- ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ..... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Τώρα αν κατάφερες να κατευθύνεις και το ΠΝΕΥΜΑ……
μήπως φίλε μου τα μπερδεύεις λιγο?
Αυτό που θεωρείς ΤΑΞΙΔΙ με πνεύμα….δεν είναι τίποτα άλλο από σκέψη, η ψυχολογικές απαντήσεις….?
Από τέτοια....οχι, ευχαριστω....επεζα μικρος!![]()
Αν κάποιος πει,
quote:
Τώρα για το ΘΕΟ….ΕΝΑ είναι η ΜΗΔΕΝ…στο ΠΑΡOΝ…...περισσεύουν και τα δυο!!
Με αλλά λόγια ενσάρκωσε ΤΩΡΑ στη ΖΩΗ....
πολλά από τα παιχνίδια που παίζουμε, 0,1,2,3,4,5,……αρχίζουν να τρεκλίζουν, σαν τα στρατιωτάκια που παίζαμε μικροί...![]()
Φυσικά και γίνεται να κρατήσεις τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΙΑ,*(και οποιος θελει)... και να παίζεις.... και να κανείς ΟΣΑ ταξίδια θέλεις….
τώρα.... και μετά…![]()
Μα μην ξεχνάς τι έγγραφες κάπου αλλού….... στο ευχήθηκα κιόλας…
quote:
EDW THA ANAFERW KATI POU MOU EIPE ENAS POLY KALOS FILOS MOU KAI NA SAS PWS THN ALEITHIA THA MOU ARESE NA TO BALW SAN YPOGRAFH MOU ...ME EKANAN AYTA TA LOGIA NA ANATREXW STOUS FOBOUS MOU TOUS OPIOUS FOBOUS MOU.
FRONDHSE NA PETHANEIS PRIN NA PETHANEIS
GIATI OTAN THA ELTHEI H WRA NA PETHANEIS NA MHN PETHANEIS PRAGMATIKA
Και απάντησες....
ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
Οι έννοιες παραμένουν ίδιες...οι εκφρασεις ειναι διαφορετικες..![]()
ΕΝΣΑΡΚΩΣΕ ΤΩΡΑ, στο ΠΑΡΟΝ!!!!....το μετα.... ειναι ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ!
[ΟΥΚ ΕΞ ΑΡΙΘΜΟΥ,ΚΑΤΑ ΔΕ ΑΡΙΘΜΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ]ΘΕΑΝΩ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....
0 + @ = 1
(προσοχή στην σειρά . Οι όροι (Τριάδα) είναι αυστηρά διατεταγμένοι εκατέρωθεν της ισότητας)
Δέχθηκα απάντηση μόνο από τον φίλο Πλάτωνα .
Και βέβαια το ίδιο συνέβη και σε άλλο φόρουμ .
Διαβάζοντας τις απόψεις όλων σας , αντιλήφθηκα ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα .
Άλλοι έχουν επίγνωση της ταύτισης αυτής , όπως ο Κέλσος και άλλοι όχι .
Και είναι η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ διάσταση απόψεων επιστήμης και μυστικισμού που οδηγεί σε σύγχυση . Αλλά είναι επίσης τα Ελληνικά Μαθηματικά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο , την χρυσή τομή και τελικά το κλειδί , για την διερεύνηση και κατανόηση της Αλήθειας . Του απίστευτου αυτού επιτεύγματος της ανθρώπινης νόησης , της εξαργύρωσης της εντολής του Θείου .
Σε κάθε περίπτωση ,ανατριχιάζω κυριολεκτικά ,όταν διακρίνω ,μέσα από τον τρόπο που σκεπτόμαστε , μέσα από τα ερωτήματα που θέτουμε , μέσα από την αναμόχλευση της ελληνική; μας κληρονομιάς , το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλεονέκτημα το οποίο κατέχουμε ως Έλληνες , στην αναζήτηση της άκρης του νήματος .
Παρακαλώ αναρωτηθείτε ποιες είναι οι έννοιες του Απείρου , του Μηδενός και του Ενός κατά τα Ελληνικά Μαθηματικά .
Επίσης τι μπορεί να σημαίνει το « ο Άνθρωπος φτιάχτηκε καθεικόνα και ομοίωση του Θεού » , ρήση που κάποιοι στο παρελθόν παπαγαλήσανε , νοιώθοντας πως είναι «ιερή» , αλλά αδυνατώντας να την ερμηνεύσουν .
Θεέ μου , πόσο κοντά φθάνουν τα βέλη μας !
""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""
quote:
Ο μεγάλε ΚΕΛΣΕ!!!!!….που τα μελλη γενέσθαι γνωρίζεις!
η ΕΠΙΠΕΔΗ ΟΠΤΙΚΗ μου γωνία…… υποκλίνεται, και αναμένει!!!
….. για τα γαστρός ηδονής φίλε μου…… νηστεύω ότι ΨΥΧΙΚΟ, εδώ και 22 χρόνια, χωρις να μου το πει καποιος!
Πάντως, βλέπω πως έχεις ταλέντο να βγάζεις συμπεράσματα και ταμπελίτσες…. για το τι είναι οι άλλοι.... καλέ μου ΚΕΛΣΕ!!
Αναρωτήσου πρώτα, αν αυτό είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!
Φίλε Πλάτωνα, σε χαιρετώ...
Τι είναι αυτό που "αναμένει" η ΕΠΙΠΕΔΗ (ξαναλέω) ΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ;;;
Το γνωρίζεις αυτό που περιμένεις;;;
Μιλάς για ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ!!!! Ποιές είναι αυτές και ποιό το κακό να συνάγω συμπεράσματα με τα γραφώμενα των φίλων συνομιλητών;;; Ούτε ΑΤΟΠΑ είναι μα και ούτε ΑΔΙΚΑ...
Απλά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ είναι...
Και αναρωτιέμαι (πάντα το έκανα)... αν είναι Πνευματικό... (ποιο αν είναι, γιατί μιλάς σγκεχημένα)...
Θα έπρεπε να βρώ κάτι τώρα;;;; Απλά... αναρωτιέμαι....
Το ΑΝ νηστεύεις και ΤΙ νηστεύεις είναι ένα καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σου θέμα. Αν εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, τότε και για τα επόμενα 22 χρόνια συνέχισε να νηστευεις τα των ΨΥΧΙΚΩΝ "εδεσμάτων"...
Φαίνεται ότι σου κάνουν κακό!!!
Πάντως μίλησες για ΥΛΗ και για Α-ΥΛΗ... Μπορείς να μου πείς ποιά ΔΙΑΦΟΡΑ εσύ, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ διακρίνεις;;;
Είναι ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ το θέμα και ΑΠΤΕΤΑΙ σε αυτό που ανέφερα και που ΙΣΩΣ να παρεξήγησες στα περί γαστρός των Επικούρειων...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Γράφεις.
quote:
Φυσικά, ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ δεν ασπάζομαι την επίπεδη οπτική σου, αλλά και πάλι δεν μπορώ να σε πείσω (και δεν θέλω άλλωστε) για το "τι μέλλη γενέσθαι"...
Βλέπω ένα Υποτιμητικό, ΕΠΙΠΕΔΗ ΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ, να λέει πως δεν μπορεί να με πείσει για κάτι που πρόκειται να γίνει….
Εδώ η κατάλαβα ΛΑΘΟΣ, και ζήτω συγνώμη, η κάποιος με σοφιστικό τρόπο, προσπαθεί να αλλάξει τους όρους σε κάτι που είπε….και εξακολουθεί να είναι ΑΤΟΠΟΣ και ΑΔΙΚΟΣ ο ΙΔΙΟΣ!
Γράφτηκε καθαρά, περί γαστρο ηδονής
quote:
….άλλο εννοούσαν και όχι το προφανές, "φάγωμεν πίωμεν, αύριο γάρ αποθνήσκωμεν"
μάλιστα το μεγεθύνει για κάποιο που δεν τα τρώει, υποστηρίζοντας πως κάνουν κακό…
Είναι τόσο κακό φίλε, κάποιος να μην τα τρώει τα ΖΩΑ, απλά γιατί δεν θέλει κάποιοι άλλοι να σκοτώνουν?
Μιλώ συγκεχυμένα?..... Σε ότι αναφέρθηκε μίλησα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!! το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δεν ξέρω αν κάνει καλό, ....μιας και όλοι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ!
Εκεί πάει το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!
TELOS!
Γιατί βλέπεις "υποτιμητικά" όταν μιλάω για ΕΠΙΠΕΔΗ ΟΠΤΙΚΗ;;;
Μάλλον θα έχεις ξεχάσει τα Ελληνικά σου λοιπόν, γιατί το ΕΠΙΠΕΔΟ είναι η διάσταση που έχει ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΚΟΣ.
Δεν σε είδα να δίνεις ΥΨΟΣ στο θέμα. Αν το έκανες θα αποκαλούσα την οπτική σου ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ.
Αναφέρεις ότι δεν θέλω να σε πείσω για το ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!
Και εδώ κάνεις λάθος...
Δεν θέλω να ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ για το ΑΝ υπάρχει ή ΟΧΙ ο Παγκόσμιος νόμος της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ και όχι για το ΑΝ πρόκειται να γίνει κάτι ή όχι.
Και αυτό γιατί ΓΝΩΡΙΖΩ ότι για να ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες παράμετροι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ώστε να υλοποιηθεί αυτό το "κάτι"
Δέχομαι λοιπόν τη συγγνώμη σου, αν και δεν ήταν αναγκαία...
Σε ότι αναφέρεις περί ΝΗΣΤΕΙΑΣ κλπ, δε νομίζω (είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ δηλαδή) να ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ αυτό που κάνεις!!!
Αν το έκανα, ζητώ συγγνώμη, αλλά ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ τι έγραψα και ΕΜΒΑΘΥΝΕ λίγο στην ουσία και ΜΗ μένεις στην επιφάνεια της πρώτης (και ίσως) επιπόλαιας ματιάς, ΕΙΔΙΚΑ όταν υποπτεύεσαι ότι κάποιος σε κατηγορεί.
Και για το τέλος άφησα αυτό που θεωρώ και πιό σημαντικό.
Αναφέρεσαι περί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Μάθε ότι ΟΛΕΣ οι απόψεις όταν εκφράζοντε απο κάποιον είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.
Μπορεί ναι μέν να άπτοντε ή να προέρχοντε απο σφαίρες όπου επικρατεί η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά όπως και να έχει το πράγμα, όταν ο κάθε ένας απο εμάς τους κάνει χρήση (των εννοιών αυτώ) τότε γίνονται αυτόματα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.
Και ΝΑΙ, το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κάνει καλό, γιατί πολλές ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ απόψεις, έννοιες κλπ μπορούν να δείξουν ένα ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ...
Εμείς εδώ (οι συντελεστές του Esoterica.gr), αυτό που ζητάμε φίλε μου είναι οι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ του κάθε ενός ως πρός τα θέματα που συζητούμε, αλλιώς αν θέλαμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ θα διαβάζαμε μια εγκυκλοπαίδεια...
Φίλος με το Πάν,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Νομίζω ότι έδωσα μια πρώτη εικόνα τους πώς αντιλαμβάνομαι "κάποια" πράγματα σε σχέση με τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ.
Θα ήθελα όμως να μιλήσουμε λοιπόν και για τα επόμενα βήματα του δρόμου που οδηγεί στην ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ της Ιερής Μαθηματικής Γλώσσας και έτσι να πλησιάσουμε λίγο ακόμα το ΘΕΙΟ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
.............
*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Εγώ νόμιζα πως το ΜΕΛΛΕΣΤΕ ΓΕΝΕΣΘΑΙ πήγαινε στο μέλλον, και λέω μπας και πεταχτεί ο φιλος φιλαλήθης με κάνα φλιτζάνι εδώ μέσα….![]()
Αμμ τότε είμαστε φίλοι όπως και πριν!!!! ![]()
![]()
![]()
Πάντως για να μην έχεις αμφιβολίες για την οπτική μου γωνία, μιας και ο φουκαράς ήθελα να δώσω έμφαση στο ΠΑΡΟΝ….σαν παράγοντα πιο σπουδαίο, από τις υποκειμενικές και αντικειμενικές μας γνώσεις,(αλλο κεφαλαιο αυτο...
)
παραθέτω όλη τη φράση για μια ακόμα φορά!
Κάθε λεπτό που περνάει, είναι ένα λιγότερο από ότι έχω στη διάθεση μου. Δεν ξέρω για παράδεισους….. ούτε για ενσαρκώσεις…. ![]()
![]()
Τελειώνει με γελάκια και κοκκίνισμα!!! Με αλλά λόγια, υπάρχει πολύ χιούμορ (ψέμα / κοκκίνισμα) στην φράση μου!
Αχ αυτή η ΓΩΝΙΑ ΚΕΛΣΟ ΜΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ!!
Καλην ε σπερα ΑΤΜΑ!!!
!πλατωνα ισως ενα ονομα απο κομικς εδινε σ'ολους να καταλαβουμε το χιουμορ σου...το πλατων ειναι κομματι βαρυ...αν +υπαρχει +σε κομικ αν θυμαμαι καλα..
(*γκρ,μπρ*%^&ΣΓΦΜοι΄΄φυμπαμ!!!!!!>?΄΄η8οθςυδφ)
*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*
mporousame na to sizitisoume ti krima omos pou den iparxoun!!!
Kai nai otan leme simiakes simenei pos otan dio pragmata vriskonte se apostash 1000m den mas niazei an einai mikra san ena morio, san ena atomo h ta theorume simiaka giati den alazei to apotelesma ton praxeon.
To vivlio milaei gia simiaka somata gia na kanete pio efkola praxeis,
de sas ipe pouthena oti iparxoun kiolas.
Otan h apostash metaxi somaton ine poli megaliteri apo tis diastaseis tou xrisimopoioume aftous tous tipous, otan den ine OXI.
Epomenos kanena paradoxo.

In anticipation of my resurrection...
Αντί για σημειακές μάζες, βάλε δύο σκληρά σφαιρικά αντικείμενα. Αυτά ακουμπάνε, και μετά από κάποιες αναπηδήσεις, σταματούν.

Τότε η κάθετη δύναμη επαφής μεταξύ τους, δηλαδή το άθροισμα των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων σε ατομική κλίμακα, εξισορροπεί τη βαρύτητα. Μάλιστα.
Αντί για σκληρές σφαίρες, εξετάζουμε τώρα σφαίρες από μαλακό πλαστικό ίδιας μάζας. Ισορροπούν κάπως έτσι:

Τα κέντρα βάρους τους τώρα είναι πιο κοντά. Άρα έχουν χάσει και περισσότερη δυναμική ενέργεια.
Αν ήταν ακόμα πιο μαλακές, θα κατέληγαν ακόμα κοντύτερα. Όσο πιο μαλακές είναι οι σφαίρες, τόσο περισσότερη δυναμική ενέργεια χάνουν. Πάει να πει αυτό ότι τόσο περισσότερη δυναμική ενέργεια έχουν στην αρχή;
Δηλαδή καθορίζεται η βαρυτική ενέργεια από τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις και την ισορροπία με αυτές; Όχι βέβαια!
Ηλεκτρομαγνητικής προέλευσης είναι και η δύναμη από τη θάλασσα χάρη στην οποία επιπλέουμε (άνωση):

Ο αριστερός πιγκουίνος μπορεί να βουτήξει στη θάλασσα. Ο δεξιός μπορεί να πηδήξει μόνο στην πισίνα του καταστρώματος. Επειδή ο τελευταίος δεν μπορεί να φτάσει μέχρι τη θάλασσα, πάει να πει πως έχει λιγότερη δυναμική ενέργεια; Όχι βέβαια!
Πόση λοιπόν βαρυτική ενέργεια έχει το σύστημα των δύο σφαιρών; Ισοδύναμο ερώτημα, αν εξαφανιστούν όλες οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις, πόσο κοντά θα έρθουν τα άτομα των σφαιρών;
Όσο κοντά τους επιτρέπουν οι πυρηνικές δυνάμεις; Αν εξαφανιστούν και οι πυρηνικές δυνάμεις, πόσο κοντά μπορούν να έρθουν;
Μα εδώ δε μιλάμε πια για σφαίρες, μιλάμε για τη δυαδικότητα κύμα-σωματίδιο στις διάφορες εκφάνσεις της. Και τα κύματα μπορούν θεωρητικά να κάνουν superposition, δηλαδή το ένα πάνω στο άλλο.
Δεν υπάρχει γνωστό όριο στο πόσο κοντά μπορεί να έρθει η ύλη.
Η θεωρία του big bang μάλιστα, ξεκινάει τον κόσμο από ένα σημείο, ένα "singularity". Όλη μάζα του σύμπαντος σε ένα σημείο, άπειρης πυκνότητας...
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 15/10/2006 00:45:05
-δεν υπαρχει συγκεκριμενη αποσταση.Ειναι απειρη.Για αυτο εξαλλου μιλαμε για "οριο".Δλδ τεινει να το φτασει αλλα δεν το φτανει ποτέ!
