ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
26/11/2005, 01:16:22
WWalker:
«"Αντελαλουνε ριματιές, αντελαλούν ραχούλες, απ'τα πουλά τα εσεμες, που στέλνου'τσ'ομορφούλες".»

Συνέχισε. Σου πάει…..γάντι!!!

WWalker:
«Ουσιαστικά με επιβεβαιώνεις.»

Είπαμε……έχεις προφητικό χάρισμα!!

Ως προς τα υπόλοιπα, τζάμπα μην κουράζεσαι. Όταν παραφέρεσαι, οφείλεις να επανέρχεσαι στη τάξη. Εάν δεν το αντιλαμβάνεσαι, τότε θα σε «βοηθάω».

Άντε γεια!

26/11/2005, 01:22:22
quote:
WWalker:
«"Αντελαλουνε ριματιές, αντελαλούν ραχούλες, απ'τα πουλά τα εσεμες, που στέλνου'τσ'ομορφούλες".»

Συνέχισε. Σου πάει…..γάντι!!!

Τώρα έπρεπε να πεις ένα "Q σου λεβέντημ'".

quote:
Ως προς τα υπόλοιπα, τζάμπα μην κουράζεσαι. Όταν παραφέρεσαι, οφείλεις να επανέρχεσαι στη τάξη. Εάν δεν το αντιλαμβάνεσαι, τότε θα σε «βοηθάω».

Εσένα ποιος θα σε επαναφέρει στην τάξη, που έχεις κάπου 3000+ posts που έχεις ξεστρατήσει;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

26/11/2005, 01:42:51
WWalker:
«Εσένα ποιος θα σε επαναφέρει στην τάξη, που έχεις κάπου 3000+ posts που έχεις ξεστρατήσει;»

Πάντως, όχι ένας οπαδός του «ελληνορθόδοξου πολιτισμού» και της…..προσμονής της Δευτέρας Παρουσίας του περίφημου «Αρνίου» σας!!

Κανένας ιστορικός ερευνητής για παράδειγμα, κανένας αρχαιολόγος για παράδειγμα ή κανένας αδογμάτιστος συγγραφέας ας πούμε θα μπορούσε να με «επαναφέρει».

Και για να εξηγούμαστε, όχι ότι αξιώνω να αποτελέσω περίπτωση για κάποιο από τους παραπάνω κλάδους, αλλά μιας και αρκετές φορές εμπλέκονται τέτοια άτομα στο forum, θα το ανέμενα.

Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει γίνει, αλλά δέχομαι τα πυρά της άλλης πλευράς: των πιστών του δόγματος. Εκεί που και εσύ ανήκεις με άλλα λόγια.

Γοερή αντίφαση έ??

26/11/2005, 01:57:50
quote:

Πάντως, όχι ένας οπαδός του «ελληνορθόδοξου πολιτισμού» και της…..προσμονής της Δευτέρας Παρουσίας του περίφημου «Αρνίου» σας!!

Οπότε... μείνε στο ξεστράτισμά σου!

quote:
Κανένας ιστορικός ερευνητής για παράδειγμα, κανένας αρχαιολόγος για παράδειγμα ή κανένας αδογμάτιστος συγγραφέας ας πούμε θα μπορούσε να με «επαναφέρει».

Α, καλά, κάτσε περίμενε.

quote:

Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει γίνει, αλλά δέχομαι τα πυρά της άλλης πλευράς: των πιστών του δόγματος. Εκεί που και εσύ ανήκεις με άλλα λόγια.

Αιντεεεεεεεε....... πάει σάλεψε αυτός.

----------------------

26/11/2005, 15:51:57
WWalker:
«Αιντεεεεεεεε....... πάει σάλεψε αυτός.»

Στο έχω ξαναπεί, ότι το να είμαι «σαλεμένος» για τα εσχατολογικά σας φούμαρα και τις σωτηριολογικές σας τσουλήθρες, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ!

Εάν θεωρείς βέβαια ως «μη-σαλεμένο» τον γονυπετή του τάδε «αγίου» πτώματος, τον προσκυνητή από τα τάδε «άγια κόκαλα», τον λάτρη της «θαυματουργής εικόνας» που….κλαίει και οδύρεται (!), τότε δεν έχω παρά να….υποβάλλω τα σέβη μου!!!

