ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ100 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
22/08/2005, 11:31:23
Αγαπητέ μου GDS1, όλα σου τα ερωτήματα εκτός από το 6ο και το 12ο τα έχω θέσει κι εγώ αλλά δεν πήρα κάποια ξεκάθαρη απάντηση.
Μήπως γιατί δεν υπάρχει...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

GDS1Μέλος
22/08/2005, 11:46:06
Αγαπητέ Dying_Incubus το τελευταίο μου post δεν είναι δικά μου ερωτήματα ή απαντήσεις αλλά από τους συνομιλητές στο παρών θέμα. Οπότε μέσα εμπεριέχονται τα ερωτήματα/απαντήσεις που έθεσες εσύ αλλά και όλα τα άλλα μέλη.

Ουσιαστικά σκοπός μου είναι να κάνω μια περιληπτική αναφορά του τι έχει ειπωθεί μέχρι κάποια δεδομένη στιγμή ώστε όλα να υπάρχουν κάπου συνολικά και να μην χρειάζεται κάποιος να διαβάζει από την αρχή όλες τις σελίδες.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

actrΜέλος
22/08/2005, 12:13:51
GDS1 πολύ καλή κίνηση η οποία θα πρέπει να γίνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα

22/08/2005, 15:14:13
Θα προσπαθήσω ν' απαντήσω σε κάποια από τα ερωτήματά σου, αγαπητέ GDS1
quote:
Ερώτημα 2
πως γίνεται να έχουμε 4 φυλές ενώ θα έπρεπε οι Πρωτόπλαστοι ανήκαν σε 1

Διότι ο Θεός απευθύνετο μόνον στους Ιουδαίους.
Εκλεκτός λαός κλπ.
quote:
Ερώτημα 3
Γιατί ο Σατανάς θεωρείται ενσάρκωση του Κακού?

Διότι χωρίς τον Σατανά, ως ενσάρκωση του Κακού, δεν θα υπήρχε καλό ιερατείο...
quote:
Ερώτημα 4
Γιατί ο καλός Γιαχβέ κατέστρεφε, έδινε ανθελληνικές υποσχέσεις, άφηνε να πουλάνε οι Πατέρες τις γυναίκες τους, άφησε ατιμώρητη την αιμομιξία του Λώτ με τις κόρες του...

Εδώ, με το συμπάθειο, θα διορθώσω λίγο την ερώτησή σου φίλε μου.
"Πως γίνεται αυτός που λέει ου φονεύσεις και ου μοιχεύσεις, να φονεύει ασύστολα και ατιμώρητα και να επιτρέπει την μοιχεία;"
quote:
Ερώτημα 6
Αφού λοιπόν ο θεός είναι παντοδύναμος γιατί δεν καταστρέφει μια και καλή το φίδι ή το σατανά (οπως θέλετε πέστε το) και τον αφήνει να περιφέρεται και ειδικά μέσα στον παράδεισο?>>

Εδώ θα σου απαντήσω με μια ερώτηση: Πόσες πιθανότητες θα υπήρχαν να μπλέξουν στην ιστορία με το φίδι, μέσα σ' έναν απέραντο παράδεισο, αν δεν τους είχε απαγορευτεί;
quote:
Ερώτημα 8
Αν είμαστε κατά εικόνα και ομοίωση του Θεού, για να σχηματίσει ο θεός την γυναίκα, από πού πήρε μορφή; Μήπως στην έννοια της θεότητας εμπεριέχεται και το γυναικείο φύλο; Δηλαδή ο θεός είναι και με γυναικεία μορφή;

"Αν είμαστε κατά εικόνα και ομοίωση του Θεού" και "στην έννοια της θεότητας εμπεριέχεται και το γυναικείο φύλο", τότε γιατί χρειαζόμαστε τις γυναίκες;
Για να μας ασπρίζουν τα μαλλιά;
quote:
Ερώτημα 9
Με τον θάνατο του χριστού στον σταυρό, λεει η αγία γραφή ότι άνοιξαν οι τάφοι και βγήκαν πολλοί νεκροί, που πήγαν αυτοί; Στην οικογένεια τους; Και αν ναι σίγουρα θα ήξεραν από πρώτο χέρι το θεό και το μέρος που πήγαν. Τους ρώτησαν πως ήταν εκεί; Και αν ναι γιατί μας το κρύβουν το τι είδαν;
ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αυτό για τους αναστηθέντες νεκρούς, χάθηκαν.>>

