ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

angi60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
20/08/2015, 08:14:06

arteΜέλος
10/01/2016, 02:12:52
Χρησιμοποιούμε καταχρηστικά τον όρο <<πνευματικός κόσμος>>, για να αναφερθούμε σε κάτι που δεν είναι αληθινά πνευματικό και αιώνιο . Απο τα ηλεκτρόνια ως τους αγγέλους και τους δαίμονες τα πάντα καταληκτικά , υπάρχουν κάπου και αλληλεπιδρούν . Είναι υλικά στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης τους .

Υλικά ίσως με διαφορετικά πρότυπα αλληλεπίδρασης .

Νομίζω πως όπως ο φυσικός υλικός κόσμος αποτελεί δομή , έτσι και ο <<πνευματικός κόσμος>> με τις διαβαθμίσεις του και τα υπερπλαίσια του , αποτελεί επίσης δομή . Στην πρώτη περίπτωση οι δομές φαίνεται να συσχετίζονται και να συνδέονται με βάση ενα τυποποιημένο συνεκτικό σύνολο κανόνων και σχέσεων αιτιοκρατικά και ορθολογικά καθορισμένων , ενώ στην δεύτερη υπάρχει μια μεγαλύτερη ελευθερία (ίσως και άπειρη) συσχετίσεων φαινομενικά, λιγότερο αιτιοκρατικών και περισσότερο ανορθολογικών. Και στην μια και στην άλλη μιλάμε για ευρύτερες δομές - φορείς μιας υλικής κατασκευαστικής δυναμικής του κόσμου . Υλικού και <<άυλου>>.

Μπορεί τα μηχανήματα να μην είναι σε θέση να ανιχνεύουν τέτοιου είδους δομές , ωστόσο αν αυτές οι δομές είναι << ανάλογες >> με τα πρότυπα ανάδυσης της συνείδησης και της σκέψης (που επίσης δεν ανιχνεύονται απο μηχανές !) τότε είναι υπαρκτά και συμβαίνουν κάπου . Ο μοναδικός τρόπος για να ανιχνευτούν και να αλληλεπιδράσουν με μας είναι με μια αναλογία συσχετισμένων <<ανάλογων>> αναφυόμενων συνειρμικών προτύπων.

Στην τέχνη των αρχών του 20ου αιώνα αναπτύχθηκε μια τεχνική , ενα ρευμα, που ονομαζόνταν Κονστρουκτιβισμός . Ο Κονστρουκτιβισμός ήταν μια τάση στην τέχνη που στηρίχθηκε στον υλισμό και αποτέλεσε πρόδρομο για την μετέπειτα καλλιτεχνική εξέλιξη σε Ρωσική πρωτοπορία . Κυριότερος εκφραστής αυτής της καλλιτεχνικής τάσης ήταν ο βασίλη Καντίνσκι . Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακουστά ή έχουμε δεί κάποιον απο τους περίφημους πίνακες του Καντίνσκι . Ο Καντίνσκι μέσα απο τους πίνακες προσπαθεί να αναδεικνύει το μη αντικειμενικό περιεχόμενο του κέντρου (της καρδιάς) του υποκειμένου .

Η τέχνη του Κονστρουκτιβισμού αναπαριστά κάτι το αν-αντικειμενικό . Διάφορα αφηρημένα γεωμετρικά η μή, στοιχεία, συνδιάζονται συνθέτωντας (ή αποσυνθέτωντας) ενα ετερόκλητο κολάζ . Ενα τρίγωνο πάνω αριστερά, μια πιτσιλιά μπογιά στο κέντρο, δυο μπλεγμένοι κύκλοι κάτω δεξιά , τετράγωνα, γραμμές, καμπύλες , κτλ. Δεν υπάρχει κάτι το οικίο . Δεν υπάρχει κάτι το γνώριμο .

Μέσα απο αυτες τις αν-αντικειμενικές - ετερόκλητες συνθέσεις του κονστρουκτιβισμού, παλεύουν να αναδυθούν λανθάνοντα κεντρικά πρότυπα αναφοράς . Παλεύουν να αναδυθούν μέσα απο το χάος της αμορφίας και του κολάζ , ανασυνθέτωντας πυρηνικά , την βαθιά σχέση της συνείδησης και της λογικής με τον εικονιστικό κόσμο του ασυνειδήτου .

Η Κοσνστρουκτιβιστική τεχνική είναι δυναμική και κατασκευαστική μέθοδος επιλογής και συλλογής με στόχο μια αναδυόμενη πρόοπτική . Ο άνθρωπος κατασκευάζει τον κόσμο του και την πραγματικότητα του προοπτικά . Συνθέτει και σχεδιάζει για το μέλλον και την προοπτική . Αποτελεί ελκυστή και συλλέκτη αντικειμένων που πρό-υπάρχουν .

Υπάρχει όμως κάποια σχέση που έχουν όλα αυτά με τον <<πνευματικό κόσμο>> και τους δαίμονές ;

Η σχέση αναδύεται και αναδεικνύεται ανασυνθετικά , εποικοδομητικά και τελικά κατασκευαστικά . Ο άνθρωπος είτε όταν κατασκευάζει κάτι το υλικό , είτε όταν κατακευάζει κάτι νοητικό , ανασυνθέτει κάτι που ήδη πρό - υπάρχει και δεν δημιουργεί τίποτα απο το μηδέν .

Ολα προ-υπάρχουν . Τα στοιχεία, ακόμα και τα πρότυπα . Ακόμα και αυτά που είναι σε λανθάνουσα μορφή. Λανθάνοντα στοιχεία, περιεχόμενα πλαίσια ,ετερόκλητες δομές , συνολα που δεν συσχετίστηκαν συνεκτικά μεσω σταθερών δομών , συν- περιφέρονται ως μια ακαθόριστη άλως, που ψάχνει χώρο , σχέση , πρότυπο.

Η νοητική ανασύνθεση είναι μια βαθιά κατασκευαστική μέθοδος της συνείδησης όταν αυτή σχετίζεται με το ασυνείδητο και το ανεικονικό (πνευματικό) . Ο άνθρωπος έχει μια μοναδική ικανότητα ανασύνθεσης και κατασκευής προτύπων , σύμφωνα με τις αντιλήψεις και σκέψεις που πολλές φορές (αν όχι όλες) καταλήγουν διαστρεβλωτικές . Διαστρεβλωτικές ως προς τις αρχικές τους καταβολές και συνδέσεις .

Σε ενα υλικό σώμα όπως ενα μόριο, ξέρουμε οτι ακολουθούνται κάποιες συμβατικές αρχές και κανόνες σύνδεσης και σχέσης του συνόλου με τα μέρη . Ολα έχουν μια τυποποιημένη διαδικαστική σχέση και σύνδεση .

Οι συνειρμοί της ανθρώπινης σκέψης όμως , κατασκευάζουν εναν νοητικό κόσμο με πολύ χαλαρές αιτιοκρατικές και λογικές σχέσεις . Αυτό γίνεται περισσότερο προφανές στην κατάσταση του ύπνου και του ονείρου. Οι νοητικοί συνειρμοί προάγουν και έχουν ως κανόνα το λάθος και την διαστρέβλωση της αλήθειας . Κάθε άνθρωπος αποτελεί και μια ξεχωριστή περίπτωση διαστροφής της λογικής . Κάθε άνθρωπος κατασκευάζει παραβολικά και ενα δικό του προσωπικό κόσμο σύμφωνα με τις δυνατότητες του να διαχωρίζει και να συσχετίζει φυσικά και νοητικά αντικείμενα .

Κάθε ξεχωριστός άνθρωπος κατασκευάζει τον κόσμο του και την προοπτική του . Η προοπτική είναι ο θάνατος. Η αποσύνθεση .

Και ενώ η φύση διατηρεί μια οσο το δυνατό απλή και αιτιοκρατική δομή αλυσίδας σχέσεων , ο άνθρωπος με το λογικό και συνειδητό του μέρος, καταργεί την απλότητα της αλληλλουχίας και της αιτιοκρατίας , και στην θέση τους τοποθετεί το προσωπικό χάος και τις ετερόκλητες ανασυνθετικές ετεροδομές του πυρηνικού κέντρου του ασυνειδήτου .

