ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

PANXROMANA57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
erzebet_bathoryΜέλος
06/02/2011, 10:32:02

Timendi causa est nescire...

---------------------------
Τεχνικές επεμβάσεις
διόρθωσης στην
παράθεση εικόνων
- 09/03/2011
---------------------------

lencolasΜέλος
08/03/2011, 23:36:08
γεια σας!!!Μετα απο καιρο ξαναμπαινω και χαιρομαι που ειστε ακομη εδω!!!
Μολις βρηκα ενα παλιο παιδικο που ειχα ξεχασει,και εντελως τυχαια το βρηκα...δεν ξερω ποσοι το βλεπανε αλλα εμενα ητανε απο τα αγαπημενα μου....!

Κινέζικα Παραμύθια

Φιλικα

Alma Libre....

Edited by - lencolas on 08/03/2011 23:40:29

lencolasΜέλος
08/03/2011, 23:46:48
Και ακόμη ενα που το ειχα ξαναβαλει αλλα μου αρεσε που τα ξαναειδα....

Snorkels

Φιλικα

Alma Libre....

09/03/2011, 00:00:22
Χαίρομαι πολύ που σε "ξαναβλέπω" lencolas!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
lencolasΜέλος
09/03/2011, 22:33:55
quote:

Χαίρομαι πολύ που σε "ξαναβλέπω" lencolas!

Adminouli και εγω χαιρομαι πολυ που σε "ξαναβλεπω" !!!
Δεν εχεις παραπονο δεν σας αφηνω απο την καρδια μου... δε σας ξεχναω!

φιλικα

Edited by - lencolas on 09/03/2011 22:36:39

ΝεφρίτηΝέο Μέλος
27/03/2011, 19:11:28
quote:

Πέδες μου θυμίσατε απίστευτα πράγματα είμαι παιδί των VHS της αξέχαστης εποχής 80 έχω βρει αρκετές ταινίες. θα θελα την βοήθεια σας θυμάμαι ένα VHS με διαφορές ιστορίες κινουμένων σχεδίων αν θυμάμαι καλά 7 η 8 χαρακτηριστικά ήταν μια με κάτι σπίρτα που συνεχεία τσακώνονται και στο τέλος αρπάζει φωτιά και καίγονται όλα.
Το θυμάται κανίς ?

το βρηκα!!! (επιτελους..!)
http://www.youtube.com/watch?v=uipHUfcy2jE

Η χειρότερη φυλακή είναι αυτή απ' την οποία δεν θες να ξεφύγεις...

eleni26Νέο Μέλος
09/04/2011, 16:25:05
paidia geia sas moy aresoyn poli ta palia paidika exv ena gio 2 xronon kai psaxno apegnosmena ton persea kai ton promithea einai rosiko (exo brei ton hraklh kai thn argonaytiki ekstrateia) kai den mporo na to bro sta ellhnika pantos yparxei dioti to eixa dei mikri an mporei kapoios as me boithisei dioti to thelo gia ton gio moy euxaristo poli

Edited by - eleni26 on 09/04/2011 16:28:06

eleni26Νέο Μέλος
09/04/2011, 16:38:06
NorthStar σε ευχαριστω παρα πολυ εψαχνα χρονια να το βρω σε ευχαριστω

GetterΝέο Μέλος
09/04/2011, 23:17:59
Πωπωωω.. Σίγουρα έχει φοβερές πληροφορίες εδώ :D Είδα πράγματα που είτε τα είχα ξεχασμένα είτε δεν γνώριζα οριγιναλ τίτλους.

Για να δούμε αν ξέρει κανείς τίποτα γι'αυτό: Είναι είναι ένα (κατά πως θυμάμαι το ύφος) anime ή τέλος πάντων δυτικό anime το οποίο έβαζε μέσα 90'ς στη ΝΕΤ με ένα ξωτικό ονόματι Χόμπερντι Ντικ ή κάτι με ανάλογη προφορά :/ Το οπίο ζούσε σε ένα παλιό μεγάλο αρχοντικό και κατά κάποιο τρόπο το προστάτευε από το κακό or something και ήταν φίλος με τα παιδιά που μέναν εκεί....

Καμιά ιδέα? :D

planeΜέλος
05/05/2003, 15:32:04
Θα ήθελα να γράψω κάτι για έναν άνθρωπο που ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του.Αυτός δέν είναι άλλος απο τον Ιούλιο Βέρν (1828-1905)
Πόσοι απο εμάς δέν έχουμε διαβάσει η δεί στήν tv τα έργα του.
Από τήν γή στήν σελλήνη (1865)
Ταξίδι στο κέντρο τής γής (1864)
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873) μετά απο 100 χρόνια γεννήθηκα εγώ.
20.000 λεύγες κάτω από τήν θάλασσα (1870)
και τόσα άλλα έργα πού ενώ πρίν απο 100 - 150 χρόνια φαινόταν σαν θαύμα σήμερα είναι κάτι τόσο απλό.
Ήταν απλά μυθιστοριογράφος η μήπως ήταν οραματιστής και προφήτης;
Μήπως ήταν κάτι παραπάνω απο μυθιστοριογράφος;

Ευχαριστώ.

SUNNYΜέλος
05/05/2003, 16:38:13
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ...

planeΜέλος
05/05/2003, 17:06:29
Aν καί δέν είναι μόνο αυτά τα έργα του Βέρν δέν θα ήταν καλύτερα να έλεγες καί ποιό;
Προτού πείς ποιό είναι θά σού πώ μόνο ότι όλα αυτά η μέρος απο αυτά, δέν έγιναν όλα μαζί αλλά σιγά σιγά.Απλά θέλω νά σου πώ ότι μπορεί να γίνει αργότερα.

