ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

TaKeIT or LeaveIT57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 15:19:51
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΩΡΙΩΝΑΣ ΤΑ ΚΟΥΑΡΚ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

"Rocky"

04/05/2003, 15:24:00
Μα, δηλαδή μου λες ότι ο Νόμος του Νεύτωνα ισχύει για τα πάντα στο σύμπαν; Αμφιβάλλω αν ο ίδιος ο Νεύτωνας ήξερε τίποτε για κουάρκς ή για ισχυρή πυρηνική έλξη...εκτός αν ήταν τόσο τυχερός που με τη μία έβγαλε έναν τύπο που περιγράφει όλες τις αλληλεπιδράσεις...Μα τότε, δεν νομίζω να υφίσταντο πρόβλημα ενοποίησης των αλληλεπιδράσεων αν είχαμε στα χέρια μας έναν τύπο που θα τις εξέφραζε όλες...

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 15:32:10
Δεν μπορεί να εκφράσει τα σωματίδια, που δεν έχουν μάζα, δηλαδή τα βαρυτονια, δηλαδη τη βαρυτική! Εκεί έχουν το πρόβλημα οι επιστήμονες τις άλλες τρεις τις έχουν ενοποιήσει!

"Rocky"

04/05/2003, 15:36:05
Αυτό το γνωρίζω...αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες ότι ο τύπος που εκφράζει την ενοποιημένη θεωρία των τριών αλληλεπιδράσεων είναι ο Νόμος του Νεύτωνα. Εκεί είναι που διαφωνώ εγώ...Το λέει αυτό το βιβλίο;

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 15:43:17
Μα εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο! Αλλά ισχύει για την ισχυρή πυρηνική δύναμη γιατί ειναι δύο σώματα τα οποία το ένα συγκρατεί το άλλο με μία ΕΛΚΤΙΚΗ δύναμη έλκονται και εγώ το συνέδεσα με τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΞΗΣ. Ποιος άλλος Νόμος περιγράφει την έλξη δύο σωμάτων??????????????

"Rocky"

SilverwolfΜέλος
04/05/2003, 16:11:31
Κάποια πειράματα που έγιναν το 1984 κατάφεραν να συσχετίσουν την ηλεκτρομαγνητική με τις ασθενεις πυρηνικές... Αυτην την εννιαία δύναμη την ονόμασαν ηλεκτροασθενή.

Οπότε θεωρητικά έμειναν 3 δυνάμεις...
Για την ενοποιηση της Ισχυρής πυρηνικής με τις άλλες δύο δεν έχω διαβάσει...

Γενικά δεν γνωρίζουμε πολλά για την βαρυτική αλληλεπίδραση... καινούριες θεωρίες ξεπηδούν συνεχώς και οι φυσικοί ερευνούν πολύ ακριβώς αυτήν την δύναμη.

Ίσως να ισχύει και σε υποατομικό επίπεδο ο νόμος της παγκόσμια έλξης, δεν ξέρω, όμως η δύναμη έλξης του είναι υπερβολικά μικρή για να εξηγήσει την ισχυρή πυρηνική. Χρειάζεται πολύ περισσότερη δύναμη για να συγκρατηθεί ο πυρήνας. Για αυτό και εισήχθηκε αυτός ο όρος από την αρχή.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

Edited by - Silverwolf on 04/05/2003 16:12:36

Edited by - Silverwolf on 04/05/2003 18:35:38

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 16:54:56
Αν πάρουμε τη λογική σου τότε δεν υπάρχουν ούτε κουαρκ ούτε πρωτόνια... Αυτά που λες είναι απόλυτα θεωρητικά...

"Rocky"

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 17:12:04
Να σου πω και κατι αλλο?... Η θεωρία της αβεβαιώτητας δε λέει όσο πιο ακριβείς είναι η μάζα τόσο πιο ανακριβείς είναι η θέση λέει ότι όσο πιο ακριβείς είναι η ΤΑΧΥΤΗΤΑ τοσο πιο ανακριβείς είναι η θέση!

"Rocky"

SilverwolfΜέλος
04/05/2003, 18:34:39
Nαι Rock_Boy η γλώσσα πρόλαβε το μυαλό... συμβαίνει μερικές φορές.

Ρώτησα και μου είπαν ότι η πιο υποσχόμενη θεωρία είναι αυτή των Υπερχορδών για την συσχέτιση των δυνάμεων και ότι ο νόμος ισχύει και σε υποατομικό επίπεδο (μέσα στον πυρήνα π.χ.) αλλά ότι οι επίδρασή του θεωρείτε τόσο μικρή που αγνωείται.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

Edited by - Silverwolf on 04/05/2003 18:39:11

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 19:25:01
Για σένα αγνοείται. Όλοι οι επιστήμονες είναι ακριβέστατοι και αυτό θελω να γίνω και εγώ...

"Rocky"

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
04/05/2003, 21:15:26
quote:

Εντάξει συνδέονται με τις ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις άλλά δεν είναι λάθος που το συνέδεσα με το νόμο της παγοσμιας έλξης (Βλέπε Βιβλίο Φυσικής Γ' Γυμνασίου Προτελευταία ενότητα: Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις 3η παράγραφο!!!!)

Φίλε μου όπω ειπα για τις ισχυρές πυρινικές δυνάμεις δεν ισχύει ο νόμος του αντιστρόφου τετραγώνου.
Σ'αυτές τις δυναμεις ισχύει ότι αυξάνονται όσο τα κουώρκ απομακρύνονται μεταξυ τους. Αυτός ειναι αλλωστε και ο λόγος που αδυνατουμε να παρατηρησουμε μεμονομένα κουωρκ.
Λυπαμαι αν σε στεναχωρώ αλλά έχεις πολυ δρόμο και πολύ διαβασβα μτοστά σου.

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 21:36:59
Λάθος φίλε μου... Αυτή η δύναμη συγκρατεί μεταξύ τους τα κουάρκ μέσα στα πρωτόνια και τα νετρόνια ( Βλέπε Stephen Hawking: 2η έκδοση του βιβλίου: Το Χρονικο Του Χρόνου σελ. 109 2η Παράγραφο)

"Rocky"

04/05/2003, 23:27:00
Φίλε μου δυστυχώς κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Ωρίωνα. Εξακολουθείς να συγχέεις την Ισχυρή Πυρηνική Έλξη με τη Βαρυτική Έλξη λέγοντας ότι για τις ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις ισχύει ο Νόμος της Παγκόσμιας Έλξης. Το να είσαι ερευνητικό πνεύμα είναι ό,τι πιο θετικό υπάρχει αλλά πιστεύω ότι πάνω στον ενθουσιασμό σου έκανες μια αυθαίρετη παραδοχή η οποία απλοποιεί πολύ πράγματα που είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι νομίζουμε. Ο Silverwolf έχει δίκιο ότι η βαρυτική έλξη μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων είναι πολύ μικρή για να εξηγήσει στη σταθερότητά του. Πάντως είναι υπέροχο αυτό που κάνεις και πρέπει, αν έχεις όρεξη, έτσι να συνεχίσεις...Εγώ στην ηλικία σου ήξερα από Φυσική μόνο αυτά που μας διδάσκανε στο σχολείο!

ΥΓ : Επειδή έχει τύχει να διαβάσω κι εγώ το "Χρονικό του Χρόνου" και δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, μπορείς σε παρακαλώ να μας παραθέσεις το απόσπασμα, έστω και με λίγα δικά σου λόγια;

Rock BoyΜέλος
04/05/2003, 23:36:30
Υπάρχουν δύο βιβλία "Το χρονικό του Χρόνου" Εγώ έχω το κόκκινο που είναι μη εικονογραφημένο... Διαβάζω πολλά βιβλία Φυσικής. Δε γνωρίζω μόνο αυτά που μαθένουμε στο σχολείο! Γνωρίζω πολλά, αφού από 7 χρονών διάβαζα βιβλία πολύ προχωρημένα όπως Το χρονικό του χρόνου...
Ναι, αλλά είναι ένας τρόπος να το υπολογήσεις...

"Rocky"

CronosΜέλος
08/05/2003, 23:11:10
Και το πιο πρόσφατο:
Το σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο
είναι πολύ καλό βιβλίο καθώς αναλύει και πιο σύγχρονες θεωρίες....

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

Edited by - Cronos on 08/05/2003 23:12:07

Rock BoyΜέλος
09/05/2003, 16:21:00
Και αυτό το έχω!

"Rocky"

Ydroxoos25Μέλος
16/04/2005, 04:05:04
quote:
Φίλε μου όπω ειπα για τις ισχυρές πυρινικές δυνάμεις δεν ισχύει ο νόμος του αντιστρόφου τετραγώνου.
Σ'αυτές τις δυναμεις ισχύει ότι αυξάνονται όσο τα κουώρκ απομακρύνονται μεταξυ τους. Αυτός ειναι αλλωστε και ο λόγος που αδυνατουμε να παρατηρησουμε μεμονομένα κουωρκ.

Δηλαδή έχουν ένα πεδίο που αντί να εξασθενεί στο χώρο αυξάνεται;;;

Μία ερώτηση: Οι μαύρες τρύπες έχουν τις άλλες δυνάμεις ή έχουν ενοποιηθεί όλες σε βαρυτική;

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"

Edited by - Ydroxoos25 on 16/04/2005 04:08:37