Οι δαίμονες λοιπόν, ως οι ευρύτεροι φορείς αυτής της ετερόκλητης κατασκευαστικής δυναμικής , αναδύονται χιμαιρικά και αναδεικνύονται εικονιστικά , μέσα απο τα ανασυνθετικά αποσυσχετιστικά και διαστερβλωτικά πρότυπα αναφοράς της ανθρώπινης συνείδησης και του ασυνειδήτου .

Αναδύονται και ελκύονται απο τις δαι...δαλώδεις μη λογικές , διαστροφικές , αποσυνθετικές συσχετίσεις.

10/01/2016, 16:53:58
ΑΦΟΔΕΥΣΕ Η ΦΟΡΑΣ ΕΝ ΤΩ ΑΛΩΝΙΩ

arteΜέλος
11/02/2016, 23:52:27
Σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να κοινοποιήσω τα παρακάτω γεγονότα που μου συνέβησαν αυτές τις εφτά τελευταίες μέρες , αλλά η καλύτερη απόδειξη αυτών που θεωρητικά γράφεις και υποστηρίζεις , είναι το βίωμα. Η εμπειρία , το πείραμα , η ίδια η ζωή σου.

Λοιπόν κάποια πράγματα αναγκαστικά είναι εκτός κοινής λογικής και θα πρέπει να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου για να τα αποδείξεις . Για να αναδυχθούν ορθά , απαιτούν οριακές καταστάσεις και θα πρέπει να φέρεις το σύνολο σου έξω απο τα κεκτημένα του εαυτού . Τα γράφω αυτά για να γνωρίζουν όλοι τι συμβαίνει πραγματικά και πόσο δύσκολο είναι να αναγνωριστούν τα ενσωματωμένα διασπαστικά εξωτερικά σύνολα του όλου ανθρώπου . Πόσο δύσκολο είναι η συνισταμένη της συμπεριφοράς και των νοημάτων , να αναγνωρίσει τις συνιστώσες της .

Τα σύνολα αυτά συμπλέκονται με τα ανθρωπογενή και σιγά-σιγά τα διαβρώνουν . Η αποσύνθεση μπορεί να φτάσει σε κρίσιμο σημείο, ανάλογα με τους ρυθμούς νευρογένεσης και σύμπλεξης κυρίως απο έκθεση σε παιδική ηλικία . Τα ερεθίσματα είναι πάντα κρίσιμα και λειτουργούν υποσυνείδητα <<χτίζοντας>> αποσυνθετικές συμπλέξεις κατα κύριο λόγο στην ώρα του ύπνου .

Επαναλαμβάνω, τα δαιμονικά σύνολα είναι ελκυώμενα συνειρμικά πρότυπα που ελκύονται απο << ανάλογους>> <<ανθρωπογενείς συνειρμούς>>, και είναι μετά τους πρώτους συνειρμούς , ενσωματωμένα συπλεκτικά, στο σύνολο της συμπεριφοράς και της ανώτερης ψυχοφυσικής δομής του ανθρώπου και περιλαμαβάνουν διασπαστικά συναισθήματα , αποσυνθετικές ιδέες , διαστροφικές σεξουαλικές φαντασιώσεις ,ατομοκεντρικές ιδιοτελείς σκέψεις, εώς ακόμα τεχνολογικές εφαρμογές με στόχο όλα τα παραπάνω.

Μέχρι πρίν απο μια βδομάδα δεν πίστευα αληθινά στην ύπαρξη Θεού . Είμαι άνθρωπος που λειτουργεί με την λογική και παρά το οτι μιλάω για Θεό, σε ενα θεμελιωδέστερο ασυνείδητο επίπεδο δεν υπάρχει ενδιάθετη πίστη. Αυτό συμβαίνει γιατί μου λείπαν τα βιώματα , οι εμπειρίες το πείραμα .

Πήρα λοιπόν την απόφαση να με δοκιμάσω στα όρια μου .

Η αληθινή φιλοσοφία για μένα , είναι η αλήθεια, και η αλήθεια, ξεπερνά σε αξία ακόμα και την ελευθερία.