2η πιθανή απάντηση: Ισως δεν το θυμόντουσαν.
3η πιθανή απάντηση: Ισως δεν πήγαν πουθενά, αλλά απλώς ανελήφθησαν εις τους ουρανούς.
4η πιθανή απάντηση: Ισως πήραν τα βουνά για να γλυτώσουν από τους τρελούς που θα τους θεωρούσαν βρυκόλακες.
quote:
Ερώτημα 10
Γιατί ο Διάβολος αναφέρεται σαν κακός, αφού στην βίβλο δεν φαίνεται να έκανε κάποιο κακό;

Διότι δεν θα μπορούσε να είναι κακός αυτός που έκανε κατακλυσμούς, φόνους, κλπ...
quote:
Ερώτημα 11
Με ποια λογική ο Διάβολος ανέβασε τον χριστό σε ένα ψηλό βουνό για να του δείξει όλα τα βασίλεια ,(όπως διάβασα) και θα του τα χάριζε αν προσκυνούσε, ήταν και είναι τόσο δυνατός;

Διότι ήταν θείος του υιού και συνεργάτης του μπαμπά.
quote:
Τι έγινε στην πορεία και υποβαθμίστηκε ο ρόλος της γυναίκας στον χριστιανισμό... πόσα άλλα άραγε υπάρχουν και έχουν αποσιωπηθεί?...
αφού στο Χριστιανισμό λένε πως διδάσκεται η αγάπη κι η ισότητα του άνδρα και της γυναίκας, έχω κάποιες απορίες!
1) Οι γυναίκες γιατί δεν επιτρέπεται να πάνε στο Άγιο Όρος?
2) Οι γυναίκες γιατί δε μπορούν να γίνουν ιερωμένες?
3) Οι γυναίκες γιατί δε μπορούν να μπούν στο Ιερό σε μία εκκλησία?
4) Οι γυναίκες γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία όταν έχουν εμμηνόροια?>>

Αν έλεγα "διότι έχουν αυτό το επιπλέον άνοιγμα" θα έκανα λάθος;
dimitris2Μέλος
22/08/2005, 15:23:48
quote:

αφού στο Χριστιανισμό λένε πως διδάσκεται η αγάπη κι η ισότητα του άνδρα και της γυναίκας, έχω κάποιες απορίες!

1) Οι γυναίκες γιατί δεν επιτρέπεται να πάνε στο Άγιο Όρος?
2) Οι γυναίκες γιατί δε μπορούν να γίνουν ιερωμένες?
3) Οι γυναίκες γιατί δε μπορούν να μπούν στο Ιερό σε μία εκκλησία?
4) Οι γυναίκες γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία όταν έχουν εμμηνόροια?

Links
http://members.aol.com/jalw/joseph_alward.html
www.biblesexstories.com/
www.evilbible.com/
http://www.jesusneverexisted.com/
www.neilrogers.com

Στα λινκ σου ξέχασες να αναφέρεις και το esoterica.gr που συζητιέται το ίδιο θέμα και συμμετέχεις και σύ ενεργά και μάλιστα σήμερα!!!

θα μας τρελάνετε?
Τι μανία είναι αυτή?