SUNNYΜέλος
05/05/2003, 17:08:43
ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Edited by - SUNNY on 05/05/2003 17:11:45

planeΜέλος
05/05/2003, 20:23:34
Sunny το ήξερα ότι αυτό θά έλεγες γι'αυτό σε πρόλαβα.

AlastisΜέλος
05/05/2003, 22:52:57
Ο Ιούλιος Βέρν ειναι μια περιπτωση, σαν προφητης για μενα, εχει πεσει τοσο μεσα σε αυτα που εχει γραψει στα βιβλια του, που αν και μυθιστορηματα καταντανε ως προδρομοι γι' αυτα που θα επακολουθησουν στο μελλον.

Εχει επιβαιβεωθει πανηγυρικα μεχρι τωρα για πραγματα τα οποια εμιαζαν απομακρη επιστημονικη φαντασια καποτε.

Το ερωτημα ομως ειναι το πως το εκανε??? Εδω ειναι που θελω την αποψη σας φιλοι μου...

...open minds are better minds!

Darkangel_78Μέλος
05/05/2003, 23:12:29
Καλησπέρα και από μένα...
Πόσα χρόνια πίσω με πήγατε!!Όταν ήμουν πιτσιρίκα διάβαζα,μαγεμένη μπορώ να πω,τα έργα του!!!

Πιστεύω ότι ήταν ένας άνθρωπος που διέθετε έναν ισχυρό συνδυασμό: διορατικότητα και φαντασία.

Όπως και τόσοι άλλοι χαρισματικοί συνάνθρωποί μας,οραματίστηκαν το παρόν μας και όχι το μέλλον τους!!
Ίσως γι αυτο και στην εποχή τους λογοκρίθηκαν και χλευάστηκαν όσο πολύ λίγοι!Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

06/05/2003, 14:27:53
Χαιρετώ όλους τους φίλους...
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου για ένα από τα μεγαλύτερα και φωτεινότερα πνεύματα της ανθρωπότητας. Μπορεί να χλευάστηκε από το κατεστημένο της εποχής, μπορεί τα έργα του να θεωρήθηκαν γελοία και "απλοϊκά", αλλά συγκίνησε κι εξακολουθεί να συγκινεί γεννεές μικρών και μεγάλων αναγνωστών. Διότι ο Βερν έπιασε κι έβαλε στο χαρτί όλους τους απόκρυφους πόθους της ανθρωπότητας, όλα τα όνειρα μιας γενιάς, που μέσα στις γενικότερες αλλαγές που έφερνε στη ζωή η τεχνολογία, ονειρευόταν έναν καλύτερο, πιο ελεύθερο κόσμο. Γιατί ο Βερν δεν προσπάθησε να δει τους φανταστικούς του κόσμους και τα κατορθώματα των ηρώων του από τη ματιά του επιστήμονα, δεν προσπάθησε να "αποδείξει" τίποτα ούτε και να εφεύρει τρόπους για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα. Τα είδε μέσα από τα μάτια του απλού ανθρώπου, του ανθρώπου που ονειρεύεται και ελπίζει. Και αυτό ακριβώς ήταν και το μεγαλείο του. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι ήταν ένας οραματιστής, όχι με την έννοια ότι προέβλεπε το μέλλον, αλλά ως προς το ότι "οδήγησε" την επιστήμη στο δρόμο της επιβεβαίωσης και τέλος, της δικαίωσής του. Αυτή ακριβώς είναι και η προσφορά της επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργεί όνειρα που η επιστήμη έρχεται να πραγματοποιήσει.

planeΜέλος
06/05/2003, 15:39:05
Ποιοί άραγε θα είναι οι σημερινοί "Βέρν" είτε μυθιστοριογράφοι είτε σκηνοθέτες η σεναριογράφοι (αφού καλός η κακός η τηλεόραση υπερισχύει του βιβλίου) που μετά απο 100 χρόνια θά λένε γι'αυτόν;
Στήβεν Σπίλμπερκ , Κάμερον , Τζορτζ Λούκας , Steven King και πόσοι άλλοι που ενώ τώρα βλέπουμε η διαβάζουμε τα -επιστημονικής φαντασίας- έργα τους, αργότερα θα είναι κάτι το τόσο απλό.

old tigerΜέλος
06/05/2003, 16:20:48
quote:
Στήβεν Σπίλμπερκ , Κάμερον , Τζορτζ Λούκας , Steven King και πόσοι άλλοι που ενώ τώρα βλέπουμε η διαβάζουμε τα -επιστημονικής φαντασίας- έργα τους, αργότερα θα είναι κάτι το τόσο απλό.

Οντως μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι από αυτούς.

Αυτός που σίγουρα επαληθεύθηκε και μάλιστα σε τρομερά δυσνόητα θέματα, θέματα που άπτονται της κβαντικής φυσικής, αρκετά χρόνια πριν γίνει η παραμικρή νύξη γι’αυτήν, ήταν ο πανμέγιστος H.P. Lovecraft.
Ενας συγγραφέας ο οποίος πέθανε μέσα στην αφάνεια και στην φτώχεια και που το σπουδαίο συγγραφικό του έργο αναγνωρίσθηκε πολλά χρόνια αργότερα.

Ισως αυτή είναι η μοίρα τελικά των πολύ σπουδαίων ανθρώπων-οραματιστών, όπως εξάλλου ήταν και ο Ι.Βερν.

Υ.Γ. Να μην ξεχάσουμε και έναν άλλον πολύ μεγάλο...τον Charles Fort...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE