ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
17/07/2012, 11:00:49
Δεν είμαι φυσικός, όμως από ότι καταλαβαίνω μπορεί η γωνιακή ταχύτητα να είναι μικρότερη όσο πλησιάζεις τους πόλους όμως η στροφορμή, αυτή της γης, παραμένει η ίδια. Βέβαια ακόμα και σε μια παραλία να βρισκόταν κάποιος, έλλειψη οποιουδήποτε εμποδίου στον ορίζοντα, αποκλείεται να εκτοξευόταν στο διάστημα αφού θα προσέκρουε σε ένα υδάτινο τοίχος, ίσως τα κομμάτια μας μιας και η βαρύτητα όπως την ξέρουμε πάει περίπατο.
quote:
Δε μου απάντησες όμως, πόσοι είστε; Γεμίζετε ταξί;

Κακιούλες, τράβα στην ενορία σου να δεις, βλέπεις η λογική μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα, η αίσθηση δεν είναι ένα από αυτά! Όπου βρίσκεις γαλήνη άνθρωπε, εσύ τη βρίσκεις διαβάζοντας το Scientific American ο άλλος τη βρίσκει με το λιβάνι!
Αν νιώθεις ότι το χρωστάς σε αυτούς που υπέφεραν από την καταπίεση της ιεράς εξέτασης με λάθος ανθρώπους τα βάζεις. Οι υπαίτιοι έχουν παραδώσει πνεύμα προ πολλού, τα αίτια δε θα σταματήσουν να υπάρχουν ακόμα και αν κάνεις λοβοτομή σε όλους τους ανθρώπους.
Για τον εξής απλό λόγο,
c'est la vie!
Για να μπω και λίγο περισσότερο στο ύφος της συζήτησης:
quote:
Σκέψου ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο αγωγό για απόβλητα και για αναπαραγωγή!!! Τόσο χάλια δηλαδή!

(Άσε στην πορεία το μετάνιωσα) Αν θες δες ένα εργάκι για να καταλάβεις τι θα πει οικονομία δυνάμεων, ορθότερα σωστή διαχείριση πόρων, http://www.imdb.com/title/tt2007993/*, αυτοί οι πρωτόγονοι ήξεραν καλύτερα, μέχρι που τους εκπολιτίσαμε και το ξεχάσανε!

Πανούλη, ε!, σωστά αρκεί ένας για να δώσει υπόσταση!

Zip
Με το θέμα σου τελείωσες;
Αυτό ήταν;
Ξεσκέπασες τον ΠΛΑΤΩΝΑ και τελείωσες;
Σε απασχόλησε δηλαδή το πόσο διορατικός είσαι, κρίμα γιατί εγώ γουστάρω την ενορατικότητα σου και αυτή περίμενα να δω!

Edited by - Osmosis on 17/07/2012 11:12:18

17/07/2012, 12:01:11
quote:

"One at a time, fellas"
17/07/2012, 12:13:51
quote:

quote:

"One at a time, fellas"

Ένας, φιλοσοφεί.
Δύο, φιλομετρούνε!(όχι φυλλομετρούν)
Τρείς, πολεμάνε!

17/07/2012, 12:34:05
Osmosis,

quote:
Δεν είμαι φυσικός, όμως από ότι καταλαβαίνω μπορεί η γωνιακή ταχύτητα να είναι μικρότερη όσο πλησιάζεις τους πόλους όμως η στροφορμή, αυτή της γης, παραμένει η ίδια.

Ασ' τον, άσ' τον ... αυτή η "παρέμβαση" που έκανε θα είναι και η τελευταία του ως ... "αστροφυσικού".

Εγώ απλώς θέλω να μου υπολογίσει δύο πολύ απλά πραγματάκια [ αστροφυσικός μας είπε ότι είναι, μας "τα έχει πρήξει" δηλ. τόσο καιρό, τι είναι για έναν αστροφυσικό να τα υπολογίσει αυτά ; ]. Εγώ δεν του ζητάω ούτε να μου μιλήσει για την θεωρία των Χορδών, ούτε για την υπερσυμμετρία, ούτε για τίποτε άλλο. Θέλω απλώς :

α) Να μου υπολογίσει την ταχύτητα περιστροφής της γης στον Αρκτικό κύκλο, και

β) Να μου υπολογίσει την επιβράδυνση στην ταχύτητα της περιστροφής της γης που θα της αντιστοιχούσε, αν διπλασιαζόταν η διάρκεια μιας γήινης ημέρας.