Καλύτερα χίλιες φορές σαλεμένος για τα γούστα σας φίλτατε, παρά……πιασμένος από τοτέμ και ξύλα βαμμένα!!

Όλα καλά?

26/11/2005, 19:39:06
quote:
WWalker:
«Αιντεεεεεεεε....... πάει σάλεψε αυτός.»

Στο έχω ξαναπεί, ότι το να είμαι «σαλεμένος» για τα εσχατολογικά σας φούμαρα και τις σωτηριολογικές σας τσουλήθρες, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ!

Εάν θεωρείς βέβαια ως «μη-σαλεμένο» τον γονυπετή του τάδε «αγίου» πτώματος, τον προσκυνητή από τα τάδε «άγια κόκαλα», τον λάτρη της «θαυματουργής εικόνας» που….κλαίει και οδύρεται (!), τότε δεν έχω παρά να….υποβάλλω τα σέβη μου!!!

Καλύτερα χίλιες φορές σαλεμένος για τα γούστα σας φίλτατε, παρά……πιασμένος από τοτέμ και ξύλα βαμμένα!!

Όλα καλά?

Εμ, γι' αυτό λέω ότι σάλεψες. Από την μια γράφεις πως θες ιστορικό-αρχαιολόγο στα esoterica για να σε πείσει για τον Χριστιανισμό, και από την άλλη το πλακώνεις σε εσχατοσωτηριολογικά φούμαρα και τσουλήθρες και γονυπετείς πιστούς.
Τώρα πες μου ειλικρινά, τι συμπέρασμα να βγάλω εγώ;

----------------------

26/11/2005, 20:29:49
WWalker:
«Εμ, γι' αυτό λέω ότι σάλεψες. Από την μια γράφεις πως θες ιστορικό-αρχαιολόγο στα esoterica για να σε πείσει για τον Χριστιανισμό..»

Δεν μου λες, μήπως χρειάζεσαι κανέναν……αγιασμό???

Είπα φίλτατε, ότι ενώ θα περίμενα από κάποιον ειδικό (αρχαιολόγο-ιστορικό κτλ.) να ανατρέψει τα όσα αναδεικνύω για τα διάφορα παραμύθια της Βίβλου και των φανταστικών περιγραφών που αποδίδει, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

Στον αντίποδα, είπα, έρχονται οι πιστοί, όπως και η αφεντιά σου, οι οποίοι απλώς φωνασκούν για τα όσα διαβάζουνε.

Τώρα, το έπιασες?

WWalker:
«Τώρα πες μου ειλικρινά, τι συμπέρασμα να βγάλω εγώ;»

Μετά από όλα ετούτα? Έλα ντε!!

Just_A_ManΜέλος
26/11/2005, 22:31:54
Για λόγους αυτογνωσίας, δεν έχει σημασία αυτό που γράφουμε, αλλά ο τρόπος που το γράφουμε. Αν δεν θέλουμε να σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, με το να λειτουργούμε χωρίς όρια, τότε νομίζω ότι δικαίως αυτό χαρακτηριζόμαστε.

Εξάλλου κάποτε, και είναι θέμα χρόνου, στην μετά θάνατο ζωή κάποιοι από εμάς θα δικαιωθούνε. Ας αφήσουμε το χρόνο να μαρτυρήσει την αλήθεια. Αλλά μετά το Θάνατο του ανθρώπου δεν υπάρχει μετάνοια.

Όπως ο Ιησούς μια φόρα ήρθε και πέθανε στην Γη, έτσι και κάθε άνθρωπος.

Λίγο φως από την Προς Εβραίους - 9

24 Καθότι ο Χριστός δεν μπήκε στα Άγια των Αγίων μιας σκηνής που κατασκευάστηκε από ανθρώπινα χέρια και που αποτελούν σύμβολα απλώς των αληθινών, αλλά σ' αυτόν τον ίδιο τον ουρανό, για να εμφανιστεί τώρα μπροστά στο Θεό για μας.

25 Κι ούτε μπήκε για να προσφέρει τον εαυτό του θυσία πολλές φορές, έτσι όπως μπαίνει ο αρχιερέας στα Άγια των Αγίων κάθε χρόνο προσφέροντας ξένο αίμα.

26 Διαφορετικά, θα έπρεπε να είχε πεθάνει πολλές φορές από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος. Τώρα όμως, στο τέλος των αιώνων, φανερώθηκε για μοναδική φορά για να καταργήσει με τη θυσία του την αμαρτία.

