- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
"Rocky"
"Rocky"
"Rocky"
Οπότε θεωρητικά έμειναν 3 δυνάμεις...
Για την ενοποιηση της Ισχυρής πυρηνικής με τις άλλες δύο δεν έχω διαβάσει...
Γενικά δεν γνωρίζουμε πολλά για την βαρυτική αλληλεπίδραση... καινούριες θεωρίες ξεπηδούν συνεχώς και οι φυσικοί ερευνούν πολύ ακριβώς αυτήν την δύναμη. ![]()
Ίσως να ισχύει και σε υποατομικό επίπεδο ο νόμος της παγκόσμια έλξης, δεν ξέρω, όμως η δύναμη έλξης του είναι υπερβολικά μικρή για να εξηγήσει την ισχυρή πυρηνική. Χρειάζεται πολύ περισσότερη δύναμη για να συγκρατηθεί ο πυρήνας. Για αυτό και εισήχθηκε αυτός ο όρος από την αρχή.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Edited by - Silverwolf on 04/05/2003 16:12:36
Edited by - Silverwolf on 04/05/2003 18:35:38
"Rocky"
"Rocky"
Ρώτησα και μου είπαν ότι η πιο υποσχόμενη θεωρία είναι αυτή των Υπερχορδών για την συσχέτιση των δυνάμεων και ότι ο νόμος ισχύει και σε υποατομικό επίπεδο (μέσα στον πυρήνα π.χ.) αλλά ότι οι επίδρασή του θεωρείτε τόσο μικρή που αγνωείται.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Edited by - Silverwolf on 04/05/2003 18:39:11
"Rocky"
quote:
Εντάξει συνδέονται με τις ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις άλλά δεν είναι λάθος που το συνέδεσα με το νόμο της παγοσμιας έλξης (Βλέπε Βιβλίο Φυσικής Γ' Γυμνασίου Προτελευταία ενότητα: Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις 3η παράγραφο!!!!)
Φίλε μου όπω ειπα για τις ισχυρές πυρινικές δυνάμεις δεν ισχύει ο νόμος του αντιστρόφου τετραγώνου.
Σ'αυτές τις δυναμεις ισχύει ότι αυξάνονται όσο τα κουώρκ απομακρύνονται μεταξυ τους. Αυτός ειναι αλλωστε και ο λόγος που αδυνατουμε να παρατηρησουμε μεμονομένα κουωρκ.
Λυπαμαι αν σε στεναχωρώ αλλά έχεις πολυ δρόμο και πολύ διαβασβα μτοστά σου.
"Rocky"
ΥΓ : Επειδή έχει τύχει να διαβάσω κι εγώ το "Χρονικό του Χρόνου" και δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, μπορείς σε παρακαλώ να μας παραθέσεις το απόσπασμα, έστω και με λίγα δικά σου λόγια;
Ναι, αλλά είναι ένας τρόπος να το υπολογήσεις...
"Rocky"
Το σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο
είναι πολύ καλό βιβλίο καθώς αναλύει και πιο σύγχρονες θεωρίες....

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...
Edited by - Cronos on 08/05/2003 23:12:07
"Rocky"
quote:
Φίλε μου όπω ειπα για τις ισχυρές πυρινικές δυνάμεις δεν ισχύει ο νόμος του αντιστρόφου τετραγώνου.
Σ'αυτές τις δυναμεις ισχύει ότι αυξάνονται όσο τα κουώρκ απομακρύνονται μεταξυ τους. Αυτός ειναι αλλωστε και ο λόγος που αδυνατουμε να παρατηρησουμε μεμονομένα κουωρκ.
Δηλαδή έχουν ένα πεδίο που αντί να εξασθενεί στο χώρο αυξάνεται;;;
Μία ερώτηση: Οι μαύρες τρύπες έχουν τις άλλες δυνάμεις ή έχουν ενοποιηθεί όλες σε βαρυτική; ![]()

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
Edited by - Ydroxoos25 on 16/04/2005 04:08:37