ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios236 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/11/2008, 16:47:34
pyramid

quote:
Γιαπετ μου ένα έχω να πω
Hasta la vista baby

Δεν συμφωνώ, αλλά καταλαβαίνω...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

10/11/2008, 18:26:11
Δείγμα θρησκευτικού μένους: Χτυπούσαν Έλληνες χριστιανούς
οι Αρμένιοι, χάρηκες φίλε elo;Ή ήταν απλά διασκεδαστικό;
Φίλη pyramid,η καθε θρησκεία δεν είναι μια μέθοδος, αλλά όλες
είναι ΜΙΑ μέθοδος προσέγγισης του θείου, μέσα στο τυφλό ζώο των
αισθήσεων και των παραισθήσεων, ου παρασέρνουν τα συναιθήματα
και τα ένστικτα... Απο αυτα έχει βγει ο άνθρωπος της εποχής μας,
κινείται σε άλλες ατραπούς, σαν νέο όν, γι αυτό και είναι ευαίσθητος,
σαν χωρίς προστασία της βίωσης του επόμενου σταδίου που δεν έχει έρθει...
Ωστόσο προχωράει, έστω κι αν δεν φαίνεται η πρόοδος αυτή. Όποιος θέλει να
δει, βλέπει...
Φίλε Γιάπετ, δεν είχαν το επίπεδο αντίληψης που έχουμε τώρα....
10/11/2008, 19:27:53
τρεχα...

quote:
Δείγμα θρησκευτικού μένους: Χτυπούσαν Έλληνες χριστιανούς
οι Αρμένιοι, χάρηκες φίλε elo;

Σου διαφεύγει ότι και οι Αρμένιοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί;;;

quote:
Φίλε Γιάπετ, δεν είχαν το επίπεδο αντίληψης που έχουμε τώρα....

Μόνο γέλιο και λύπηση μπορεί να προκαλέσει αυτό που έγραψες.

Νοιώθεις να βρίσκεσαι σε ανώτερο επίπεδο αντίληψης απ' τους αρχαίους φιλόσοφους;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

10/11/2008, 20:46:54
Κάποια στιγμή, πρέπει να ...ξετυφλώνεσαι
και να βλέπεις αυτα που γράφεις, φίλε μου Γιάπετ...
Οι Αρμένιοι είναι μονοφυσίτες και αιώνες επίδοξοι
σφετεριστές του Παναγίου Τάφου, αυτο που κολλάει
με το "χριστιανοί ορθόδοξοι", που γράφεις;
Όσο για τους αρχαίους, ξέρεις καλά τι λέω, αλλά δεν
σε αφήνει η διπλωματία σου να το παραδεχτείς...
Είχαν σκλάβους κι άλλα αναχρονιστικά, αλλά πρώτα απο όλα,
μιλάμε για την κοινωνία της εποχής, τα σύνολα, το επίπεδο του λαού.
Αλλά κι οι σεβαστοί φιλόσοφοι που λές εσύ, ήταν ακόμη ...υποανάπτυκτοι,
πως να το κάνουμε...Υπάρχει μια πρόοδος που έχει να κάνει με την ενηλικίωση
του ανθρώπινου είδους και αυτό δεν φτάνεται με την φιλοσοφία...
10/11/2008, 22:03:20
quote:
trexagireve
Όσο για τους αρχαίους, ξέρεις καλά τι λέω (...)
Είχαν σκλάβους κι άλλα αναχρονιστικά

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι ο χριστιανισμός κατάργησε τους σκλάβους;

macedon

10/11/2008, 22:52:22
Oι Αρμένιοι ανέκαθεν δημιουργούσαν προβλήματα. Βέβαια κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι την πρωτοκαθεδρία στον Πανάγιο τάφο την έχουν οι Έλληνες και ότι η Ελληνική σημαία δεσπόζει στους Αγίους τόπους.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

10/11/2008, 23:24:35
quote:
trexagireve
Αγαπητή φίλη Pyramid, το πρόβλημα που λέω έχει να κάνει με
το επίπεδο αντίληψης της εποχής και μεταφοράς αυτών που έχεις
αντιληφθεί… Σε αυτό υστερούν όλα τα αρχαία κείμενα της γνώσης…

....Άντε να σου το κάνω λιανά... νιανιά το θές, αλλά
τέλος πάντων, φίλε Γιάπετ....
Οι πρόγονοι μας δεν είχαν το νού να κατανοήσυν αυτά που μπορεί να
καταλάβει ο σημερινός, ας πούμε άνθρωπος...΄'Ηταν ακόμη ζωώδης
και με λιγότερη αντίληψη. Οπότε, ελλειπή είναι και όσα μεταφέρουν
ιστορικά, φιλοσοφικά και άλλα κείμενα... Αυτό εμποδίζει εμάς να
κατανοήσουμε καλύτερα, το τι έγινε τότε και πόσο σημαντικό ήταν...