27 Κι όπως είναι καθορισμένο για τους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν και μετά να κριθούν,

28 έτσι κι Χριστός, αφού θυσιάστηκε μια φορά με σκοπό να αναλάβει ο ίδιος τις αμαρτίες των πολλών, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά - χωρίς πια να ασχοληθεί με αμαρτίες - σ' εκείνους που με πόθο τον προσμένουν για τη σωτηρία τους.

Just Φιλικά προς όλους.

27/11/2005, 01:50:44
Just A Man:
«Λίγο φως από την Προς Εβραίους – 9»

Μια θρησκεία, για να εκτιμηθεί αγαπητέ απ τις μάζες, πρέπει να περιέχει αναγκαστικά μια μεγάλη δόση δεισιδαιμονίας.

Η Παυλική θρησκεία, είναι ένα κράμα, και άδικα μην αναζητάς ανάμεσα της τον Χριστό που οραματίζεσαι.

Ο Παύλος, συνεπής προς την Ιδουμαϊκή του καταγωγή, αγνοεί τον Ιουδαϊκό νόμο και χρησιμοποιεί Αραβικά αποφθέγματα. Αυτός και ο κύριος λόγος για τον οποίο κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με Ιουδαίους, αδυνατεί να συνεννοηθεί μαζί τους σε θεολογικά ζητήματα.

Μάλιστα, δεν τρέφει καν σεβασμό για την ιουδαϊκή φιλοσοφία, πράγμα που ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα μορφωμένων φαρισαίων της εποχής του, και έτσι καταλήγει στο να αντιμετωπίζει τον κάθε νομομαθή με ένα παραμορφωτικό πρίσμα, αποτέλεσμα της άγνοιας του πάνω στα θεολογικά ζητήματα των Ιουδαίων.

Των Ιουδαίων, που κατά τα άλλα θέλησε να τους δείξει τον «λάθος δρόμο που πήρανε»…..

Στον δε θρησκευτικό τομέα που χτίζει, είναι ολοφάνερη η παγανιστική του παιδεία. Οι Ιδουμαίοι παρόλο που από την εποχή της δυναστείας των Ασμοναίων κατοικούσαν στην Ιουδαία, είχαν ωστόσο ελάχιστα επηρεαστεί από την Ιουδαϊκή θρησκεία.

Η ειδωλολατρική τριαδικότητα των Ναβαθαίων, που διατηρήθηκε στις δοξασίες των Ιδουμαίων, περνάει μέσα από τον Παύλο στο προσωπικό του τριαδικό δόγμα. Γνώρισε επίσης το έργο του Φίλωνα της Αλεξάνδρειας.

Έτσι, για όσους γνωρίζουνε, είναι σαφές ότι το έργο του Φίλωνα «Αλληγορίες του Ιερού Νόμου» πέρασε μέσα στην Παυλική διαμόρφωση για τον Χριστό που ο ίδιος του έχτισε.

Το έργο αυτό του Φίλωνα, είχε μια ιδιαιτέρως τολμηρή πρωτοτυπία και δίδασκε ότι ο Θεός δεν κάνει καμία απολύτως διάκριση ανάμεσα στα πλάσματα του, και πως ο άνθρωπος γεννιέται ίσος με τους όμοιους του. Όλοι αυτοί που εγκαταλείπουν την ειδωλολατρία για να λατρέψουν τον Κύριο, τον αληθινό Θεό, αποτελούν τον πραγματικό λαό του Ισραήλ, που έγινε πιστός του Θεού με την παίδευση και όχι με την γέννηση.

Ο Φίλων, μέσα από αυτό το έργο του αποκάλυψε για πρώτη φορά την απόκρυφη διδασκαλία των νομοδιδασκάλων του Ισραήλ, κάτι που άφησε τεράστια αποτυπώματα στα όσα απέδωσε ο Παύλος για τον Χριστό που ουδέποτε του αντίκρισε……

Σου φαίνονται γνωστά αγαπητέ αυτά? Η τριαδικότητα? Η ισότητα μπρος στα μάτια του Θεού? Η αγάπη?

Ας μην πούμε προς το παρόν περισσότερα.

Εκτιμώ την προσπάθεια σου, αλλά αγνοείς βασικά έργα και αποτελέσματα του Συγκρητισμού.

