- Chaos Magick ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλε κοντρολ,
σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Ας διευκρινίσω ωστόσο πώς όταν λέω ότι ένας Δημιουργός / ΣΚΕΨΗ ο οποίος μορφοποιεί την ύλη είναι απαραίτητος
δεν εννοώ μόνο τον άνθρωπο και την πυκνή ύλη, αλλά αναφέρομαι και σε επίπεδο Κοσμογονικών Αρχών, όπου Δημιουργός /Σκέψη / ΛΟΓΟΣ / Ιδέα, είναι συνώνυμα, ενώ η 'ύλη' είναι ένα αδιαμόρφωτο, λεπτοφυές, 'χαοτικό' "υλικό"/ενέργεια.
quote:
ο άνθρωπος εκδηλώνει την φύση του μέσα από την προσπάθειά του να αναγνωρίσει και να προσεγγίσει το Θείο.Πώς ;
Καταρχήν με την παρατήρηση και κατόπιν με την προσπάθεια να εξαχθούν και να τυποποιηθούν κάποιοι κανόνες από τα αντικείμενα της παρατήρησης.
Ναι. Αρκούν όμως τα δεδομένα της παρατήρησης ή χρειάζονται και κάποια... κβαντικά απαγωγικά άλματα στο άγνωστο..;
Το κείμενο στο link, πράγματι, απαντά στις ερωτήσεις μου (σαν να γράφτηκε ακριβώς γι αυτό!).
Ο Spare ορίζοντας το ασυνείδητο:
<< Το ασυνείδητο είναι η επιτομή της κάθε εμπειρίας και σοφίας , των παρελθοντικών ενσαρκώσεων με τη μορφή ανθρώπου , ζώου , πουλιού , φυτού κτλπ , όλων όσων υπάρχουν , υπήρξαν και θα υπάρξουν >> . Ο Spare επιδίωξε να διεισδύσει στα ποικίλα επίπεδα ύπαρξης και να φθάσει στον πυρήνα , που ονόμαζε Παντοδύναμη Απλότητα . Στο σημείο αυτό θα μπορούσε να ενωθεί με το σημείο Κία ( η κατάσταση ενδιαμεσότητας για τον Spare , ή ύστατη αλήθεια , η πηγή όλων των εκπορεύσεων και εκδηλώσεων , η αρχέγονη ενέργεια ... μπορεί να ταυτιστεί και με το Αιν-Σοφ της Καμπάλα ) σε μία κατάσταση Νιρβάνα
Υψηλός στόχος!
Μόνο που το ΟΝ που θα έφτανε κάποτε να αγγίξει, να γευτεί αυτό το αρχέγονο επίπεδο της "Παντοδύναμης Απλότητας", δεν θα είχε το παραμικρό ενδιαφέρον να επιφέρει υλικά αποτελέσματα στην προσωπική ζωή του!
Κατά την άποψή μου (και όχι μόνο), αυτό που προσεγγίζει ο μάγος του χάους, δεν είναι "η πηγή όλων των εκπορεύσεων και εκδηλώσεων , η αρχέγονη ενέργεια", όπως ισχυρίζεται και φιλοδοξεί ο Spare, αλλά το μαγνητικό ρευστό /αστρικό φως /αιθέρας, που βρίσκεται διάχυτο χαοτικά στον ήδη εκδηλωμένο κόσμο.
Και το ερώτημα: πόσο αποτελεσματική θα ήταν η μέθοδος των sigils αν το ζητούμενο για κάποιον ήταν η απόκτηση μίας ΑΡΕΤΗΣ..;
Odysseus_nemo! (Καιρό έχουμε να 'μιλήσουμε')
Η θεωρία του Χάους, συμφωνώ μαζί σου, είναι πολύ όμορφη. Η Μαγεία του χάους όμως είναι κάτι διαφορετικό. Πάντως, αν η "μαγεία του χάους" ήταν όπως την λέει ο Spare και απαιτούσε τις τεχνικές που ορίζει, θα προτιμούσα και εγώ να μελετώ τη θεωρία της Επιστήμης.
Moz, ευχαριστώ για τον «απίστευτο κόπο» σου. Σε διαβεβαιώ όμως ότι σε διαβάζω πολύ προσεκτικά /πάντα.
Θα έχεις –όπως ζήτησες- την απάντησή μου στο mailbox σου.
![]()
Χαιρετώ,
NADA
quote:
Υψηλός στόχος!
Μόνο που το ΟΝ που θα έφτανε κάποτε να αγγίξει, να γευτεί αυτό το αρχέγονο επίπεδο της "Παντοδύναμης Απλότητας", δεν θα είχε το παραμικρό ενδιαφέρον να επιφέρει υλικά αποτελέσματα στην προσωπική ζωή του!
Ουτε και πνευματικα αποτελεσματα.Αν το επιθυμεις ξεχνα το.Δεν ειναι θεωρητικο το οτι δεν υπαρχει τροπος , αφου αυτος που προσπαθει ειναι το εμποδιο.