Φίλε trexagireve με τις απαντήσεις σου αυτές με αφήνεις έκπληκτο . Μέσα στα τόσα βιβλία που λές ότι έχεις διαβάσει , δεν υπήρχαν καν βιβλία της Ελληνικής Γραμματείας ; Οι πρωτοπόροι της φιλοσοφίας , των τεχνών και των επιστημών είχαν για σένα ζωώδεις αντιλήψεις , και η θρησκεία των γιδοβοσκών της ερήμου που στην αίρεσή της πιστεύεις , έχει όλη τη γνώση ;;; Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά !

*

10/11/2008, 23:58:48
quote:
trexagireve
Όσο για τους αρχαίους, ξέρεις καλά τι λέω, αλλά δεν
σε αφήνει η διπλωματία σου να το παραδεχτείς...
Είχαν σκλάβους κι άλλα αναχρονιστικά, αλλά πρώτα απο όλα,
μιλάμε για την κοινωνία της εποχής, τα σύνολα, το επίπεδο του λαού.

Φίλε trexagireve , όταν στο προηγούμενο post μου έγραψα ότι κάτι δεν πάει καλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τόσο άμεση η επιβεβαίωση .
Έ ! λοιπόν ή έχεις πρώιμα συμπτώματα αλτσχάϊμερ ή η μνήμη σου είναι άκρως επιλεκτική . Γιατί όταν λες τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες σημαίνει ότι ξεχνάς ή κάνεις πως ξεχνάς τόσο τους δούλους και μάλιστα ευνούχους όχι μόνο στα ανάκτορα αλλά και στα σπίτια των ευπόρων του Βυζαντίου , καθώς και τους λεγόμενους αγιόδουλους των ναών και των μοναστηριών , που η αξία τους ήταν αυτή των κατοικιδίων .
Και αναφέρομαι στο Βυζάντιο που το έχουν καύχημα και σημαία οι χριστιανοί , για να μην αναφερθώ και στους χριστιανούς δουλέμπορους του περασμένου αιώνα και μου απαντήσεις ότι αυτοί δεν ήταν Ορθόδοξοι .
quote:
trexagireve
πως να το κάνουμε...

Ε! Όχι και υπανάπτυκτοι !

*

11/11/2008, 00:24:06
τρεχα....

quote:
πως να το κάνουμε..

Να μην ξαναδιαβάσεις το "MALLEUS MALEFICARUM" για τουλάχιστον, τρία χρόνια.

Σε επηρεάζει άσχημα...

Αλήθεια στην αρχαιότητα οι Έλληνες, πίστευαν ότι υπήρχε αλοιφή από κόκκαλα νεογέννητων, κατ' εντολήν του σατανά, με την οποία άλοιφαν τα... σκουπόξυλα, για να... πετάνε;

Αν ναι, ήταν όντως υπανάπτυκτοι...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

11/11/2008, 09:38:41
quote:
Sesostris:
Φίλε trexagireve με τις απαντήσεις σου αυτές με αφήνεις έκπληκτο . Μέσα στα τόσα βιβλία που λές ότι έχεις διαβάσει , δεν υπήρχαν καν βιβλία της Ελληνικής Γραμματείας ; Οι πρωτοπόροι της φιλοσοφίας , των τεχνών και των επιστημών είχαν για σένα ζωώδεις αντιλήψεις , και η θρησκεία των γιδοβοσκών της ερήμου που στην αίρεσή της πιστεύεις , έχει όλη τη γνώση ;;; Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά !

Οι πρωτοπόροι της φιλοσοφίας , των τεχνών και των επιστημών ήσαν μονοθεϊστές, κατά του δωδεκάθεου και κυνηγημένοι από αυτό, (να σου θυμίσω μερικούς: Ο Διαγόρας ο άθεος ο Μήλιος, o Σωκράτης, o Φειδίας,
ο Ανάξαρχος, ο Ζήνωνας ο Ελεάτης, ο νεοπλατωνιστής Κλήμης ο Αλεξανδρεύς οι Επίκουροι κ.ο.κ.)

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

14/06/2010, 02:23:22
το νέο όνομα των σκοπίων είναι <<Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη>>
άντε πάλι τα κατάφεραν

Υ.Γ. ο βαρδάρης είναι ο αξίος

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

14/06/2010, 12:09:27
Kολοκύθια φίλε μου..κολοκύθια!

Είναι τόσο μα τόσο προβλέψιμα όλα ακόμα και οι εμπνευστές τους , οι οποίοι γνωρίζουν τα περί της ανθρώπινης λειτουργίας και καταστατικότητας!

Επρόκειτο για μια "ειλημμένη απόφαση" με απόλυτο , ξεκάθαρο και δεδομμένο τρόπο που κανείς και τίποτα δεν θα μπορούσε ν'αλλάξει...

Απλά , αφέθηκε στον χρόνο και στην ψυχολογική κόπωση των ανθρώπων -Εν προκειμένω των Ελλήνων- και η στιγμή παίζει μεγάλο ρόλο , ως προς την υλοποίηση μιας επιδίωξης!

Ο χρόνος ... "ο πανδαμάτωρας χρόνος" όλα μπορεί να τα επιτύχει και τα επιτυγχάνει...μπορεί να κάμψει και τις μεγαλύτερες αντιστάσεις...συνδιαμορφώνει και ορίζει κάθε τι σε τούτη την γή...οτιδήποτε και αν είναι αυτό!

Και ο άνθρωπος αποδεικνύεται περίτρανα , πόσο υποκείμενος είναι σ'αυτόν και κάποιοι απλά περιμένουν υπομονετικά σαν τον δράκο του Κόμοντο...να πέσει το βουβάλι απο την σήψη που επιφέρει το δάγκωμά του...απλά περιμένοντας μη κάνοντας απολύτως τίποτα..παρατηρώντας απλά..!

Κατά δήλωσιν σε όλα είμαστε...καλά το είπε ο Τσαρούχης:"Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι.." και μείς δηλώνουμε ... συνεχώς δηλώνουμε..

Και δεν έχεις δεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ φίλε μου...Δούρειοι ίπποι εισήλθαν στο μυαλό , ένας σπόρος αρκούσε και μια ολόκληρη κοινωνία και λαοί ολόκληροι κυοφόρησαν το σπέρμα της καταστροφής...που πλέον ορίζεται εκ των έσω...!

Ξενιστές....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
14/06/2010, 18:21:16
Το κακό είναι φίλοι μου, ότι μόλις ξεκινάει αυτη η κατηφόρα...
Έτσι δειχνουν τα πράγματα, απο την προσπάθεια που γίνεται, διεθνώς, να λυθούν γρήγορα, λέει , πολλά χρόνια προβλήματα, που υπάρχουν, μεταξύ των λαών...Κι ως συνήθως, κάτι τέτοια, γινονται με συμβιβασμούς..
Πως θα το πετύχουν, αλλοιώς;...
20/06/2010, 20:27:57
Φιλε αθεε,το μονο σιγουρο ειναι,πως καποια στιγμη ,η αμερικη θα καταρευσει.Οταν θα γινει αυτο,τοτε "καποιοι" θα βρεθουν με τη πλατη στη θαλασσα.Αυτοι οι καποιοι λοιπον,επειδη βλεπουν πολλυ μακρια και δεν ειναι κοντοφθαλμοι σαν και εμας,θα πρεπει να εχουν ηδη ετοιμασει το εδαφος που θα τους υποδεχτει,που δεν θα ειναι αλλο απο το εδαφος που τους υποδεχτηκε,οταν καποια αλλη στιγμη,διωχτηκαν απο καπου αλλου(ισπανια μερια)....
21/06/2010, 19:11:11
Παιδιά μας δουλεύουν.
Εξ αιτίας της δουλείας μου, είχε πέσει στα χέρια μου ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαβατήριο, Ελληνα πολίτη, με τόπο γέννησής του... μαντέψτε!
MACEDONIA!
Σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ, επαναλαμβάνω, διαβατήριο!
Πριν 4 χρόνια!
01/07/2010, 09:46:11
quote:

Παιδιά μας δουλεύουν.
Εξ αιτίας της δουλείας μου, είχε πέσει στα χέρια μου ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαβατήριο, Ελληνα πολίτη, με τόπο γέννησής του... μαντέψτε!
MACEDONIA!
Σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ, επαναλαμβάνω, διαβατήριο!
Πριν 4 χρόνια!

Mην σου φαινεται παραξενο... ειναι η "Διοικητικη Περιφερεια" του τοπου Γεννησης (στα παλιοτερα διαβατηρηρια απο οσο θυμαμαι το εγραφαν) ητοι Prefecture!

NOVUS ORDO SECLORUM