Ο Χριστός της Κ.Δ. είναι ο Χριστός του Παύλου.

ArelaΜέλος
01/12/2005, 03:18:03
Παιδιά... heloooooo
Το θέμα είναι οι πειρασμοί του Ιησού Χριστού ή σε λάθος νήμα μπήκα? :p]

PeronosporosΜέλος
01/12/2005, 08:44:40
quote:
Παιδιά... heloooooo
Το θέμα είναι οι πειρασμοί του Ιησού Χριστού ή σε λάθος νήμα μπήκα? :p]
Αν και ξανθιά το παρατήρησες έτσι;;
Τα θέματα στα οποία συμμετέχει ο schwabe και ο WWalker μαζί εκτροχιάζονται πολύ γρήγορα...

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

01/12/2005, 09:32:53
Ένα topic, φίλε μου Περονόσπορε,παραμένει ζωντανό όσο το κρατάμε εμείς ζωντανό.
Με τον ίδιο τρόπο εκτροχιάζεται όταν το εκτροχιάσουμε εμείς.
Και πιστεύω οτι αυτή η ευθύνη βαραίνει τον καθένα μας ξεχωριστά.
Η συμμετοχή μας κι η διάθεση μας για διάλογο, παράθεση επιχειρημάτων και σεβασμό στην άποψη του συνομιλητή μας είναι στοιχεία που πρέπει να αφορούν τον καθένα μας κι ο δρόμος που θα έπρεπε να ακολουθούμε.Και δεν αναφέρομαι στον WWalker ούτε στον Schwabe.
Αναφέρομαι σε όλους μας.
Αν αναλογιστούμε όλοι οτι πέρα από δικαιώματα σε αυτό το forum έχουμε κι υποχρεώσεις απέναντι του τότε το φαινόμενο των πυρπολήσεων διαφόρων topics νομίζω πως θα περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό...

In anticipation of my resurrection...

PeronosporosΜέλος
01/12/2005, 10:30:52
quote:
Ένα topic, φίλε μου Περονόσπορε,παραμένει ζωντανό όσο το κρατάμε εμείς ζωντανό.
Με τον ίδιο τρόπο εκτροχιάζεται όταν το εκτροχιάσουμε εμείς.
Και πιστεύω οτι αυτή η ευθύνη βαραίνει τον καθένα μας ξεχωριστά.
Η συμμετοχή μας κι η διάθεση μας για διάλογο, παράθεση επιχειρημάτων και σεβασμό στην άποψη του συνομιλητή μας είναι στοιχεία που πρέπει να αφορούν τον καθένα μας κι ο δρόμος που θα έπρεπε να ακολουθούμε.Και δεν αναφέρομαι στον WWalker ούτε στον Schwabe.
Αναφέρομαι σε όλους μας.
Αν αναλογιστούμε όλοι οτι πέρα από δικαιώματα σε αυτό το forum έχουμε κι υποχρεώσεις απέναντι του τότε το φαινόμενο των πυρπολήσεων διαφόρων topics νομίζω πως θα περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό...
Δεν έχω τίποτα ενάντια στα παιδιά, αλλά τους έχω κάνει σύσταση και στο θέμα "στοχασμοι γυρω απο την λατρεια του θειου(θεου)" που η κατάσταση ξέφυγε τελείως από το θέμα και με έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
Μόνο που δεν κάνουν διάλογο αλλά παράθεση απόψεων και δεν είναι δεκτικοί στην άποψη του άλλου. Κοινώς, διαπλικτίζονται χωρίς αποτέλεσμα, ούτε ο ένας θα πεισθεί, ούτε ο άλλος. Έχουν ενδιαφέρον όμως τα επιχειρήματα που σκαρφίζονται. Ίσως θα έπρεπε να αφιερωθεί χώρος αποκλειστικά για τις μονομαχίες τους (να γλίτωναν και τα άλλα topics)

02/12/2005, 01:13:27
Peronosporos:
«Μόνο που δεν κάνουν διάλογο αλλά παράθεση απόψεων και δεν είναι δεκτικοί στην άποψη του άλλου. Κοινώς, διαπλικτίζονται χωρίς αποτέλεσμα, ούτε ο ένας θα πεισθεί, ούτε ο άλλος.»

