- Deja Vu..... τι γνώμη έχετε? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
υπάρχουν και διαστρεβλωτές, εχθροί,αντίπαλοι που δεν αφήνουν ένα κείμενο να είναι αυτό που ειναι και το ερμηνεύουν, με ελεύθερη φαντασία...
Eγώ τί είπα?
Συγνώμη εσείς αυτό δεν κάνετε?![]()
quote:
Το θέμα είνα κατά Φίλιππον,"γιγνώσκουμε τι αναγιγνώσκουμε;"
Ο Φίλιππος τα λέει. Ποιός τον ακούει ομως.
όπως θέλουμε τα κείμενα της αγίας Γραφής;Είσαι σίγουρος;
Και το ποιός αναγιγνώσκει, θέλει να ενδιαφέρεται, κάποιος για
να εννοεί...Και να έχει κι ένα στοιχειώδες πνεύμα....
Το ποιός είναι αυτός που εννοεί,δεν είναι ζήτημα αποφθέγματος:
Είναι,οτι κι αν λέει ο άλλος, συνήθως, πέραν της συζήτησης..
Και ρε φίλε,ξεκαβαλικεύστε, καμία φορά..Χάνετε πολλά...
quote:
Δηλαδή, φίλε μου allzzaro, αν κατάλαβα καλά,εμείς ερμηνεύουμε
όπως θέλουμε τα κείμενα της αγίας Γραφής;Είσαι σίγουρος
Οταν γυρνάς και μας λές οτι ο Γιαχβέ δεν είναι ο Γιαχβέ και ο Ιησούς είναι η συνέχεια του Γιαχβέ![]()
Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν.
Εχετε κοσκινίσει τη Βίβλο Ρωσσελιστές Πεντηκοστιανοί, Προτεστάντες, Ευαγγελιστές, Χιλιαστές και ψάχνεστε με το Γιαχβέ, αλλα βιβλία δέχεστε αλλα δεν δέχεστε, αλλοιώς τα ερμηνεύουν οι μέν αλλοιώς οι δέ.
Ενας χαμός φίλε Βαγγέλη και εσύ ο ιδιος ακόμα δεν έχεις καταλήξει.
συννενοηθούμε κι όλας...Αν δεν θέλουμε, δεν γινεται με το ζόρι...
Ξαναλέω, λοιπόν, το αν ο Ιησούς είναι ο Γιαχβε, πρέπει να το καταλάβει κανείς αν δει ότι οι δυνάμεις του Γιαχβέ, στην Καινή
Διαθήκη, περνάνε στον Ιησού...Μετά την Καινή, δεν ξανααναφέρετε ο Γιαχβέ,για τον γνωστο λόγο...Πλέον είναι ο Ιησούς,Υιός του Θεού, ίσος
με τον Πατέρα, είχε πολλά ονόματα πριν,αλλά όχι μετά, μόνο ένα...Εκεί κολλάει και το να συγκληρονομήσετε την βασιλεία του Πατρός Μου...
Φίλε μου, είναι θέμα γνώσεων, όχι εκτίμησης....Αυτο προσπαθώ να σου
πω εδώ και καιρό...Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, του δημοτικού, ήξερε
απο το ΄50 ότι ακρίδες είναι οι άκρες, οι μαλακές των φύλλων και γενικά των χόρτων, όχι τα έντομα,αλλά ακόμη και σήμερα, υπάρχουν άτομα που λένε ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος έτρωγε ακρίδες, τα έντομα....Δεν είναι έτσι, όμως...
Αυτό ισχύει και για σένα, ή τους υπολοίπους...Απλά πρέπει να καταλάβετε κάποια στιγμή ότι δεν είναι θέμα αντίληψης, αλλά γνώσης....Και σ αυτό, σε σχέση με μένα, σε θέματα χριστιανισμου,
ας πούμε, υστερείτε..Κι αυτό πρέπει να το δεχτείτε, για να κάνουμε ένα λογικό διάλογο...
Άσχετα απο το πως θα σας φαίνεται, ή τι εκτίμηση, θα κάνετε μετά...
Αν λοιπόν, συζητάμε, μην κοιτάς τι καταλαβαίνεις,αλλα τι είναι...
Και ρώτα...Δεν είναι κακό....
quote:
Ξαναλέω, λοιπόν, το αν ο Ιησούς είναι ο Γιαχβε, πρέπει να το καταλάβει κανείς αν δει ότι οι δυνάμεις του Γιαχβέ, στην Καινή
Διαθήκη, περνάνε στον Ιησού...Μετά την Καινή, δεν ξανααναφέρετε ο Γιαχβέ,για τον γνωστο λόγο...Πλέον είναι ο Ιησούς,Υιός του Θεού, ίσος
Aν.. λές αν ...
Και μετά μου λές..
Αν ξέρω και εγώ βρε φίλε.. Αν και η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν καρότσι ρε φίλε.
Και μετά μου λέτε οτι δεν ερμηνεύετε τη βίβλο οπως θέλετε
quote:
Το θέμα είναι φίλε μου allzzaro, ότι πρέπει να θέλουμε να
συννενοηθούμε κι όλας...Αν δεν θέλουμε, δεν γινεται με το ζόρι...
Το να συννενοηθούμε το ξεχνούμε φίλε Βαγγέλη.
Καλή διάθεση υπάρχει απο τη δική σου πλευρά και απο τη δική μου και απο τους αλλους, αλλά συννενόηση
quote:
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, του δημοτικού, ήξερε
απο το ΄50 ότι ακρίδες είναι οι άκρες
Τον έχεις χάσει?
Edited by - allzzaro on 05/11/2009 00:10:07
ή δεν αναγνωρίζουν τον Γιάχβε, ή τον ...σνομπαρουν και γι αυτο δεν τον αναφέρουν καθόλου πλέον...Έτσι;
Έχεις προσέξει , ότι δεν αναφέρεται κι ότι οι δυνάμεις του πεχουν περάσει στον Ιησού Χριστό;....Σφετερισμός λές να είναι;
Ο πατέρας μου πέθανε απο εγκεφαλικό, φιλάσθενος, ον,πριν 34 χρόνια...
Αλλά ήξερε τι πίστευε, φίλε μου, που δυστυχώς, για σήμερα, δεν μπορούμε να το πούμε για πολλούς.....
d.k
όταν προσευχόταν την νύχτα της σύλληψης σε ποιον προσευχόταν;
και αν είναι όπως τα λέτε τότε πως κατάφερε να γκαστρώσει μια 16χρονη και να γίνει πατέρας του εαυτού του;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
όπως αναφέρεται πολλές φορές...Ο Πατήρ, είναι το όλον και όλες οι δυνατότητες,ως Ων, ο Υιος είναι η έκφραση, η κίνηση αυτού του Θεού ως Λόγος και το Άγιο Πνεύμα, είναι η θεια ουσία που στηρίζει τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο, στη δομή και στη σχέση που έχουν μεταξύ των....
quote:
η Παλαια Διαθηκη αποτελεσε την πρωτη συμφωνια=διαθηκη μεταξυ του Θεου κ των ανθρωπων κ απευθυνοταν σε ενα λαο που προετοιμαζοταν να εξαπλωθουν κ να κηρυξουν την συμφωνια αυτη 12 φυλες του Ισραηλ,εξοδος απο την Αιγυπτο κτλ κτλ..η Καινη διαθηκη τωρα αποτελεσε την πραγματωση των λεγομενων της Παλαιας με την κατακοσμο φανερωση του Γιαχβε Ιησου Μεσσια Έμμανουηλ ή οπως αλλιως θελετε στη γη ως Θεανθρωπου κ την δημιουργια της τελικης διαθηκης Δευτερα παρουσια μεσα απο την Αποκαλυψη..τοσο δυσνοητο ειναι?
Όχι βέβαια, τώρα το έκανες... σαφέστατο.![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Για να τρελαθούμε τελείως,δλδ, φίλε μου allzzaro, τότε οι χριστιανοί,
ή δεν αναγνωρίζουν τον Γιάχβε, ή τον ...σνομπαρουν και γι αυτο δεν τον αναφέρουν καθόλου πλέον...Έτσι;
Πρώτον.
Οι περισσότεροι Χριστιανοί φίλε Βαγγέλη ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οτι το όνομα του Θεού είναι Γιαχβέ. Εχουν την εντύπωση οτι έτσι τον ονομάζουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά.
Τσεκαρισμένο αυτό που σου λέω.
Δεύτερον.
Οι περισσότεροι Χριστιανοί ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις σφαγές που διέπραξε ο Γιαχβέ είς βάρος αθώων ανθρώπων.
Οσι γνωρίζουν είναι κάποιοι φανατισμένοι με τη Βίβλο οπου βρίσκουν κάποιες ηλίθιες δικαιολογίες.
Τρίτον
Οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν έχουν διαβάσει τη Βίβλο εις βάθος έτσι ώστε να διαπιστώσουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ Γιαχβέ - Ιησού.
Βρίσκονται σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΙΣΗ και προσπαθούν να ταυτίσουν αυτά τα δύο πράγματα Παλαιά Διαθήκη-Καινή Διαθήκη ερμηνευοντάς τα - παρερμηνευοντάς τα.
Εκεί εχεις καταλήξει και εσύ, οπως και οι αλλοι, σας εχουν πασσάρει το βιβλίο αυτό ως θεόπνευστο, το έχετε δεχτεί και έχετε μπλέξει τα μπούτια σας.
Ο κάθε Χριστιανός σήμερα φίλε Βαγγέλη κρατά απο τη διδασκαλία του Ιησού μόνον αυτά που θεωρεί καλά. Ολα τα αλλα τα απορρίπτει και τα θεωρεί ξεθωριασμένες ηλιθιότητες 3.000 χρόνων.
Ο κάθε Χριστιανός σήμερα εχει δικαίωμα να μάθει ποιόν πρέπει να πιστεύει και αυτό είναι καθαρά μια πολύ προσωπική απόφαση μετά απο μία μακρόχρονη μελέτη αρχαίων κειμένων τα οποία ο Χριστιανισμός απορρίπτει καθώς και μια προσωπική αντίληψη περί θείου..
Οπωσδήποτε λαμβάνονται υπόψιν ως ιστορικά γεγονότα, όσα απο αυτά μπορούν να θεωρηθούν ιστορικά...
quote:
αν ο χριστός είναι ο γιαχβέ τότε όταν έλεγε για τον πατέρα του για ποιόν έλεγε;
Φίλε άθεε.
Αυτά που μας διδάσκουν δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το περιεχόμενο της Βίβλου είτε ως Μασοριτικο κείμενο είτε ως μετάφραση των 70 εχει δεχθεί φοβερές αλλαγές, ενα μικρό παράδειγμα για το πόσοι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ώστε να τροποποιήσουν τα κείμενα αυτά είναι τα απομνημονεύματα του Ρουφίνους που περιγράφει τι τροποποίησε, γιατί το τροποποιήσε αλλά και το πώς το τροποποίησε.
Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το φόρουμ που αναφέρεται στην εθνικότητα του Ιησού.http://starworld.myforumportal.com/board/topic-t340.html
Διαβάστετο...
Το περιεχόμενο της Βίβλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ολους τους ιστορικούς του πλανήτη κυρίως με τον Μανέθωνα σε οτι αφορά την εθνικότητα των Ιουδαίων.
Στο φόρουμ αυτό μπορούμε να δούμε εναν χάρτη με τις ελληνικές πόλεις στην περιοχή οπου σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές ζούσαν 500.000 Ιουδαίοι και 3.000.000. Έλληνες!
Μόνο στην πόλη της Καισαρείας ζούσαν 700.000 Έλληνες και 200.000 Ιουδαίοι.
Το σε ποιό Θεό λοιπόν προσεύχετο ο Ιησούς αυτό θέλει πολύ ψάξιμο και ανοικτό μυαλό.
Προπαντός ανοικτό μυαλό...![]()
ώστε δεν ξέρουμε κάν πως λένε τον Θεό μας;Ρε φιλε ΠΑΣ ΚΑΛΑ;
Δεν τον αναφέρει πουθενά λέμε η Καινή κι όλα τα χριστιανικά κείμενα, ως ενεργών θεό, πλήν της Παλαιάς..Λες να τον ...ξέχασαν;
Τώρα φαντάζομαι καταλαβαινεις ότι δεν ειναι σοβαρά αυτά τα πράγματα.......Τον ξεχάσαμε εντελώς,έ;
Δηλαδή, πρέπει να ειμαστε οι απίθανοι μαλ@@ες που εσύ φαντάζεσαι;
Κομμάτι εγωιστικό, απο πάρτη σου....
quote:
Δεν τον αναφέρει πουθενά λέμε η Καινή κι όλα τα χριστιανικά κείμενα, ως ενεργών θεό, πλήν της Παλαιάς..Λες να τον ...ξέχασαν;
Φίλε Βαγγέλη.
Στο έχω ξαναπεί.
Σε παρακαλούμε πολύ να μας επιτρέψεις να έχουμε την δική μας άποψη.
Εσύ κράτα τη δική σου καλά κάνεις αλλά και εμείς τη δική μας.
Οποια και αν είναι αυτή.
Δεν μας ενδιαφέρει φίλε Βαγγέλη το τι γράφει η Βίβλος.
Εσύ μπορεί να την χρησιμοποιείς ως αποκλειστική πηγή γνώσης.
Εμείς ΟΧΙ. Και οταν λέω ΕΜΕΙΣ πιστεύω οτι εκφράζω τους υπόλοιπους γράφωντες.
Δικαίωμα μας ρε φιλαράκο.. δεν νομίζεις![]()
quote:
Αγαπητέ μου allzzaro, για να καταλάβω καλά, ειμαστε τόσο ηλίθιοι,ώστε δεν ξέρουμε κάν πως λένε τον Θεό μας;Ρε φιλε ΠΑΣ ΚΑΛΑ;
quote:
Δηλαδή, πρέπει να ειμαστε οι απίθανοι μαλ@@ες που εσύ φαντάζεσαι;
ΕΙΜΑΣΤΕ?![]()
![]()
![]()
Αλλά το όλο ζήτημα δικέ μου, είναι: εμείς μόνο ως πρόβατα ζούμε και δηλώνουμε ανεύθυνοι των όσων μας συμβαίνουν;
Ή μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος της πίστης που διαλέξαμε;...
quote:
Ή μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος της πίστης που διαλέξαμε;...
To κόστος της πίστης τρεχαγύρευε εχει να κάνει με την ολη πορεία του ανθρώπινου γένους. Μία πορεία αλληλένδετη σύμφωνα με το ήθος που διέπει το πιστεύω μας.
Τα αποτελέσματα τα βλέπεις ποιά είναι..
ή δεν τα βλέπεις?
Aυτό παραπάνω που σου παραθέτω είναι link.
Το σχόλιο σου?
Δεν το άκουσα?![]()
όλων ,αγαπητέ μου allzzaro..Πρόσεξε, σου λένε αυτά που θέλεις να ακούσεις....
quote:
hunter1
εχετε παντως το χαρισμα οταν θελετε τα κανετε ολα αχταρμα..κοβετε ραβετε τα παντα στα μετρα σας για να μας βγαλετε λαθος..ο Χριστος ανεβασε την γυναικα κ ο Χριστιανισμος εδειξε στον αντρα το πως να σεβεται το πως να εκτιμα την γυναικα γυρω του ειτε ειναι μητερα ειτε ειναι συντροφος..
Όχι εμείς φίλη μου , δεν τα κάνουμε εμείς αχταρμά , οι χριστιανοί τα κάνουν που τελικά δεν γνωρίζουν τι πιστεύουν . Τα παρακάτω ίσως σε πείσουν !
Ιερώνυμος
«Η γυναίκα είναι ένας ναός χτισμένος πάνω σε ένα υπόνομο»
Χρυσόστομος
«Η γυνή άπαξ ωμίλησε και το παν κατέστρεψε»
Κλήμης Αλεξανδρείας
«Κάθε γυναίκα οφείλει να είναι γεμάτη ντροπή και μόνο από τη σκέψη ότι είναι γυναίκα»
Ιερός Αυγουστίνος
«Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμιά διαφώτιση ή παιδεία. Αλλά πραγματικά πρέπει να απομονώνονται γιατί είναι η αιτία των μισητών και ακουσίων στύσεων στους αγίους άνδρες.»
Καλβίνος
«Το να αγκαλιάζεις μια γυναίκα είναι σαν να αγκαλιάζεις ένα τσουβάλι κοπριά»
Λούθηρος
«Αν μια γυναίκα πεθάνει από τις πολλές γέννες δεν πειράζει. Άστε την να πεθάνει. Γι’ αυτό άλλωστε πλάστηκε.»
Αυτά τα ολίγα αντί απαντήσεως φίλη hunter1, γιατί υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα , για να γνωρίζουμε το τι μας εκπροσωπεί .......... ![]()
*