ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
18/04/2007, 21:52:35
quote:
Αγαπητέ μου elo όλοι μαζί συζητάμε και θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τι εννοώ. Λοιπόν, εγώ επιθυμώ ένα παγωτό. Γνωρίζω το τι είναι το παγωτό. Άρα γνωρίζω αυτό που επιθυμώ! Γιατί αγαπητέ μου δεν γίνεται να επιθυμώ κάτι που δεν γνωρίζω! Σαφώς υπάρχει και η επιθυμία για γνώση. Π.χ. εσύ επιθυμείς να γνωρίζεις την Αλήθεια άρα αυτό θα πει ότι γνωρίζεις τι επιθυμείς, γνωρίζεις ότι υπάρχει Αλήθεια και επιθυμείς να την γνωρίζεις!

Φίλε μου el.elyon η έννοια της λέξεως γνωρίζω δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται . Είναι διαφορετικό να λέμε γνωρίζω κάτι που το έχουμε μπροστά μας και μπορούμε να το δούμε και διαφορετικό να λέμε γνωρίζω κάτι που μπορούμε μόνο να το βιώσουμε ή να το δούμε με τα μάτια της ψυχής μας .
Όπως και εντελώς διαφορετικός είναι και ο δρόμος που ακολουθεί ο καθένας μας για να γνωρίσει ή να κατανοήσει αυτό που έχει βάλει σαν σκοπό στην ζωή του .

Πάρε σαν παράδειγμα εμάς τους δυο .
Πόσες φορές έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση ,όχι γιατί δεν πιστεύουμε στην ηθική ,αλλά γιατί διαφωνούμε στο τρόπο που μπορούμε να την αποκτήσουμε .

Εσύ σαν αρχή του δρόμου( γνώση ) έχεις την Αγια Γραφή , και εγώ σαν αρχή έχω την γνώση διαμέσου του ίδιου μου του εαυτού μου .

Δηλαδή ,εγώ προσωπικά δεν προσπαθώ να γνωρίσω κάτι ανώτερο ,παρά μόνο το ίδιο μου το Εγώ ,και μέσω του εγώ μου προσπαθώ απλά να κατανοήσω το κάθε τι που με περιβάλει .

19/04/2007, 22:38:09
Αγαπητοί φίλοι,

Κάποιος, θέλει να ενωθεί η ψυχή του με το θεό.

Ο φίλος ΕΛ, μας λέει πως αφού γνωρίζεις ότι υπάρχει αλήθεια,( αναφέρει ότι γράφουν οι γραφές) επιθυμείς να την γνωρίσεις.

Αν δεν γνωρίζεις τι γράφουν οι γραφές, πως θα γνωρίσεις το θεό? Αδύνατον ρε φίλε θα πει, είσαι σαν το χιμπαντζή που ( δεν γνωρίζει τίποτα), και σίγουρα δεν έχεις και τέτοια προβλήματα.

Όταν γνωρίζεις τι τρως, λέγοντας αυτό είναι ένα παγωτό, το ίδιο συμβαίνει διαβάζοντας τις γραφές. Οι γραφές λένε αυτός είναι ο κύριος ο θεός σου, συ είσαι ο εκλεκτός λαός, γιατί να φέρεις αντίρρηση, αφού το λένε οι γραφές? Έλα ντε!

Αληθώς σας λέω, αν φάω πολλά παγωτά, ακόμα και αν ξέρω πως είναι με κρέμα και σοκολάτα, το σίγουρο είναι πως θα παχύνω, και ίσως καταλήξω με κάποια δηλητηρίαση σε νοσοκομείο.
Αν πάλι διαβάσω πάρα πολύ τις άγιες γραφές, υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι, μεγαλύτεροι, και ίσως έχουν να κάνουν με την ψυχική μου ισορροπία!

Ας κατανοήσουμε λοιπόν, τρώγοντας ένα παγωτό, την διαδικασία (τι γίνετε) για να μην έχουμε τέτοιες ανησυχίες.

Το παγωτό δεν δημιουργεί πρόβλημα, (εκτός και τρώτε πολλά και παχύνατε)

Εκεί λοιπόν είναι το λάθος, στο πως προσεγγίζουμε τα παγωτά και τις γραφές, να πως δημιουργείται το πρόβλημα.

Το πρόβλημα το δημιουργεί πάντα ο εαυτός, (για αυτό χρειάζεται να έχουμε επίγνωση του τι κάνει), μιας και δεν υπάρχουν δυο ξεχωριστές πορείες, εσείς και το πρόβλημα, εσείς και η ψυχή, εσείς και το θειο, μα μια πορεία, ΕΣΕΙΣ…που είσαστε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Αν καταλάβαμε αυτό το σημείο, πάμε παρακάτω!

Ας αναρωτηθούμε σοβαρά, τι είναι Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ?

Δεν είναι μονότονος?

Δεν είναι βαρετός?

Δεν είναι από φύση του, εκνευριστικός?

Άσκοπος?

Μάταιος?

Δεν έχει αντικρουόμενες επιθυμίες?

Δεν έχει αυταπάτες που τις θεωρεί πραγματικότητες?

Με ότι και να καταπιαστεί, αργά η γρήγορα βαριέται η όχι?

Δεν καταπιάνεται με κάτι, για να ανέβει και να πέσει? (Σε μια επιχείρηση… στα μάτια μιας γυναίκας… στο στενό του περιβάλλον?)

Δεν έχει συνεχώς δραστηριότητες?

Δεν ξεφεύγει στο παράξενο και σε πλάνες?

Δεν ανεβαίνει σε βουνά και καταβαίνει σε σπηλιές?

Δεν πίνει, και δεν έχει στο μυαλό του συνεχώς το *(μνι),

Δεν το ρίχνει στα φιλμ, και με σπορ της καρέκλας?

Ποιος τα δημιουργεί όλα αυτά?

Ο εαυτός μας! Αυτές δεν είναι οι προβολές του?

Κατά ανάλογο τρόπο, μέσα στην ανία του, δημιουργεί τη λατρεία για γνώση, και ακόμα χειρότερα, την ειδωλολατρική αντίληψη για κάποιο Σωτήρα, που γίνεται το καθημερινό πιοτό, και δημιουργεί εξάρτηση.

Ναι, καλά καταλάβατε, όπως λησμονάτε τον εαυτό σας με το πιοτό, έτσι ακριβώς γίνεται και με τους διδάσκαλους, δημιουργείται εξάρτηση, και αυτό δημιουργεί την κτητικοτητα, (o guru μου, ο θεούλης μου, ο γλυκός Χριστός μας, κλπ) αυτό δημιουργεί φθόνο και φόβο!
Εσείς, αλλάξατε την εξάρτηση για αγάπη! Δυστυχώς γίνεται κάτι ανάλογο και με πολλά αντρόγυνα, και όταν σταματήσει το κακό, (λένε), δε θες Μαρία…να και εγώ! Με την έννοια, πάμε για άλλα, που είναι μια από τα ίδια!

Και αυτή η αίσθηση, (η κτητικοτητα, που δηλώνει ατέλεια, και μη πληρότητα), σας σπρώχνει στα ….αντα σας σε περίεργες ιδέες, στις εκκλησίες και σε μοναστήρια, σας σπρώχνει να συναντήσετε γέροντες, μάλιστα τους βλέπετε σαν πνευματικούς σουπερμαν, τους θεανθρώπους του μυαλού σας, μα βρίσκεστε πάντα εκεί που ξεκινήσατε, μπρος σε κάτι που ποτέ δεν κατανοήσατε, τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

20/04/2007, 18:01:06
Αγαπητέ el.elyon, θα προτιμήσω να απαντήσω κάπως περιληπτικά στα ερωτήματα που μου έθεσες και για να μην ξεφύγουμε από το θέμα της πίστης αλλά και για να μην χαθούμε σε ορισμούς κτλ.

Καταρχάς για να μιλήσουμε με βεβαιότητα για τον εαυτό μας θα πρέπει να τον έχουμε γνωρίσει αρκετά βαθιά και με κάθε ειλικρινή μας διάθεση, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς την τάση να δικαιολογούμε μονίμως τον εαυτό μας για το ότι του συμβαίνει.

Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να δώσουμε πάρα πολλές ερμηνείες για τον εαυτό μας και τον διαχωρισμό του σε επιμέρους τμήματα καθώς κάποια πράγματα ίσως και να μπορούμε να τα "μυριστούμε".
Κατώτερος (Προσωπικότητα) κι Ανώτερος (Ψυχή), "καλός" και "κακός" εαυτός, μια οντότητα που περιέχει θετικά αλλά κι αρνητικά συνάμα χαρακτηριστικά, το τμήμα εκείνο του εαυτού μας που επιζητά την προσκόλληση στην ύλη και τη μορφή (στο εδώ και τώρα) και στο τμήμα εκείνο που αποζητά τη λύτρωση - θέωση - ένωση με το Θείο.

Ίσως τελικά αυτό που είναι το ζητούμενο να είναι όχι ο διαχωρισμός καθεαυτός με ορισμούς κτλ όσο η κατανόηση της ψυχής μας από εμάς.

Το θεϊκό κομμάτι του καθενός μας είναι το ανώτερο κι αυτό που τον συνδέει κατά κάποιο τρόπο με την Ανώτερη Δύναμη η οποία δημιούργησε τα πάντα κι από την οποία τα πάντα διακατέχονται.
Θα απέφευγα να της δώσω κάποιο όνομα καθώς πιστεύω ότι αυτό δεν θα δώσει στην πίστη μου ούτε μεγαλύτερη ένταση αλλά ούτε και τίποτα το ιδιαίτερο.
Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει μια ακόμα προσκόλληση από την πλευρά μας...

Όσον αφορά την ένωση με το Θείο, δε μπορώ να σου απαντήσω το πως επιτυγχάνεται.
Δεν την έχω επιτύχει ακόμα και δεν είμαι Γκουρού.
Πιστεύω όμως πως όσο περισσότερο προσανατολίζεσαι προς το Θείο έχοντας αγνή καρδιά και βούληση, τότε θα καταλαβαίνεις μόνος σου ολοένα και πιο πολύ τον τρόπο και τον δρόμο...

Με άλλα λόγια, ο δρόμος θα ανοίγεται μπροστά στα μάτια σου όσο του επιτρέπεις εσύ ο ίδιος να "στρώνεται".

Σε χαιρετώ!

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
21/04/2007, 11:21:36
Καλημέρα.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ο φίλος ΕΛ, μας λέει πως αφού γνωρίζεις ότι υπάρχει αλήθεια,( αναφέρει ότι γράφουν οι γραφές) επιθυμείς να την γνωρίσεις.

Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ δεν υπάρχει κανένας Ελ στο φόρουμ. Αν εννοείς εμενα τότε θα πρέπει να πεις ο el.elyon και όχι Ελ!

Μην διαστρεβλώσεις τα λόγια μου! Αναφέρθηκα αποκλειστικά στον αγαπητό elo και στα λεγόμενα του!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν δεν γνωρίζεις τι γράφουν οι γραφές, πως θα γνωρίσεις το θεό? Αδύνατον ρε φίλε θα πει, είσαι σαν το χιμπαντζή που ( δεν γνωρίζει τίποτα), και σίγουρα δεν έχεις και τέτοια προβλήματα.

Όχι δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν πάλι διαβάσω πάρα πολύ τις άγιες γραφές, υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι, μεγαλύτεροι, και ίσως έχουν να κάνουν με την ψυχική μου ισορροπία!

Άλλο τίποτα έχεις να μου πεις?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Το πρόβλημα το δημιουργεί πάντα ο εαυτός, (για αυτό χρειάζεται να έχουμε επίγνωση του τι κάνει), μιας και δεν υπάρχουν δυο ξεχωριστές πορείες, εσείς και το πρόβλημα, εσείς και η ψυχή, εσείς και το θειο, μα μια πορεία, ΕΣΕΙΣ…που είσαστε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Μπράβο ΠΛΑΤΩΝΑΣ !

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν καταλάβαμε αυτό το σημείο, πάμε παρακάτω!

Εσύ δεν χρειάζεται να καταλάβεις τίποτα εσύ τα ξέρεις όλα!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ας αναρωτηθούμε σοβαρά, τι είναι Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ?

Νομίζω θα ξέρεις για τους Γερμανούς γιατί τους λέγανε ναζιστές. Γιατί ρωτούσανε συνεχεια: να ζει ή να μην ζει?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν είναι μονότονος?

Μπορεί να είσαι λίγο και εγώ πολύ…

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν είναι βαρετός?

Όχι δεν είσαι βαρετός όταν λες παραμυθια!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν είναι από φύση του, εκνευριστικός?

Αν είναι στην φύση σου να εκνευρίζεις τους άλλους άσε την φύση να κάνει την δουλειά της!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Άσκοπος?

Δεν νομίζω.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μάταιος?

Μπορεί να σου αρέσει ή ματαιότητα.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν έχει αντικρουόμενες επιθυμίες?

Αυτό είναι καλό για σένα γιατί δεν θα κουραστείς και πολύ!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν έχει αυταπάτες που τις θεωρεί πραγματικότητες?

Εσύ όχι, εσύ είσαι η Πραγματικότητα!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Με ότι και να καταπιαστεί, αργά η γρήγορα βαριέται η όχι?

Όλο και κάτι θα βρεις!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν καταπιάνεται με κάτι, για να ανέβει και να πέσει? (Σε μια επιχείρηση… στα μάτια μιας γυναίκας… στο στενό του περιβάλλον?)

Αν έχεις μαζί σου ένα σκόρδο όλα θα πάνε καλά!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν έχει συνεχώς δραστηριότητες?

Είσαι πολύ δραστήριος τελικά!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν ξεφεύγει στο παράξενο και σε πλάνες?

Αφού σου αρέσει…

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν ανεβαίνει σε βουνά και καταβαίνει σε σπηλιές?

Αφού δεν έχει θάλασσα στην Ελβετία, λογικό είναι να πάρεις τα βουνά!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν πίνει, και δεν έχει στο μυαλό του συνεχώς το *(μνι) ,

Στα βουνά τι άλλο μπορείς να κανεις?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν το ρίχνει στα φιλμ, και με σπορ της καρέκλας?

Όταν δεν είσαι στα βουνά αυτό παθαίνεις!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ποιος τα δημιουργεί όλα αυτά?

Εσύ!!!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ο εαυτός μας! Αυτές δεν είναι οι προβολές του?

Αφού εσύ τα ξέρεις όλα για τον εαυτό σου, γιατί ρωτάς?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ναι, καλά καταλάβατε, όπως λησμονάτε τον εαυτό σας με το πιοτό, έτσι ακριβώς γίνεται και με τους διδάσκαλους, δημιουργείται εξάρτηση, και αυτό δημιουργεί την κτητικοτητα, (o guru μου, ο θεούλης μου, ο γλυκός Χριστός μας, κλπ) αυτό δημιουργεί φθόνο και φόβο!

Μα τι μεγαλόκαρδος που είσαι! Λοιπόν όταν θα ξαναπάρεις τα βουνά θα ήθελα να έρθω μαζί σου!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Εσείς, αλλάξατε την εξάρτηση για αγάπη! Δυστυχώς γίνεται κάτι ανάλογο και με πολλά αντρόγυνα, και όταν σταματήσει το κακό, (λένε), δε θες Μαρία…να και εγώ! Με την έννοια, πάμε για άλλα, που είναι μια από τα ίδια!

Έχεις δίκαιο! Εσύ είσαι ο ορισμός της Αγάπης! Όλα αυτά που λες είναι η Αγάπη σου για μας!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Και αυτή η αίσθηση, (η κτητικοτητα, που δηλώνει ατέλεια, και μη πληρότητα), σας σπρώχνει στα ….αντα σας σε περίεργες ιδέες, στις εκκλησίες και σε μοναστήρια, σας σπρώχνει να συναντήσετε γέροντες, μάλιστα τους βλέπετε σαν πνευματικούς σουπερμαν, τους θεανθρώπους του μυαλού σας, μα βρίσκεστε πάντα εκεί που ξεκινήσατε, μπρος σε κάτι που ποτέ δεν κατανοήσατε, τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ο ένας και ο μοναδικός! Πλήρης και τέλειος! Είναι η Αλήθεια και η Αγάπη!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
21/04/2007, 11:40:30
Αγαπητέ Dying_Incubus καλημέρα σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

25/04/2007, 23:55:32
Φιλε Ελ.Ελυον, ζήτω ταπεινά συγνώμη για το ΕΛ και γιατί άργησα να απαντήσω, μα εκεί στα βουνά που ανέβηκα για λίγες μέρες, όχι μόνο δεν ειχε ιντερνετ, μα ούτε καν τηλέφωνο.

Ευτυχώς, συνάντησα το θεο, (σε πληροφορώ πως δεν μιλάει μόνο εβραϊκά, μα όλες τις γλώσσες, τι θεός θα ήταν άμα δεν τις μίλαγε) έτσι μιλήσαμε λίγο, και μου άνοιξε την καρδιά του!

Είναι αναστατωμένος μαζί σου.

Μου είπε σε ένα διάλειμμα, είναι καλό παιδί ο Ελ.ελυον Πλάτωνα, πρόσεχε τον όταν γράφει, πιστεύει σε περίεργα πράγματα πιστεύει πως μίλησα στον Μουση και ότι εγώ του έδωσα εντολές και πλάκες.

Δεν μίλησες του Μούσι θεούλη? Βρε τον αρχιψευταρο τον μούσι, μας γέμισε με ΜΗ και ΟΥ θεούλη μας!

Άκουσε Πλάτωνα, πες στον ΕΛ.ΕΛΥΟΝ, μήπως και καταλάβει, πως είμαι ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ και οποίος σας πει πως με γνώρισε, σας λέει ψέματα.

Και οι άγιες γραφές που μιλάνε για σενα?

Ο Παύλος θεούλη?

Εκεί Βασίσθηκε, στον άγνωστο θεό και μίλησε στους Έλληνες για το Γιο σου!

Άκουσε με προσεχτικά Πλάτωνα.
(Α)γνωστος θα πει πως όταν γίνει γνωστός, δεν είναι πια άγνωστος, μα γνωστός, διλαδη ο θεός του μυαλού σας, ο θεός του ΜΗ και του ΟΥ, ο Θεός της Ελπίδας, ο τιμωρός και παντογνώστης,
Τότε δεν είμαι ΑΓΝΩΣΤΟΣ μα ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΣ, δηλαδή μια γνωστή προέκταση του ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ!

Και βρε θεούλη, πώς να το πω στο φίλο μου ΕΛ.ΕΛΥΟΝ αυτό?

Πέστο του το, με αγάπη!

Θα με ειρωνευτεί πάλι θεούλη...

Εσυ Πεστου το, και αστον να βράσει στο ζουμί του.

Αυτά μου είπε ο Θεος Ελ.Ελυον, εγω το καθήκον μου έκανα!

Δεν με πιστεύεις?

Μπράβο φίλε!

Κάνε το ίδιο και με τις άγιες σου γραφές, και έλα να συζητησουμε, για σένα και για μένα!

dimitris2Μέλος
26/04/2007, 01:24:27
Φίλε Πλάτων καλά τα γράφεις και μου αρέσει ο συλλογισμός σου.
Ομως νομίζω ότι οι αρχαίοι με το αγνώστω Θεώ, αναφέρονται σε αυτόν που αναφέρει ο συν ονόματός σου , αυτόν που έφτιαξε τον κόσμο και τους θεούς.

""(Α)γνωστος θα πει πως όταν γίνει γνωστός, δεν είναι πια άγνωστος, μα γνωστός, διλαδη ο θεός του μυαλού σας, ο θεός του ΜΗ και του ΟΥ, ο Θεός της Ελπίδας, ο τιμωρός και παντογνώστης,
Τότε δεν είμαι ΑΓΝΩΣΤΟΣ μα ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΣ, δηλαδή μια γνωστή προέκταση του ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ!""

Οταν ο Αδαμ και η Εύα έφαγαν το μήλο έπεσαν στην αμαρτία γιατί "γνώρισαν" το καλό και το κακό. Πριν απλά ζούσαν. Οπως το ελάφι πίνει νερό αμέριμνο χωρίς να ξέρει τι θα πει καλό και κακό. Οπως έχει πλάσει ο θεός όλα τα πλασματά του και τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του αφού είναι ο ίδιος το σώμα του και η ψυχή. Δεν χρειάζεται να ξέρει την επιστήμη της ιατρικής και περί μυών για να σηκώσει το χέρι του. Απλά θέλει και το σηκώνει.
Δεν χρειάζεται να ξέρει επιστήμες ψυχολογίας για να πιει ένα ποτήρι. Απλά θέλει και πίνει.
Ο Χριστός ήλθε να επαναφέρει τον άνθρωπο στην πρότερη κατάστασή του τονίζοντας ότι πρέπει να ξεχάσει ο άνθρωπος διάφορα ναι και ου και να προσπαθήσει να βλέπει διαφορετικά. (Οχι του στίλ, δεν φταίω εγώ αλλά η Εύα) . Να "βλέπει" γύρω του με αγάπη.
(Οσα σας λέω εγώ και όσα είπαν οι προφήτες κτλ σε μια πρόταση ανακεφαλαιώνονται στο να αγαπάς το Θεό (και τη φύση) και τον συνάνθρωπό σου, σαν τον εαυτό σου).
Ηλθε μετά και ο Παύλος και λέει στον ύμνο της αγάπης. Βρε δεν πα να προφητεύεις και να έχεις πίστη και να κάνεις θαύματα; Αν δεν έχεις αγάπη παρτο αυγό και κούρευτο.
Ηλθαν μετά και οι πατέρες της ερήμου και δήλωσαν. Μήτηρ των αρετών η ταπείνωσις.
Δηλαδή μη θεωρείς ότι αυτό που κάνεις είναι καλό.
Γιατί το καλό ισοδύναμα με το κακό εξέβαλε τον άνθρωπο του Παραδείσου.
Και τον εκβάλλει.
Το ίδιο είπε και ο Παύλος

26/04/2007, 01:51:55
quote:
(Α)γνωστος θα πει πως όταν γίνει γνωστός, δεν είναι πια άγνωστος, μα γνωστός, διλαδη ο θεός του μυαλού σας, ο θεός του ΜΗ και του ΟΥ, ο Θεός της Ελπίδας, ο τιμωρός και παντογνώστης,
Τότε δεν είμαι ΑΓΝΩΣΤΟΣ μα ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΣ, δηλαδή μια γνωστή προέκταση του ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ!

Πλάτωνα αν και συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις ,από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ το τι θα συνέβαινε αν κάποια στιγμή ο άνθρωπος έχανε την πίστη ή την ανάγκη για την μεταθανάτιο ζωή .

Φαντάσου τον άνθρωπο με ένα πιστεύω ,ότι δεν έχει να χάσει τίποτα ,ότι και αν κάνει σε αυτή την ζωή ,έντιμα ή ανέντιμα ,για να περάσει καλά σε αυτή την υλική ζωή .
Από την άλλη θα μου πεις ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να νοιώσεις και να συμφιλιωθείς με αυτό το Άγνωστο που αναφέρεις .

Το ξέρω φίλε μου ,αλλά αυτοί οι δρόμοι πολλές φορές μας βυθίζουνε σε μια ατελείωτη εσωτερική μοναξιά ,σε μια απέραντη βασανιστική σιωπή ,πολλές φορές θα μας πούνε απόμακρους ,καθώς χανόμαστε στις σκέψεις μας .
Σε σκέψεις που προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ λογικής και παραλόγου στην πορεία της προσωπικής μας αναζητήσεις …..

Ωχ πάλι άρχισα να συνομιλώ με τον εαυτό μου ….

el.elyonΜέλος
26/04/2007, 12:18:08
Καλημέρα.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Φιλε Ελ.Ελυον, ζήτω ταπεινά συγνώμη για το ΕΛ

Δέχομαι την συγνώμη σου. Ευχαριστώ.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Εσυ Πεστου το, και αστον να βράσει στο ζουμί του.
Πέστο του το, με αγάπη!

Θα ήθελα να ξαναδούμε την ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: «Αν πάλι διαβάσω πάρα πολύ τις άγιες γραφές, υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι, μεγαλύτεροι, και ίσως έχουν να κάνουν με την ψυχική μου ισορροπία!

εσείς και το πρόβλημα, εσείς και η ψυχή, εσείς και το θειο, μα μια πορεία, ΕΣΕΙΣ…που είσαστε το ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Κατά ανάλογο τρόπο, μέσα στην ανία του, δημιουργεί τη λατρεία για γνώση, και ακόμα χειρότερα, την ειδωλολατρική αντίληψη για κάποιο Σωτήρα, που γίνεται το καθημερινό πιοτό, και δημιουργεί εξάρτηση.
Ναι, καλά καταλάβατε, όπως λησμονάτε τον εαυτό σας με το πιοτό, έτσι ακριβώς γίνεται και με τους διδάσκαλους, δημιουργείται εξάρτηση, και αυτό δημιουργεί την κτητικοτητα, (o guru μου, ο θεούλης μου, ο γλυκός Χριστός μας, κλπ) αυτό δημιουργεί φθόνο και φόβο!

Και αυτή η αίσθηση, (η κτητικοτητα, που δηλώνει ατέλεια, και μη πληρότητα), σας σπρώχνει στα ….αντα σας σε περίεργες ιδέες, στις εκκλησίες και σε μοναστήρια, σας σπρώχνει να συναντήσετε γέροντες, μάλιστα τους βλέπετε σαν πνευματικούς σουπερμαν, τους θεανθρώπους του μυαλού σας, μα βρίσκεστε πάντα εκεί που ξεκινήσατε, μπρος σε κάτι που ποτέ δεν κατανοήσατε, τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!»

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αυτά μου είπε ο Θεος Ελ.Ελυον, εγω το καθήκον μου έκανα!
Δεν με πιστεύεις?

Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις τον Μωυση και όχι εμένα!

ΠΛΑΤΩΝΑΣ αν συνεχίζεις να συνομιλείς με τον Θεό ΣΟΥ και αυτό αρέσει σε κάποιους, βλέπω σε λίγο να σε αποκαλούν ο Προφήτης του Θεού! Μωησης και εσύ!!! Αλλά αφού ο Θεός ΣΟΥ, σου άνοιξε την καρδιά του μπορεί να σου δώσει και την θέση του άρα μπορεί να έχουμε και τον ΘΕΟ ΠΛΑΤΩΝΑΣ!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

26/04/2007, 12:25:07
Γεια σου Δημητρη,

quote:
Ομως νομίζω ότι οι αρχαίοι με το αγνώστω Θεώ, αναφέρονται σε αυτόν που αναφέρει ο συν ονόματός σου , αυτόν που έφτιαξε τον κόσμο και τους θεούς.

Εγώ πάλι νομίζω, πως με αυτή την λέξη το Άγνωστο Θεώ, μιας και σε Θεούς είχαν αποδώσει ιδιότητες για καθετί, μάλιστα τυλιγμένες με τα (δικά μας), τα ανθρώπινα πάθη και μη, εσκεμμένα άφησαν κάτι που η ανθρώπινη συνείδηση δεν μπορούσε να συλλάβει, ονομάζοντας το ακριβώς, άγνωστο θεό.
Μην ξεχνάς φίλε Δημήτρη, πως η γλώσσα μας κυριολεχτεί, (αν και ότι περιγράφουμε, δεν είναι το περιγραφόμενο) αποδίδει τις περισσότερες φορές αυτό που περιγράφει.

quote:
Οταν ο Αδαμ και η Εύα έφαγαν το μήλο έπεσαν στην αμαρτία γιατί "γνώρισαν" το καλό και το κακό. Πριν απλά ζούσαν. Οπως το ελάφι πίνει νερό αμέριμνο χωρίς να ξέρει τι θα πει καλό και κακό. Οπως έχει πλάσει ο θεός όλα τα πλασματά του και τον άνθρωπο.

Ας δουμε κατι μαζι.

Για τα μηλα και τις παρθενες, ειναι κατι που διαβασαμε, μα κανεις δεν γνωριζει αν εγιναν ετσι τα πραγματα. Είναι δύσκολος (ο διάλογος) σε τέτοια σημεια, γιατι σε ένα σαν και μενα, αυτά είναι πιο κοντα στους μυθους, όπως η ελληνική και η κάθε μυθολογια, παρα σε κατι πραγματικο.
Προς το παρον κρατω το καλο και κακο που γραφεις για παρακατω.

quote:
Ο άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό του αφού είναι ο ίδιος το σώμα του και η ψυχή. Δεν χρειάζεται να ξέρει την επιστήμη της ιατρικής και περί μυών για να σηκώσει το χέρι του. Απλά θέλει και το σηκώνει. Δεν χρειάζεται να ξέρει επιστήμες ψυχολογίας για να πιει ένα ποτήρι. Απλά θέλει και πίνει.

Περιγράφεις μια μηχανική πράξη.

Κατά ανάλογο τρόπο, αφού μας λες πως γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό και την ψυχή του, τι χρειάζεται το θεό?

Αν πράγματι τα γνώριζε, θα είχε βρει την ΟΥΣΙΑ της σύγκρουσης, και θα είχε λάβει απάντηση και ο φίλος μας ο ΕΛΟ, όσο αφορά την ανάγκη της Πίστης, και αλλά διάφορα μαραφέτια του μυαλού μας.

quote:
Ο Χριστός ήλθε να επαναφέρει τον άνθρωπο στην πρότερη κατάστασή του τονίζοντας ότι πρέπει να ξεχάσει ο άνθρωπος διάφορα ναι και ου και να προσπαθήσει να βλέπει διαφορετικά. (Οχι του στίλ, δεν φταίω εγώ αλλά η Εύα) . Να "βλέπει" γύρω του με αγάπη.
(Οσα σας λέω εγώ και όσα είπαν οι προφήτες κτλ σε μια πρόταση ανακεφαλαιώνονται στο να αγαπάς το Θεό (και τη φύση) και τον συνάνθρωπό σου, σαν τον εαυτό σου).

Εδώ Δημήτρη βάζεις πολλά μαζί στο τσουκάλι, και το γιαχνί δεν θα πετύχει.

Για μένα ο Ιησούς είχε βγει από την διαδικασία του καλου/κακου που αναφέρεις πάρα πάνω, (ΑΓΑΠΗ) μα τόσο οι μαθητές οσο και οι ακόλουθοι του, προσπάθησαν να μεταφράσουν και να φέρουν στις ανάγκες τους, (ντύνοντας την με την πίστη) και απέτυχαν οικτρά.

Σαν ανθρωπότητα έχω την εντύπωση πως δεν αντιληφθήκαμε ένα ΒΙΤ από όσα έλεγε, μπιτ για μπιτ με άλλα λόγια, και δεν γραφώ περισσότερα γιατί θα ερθει παλι ο ΕΛ.ΕΛΥΟΝ θα πει, πως όλα τα γνωρίζω….

quote:
Ηλθε μετά και ο Παύλος και λέει στον ύμνο της αγάπης. Βρε δεν πα να προφητεύεις και να έχεις πίστη και να κάνεις θαύματα; Αν δεν έχεις αγάπη παρτο αυγό και κούρευτο.

Πριν αναφερθεις σε υμνους, κοιτα τις αντιθεσεις που πευτει. Άλλα λέει εδώ, και άλλα κει στο τέλος προς κορίνθιους.
Τα έχω διαβάσει πριν χρόνια και ισως δεν είναι απόλυτα ακριβή, μα δεν λέει πως έπραξε το καθήκον του και αναμένει ανταμοιβή εις ουρανούς?

Αν είχε βιώσει ένα ΒΙΤ από όσα έλεγε ο Ιησούς, αν δεν έτρεχε να θεμελιώσει εκκλησίες και να στριμώξει την αγάπη σε τοιχη που απεικονίζουν φανατισμένους άγιους με σπαθιά και με κονταριά, ίσως να έκανε και στον ιδιο, ΒΙΤ η καρδούλα του.

quote:
Ηλθαν μετά και οι πατέρες της ερήμου και δήλωσαν. Μήτηρ των αρετών η ταπείνωσις.
Δηλαδή μη θεωρείς ότι αυτό που κάνεις είναι καλό.
Γιατί το καλό ισοδύναμα με το κακό εξέβαλε τον άνθρωπο του Παραδείσου.
Και τον εκβάλλει.
Το ίδιο είπε και ο Παύλος

Το καλό και το κακό που είναι στο μυαλό μας Δημήτρη, έχουν κοινή ρίζα τον χρόνο. Αν πάει προς το καλό, (άγιοι), απλά του μοιάζει, μα δεν είναι εκείνο.

Αν για κάποιο λόγο συμβεί σε κάποιο, εμφανισθεί στη συνείδηση του, δεν έχει τη δυνατότητα να το γνωρίσει, γιατί η συνείδηση είναι στο χρόνο. Αν το αναγνωρίσει, δεν είναι εκεινο, γιατί η φύση του είναι άγνωστη.

Τα γράφω δύσκολα?

Ξανά!

Έχω την εντύπωση πως είναι μια (κατάσταση) και όχι κάτι συγκεκριμένο όπως είναι ο εαυτός και τα πιστεύω μας.
Συνέβη σε ορισμένους, μίλησαν, (Χριστός, βούδας, Ηράκλειτος, Σωκράτης) μα στη δυιστικη διαδικασία που βρίσκεται ο ανθρώπινος ΝΟΥΣ, ειχαν και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και απηχήσεις.

Κοίταξε μονο πόσο χωρισμένοι είναι οι πιστεύοντας, (καθολικοί, ορθόδοξοι, προτεστάντες κλπ κλπ)

quote:
Πλάτωνα αν και συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις ,από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ το τι θα συνέβαινε αν κάποια στιγμή ο άνθρωπος έχανε την πίστη ή την ανάγκη για την μεταθανάτιο ζωή.

Τελείωσε με ότι βάλανε μέσα σου φιλε ΕΛΟ, και είσαι σε παράδεισο. Θέλουν δεν θέλουν, ιερατεία, ο ΠΑΥΛΟΣ, άγιοι... και βαλε!

27/04/2007, 11:49:38
quote:
Τελείωσε με ότι βάλανε μέσα σου φιλε ΕΛΟ, και είσαι σε παράδεισο. Θέλουν δεν θέλουν, ιερατεία, ο ΠΑΥΛΟΣ, άγιοι... και βαλε!

ΠΛΑΤΩΝΑ , για να υφίσταται παράδεισος πρέπει να υπάρχει και κόλαση .

Και φυσικά δεν μιλάω για τον παράδεισο και την κόλαση που γνωρίζουμε όλοι μας ,αλλά για τον παράδεισο που βρισκόμαστε όταν γνωρίζουμε και κατανοούμε κάτι που πριν δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε στα στενά πλαίσια της αντίληψη μας ,και για την ψυχική κόλαση που περνάμε ,όταν βλέπουμε την πλάνη που βρισκόμασταν εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα πιστεύω .

Ένα πιστεύω που θα πρέπει για άλλη μια φορά να το προσπεράσουμε και να ταξιδεύσουμε για καινούργιες πνευματικές εμπειρίες .

Από την άλλη όμως φίλε μου ,όπως και να το κάνουμε αυτή η γνώση μπροστά στο άγνωστο ,αυτός ο προβληματισμός σε κάθε τι καινούργιο που χάνεσαι μέσα του ,είναι πάνω από κάθε παράδεισο ,πάνω από κάθε κόλαση

dimitris2Μέλος
28/04/2007, 01:37:55
Πλάτων, σε αυτό που γράφεις
Εγώ πάλι νομίζω, πως με αυτή την λέξη το Άγνωστο Θεώ, μιας και σε Θεούς είχαν αποδώσει ιδιότητες για καθετί, μάλιστα τυλιγμένες με τα (δικά μας), τα ανθρώπινα πάθη και μη, εσκεμμένα άφησαν κάτι που η ανθρώπινη συνείδηση δεν μπορούσε να συλλάβει, ονομάζοντας το ακριβώς, άγνωστο θεό.
Μην ξεχνάς φίλε Δημήτρη, πως η γλώσσα μας κυριολεχτεί, (αν και ότι περιγράφουμε, δεν είναι το περιγραφόμενο) αποδίδει τις περισσότερες φορές αυτό που περιγράφει.

νομίζω ότι η γνώση με την αλήθεια είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα.
Η γνώση είναι η συνείδηση του αντικειμένου ενώ η αλήθεια είναι επαναφορά της συνείδησης (α-λήθη).
Φυσικά δεν μπορεί να έχει κάποιος συνείδηση σε κάτι που είναι πάνω από την ουσία του. Το τρισυπόστατο του Θεού το ανέφερε για πρώτη φορά ο Ερμής ο Τρισμέγιστος (εξ ου και το όνομα), τις δοξασίες του Ερμή τις περιέγραψε ο Ιάμβλιχος που ήταν εθνικός. Ταιριάζουν με αυτά της εκκλησίας. Ο Πλάτων εξ απαγωγής λαμβάνοντας σαν βάση το τρισύνθετο του ανθρώπου κατέληξε στό ότι και ο θεός πρέπει να είναι 3 σύνθετος. Η Π.Δ. πουθενά δεν αναφέρει περί τριαδικότητας αλλά κάνει νύξεις όπως "είπε ο Θεός ας ποιήσω-μεν" κ.α.
Μπορεί ο απλός λαός να πίστευε ότι οι θεοί είναι κατασκευάσματα της φύσης. Αντί να προσκυνούν τις αστραπές όπως έκαναν οι πρωτόγονοι, έφτιαξαν μια θεότητα που ρίχνει αστραπές ώστε να προσπαθούν να την εξευμενίσουν. Οι φιλόσοφοι όμως είχαν πάει πιο πέρα στον αίτιο της γένεσης του κόσμου που ούτε ο Ησίοδος δεν αναφέρει.
-------------------
Για τα μηλα και τις παρθενες, ειναι κατι που διαβασαμε, μα κανεις δεν γνωριζει αν εγιναν ετσι τα πραγματα. Είναι δύσκολος (ο διάλογος) σε τέτοια σημεια, γιατι σε ένα σαν και μενα, αυτά είναι πιο κοντα στους μυθους, όπως η ελληνική και η κάθε μυθολογια, παρα σε κατι πραγματικο.
------------------
Δεν είπα αν είναι πραγματικό ή μύθος αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Κατά ανάλογο τρόπο, αφού μας λες πως γνωρίζει πολύ καλά τον εαυτό και την ψυχή του, τι χρειάζεται το θεό?

Αν πράγματι τα γνώριζε, θα είχε βρει την ΟΥΣΙΑ της σύγκρουσης, και θα είχε λάβει απάντηση και ο φίλος μας ο ΕΛΟ, όσο αφορά την ανάγκη της Πίστης, και αλλά διάφορα μαραφέτια του μυαλού μας.

Μας έχουν μάθει να χωρίζουμε τη ζωή σε μηχανικές πράξεις, συνειδητές κλπ. Ανέφερα το παράδειγμα με το ελάφι. Μηχανικά πίνει νερό. Μα αυτό είναι όλη η ομορφιά. Ξαπλώνει γυμνό στο χορτάρι χαίρεται τον ήλιο και ζεσταίνεται. Δεν ξέρει τι θα πει καλό και κακό. Ερχεται το λιοντάρι και το τρώει. Δεν είναι έγκλημα. Αν δεν το φάει θα έχουμε ένα θάνατο. Του λιονταριού. Θα κάτσει το λιοντάρι γυμνό στο γρασίδι και θα χαίρεται τον ήλιο.
Αυτό πιστεύω έκανε και ο Αδάμ και η Ζωή πριν την πτώση. Εχαίροντο τα αγαθά της φύσης και την παρουσία του ήλιου Θεού.
Ησαν σύνδεσμος μεταξύ πνεύματος και ύλης και για απολαμβάνουν την φύση τους ίσως έπρεπε αυθόρμητα χωρίς γνώσεις καλού και κακού να απολαυμβάνους τις 3 ουσίες τους.

Για μένα ο Ιησούς είχε βγει από την διαδικασία του καλου/κακου που αναφέρεις πάρα πάνω, (ΑΓΑΠΗ) μα τόσο οι μαθητές οσο και οι ακόλουθοι του, προσπάθησαν να μεταφράσουν και να φέρουν στις ανάγκες τους, (ντύνοντας την με την πίστη) και απέτυχαν οικτρά.

Σαν ανθρωπότητα έχω την εντύπωση πως δεν αντιληφθήκαμε ένα ΒΙΤ από όσα έλεγε, μπιτ για μπιτ με άλλα λόγια, και δεν γραφώ περισσότερα γιατί θα ερθει παλι ο ΕΛ.ΕΛΥΟΝ θα πει, πως όλα τα γνωρίζω….
Οι απόστολοι συνήθεις άνδρες, κουβαλώντας τα χρωμοσώματα των πατέρων τους δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν όσα άκουσαν από το Χριστό και έγραψαν. Είναι το σπέρμα πολύ δυνατό ειδικά στην ψυχολογική διαμόρφωση του ατόμου. Δεν είναι μόνο το προπατορικό (που δεν ξέρω τι είναι) αλλά και τα πάθη και εγκλήματα των προγόνων.
Νομίζω ότι καλά τα έγραψαν οι απόστολοι και κακά τα διαστρέβλωσαν οι διάφορες εκκλησίες και τα συμφέροντα.

Αν είχε βιώσει ένα ΒΙΤ από όσα έλεγε ο Ιησούς, αν δεν έτρεχε να θεμελιώσει εκκλησίες και να στριμώξει την αγάπη σε τοιχη που απεικονίζουν φανατισμένους άγιους με σπαθιά και με κονταριά, ίσως να έκανε και στον ιδιο, ΒΙΤ η καρδούλα του.

Έχω την εντύπωση πως είναι μια (κατάσταση) και όχι κάτι συγκεκριμένο όπως είναι ο εαυτός και τα πιστεύω μας.
Συνέβη σε ορισμένους, μίλησαν, (Χριστός, βούδας, Ηράκλειτος, Σωκράτης) μα στη δυιστικη διαδικασία που βρίσκεται ο ανθρώπινος ΝΟΥΣ, ειχαν και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και απηχήσεις.
Δυιστική είναι η απλή λειτουργία του εγκεφάλου. Δουλεύει με νεύρα. Θετικό αρνητικό κλπ. Οπως και σε όλο το ζωικό βασίλειο. Οταν όμως στο ζωικό κόσμο το θετικό γίνεται αρνητικό κατ ανάγκη και κάπου το ζώο αλλάζει τα καλώδια εξ ενστίκτου, τι να πούμε για την περίπτωση του ανθρώπου;

Ελο λες'
ΠΛΑΤΩΝΑ , για να υφίσταται παράδεισος πρέπει να υπάρχει και κόλαση .

28/04/2007, 07:09:26

quote:
νομίζω ότι η γνώση με την αλήθεια είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα.
Η γνώση είναι η συνείδηση του αντικειμένου ενώ η αλήθεια είναι επαναφορά της συνείδησης (α-λήθη).

Δεν βρίσκεις εύκολα άκρη αγαπητέ δημητρη2, ιδιαίτερα για το δεύτερο.

Κάποιος άλλος θα έρθει να πει, αλήθεια για αυτόν είναι ο Ιησούς Χριστός.

quote:
Φυσικά δεν μπορεί να έχει κάποιος συνείδηση σε κάτι που είναι πάνω από την ουσία του.

Έλα ντε, για αυτό κάποιος είπε

Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα.

quote:
Το τρισυπόστατο του Θεού το ανέφερε για πρώτη φορά ο Ερμής ο Τρισμέγιστος (εξ ου και το όνομα), τις δοξασίες του Ερμή τις περιέγραψε ο Ιάμβλιχος που ήταν εθνικός. Ταιριάζουν με αυτά της εκκλησίας. Ο Πλάτων εξ απαγωγής λαμβάνοντας σαν βάση το τρισύνθετο του ανθρώπου κατέληξε στό ότι και ο θεός πρέπει να είναι 3 σύνθετος. Η Π.Δ. πουθενά δεν αναφέρει περί τριαδικότητας αλλά κάνει νύξεις όπως "είπε ο Θεός ας ποιήσω-μεν" κ.α.
Μπορεί ο απλός λαός να πίστευε ότι οι θεοί είναι κατασκευάσματα της φύσης. Αντί να προσκυνούν τις αστραπές όπως έκαναν οι πρωτόγονοι, έφτιαξαν μια θεότητα που ρίχνει αστραπές ώστε να προσπαθούν να την εξευμενίσουν. Οι φιλόσοφοι όμως είχαν πάει πιο πέρα στον αίτιο της γένεσης του κόσμου που ούτε ο Ησίοδος δεν αναφέρει.

Οι φιλόσοφοι εξέφρασαν σκέψεις γύρω από αυτά, και ο Πλάτωνας περί Θεού, αν διάβασες τα έργα του, αποφεύγει να μιλήσει όσο και να καταλήξει κάπου. Σαν (Πλάτωνας) μιλάει με τη φωνή του Σωκράτη και του Αθηναίου, μα σαν (γνώσεις), αναφέρεται σε διάφορα, από τα πιστεύω, τους μύθους και γενικότερα τις δοξασίες των ανθρώπων.

quote:
Δεν είπα αν είναι πραγματικό ή μύθος αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Εδώ πρέπει να προσέξουμε δημητρη2. Τι κρύβεται πίσω από κάθε λέξη, μύθο και σύμβολο.

Ένας χριστιανός βλέποντας ένα Σταυρό, τι γίνεται μέσα του? Α-ληθευει η συνείδηση του, με την επαναφορά μνημών?
Και αν όλα αυτά είναι (conditioning), δεν θα ανησυχούσες τα μέγιστα για την πνευματική τους υγεία? Όλη αυτή η ψυχολογική ανταπόκριση, όχι μόνο στη θέαση ενός Σταυρού, μα στη θέαση μιας κεφαλής του βούδα, η μιας Τετράγωνης πέτρας, επαναφέρουν μνήμες, συνήθειες, ψυχολογικές σιγουριές (ανεπάρκειες) που αποζητάει ο άνθρωπος.

quote:
Μας έχουν μάθει να χωρίζουμε τη ζωή σε μηχανικές πράξεις, συνειδητές κλπ. Ανέφερα το παράδειγμα με το ελάφι. Μηχανικά πίνει νερό. Μα αυτό είναι όλη η ομορφιά. Ξαπλώνει γυμνό στο χορτάρι χαίρεται τον ήλιο και ζεσταίνεται. Δεν ξέρει τι θα πει καλό και κακό. Ερχεται το λιοντάρι και το τρώει. Δεν είναι έγκλημα. Αν δεν το φάει θα έχουμε ένα θάνατο. Του λιονταριού. Θα κάτσει το λιοντάρι γυμνό στο γρασίδι και θα χαίρεται τον ήλιο.
Αυτό πιστεύω έκανε και ο Αδάμ και η Ζωή πριν την πτώση. Εχαίροντο τα αγαθά της φύσης και την παρουσία του ήλιου Θεού. Ησαν σύνδεσμος μεταξύ πνεύματος και ύλης και για απολαμβάνουν την φύση τους ίσως έπρεπε αυθόρμητα χωρίς γνώσεις καλού και κακού να απολαυμβάνους τις 3 ουσίες τους.

Αρα δημητρη2, αν κατά καποιο τροπο καποιος, μπορουσε να γυρισει σε μια τετοια κατασταση, (προσωπικά το κάνω εδώ και πολλά χρόνια) επανέρχεται (από την πτώση!)

Να αγιάσει το στοματάκι σου!

quote:
Εχεις δίκιο. Το ίδιο λέει και η "θρησκεία" ουδείς αναμάρτητος ή μη ο Χριστός.
Οι απόστολοι συνήθεις άνδρες, κουβαλώντας τα χρωμοσώματα των πατέρων τους δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν όσα άκουσαν από το Χριστό και έγραψαν. Είναι το σπέρμα πολύ δυνατό ειδικά στην ψυχολογική διαμόρφωση του ατόμου.

Και η Μαρία η Μανταλενα?

Δεν σε προκαλώ, συζητώ μαζί σου, μιας και θεωρώ τον έρωτα κάτι λεπτεπίλεπτο και ομορφο, (τα γράφω για να μην θεωρείται τη γυναίκα διάβολο, και φυσικά όχι σε σένα μα προς του Άγιου Όρους), μιας και ότι αποκλείουν (φυσιολογικά) το κουβαλάνε στο μυαλό τους. Τα είδα!

quote:
Δεν είναι μόνο το προπατορικό (που δεν ξέρω τι είναι) αλλά και τα πάθη και εγκλήματα των προγόνων.
Νομίζω ότι καλά τα έγραψαν οι απόστολοι και κακά τα διαστρέβλωσαν οι διάφορες εκκλησίες και τα συμφέροντα.

Κάπου μεταξύ εγκλήματος (σκοτώνω) και σφετερισμού των συνανθρώπων, (μα και των Ζώων, σκοτώνει κάποιος για εμάς, για να φάμε) παίζεται το όλο.
Μα οι γραφές λένε πως ο θεός έπλασε τα Ζώα για να τα τρώμε, έτσι δεν κάνει το λιοντάρι με την αντιλόπη? Και εμείς ησυχάζουμε γιατί το γράφουν οι γραφές, και πάει περίπατο η αγάπη!
Είμαστε Άνθρωποι όχι ένστικτα δημητρη2. Όταν αγαπάς, έχεις συνείδηση του τι κάνεις, δεν θα σκότωνες ποτέ σου ένα ζώο αν μεγάλωνες και ζούσες μαζί του.
Αυτά κολλάνε και στα υπόλοιπα που γράφεις.

quote:
Φυσικά διαφωνώντας ότι ο ανθρώπινος νους λειτουργεί με δυιστική διαδικασία διαφωνώ και με τα υπόλοιπα.
Δυιστική είναι η απλή λειτουργία του εγκεφάλου. Δουλεύει με νεύρα. Θετικό αρνητικό κλπ. Οπως και σε όλο το ζωικό βασίλειο. Οταν όμως στο ζωικό κόσμο το θετικό γίνεται αρνητικό κατ ανάγκη και κάπου το ζώο αλλάζει τα καλώδια εξ ενστίκτου, τι να πούμε για την περίπτωση του ανθρώπου;

Διαφώνησε όσο θες, μα η συνήθεια κυριαρχεί πάνω μας.

Κοίταξε πως τρως, πως συμπεριφέρεσαι, σε τι πιστεύεις. Δεν είναι δυιστικη διαδικασία, εσύ και το παρατηρούμενο? Εσυ και ο Χριστός? Εσύ και οι γυρω?
Όταν τρως μια μπριτζολα, είναι η ανάγκη του σώματος σου, η η πείνα και η ευχαρίστηση που νοιώθεις? Αυτά δεν το καθορίζουν? Δεν είναι ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ? Ολες οι συνήθειες είναι μηχανικές, Το ίδιο (συνήθεια) γίνεται η εκκλησία, η ο σταυρός που κάνεις. Μια απάντηση σε ερέθισμα είναι, (εσύ βέβαια το ντύνεις με πνευματικότητα) μα είναι η σιγουριά που αποζητάς μέσα σου, αυτή σου λέει, ο θεός ο σατανάς, η Σωτηρία.

28/04/2007, 17:03:10
quote:
Δεν καταλαβαίνω όπως το γράφεις αν ο παράδεισος με την κόλαση είναι εξ αδιαιρέτου, αν χωρίζονται με συρματόπλεγμα ή αν υπάρχουν πολλοί παράδεισοι και κολάσεις ενδιάμεσα.
Είναι σαν να λέμε για να υφίσταται φώς πρέπει να υπάρχει και σκότος.
Και όχι το ορθό ότι το σκότος δεν υπάρχει αλλά είναι η έλλειψη φωτός.

dimitris2 η κόλαση και ο παράδεισος με την βιβλική έννοια ,δε είναι παρά δημιουργήματα της ανθρώπινης φύσης μας ,αλλά δεν παύει να είναι ένας ακόμα συμβολισμός περί αντίθετων .
Τώρα περί φωτός και σκότους ,εννοείται ότι για να υπάρχει φως πρέπει πρώτα να έχει προΰπαρξη σκότος .Έτσι και αλλιώς το γνωρίζουμε από όλες τις παγκόσμιες μυθολογικές κοσμολογίες.

η δε γη ητο αμορφος και ερημος και σκοτος επι του προσωπου της αβυσσου και πνευμα θεου εφερετο επι της επιφανειας των υδατων και ειπεν ο θεος γενηθητω φως και εγεινε φως _Γενεσις .

Υπήρχε σκότος άπειρο στην άβυσσο και νερό λεπτό και πνεύμα λεπτό και νοερό με τη δύναμη του Θεού, βρισκόμενα στο χάος. Και έλαμψε φως άγιο και στερεώθηκαν σε άμμο τα υγρά στοιχεία…". - Ερμής ο Τρισμέγιστος 3.1

Στην αρχή ήταν το Χάος ύστερα εμφανίστηκε η Γαία και ο Έρως. Και το Χάος γέννησε το Έρεβος και την Νύχτα, που από την ένωση τους προήλθαν ο Αιθέρας και η Ημέρα. Τέλος η Γαία δημιούργησε τον έναστρο Ουρανό. – Ησίοδος

Τα πάντα φίλε μου έχουνε τον συμβολισμό τους .

Οι δυο αντίθετες δυνάμεις της φύσης , βλέποντας το εσωτερικό νόημα αυτών των δυο αντιθέτων δυνάμεων ,παίρνουμε σαν πιθανή ερμηνεία το ότι η «γένεση του φωτός (πιθανόν αυτό το πρώτο φως να έχει μια υπαρξιακή σημασία: εμφάνιση των θεϊκών ενεργειών. Ο Θεός φωτίζει τα βήματα του άνθρωπου (Παρ. 6:23), αλλιώς ο άνθρωπος περπατά στο σκοτάδι (Ησ 59:9 εξ))» -Πηγή : http://el.wikipedia.org/wiki/Î�οσμολογία"

Με άλλα λόγια φίλε μου τα πάντα έχουν και το αντίθετο τους .

Το σύμπαν μέσα στην τελειότητα του ,εμπεριέχει και το ατελές.
Το φως εμπεριέχει και το αντίθετο του ,σκότος .
Ο άνθρωπος ,σάρκα και πνεύμα .
Ο Θεός τον Σατανά .
Η κόλαση τον παράδεισο .

Η δυο όψης του ίδιου νομίσματος υπάρχουν παντού ,το ένα συμπληρώνει το άλλο ,βλέποντας μόνο την επιφανειακή πλευρά όλων αυτών ,χάνουμε την πραγματική ουσία .

dimitris2Μέλος
28/04/2007, 23:35:25
Αγαπητέ Ελο ,
πολύ καλά τα παραδείγματα από διάφορες γενέσεις.
Οντως κάτι κοινό υπάρχει.

Νομίζω ότι οι σοφοί που παρουσίασαν τις θεωρίες τους (που τους αποκάλυψε ο Θεός) στους λαούς, μίλησαν με βάση το λαό και όχι αυτό που έβλεπαν.
Υπάρχει χάσμα αμέτρητο μεταξύ του σοφού και του λαού.
Είναι σαν την παραβολή του Χριστού που παρακαλάει ο πλούσιος στην κόλαση να έλθει ο τελώνης από τον παράδεισο να του βρέξει τα χείλη με λίγο νερό και απαντά ο Θεός ότι δεν γίνεται γιατί υπάρχει χάσμα αμέτρητο μεταξύ κόλασης και παραδείσου. Φυσικά δεν το εννοούσε χωρικά.

Εκτός αυτού υπάρχει η άγνοια του τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία εποχή.

Η λέξη χάος σημαίνει κάποιο τοπικό προσδιορισμό. Κάποια έκταση χωρίς τέλος.Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και σαν χάος=αέρας.

Αν όμως πάρουμε την Ομηρική διάλεκτο φάος= φως το οποίο αργότερα άλλαξε το φ με χ, βλέπουμε ότι το ορθό είναι του Ησίοδου.
Που αν το πούμε στη γλώσσα μας γίνεται:
Στην αρχή ήταν το Φάος=φως ύστερα εμφανίστηκε η Γαία και ο Έρως. Και το Φάος γέννησε το Έρεβος και την Νύχτα, που από την ένωση τους προήλθαν ο Αιθέρας και η Ημέρα. Τέλος η Γαία δημιούργησε τον έναστρο Ουρανό.

Δε λέει ότι το φως γέννησε τη γαία και τον έρωτα αλλά μόνο ότι γέννησε το σκοτάδι και τη νύχτα.
Απλά εμφανίστηκε η ύλη και ο έρως (η των πάντων συνεκτική αιτία και όχι ο πιτσιρικάς με τα βελάκια).

Αν πραγματικά προυπήρχε το σκότος, αυτό θα κυριαρχούσε σαν γενεσιουργός αιτία. Το σκότος θα έδιωχνε το φως.

Γνωρίζουμε σήμερα από τις επιστήμες ότι συμβαίνει το αντίθετο. Οτι σκοτάδι είναι η έλλειψη φωτός.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για δύο αντίθετα όταν υπερισχύει το φως έναντι του σκότους.
Τι να πούμε ότι είναι αντίθετα και ίσα εν δυνάμη και ότι το σκότος τρέφεται με έλλειψη φωτονίων?

Η ορθοδοξία πιστεύει ότι κόλαση είναι απουσία του θεού και παράδεισος το αντίθετο, η φιλία με το θεό.
Η έλλειψη φωτονίων στην ορθόδοξη γλώσσα μεταφράζεται κόλαση.

Ο Θεός δεν υπάρχει. Ο Σατανάς δεν είναι αντίπαλος του θεού γιατί υπο-άρχει= υπάρχει.

Ο Θεός απλά εστί. Υπάρχει. Τι εστί ο Θεός?
Αγάπη εστί ο θεός. Λέει ο Ιωάννης στις επιστολές του και είναι ο μόνος ευαγγελικός προσδιορισμός περί θεού στην Κ.Δ.

30/04/2007, 02:08:46
quote:
Νομίζω ότι οι σοφοί που παρουσίασαν τις θεωρίες τους (που τους αποκάλυψε ο Θεός) στους λαούς, μίλησαν με βάση το λαό και όχι αυτό που έβλεπαν.
Υπάρχει χάσμα αμέτρητο μεταξύ του σοφού και του λαού.

Φίλε μου dimitris2 ξεχνάς ότι η γνώση τότε ήτανε απαγορευμένη για τους αμύητους ,και όποιος την φανέρωνε κινδύνευε με εξορισμό ή και θάνατο .Γιατί γνώση σημαίνει σοφία ,αγαθό ,ηθική ,και αυτά δύσκολα τα έβρισκες και τα βρίσκεις.
Και πάνω από όλα ο Θεός δεν είχε καμία σχέση με την ερμηνεία που του δίνουμε τώρα .

quote:
Αν όμως πάρουμε την Ομηρική διάλεκτο φάος= φως το οποίο αργότερα άλλαξε το φ με χ, βλέπουμε ότι το ορθό είναι του Ησίοδου.
Που αν το πούμε στη γλώσσα μας γίνεται:
Στην αρχή ήταν το Φάος=φως ύστερα εμφανίστηκε η Γαία και ο Έρως

ενδιαφέρων άποψη ,αν και ειλικρινά δεν την γνωρίζω .
Αν και στα λεξικά της αρχαίας ελληνικής που έχω πουθενά δεν βλέπω την λέξη Φάος να ερμηνεύεται σα Χάος .

Η Ιωνική διάλεκτος χρησιμοποιεί το η αντί του μακρού α: ήμερη αντί ημέρα, πενίη αντί πενία, ασυναίρετους τύπους: Φάος αντί φως, νόος αντί νους .

Φάος ,φως :γεν.Φωτός το φως ,κυρ.ημερας ,αλλά και σελήνης ,φωτιάς κ.λ.π.
εξού και το "φαεινή ιδέα" ή το "φαίνομαι".
Χάος , ους : το χάος η πρώτη κατάσταση του κόσμου ,το άπειρο ,το κενό / φιλοσοφ. .
Άπειρο διάστημα ή άμορφη ύλη ,υποχθόνια άβυσσος ,το Έρεβος .κ.λ.π.
ρίζα του το ΧΑF – XAFOΣ που σημαίνει το χάσμα ,κενο.

Η αρχαιότερη αναφορά που γνωρίζω για το φως ( Φάος ) είναι από τα ορφικά κείμενα «…..λαμπρόν άγων φάος αγνόν αφ' ού σε Φάνητα κικλήσκω….»

Στον «Ύμνο προς Πρωτόγονον» βλέπουμε την πίστη των Ορφικών ότι ο Αιθήρ προϋπήρχε πριν από οποιαδήποτε γέννηση – εμφάνιση, αφού ο Πρωτόγονος, ή Έρως, ή Φάνης πλανιόταν μέσα στον Αιθέρα όταν γεννήθηκε από το αυγό , «Πρωτόγονον καλέω διφή, μέγαν, αιθερόπλαγκτον, ωογγενή» - (Ορφ. Ύμνος 6 προς Πρωτόγονον)

Ο Δαμάσκιος (Περί Αρχών), μας λέει πως κατά τους Ορφικούς και σύμφωνα με την εκδοχή του Ιερώνυμου και του Ελλάνικου, ο Χρόνος και η Ανάγκη (Αδράστεια) γέννησαν τον Αιθέρα, το Χάος και το Έρεβος. Οι Ορφικοι λοιπόν πιστεύουν στην κοσμογονική τους θεωρία ότι ο Αιθήρ είναι ένα πρωταρχικό, βασικό δομικό στοιχείο της Δημιουργίας, ότι είναι η ψυχή του κόσμου, το Θείον Πύρ, ο σπινθήρας που δίνει ζωή σε όλα τα δημιουργήματα .

Ο αιθέρας ονομάζεται επιστημονικά "ακτινοβολία υποβάθρου".
Έχει θερμοκρασία 3 βαθμούς Κέλβιν δηλαδη -270 βαθμούς Κελσίου. Προέρχεται
απο το Big Bang και υπάρχει παντού στο Σύμπαν. Ο αιθέρας είναι Φώς .

«Ο Avi Loeb, καθηγητής αστρονομίας στο Harvard, υποστηρίζει ότι το σύμπαν ήταν πιθανότατα σκοτεινό κατά τα πρώτα 500 χιλιάδες χρόνια της ζωής του. Αργότερα, Later, το υδρογόνο συγχωνεύτηκε δημιουργώντας λαμπρά αστέρια χιλιάδες φορές μεγαλύτερα από ότι ο Ήλιος. Και είναι αυτά τα ίχνη αυτών των αστεριών που η ομάδα του Kashlinsky ελπίζει ότι έχει εντοπίσει.

"Αυτός είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη έρευνα είναι τόσο συναρπαστική – για πρώτη φορά κοιτάζουμε στοιχεία που μπορούν εν δυνάμει να αποδείξουν το πώς και το πότε δημιουργήθηκε το πρώτο φως του σύμπαντος," υποστηρίζει ο Loeb.»
ΠΗΓΗ : Scientific American

Βέβαια φίλε μου αν προχωρήσουμε ακόμα ποιο βαθιά θα δούμε ότι μέχρι στιγμής κάθε επιστημονική ερεύνα ,δεν μπορεί να μιλήσει απόλυτα και σίγουρα για την δημιουργία του σύμπαντος ,αλλά να διατυπώσει μόνο τις ποιο πιθανές περιπτώσεις .

quote:
Γνωρίζουμε σήμερα από τις επιστήμες ότι συμβαίνει το αντίθετο. Οτι σκοτάδι είναι η έλλειψη φωτός.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για δύο αντίθετα όταν υπερισχύει το φως έναντι του σκότους.
Τι να πούμε ότι είναι αντίθετα και ίσα εν δυνάμη και ότι το σκότος τρέφεται με έλλειψη φωτονίων?

Σου υπενθυμίζω ότι μίλησα για συμβολισμούς , αν και οι αρχαίοι Έλληνες έπεσαν σε πολλά μέσα.
Είπαν ότι το Σύμπαν είναι ένα αδιαίρετο σύνολον και όλα σε αυτό συσχετίζονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μέσα στον κόσμο(σύμπαν) ισχύει ένας Παγκόσμιος Φυσικός Νόμος , με επί μέρους νόμους, που συμβάλλουν στην συμπαντική ισορροπία .
Σε αντίθεση με κάποιους που αναγνωρίζουν επισήμως ότι «από κτίσεως Κόσμου έχουν περάσει 7513 χρόνια!».

quote:
Θεός απλά εστί. Υπάρχει. Τι εστί ο Θεός?
Αγάπη εστί ο θεός.

Αγάπη μέσω φόβου ( τιμωρία =κόλαση ) δεν υφίσταται φίλε μου .

el.elyonΜέλος
30/04/2007, 09:57:57
Φίλε elo καλημέρα.

quote:
elo: Αγάπη μέσω φόβου ( τιμωρία =κόλαση ) δεν υφίσταται φίλε μου .

13 Με αυτό γνωρίζουμε ότι μένουμε μέσα του και αυτός μέσα μας: με το ότι από το Πνεύμα του μας έχει δώσει. 14 Και εμείς έχουμε δει με θαυμασμό και μαρτυρούμε ότι ο Πατέρας έχει αποστείλει τον Υιό σωτήρα του κόσμου. 15 Όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεός μένει μέσα του και αυτός μέσα στο Θεό. 16 Και εμείς έχουμε γνωρίσει και έχουμε πιστέψει την αγάπη που έχει ο Θεός για μας.
Ο Θεός είναι αγάπη, και όποιος μένει μέσα στην αγάπη μένει μέσα στο Θεό, και ο Θεός μένει μέσα του. 17 Γι’ αυτό έχει τελειοποιηθεί η αγάπη μαζί μ’ εμάς: για να έχουμε παρρησία κατά την ημέρα της κρίσης, γιατί καθώς είναι εκείνος, έτσι είμαστε κι εμείς μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. 18 Φόβος δεν υπάρχει μέσα στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη έξω διώχνει το φόβο, γιατί ο φόβος έχει σχέση με τιμωρία, και αυτός που φοβάται δεν έχει τελειοποιηθεί στην αγάπη. 19 Εμείς αγαπούμε, γιατί αυτός πρώτος μάς αγάπησε.
10 Όποιος πιστεύει στον Υιό του Θεού έχει αυτήν τη μαρτυρία μέσα του. Όποιος δεν πιστεύει στο Θεό, τον έχει κάνει ψεύτη, γιατί δεν έχει πιστέψει στη μαρτυρία που έχει δώσει ο Θεός για τον Υιό του. 11 Και αυτή είναι η μαρτυρία: ότι ο Θεός έδωσε σ’ εμάς ζωή αιώνια, και αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. 12 Όποιος έχει τον Υιό έχει τη ζωή. όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού τη ζωή δεν την έχει
13 Αυτά έγραψα σ’ εσάς που πιστεύετε στο όνομα του Υιού του Θεού, για να ξέρετε ότι έχετε ζωή αιώνια.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

30/04/2007, 16:03:43
quote:
17 Γι’ αυτό έχει τελειοποιηθεί η αγάπη μαζί μ’ εμάς: για να έχουμε παρρησία κατά την ημέρα της κρίσης, γιατί καθώς είναι εκείνος, έτσι είμαστε κι εμείς μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. 18 Φόβος δεν υπάρχει μέσα στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη έξω διώχνει το φόβο, γιατί ο φόβος έχει σχέση με τιμωρία, και αυτός που φοβάται δεν έχει τελειοποιηθεί στην αγάπη. 19 Εμείς αγαπούμε, γιατί αυτός πρώτος μάς αγάπησε.

el.elyon πιστεύεις ότι η αγάπη έχει όνομα .
Δηλαδή εσύ την αγάπη που την βρίσκεις και την νοιώθεις με τον Α τρόπο και εγώ με τον Β τρόπο , αυτό πάει να πει ότι εσύ δεν νοιώθεις τον φόβο της κρίσεως και εγώ τον νοιώθω .

Το ότι μιλάς μόνο μέσα από εδάφια δεν μου λέει τίποτα ,θα σε δεχτώ σαν άνθρωπο με αισθήματα και ανησυχίες όταν μου μιλήσεις και μου φανερωθείς μόνο μέσα από την ψυχή σου και όχι αντιγράφοντας σελίδες ,και ας εκφράζεις την αλήθεια σου (που πάντα θα την σέβομαι) .

Βλέπεις φίλε μου τα ορθά ιδανικά και την αγάπη δεν θα την νοιώσεις μέσα από κανένα βιβλίο ,αλλά θα την βρεις ψάχνοντας μόνο μέσα σου .

Απλά κάθε βιβλίο θεόπνευστο ή μη ,είναι μια γέφυρα για να καταφέρουμε να βρούμε το αληθινό και αγαθό Εγώ μας ,και μετά να βιώσουμε την αλήθεια μας ,όποια και να είναι αυτή ,αρκεί να μην είναι σε βάρος κανενός και να φανερώνει την πραγματική αγάπη για τα πάντα .

el.elyonΜέλος
02/05/2007, 11:20:18
Καλημέρα.

quote:
elo: Το ότι μιλάς μόνο μέσα από εδάφια δεν μου λέει τίποτα ,θα σε δεχτώ σαν άνθρωπο με αισθήματα και ανησυχίες όταν μου μιλήσεις και μου φανερωθείς μόνο μέσα από την ψυχή σου και όχι αντιγράφοντας σελίδες ,και ας εκφράζεις την αλήθεια σου (που πάντα θα την σέβομαι) .

Αγαπητέ μου elo το τι θα δεχτείς και τι θα απορρίψεις αφορα εσένα. Αν τα εδάφια δεν σου λένε τίποτα γιατί εκ το προτέρων τα έχεις απορρίψει είναι λογικό να θεωρείς αντιγραφή την παρουσίαση των εδαφιων.

quote:
elo: Βλέπεις φίλε μου τα ορθά ιδανικά και την αγάπη δεν θα την νοιώσεις μέσα από κανένα βιβλίο ,αλλά θα την βρεις ψάχνοντας μόνο μέσα σου .

Εγώ έχω βρει την αγάπη και γνωρίζω ότι ο Θεός είναι Αγάπη! Εσύ για ποια αγάπη μιλάς? Την έχεις βρει?

quote:
elo: el.elyon πιστεύεις ότι η αγάπη έχει όνομα
Δηλαδή εσύ την αγάπη που την βρίσκεις και την νοιώθεις με τον Α τρόπο και εγώ με τον Β τρόπο , αυτό πάει να πει ότι εσύ δεν νοιώθεις τον φόβο της κρίσεως και εγώ τον νοιώθω .

Αγαπητέ μου elo δεν υπάρχει Α και Β για την αγάπη. Η αγάπη είναι μονόδρομος. Ο Θεός είναι αγάπη. «ο Πατέρας έχει αποστείλει τον Υιό σωτήρα του κόσμου. 15 Όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεός μένει μέσα του και αυτός μέσα στο Θεό. 16 Και εμείς έχουμε γνωρίσει και έχουμε πιστέψει την αγάπη που έχει ο Θεός για μας.»

Αγαπητέ μου elo τα εδάφια λένε την αλήθεια για την αιώνια ζωή: «10 Όποιος πιστεύει στον Υιό του Θεού έχει αυτήν τη μαρτυρία μέσα του. Όποιος δεν πιστεύει στο Θεό, τον έχει κάνει ψεύτη, γιατί δεν έχει πιστέψει στη μαρτυρία που έχει δώσει ο Θεός για τον Υιό του. 11 Και αυτή είναι η μαρτυρία: ότι ο Θεός έδωσε σ’ εμάς ζωή αιώνια, και αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. 12 Όποιος έχει τον Υιό έχει τη ζωή. όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού τη ζωή δεν την έχει

Εδώ είναι η ουσία, η μαρτυρία του Θεού! Και η μαρτυρία είναι η Αιωνία Ζωή που είναι μέσα στον Ιησού Χριστό! Άρα οποίος έχει τον Ιησού Χριστό έχει την αιώνια ζωή! Άρα όποιος πιστεύει αληθινά στο όνομα του Ιησού Χριστού έχει μέσα του την μαρτυρία του Θεού, έχει την αιώνια ζωή! «13 Αυτά έγραψα σ’ εσάς που πιστεύετε στο όνομα του Υιού του Θεού, για να ξέρετε ότι έχετε ζωή αιώνια.» Γνωρίζω αγαπητέ μου elo ότι έχω την αιώνια ζωή γιατί πιστεύω στο όνομα του Υιού του Θεού!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

02/05/2007, 23:55:50
quote:
Αγαπητέ μου elo το τι θα δεχτείς και τι θα απορρίψεις αφορα εσένα. Αν τα εδάφια δεν σου λένε τίποτα γιατί εκ το προτέρων τα έχεις απορρίψει είναι λογικό να θεωρείς αντιγραφή την παρουσίαση των εδαφιων.

el.elyon αν κατάλαβες καλά ,τίποτε δεν απορρίπτω και τίποτε δεν δέχομαι προτού το μελετήσω καλά .
Αλλά ακόμα και όταν μελετήσω ( ερευνήσω )κάποια βιβλία ,θεόπνευστα ή όχι ,δεν μένω προσκολλημένος σε αυτά και ας μου παρέχουνε την μεγαλύτερη αλήθεια ,αλλά κοιτάω όσο μπορώ να εκβαθύνω και να κατανοήσω την διδασκαλία ( μιας και αναφερόμαστε στην Αγια γραφή ) και να ανακαλύψω την βαθύτερη ουσία της , που θα με κάνει να αποφύγω την οποιαδήποτε ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ,ώστε να είμαι ικανός να κάνω ένα ακόμα βήμα ποιο μπροστά .
Δηλαδή αν κατάλαβες καλά ,μια μορφή στασιμότητας είναι το να δίνουμε την αλήθεια που πιστεύουμε μέσα από κείμενα ,μην μπορώντας να τα εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας ,πολύ απλά γιατί και οι ίδιοι δεν τα έχουμε αισθανθεί ,δεν τα έχουμε βιώσει .

Πάρε παράδειγμα και την διδασκαλία του Χριστού ,μίλαγε με παραβολές και με απλά λόγια που βγαίνανε μέσα από την καρδιά του ( αγάπη ) ,και όχι μέσα από την Παλαιά διαθήκη , αν και ήτανε τέλειος γνώστης της Παλαιάς διαθήκης.

quote:
Εγώ έχω βρει την αγάπη και γνωρίζω ότι ο Θεός είναι Αγάπη! Εσύ για ποια αγάπη μιλάς? Την έχεις βρει?

Μπορεί ο Θεός να είναι αγάπη ,και να λαμβάνεις την αγάπη από τον Θεό ,το θέμα είναι το να μπορέσεις να την βιώσεις και να την γνωρίσεις και μέσα σου .
Και για το καταφέρεις αυτό πρέπει πρώτα να κατανοήσεις αυτό που κρύβεις μέσα σου .
Τώρα για το αν έχω βρει εγώ την αγάπη ;
Απλά θα σου πω ότι προσπαθώ κάθε λεπτό που περνάει από την ζωή μου ,να την γνωρίσω όλο και περισσότερο .
Και όχι βέβαια για να ανταμειφθώ στην μετέπειτα ζωή μου ,αλλά στη τώρα .
Γιατί το πρώτο που πρέπει να μάθει κάποιος ,είναι πως όταν προσφέρεις κάτι απλόχερα ( αγάπη ) ,δεν πρέπει να περιμένεις ανταμοιβή ( παράδεισο ).
Γιατί τότε αυτό λέγετε ανταλλαγή .

quote:
Αγαπητέ μου elo δεν υπάρχει Α και Β για την αγάπη. Η αγάπη είναι μονόδρομος. Ο Θεός είναι αγάπη. «ο Πατέρας έχει αποστείλει τον Υιό σωτήρα του κόσμου. 15 Όποιος ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεός μένει μέσα του και αυτός μέσα στο Θεό. 16 Και εμείς έχουμε γνωρίσει και έχουμε πιστέψει την αγάπη που έχει ο Θεός για μας.»

Εδώ δυστυχώς έρχεται η μοναδικότητα της μιας αλήθειας .
Μια μοναδικότητα που σε εγκλωβίζει μέσα σε κλειστά στερεότυπα .
Και δεν μιλάω για την αγάπη ( αγαθό ) ,αλλά για ένα πιστεύω που δογματίζει .
Βλέπεις el.elyon μπορεί ο Χριστός να είναι αγάπη ( χωρίς βέβαια να χρειάζεται να μπαίνουμε στο γνωστό τριπακι που δεν οδηγεί πουθενά ,περί αντιθέσεων ) ,αλλά δεν είναι και ο ένας και μοναδικός δρόμος για να βιώσεις την αγάπη που μας μίλησε .
Δεν παύει να είναι ένας από τους πολλούς δρόμους που πρέπει να περάσεις ,για να γνωρίσεις την μια και πραγματική αγάπη που κρύβει ο εαυτός σου .