Γενικοτερα η γνωμη μου:
Ειναι σχεδον αποδεκτο απο τους περισσοτερους οτι το συμπαν μας δεν ειναι 3 διαστασεων.Μιλαμε για 4 διαστασεις ή και περισσοτερες.Η κλασικη Φυσικη προσπαθει να "εξηγησει" φαινομενα 3 διαστασεων για αυτο και πολλα σημεια ειναι "σκοτεινα".Βασικα ο κοσμος που αντιλαμβανομαστε ειναι αντανακλαση του 4διαστατου κοσμου και ο μονος τροπος να αντιληφθει κανεις τετοια φαινομενα ειναι πιο πιθανον να γινει με την ψυχη παρα με τα "απολυτα" μαθηματικα και κατ επεκταση Φυσικη.Με λιγα λογια οσα αντιλαμβανομαστε για τον κοσμο γυρω μας ειναι μια πλανη των αισθησεων μας(π.χ φανταστειται οταν ενωνεται τις παλαμες σας,οτι ουσιαστικα αυτες δεν ακουμπανε αλλα βρισκονται σε απειρα μικρη αποσταση μεταξυ τους η οποια οφειλεται στην απωση των ατομων των υλικων που αποτελουν την παλαμη σας).Τωρα αμα προχωρησουμε και αρχισουμε να μιλαμε για μαυρες τρυπες,χορδες,τον χρονο,χωροχρονο,τις καμπυλωσεις του,την αντιυλη κτλ θα τα κατανοουμε κανοντας συνεχως συμβατικες παραδοχες,και ουτε η κβαντικη φυσικη θα μας οδηγησει σε ενα τελος,γιατι πολυ απλα ο ανθρωπος και οι αισθησεις του ειναι φτιαγμενα να αντιλαμβανονται μονο 3 διαστασεις.Οσο και να προσπαθουμε θα κινουμαστε και θα ζουμε μεσα σ'αυτες τις 3 και φαινομενα που οφειλονται στο συνολο των "αληθινων" διαστασεων δεν θα μπορουμε να τα εξηγησουμε επαρκως,ακομη...
Αυτο πιστευω εγω για την "Συμπαντικη" φυσικη.
Χεχε!
Νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι, σωστά? ![]()

In anticipation of my resurrection...
Μια διόρθωση, στην ατομική κλίμακα δεν τείνουν να φτάσουν στο "όριο" όπως λες, αλλά πιθανότατα φτάνουν. Σαν δύο κύματα σε μια λίμνη, που συναντιούνται και το ένα κύμα περνάει μέσα από το άλλο.
Κι εκεί το κολπάκι του Νεύτωνα που λέγεται "δυναμική ενέργεια" μας εγκαταλείπει. Εκεί χρειαζόμαστε άλλα μαθηματικά τεχνάσματα, που λέγονται στοχαστικά μοντέλα. Εκεί μιλάμε πιθανολογικά.
> ο κοσμος που αντιλαμβανομαστε ειναι αντανακλαση του 4διαστατου κοσμου και ο μονος τροπος να αντιληφθει κανεις τετοια φαινομενα ειναι πιο πιθανον να γινει με την ψυχη παρα με τα "απολυτα" μαθηματικα και κατ επεκταση Φυσικη.
Μάλιστα φαίνεται πως κάποιες μυστικές οργανώσεις, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν επιστημονικά τα φαινόμενα του 4διάστατου και βάλε κόσμου, τα έχουν ψιλο-παρατήσει τα μαθηματικά και κάνουν πειράματα με ψυχές, αστρική προβολή, και τέτοια. Και αναφέρομαι στους illuminati, κυρίως στην Aμερική. Έχω κάποια links αν ενδιαφέρεται κανείς.
> ουτε η κβαντικη φυσικη θα μας οδηγησει σε ενα τελος,γιατι πολυ απλα ο ανθρωπος και οι αισθησεις του ειναι φτιαγμενα να αντιλαμβανονται μονο 3 διαστασεις. Οσο και να προσπαθουμε θα κινουμαστε και θα ζουμε μεσα σ'αυτες τις 3 και φαινομενα που οφειλονται στο συνολο των "αληθινων" διαστασεων δεν θα μπορουμε να τα εξηγησουμε επαρκως, ακομη...
Πάντως οι αισθήσεις μας δεν πιάνουν ραδιοκύματα, κι όμως ακούμε μουσική από το ραδιόφωνο.
