ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ

PANXROMANA57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
06/05/2003, 16:42:36
Και φυσικά τον Edgar Allan Poe, old tiger, του οποίου πανάξιος συνεχιστής υπήρξε ο Lovecraft. Τους ευχαριστούμε μέσα απ' την καρδιά μας για τους υπέροχους εφιάλτες που μας χάρισαν.

Και μια παρατήρηση : Τί πίνουν εκεί στο Maine; Poe, Lovecraft, αλλά και Steven King...Τί συμβαίνει εκεί πέρα;

Edited by - durden_alie on 06/05/2003 16:48:50

old tigerΜέλος
06/05/2003, 16:59:57
Δεν ξέρω τι πίνουν durden_alie...

αλλά σίγουρα πρέπει να είχαν κάποιες κοινές πηγές...

Οπως άλλωστε και οι σύγχρονοι μεγάλοι θεωρητικοί φυσικοί του 20ου αιώνα...Απλά αυτοί εξήγησαν επιστημονικά τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο αυτό που έχει λεχθεί για την σύγχρονη θεωρητική Φυσική...ότι είναι δηλαδή ο αποκρυφισμός του 20ου αιώνα

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

planeΜέλος
06/05/2003, 17:04:36
Σίγουρα πίνουν ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ

zzz360Νέο Μέλος
06/05/2003, 19:11:36
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΙΛΜΠΕΡΚ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΤΙ?
ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ?
ΜΗΠΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΣΕΙΡΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ??????

planeΜέλος
06/05/2003, 19:48:26
Δεν νομίζω ότι η λέξη "διάδοχος" είναι και ο κατάλληλος για να συγκρίνουμε τον Ι.Βέρν με τον Σπίλμπερκ.

07/05/2003, 00:47:14
Και κανείς δεν έχει ακόμη αναφέρει τον Αρθουρ Κλαρκ.
Που έχει γράψει βιβλία προφητικότατα και με βαθύ νόημα όπως: "Οι επικυρίαρχοι-το τέλος της παιδικής ηλικίας", "η πόλη και τ'άστρα", "2001, η οδύσσεια του Διαστήματος"...

Αρκετά μελλοντολογικά, προχωρούν το σενάριο σε ακόμα πιο εσωτερικό επίπεδο, προσπαθώντας να εξηγήσουν όχι μόνο το τι, αλλά και το πως, αλλά κυρίως το γιατί.

αυτή...που τα κατάφερε!

AnounakisΜέλος
08/10/2005, 01:55:24
quote:

Θα ήθελα να γράψω κάτι για έναν άνθρωπο που ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του.Αυτός δέν είναι άλλος απο τον Ιούλιο Βέρν (1828-1905)
Πόσοι απο εμάς δέν έχουμε διαβάσει η δεί στήν tv τα έργα του.
Από τήν γή στήν σελλήνη (1865)
Ταξίδι στο κέντρο τής γής (1864)
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873) μετά απο 100 χρόνια γεννήθηκα εγώ.
20.000 λεύγες κάτω από τήν θάλασσα (1870)
και τόσα άλλα έργα πού ενώ πρίν απο 100 - 150 χρόνια φαινόταν σαν θαύμα σήμερα είναι κάτι τόσο απλό.
Ήταν απλά μυθιστοριογράφος η μήπως ήταν οραματιστής και προφήτης;
Μήπως ήταν κάτι παραπάνω απο μυθιστοριογράφος;

Ευχαριστώ.

Έχω την εντύπωση ότι από όλα τα έργα του μόνο το ταξίδι στο κέντρο της γης δεν έχει πραγματοποιηθεί (ακόμα;).

ουυυυ...
Smokin_7Μέλος
08/10/2005, 10:58:36
Καλή φαντασία είχε και του λόγου του ο τυπος. Και σήμερα βλέπουμε star trek και άλλες ταινίες με εξωγήινους υπερφισικούς ανθρώπους και αλλους πλανήτες που πάμε να μείνουμε. Μάλον και αυτά θα είναι οράματα για το μέλλον. Ακόμα όμως δεν εκπληρόθηκαν πολλά οράματα του δέν πήγαμε κάτω απτη θάλασσα ούτε κάτω αποτην γή.

beyondΜέλος
08/10/2005, 23:21:53
Ε,ΚΑΙ Ο ..ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Cosmos2001Μέλος
09/10/2005, 08:59:38
Διαβάζοντας τα μηνύματα αυτού του θέματος, απογοητεύτικα λιγάκι... Είναι προφανές ότι ελάχιστοι διαβάζουν, πόσο μάλλον σύγχρονη επιστημονική φαντασία...

Ε, όχι και να συγκρίνουμε τον Βερν που είχε όραμα, με τον Spielberg που ΔΕΝ έχει... Και να μπερδεύουμε τον φανταστικό τρόμο με το όραμα για το μέλλον...