Το τιποτα ,το κενο γεμιζει απο σκεψεις και ιδιοτητες και δεν εχει πια την αθωοτητα .Απο την αλλη οτι και αν κανουμε καλα καμωμενο αφου ετοιμη γνωση δεν υπαρχει εδω.Θα συμφωνησω απολυτα με τον jonnie ως προς την ταπεινοτητα εκτος και αν ψαχνουμε τον Μαζ....ωχ με πολλες πιθανοτητες να τα καταφερουμε αν ειμαστε τυχεροι.![]()
quote:
Πάντως, αν η "μαγεία του χάους" ήταν όπως την λέει ο Spare και απαιτούσε τις τεχνικές που ορίζει, θα προτιμούσα και εγώ να μελετώ τη θεωρία της Επιστήμης.
Υπαρχει μαγεια της επιστημης; ![]()
Ευγνωμοσυνη
quote:
Και το ερώτημα: πόσο αποτελεσματική θα ήταν η μέθοδος των sigils αν το ζητούμενο για κάποιον ήταν η απόκτηση μίας ΑΡΕΤΗΣ..;
Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αγαπητή NADA τα Σίγκιλς είναι ότι ποιο εύκολο υπάρχει στον Εσω χώρο …![]()
quote:
Δηλαδή οι άλλες Μαγείες τί είναι;
Για άλλη μια φορά
…. Η μαγεία του Χάους - δεν είναι ένα καινούργιο σύστημα μαγείας …. Αλλά συμπεριφορά (attitude) απέναντι σε αυτή …
Η Θεωρία του Χάους (τουλάχιστον όπως την έχω καταλάβει εγώ) μας έχει δείξει ότι το Σύμπιαν δεν είναι και τόσο ένα καλο-κουρδισμένο και προβλέψιμο (στον επόμενο τόνο ή ώρα θα είναι ) νευτώνειο ρολόι …. Αλλά έχει μια (ανάλογη με τον Παρατηρητή_ συμπεριφορά απέναντι μας ..
γιατί λοιπόν να μην έχουμε και εμείς (σαν Παρατηρητές) μια συμπεριφορά (μοντέλα) για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε ..?
quote:
Says who…!!???![]()
quote:
<< Το ασυνείδητο είναι η επιτομή της κάθε εμπειρίας και σοφίας , των παρελθοντικών ενσαρκώσεων με τη μορφή ανθρώπου , ζώου , πουλιού , φυτού κτλπ , όλων όσων υπάρχουν , υπήρξαν και θα υπάρξουν >> . Ο Spare επιδίωξε να διεισδύσει στα ποικίλα επίπεδα ύπαρξης και να φθάσει στον πυρήνα , που ονόμαζε Παντοδύναμη Απλότητα . Στο σημείο αυτό θα μπορούσε να ενωθεί με το σημείο Κία ( η κατάσταση ενδιαμεσότητας για τον Spare , ή ύστατη αλήθεια , η πηγή όλων των εκπορεύσεων και εκδηλώσεων , η αρχέγονη ενέργεια ... μπορεί να ταυτιστεί και με το Αιν-Σοφ της Καμπάλα ) σε μία κατάσταση Νιρβάνα
Χμ…. Δεν θα έβαζα ποτέ το “ύστατη αλήθεια” μαζί με τον Σπαιρ ..... (αλλά ο καθένας γράφει ανάλογα με το background του) … ο καλλιτέχνης (γιατί αυτό ήταν προπάντον ο Σπαίρ) το ονομάζει Ατμοσφαιρικό "Εγώ"![]()
Γιώργος![]()
...absolute pragmatist
P.S γιατί το Chaos Magick στο Παράξενο και όχι στο Σοφία η Γνώση?
quote:
γιατί το Chaos Magick στο Παράξενο και όχι στο Σοφία η Γνώση?
Γιατι οι οπαδοι του ειναι γεροπαραξενοι χωρις σοφια και γνωση.![]()
![]()
![]()
quote:
Χμ…. Δεν θα έβαζα ποτέ το “ύστατη αλήθεια” μαζί με τον Σπαιρ ..... (αλλά ο καθένας γράφει ανάλογα με το background του) … ο καλλιτέχνης (γιατί αυτό ήταν προπάντον ο Σπαίρ) το ονομάζει Ατμοσφαιρικό "Εγώ"
Οπως ειπε και ο wendigo "μεσα απο διαφωνιες" πιστευω πως το να συμφωνουμε δεν λεει τιποτα.Αλλα θα συμφωνησω ως προς το ( Υστατη αληθεια ??????????) αλλα μονο και μονο επειδη αυτο ειναι το background μου.
Το οποιο να διευκρινισω ειναι η τελευταια λεξη στα backgrounds για loosers .
Δοκιμαστε το. You can't loose .![]()
Ευγνωμοσυνη
quote:
γιατί λοιπόν να μην έχουμε και εμείς (σαν Παρατηρητές) μια συμπεριφορά (μοντέλα) για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε ..?
Αν δεν απατώμαι ο Παρατηρητής είναι ουδέτερος απέναντι στο παταρατηρούμενο και έξω από το σύστημά του. Δεν παρεμβαίνει στα γεγονότα, αλλά τα παρατηρεί από διάφορες οπτικές γωνίες ώστε να συλλάβει την αλήθεια τους.
Αν αποκτήσεις μια συμπεριφορά, πέραν της παρατήρησης, για να ενεργοποιήσεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς τότε γίνεσαι μέρος του συστήματος (οπότε παύεις να είσαι Παρατηρητής) και ανάλογα με την δυναμικότητά σου, το σύστημα σε "υπακούει" ή σε παρασέρνει στα δικά του. Νομίζω ότι είναι λίγο τζίφος ο χαρακτηρισμός "Μαγεία του Χάους" ή "Χαοτική Μαγεία".
quote:Όχι φίλε μου το Χάος (και αναφέρομαι στην Θεωρία/Επιστήμη) δεν έχει συμπεριφορά απέναντι στον Παρατηρητή. Ο Παρατηρητής, ανάλογα με την οπτική του γωνία, αντιλαμβάνεται την συμπεριφορά ενός χαοτικού συστήματος. Η σχέση είναι μονόδρομη ¨Ο Παρατηρητής ως προς το Παρατηρούμενο¨, το αντίστροφο δεν ισχύει ("το Παρατηρούμενο ως προς τον Παρατηρητή").
Αλλά έχει μια (ανάλογη με τον Παρατηρητή_ συμπεριφορά απέναντι μας ..
quote:Αναφερόμουν στην ονομασία η "Μαγεία των Αποτελεσμάτων". Δηλαδή οι άλλες δεν έχουν αποτελέσματα, ενώ αυτή έχει;
Δηλαδή οι άλλες Μαγείες τί είναι;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:
Αν δεν απατώμαι ο Παρατηρητής είναι ουδέτερος απέναντι στο παταρατηρούμενο και έξω από το σύστημά του. Δεν παρεμβαίνει στα γεγονότα, αλλά τα παρατηρεί από διάφορες οπτικές γωνίες ώστε να συλλάβει την αλήθεια τους.
μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το να "συλλάβει την αλήθεια τους" ...
quote:
Όχι φίλε μου το Χάος (και αναφέρομαι στην Θεωρία/Επιστήμη) δεν έχει συμπεριφορά απέναντι στον Παρατηρητή. Ο Παρατηρητής, ανάλογα με την οπτική του γωνία, αντιλαμβάνεται την συμπεριφορά ενός χαοτικού συστήματος. Η σχέση είναι μονόδρομη ¨Ο Παρατηρητής ως προς το Παρατηρούμενο¨, το αντίστροφο δεν ισχύει ("το Παρατηρούμενο ως προς τον Παρατηρητή").
και εδώ ειναι αγαπητέ, που θα χωρίσουμε την Επιστήμη - θεωρεία του Χάους απο την Μαγεία του Χάους .... γιατί όσο αφορά το Εσω
"πώς μπορείς να είσαι συνηδητός σε κάτι το οποίο δεν είσαι ΕΣΥ"![]()
Γιώργος![]()
nothing is lie or true. everything is the color of the crystal you are seeing it through"
Το θέμα της σύλληψης της αλήθειας έχει να κάνει με την κατανόηση του φαινομένου. Δηλαδή την εμβάθυνση/ανάλυση ενός γεγονότος και την πιθανή εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος/κανόνα που αποτελεί και την αλήθεια του και που ισχύει καθολικά (σε οποιεσδήποτε συθήκες) ή τοπικά (σε συγκεκριμένες συνθήκες).
Αναφέρεις
quote:. Εδώ με μπέρδεψες! Τί εννοείς;
"πώς μπορείς να είσαι συνηδητός σε κάτι το οποίο δεν είσαι ΕΣΥ"
Odysseus_Nemo
quote:
Γιώργο!! Ο Παρατηρητής, ως έννοια και στάση, είναι αμέτοχος στην ροή των πραγμάτων. Δεν ενεργεί και δεν παθαίνει. Είναι εκτός του συστήματος.
Βλέπω οτι γνωρίζεις/καταλάβει τον Παρατηρητή σαν έννοια και στάση ...
τον έχεις γνωρίσει όμως τον Παρατηρητή σαν Άνθρωπο .... σαν πεταλούδα..μήπως .. ..?![]()
quote:
Εδώ με μπέρδεψες! Τί εννοείς;
Ο Σπαίρ το γράφει στο Book of pleasure
Αντιλαμβάνεσαι την ζωντανή πεταλούδα που παρατηρείς και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι και τον εαυτό σου . Η πεταλούδα έχει συνείδηση του εαυτού της , και σαν τέτοια, η αντίληψη της είναι το ίδιο καλή και ίδια με την δική σου.. πχ - όταν αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι «εσύ».
.....δεν είναι λοιπόν η αντίληψη του «εγώ» που νοιώθετε και οι δυο το ίδιο «εγώ»? Επομένως είσαστε και οι δυο ένα και το αυτό – το μυστήριο των μυστηρίων και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο που πρέπει να καταλάβει κανείς!
Πως μπορείς λοιπόν να αντιληφθείς κάτι που δεν είσαι?
χμ....θα το παραθέσω και στα αγγλικά (original) γιατί μπορεί να την έχω "σκοτώσει την μετάφραση"
You are conscious of the gay Butterfly you observe and are conscious of being "You": the Butterfly is conscious of being "itself," and as such, it is a consciousness as good as and the same as yours, i.e., of you being "you." Therefore this consciousness of "you" that you both feel is the same "you"? Ergo, you are one and the same-the mystery of mysteries and the most simple thing in the world to understand! How could you be conscious of what you are not? But you might believe differently? So, if you hurt the Butterfly you hurt yourself, but your belief that you don't hurt yourself protects you from hurt-for a time! Belief gets tired and you are miserably hurt!