GDS1Μέλος
22/08/2005, 15:31:25
Μανία;;;;;

CentariusΜέλος
22/08/2005, 17:33:19
Φίλε GDS1 γιατί δεν παραθέτεις τα ερωτήματα σε κάποιο θέμα που συμμετέχει και ο ψηλός να δούμε τι θα απαντήσει.....αν θα απαντήσει.....και αναφέρομαι στο συγκεκριμένο άτομο γιατί είναι απο τα λίγα άτομα που έστω προσπαθούν να βρούν κάτι να αντικρούσουν τις αντιφάσεις και τις μυθοπλασίες αυτής της νομαδικής φυλής που κατάφερε να υπνωτίσει και να παρασύρει τόσο κόσμο με τα παραμύθια της.......
Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την άποψη του επι των ερωτημάτων που παράθεσες....αν δεν το γυρίσει πάλι στα μακαρόνια με κιμά(το συνηθίζει να αλλάζει θέμα όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση)

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

GDS1Μέλος
22/08/2005, 17:47:43
Φίλε Centarius,

Επιθυμώ να συλεχθεί ένας μεγαλύτερος αριθμός μια και πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότεροι (πχ ο Schabe κ.α. έχουν αναφερθεί σε αρκετούς από την Π.Δ. αλλά και την Κ.Δ.).

Η ιδέα σου πάντως είναι αρκετά καλή ίσως όταν καλυφθούν περισσότερα θέματα θα ζητήσω από τα μέλη να μου πουν πως θέλουν να αξιοποιηθούν, όπως

1) να παραμείνουν εδώ σαν απλή αναφορά,
2) να ανοιχθεί ένα άλλο θέμα που θα δίνονται οι απαντήσεις,
3) να εισαχθεί σε κάποιο άλλο υπάρχον θέμα (πχ Χριστιανική Γωνιά),
4) να αποσταλθούν στην Αρχιεπισκοπή για απάντηση
5) κτλ κτλ

Γενικότερα θεωρώ ότι ήδη τα θέματα που θίγονται είναι αρκετά παραγωγικά για όλους μας, είναι απλά απορίες του τι στέκει και τι όχι, τι μπορεί να υποστηριχθεί και τι όχι.

CentariusΜέλος
22/08/2005, 18:05:02
Ίσως θα έπρεπε να ανοιξουμε ένα θέμα με τα αναπάντητα ερωτήματα της χριστιανικής θρησκείας που ο καθένας θα εκφράζει τα δικά του(πάντα για σοβαρά ερωτήματα μιλάμε...χωρίς να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του) και μετά να ακολουθηθούν όπως εσύ ανέφερες:
1) να παραμείνουν εδώ σαν απλή αναφορά,
2) να ανοιχθεί ένα άλλο θέμα που θα δίνονται οι απαντήσεις,
3) να εισαχθεί σε κάποιο άλλο υπάρχον θέμα (πχ Χριστιανική Γωνιά),
4) να αποσταλθούν στην Αρχιεπισκοπή για απάντηση
5) κτλ κτλ
Προτιμώντας βέβαια το 3 και το 4.....καλό θα ήταν να διαβάσουμε ή να ακούσουμε την άποψη και των επίσημων εκπροσώπων αυτής της θρησκείας....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

GDS1Μέλος
22/08/2005, 18:13:59
Απλά νομίζω ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο όγκος των ερωτημάτων μια και πιστεύω ότι τα μέχρι τώρα είναι ένα μικρό ποσοστό αυτών.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσει η ροή αυτών. Φυσικά δεν θα διαφωνήσω ότι θα πρέπει να δούμε πως το βλέπουν και τα μέλη που προσπαθούν με καλή πίστη να εξηγήσουν τα παράδοξα.

Νομίζω όμως ότι είναι λίγο νωρίς και η απόφαση θα πρέπει να παρθεί όχι από εμένα αλλά όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στο παρόν θέμα.

El IdioΜέλος
25/08/2005, 06:22:06
http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=3229
pote tha stamatisoun oi diogmoi?
El IdioΜέλος
25/08/2005, 06:26:10
http://www.paranormap.net/index.php?module=vash&id=1358
diavaste kai vgalte gnomi monoi sas.
ΑΡΕΙΟΣΝέο Μέλος
01/09/2005, 17:33:01
Μαλλον ο Θεος δεν αντεχει την αντιπολιτευση. Ολα αυτα ειναι παραμυθακια. Πως απαγορευει την αιμομιξια και ολη η ανθρωποτητα αναπαραγεται μεσα απο αυτη , απαγορευει και καταριεται την ομοφυλοφυλια και οι περισσοτεροι λειτουργοι ''τα γυαλιζουν τα πομολα'', διακυρητει Αγαπατε αλληλους και τιμωρει . Οταν συμβει κατι που συμφερει ηταν θελημα Θεου ενω ανα κατι στραβωσει Αγνωστες αι βουλαι του Κυριου!! Περιεργα πραγματα

O Κόσμος δεν θα καταστραφεί απο τους κακους! Απο τους παπάδες και τους ηλιθιους θα καταστραφει!!

El IdioΜέλος
02/09/2005, 02:16:47
yes ser Areios.xtypises tin proka sto kefali.
dimitris2Μέλος
03/09/2005, 23:30:32
quote:

Μαλλον ο Θεος δεν αντεχει την αντιπολιτευση. Ολα αυτα ειναι παραμυθακια. Πως απαγορευει την αιμομιξια και ολη η ανθρωποτητα αναπαραγεται μεσα απο αυτη , απαγορευει και καταριεται την ομοφυλοφυλια και οι περισσοτεροι λειτουργοι ''τα γυαλιζουν τα πομολα'', διακυρητει Αγαπατε αλληλους και τιμωρει . Οταν συμβει κατι που συμφερει ηταν θελημα Θεου ενω ανα κατι στραβωσει Αγνωστες αι βουλαι του Κυριου!! Περιεργα πραγματα

Αιμομιξία, ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, κτηνοβασία.
Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά.
Αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω.
03/09/2005, 23:38:04
dimitris2:
«Αιμομιξία, ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, κτηνοβασία.
Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά.»

Και εμένα!

Για δες συμπτώσεις………..

OpenmindΝέο Μέλος
06/09/2005, 11:37:10
Γειά σας φίλοι μου. Σας χαιρετώ με σεβασμό και αγάπη.

Διαβάζοντας τα κείμενα σας εσείς οι ίδιοι πως θα χαρακτηρίζατε αυτά που λέτε; Ξέρετε, άν είσαι προκατειλημένος υπάρχει διαφορά στις λέξεις : ερώτηση, απορία, προβληματισμός, ειρωνία και γελειοποίηση του θέματος. Η αναζήτηση του ποιός είσαι δεν είναι για γέλια. Αν μας ρωτήσει κάποιος ποιός είσαι τι θα του πούμε ;
Είμαι ο Γιάννης ή ο Κώστας κλπ. Αυτή θα είναι η απάντηση μας. Στην ουσία όμως δεν ξέρουμε ποιοί είμαστε. Για αυτό λοιπόν θα προτιμούσα η συζήτηση να μην γίνει "ροζ". Αυτά υπήρχαν παντού, και σε όλες τις εποχές και γενικά ο αδύναμος πνευματικά ανθρώπος πάντα εκμεταλεύονταν τη θέση εξουσίας είτε ήταν πολιτική είτε ήταν θρησκευτική για να έχει χρήμα, δόξα, και σέξ.
Μην επικεντρώνεστε εκεί λοιπόν και κρίνετε τον θεό από τις πράξεις και τα λανθασμένα πολλές φορές λεγόμενα αυτών που υποτίθεται ότι τον αντιπροσωπεύουν.
Πρός θεού δεν σας κατακρίνω, ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει όπως επίσης και τι αντίκτυπο και πόσο μπορούν να επηρεάσουν νέους ανθρώπους που διαβάζουν το θέμα.
Απλά θέλω με αγάπη να επιστήσω την προσοχή σας στο να είμαστε προσεκτικοί.
Στο θέμα μας τώρα. Θα προσπαθήσω να απαντήσω -όσο μπορώ - και κυρίως να προβληματίσω για περαπέρα σκέψη. Ούτε εγώ τα ξέρω όλα και έχω και εγώ αρκετούς προβληματισμούς.Ισως να μην ξέρω και τίποτα γιατί ψυχανεμίζομαι ότι η αλήθεια ίσως να ξεπερνάει και την μεγαλύτερη φαντασία.

Απάντηση 1.

Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι ταυτόχρονα. Π.χ. που πήγε ο Καιν όταν σκότωσε τον αδελφό του ; Πήγε λέει στην γή του Νώδ.
Όταν λέμε ΑΔΑΜ & ΕΥΑ εννοούμε το ανθρώπινο γένος γενικά.

Απάντηση 2.

Η ίδια με την απάντηση 1. Οι πρωτόπλαστοι λέτε ανήκαν σε μιά φυλή.
Σε ποιά; Και από που το συμπαιρένετε, από το μέρος που υποτίθεται κατοικούσαν ; Ή επειδή η Π.Δ. έχει γραφτεί από Εβραίο;
Στις περισότερες μυθολογίες των λαών ο πρώτος άνθρωπος που δημιουργήθηκε από τους θεούς ήταν δικός τους. Δηλαδή αλλού ήταν μαύρος, αλλού λευκός, αλλού κίτρινος, αλλού κόκκινος (ινδιάνικοι μύθοι), αλλού μελαμψός. Τι απ' όλα ήταν ;

Απάντηση 3.

Βλέπε απάντηση 10.

Απάντηση 4,5.

Το ότι κατέστρεφε ήταν αποψη (ίσως και εκ του πονηρού. Πολλάκις για λόγους σκοπιμότητας) του συγγραφέα της Π.Δ. Είστε σίγουροι ότι γιά όλες τις καταστροφές είναι υπαίτιος ο Θεός ; Μήπως σήμερα θα τον ονομάζαμε και "ΚΑΤΡΙΝΑ" (τυφώνας στην Αμερική) ;
Άλλο τι είναι και πως είναι ο Θεός και άλλο η αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι (ακόμη και οι άγιοι) για τον Θεό. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.
....Άφησε ατιμώρητα πολλά πράγματα....Ο θεός δεν τιμωρεί.
Πάντως καλά κάνεις και πιστεύεις σε έναν καλό και γιεμάτο αγάπη Θεό - Πατέρα.

Απάντηση 6.

Άλλο το φίδι, άλλο ο Σατανάς. Στο κεφάλαιο της Γεννεσης δεν λέει πουθενά ότι το φίδι ήταν ο Σατανάς !
Ο Σατανάς είναι εκπεσών Άγγελος (Σατανιήλ). Το φίδι όχι.
Το φίδι "ήτο το φρονιμότερο απ' όλα τα ζώα". Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον Σατανά μέσα στον κήπο της ΕΔΕΜ.

Απάντηση 7.

Πολλά βιβλία είναι γραμμένα αλληγορικά και στις διάφορες θρησκείες του κόσμου αλλά και στην Ελληνική Μυθολογία και γενικά στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Το ψωμί που φτιάχνεις μόνο σου μετά από πολλές προσπάθειες, λάθη, κλπ είναι το νοστιμότερο απ' όλα.
Αν πάρεις λοιπόν έτοιμες γνώσεις χωρίς κόπο θα τις βαρεθείς, δεν θα σου γίνουν κτήμα και στο τέλος δεν θα τις κατανοήσεις και μπορεί να μπερδευτείς και περισότερο. Γι' αυτό λοιπόν χρειάζεται το πνευματικό κυνήγι του Θησαυρού.
Αλλά ας πάρουμε και την περίπτωση να σου πούν ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνεις για να εξελίξεις (όχι να σώσεις) την ψυχή σου.
Κάποιος θα σου πεί : Αγάπα τον πλησίον σου.
Κάποιος άλλος θα σου πεί : Κάνε κάθε μέρα διαλογισμό.
Άλλος : Κάνε την τάδε άσκηση.
Άλλος : Εφάρμοσε την μη βία.
Άλλος : Κάνε γιόγκα.
Άλλος : Γνώθει σ'αυτόν.
Αυτά όλα (και άλλα πολλά) τα έχουν πεί ήδη. Λοιπόν ;
Διάλεξες ποτέ ένα απ' όλα και προσπάθησες να το εφαρμόσεις με συνέπεια γιά να δείς αν λειτουργεί και αν γίνεσαι καλύτερος-η μ' αυτό; Ή στάθηκες στο να κριτικάρεις τι στραβό κάνει ο ένας και τι στραβό κάνει ο άλλος που είναι σε κάποιο μονομάτι απ' όλα αυτά ; Όλοι κάνουμε λάθη.
Αντί να κριτικάρουμε καλό θα είναι να μπούμε και μείς σε κάποιο μονομάτι πνευματικής αναζήτησης (κι αυτή η συζήτηση είναι μέσα στα πλαίσια μιας πνευματικής αναζήτησης) και να αισθανθούμε την χαρά για τις επιτυχίες μας, την λύπη για τις αποτυχίες μας και κυρίως να κατανοήσουμε - και όχι να κρίνουμε - τους άλλους βλέποντας τους με άλλα μάτια, αυτά της ψυχής και όχι του σώματος και του νού.
Εγώ δεν θα σε κρίνω όχι μόνο γιατί δεν ξέρω αν το' κανες αλλά γιατί δεν έχω και το δικαίωμα. Το ότι είναι δύσκολο συμφωνώ. Το ότι θα έχουμε πολλές αποτυχίες ναι αλλά όποιος είναι συνεπής και έχει βάλει κάποιους στόχους έχωντας ριζομένο στην καρδιά του κάποιο πνευματικό ιδανικό θα έχει και τις επιτυχίες του.

Απάντηση 8.

Ναι ο Θεός περιέχει και το Θηλυκό στοιχείο.
Αλλά το βλέπεις τελείως εξωτερικά (μορφή) και φυσικό είναι να μπερδεύεσαι. Ο Θεός δεν έχει μορφή είναι Πνεύμα.
Δεν προβληματίζεσαι όμως ότι ο Θεός έπλασε ΜΟΝΟ τον ΑΔΑΜ ;
Η ΕΥΑ δεν πλάστηκε, προήλθε από τον ΑΔΑΜ μετά από μιά ειδική διαδικασία που αναφέρεται στην Π.Δ.
Ποιός είναι ο ΑΔΑΜ τελικά ; Τι είναι ;

Απάντηση 9.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ούτε απόλυτοι.
Όμως άν σας πώ ότι υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες θα με πιστέψετε ;

Απάντηση 10,11,12.

Όταν λές Βίβλο πρέπει να ξέρεις ότι έτσι λέγεται η Π.Δ. και η Κ.Δ. μαζί. Εσύ σε ποιό βιβλίο αναφέρεσαι ;
Όσον αφορά το ζήτημα της ύπαρξης του κακού είναι μεγάλο και με προβληματίζει και μένα αρκετά. Όποιος λέει ότι τα ξέρει όλα πάνω στο θέμα και μιλάει σαν περισπούδαστη αυθεντία έχοντας το αλάθητο και δημιουργόντας "δόγμα" που δεν δέχεται συζήτηση τότε θέλει προσοχή.
Αυτό το θέμα ίσως να'ναι το θέμα κάποιου topic που υπάρχει ήδη ή που θα έπρεπε να δημιουργηθεί.
Τι είναι ο Διάβολος ; Άλλο ο Διάβολος άλλο ο Σατανάς ;
--------------------------------------------------------------
Τι είναι το "ψηλό βουνό" στην περίπτωση που αναφέρεις;
Μήπως δεν ήξερε ο Ιησούς όλα τα βασίλεια και χρειάστηκε να του τα δείξει ο Διάβολος ;

Απάντηση

Όσον αφορά τις γυναίκες όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η εκκλησία τις θεωρεί ακάθαρτες και υπαίτιες της "πτώσης" του ανθρώπου από τον παράδεισο. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ και δεν συμφωνώ μ' αυτό.
Θα συμφωνήσω ότι όντως ο ρόλος τους έχει υποβαθμιστεί αν και όποιος μελετήσει πιό βαθειά θα δεί ότι τα πρώτα χριστιανικά χρόνια οι γυναίκες ελάμβαναν και τον πρώτο βαθμό ιερωσύνης. Όπως και ότι υπάρχουν ουκ ολίγες γυναίκες στην Χριστιανική ιστορία που έδωσαν το παράδειγμα για μιά πιό πνευματική ζωή, μερικές φορές καλύτερα και από τους άντρες.

Με εκτίμηση και καλή συνέχεια.
Openmind

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!

