ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

silence200031 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
silence2000Νέο Μέλος
16/06/2005, 21:44:45
Μετα τον θάνατο που πηγαινει η ψυχη του ανθρωπου.Οι θρησκεια μας λεει οτι καπου περιμενει μεχρι να γινει η δευτερη παρουσια.Αλλες θρησκειες λενε οτι παει σε ενα σωμα που γεννιεται εκεινη την στιγμη.Ποια νομιζεται ειναι η πιο σωστη θεωρια???
who knowsΜέλος
16/06/2005, 22:50:52
Ωραία απορία...
Έχω ακούσει ότι η ψυχή μας μετά το θάνατο,περιμένει κάποια χρόνια ''κάπου''... και μετά μπαίνει σε άλλο σώμα και με βάση το κάρμα ερχόμαστε πάλι να ζήσουμε..
Βέβαια είναι και η θεωρία της κόλασης κ του παράδεισου.. αλλά μου φαίνεται ότι αυτό που συμβολίζει δεν είναι 2 χωράφια,το ένα με καζάνια και το άλλο σαν την hawaii...
Πάντως και οι δυο.. καταλήγουν στην τιμωρία ή επιβράβευση ανάλογα με τις πράξεις μας εδώ..

never say never **

oneiric1Μέλος
17/06/2005, 15:52:08
Ένα από τα ερωτήματα που βασανίζουν και ‘μένα.

Πιστεύω στην ύπαρξη της ψυχής, αλλά για τα «υπόλοιπα» δεν έχω άποψη ακόμα.

- Άραγε ισχύει η θεωρία της μετενσάρκωσης? (αμφιβάλω...)
- Υπάρχει ο διαχωρισμός των «καλών» από των «κακών» ψυχών (δε νομίζω, αλλά θα το ήθελα).
- Μετά τον θάνατο που βρίσκεται η ψυχή... υπάρχει κάποιο είδος «αποθήκευσης»....?
- Αν ναι, ως τι..?

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

17/06/2005, 15:58:31
quote:

- Υπάρχει ο διαχωρισμός των «καλών» από των «κακών» ψυχών (δε νομίζω, αλλά θα το ήθελα).

Για φαντάσου, εσύ που πιστεύεις οτι είσαι καλή, να καταντήσεις να είσαι δίπλα μου...

Οχοχοχοχοχοχοοοο, τέτοιο πανηγύρι δεν θαθελα να χάσω με τίποταααα...

Deghar AdharkΜέλος
17/06/2005, 18:16:55
καλησπερα

προσωπικα πιστευω οτι υπαρχουν και αλλες ζωες.
οι επομενες θα ειναι καλες η κακες αναλογα με τις πραξεις μας σε αυτην την ζωη.
αυτα δηλαδη πιστευουν οι ανατολικες θρησκεις,και νομιζω εχουν δικιο

Ismail vilehand
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum

filosofos3Μέλος
17/06/2005, 19:16:43
Η έννοια της μετενσάρκωσης προυποθέτει ότι κάτι "βγαίνει" από το σώμα και "μπαίνει" σε άλλο σώμα. Όμως αν και θα σας φανεί παράξενο ΔΕΝ εννοούν κάτι τέτοιο οι ανατολικές θρησκείες. Είναι απλά κακή μετάφραση , κακή απόδοση των εννοιών των αρχαίων σοφών από τους μεταγενέσυτερους, και ειδικότερα από τους δυτικούς μεταφραστές.
Κατά τη γνώμη μου έχουν δίκιο ΚΑΙ υτοί που υποστηρίζουν τη "μετενσάρκωση" ΚΑΙ αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση. Η απάντηση βρίσκεται στους ΟΡΙΣΜΟΎΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ.
Πχ ο όρος "ψυχή" έχει διαφορετκό νόημα από εποχή σε εποχή στον ελληνικό κόσμο και δεν είναι αντίστοιχος πάντα του "άτμα" ή κάποιου άλλου από τους ινδικούς όρους. Οι μεταφραστές τους έχουν κάνει σαλάτα κυριολεκτικά χρησιμοποιώντας αδιακρίτως τον όρο ψυχή για πολλούς ανατολικούς όρους, επειδή δε γνώριζαν τον αντίστοιχο δυτικό, ή δεν ήξεραν τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των νοημάτων των όρων.

Όλα είναι τέλεια

17/06/2005, 19:18:06
quote:

Όλα είναι τέλεια

Πολύ μου άρεσε αυτό !

17/06/2005, 19:19:54
quote:

Όλα είναι τέλεια

Πολύ μου άρεσε αυτό !

skepticΜέλος
17/06/2005, 20:21:28
Τόσο πολύ που το έστειλες 2 φορές

...To be or not to be. That is the question.

snoopyΜέλος
18/06/2005, 09:48:35
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΗΠΛΗΡΩΜΗ.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΕΝΑΙΟΨΥΧΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΕΛΗΣΕΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.
alexilexosΜέλος
18/06/2005, 10:17:39
quote:
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ.

Μάλλον αυτός θα πρέπει να απολογηθεί γιατί κατασκεύασε ατελή όντα.

quote:
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΕΝΑΙΟΨΥΧΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΕΛΗΣΕΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.

Θα σας τιμωρήσω αιώνια αλλά με αγάπη πάντα.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

mysticΜέλος
18/06/2005, 10:27:54
Πες μου τι πιστεύεις να σου πω που θα πας...

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
floydasΝέο Μέλος
20/06/2005, 13:04:45
quote:
Μετα τον θάνατο που πηγαινει η ψυχη του ανθρωπου.Οι θρησκεια μας λεει οτι καπου περιμενει μεχρι να γινει η δευτερη παρουσια.Αλλες θρησκειες λενε οτι παει σε ενα σωμα που γεννιεται εκεινη την στιγμη.Ποια νομιζεται ειναι η πιο σωστη θεωρια???

Η αληθεια ειναι οτι ΔΕΝ ξερουμε. Παντως σε ενα συμπαν που τιποτα δεν εξαφανιζεται, απλα αλλαζει μορφη και κατασταση (οπως π.χ. οι διαφορες μορφες ενεργειας) δε θα μου εκανε εκπληξη αν υπηρχε "συνεχεια" για μας.Η μοναδικη μας ελπιδα για απαντησεις ειναι η επιστημη και οχι η εκαστοτε θρησκεια με τις μπουρδες που πουλαει στον κοσμο.

Demon_LordGRΜέλος
17/07/2005, 01:22:57
φίλε floyda συμφωνώ μαζί σου για το οτι η θρησκεία πουλάει μπούρδες στον κόσμο αλλά μην το λέμε έτσι χύμα επειδή σίγουρα υπάρχουν θρήσκοι στο forum που μπορεί να παρεξηγηθούντώρα για το που πάει η ψυχή του ανθρώπου μετά τον θάνατο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε η θρησκεία ούτε η επιστήμη.μόνο οταν πεθάνουμε θα ξέρουμε αν πραγματικά υπάρχει θεός η όχι.απο την στιγμή που είμαστε δτη ζωή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλές σκέψεις,ικασίες...πάντως εγώ προτειμώ να σκέφτομαι λογικά που σημαίνει οτι είμαι υπέρ της ιδέας οτι η ψυχή μας μετά το θάνατο αναζητεί νέο σώμα!και οταν το βρεί,ξεκηνάει μια νέα ζωή χωρίς να θυμάτε το παρελθόν!!!τώρα παράδεισος,κόλαση και βλακείες δεν με πύθουν με τίποτα,επειδή μοιάζουν περισσότερο με παραμύθια παρά με αλήθεια!
x-filesΜέλος
17/07/2005, 01:40:27
Εξαρταται απο το τί μεταφορικο μεσο διαθετεις...
τον προσδιορισμο του προορισμου της προτιμησης σου,και
φυσικα υπαρχουν τουριστικοι οδηγοι και ταξιδιωτικοι χαρτες

LOVE IS THE ONLY TRUTH

PasxalisΜέλος
18/07/2005, 02:19:20
Ίσως μετά το θάνατο του σώματος η ψυχή μπορεί να πηγαίνει σε έναν άλλο γαλαξία ένα άλλο ηλιακό σύστημα δηλαδή σε μια άλλη “γη” και να μπει σε κάποιο σώμα που ζει σε κείνον τον πλανήτη, το σκεφτήκατε ποτέ και αυτό το ενδεχόμενο?

Εκ δίων κακών το μη χείρον βέλτιστον!

Edited by - Pasxalis on 18/07/2005 02:20:26

TimetrappedΜέλος
18/07/2005, 12:10:56
Νομίζω ότι το θέμα ταιριάζει καλύτερα στην Κατηγορία 'ΨΥΧΗ'
(κάτι που βέβαια θα κρίνουν οι συντονιστές) μιας και δε μιλάμε για ένα παράξενο γεγονός αλλά για κάτι που αφορά την ίδια την ψυχή...

Επί του θέματος τώρα η άποψη μου είναι ότι η σκέψη δεν μπορεί να απαντήσει σε τέτοια θέματα, μπορεί να κάνει εικασίες αλλά μόνο ως εκεί...

If the truth hurts prepare for pain.

Stavros_ΗΜέλος
18/07/2005, 14:36:54
quote:

Αυτό το ερώτημα με απασχολεί και εμένα τόσο έντονα που μπορώ να πώ οτι κυριολεκτικά με κάνει να μην φοβάμαι τον θάνατο γιατί μόνο τότε θα μάθω τι πραγματικά συμβαίνει !!

LarypΜέλος
19/07/2005, 00:57:14
Θέλετε να πάω, να σας πω????

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

actrΜέλος
19/07/2005, 01:41:24
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Μάλλον αυτός θα πρέπει να απολογηθεί γιατί κατασκεύασε ατελή όντα.
quote:
Θα σας τιμωρήσω αιώνια αλλά με αγάπη πάντα.

Φίλε alexilexos απλά με κάλυψες...

Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...