Πρίν μια βδομάδα λοιπόν έκανα μια βόλτα στο δάσος και είχα διάθεση να φιλοσοφίσω με τον εαυτό μου . Σκεφτόμουν πως η ζωή του ανθρώπου κάποια στιγμή τελειώνει . Αυτή η στιγμή μπορεί να είναι μετά απο τριάντα χρόνια , μπορεί να είναι σε δέκα , μπορεί όμως να είναι και αύριο . Αποφάσισα λοιπόν οριακά, να διαλύσω την ζωή μου και να δώσω οτι έχω , όσα χρήματα έχω, να τα παρατήσω όλα και όλους και να τα προσφέρω στους άστεγους , στους φτωχούς , στα αρρωστα παιδιά . Πήρα αυτή την απόφαση γιατί έτσι μου άρεσε . Πήρα αυτή την απόφαση γιατί το ήθελα απο καιρό . Πήρα αυτή την απόφαση χωρίς να έχω την ενδιάθετη πίστη μου προς τον Θεό . Χωρίς να ζητώ ανταλλάγματα, ούτε απο τους ανθρώπους , ούτε απο το Θεό . Χωρίς να πιστεύω κατα βάθος . Χωρίς βιώματα .

Γιατί Θεός μπορεί να μην υπάρχει .

Ενα πολύ μεγάλο ρίσκο.

Με πίεση ψυχική λοιπόν, στο δρόμο του γυρισμού βρήκα μια έρημη μικρή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής . Προσευχήθηκα στην Παναγία και τον μικρό Χριστό που ήταν στο τέμπλο. Έκανα το σταυρό μου και είπα αυτό που λένε οι ασκητές , << κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελεήσον με τον αμαρτωλό>>. Την στιγμή λοιπόν που φίλησα τον μικρό Χριστό, η αναμένη καντίλα της Παναγίας άρχισε να κινείται περα δοθε σαν εκρεμές . Και η κίνηση συνεχίστηκε για πολύ ώρα .

Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω .

Ηταν τρομακτικό !

Την πρώτη μέρα έδωσα ενα καλό ποσό . Την δεύτερη αποφάσισα ενα πολύ μεγαλύτερο . Οταν ξεκίνησα το πρωϊ της δεύτερης μέρας για τις τράπεζες, διασταυρώθηκα με μια νεκροφόρα . Το ίδιο έγινε και κατα την επιστροφή μου σε άλλη διασταύρωση . Το απόγευμα που με πήρε ο ύπνος είδα ενα φίδι να μου μιλάει και να γελάει μαζί μου . Αμέσως μετά είδα ενα τόσο ακραία διαστροφικό σεξουαλικό όνειρο, που είναι αδύνατον να σας περιγράψω.

Το βράδυ που έπεσα για ύπνο αργά , άκουγα μέσα στο όνειρό μου να χτυπάν τα παράθυρα σαν να προσπαθούν να μου κάνουν ληστεία και ξύπνησα αμέσως . Απο το φόβο μου επαναλάμβανα μηχανικά την ευχή , <<κύριε Ιησού Χριστε Υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλο>>, που ξέρω πως την λένε οι μοναχοί για να διώχνουν τους δαίμονες . Την στιγμή λοιπόν που την επαναλάμβανα μηχανικά , άρχισα σιγά σιγά να χαλαρώνω απο την νήστα και να μπερδεύω τις λέξεις . Εκεί λοιπόν και ενω είχα φτάσει μέχρι το <<... ελέησον με... >> ακούω μια φωνή απο μέσα μου να μου λέει , <<τον αναμάρτητο>>. Την τελευταία στιγμή συνειδητοποιώ οτι συμβαίνει παγίδα και αρχίζω να φωνάζω , <<τον αμαρτωλό ..τον αμαρτωλό ..τον αμαρτωλό ..>>.

Ο υπολογιστής που έχω όλη νύχτα στο σαλόνι με το πρόγραμμα σταθερής προβολής της Θεοτόκου με τον μικρό Χριστό, έσβησε, και το πρωϊ διαπίστωσα βλάβη στο πρόγμαμμα προβολής των εικόνων. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι τότε !