Γιώργος![]()
soon my dear you will realise that wanting is more appealing than having - Spock
(Amok Time - Star Trek episode 34:Season2)
quote:
Ο Σπαίρ το γράφει στο Book of pleasureΑντιλαμβάνεσαι την ζωντανή πεταλούδα που παρατηρείς και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι και τον εαυτό σου . Η πεταλούδα έχει συνείδηση του εαυτού της , και σαν τέτοια, η αντίληψη της είναι το ίδιο καλή και ίδια με την δική σου.. πχ - όταν αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι «εσύ».
.....δεν είναι λοιπόν η αντίληψη του «εγώ» που νοιώθετε και οι δυο το ίδιο «εγώ»? Επομένως είσαστε και οι δυο ένα και το αυτό – το μυστήριο των μυστηρίων και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο που πρέπει να καταλάβει κανείς!
Το ότι η πεταλούδα συνειδητοποιεί το "Εγώ" της στο ίδιο επίπεδο που αντιλαμβάνομαι το δικό μου "Εγώ", δεν σημαίνει ότι τα δυο ¨Εγώ¨ είναι ίδια/ ένα και το αυτό. Το δικό μου "Εγώ" είναι η προσωπικότητά μου, η διαφορετικότητά μου. Το ίδιο ισχύει και για το "Εγώ" της πεταλούδας.
Ο παραλληλισμός των δυο "Εγώ" και της αντίληψης τους είναι διαφορετικό με την ταύτιση και την σύνδεσή τους σε ένα.
Μάλλον ο τύπος τα έχει μπλέξει.
Το μυστήριο των μυστηρίων δεν είναι το ένα και το αυτό, αλλά το πως από το ένα και το αυτό έχουμε πολλά και διάφορα. Πως αυτά τα πολλά και διάφορα στο σύνολό τους απαρτίζουν το ένα και το αυτό.
Άλλο η πεταλούδα-παρατηρητής και άλλο ο άνθρωπος-παρατηρητής. Όμως και οι δυό αποτελούνται από την ίδια ουσία (μόρια, άτομα,ηλεκτρόνια, λεπτόνια, κουάρκ και πάει λέγοντας) και έχουν ίδιο σκοπό (η τελείωση του είδους) που επιτυγχάνεται διαφορετικά στο καθένα.
quote:
Με το να παρατηρείς αυτό που δεν είσαι (1ο στάδιο: παρατήρηση), να προσπαθήσεις να το βιώσεις (2ο στάδιο: ανάλυση και πείραμα/εξομοίωση δεδομένων) και να το κατανοήσεις (3ο στάδιο : κανόνας/αλήθεια ).
Odysseus_Nemo
Γιώργος...
quote:
NADA
------------------------
Says who…!!???
Το θα έλεγες να ρωτούσαμε τους ενσαρκωμένους ΒΟΥΔΔΕΣ και τους Βουδιστές ΖΕΝ του κόσμου τούτου;;;
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχει πρόσβαση στο Πρωταρχικό Χάος / Νιρβανικό επίπεδο / Ύστατη Αλήθεια, αυτός είναι ένας Βούδδας (με τη σημασία του όρου -ένας Φωτισμένος).
Που δεν θα γίνει τέτοιος χωρίς επίπονη και μακρά προσπάθεια και δίχως να εξαντλήσει τις γνωστικές δυνατότητες του νου του, για να δει τότε ότι υπάρχει ΚΑΤΙ / "ΤΙΠΟΤΕ" που είναι πέρα από το νου.
Ας μελετήσουμε την ζωή Αυτών των Όντων και μετά ας μιλήσουμε για υλικά αποτελέσματα με σφραγίδες, ξόρκια και φτηνές μαγγανείες! (που μπορεί να είναι σημαντικά βοηθήματα για τους μικρούς μάγους, αλλά όχι για ΤΗΝ Μαγεία).
Θεωρώ τουλάχιστον ΒΕΒΗΛΟ να ισχυρίζονται άτομα όπως ο Spare (που καλός και άριστος είναι στο επίπεδό του), ότι έχουν πρόσβαση και ότι εργάζονται για τα ιδιοτελή προσωπικά τους οφέλη μέσα από το ΑΙΝ- ΣΟΦ /Νιρβάνα /Παντοδύναμη Απλότητα.
Άς επαναλάβω ξανά ότι η μαγεία του Spare δεν φαίνεται να πηγαίνει πέρα από το κατώτερο αστρικό πεδίο, όπου το αιθερικό αδιαμόρφωτο προς χρήση υλικό που υπάρχει εκεί, είναι ήδη χρωματισμένο -και μάλιστα όχι με τις καλύτερες των ποιοτήτων.
Θεωρώ δε ότι ο όρος "ατμοσφαιρικό Εγώ" που χρησιμοποιεί , χαρακτηρίζει μεν την θεωρία του, αλλά ουδόλως σχετίζεται με ό,τι εννοούμε συνήθως ως ΕΓΩ.
Αν σύμφωνα με τη θεωρία του Spare δεχτούμε ότι το Εγώ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δημιούργημα της ατμόσφαιρας, των περιρρέουσων δηλ. ενεργειών, τότε συνάγεται ότι ο άνθρωπος ως αυτοσυνείδητη αυτοπροσδιοριζόμενη οντότητα δεν υφίσταται.