Edited by - Openmind on 06/09/2005 14:10:11

GDS1Μέλος
06/09/2005, 11:55:27
Openmind σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου στο θέμα και στην επόμενη περίληψη θα συμπεριλάβω τις απαντήσεις-ερωτήσεις σου.

Γενικότερα νομίζω ότι το θέμα παρεξηγείται από πολλούς. Η ανάγνωση της Βίβλου, υπό κριτική σκέψη, δημιουργεί πολλές απορίες. Άλλες αστείες, άλλες σοβαρές. Το συγκεκριμένο θέμα προσπαθεί να συλλέξει όλες τις απορίες που δημιουργούνται, όσο γελοίες και αν ακούγονται.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει γελοία ερώτηση αλλά γελοία απάντηση.

Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κακό και φυσικά δεν μπορεί να κατακριθεί από κανένα.

actrΜέλος
06/09/2005, 18:17:18
quote:
Άλλο τι είναι και πως είναι ο Θεός και άλλο η αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι (ακόμη και οι άγιοι) για τον Θεό. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

Δηλαδή ασπάζεσαι ή όχι τα λεγόμενα της βίβλου?

quote:
Άφησε ατιμώρητα πολλά πράγματα....Ο θεός δεν τιμωρεί.

-Τα Σόδομα και τα Γόμορα τί είναι?
-Αυτό?
Δευτερονόμιον,κεφάλιοΖ',εδάφια 1-16
"Αν σε εισάγει Ο Θεός σου στη χώρα στην οποία πηγαίνεις να μπείς και να την κληρονομήσεις, θα καταστρέψεις εντελώς τα μεγάλα έθνη που θα βρεθούν μπροστά σου, Χετταίους, Φερετζαίους, Χαναναίους, Αμοραίους κλπ
Επτά έθνη πολυάνθρωπα και δυνατότερα απο εσένα Θα τα παραδώσει ο Θεός στα χέρια σου και θα τα χτυπίσεις και θα τα αφανίσεις με αφανισμό. Δεν θα συνάψεις μαζί τους καμιά συμφωνία ούτε θα τους λυπηθείς. Δε θα συμπεθεριάσεις μαζί τους.
... Ούτε την κόρη τους θα πάρεις για το δικό σου γιό γιατί θα τον αποστατήσει απο εμένα και θα λατρεύσει άλλους θεούς και θα οργιστεί με θυμό ο κύριος εναντίον σας και θα σας εξολοθρεύσει αμέσως
Αλλά έτσι θα κάμεις σ'αυτούς: Τους βωμούς τους θα γκρεμίσετε και τις κολώνες τους θα συντρίψετε και τα δάση τους θα κόψετε και τα γλυπτά τους θα κατακάψετε με φωτιά."

quote:
Πολλά βιβλία είναι γραμμένα αλληγορικά ...και στην Ελληνική Μυθολογία και γενικά στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.

Για πες μου ένα
Αλλο συμβολικά και άλλο αλληγορικά

quote:
Ο Θεός δεν έχει μορφή είναι Πνεύμα.

Εξοδος,κεφ ΛΓ',εδαφ 21-23
"...και θήσω σε εις οπήν της πέτρας και σκεπάσω τη χειρί μου επί σε. εως αν παρέλθω... και τότε όψει τα οπίσω μου, το δε πρόσωπόν μου ουκ οφθήσεται σοι"

Πώς λοιπόν ο Γιαχβέ είναι πνεύμα???

quote:

Συμφωνώ και επαυξάνω

Φιλικά...

OpenmindΝέο Μέλος
08/09/2005, 14:15:20
Αγαπητέ actr :

Δεν μπορώ να δώσω μία ντε φάκτο απάντηση. Έχω περάσει προ πολλού το στάδιο της εφηβείας, της αντίδρασης μόνο γιά την αντίδραση, της ισοπέδοσης και της άρνησης των πάντων.
Είμαι της άποψης ότι το Θεϊκό Πνεύμα ή Δημιουργική Ενέργεια, ή Συμπαντικός Νούς όπως θες πές το, έχει επιδράσει σε όλες τις θρησκείες του κόσμου. Το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες ή ιδρυτές των θρησκειών αυτών αντιλήφθηκαν την θεϊκή επαφή ή μήνυμα είναι ανάλογα με το πνευματικό τους ύψος. Έτσι ανάλογου πνευματικού ύψους ήταν και τα αποτελέσματα που έδωσαν στους μετέπειτα οπαδούς.
Όπου βρώ κάτι αξιόλογο που εμπεριέχει και προωθεί την αγάπη και την αισιόδοξη πλευρά της Ζωής (το αληθινό πρόσωπο του Θεού κατ' εμέ), το ενστερνίζομαι. Όπου βρώ παράλογα και γιεμάτα κακία & μίσος πράγματα, δεν τα ασπάζομαι (και η Βίβλος έχει πολλά και από τα δύο).
Έτσι δεν τίθεται θέμα αν ασπάζομαι την βίβλο ή όχι. Μερικά πράγματα τα ασπάζομαι, άλλα με προβληματίζουν και άλλα τα απορίπτω τελείως.
Νομίζω ότι αν απορίπτουμε κάτι στο σύνολο του επειδή δεν συμφωνούμε ή δεν κατανοούμε όρισμένα μέρη του δεν απέχουμε και πολύ από τον φανατισμό.
Δεν καίμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.
Εξάλου αν κοιτάξεις γύρω σου θα δείς ότι το ίδιο κάνουν οι Μουσουλμάνοι για τους Χριστιανούς και οι Χριστιανοί για τους Μουσουλμάνους. Και γενικά όλες οι Θρησκευτικές, πολιτικές και άλλου είδους ομάδες ενάντια στους "αντιπάλους".

Σόδομα και Γόμορα

Μπορεί να ήταν μιά φυσική καταστροφή (το πιθανότερο για μένα), ή κάτι άλλο (βλέπε Καλόπουλο - ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ).
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αυτό το λέει και θέλει να το πιστέψουμε ο συγγραφέας της Π.Δ. (και θέλει να το πιστέψουμε για να φοβόμαστε και να είμαστε μαντρωμένοι), προσπαθώντας να εκμεταλευτεί διάφορα γεγονότα, καταστάσεις για το συμφέρον του ή του λαού του.

Δευτερονόμιο Ζ(1-16)

Αγαπητέ συνομιλιτή actr δεν πιστεύω ότι αυτά είναι λόγια του Θεού, αλλά του συγγραφέα για να μεγαλώσει τις κατακτήσεις του λαού του.

Για πες μου ένα

Πλάτων : Ο μύθος του σπηλαίου
Ησίοδος : Κοσμογονία
Αριστοτέλης : Φυσικά
κ.α.

Έξοδος ΛΓ(21-23)

Ας πάρουμε ότι δεν είναι Πνεύμα-Ενέργεια-Δύναμη-Φως.
Ότι είναι κάποιος με σάρκα και οστά. Γιατί τότε δεν θέλει να τον δεί ο Μωυσής και τον κρύβει;
Μήπως ο "θεός" αυτός ήταν πολύ όμορφος και θα προκαλούσε ένα αβάσταχτο σύμπλεγμα κατωτερότητας στον Μωυσή ή το αντίθετο είναι δηλαδή πολύ άσχημος και ντρέπεται να του φανερωθεί; !!!!
Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι και εσύ το πασιφανές.
Αυτή την τεράστια Δυναμική Ενέργεια (Θεός) δεν μπορεί να την αντέξει ο άνθρωπος σε όλο της το μεγαλείο, γι' αυτό είπε στον Μωυσή να κρυφτεί και να κοιτάξει μόνο όταν "περάσει" (να δεί μόνο τα αποτελέσματα, τ' "αχνάρια", τα "νώτα" του περάσματός της).

Και κάτι άλλο : Εσύ φίλε actr τι πιστεύεις γενικά για την Θεότητα ;
Την γνώμη σου και το πιστεύω σου θέλω ν' ακούσω όχι παραπομπές απο βιβλία ("ιερά" και μή).

Με αγάπη και σεβασμό
Openmind