Αυτά μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση δεδομένου του οτι ξέρω απο αυτά που λένε οι μοναχοί οτι είναι αδύνατο να διεισδύσει στην ευχή υποσυνείδητο πρόγραμμα με δαίμονες και έτσι έμεινα με αυτή την απορία . Το μεσημέρι λοιπόν σε κάποια φάση νήσταξα . Μεταξύ ύπνου και ξύπνιου σε μια μεταβατική κατάσταση , στιγμιαία είδα κάτι τρομακτικό και πετάχτηκα ακαριαία . Λίγο πρίν το δώ όμως, είπα απο μέσα μου την φράση στα αγγλικά : Give everything - Do nothing.

Είδα στιγμιαία ενα καραφλό φρικιό σε προφίλ σαν σε φωτογραφία εγληματία της αστυνομίας , με κάτι σαν λέπρα στο πρόσωπο να φοράει καταλευκα μακριά άμφια και στο κεφάλι την Παππική τιάρα ( το μακρόστενο τριγωνικό καπέλο του Πάππα ), ενώ στο χέρι να κρατά κάτι σαν δόρι . ΟΙ πρώτοι συνειρμοί που έκανα ήταν για τους καθολικούς στιγματικούς Αγίους με ιδεοπληγία , το στημένο σόου- θαύμα στην φατιμά λίγο πρίν την Ρωσική επανάσταση στην Πορτογαλία , ο διασπαστικός ιστορικός ρόλος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας , Το Βατικανό και φυσικά την μαύρη Μαγεία . Αυτοί ήταν οι συνειρμοί μου .

Το επόμενο βράδυ την ώρα του ύπνου , και ενώ δώρησα ενα ακόμα ποσό, Ο υπολογιστής την στιγμή που τον έβαλα δίπλα στο κρεβάτι μου και ενώ ήταν στο πρόγραμμα σταθερής προβολής της Θεοτόκου με τον μικρό Χριστό , άλλαζε συνεχώς με μεγάλη ταχυτητα τις εικόνες (κάτι που δεν μπορεί να συμβεί ) σαν κάποιος να το χειριζόταν απο μέσα απο το σύστημα ή καλύτερα απο πάνω. Απο την προτύπωση. Ο υπολογιστής πρόβαλε μόνο τις τεχνητές εικόνες ( πίνακες ζωγραφικής αφηρημένης τέχνης ,τεχνολογικά κατασκεάσματα , κτλ ) , ενώ παρέκαμπτε όλες τις ενδιάμεσες εικόνες της Παναγίας που έχω , του Χριστού , αλλά και το πιο συγκλονιστικό απο όλα .

Την εικόνα ενός Γαλαξία . Φωτογραφία απο το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ.

Παρέκαμψε τις Αγιογραφίες Του Αγίου Όρους που έχω στο πρόγραμμα προβολής και παρέκαμψε και την μοναδική διαστημική φωτογραφία που έχω , ενός Γαλαξία .

Ηταν τρομερό .

Σταμάτησε μόνο την στιγμή που άρχισα να αναφέρω την ευχή <<κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησον με >>. Αυτή την φορά απόλυτα συνειδητά και καθαρά . Κάθε λέξη με νόημα και δύναμη .

Κατα την διάρκεια της νύχτας μέσα στο σπίτι εμφανίζονται στιγμιαίες σκιάσεις και μικρολάμψεις που προφανώς είναι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του ερπετικού μου συστηματος που αποτελεί την βάση του εγκεφάλου, και της προσπάθειας του συνόλου Δαίμονα να αναδυθεί ενεργειακά , με κάποιο αναπαραστατικό αντίγραφο σύνολο κάποιας Χ συνειρμικής μορφής απο το βάθος του ασυνειδήτου . Προσπαθεί να αναδυθεί σε υλική μορφή για να καταστέψει τον κόσμο . Επειδή αυτό δεν γίνεται εξ αιτίας του οτι αποτελεί ετερόκλητη μη λειτουργική συνεκτικά δομη , θα το κάνει μετασχηματίζοντας σταδιακά τον άνθρωπο σε <<τέρας>>. Οι σκιάσεις είναι στιγμιαίες στην ατμόσφαιρα του χώρου . Ευτυχώς το ερπετικό μου σύστημα δεν είναι αρκετά διεγερμένο για να προκλιθούν παραφυσικά φαινόμενα .

Σήμερα είδα στον ύπνο μου ενα ακόμα διαστροφικό σεξουαλικό όνειρο που δεν περιγράφεται με τίποτα ...

Στους δρόμους συναντώ σε απίστευτα σημεία για να δέσω τα κορδόνια των παπουτσιών , σχέδια με διαβόλους και τερατόμορφα πλάσματα.

Προσπάθησε να καταλάβεις . Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τα παρασιτικά και αποσυνθετικά σου συνολα . Τα σύνολα είσαι εσύ πλέον και εχουν μπεί μέσα σου και συμπλέκονται κάθε μέρα και πιο πολύ με τα δικά σου τα καλά σύνολα. Τα διαβρώνουν σταδιακά . Η συνισταμένη σου δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει όσο διατηρείς την ομοιόσταση και δεν έχεις μέσα σου Χριστό . Σε ορίζουν και δεν τα ορίζεις . Είναι πάντα ψηλότερα απο σένα και ενα βήμα πάντα μπροστά .

Ο Αληθινός Θεός είναι ο Χριστός .

Ο Χριστός είναι το πνευματικό , φυσικό και ψυχοφυσικό κέντρο όλου το κόσμου . Είναι η Λογική του Θεού. Η καρδιά και ο πυρήνας όλων των σχέσεων και των δικτύων τους .

Η πηγή απο την οποία εκπορεύονται δευτερογενείς και ανθρωπογενείς έννοιες , όπως αυτές της αγάπης και της ανιδιοτέλειας .

Χωρίς Χριστό δεν υπάρχουν έννοιες .

12/02/2016, 00:05:18
Η Μαίρη Τζέην θα πρέπει να ήταν αρίστης ποιότητος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/02/2016, 00:12:00

12/02/2016, 13:37:21
si non è vero, è ben trovato.

*

14/02/2016, 00:52:26
quote:

arte
Η αληθινή φιλοσοφία για μένα , είναι η αλήθεια, και η αλήθεια, ξεπερνά σε αξία ακόμα και την ελευθερία.
Αυτή είναι μια επικίνδυνη δήλωση, δεν υφίσταται σύγκριση ανάμεσα στην αλήθεια και στην ελευθερια, η αλήθεια και η ελευθερία δεν είναι συγκρίσιμα ούτε ανταγωνιστικά μεγέθη. Είναι μια επικίνδυνη δήλωση επειδή ο καθένας μπορεί να ορίσει την αλήθεια όπως την ορίζει κάποια θρησκεία ή όπως την ορίζει ο ίδιος. Υποκειμενικά. Και μια υποκειμενική αλήθεια σίγουρα δεν ελευθερώνει κανέναν

quote:
Λοιπόν κάποια πράγματα αναγκαστικά είναι εκτός κοινής λογικής και θα πρέπει να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου για να τα αποδείξεις .
Δεν νομίζω οτι πουθενά σε αυτά που περιγράφεις έβαλες την ζωή σου σε κίνδυνο. Ούτε νομίζω οτι είναι απαραίτητο.
Εκτός αν όταν λέμε "βάζω σε κίνδυνο τη ζωή μου" εννοούμε οτι θέτουμε σε κίνδυνο όλα αυτά τα οποία θεωρούμε οτι είμαστε και οτι χωρίς αυτά παύουμε να υπάρχουμε

quote:
Για να αναδυχθούν ορθά , απαιτούν οριακές καταστάσεις και θα πρέπει να φέρεις το σύνολο σου έξω απο τα κεκτημένα του εαυτού .
Σωστά

quote:
Τα σύνολα αυτά συμπλέκονται με τα ανθρωπογενή και σιγά-σιγά τα διαβρώνουν .
Πιστεύεις οτι ο άνθρωπος δεν είναι κακός, χωρίς εξωτερικές επιρροές;

quote:
Ο υπολογιστής που έχω όλη νύχτα στο σαλόνι με το πρόγραμμα σταθερής προβολής της Θεοτόκου με τον μικρό Χριστό, έσβησε, και το πρωϊ διαπίστωσα βλάβη στο πρόγμαμμα προβολής των εικόνων. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι τότε !
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σου αρέσει να έχεις εικόνες της Θεοτόκου στον υπολογιστή;
Έχεις κάνει μια ψυχολογική επένδυση σε αυτό που λέγεται ορθοδοξία.
Αυτό είναι φυσικά, δικαίωμά σου. Όμως είναι κάτι ενδεικτικό για το οτι πιθανότατα όλες οι ερμηνείες των πραγμάτων που έζησες αλλά και οι προβολές του υποσυνειδήτου σου, προέρχονται από αυτή την κοσμο-μυθολογία, την κοσμο-μυθολογία των ορθοδόξων. Με τον τρόπο βέβαια που εσύ την δημιουργείς σύμφωνα και με τα όποια άλλα ερεθίσματά σου.

quote:
Αποφάσισα λοιπόν οριακά, να διαλύσω την ζωή μου και να δώσω οτι έχω , όσα χρήματα έχω, να τα παρατήσω όλα και όλους και να τα προσφέρω στους άστεγους , στους φτωχούς , στα αρρωστα παιδιά . Πήρα αυτή την απόφαση γιατί έτσι μου άρεσε . Πήρα αυτή την απόφαση γιατί το ήθελα απο καιρό .
Καλά το λές, πήρες αυτή την απόφαση επειδή το ήθελες. Τώρα, γιατί το ήθελες είναι μια άλλη ιστορία
Το να βοηθάει πάντως κάποιος τον συνάνθρωπό του, είναι πάντα καλοδεχούμενο
quote:
Στους δρόμους συναντώ σε απίστευτα σημεία για να δέσω τα κορδόνια των παπουτσιών , σχέδια με διαβόλους και τερατόμορφα πλάσματα.
Εγώ πάλι όχι
quote:
Μέχρι πρίν απο μια βδομάδα δεν πίστευα αληθινά στην ύπαρξη Θεού .
Αλλά απο μικρή δέχεσαι επιρροές της ορθόδοξης θρησκείας
έτυχε να μη γεννηθείς στην Ιαπωνία ή την Κίνα ή την Νιγηρία
Μήμπως και η δήλωσή σου οτι πριν μια βδομάδα ήσουν "οριακά άθεη" αποτελεί μια μισή αλήθεια; Μια απόπειρα παραπλάνησης ίσως;

quote:
Give everything - Do nothing
Αυτή η φράση μου θυμίζει τους χίππις, πρόκειται για μια κατάσταση που το "δαιμόνιο" της οκνηρίας έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να προτιμά να τα δώσει όλα για να ξεφύγει από την προσπάθεια
Βέβαια για τον κάθε άνθρωπο "προσπάθεια" αποτελεί κατι διαφορετικό
Κάτι που για κάποιον είναι προσπάθεια για άλλον είναι διασκέδαση

16/02/2016, 11:35:17
quote:
Μια παρένθεση, αν είσαι γυναίκα και μάλιστα κάποιας ηλικίας, θα ήταν καλό να αναθεωρήσεις τη μόδα σου
Βέβαια ο καθένας ο,τι τον βολεύει, έτσι;
Ιδέα δεν έχω πώς κυκλοφορείτε με αυτά τα ψηλοτάκουνα
Αλλά γυναίκα άνω των 30 που κυκλοφορεί με σπορτέξ (αν είναι αυτη η περίπτωση), μου φαίνεται αρκετά περίεργο

16/02/2016, 13:24:56
Είναι μαθηματικά εξακριβωμένο, ότι κάποιος θα τσιμπήσει τελικά. Τόσο καιρό πετάει τυράκια το ζωύφιο, τα έφαγε ο Πύρινος τελικά. Καλό ξεμπέρδεμα!

17/02/2016, 15:00:35
quote:

...Ιδέα δεν έχω πώς κυκλοφορείτε με αυτά τα ψηλοτάκουνα
Αλλά γυναίκα άνω των 30 που κυκλοφορεί με σπορτέξ (αν είναι αυτη η περίπτωση), μου φαίνεται αρκετά περίεργο

Αααα, μάλλον αγνοείς ότι αν φοράς τα ψηλοτάκουνα με το σωστό τρόπο πριν τα 30, μετά τα 30 φοράς ότι θέλεις...

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

17/02/2016, 15:11:15
quote:
Πύρινος: αν είσαι γυναίκα και μάλιστα κάποιας ηλικίας, θα ήταν καλό να αναθεωρήσεις τη μόδα σου.

panpam: Αααα, μάλλον αγνοείς ότι αν φοράς τα ψηλοτάκουνα με το σωστό τρόπο πριν τα 30, μετά τα 30 φοράς ότι θέλεις...

....είπαν με στόμφο οι fashion bloggers

17/02/2016, 17:03:36
Οι λεπτομέρειες προδίδουν τον άνθρωπο Αιθεροβαμων, οι λεπτομέρειες
17/02/2016, 17:26:47
quote:

Οι λεπτομέρειες προδίδουν τον άνθρωπο Αιθεροβαμων, οι λεπτομέρειες

Mέγα λάθος.

Οι λεπτομέρειες προδίδουν την...μ@λ@κί@!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2016, 17:28:57
Όχι στη δική σου περίπτωση

17/02/2016, 17:31:05
quote:

Όχι στη δική σου περίπτωση

Φυσικά και όχι.

Για την δική σου περίπτωση μιλάμε.και της αλλνής!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/02/2016, 18:19:31
Χαλάρωσε βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ
είπαμε να κάνουμε μια πλάκα κι αμέσως να μας τη χαλάσεις...

17/02/2016, 18:53:25
Η πλάκα συνέχισε
απλά εις βάρος του
..ως είθισται
retronio22Νέο Μέλος
24/02/2016, 20:58:04
Πιστεύω στην ύπαρξη ψυχής (η σωστή έννοια θα έπρεπε να είναι συνείδηση ή ενέργεια ή αύρα).Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα πάντα είναι του εγκεφάλου και μετά ακολουθεί ανυπαρξία δηλαδή μαύρο και εξάλειψη σκέψεων.Κάποιοι γνωστοί μου μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει την ανυπαρξία και το μαύρο μετά από ατύχημα και έχουν πάψει να πιστεύουν στο Θεό.Λένε ότι η ζωή μας δίνεται τυχαία,χωρίς κάποιο σκοπό και κάποια αποστολή.Αυτά από μένα.
24/02/2016, 21:54:02
Αγαπητέ φίλε, όποιος βίωσε «μαύρο και ανυπαρξία» μετά από σοβαρό ατύχημα, προφανώς θα εννοείς μετά από ανακοπή και ίσως εγκεφαλική δυσλειτουργία, αυτός είχε την λεγόμενη near death experience (NDE). Αυτό δείχνει άλλα και όχι αυτό που ισχυρίζονται ότι τους συνέβη. Επίσης, κάποιοι πολύ αξιόπιστοι μάρτυρες έχουν βιώσει πολλά και διάφορα, όντας κλινικά νεκροί ενώ άλλοι είχαν απλά ένα νεκρό χρόνο, χωρίς καν να καταλάβουν τι έγινε. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι οι προθανάτιες ή μεταθανάτιες εμπειρίες δεν είναι κοινές σε όλους τους ανθρώπους, αλλά σε ορισμένους. Τι συμβαίνει σε αυτούς τους ορισμένους, σε αυτό δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα σοβαρή απάντηση, αλλά σε πολλούς από αυτούς δόθηκαν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της NDE που δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν με κανένα τρόπο. Αυτό από μόνο του, δείχνει ότι κάτι γίνεται. Το τί ακριβώς γίνεται είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που απασχολεί πολύ και αρκετά σοβαρό κόσμο. Σίγουρα όμως δεν είναι όλα φαντασιώσεις, ψευδαισθήσεις, ψέματα και παραμύθια για να πουλάνε βιβλία ορισμένοι. Υπάρχουν όλα αυτά αλλά υπάρχει και το μικρό, ακατάληπτο σε εμάς, για την ώρα κομμάτι.