Και ναι μεν ισχύει σε κάποιο επίπεδο η ταύτιση των ΕΓΩ, η ταύτιση παρατηρητή και παρατηρούμενου (η πεταλούδα και ο άνθρωπος -όπως λέει ο Γιώργος, αφού "πώς μπορείς να αντιληφθείς κάτι που δεν είσαι"), αλλά ισχύει και αυτό που λέει ο Odysseus_nemo.
Η σχέση δηλαδή παρατηρητή και παρατηρούμενου είναι μια σχέση ταύτισης και αποστασιοποίησης ταυτόχρονα!
Ταύτιση σε επίπεδο "χαοτικής" ουσίας ( μόρια, άτομα, κουάρκς κ.λ.π), αλλά αποστασιοποίηση σε επίπεδο Νόησης / Αυτοσυνείδησης.
Ο Spare αντικαθιστώντας το Νοητικό Εγώ με το "ατμοσφαιρικό" , ουσιαστικά ακυρώνει τον νοητικό παράγοντα που διαχωρίζει τα όντα. Αλλά η ενότητα που βιώνεται κατά αυτόν τον τρόπο, δεν είναι η Ενότητα των Πάντων, αλλά μία ταύτιση με ένα κατώτερο αστρικό πεδίο, από όπου προέρχονται και οι καλλιτεχνικές / ζωγραφικές δημιουργίες του.
Ο Spare τ α υ τ ί ζ ε τ α ι με το χαοτικό ρευστό του αστρικού πεδίου, παρασύρεται στη μαγνητική του δίνη, βιώνει τη δυναμική του, ...και το καταγράφει, και δημιουργεί με αυτό. Το εγώ του δεν είναι το Εγώ ενός που παρατηρεί, αλλά είναι πράγματι ένα "ατμοσφαιρικό" εγώ, ιδιόρυθμο, εκκεντρικό, γοητευτικό και χαοτικό.
Αυτό όμως το πεδίο δεν είναι παρά μία αντανάκλαση, και όχι το Πρωταρχικό Χάος, ο Χώρος από όπου προέρχονται και καταλήγουν ΟΛΑ...
NADA
Αυτό που ξέρω είναι ότι 1. δεν βρίσκω τα κλειδιά του αυτοκινήτου 2. θέλω να ζήσω αιώνια / αλλά για την ώρα ΘΕΛΩ ένα τσάι βατόμουρο με μπύρα από ρύζι ((Let’s call it Μοz-formula Νο96... :P)) ON ICE! 3. η Τέχνη δεν ορίζεται παρά μόνο από αργόσχολους κριτικούς, για να συνεννοούνται μεταξύ τους. Ο Spare ήταν ο Spare, συνεπώς το «ατμοσφαιρικό του εγώ» γνωρίζει καλύτερα για την αποτελεσματικότητα της δράσης του. Τελίτσα.
Let-s say... "Aum-AΟS-Amen"... or not!?!
![]()
Gutenacht ((& on the loose))
©Z
κοντρόλ, το άρθρο στο οποίο αναφέρθηκες, δεν το έχω υπόψιν, συνεπώς no comment. To αν και γιατί έχει σημασία να εντοπίσει κανείς την ΑΡΧΗ των Αρχών... θα δείξει. / Nada-dear, είδα μόνο κάτι... sigils! Ξανα-κάνε ένα κόπο-αν θέλεις ;-) / ((«Τhis οne-s mine, Βig George, you ate the last one!» Iggy Pop ("Dead Man" by J. J.) So, keep your hands OFF, U evil.........8D ^ ....... Spocknetician!))
quote:Αυτό πράγματι είναι ένα ωραίο ερώτημα. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ο Παρατηρητής, αλλά ο Μύστης (Αποκρυφιστής/Μυστικιστής) που προσπαθεί να αποκτήσει το "Γνώθι σ΄ εαυτόν". Βασική προϋπόθεση του Παρατηρητή είναι να βρίσκεται εκτός του συστήματος. Βασική προϋπόθεση του Παρατηρούμενου να είναι ανεξάρτητο του Παρατηρητή και να ανήκει στο σύστημα που αυτός δεν είναι. Βασική προϋπόθεση του Μύστη είναι ο Εαυτός του σε συνάρτηση με το Όλον.
Τότε τι γίνεται; Αν δηλ. («hypothesis») παρατηρητής+παρατηρούμενο είναι ENA και το αυτό, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, τότε ποιο είναι το αποτέλεσμα («result»)
quote:Όταν το έγραφες αυτό MOZ είχες δώσει την απάντησή σου (έτσι πιστεύω...). Ποιά είναι;
Ναι, «μόρια, άτομα, ηλεκτρόνια, λεπτόνια, κουάρκ» ((ashes to ashes and dust to dust)) αλλά ανάμεσά τους ΤΙ;
quote:
"ατμοσφαιρικό Εγώ"
Τί είναι αυτό;
quote:
Η σχέση δηλαδή παρατηρητή και παρατηρούμενου είναι μια σχέση ταύτισης και αποστασιοποίησης ταυτόχρονα!
Ταύτιση σε επίπεδο "χαοτικής" ουσίας ( μόρια, άτομα, κουάρκς κ.λ.π), αλλά αποστασιοποίηση σε επίπεδο Νόησης / Αυτοσυνείδησης.
