- Η δύναμη της ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
It is not the spoon that bends.. It is yourself.."
quote:
η δευτερη ειναι η κατασκευασμενη , απο το "συστημα" (οπου συστημα βαζω θρησκεια - πολιτικη - χρημα - εξουσια) οπου κατασκευαζουν διαφορα φραγματα ωστε να μην ειναι αντιλιπτος ο κοσμος μας και η φυση του, κανοντας των ανθρωπο φοβισμενο ωστε να μη τολμα να κανει τιποτα χωρις αδεια και κλεινοντας τις πορτες σε καθε τι νεο που θα αλλαξει τον τροπο με τον οποιο αντιλαμβανεται τα παντα , απο την υπαρξη του , την λειτουργια του συστηματος εως την δημιουργια του κοσμου ολου.
Συμφωνώ απόλυτα,όλα αυτά είναι 100% διεφθαρμένα.
Το ισχυρότερο εργαλείο τους είναι ο φόβος που μας έχουν εμφυτεύσει.Αν δέν υπακούσουμε θα μας περιθωριοποιήσουν.Οπότε βασικά αυτό που χρειάζεται περρισότερο είναι το θάρρος.
πως αντιμετωπιζεις τον φοβο αραγε??
πρωτον και κυριοτερο τον προσδιοριζεις , τι ειναι αυτο που φοβασαι ? γιατι το φοβασαι ? πως θα μπορουσε να αλλαζε αυτο και να μη σε φοβιζε ? και πολλα αλλα ισως (ψυχολογος δεν ειμαι) σημαντικο ομως κατα την αποψη μου ειναι το ΑΠΟ ΠΟΥ πηγαζει αυτος ο φοβος που ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ εκμεταλευονται ??? (δεν θελω να δωσω απαντησεις)
αλεξ , δεν ξερω εαν ειναι θαρος , καμια φορα που με πιανει και σκεφτομαι καταληγω οτι το κεντρο για να "διορθωθουν" ολα και ισως να τα "δουμε" ολα , ειναι ενα και μοναδικο πραγμα , η αγαπη, μεσα απο την αγαπη δεν θα σου πω ψεματα, θα ενδιαφερθω για σενα , αντιστοιχα εσυ για μενα και αυτο θα απλωσει σαν το κυμα που γενα η πετρα μεσα στο νερο και θα μας καλυψει ολους ... και το προβλημα μας δεν ειναι οι υφαλοι γιατι το κυμα τους ξεπερνα , το προβλημα ειναι ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΡΟ .... ετσι εγω λεω οτι ξερω την αληθεια , εσυ λες οτι ξερεις την δικη σου και αντι να εντοπισουμε αυτα που μας ενωνουν ασχολουμαστε με αυτα που μας χωριζουν ... ετσι αντι για νερο γινομαστε τσιμεντο και εκει η πετρα/αγαπη δεν γεννα κυματα αλλα απλα θορυβο!!!
μεσα απο την αγαπη , δεν θα εχουμε εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο , δεν θα εχουμε πολεμους και μιση , συνορα και ρατσες , φυλες και χρωματα , πλουσιους και φτωχους , δεν θα εχουμε εξουσια ... δεν θα εχουμε συστημα !!! αγαπαμε αραγε τον ανθρωπο ? τον ανθρωπο ως ον πριν παμε να αγαπησουμε ΕΜΑΣ και στην συνεχεια ΟΛΟΥΣ ? ή ζουμε μεσα σε μια μιζερια οτι ο ανθρωπος ειναι το χειροτερο ειδος , οτι πρεπει να υπαρχει κατι αλλο (Αραγε ποσα αλλα υπαρχουν? χιλιαδες αποψεις που ολες διεκδικουν την μοναδικοτητα) , γνωριζουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ??
και ας κρατησω το παραδειγμα εμενα και εσενα , εγω μπορω να μιλαω για την υλη και εσυ για το πνευμα (κανενας μας δεν εχει περισσοτερο ή λιγοτερο δικιο, ακομη και εαν το μεσα σου σου λεει κατι αλλο αυτη την στιγμη), οσο δεν θελουμε να αλλαξουμε ο ενας τον αλλον θα ειμαστε νερο , οσο δεν δημιουργουμε διχονεια για το ποιος ΘΑ ΤΑΠΩΣΕΙ τον αλλον και θα εχει αυτος ΔΙΚΙΟ , οσο δεν χρησιμοποιουμε λεξεις εισαι λαθος σωστος καλος κακος εχω δικιο εχεις αδικο και αλλα τετοια , οσο μετα την αναζητηση μας καταληγουμε να συζηταμε πρωτα για την ουσια της ζωης , την ιδια την ζωη και να την αγαπαμε , για ποιο καθημερινα θεματα και να τα αντιμετωπιζουμε ΜΑΖΙ να με βοηθας και να σε βοηθω ... τοσο η αγαπη θα μας κυριευει και θα απλωνει θα περνα απο εσενα σε εμενα , απο εμενα στον συναδεργο και θα απλωνει ... οταν οι εστιες αυτες ειναι πολλες τοτε το κυμα θα γινει τσουναμι ...
τι κανουμε ομως ? πιανουμε κομματα , ομαδες , ιδεολογιες , φιλοσοφικα ρευματα , θρησκειες , πνευματα και ΤΡΕΧΟΥΜΕ πανω κατω χτυποντας χερια και ποδια γιατι εχουμε ΔΙΚΙΟ ... ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΘΟΡΥΒΟ!!!!
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
και ας κρατησω το παραδειγμα εμενα και εσενα , εγω μπορω να μιλαω για την υλη και εσυ για το πνευμα (κανενας μας δεν εχει περισσοτερο ή λιγοτερο δικιο, ακομη και εαν το μεσα σου σου λεει κατι αλλο αυτη την στιγμη), οσο δεν θελουμε να αλλαξουμε ο ενας τον αλλον θα ειμαστε νερο , οσο δεν δημιουργουμε διχονεια για το ποιος ΘΑ ΤΑΠΩΣΕΙ τον αλλον και θα εχει αυτος ΔΙΚΙΟ , οσο δεν χρησιμοποιουμε λεξεις εισαι λαθος σωστος καλος κακος εχω δικιο εχεις αδικο και αλλα τετοια , οσο μετα την αναζητηση μας καταληγουμε να συζηταμε πρωτα για την ουσια της ζωης , την ιδια την ζωη και να την αγαπαμε , για ποιο καθημερινα θεματα και να τα αντιμετωπιζουμε ΜΑΖΙ να με βοηθας και να σε βοηθω ... τοσο η αγαπη θα μας κυριευει και θα απλωνει θα περνα απο εσενα σε εμενα , απο εμενα στον συναδεργο και θα απλωνει ... οταν οι εστιες αυτες ειναι πολλες τοτε το κυμα θα γινει τσουναμι ...
Με βρίσκεις και εδώ σύμφωνο,κοιτάζουμε το ποιός θα έχει την ισχυρότερη άποψη για να ικανοποιήσει το εγώ του,ο καθένας απο μάς(γενικά μιλώντας πάντα) νομίζει οτι έχει την καλύτερη άποψη και δέν κάνει φυσικά ποτέ λάθος.
quote:
τι κανουμε ομως ? πιανουμε κομματα , ομαδες , ιδεολογιες , φιλοσοφικα ρευματα , θρησκειες , πνευματα και ΤΡΕΧΟΥΜΕ πανω κατω χτυποντας χερια και ποδια γιατι εχουμε ΔΙΚΙΟ ... ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΘΟΡΥΒΟ!!!!
Ναι ρε γαμώτο,μου φένεται τόσο ηλίθιο όλο αυτό.Και μόνο το γεγονός π.χ. οτι υπάρχουν πολλά κόμματα σε κάθε χώρα,δείχνει την διάθεση χωριστικότητας,δηλαδή οι μέν έχουν δίκιο και οι δέν έχουν άδικο.Το σωστό θα ήταν να υπήρχε μία ενιαία οικογένια με κοινά συμφέροντα,αλλά τί λέω τώρα αυτό είναι ουτοπικό.
Καλά τί να πούμε και για τις θρησκείες, νομίζω οτι είναι το μεγαλήτερο λάθος στην ανθρώπινη ιστορία,μακράν. Οι θρησκείες που διάσκουν την τελειότητα και τον θεό την ενότητα και πολλά άλλα, είναι αυτές που έχουν φέρει την καταστροφή λίγο πολύ. Κατα την γνώμη όλες είναι λάθος,δέν είναι δνατόν κάτι που να διδάσκει όλα αυτά να δημιουργεί τόσους πολέμους και να φέρνει το σκοτάδι.Σκέψου μόνο την γελοία θεωρία που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι,το οτι δηλαδή ο θεός είναι ένας γέροντας μέ άσπρη γενειάδα και ζεί κάπου μακριά στο σύμπαν.Όταν το ακούνε αυτό οι λογικοί άνθρωποι λογικό δέν είναι να είναι άπιστοι?
Η μόνη αλήθεια είναι η αγάπη,δέν χρειάζεται κάν να ψάξουμε να την βρούμε είναι παντού,αρκεί να την νιώσουμε.
Και το βασικότερο από όλα να έχουμε πάντα ελεύθερο (μυαλό) ώστε να υπάρχει πάντα η δυνατότητα να δεχτούμε ή να γνωρίσουμε μια καινούργια ιδέα ή θεωρία, χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να μας αλλάξει κάθε τι που πιστεύαμε πριν .
quote:
συμφωνοντας με τον elo και τον open mind , θα ηθελα να προσθεσω οτι τις "ασφαλιστικες δικλιδες" (κρατωντας αυτον τον ορο) χωριζονται σε 2 ισως κατηγοριες
Πολύ σωστή παρατήρηση.
quote:
μια ειναι η φυσικη μας κατασκευη , οταν το ματι μας πχ δεν βλεπει το υπερυθρο ή το υπεριωδες , οταν το αυτι μας ακουμε μια ελαχιστη κλιμακα συχνοτητων , μπορουμε μπορουμε να πουμε οτι αντιλαμβανομαστε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κοσμο που υπαρχει γυρω μας? και αραγε μπορουμε να ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ αυτες τις δυσκολιες ? στην ουσια δεν μπορουμε , μπορουμε να πλησιασουμε μεσα απο τα μαθηματικα ή με τα ειδικα οργανα (θεωροντας οτι αυτοι που τα λενε και τα φτιαχνουν λενε αληθεια) αλλα εμεις απο μονοι μας με τα ματια και τα αυτια μας δεν θα μπορεσουμε ποτε (το ιδιο ισχυει για ολες τις αισθησεις μας).
Δεν μας βοηθάμε οι αισθήσεις μας να αντιληφτούμε τον πραγματικό κόσμο
Οποτε θεωρούμε πραγματικό μονο αυτό που μπορούμε να αντιληφτούμε.
Μέσα απ τα μαθηματικά και τα διαφορα όργανα μπορούμε να πάρουμε
Μια ιδέα η μάλλον να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλα περισσότερα πράγματα
Απ ότι μπορούμε να αντιληφθούμε.
quote:
το φοβο τον εχουμε μεσα μας , πριν πολεμησουμε τον φοβο που μας "φυτευουν" πρεπει να ξεπερασουμε τον δικο μας εσωτερικο φοβο (η θρησκεια ξεκινησε να εχει ενα τετοιο ρολο μονο που στην πορεια εγινε σκιαχτρο και μας φοβιζει περισσοτερο απο τους φοβους μας τελικα)πως αντιμετωπιζεις τον φοβο αραγε??
Ο μοναδικός τρόπος να πολεμήσεις τον οποιαδήποτε φοβο είναι να τον αντιμετωπίσεις Για να τον αντιμετωπίσεις χρειάζεται θάρρος
Και κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία .
quote:
μεσα απο την αγαπη , δεν θα εχουμε εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο , δεν θα εχουμε πολεμους και μιση , συνορα και ρατσες , φυλες και χρωματα , πλουσιους και φτωχους , δεν θα εχουμε εξουσια ... δεν θα εχουμε συστημα !!! αγαπαμε αραγε τον ανθρωπο ? τον ανθρωπο ως ον πριν παμε να αγαπησουμε ΕΜΑΣ και στην συνεχεια ΟΛΟΥΣ ? ή ζουμε μεσα σε μια μιζερια οτι ο ανθρωπος ειναι το χειροτερο ειδος , οτι πρεπει να υπαρχει κατι αλλο (Αραγε ποσα αλλα υπαρχουν? χιλιαδες αποψεις που ολες διεκδικουν την μοναδικοτητα) , γνωριζουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ??
Η αγάπη είναι η λέξη κλειδί για την ευτυχία αν πραγματικά δίναμε αγάπη ο ενας στον άλλο
Θα μπορούσαμε να έχουμε έναν επίγειο παράδεισο αν πραγματικά αγαπούσαμε τους συνάνθρωπους μας τοτε θα είχαμε λύσει και τα περισσότερα προβλήματα της ανθρωπότητας
Αλλα δυστυχώς οι έχοντες εξουσία δεν θέλουν να ευτυχίσουν ολοι οι άνθρωποι αλλα
Μονο οι ίδιοι κατι που τελικά δεν επιτυχαίνουν καθώς εγκλωβίζονται μονο
Στα υλικά αγαθά .
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ναι ρε γαμώτο,μου φένεται τόσο ηλίθιο όλο αυτό.Και μόνο το γεγονός π.χ. οτι υπάρχουν πολλά κόμματα σε κάθε χώρα,δείχνει την διάθεση χωριστικότητας,δηλαδή οι μέν έχουν δίκιο και οι δέν έχουν άδικο.Το σωστό θα ήταν να υπήρχε μία ενιαία οικογένια με κοινά συμφέροντα,αλλά τί λέω τώρα αυτό είναι ουτοπικό.
Χανόμαστε μέσα στον εγωισμό μας δυστυχώς βλέπουμε να επικρατεί μισος ανάμεσα
Σε διαφορετικές ιδέες ενώ θα μπορούσαμε να συμβιώνουμε φιλικά έχοντας αλληλοσεβασμό στις απόψεις μας .
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ; Πώς λειτουργεί τι την προκαλεί και απο τι προκαλειται
http://www.esoterica.gr/forums/pop_forum_code.asp
quote:
makfor:
η δευτερη ειναι η κατασκευασμενη , απο το "συστημα" (οπου συστημα βαζω θρησκεια - πολιτικη - χρημα - εξουσια) οπου κατασκευαζουν διαφορα φραγματα ωστε να μην ειναι αντιλιπτος ο κοσμος μας και η φυση του, κανοντας των ανθρωπο φοβισμενο ωστε να μη τολμα να κανει τιποτα χωρις αδεια και κλεινοντας τις πορτες σε καθε τι νεο που θα αλλαξει τον τροπο με τον οποιο αντιλαμβανεται τα παντα , απο την υπαρξη του , την λειτουργια του συστηματος εως την δημιουργια του κοσμου ολου.
Δεν υπάρχει κανένα σύστημα, εάν δεν του επιτρέψουμε να λειτουργήσει.
Ειδικά η θρησκεία στις μέρες μας είναι τελείως έξω από αυτό.
Ο άνθρωπος σήμερα είναι γνωστό ότι "συναλλάσσεται".....ή ότι θέλει να συναλλαχθεί.
Ειδικά στην πατρίδα μας, όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα. Άλλος να διορίσει το παιδί του ή τον εαυτό του κι άλλος να πάρει ένα δημόσιο έργο με αδιαφανής διαδικασίες ή να προμηθεύσει το δημόσιο με καπέλο.
Αφού λοιπόν makfor, βάζεις στο σύστημα και τη θρησκεία......πες μας! τι από τα παραπάνω κάνει? Διορίζει? δίνει δημόσια έργα? ή προμήθειες.
Σήμερα ο άνθρωπος είναι ελεύθερος όσο ποτέ άλλοτε. Παράλληλα όμως επειδή έχει γίνει θύμα της καταναλωτηκότητας!........έχει γίνει και σκλάβος όσο ποτέ άλλοτε!
Πόσοι και πόσοι δεν έτρεξαν σαν τα βόδια! για να δανειστούν χρήμα! και να πάνε μέχρι και διακοπές?.......
Ας τολμήσουν τώρα που τους έχουν δέσει χειροπόδαρα, να απεργήσουν 2-3 εβδομάδες! ώστε να πετύχουν τα αυτονόητα!!!! Όπως έκαναν παλιά τότε που απέκτησαν τα δικαιώματα!!!! Σήμερα χάνουν ακόμη και τα κεκτημένα γιατί τους μετέτρεψαν σε ζόμπι!
Αυτό που έχετε πάθει εσείς οι άθεοι που κάθε φορά λέτε αρλούμπες περί συστήματος θρησκείας κ.λπ., δεν έχει προηγούμενο!
Μιλάτε για θάρρος, για τόλμη! για τη δημιουργία του κόσμου!....και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη βλακεία! μέχρι και για τον Καιάδα! έγραψε κάποιος μια φορά κι έναν καιρό!......και αντί να πείτε αυτό το οποίο πραγματικά συμβαίνει! και που είναι προϊόν συναλλαγής! ..........καθόσαστε και μιλάτε για τη θρησκεία και πράσινα άλογα!
Ποιος βρε κορόιδα! δίνει τις αυξήσεις των τιμών στα σούπερ-μάρκετ? ποιος δίνει αυξήσεις στον εργαζόμενο? ποιος του τρώει τα λεφτά? ποιος τον γέμισε ανασφάλεια και τηλεοπτικό σανό?...........η εκκλησία ή η πολιτεία?
Τι έχετε πάθει ορισμένοι?........εθελοτυφλισμό? Αν είχατε τη δύναμη να κατανοήσετε το τι συμβαίνει γύρω σας! θα βλέπατε ότι ο αδύναμος κρίκος ξεκίνησε από τον ίδιο τον πολίτη, όταν σύρθηκε στα 4! στον κάθε πολιτικάντη κουνώντας την ουρά του!
Το χρήμα συνδέεται με το κεφάλαιο την εξουσία-πολιτική και τον πολίτη.
Πως όμως?
Το κεφάλαιο ορίζει το ποιος θα κυβερνήσει, ρίχνει το χρήμα και όποιος και να βγει είναι του χεριού του, αφού αυτό τους όρισε με το χρήμα του.
Μόλις βγει ο πολιτικάντης επιστρέφει εις διπλούν το χρήμα στο κεφάλαιο αφού αυτή ήταν η συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου! Προσλαμβάνει ο εργοδότης για να του αποδώσει ο εργαζόμενος! Αλλιώς τον διώχνει και παίρνει άλλον!!!!
Και που κολλάει εδώ ο πολίτης?......μα που αλλού?.....αυτός θα δώσει το χρήμα!!!!
Πάει με το σημαιάκι μπας και φάει κανά πιάτο φαΐ! και φεύγει με το ξεροκόμματο.........κατουράει στη θάλασσα με λίγα λόγια! και το βρίσκει στο αλάτι!.
Το θύμα λοιπόν είναι ο ίδιος ο πολίτης! ......θα ήθελα λοιπόν makfor, να μου πεις αφού νιώθεις τον εαυτό σου θύμα και από την εκκλησία το λόγο για τον οποίο νιώθεις θύμα!.........Τι σου έταξε? .....και δεν στο έδωσε?
quote:
makfor:
το φοβο τον εχουμε μεσα μας , πριν πολεμησουμε τον φοβο που μας "φυτευουν" πρεπει να ξεπερασουμε τον δικο μας εσωτερικο φοβο (η θρησκεια ξεκινησε να εχει ενα τετοιο ρολο μονο που στην πορεια εγινε σκιαχτρο και μας φοβιζει περισσοτερο απο τους φοβους μας τελικα)πως αντιμετωπιζεις τον φοβο αραγε??
Ποιος φόβο και πράσινα άλογα?................. τη βλακεία εγώ βλέπω να υπάρχει άφθονη μέσα σε πολλούς!
Τι είναι αυτό επιτέλους που δε γίνεται επειδή φοβίζει η θρησκεία?
Γράφεις λες και εμείς οι υπόλοιποι κατεβήκαμε από τον Άρη μόλις χθες!!!! ..........κι εσύ μας ξεναγείς!.......για πες μου λοιπόν για τον φόβο!!!
Που εμποδίζει τον άνθρωπο στην πρόοδο του, ο φόβος περί τιμωρίας του εάν είναι κλέφτης απατεώνας και ανήθικος, στην μεταθανάτια ζωή?
quote:
makfor:
Τι προτείνεις?
quote:
alex22 :
Καλά τί να πούμε και για τις θρησκείες, νομίζω οτι είναι το μεγαλήτερο λάθος στην ανθρώπινη ιστορία,μακράν. Οι θρησκείες που διάσκουν την τελειότητα και τον θεό την ενότητα και πολλά άλλα, είναι αυτές που έχουν φέρει την καταστροφή λίγο πολύ.
Πως συνέβη αυτό?.......έφτιαξε κανάς Δέσποτας τους πάτριοτ? τα f16? τα Β56, τα πολεμικά υποβρύχια? τις πυρηνικές κεφαλές?.......έφτιαξε κανάς ιεροκήρυκας την ατομική βόμβα? τις έξυπνες βόμβες?..........ποιοι τα έφτιαξαν αυτά?
Το κόλλημα που έχουν ορισμένοι με την παγκοσμιοποίηση αν μή τι άλλο με βάζεις σε σκέψεις!.......Εξάλλου σε μία παγκοσμιοποίηση ποια θρησκεία θα πρέπει να κυριαρχήσει έναντι της άλλης? Ο Χριστιανισμός ή ο Βουδισμός? ή ο Αλλάχ?.......μάλλον την αθεΐα βλέπω ως τη μεσοβέζικη λύση........![]()
Και αλήθεια! ποιους βολεύει η παγκοσμιοποίηση?......και τι θα επιτευχθεί με αυτήν?......απλά ας σκεφτούμε τι γίνεται με τις συγχωνεύσεις εταιρειών.........και τους υπαλλήλους των!
Οι εταιρείες είναι τα κράτη και οι εργαζόμενοι οι πολίτες τους! ![]()

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 11/07/2009 16:11:24
quote:
Πως συνέβη αυτό?.......έφτιαξε κανάς Δέσποτας τους πάτριοτ? τα f16? τα Β56, τα πολεμικά υποβρύχια? τις πυρηνικές κεφαλές?.......έφτιαξε κανάς ιεροκήρυκας την ατομική βόμβα? τις έξυπνες βόμβες?..........ποιοι τα έφτιαξαν αυτά?
Τώρα μήν μου πείς οτι δέν ξέρεις τί συμβαίνει στο ιρακ,ιραν,παλαιστίνη, τουρκία κτλπ. στο όνομα της θρησκείας? ο φανατισμός γεννήθηκε απο την θρησκεία, απο το κόλλημα των ανθρώπων και την έλειψη θάρρους να αναζητήσουν μόνοι τους την αλήθεια.Η θρησκεία παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στον έλεγχο του συτήματος όσοι δέν το βλέπουν αυτό έχουν σοβαρό πρόβλημα.
quote:
alex22:
Ρε europaios, αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που λές? Συνειδητοποιείς τί λές?
Όχι!.....δεν είχα τι να κάνω.....
quote:
alex22:
Τώρα μήν μου πείς οτι δέν ξέρεις τί συμβαίνει στο ιρακ,ιραν,παλαιστίνη, τουρκία κτλπ. στο όνομα της θρησκείας? ο φανατισμός γεννήθηκε απο την θρησκεία, απο το κόλλημα των ανθρώπων και την έλειψη θάρρους να αναζητήσουν μόνοι τους την αλήθεια.Η θρησκεία παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στον έλεγχο του συτήματος όσοι δέν το βλέπουν αυτό έχουν σοβαρό πρόβλημα.
Για πες μου εσύ τι συμβαίνει? ειδικά στην Παλαιστίνη?......
Τι συμβαίνει στη γείτονα Τουρκία?......εσύ τι θέση έχεις για τη μαντίλα?........ποιος ελέγχει την Τουρκία? η θρησκεία?......γιατί κάτι έχει πάρει το αυτί μου για τον στρατό......εσύ είδες κανάν Ιμάμη να συναντιέται με τον Ομπάμα?
Δεν απάντησες όμως εδώ στην Ελλάδα που μας ενδιαφέρει άμεσα! που έγκειται η καταστροφή της θρησκείας? .......μήπως στο ότι όσοι παρέμειναν Έλληνες οι χριστιανοί Ορθόδοξοι? και δεν Τούρκευσαν σε σχέση με όσους έγιναν μουσουλμάνοι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας?
Για πες μας, τι φοβόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι?........τι είναι αυτό που χάνουμε από τον "φόβο αυτό"....που όπως λέτε έχει σπείρει η θρησκεία?........όχι τίποτα άλλο αλλά για να ξέρω τι φοβάμαι....να το πω και στη μητέρα μου......γιατί όλο μου λέει ότι φοβάται.....ξαναφοβάται.....κάτι χάνει αλλά δεν ξέρει τι!....ευκαιρία είναι να μάθουμε όλοι μας!!
Τι συνέβη στο Ιράκ?......γινόντουσαν και πριν την επέμβαση των Αμερικανών βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Βαγδάτης?.......τι συνέβη?......πρώτα δεν έβαζε βόμβες η θρησκεία και τώρα βάζει?
Εάν δεν πλήρωνες "προστασία" στους Αμερικάνους για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς αγώνες! (και σκέψου ότι δεν υπήρχε κανέναν απολύτως σύστημα ασφάλειας! όλα ήσαν μούφα!) .....νομίζεις ότι δε θα υπήρχαν βόμβες?.... και ποιος θα τις είχε βάλει? η θρησκεία? η πολιτική? οι Αμερικάνοι? το κεφάλαιο?.........έχεις πάρει τρομοκρατία, κεφάλαιο, πολιτική, θρησκεία, εξουσία, τα έχεις βάλει σ' ένα πλυντήριο και περιμένεις να βγει τι?.......στο σπίτι σου βάζεις τα χρωματιστά μαζί με τα λευκά?
Αν θέλεις να βρεις τους ενόχους, ψάξε σ' αυτούς που έχουν το κουμπί του ασανσέρ στα διεθνή χρηματιστήρια!.....μέσα στα ιερά των εκκλησιών θα βρεις λιβάνι, καρβουνάκια, λάδι, λαμπάδες, αγιασμό, εικόνες, εξαπτέρυγα θρησκευτικά βιβλία! Πάντως κουμπί ασανσέρ δε θα βρεις!, ούτε όπλα, ούτε οδηγίες για κατασκευή βομβών, ούτε προσλήψεις, ούτε προεκλογικούς λόγους, ούτε αφίσες και φεϊγβολάν, ......χαιρετίσματα.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 11/07/2009 21:41:38
η πραγματικη λυση ειναι αυτη που ειπε ο crucifire και δεν ξερω για ποιο λογο μου το χαλασε.
ειναι λογοπαιγνιο
2 και 2 4 ποσο κανει
δηλαδη 2 + 4+4 που φυσικα κανει 10.

Έρχεται ο γιος του και του λέει:
"Μπαμπά, ο γάιδαρος πετάει;"
-Όχι βέβαια! Τι είναι αυτά που ρωτάς; (λέει ο μπαμπάς)
"Μα μπαμπά, έτσι πληροφορήθηκα!"
-Ελα τώρα! Και βέβαια δεν πετάει. Ποιος σου είπε αυτές τις βλακείες; (λέει ο μπαμπάς)
"Μπαμπά, το διάβασα, ότι ο γαίδαρος πετάει!"
-Αυτά είναι βλακείες παιδί μου.
Ο γαίδαρος δεν πετάει, τελεία και παύλα! (λέει ο μπαμπάς)
"Μα μπαμπά, το διάβασα στο Ριζοσπάστη!!!"
-Ε τώρα...σαχλαμάρες...
3-4 μέτρα ψηλά πάει,
πέταγμα το λες αυτό;
![]()
(λέει ο μπαμπάς)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Γιατι οι ξανθιες ακουνε απο το πρωι ως το βραδυ το τραγουδι που λεει ''μωρο μου sorry,μα εχω βρει καλυτερο αγορι''??
για να μαθουν ξενες γλωσσες!
Τι αυτοκολλητο βαζει μια ξανθια στο μηχανακι της?
''Σιγα τις πορτες''
Και γω ξανθια ειμαι,μη μη παρεξηγησουν οι ξανθιες![]()
quote:
"Ένα απόγευμα στις δημόσιες τουαλέτες και καθώς κατουρούσε ένας μαύρος, στέκει δίπλα του ένας άσπρος και τον κοίταζει επίμονα στα γεννητικά του όργανα. - "Τι κοιτάς έτσι;", του λέει ο μαύρος. - "Κοιτάζω το τεράστιο όργανο σου... Μα πως είναι δυνατόν;", του λέει ο άσπρος. - "Αα, δεν είναι τίποτα, και εσύ μπορείς να αποκτήσεις τόσο μεγάλο με μια απλή μέθοδο. Κάθε πρωί που θα μπαίνεις στο μπάνιο θα πηγαίνεις στην βρύση και θα "τον" χτυπάς με όλη σου την δύναμη επάνω.", λέει ο μαύρος. "Την άλλη εβδομάδα τα ξαναλέμε εδώ την ίδια ώρα." Πέρασε η εβδομάδα και όπως είχαν συμφωνήσει συναντιούνται ξανά στις τουαλέτες. Τον κοιτάζει ο μαύρος και ρωτάει: "Τι έγινε;" "Κοίτα μόνος σου!", του λέει ο άσπρος και του "τον" δείχνει! "Πολύ καλά", λέει ο μαύρος "στο χρώμα τον πέτυχες αλλά για το μάκρος θα χρειαστείς καιρό ακόμα!".
Τί μου θύμισες τώρα!! ![]()
Δύο "Αφροαμερικανοί" (
για να είμαστε politically correct) καθώς διασχίζουν μια γέφυρα διακατέχονται από εντονότατη...έπειξη προς ούρηση! Ενώ λοιπόν είναι πάνω στη γέφυρα, διαλέγουν ο καθένας από μια πλευρά, κατεβάζουν τα παντελόνια τους και αρχίζουν...
Καθώς λοιπόν ξαλάφρωναν την ουροδόχο κύστη τους, γυρίζει ο ένας και λέει στον άλλο : "Κρύο το νερό σήμερα ε;"
Και απαντά ο άλλος : "Και βαθύ που είναι!!!"
![]()

Edited by - durden_alie on 07/09/2005 09:47:50
Είναι ο Μητσωτάκης με τη Μαρίκα σε ένα ξενοδοχείο στο Γραμματικό και παραθερίζουν.
Λέει η Μαρίκα στον Μητσωτάκη:
"Ρε Κώστα,δεν πάμε για κανά μπάνιο;"
Ο Μητσωτάκης, ανοίγει το παράθυρο, κοιτάζει έξω και λέει:
"Μπα, άσε πρώτα να πέσει ο Ήλιος"...![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;![]()
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
, ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΜΑΘΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ , ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΩ ...
>> Ένας κρητίκαρος έκανε γιο. Στα έκτα γενέθλια του ο γιος του του
>> ζήτησε
> την barbie rapounzel. Ο Κρητικός απελπισμένος πάει στον καφενέ του
> χωριού να πει τα μαντάτα στο Μήτσο
>> "Μήτσο πάει!!! Ο γιος μου είναι πούστης!!!"
>> "Γιατί ωρέ σύντεκνε το λες αυτό;"
>> "Μου ζήτησε για δώρο γενεθλίων την barbie rapounzel!!"
>> Και γι' αυτό στενοχωριέσαι ωρέ;; Το παιδί θέλει να μάθει το γυναικείο
> σώμα!!"
>> "Αν είναι έτσι φέρτε ρακές να κεράσουμε όλο το μαγαζί! Έχω λεβέντη γιο!!
>> Όταν ήρθαν τα δωδέκατα γενέθλια του μικρού, εκείνος του ζήτησε για
>> δώρο το
> κουκλόσπιτο της barbie! Ο Κρητικός έπεσε να πεθάνει και ξαναπήγε στον
> καφενέ να το πει στον φίλο του τον Μήτσο
>> "Μήτσο, δεν μου το βγάζεις τώρα από το μυαλό, ο γιος μου είναι πούστης!!
> Μου ζήτησε το κουκλόσπιτο της barbie για δώρο γενεθλίων! Θα με κράξει
> το χωριό!"
>> "Πώς κάνεις έτσι ωρέ σύντεκνε! Το παιδί θέλει να μάθει πως ζουν οι
> γυναίκες στο σπίτι. Μια χαρά μου φαίνεται!"
>> "Αν είναι έτσι σύντεκνε κερνάω όλο το μαγαζί!! Να μου ζήσει το κοπέλι!!"
>> Έφτασε η μέρα που ο γιος του θα γινόταν 18 και όλο αγωνία ο Κρητικός
> ρωτάει το γιο του:
>> "Τι θέλεις παιδαρά μου να σου κάνω δώρο;"
>> "Πατέρα, θέλω μια μαχαίρα τεράστια σαν τη δική σου, κοφτερή και
> αστραφτερή!"
>> Πέταξε από χαρά ο Κρητικός, κέρασε όλο το καφενείο ρακές και αγόρασε
>> μια
> σπάθα δυο μέτρα για το γιο του. Το βράδυ του την έδωσε και ο μικρός
> είπε όλο
> χαρά:
>> "Αχ καλέ μπαμπά κοίτα με! Δεν είμαι ίδιος η Ζήνα;;;"
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Ένας τουρίστας βρέθηκε σ' ένα pet shop και κοίταζε τα ζωάκια. Κάποια στιγμήμπαίνει ένας κύριος και ζητάει έναν Excel-χιμπατζή.
Ο πωλητής έγνεψε καταφατικά, χάθηκε για λίγο κι επέστρεψε μ' έναν χιμπατζή λέγοντας "15.000 ευρώ, παρακαλώ!". Ο πελάτης πλήρωσε κι έφυγε με το χιμπατζή.
Έκπληκτος ο τουρίστας απευθύνθηκε στον πωλητή: "Πολύ ακριβός ο χιμπατζής, γιατί;" "Ο χιμπατζής αυτός είναι τέλειος στο Excel. Προγραμματίζει με ελάχιστα λάθη,πολύ γρήγορα και με μικρό κόστος" του απάντησε ο πωλητής.
Ο τουρίστας πρόσεξε έναν άλλον χιμπατζή σε κλουβί με τιμή 25.000 ευρώ. "Ω, αυτός είναι ακόμη πιο ακριβός, τι κάνει αυτός;" ρώτησε πάλι.
"Αυτός είναι ειδικός στον προγραμματισμό web. php, java, html, τα παίζει στα δάχτυλά του" απάντησε ο πωλητής.
Σε λίγο το μάτι του τουρίστα έπεσε σ' έναν άλλον χιμπατζή, του οποίου η τιμή ήταν 50.000 ευρώ. Απευθύνθηκε και πάλι στον πωλητή, λέγοντάς του "αυτός κοστίζει περισσότερο απ' ό,τι οι άλλοι δυο μαζί. Τι ακριβώς κάνει αυτός;".
Ο πωλητής του απάντησε "Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον έχω δει ποτέ να κάνει κάτι, έχω προσέξει όμως πως οι άλλοι χιμπατζήδες τον φωνάζουν Administrator..."
Ήταν μια μέρα ο Μανωλιός και κατέβηκε στην πόλη να αγοράσει μια
καμπαρντίνα.
Μπαίνει στο μαγαζί, αγοράζει την καμπαρντίνα και βγαίνοντας κουμπώνει
κατά λάθος την κουμπότρυπα της πουκαμίσας με το κουμπί της καμπαρτίνας.
Προχωράει πιο κάτω και συναντάει το Μιχαλιό:
- Ε, ρε Μιχαλιό, τι κάνεις;
- Καλά είμαι, ορέ Μανωλιό. Ωραία καμπαρντίνα, αλλά μωρέ πώς να στο πω,
την έχεις κουμπώσει στραβά και αν πας στο χωριό θα σε κοροϊδεύουν!
- Εμένα έτσι μ' αρέσει, και άντε και γαμήσου!
Παρακάτω συναντάει τον Σήφη.
- Ε, ρε Σηφαλιό, τι κάνεις;
- Καλά είμαι, ωρέ Μανωλιό. Ωραία καμπαρντίνα, αλλά μωρέ πώς να στο πω,
την έχεις κουμπώσει στραβά και αν πας στο χωριό θα σε κοροϊδεύουν!
- Εμένα έτσι μ' αρέσει, και άντε και γ...!!!
Φεύγει νευριασμένος ο Σήφης, και συναντά το Μιχαλιό. Συζητώντας λένε ότι
συνάντησαν τον Μανωλιό, και μόλις του είπαν για την καμπαρντίνα τους
έβρισε, και αποφασίζουν να πάρουν τηλέφωνο τον θείο του, να του το πει με τρόπο.
Φτάνοντας στο σπίτι ο Μανωλιός, χτυπάει το τηλέφωνο:
- Έλα ρε θείε, τι κάνεις;
- Τι να κάνω παιδί μου; Εδώ κάθομαι και προσπαθώ να τελειώσω μία
μαντινάδα.
Δεν έρχεσαι να πιούμε κάνα ρακί και να την τελειώσουμε μαζί;
Πάει ο Μανωλιός στον θείο του, και καθώς πίναν ρακή, λέει ο Μανωλιός:
- Ρε θείε, πες μου την μαντινάδα.
- Της καμπαρντίνας το κουμπί είναι του πουκαμίσου... (Θείος)
- Όλοι γαμιούνται σήμερα, άντε και συ γαμήσου!!! (Μανωλιός)