Τελικά, πολύ παράξενες ερμηνείες λαμβάνει ο διάλογος στην Ελλάδα του 2005!!

Μέμφεσαι φίλτατε άλλους διότι λέει…«δεν κάνουν διάλογο αλλά παράθεση απόψεων». Μα, συγνώμη, ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ??

Μήπως δεν σημαίνει διάλογος, διαλέγομαι? Δηλαδή «συζητώ»???

Διάλογος, είναι Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ατόμων, με σκοπό την ανταλλαγή των απόψεων τους προκειμένου να επιλυθεί ή να διαφωτιστεί κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, το εάν ΘΑ επιλυθεί ή εάν ΘΑ διαφωτιστεί το υπό συζήτηση θέμα, αυτό είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα εάν για παράδειγμα παρακολουθήσουμε από κοντά μια συζήτηση στο κοινοβούλιο, όπου εν μέσω ΔΙΑΛΟΓΩΝ ανταλλάσσονται απόψεις/προτάσεις, όπου και εξελίσσονται κόντρες και αντεγκλήσεις όπως και χρήσιμα συμπεράσματα.

Η θεωρείς ότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ, σύμφωνα με το κριτήριο σου, δεν υπάρχουνε περιθώρια να έχει θέσει ο διάλογος?

Παράξενα πράγματα…….

Peronosporos:
«Έχουν ενδιαφέρον όμως τα επιχειρήματα που σκαρφίζονται.»

Σκαρφίζομαι, σημαίνει ότι σοφίζομαι, ΕΠΙΝΟΩ κάτι, και το προβάλλω ως δήθεν πραγματικό.

Μήπως θα ήθελες σε παρακαλώ να μου υποδείξεις ΣΕ ΠΟΙΟ σημείο έχεις εντοπίσει ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πάνω στα όσα παραθέτω?

Αναμένω.

09/12/2005, 11:38:57
Να΄σαι καλά ρε Περονόσπορε, διάβαζα τα όσα έγραψες που περιγράφουν την κατάστασή μας εμένα και του Schwabe στο forum και έρεψα απ'τα γέλια!!!

quote:
Peronosporos:
«Μόνο που δεν κάνουν διάλογο αλλά παράθεση απόψεων και δεν είναι δεκτικοί στην άποψη του άλλου. Κοινώς, διαπλικτίζονται χωρίς αποτέλεσμα, ούτε ο ένας θα πεισθεί, ούτε ο άλλος.»

Τελικά, πολύ παράξενες ερμηνείες λαμβάνει ο διάλογος στην Ελλάδα του 2005!!

Με όλο το συμπάθειο αγαπητέ, αλλά δίκιο έχει ο Περονόσπορος. Δέν είναι διάλογος πια αυτός που επιδιώκεις και ορμάω και γω το χα'ι'βάνι μόλις βλέπω χαβαλέ! Μονόλογος είναι, κήρυγμα! Πας και ανοίγες ένα θέμα και ξεκινάς παράθεση "απόψεων"-κατηγοριών μπλεγμένες με ένα κάρο υποκειμενικότητες-αισχρολογίες-βερμπαλισμούς και δώστου από κάτω να σφάξεις όποιον σου την πρωτοπει! Έλεος πια!

quote:

Μέμφεσαι φίλτατε άλλους διότι λέει…«δεν κάνουν διάλογο αλλά παράθεση απόψεων». Μα, συγνώμη, ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ??

Ορισμό θες; Πάντως αυτό το "ΔΙΑ" ως πρώτο συνθετικό κάτι σημαίνει φίλτατε, κάτι σημαίνει...

quote:
Διάλογος, είναι Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ατόμων, με σκοπό την ανταλλαγή των απόψεων τους προκειμένου να επιλυθεί ή να διαφωτιστεί κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, το εάν ΘΑ επιλυθεί ή εάν ΘΑ διαφωτιστεί το υπό συζήτηση θέμα, αυτό είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

Αφού δεν επιλύεται ποτέ, ασ'τα βράστα. Διάλογος είναι, δεν λέω, αλλά υπάρχει και ένα πράγμα που λέγεται... εποικοδομητικότητα.

quote:
Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα εάν για παράδειγμα παρακολουθήσουμε από κοντά μια συζήτηση στο κοινοβούλιο, όπου εν μέσω ΔΙΑΛΟΓΩΝ ανταλλάσσονται απόψεις/προτάσεις, όπου και εξελίσσονται κόντρες και αντεγκλήσεις όπως και χρήσιμα συμπεράσματα.

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά βρήκες παράδειγμα!!!!
Βρε εκεί μέσα σφάζονται για να περάσουν τα συμφέροντα του ενός κόμματος και του άλλου, όχι για να βγάλουν άκρη. Όταν είναι σοβαρό το θέμα, τότε κάνουν μώκο και συζητούν σοβαρά.

quote:

Η θεωρείς ότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ, σύμφωνα με το κριτήριο σου, δεν υπάρχουνε περιθώρια να έχει θέσει ο διάλογος?

Πάντως, με το συμπάθειο κιόλας, αλλά... αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο <<διαλέγεσαι>> μάλλον η Παπαρήγα θα 'σουνα στο κοινοβούλιο!

----------------------

09/12/2005, 15:51:13
WWalker:
«Πας και ανοίγες ένα θέμα και ξεκινάς παράθεση "απόψεων"-κατηγοριών μπλεγμένες με ένα κάρο υποκειμενικότητες-αισχρολογίες-βερμπαλισμούς..»

Άποψη σου. Φρονώ ότι δεν είσαι ωστόσο σε θέση να μέμφεσαι άλλους.

WWalker:
«Πάντως αυτό το "ΔΙΑ" ως πρώτο συνθετικό κάτι σημαίνει φίλτατε, κάτι σημαίνει...»

Ακριβώς, και το «δια» σημαίνει ότι ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ όλες οι απόψεις. Μήπως θέλεις να μου υπενθυμίσεις πότε…..απαγόρευσα την διαφορετικότητα??

WWalker:
«Βρε εκεί μέσα σφάζονται για να περάσουν τα συμφέροντα του ενός κόμματος και του άλλου, όχι για να βγάλουν άκρη»

Το ίδιο κάνει ΚΑΙ η ορθοδοξία, το ίδιο κάνει ΚΑΙ ο κάθε χριστιανός: προσπαθεί να περάσει την δικιά του «αλήθεια», τον δικό του «Θεό».

ΠΟΥ είναι η διαφορά??

PeronosporosΜέλος
11/12/2005, 14:59:04
quote:
Σκαρφίζομαι, σημαίνει ότι σοφίζομαι, ΕΠΙΝΟΩ κάτι, και το προβάλλω ως δήθεν πραγματικό.

Μήπως θα ήθελες σε παρακαλώ να μου υποδείξεις ΣΕ ΠΟΙΟ σημείο έχεις εντοπίσει ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πάνω στα όσα παραθέτω?

Αναμένω.

Πολύ απλό Schwabe, χρησιμοποιείς τις γραφές που απορρίπτεις για να αποδείξεις ότι δεν ισχύει κάτι. Αυτό είναι παράλογο από μόνο του. Αφού δέχεσαι ότι τα ευαγγέλια είναι αναληθή πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλες πηγές που φυσικά δεν υπάρχουν...

Τα επιχειρήματα που βασίζεις στην επιστήμη, τα περισσότερα σου έχω πεί πως είναι κοινώς αποδεκτά, αλλά όχι αναγκαστικά αληθή .
Δες ασ πούμε σε τί συμπεράσματα μπορεί να οδηγηθεί κανείς με μία λάθος μέτρηση (που είναι ένα ανθρώπινο λάθος που ,μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή).
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=668102&lngDtrID=252

PeronosporosΜέλος
11/12/2005, 15:05:07
quote:
Το ίδιο κάνει ΚΑΙ η ορθοδοξία, το ίδιο κάνει ΚΑΙ ο κάθε χριστιανός: προσπαθεί να περάσει την δικιά του «αλήθεια», τον δικό του «Θεό».

ΠΟΥ είναι η διαφορά??

Όλες οι θρησκείες και όλοι οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Ακόμα και εσύ το κάνεις με την παραπάνω πρόταση!!!!
Και εσύ προσπαθείς να περάσεις τον δικό σου "θεό" (ακόμα και ανα αυτός είναι η ανυπαρξία θεού)φίλε Schwabe όχι μόνο οι χριστιανοί....

RumyanaΜέλος
11/12/2005, 18:35:59
quote:

{Τότε ο Ιησούς ανήχθει εις την έρημον υπό του Πνεύματος πειρασθήναι υπό του διαβόλου, και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα ...
Αυτά διαβάζουμε στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο για τους τρεις
πειρασμούς του Ιησού. (κεφ.δ’)

Ως εδώ θα έλεγε κανείς όλα καλώς έχουνε.
Είναι όμως έτσι? ....
...θα λέγαμε ότι οι εξηγήσεις των πειρασμών στερούνται βαθύτερου νοήματος ...ΠΟΙΑ είναι τελικά η αξία αυτής της παρουσίασης?...
Είναι μια ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ....ή ένα ατόπημα ενός που ...
ΠΟΙΟ το νόημα μιας ΤΕΤΟΙΑΣ εμπλοκής του Δημιουργού των πάντων?
Πειρασμοί οι περιπέτειες του Ιησού ή σχολαστικός τραγέλαφος?

Φυσικά δεν είναι πειρασμοί ούτε κανένας σχολαστικός τραγέλαφος.
Προφανώς είναι προϊόντα θρησκευτικού συγκρητισμoύ, ξένη πνευματική
ιδιοκτησία δηλαδή κάποιου άλλου θεού ,ήρωα άλλης θρησκείας ,που
ενσωματώθηκαν στην βίβλο με σκοπό τον ευκολότερο προσηλυτισμό οπαδών.
Και φυσικά το κόπι πέιστ οι αγράμματοι εβραίοι το έκαναν τόσο
άτσαλα και άγαρμπα όσο και τα καταπληκτικής αρχιτεκτονικής
μέλη αρχαίων ναών τα μετέτρεψαν σε ασβέστη και τούβλα , μπάζα
για τα εκκλησάκια τους.
Παρόμοιες περιγραφές βρίσκουμε και στην σταύρωση που μας θυμίζουν
τον Προμηθέα αλλά και με την σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη.
Σήμερα , τέτοιες περιγραφές βοηθάνε τους απανταχού "ερμηνευτές"
να χοροπηδάνε ανάμεσα στην θεϊκή και ανθρώπινη υπόσταση του ήρωά τους
και αυτό τους προσφέρει ένα σούπερ πυρηνικό καταφύγιο από τον άσπονδο
εχθρό τους που δεν είναι άλλη από την κοινή λογική την διασταύρωση
δεδομένων και την νοημοσύνη με φυσιολογικό IQ.

Φιλικά
R

Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της

Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.

RumyanaΜέλος
11/12/2005, 18:53:42
quote:

ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
.... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΝΗΣΤΕΥΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ . ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΣ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙ .... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ...ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙ . ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ «ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΟΠΙ» ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ…
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗΝ ΗΤΑΝ «ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ»

Συγνώμη φίλε "ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ" αλλά αυτά που γράφεις
τα ονομάζω με μιά λέξη θρησκευτικά νιαουρίσματα
και ουσία μηδέν .

Το γεγονός ότι δεν έκανε τις πέτρες ψωμί για να
φάει απλά καταρρίπτει από μόνο του το θαύμα
των 5000 ψωμιών που βγήκαν από το πουθενά για
να φάνε οι ανυποψίαστοι στο όρος .

Τα ίδια θα μπορούσε να μας λέει ο οποιοσδήποτε
για τον δικό του θεό και εμείς να του λέμε μπράβο μεγάλε
πως τα σκέφτηκες έτσι ωραία και τα λες .

Κανείς δεν λέει ούτε να την κάνουμε τόπι ούτε να
μένουμε νηστικοί μέχρι να βλέπουμε αγγελάκια.
Το πιό σοβαρό και αξιοπρεπές είναι να έχουμε την
εγκράτεια να ζούμε σε ένα περιβάλλον με όλα τα
καλά αλλά να προσλαμβάνουμε μόνον τόσες θερμίδες
όσες είναι απαραίτητες χωρίς να κάνουμε καταχρήσεις
και η διατροφή μας αυτή να δώσει ώθηση στην
διανοητική μας εργασία.

Βέβαια όλα αυτά είναι για τελειόφοιτους πανεπιστημίου
ενώ ο συγγραφέας που σκέφτηκε και έγραψε όλες αυτές τις
μυθοπλασίες είναι απλώς ημιμαθής του νηπιαγωγείου
και έχω σοβαρές υπόνοιες ότι πρόκειται και για κακομαθημένο
και κακόβουλο πλάσμα .

Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της

Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.