Τα είπες καλύτερα από εμένα. Αυτό ακριβώς έλεγα Γιώργο. Ευχαριστώ NADA!
quote:
Θεωρώ τουλάχιστον ΒΕΒΗΛΟ να ισχυρίζονται άτομα όπως ο Spare (που καλός και άριστος είναι στο επίπεδό του), ότι έχουν πρόσβαση και ότι εργάζονται για τα ιδιοτελή προσωπικά τους οφέλη μέσα από το ΑΙΝ- ΣΟΦ /Νιρβάνα /Παντοδύναμη Απλότητα.
Θα συμφωνήσω με αυτό γιατί πιστεύω πως όταν φτάσεις στο ΑΙΝ ΣΟΦ έχεις αποβάλλει όποια ιδιοτέλεια είχες και δεν ξαναγυρνάς στον Κόσμο της Ύλης. Έχεις θεωθεί.
Odysseus_Nemo
quote:
Το θα έλεγες να ρωτούσαμε τους ενσαρκωμένους ΒΟΥΔΔΕΣ και τους Βουδιστές ΖΕΝ του κόσμου τούτου;;;
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχει πρόσβαση στο Πρωταρχικό Χάος / Νιρβανικό επίπεδο / Ύστατη Αλήθεια, αυτός είναι ένας Βούδδας (με τη σημασία του όρου -ένας Φωτισμένος).
Που δεν θα γίνει τέτοιος χωρίς επίπονη και μακρά προσπάθεια και δίχως να εξαντλήσει τις γνωστικές δυνατότητες του νου του, για να δει τότε ότι υπάρχει ΚΑΤΙ / "ΤΙΠΟΤΕ" που είναι πέρα από το νου.
Ναι αλλά αυτό δεν θα ήταν μαγεία ..αγαπητή ΝΑDΑ
Μαγεία είναι ή φυσική ικανότητα που έχει κάποιος να προσελκύει χωρίς ζητάει (A.O.S Book of pleasure)
Από την στιγμή που ζητάς κάτι, αμέσως δηλώνεις ότι δεν το έχεις μέσα σου και είναι σαν να το αρνήσε
Τώρα για τα για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί πολλά είναι όροι και πράγματα που δεν τα γνωρίζω – δεν έχουμε όλοι το ίδιο background
Ίσως να έχεις δίκαιο, και να είναι κατώτερο κουν –φου , αλλά είναι τα αποτελέσματα πάντα που μετράνε στο καθένα μας …
και είναι σημασία -(ή gοηtεία)
- που δίνουμε σαν παρατηρητές(science) - (και σαν καλλιτέχνες?)(art) σε διάφορες φόρμουλες - ιδέες – ανθρώπους οντότητες ....(και γιατί όχι σε ουσίες)
που Θα μας αλλάξει , και θα αλλάξει το περιβάλλον μας *
quote:
Ας μελετήσουμε την ζωή Αυτών των Όντων και μετά ας μιλήσουμε για υλικά αποτελέσματα με σφραγίδες, ξόρκια και φτηνές μαγγανείες! (που μπορεί να είναι σημαντικά βοηθήματα για τους μικρούς μάγους, αλλά όχι για ΤΗΝ Μαγεία).
Δεν ξέρω ρε συ NADA, είμαι αρκετά απασχολημένος με το δικό μου Ον αυτό τον καιρό …. έχω και δύο κολλητούς που μου λένε να μελετήσω την Σούπερ Γαμάτη(λένε) φόρμουλα – σύστημα Καβαλά
τι λες, αξίζει να του δώσω σημασία …? ![]()
quote:
Χμ και εγώ που απλά νόμιζα ότι υπάρχει ένας ωκεανός συνηδιτότητας (damn!!… I am taking the wrong drugs..again)
quote:
Αυτό πράγματι είναι ένα ωραίο ερώτημα. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ο Παρατηρητής, αλλά ο Μύστης (Αποκρυφιστής/Μυστικιστής) που προσπαθεί να αποκτήσει το "Γνώθι σ΄ εαυτόν". Βασική προϋπόθεση του Παρατηρητή είναι να βρίσκεται εκτός του συστήματος. Βασική προϋπόθεση του Παρατηρούμενου να είναι ανεξάρτητο του Παρατηρητή και να ανήκει στο σύστημα που αυτός δεν είναι. Βασική προϋπόθεση του Μύστη είναι ο Εαυτός του σε συνάρτηση με το Όλον.
Είσαι σίγουρος..?
Γιώργος![]()
SEX.. do it for the kids![]()
* Magick is the Art (γοητεία) and Science (παρατήρηση) of causing Change to occur in conformity with Will - Θείος crowley
quote:
Odysseus_:
Όταν το έγραφες αυτό MOZ είχες δώσει την απάντησή σου (έτσι πιστεύω...). Ποιά είναι;
Δεν είναι. ![]()
quote:
_nemo: Όταν το έγραφες αυτό MOZ είχες δώσει την απάντησή σου (έτσι πιστεύω...). Ποιά είναι;
Αυτή. ![]()
((Nada-μου, τι θα έλεγε άραγε ένας Βουδιστής Ζεν «του κόσμου τούτου» για τούτο: «Από την στιγμή που ζητάς κάτι, αμέσως δηλώνεις ότι δεν το έχεις μέσα σου και είναι σαν να το αρνήσαι»....
