρελάνεις
θα επαναλάβω δύο πράγματα που σου τα είπα άλλωστε και στο τηλέφωνο:

Πρώτον, οι άγνωστοι δεν είμαστε εμείς, τα στοιχεία μας είναι φανερά και μπορεί να τα βρει κανείς με ποικίλους τρόπους. Ακόμα περισσότερο, εγώ σου έστειλα το ονοματεπώνυμό μου, σου έγραψα από email όπου φαίνεται ποιά είμαι και σου έστειλα επίσης τον αριθμό από το σταθερό και από το κινητό μου τηλέφωνο. Οπότε, στην περίπτωσή μας, από τη δική μας μεριά έγινε αποκάλυψη στοιχείων σε έναν άγνωστο και όπως είδες ούτε είχα κανένα πρόβλημα να συνομιλήσω με κάποιον χωρίς καν να γνωρίζω από ποιό τηλέφωνο με καλεί.

Δεύτερον, δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι έχουμε οποιαδήποτε υποχρέωση να σου στείλουμε email. Διότι, στον χώρο μας θέλεις να συμμετάσχεις (κι όχι εμείς στον δικό σου) και εφόσον είχες κάποιο "παράπονο", τι πιο λογικό από το να στείλεις ένα email σε έναν από εμάς να το συζητήσουμε το πράγμα σαν πολιτισμένοι άνθρωποι. Όσο συμμετείχες με τον αρχικό σου λογαριασμό (libero) σε είχαμε ρωτήσει κατ' επανάληψη για ποιό λόγο είχες τη συγκεκριμένη συμπεριφορά στις συζητήσεις. Από τη στιγμή που απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός σου επέλεξες τον "ανταρτοπόλεμο" ενώ θα μπορούσες από τότε να μας γράψεις για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Εν πάσει περιπτώσει... Μιας και το αίτημά σου για την αλλαγή στον χαρακτηρισμό του ονόματος μέλους libero έχει ικανοποιηθεί και εφόσον ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τον παρόντα χώρο δεν ικανοποιεί τα προσωπικά σου γούστα ή δε σε αντιπροσωπεύει (όπως κατάλαβα από την επικοινωνία μας) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: απλά δε συμμετέχεις σε έναν χώρο που δεν σε αντιπροσωπεύει και ο παρών λογαριασμός από τον οποίο γράφεις θα παραμείνει ενεργός για λίγο χρονικό διάστημα ακόμα, αν θες να καταθέσεις κάτι στην εδώ συζήτηση.

(Και κάτι ακόμα: Μόνο "ουστ-ban" δεν ήταν το όλο θέμα. Ακόμα και έναν από τους πολλαπλούς λογαριασμούς σου τον είχαμε αφήσει ενεργό για δύο μήνες με τον οποίο κι έγραψες 132 μηνύματα, αλλά εσύ επέλεξες και πάλι τη δολιοφθορά.)

Καταρχάς ηρέμησε.
Δεν μιλάω συγκεκριμένα αλλά γενικά για το πως διαχείριζομουνα ενα φορουμ. Και ναι, δεν γνωρίζεις ένα άτομο γνωρίζοντας, ένα ονοματεπώνυμο ή ακόμα αν το συναντήσεις.

Κατά τ'αλλά, τα είπαμε στο τηλέφωνο.

Καλή συνέχεια λοιπόν.

Ubi Dubium Ibi Libertas