Που είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του 50 (Κλάρκ, Ασίμοφ, Χαινλαιν), το νέο κύμα, η νέα γενία (Μπεαρ, Μπάξτερ, Μπένφορντ) και τόσοι άλλοι; που είναι ο Κάρλ Σάγκαν (παρεπιμπτόντος, το έργο ζωής του οποίου πετσόκοψαν οι εκδόσεις Έσωπτρον), που είναι τόσοι άλλοι;

Βαθιά νυχτωμένοι είμαστε στην Ελλάδα, σε όλα τα θέματα, κατά τα άλλα το Eurobasket μας μάρανε

KrisnnaΜέλος
09/10/2005, 10:27:10
Τυχαίνει να κατέχω και να έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια τουλάχιστον 9/10 βιβλία του Ιούλιου Βέρν, όλα τα υπόλοιπα εκτός απο το "Ταξίδι στο κέντρο της Γής".
Ήταν τα πρώτα μου βιβλία και ο άνθρωπος που στην παιδική ηλικία με είχε καταενθουσιάσει. Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βέρν ήταν τουλάχιστον 2 - 3 σκάλες ψηλότερα απο όλους τους προαναφερόμενους συγγραφείς. Όλα του σχεδόν τα έργα επαληθεύθηκαν, δέν ήταν μονάχα ένας απλός συγγραφέας επιστημονικών έργων, όπως οι σημερινοί της σειράς ήταν και οραματιστής και προφήτης.
Ο άνθρωπος που έβλεπε με τα μάτια του μέλλοντος την επερχόμενη τεχνολογική έκρηξη, εκφράζοντας το όραμα με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να τον κάνει. Τον πιό επιτυχημένο που δέν ήταν άλλος απο το να περάσει την γνώμη του μέσω επιστημονικών μυθιστορημάτων σε βιβλία. Ήταν το καλύτερο ώστε να βρεί την ευρύτερη ανταπόκριση, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.
Η ικανότητα της συγγραφής του δείχνει και το πολυτάλαντο της προσωπικότητας του, κατόρθωσε να γίνει αγαπητός απο όλες τις ηλικίες. Το ύφος γραφής του απλό και κατανοητό μπορούσε να διαβαστεί με την ίδια όρεξη και ευκολία απο τον διανοούμενο μέχρι και το μικρό παιδί.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

AnounakisΜέλος
11/10/2005, 00:56:09
quote:

Που είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του 50 (Κλάρκ, Ασίμοφ, Χαινλαιν), το νέο κύμα, η νέα γενία (Μπεαρ, Μπάξτερ, Μπένφορντ) και τόσοι άλλοι; που είναι ο Κάρλ Σάγκαν (παρεπιμπτόντος, το έργο ζωής του οποίου πετσόκοψαν οι εκδόσεις Έσωπτρον), που είναι τόσοι άλλοι;

Βαθιά νυχτωμένοι είμαστε στην Ελλάδα, σε όλα τα θέματα, κατά τα άλλα το Eurobasket μας μάρανε

Σε μια εποχή παγκόσμιας εξαπάτησης, η μαρτυρία της αλήθειας είναι ενέργεια επαναστατική (George Orwell)

Ας μην ξεχνάμε και τον Orwell...
Μετά τον Βερν , ο επόμενος πιο δικαιωμένος.... {2004}

ουυυυ...
valgraphΜέλος
11/10/2005, 01:05:33
O ΣΠIΛMΠEPKΓ? αυτός φτιάχνει ταινίες που τα σενάρια τα γράφουν άλλοι - προς θεού! Θα λέγαμε ο "Kαστανιώτης" π.χ. που έχει εκδόσει έργα του Iουλίου Bερν είναι ...προφήτης?

-Oταν σου δείχνουν το φεγγάρι μην κοιτάς το δάχτυλο-

ValGraph

13/10/2005, 18:42:08
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ .
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ
ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ.
ΕΧΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΠΟΤΕ
ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.

Demon_LordGRΜέλος
12/11/2005, 01:07:55
όπως όλοι σας έτσι και εγώ με τη σειρά μου θθα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον Ιούλιο Βέρν!τα πρώτα βιβλία που διάβασα ηταν δικά του(10 τόμους)πραγματικά ενθουσιάστηκα απο τα όσα έγραψε σε μια εποχή που ο άνθρωπος δεν είχε καν φανταστεί οτι στο μέλλον ολα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα!για τον κόσμο της εποχής τα λεγόμενά του ηταν απλά παραμυθάκια τα οποία τα διάβαζε με πάθος μη μπορώντας καν να τα φανταστεί!μιλώντας για τον Ιούλιο Βερν θα ήθελα να αναφέρω και τον Τολκιν(συγγραφέα του άρχοντα των δαχτυλιδιών)έζησε και αυτός την ίδια περίπου χρονική στιγμή και όμως είχε την φαντασία να "δημιουργήσει" ενα κόσμο γεμάτο μαγεία σε εποχή που ο κόσμος δεν γνώριζε καν τον όρο μαγεία!και οι δυο ηταν σίγουρα κάτι παραπάνω απο μυθηστοριογράφοι όμως δεν θα συμφωνήσω στον όρο "οραματιστές και προφήτες"
BizarreΜέλος
14/11/2005, 14:34:50
Η τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών, δεν είναι προφητική. Κατά πολλούς μελετητές είναι αλληγορική. Κάποιοι πιστεύουν ότι αναφέρεται στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ότι για αυτήν την μάχη μεταξύ καλού και κακού μιλάει. Πάντως προφήτης ο Τόλκιν δεν θεωρείται.
Για τον Ιούλιο Βερν θα συμφωνήσω και εγώ.
Και να αναφέρω και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αν και δεν είναι μυθιστοριογράφος, είχε και αυτός «προφητική» φαντασία.
Odysseus_nemoΜέλος
20/11/2005, 02:27:38
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ : ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΒΕΡΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ Η ΜΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ... ΚΑΤΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΛΑΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ... ΙΣΩΣ ΑΛΛΟΥ, ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙ' ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo