ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Stelaras40 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/05/2008, 23:48:19
Απάντηση σε όσους εκλαμβάνουν το "ΘΕΙΟΝ" παιδαριοδώς..."το «ον» (το σύμπαν), είναι μεν αιώνιο, αναλλοίωτο και άφθαρτο, ωστόσο δεν είναι «απλούν»,αλλά «πολλαπλούν». Αφού το ον είναι πολλαπλούν, σύγκειται δηλαδή από απειροελάχιστα τεμάχια ύλης (τα άτομα) που είναι αιώνια, άφθαρτα, αναλλοίωτα και αδιάσπαστα, πρέπει αναγκαστικά αυτά να έλθουν σε σχέση προς άλληλα, για να γεννηθεί εκείνο που ονομάζουμε κίνηση.

Τα άπειρα σε αριθμό και σε σχήμα άτομα στροβιλίζονται στο άπειρο, όπως η σκόνη στον αέρα και, καθώς συνωθούνται, σχηματίζουν απείρους κόσμους, (τον «Μέγα Διάκοσμο»), σ’ ένα από τους οποίους ανήκει και η Γη. Τα πάντα γίνονται κατά μηχανική αναγκαιότητα.ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΒΔΗΡΙΤΗΣ 470-360 έτη π.χ.

MarteΜέλος
01/06/2008, 00:55:18
"Πριν περίπου 2.300 χρόνια ο φιλόσοφος Ζήνων ο Κιτιεύς από την Κύπρο, ιδρυτής της σχολής των Στωικών, είχε δώσει μιαν αρκετά διαφορετική εξήγηση για την κοσμογονία:

«Κατά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα το Σύμπαν ολόκληρο εκπυρώνεται και ανασυντίθεται εκ νέου».

Μια ανακύκλωση, δηλαδή, με εκπύρωση. Από αυτή την ιδέα οι θεμελιωτές της θεωρίας του ανακυκλούμενου Σύμπαντος βάφτισαν το ανασυσταθέν Σύμπαν «εκπυρωτικό». Στη θεωρία τους διαβλέπουν όντως μια αέναη αλυσίδα αναγεννήσεων, όμοια με αυτήν που διαπίστωσε μαθηματικά ο Ashtekar, από σύμπαντα που πορεύονται άχρι θανάτου και ανασταίνονται διαστελλόμενα, για να ξαναρχίσει ο κύκλος της ζωής τους" (http://www.physics4u.gr/articles/2007/theories_universe2.html)

"Το βέβαιο είναι ένα.
Ήρθε πλέον ο καιρός οι θετικοί επιστήμονες να σκύψουν με αγάπη, επιμονή και υπομονή πάνω από τα κείμενα της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας.
Η μελέτη αυτών των κειμένων δεν έχει πλέον ως στόχο της την διερεύνηση ξεπερασμένων θεωρειών και απόψεων που αποτελούν απλώς τις ρίζες της γνώσης της σύγχρονης θετικής επιστήμης. Η μελέτη της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας ίσως μας βοηθήσει όπως και στην περίπτωση της κοσμολογίας του Λεύκιππου και του Δημόκριτου, να βρούμε λύσεις για πολλά ανοικτά θέματα του σύγχρονου επιστημονικού προβληματισμού.
Ας ανακαλύψουμε εκ νέου την γνώση του παρελθόντος, με στόχο την λύση των επιστημονικών προβλημάτων του μέλλοντος μας."
(Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.)
(Από το 12 επεισόδιο της πρώτης season της εκπομπής "Το Σύμπαν που αγάπησα"- ΕΤ-3)

Κι όμως αυτοί οι Έλληνες της αρχαίας εποχής που ανακάλυψαν την Αλήθεια του Κόσμου πίστευαν κατά τους χριστιανούς σε "δαίμονες" (με την ιουδαιοχριστιανική σημασία).

Ας ανοίξουμε τώρα την βίβλο να αποκτήσουμε γνώση.....(ντόιννννν)

01/06/2008, 07:53:23
Και κάτι γιά να μήν παρεξηγηθώ.Όταν λέω γιά τους ποιμένες τής ερήμου,μιλώ καθαρά γιά εκείνη τήν εποχή.Δέν έχω τίποτε με τούς Εβραίους.Μάλιστα έχω κάποιους καλούς φίλους Εβραίους.Καί άν θυμάσαι είδος,εγώ ήμουν αυτός ο οποίος αντέδρασε πρώτος σε εκείνο το απαίσιο θέμα το οποίο δυσφημούσε τόν λαό αυτό.Ούτε με τούς Χριστιανούς τα έχω,ούτως ή άλλως Χριστιανός είμαι βαπτισμένος.Τά έχω όμως με όλους αυτούς τούς τυφλούς δογματικούς όλων τών θρησκειών.Ιδίως με τούς ηλιθίους που νομίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πιστεύαν σε είδωλα...αγνοώντας το μεγαλείο τών Ελλήνων και το πραγματικό νόημα,του Πανθέου Αυτών.
01/06/2008, 07:57:23
Κι όμως αυτοί οι Έλληνες της αρχαίας εποχής που ανακάλυψαν την Αλήθεια του Κόσμου πίστευαν κατά τους χριστιανούς σε "δαίμονες" (με την ιουδαιοχριστιανική σημασία).

Ας ανοίξουμε τώρα την βίβλο να αποκτήσουμε γνώση.....(ντόιννννν)...ΠΕΣΤΑ...!!!!!!!

01/06/2008, 08:14:13
ΤΡΕΧΑΓΥΡΕΥΕ ,πήγενε σε παρακαλώ στο δωμάτιο με τήν συζήτηση γιά τα παράξενα σχήματα,διότι κάτι έγραψα γιά σένα,με καλοπροαίρετο χιούμορ.Διότι εσύ παρεξηγήσαι και εύκολα και θα με πείς πάλι "μουλοχτό"...
StelarasΜέλος
01/06/2008, 12:08:11
Trexagireue,ψάλτης λες,εντάξει τώρα,εδώ μιλάμε για άλλο επίπεδο.Θέλει και φωνή η δουλειά,ειλικρινά θεωρώ τους ψάλτες τους πιο καμένους της υπόθεσης.Κοιτάνε με ένα βλέμμα τους παπάδες σα να ζητάνε ένα ξεροκόματο,τα σκυλιά έχουν περισσότερη αξιοπρέπεια,μάλλον τα αδικώ που κάνω τη σύγκριση με τους ψάλτες.

Δεν γίνεται διάλογος,πως να γίνει ότν μου λες οτι ΠΡΕΠΕΙ να μη σκέφτομαι όπως σκέφτομαι επειδή είναι ΛΑΘΟΣ για σένα.Μάλλον χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και μιλάς.Σαν 10χρονο παιδάκι κάνεις,σου λέω ότι μιλάς σαν να απευθύνεσαι στο κοπάδι,σου λέω και γιατί.Και αντιλέγεις ότι εγώ γράφω σαν να απευθύνομαι στο κοπάδι,έτσι για να πεις κάτι.
Πάρε ένα γλυφιτζούρι να μη με πρήζεις.

Edited by - Stelaras on 01/06/2008 12:15:22

Edited by - Stelaras on 01/06/2008 13:03:20

02/06/2008

01/06/2008, 20:45:04
stelaras...Εγώ έχω αντιπαρατεθεί με τόν trehagyreye,σε άλλες συζητήσεις πάρα πολύ έντονα.Αυτό όμως που κάνεις εσύ αποτελεί προσβολή.
StelarasΜέλος
01/06/2008, 23:57:08
Λομβαρδόπουλε,επειδή το είπα ευθέως και δεν το έκρυψα πίσω από τις λέξεις είναι προσβολή?
Όπως και να χει,εάν προσβλήθηκε τόσο πολύ ο τρέχας ζητώ συγνώμμη.
02/06/2008, 10:04:49
Stelaras, τέτοιες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί είτε προς συνομιλητές μας είτε προς κάποια μερίδα συνανθρώπων μας είναι αντίθετες με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Συζητήσεων, οπότε θα σε παρακαλέσω στο μέλλον να τις αποφύγεις.

In anticipation of my resurrection...

02/06/2008, 11:27:40
Αγαπητέ Stelaras, δεν σε παρεξηγώ έίναι της ηλικίας
οι παπαριές.... Αλλά μ'αυτό τον τροπο φίλε, δεν απαντάς,
απλά μου επιβεβαιώνεις ότι βρίσκεσαι στο γήπεδο...
Φιλε μου το μόνο που κανεις είναι να μου δείχνεις ότι έπεσα
μέσα... Μην ασχολείσαι λοιπόν, με πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, εσύ καλύτερα γήπεδο... Εκεί είναι το στοιχείο σου...
Ὰγαπητέ ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, ποιό είναι το δωμάτιο με τα
παράξενα σχήματα;
skepticΜέλος
29/01/2006, 20:35:10

Ρε παίδες τι διάολο είναι πάλι αυτό κανένα photoshop hoax project πάλι
Η μόνη πληροφορία που έχω είναι ότι αυτή η φώτο υποτίθεται ότι προέρχεται από μια σπηλιά με το όνομα "σπηλιά του Πάνα"

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

wolfowitzΜέλος
29/01/2006, 21:35:07
ειναι φτιαγμενο απο πλαστικο (τρισδιαστατο αγαλματακι) σε καποια σπηλια στο εξωτερικο μαζι με αλλα παρομοια 'υποχθονια τερατακια"

δεν ειναι απατη. πληρωνεις νομιζω εισξτηριο για να μπεις να τα δεις.

απατη εκανε αυτος που το πρωτοκυκλοφορησε στην ελλαδα ως αποδειξη υπαρξης υποχθονιων

(αν βρω το σχετικο λινκ θα το ποσταρω)

skepticΜέλος
29/01/2006, 22:19:10
Σωστά και μου φαίνεται απόλυτα λογικό, αν άλλωστε ο οποιοσδήποτε εξερευνητής σπηλαίων τύχαινε να δει ποτέ μπροστά του στα αλήθεια ένα τέτοιο πλάσμα, με τίποτα δεν θα είχε την ψυχραιμία να τραβήξει μια τόσο κοντινή και καλοκεντραρισμένη φωτογραφία.

Η πλάκα είναι ότι στο φόρουμ που το βρήκα λανσάριζαν αυτή τη φωτογραφία ως γνήσια, δηλαδή ότι δήθεν απεικόνιζε ένα υποχθόνιο πλάσμα από τη σπηλιά του Πάνα.

Μήπως αυτή η …"σπηλιά του Πάνα" είναι η ονομασία του πάρκου αναψυχής που έχει αυτά τα αστεία ομοιόματα

Ευχαρίστω, και περιμένω περισσότερες πληροφορίες και το λινκ.

wolfowitzΜέλος
29/01/2006, 22:28:55
λοιπον εδω ειναι:

http://www.rondette.com/real%5Fgoblin%5Fthat%5Fwas%5Fphotographe.htm

(δεν τις βαζω για να μη βαρυνει η σελιδα)

Edited by - wolfowitz on 29/01/2006 22:33:33

29/01/2006, 22:58:47
Αυτή την ιστορία την ξαναείχαμε εδώ μέσα. Μάλιστα, την προηγούμενη φορά δεν έιπαν απλά "Σπηλια του Πανός" (αλήθεια, ποιά από τις δεκάδες), αλλά ότι είναι από τη γνωστή σπηλία της Πεντέλης (αυτή που λανθασμένα λέγεται του Νταβέλη)

Υπάρχει η αναφορά σε κάποια από τα τόπικ "Πεντελικόν" και κάποιος διάττων αστήρ ισχυριζόταν ότι την τράβηξε ο ίδιος εκεί.

Ειναι οι γνωστές και λυπηρές περιπτώσεις κάποιων που θέλουν να τραβήξουν τα φώτα πάνω τους. Ετερόφωτοι...

Δεν παραθέτω λίνκ όχι για τίποτε άλλο, αλλά είπα να μην ξανασχοληθώ με αυτή τη σαχλαμάρα.

Ανδρέας "Βρίλ"

wolfowitzΜέλος
29/01/2006, 23:06:57
H εν λογω "σπηλια του πανα" ειναι εδω:

http://www.cheddarcaves.co.uk/

a fibreglass gremlin from the Crystal Quest attraction at Cheddar gorge.
http://www.cheddarcaves.co.uk/crystal.htm

30/01/2006, 09:03:28

.

τετοια τερατακια ειναι γεματη η σπηλια (πρωην) Πεντελης, (πρωην Νταβελη), (νυν) Γκανταρα.

ειναι ενοχλητικα και τα κανουν οπου βρουν, αλλα υπαρχει λυση, η ιδια που ακολουθω με τους βρυκολακες: νερομπιστολο γεματο με αγιασμο!

και μη μασατε απο τους "ανετους" που σας λενε οτι δεν υπαρχουν τερατα στις σπηλιες!

αν ψαξετε στα σακιδια τους θα βρειτε παντα ενα νερομπιστολο!!!

δεν πανε αοπλοι σε τετοια μερη!

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

skepticΜέλος
30/01/2006, 19:43:24
Θα είχε ενδιαφέρον όμως να εξετάσουμε από που πηγάζει αυτή η μυθολογία των τεράτων ντε και καλά μέσα στις σπηλιές.

Ίσως να χει και σχέση με τον αρχέγονο ψυχισμό του ανθρώπινου υποσυνείδητου και ότι πριν κάποιο καιρό ζούσαμε μέσα σε σπηλιές.

Ισως να χει και σχέση με την ανθρώπινη βλακεία! ποιος ξέρει...

T-PingΝέο Μέλος
05/02/2006, 23:27:10
Απορώ πως μπορεί να πιστέψει κάποιος οτί αυτή τη φωτογραφία την τράβηξε κάποιος εξερευνητής, πρώτον γιατί όπως είπε κάποιος νωρίτερα εαν κατί τέτοιο εμφανίζονταν μπρόστα σου το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν θα ήταν να το φωτογραφίσεις και δεύτερον γιάτι ΕΑΝ υπήρχε δε νομίζω να ήταν ιδιάιτερα φιλικό.

Πάντος εχούν γίνει έρευνες που απέδειξαν ότι υπάρχει ζωή σε βάθος 2 km αλλά σε μορφή μικροοργανισμών και πιστεύεται ότι ίσως έτσι να αναπτύχθηκε η ζωή μετά από μία από τις καταστροφές της γής.

06/02/2006, 00:45:28
Κι εδω έχει πληροφορίες για την συγκεκριμένη φάρσα με μερικά ακομα links...

http://www.skepdic.gr/Entries/Delta/cavedemon.htm

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...