οέο;;))
Edited by - Moz on 22/08/2006 02:15:26
Γιώργο γνωρίζεις την μορφή που έχει ο ωκεανός της σεινηδητότητας; Μήπως του Χάους; Πιστεύεις ότι είναι διαφορετικά;
Το ΑΪΝ ΣΟΦ αναφέρεται στο σύτημα της QABBALA. Ο Ωκεανός και το Χάος σε μια κατάσταση που είναι μετά την Άβυσσο.
Με ρωτάς αν είμαι σίγουρος για τις βασικές προϋποθέσεις που έθεσα προηγουμένως. Είμαι σίγουρος στο βαθμό που αυτές πάψουν να ισχύουν και δοθεί μια άλλη διάσταση της πραγματικότητάς τους.
Αναφέρεις
quote:
Magick is the Art (τέχνη/γοητεία) and Science (επιστήμη/παρατήρηση) of causing Change to occur in conformity with Will
Ενδιαφέρον αυτό! Πως το αντιλαμβάνεσαι;
ΜΟΖ! Έγραψες :
quote:
Ναι, «μόρια, άτομα, ηλεκτρόνια, λεπτόνια, κουάρκ» ((ashes to ashes and dust to dust)) αλλά ανάμεσά τους ΤΙ;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Ασύντακτο σκόπιμα! ![]()
Τίποτα για το τίποτα;! ![]()
Και η εικόνα του Ωκεανού παραμένει Χάος Άμορφο, τόσο γεμάτο που μοιάζει να μην έχει... τίποτα!
Odysseus_Nemo
Μα... ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, αν δεν είναι & ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ και που δεν είναι, ακόμα κι αν ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ως Ένας ή/και ΚΑΝΕΝΑΣ, αλλά όχι ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ και που δεν είναι, γιατί «Aυτό» δεν το λες >το κάνεις;!; / Να, πάρε -μτφ-μερικές λεξούλες ακόμα...
TAOφρακταλοειδώς
οριζοντίως + fly-fly like a BUTTERfly
και καθέτως - keep working…
Χάος+Τάξη, Art+Science, όλα, ξεκινούν και καταλήγουν στο ΑΠΟΛΥΤΟ, κυκλικώς, σπειροειδώς, φρακταλοειδώς, τετραγωνίζοντας τον κύκλο, με sigils ή +τσάι, με διαβήτη ή πεγιότ, κι από το χώμα στο χώμα... νυν και αεί και εις τους Αιώνας των Αιώνων.* ((Tι άλλο από «ashes2ashes» +μια φλασιά μες στην Αιωνιότητα του Χάους; Αν έλεγα «φώτιση» θα με έκανε αυτό Μύστη; Αν έλεγα «ματαιότις ματαιοτήτων»;!; Όσο μάταιη δηλ. είναι και η Φώτιση όταν γίνεται Aυτο-σκοπός; Αλήθεια, τι φέρει μέσα του Ζωή; Το «άμορφο» ή το «μορφοποιημένο»;!; / Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς μια «στεγνή+άψυχη» προσλαμβάνουσα εικόνα «ανθίζει» μέσα στο νου. Πώς γίνεται αυτό; Ποιος το κάνει; Το Χάος, η Τάξη, ο Θεός, ο Μάγος ή ο Κανένας; / Αραγε αυτό που κάνει την διαφορά είναι κείνο το «k» στο τέλος... ή μήπως όχι;
Γοητευτική η κατάχρηση, αλλά... για το τίποτα!;
Σταματώ EΔΩ (ελπίζω να σε κάλυψα) / κι από εδώ... «μέχρι εδώ» .......... αλλά & ΕΚΕΙ
ευχές για δημιουργικό Χάος ![]()
M©ZEN
---------------------------
«Mια εικόνα = χίλιες λέξεις». Από την άλλη και ταυτοχρόνως χίλιες λέξεις = χιλιάδες χιλιάδων πραγματικότητες, όσες και οι συνδυασμοί των λέξεων ((μιας και οι λέξεις δημιουργούν Κόσμους κι ανατρέπουν Σύμπαντα)) άρα χιλιάδες χιλιάδων εικόνες. ΣΥΝΕΠΩΣ; > *((Ανατριχιαστικά μεγαλειώδες…))
Αγαπητοί Φίλοι
Ο Odysseus_nemo μετέφερε την εξής πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη:
quote:
όταν οι λέξεις μπερδεύουν καλό είναι να κοιτάξεις μια εικόνα
όπου ως εικόνα μπορούν να εννοηθούν και οι ίδιες οι λέξεις. Αν και εφόσον μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να τις αντιληφθεί ως ζώσες πάλλουσες ενέργειες, όπου η κάθε γραμμή του κάθε γράμματος δομεί / αποτυπώνει / ζωγραφίζει / μεταφέρει και επικοινωνεί έννοιες και σημασίες...
Ο Λόγος λοιπόν (στην τριπλότητά του)... η Ζώσα σφραγίδα, ο Μέγας, Ο Απόλυτος Μάγος.
Και ο Spare, ναι, 'είναι ο Spare'! Μα πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσε να είναι και η Nada και ο Odysseus_nemo, και ο Κόσμος Όλος!
"Aham Brahmasmi" 'Εγώ Είμαι Brahma'...
-----------
Ο παρατηρητής και το παρατηρούμενο. Μία σχέση, όπως είπα, ταύτισης και αποστασιοποίησης ταυτόχρονα! Ακριβώς όπως τα ηλεκτρόνια και τα φωτόνια συμπεριφέρονται άλλοτε ως σωμάτια, άλλοτε ως κύμα.
Ο σπουδαίος φυσικός και φιλόσοφος David Bohm το έχει περιγράψει έξοχα:
"Τα σωματίδια μπορεί να εμφανίζονται σε ασυνέχεια στο χώρο, αλλά είναι συνεχή στην εμπλεκόμενη τάξη".
Και οι σκέψεις, Γιώργο, περί του "ωκεανού της συνειδητότητας" είναι ωραιότατες. Και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την δυναμική αλληλεπίδραση και αλληλoσυσχέτιση των πάντων!
Αναπνέουμε ο ένας τον άλλον κυριολεκτικά, ενώ άπειρα σωμάτια διαπερνούν το σώμα μας συνεχώς!
Έως όμως να γίνει βίωμα η Ενότητα στην ΟΛΟΤΗΤΑ της, ο Δρόμος είναι μακρύς.
Ο Spare ασφαλώς και δεν αντλούσε από την ΕΣΧΑΤΗ ΑΡΧΗ, που έχει ονομασθεί Πρωταρχικό Χάος, Αρχέγονα ΥΔΑΤΑ, ή Brahman στον Ινδουισμό, "Κενότητα" στον Βουδισμό, και άλλα συνώνυμα που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα post.
Αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα του μαγικού έργου του.
Το θέμα βεβαίως είναι τι ζητάει (ως ημιτελή όντα που είμαστε)ο καθένας από εμάς και προς τα που τον ωθεί η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του.
Ένας ΒΟΥΔΔΑΣ όμως είναι ένας ΒΟΥΔΔΑΣ. Δεν ζητά. ΕΙΝΑΙ.
Επιδρά μόνο με την Παρουσία του...
Άλλα Όντα επιφέρουν Μεταβολές με τη Σκέψη ή με τις Λέξεις..
Και ο καθένας, εντέλει, με την όποια δράση του (εξωτερική ή εσωτερική) φέρει αποτελέσματα. Είναι αυτονόητο και δεδομένο.
Το θέμα είναι η ποιότητα των αποτελεσμάτων, και αυτό καθορίζεται από το εύρος της συνειδητότητας (Γνώση, κίνητρα, αρχές).
Χαιρετώ σας!
NADA
Moz,
μόλις είδα και το δικό σου post.
Γράφαμε για λίγο ταυτόχρονα.
Παρόμοιες σκέψεις...
quote:Moz
Επιτρέψτε μου μια παρενθετική ερώτηση: Τι πιθανότητες έχει ένας γιατρός (ούτε μάγος-ούτε Θεός) που παρακολουθεί έναν καρκινοπαθή, να εντοπίσει και «χτυπήσει» το εναρκτήριο σημείο (την πηγή) της Ασθένειας, σε μια μορφή της που εξελίσσεται κάνοντας μεταστάσεις χωρίς συγκεκριμένη πορεία, αλλά χαοτικά;
καλο μου Μοζ, γιατρος σε αυτες τις περιπτωσεις (με εξαιρεση την εκθεση σε ακτινοβολιες ή μεταλαξιογονα χημικα) ειναι μονο ο πασχων
ισως να πρεπει να κινηθει χαοτικα
quote:((Θυμήστε μου, Ιπποκράτη τον ελέγανε ή… $$$$$$......... Αρη;;;))
οου γιες! ![]()
"αεί έσται τα αυτά, και ουδέτερα και ουδέν άμα επιλείψει"
"ζώει γαρ κακείνα και τάδε, και ούτε, ει ζώον αποθενείν οίον τε, ει μη μετά πάντων.
πού γαρ αποθανείται;
ούτε το μη όν γενέσθαι.
πόθεν γαρ έσται;
αλλ αυξάνεται πάντα και μειούται ες το μήκιστον και ες το ελάχιστον, των γε δυνατών"
περι διαίτης το πρώτον

quote:dimitris84
Ουτε και πνευματικα αποτελεσματα.Αν το επιθυμεις ξεχνα το.Δεν ειναι θεωρητικο το οτι δεν υπαρχει τροπος , αφου αυτος που προσπαθει ειναι το εμποδιο.
Το τιποτα ,το κενο γεμιζει απο σκεψεις και ιδιοτητες και δεν εχει πια την αθωοτητα .
κοιταζοντας μ αυτον τον τροπο την ολοτητα, αρχιζουν να μην μπορουν να ξεχωρισουν τους μηχανισμους των τμηματων και των κομματων"
Κ. Αξελος - "ο Ηρακλειτος και η φιλοσοφια"
quote:Απο την αλλη οτι και αν κανουμε καλα καμωμενο αφου ετοιμη γνωση δεν υπαρχει εδω.Θα συμφωνησω απολυτα με τον jonnie ως προς την ταπεινοτητα εκτος και αν ψαχνουμε τον Μαζ....ωχ με πολλες πιθανοτητες να τα καταφερουμε αν ειμαστε τυχεροι.
εγω συστηνω καφε παντελονια... ![]()
οπως επισης και το βιβλιο του Ιασωνα Ευαγγελου, "Ελληνικη Κοσμοθεωρια" - εκδ. Μ. Βερεττας