Και φυσικά, να ερμηνεύσει και τα αποτελέσματα αυτών των υπολογισμών του. [ Παραβλέπει βέβαια το γεγονός πως ακόμη και μια ταχύτητα 30m/sec είναι στην ουσία 108 Klm/h. Αν εκσφεντονισθεί ένας άνθρωπος με αυτήν την ταχύτητα, το πιθανότερο είναι να γίνει σάλτσα. ]

quote:
Με το θέμα σου τελείωσες; Αυτό ήταν;

Δεν ήταν θέμα μου. Ήταν θέμα του. Κάποια στιγμή θα συνεχίσω ...

quote:

Δεν ξεσκέπασα κανέναν. Οι άνθρωποι μόνοι τους ξεσκεπάζονται και μόνοι τους σκεπάζονται.

quote:
Σε απασχόλησε δηλαδή το πόσο διορατικός είσαι, κρίμα γιατί εγώ γουστάρω την ενορατικότητα σου και αυτή περίμενα να δω!

Μην βιάζεσαι ...

Edited by - zip on 17/07/2012 12:44:17

17/07/2012, 12:38:28
αε=dυ/dt=dυ/dt=d[ω.R]/dt=dω/dt.R=αγ.R

βρές την μόνος σου.Μεταξυ δυο εκτελωνισμών,θα τα καταφέρεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 17/07/2012 12:40:45

17/07/2012, 12:46:02
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

Ε, ναι, καλά ... τύπους μπορείς να βρεις στο internet.

quote:
βρές την μόνος σου.Μεταξυ δυο εκτελωνισμών,θα τα καταφέρεις.

Edited by - zip on 17/07/2012 12:48:06

17/07/2012, 12:49:42
quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

Ε, ναι, καλά ... τύπους μπορείς να βρεις στο internet.

Ναι,ναι θα κάτσω να κάνω υπολογισμούς,για την εξοχότητά σου!!

και να μην το ξεχάσω,αν επιθυμείτε κύριε,να βρείτε και την επιβράδυνση,απλά να θέσετε αντίρροπα τα ω και αγ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Anastasios12Νέο Μέλος
17/07/2012, 12:56:51
ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟ.

17/07/2012, 12:56:52
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

σου είπα : τύπους έχει όσους θέλεις το internet.

quote:
Ναι,ναι θα κάτσω να κάνω υπολογισμούς,για την εξοχότητά σου!!

Φυσικά! Αστροφυσικός δεν είσαι ;

quote:
και να μην το ξεχάσω,αν επιθυμείτε κύριε,να βρείτε και την επιβράδυνση,απλά να θέσετε αντίρροπα τα ω και αγ.

Είσαι για τα πανηγύρια.

17/07/2012, 12:58:18
Ωπ, να και ένα trollάκι ...

Κλασικά ...

11/08/2011, 15:28:13
Αυτος που εχει να φαει,η αυτος που εχει δικαιωμα να διαδηλωσει φωναζοντας πειναω;
11/08/2011, 17:03:05
Η ελευθερία δεν έχει σχέση με το φαϊ ή με την πείνα ή με το δικαίωμα που έχει κάποιος να διαδηλώνει την πείνα του, φιλαράκο ... Και οι δύο, και αυτός που έχει να φάει αλλά και αυτός που έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώνει πως πεινάει, και οι δύο, μπορεί όσο ελεύθεροι άλλο τόσο σκλάβοι να είναι ... Μπορούν και οι δύο να είναι ελεύθεροι αλλά και οι δυο να είναι και δέσμιοι, από κάτι ή από κάποιον και σε κάτι ή σε κάποιον. Αν δεν διευκρινήσεις αυτό το "ελεύθεροι ... από ΤΙ (;) ή από ΠΟΙΟΝ (;)", το θέμα σου δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. ( Ούτε και η ερώτησή σου ασφαλώς .... )

Edited by - zip on 11/08/2011 17:45:10

11/08/2011, 20:24:36
Το ερωτημα μου ειναι περισσοτερο πολιτικο.Εχει σχεση με τα απολυταρχικα καθεστωτα κυριως σε αντιθεση με τα δημοκρατικα...Τα αλλα ειναι ευκολα.
11/08/2011, 20:31:07
Αν το ερώτημά σου είναι πολιτικό και έχει σχέση με καθεστώτα δηλ. τότε είναι αυτονόητο πως αυτός που ζει σε ένα κράτος με Δημοκρατικό πολίτευμα είναι περισσότερο ελεύθερος από εκείνον που ζει σε ένα κράτος με απολυταρχικό καθεστώς. Θέλει και 'ρώτημα δηλ. ; Εξυπακούεται αυτό.

11/08/2011, 20:34:03
Δηλαδη τι λες,οτι ενας ανθρωπος που δεν εχει να φαει,ειναι ελευθερος επειδη μπορει να το φωναξει;
11/08/2011, 21:56:32
Λέω πως ένα άνθρωπος που ζει σε ένα Δημοκρατικό καθεστώς - επειδή είπες πως το ερώτημά σου είναι περισσότερο πολιτικό - είναι περισσότερο ελεύθερος από κάποιον άλλον που ζει σε μια απολυταρχική κοινωνία.

Αυτό που ρωτάς :

quote:
skartados

Δηλαδη τι λες,οτι ενας ανθρωπος που δεν εχει να φαει,ειναι ελευθερος επειδη μπορει να το φωναξει;

δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ελευθερία. Ξέρεις ποιο είναι το σκεπτικό σου ; Εσύ σκέφτεσαι : "Ένας άνθρωπος πεινάει και ζει σε μια Δημοκρατική χώρα και ένας άλλος δεν πεινάει αλλά ζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Ποιος από τους δυο είναι ελεύθερος ;". Η απάντηση είναι : Και οι δύο ΚΑΙ κανένας από τους δύο.

12/08/2011, 07:51:56
Έπειτα, θα σου πω και κάτι άλλο. Συγκρίνεις δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε δύο διαφορετικές καταστάσεις : Ο ένας πεινάει, ο άλλος έχει να φάει.

Αν έλεγες π.χ πως και οι δύο πεινάνε αλλά ο ένας ζει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς ενώ ο άλλος σε ένα απολυταρχικό, τότε θα λέγαμε πως ο πρώτος είναι περισσότερο ελεύθερος από τον δεύτερο γιατί τουλάχιστον έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει την πείνα του, ενώ ο δεύτερος [ αυτός που ζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς δηλ. ] πιθανώς αυτό το δικαίωμα δεν το έχει.

quote:
skartados

Ένας άνθρωπος που δεν έχει να φάει, μπορεί να είναι ελεύθερος και μπορεί να μην είναι ελεύθερος, είτε μπορεί να το φωνάξει, είτε όχι. Είναι εντελώς άσχετο αυτό που λες [ και δεν το διατυπώνεις και σωστά δηλ. ], το δημοκρατικό δηλ. δικαίωμα κάποιου να διαδηλώνει την πείνα του με το αν είναι ο ίδιος ελεύθερος ή όχι.

Αν θες να το κάνεις πολιτικό το ερώτημά σου, τότε σαφώς ένας άνθρωπος σε μια Δημοκρατία αισθάνεται περισσότερο ελεύθερος από κάποιον άλλο σε μια Απολυταρχία. Εννοείται αυτό. Αλλά και πάλι, αυτό δεν έχει σχέση με το αν αυτός ο άνθρωπος πεινάει ή όχι.

Εσύ προφανώς σκέφτεσαι πως "Καλύτερα να έχω να φάω αλλά να ζω σε ένα απολυταρχικό καθεστώς παρά να πεινάω και να διαδηλώνω την πείνα μου". Ε, 'ντάξει, εξαρτάται αυτό.

Όντως, η ικανοποίηση της ανάγκης για τροφή είναι πρώτη στη πυραμίδα των αναγκών του ανθρώπου. Ένας άνθρωπος που πεινάει, αυτό που σκέφτεται είναι πως να τραφεί πρώτα κι έπειτα [ πολύ μετέπειτα δηλ. ] να δει αν είναι ελεύθερος ή όχι. Δεν τον ενδιαφέρει δηλ. η ελευθερία του αν ο ίδιος πεινάει. Με αυτήν την έννοια, ένας χορτάτος φυλακισμένος βρίσκεται σε καλύτερη θέση από έναν φυλακισμένο που είναι νηστικός. Αλλά και οι δύο όμως, φυλακισμένοι είναι ...

Αν πάλι ρωτάς αν θα προτιμούσε κάποιος να είναι ελεύθερος και να πεινάει ή φυλακισμένος και να έχει να φάει, τότε προσωπικά εγώ θα προτιμούσα το πρώτο.

Ο λόγος που κάνει έναν άνθρωπο ελεύθερο δεν είναι το δικαίωμά του να φωνάξει και να διαδηλώσει την πείνα του αν πεινάει. Γι' αυτό σου λέω πως δεν το διατυπώνεις σωστά το ερώτημά σου δηλ. Ο λόγος που κάνει έναν άνθρωπο ελεύθερο είναι η ικανότητά του να μην ταυτίζεται με οτιδήποτε. Όταν λέμε πως κάποιος είναι ελεύθερος, εννοούμε πάνω απ' όλα, ελεύθερος από την οποιαδήποτε μορφή ταύτισης. Η πείνα δεν είναι μορφή ταύτισης όμως. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ταύτιση. Δεν ταυτίζεται κάποιος πως πεινάει. Απλά ... πεινάει. Είναι φυσική ανάγκη.

Γι' αυτό σου λέω πως είναι λίγο άσχετα μεταξύ τους αυτά τα δύο, έτσι όπως τα διατυπώνεις μέσα από την ερώτησή σου.

Edited by - zip on 12/08/2011 08:30:10

12/08/2011, 13:54:57
quote:
Αν έλεγες π.χ πως και οι δύο πεινάνε αλλά ο ένας ζει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς ενώ ο άλλος σε ένα απολυταρχικό, τότε θα λέγαμε πως ο πρώτος είναι περισσότερο ελεύθερος από τον δεύτερο γιατί τουλάχιστον έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει την πείνα του, ενώ ο δεύτερος [ αυτός που ζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς δηλ. ] πιθανώς αυτό το δικαίωμα δεν το έχει.

Κοιτα ζιπ,τα απολυταρχικα καθεστωτα,απο τα πιο λαιτ μεχρι τα πιο σκληρα,εχουν μακελεψει το κοσμο κ.τ.λ. ,αυτα ειναι γνωστα και κοινως παραδεκτα απο καθε ανθρωπο που σεβεται την αληθεια.Ομως επισης ειναι παραδεκτο,οτι σε αυτα δεν υπηρχε το προβλημα της ανεργιας,η οτι υπηρχε σε ελαχιστο βαθμο.Χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα το ναζιστικο καθεστως που παρελαβε μια ανεργεια ανευ προηγουμενου και σχεδον την εκμηδενισε οπως και το σοβιετικο καθεστως.

Αρα αυτο που λες παραπανω δεν ισχυει πρακτικα.Ακομα και στην ελληνικη χουντα ,οποιος ηθελε να δουλεψει,δουλευε.....Δηλαδη σε ενα υποτυπωδες απολυταρχικο καθεστως ,πολυ δυσκολα θα βρεθει καποιος αστεγος,νηστικος κ.τ.λ.,σε αντιθεση με τα δημοκρατικα καθεστωτα.

Κατα τα αλλα,αυτο πιστευω οτι στην ουσια ειναι και το μανιφεστο των καθεστωτων,οτι δηλαδη,ολα αυτα που σε μια δημοκρατια θα σε κανουν να βγεις στο δρομο να φωναξεις,το καθεστως θα τα λυσει,αρα δεν εχεις λογο να φωναξεις,δηλαδη ελευθερη παιδεια-υγεια-στεγη αλλα κυριως για το θεμα μας ψωμι.

Κατα τα αλλα,κανεις ενα λαθος για μενα.Εγω δεν παιρνω θεση ,απλα κανω ενα ερωτημα για οποιον γουσταρει να το συζητησουμε...

ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡΝέο Μέλος
14/08/2011, 10:24:21
Ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, επειδή όταν ελευθερωθεί δεσμεύεται από την ανάγκη του να ελευθερώσει και τους άλλους.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.

mystery flowerΜέλος
05/12/2011, 12:45:43
Αυτός που έχει να φάει βέβαια. Αν ήταν ελεύθερος αυτός που φωνάζει ότι πεινάει γιατί να περάσει τόση ταλαιπωρία; Αυτός που φωνάζει στερείται το φαγητό. Υποβάλλεται σε μια δοκιμασία ενώ ο άλλος μπαίνει η μέρα, βγαίνει δεν τον απασχολεί το φαγητό του γιατί το βρίσκει έτοιμο. Είναι η δική μου λογική αυτή.

Ταξίδι στο άγνωστο