Ομοίως η αντίληψη του εγκεφάλου δεν χωράει 4 διαστάσεις, οι μηχανές μας όμως ίσως κάποτε το καταφέρουν. Και τότε θα μας δίνουν μια εικόνα του αόρατου κόσμου, αυτό που οι ορθόδοξοι αποκαλούν "κόσμο των πεπτωκόντων πνευμάτων" και οι θεοσοφιστές "αστρικό πεδίο" ή κάπως έτσι. Μια περιορισμένη εικόνα βέβαια, όπως η τηλεόραση δείχνει ένα κανάλι τη στιγμή που κυκλοφορούν ραδιοκύματα από 100 κανάλια ταυτόχρονα.
Το ερώτημα είναι, μπορεί ο εγκέφαλος να συνθέσει 4-διάστατα είδωλα; Όπως συνθέτει 3-διάστατα από την επίπεδη οθόνη της τηλεόρασης, ή των ματιών;
Ένας τυφλός εκ γενετής σίγουρα μπορεί να αντιληφθεί 3-διάστατα αντικείμενα. Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και 4-διάστατα αντικείμενα;
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 17/10/2006 02:07:59
-Δεν νομιζω να περναει το ενα μεσα απο το αλλο.Πιστευω ανταλλασουν την "δυναμικη ενεργεια" μεσω κρουσης που ανεφερες και αλλαζουν φορα τα ατομα(που συνθετουν το νερο στην συγκεκριμενη περιπτωση) ,οχι η ενεργεια τους.
"Εκεί μιλάμε πιθανολογικά."
-Οπως πιθανολογικα μιλαμε και για π.χ τα ατομικα τροχιακα,αλλα μια χαρα δουλευει το μοντελο και στηριζονται (σχεδον) τα παντα πανω σ'αυτο.Γενικοτερα μιλαμε πιθανολογικα οταν εμπλεκεται κβαντικη Φυσικη αλλα δεν αναιρουνται οι γνωστοι νομοι.Απλως δεν ισχυουν σε καποιες περιπτωσεις.
Οσον αφορα τον ορισμό του οριου που εθεσες εγω πιστευω οτι δεν φτανουν.Εαν εφταναν θα ειχαμε αλλα φαινομενα (οτι συνεπαγεται η συγκρουση ή διασπαση ατομων!!!!).Ουτε θα αναφεραμε το "όριο" σαν ορισμο.Οποτε αν δεν ισχυει στην ατομικη κλιμακα μαλλον δεν ισχυει πουθενα , ουτε και στα μαθηματικα?
"μπορεί ο εγκέφαλος να συνθέσει 4-διάστατα είδωλα"
-Δεν το νομιζω.Ισως επειδη δεν εχει συμβει και επειδη αποτελουμαστε απο υλη και οχι μονο απο ενεργεια.Απλα και μονο ειναι ικανος να αντιλαμβανεται τα φαινομενα(αποτελεσματα) του 4-διαστατου.Τα 3-διαστατα μπορει και τα συνθετει γιατι ειναι απτα απο τις αισθησεις μας.Αλλα ως εκει.Εαν ειχαμε λιγοτερες αισθησεις ουτε καν 3-διαστατα ειδωλα πιστευω θα μπορουσαμε να συνθεσουμε.Για αυτο ριχνω το "φταιξιμο" στην αντιληψη που προκυπτει απο τις αισθησεις.
"Πάντως οι αισθήσεις μας δεν πιάνουν ραδιοκύματα"
-Αυτες τις πιανει το ραδιοφωνο και τις εκπεμπει σε συχνοτητα δλδ σε κυμα που μπορει να πιασει το τυμπανο του αφτιου μας.Οποτε και κυματα "πιανουμε" αλλα συγκεκριμενης-περιορισμενης συχνοτητας.
"Ένας τυφλός εκ γενετής σίγουρα μπορεί να αντιληφθεί 3-διάστατα αντικείμενα. Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και 4-διάστατα αντικείμενα;"
-Εξακολουθω να πιστευω αν και εκ γενετης δεν ειχε την αισθηση της αφης δεν θα μπορουσε να συνθεσει ουτε 3-διαστατα.Και τα συνθετει εφοσον ειναι αντιληψιμα απο τις 2 συγκεκριμενες αισθησεις.Και παλι απεχει πολυ η "συνθεση " του απο την πραγματικοτητα.Και σε χρωμα και σε οψη της επιφανειας.Αποκλειεται να εχει 100% εικονα του πως ειναι μια πετρα π.χ.Ετσι και εμεις βλεπουμε μια μαυρη τρυπα αλλα ως εκει.Δεν μπορουμε να εχουμε ολοκληρωμενη εικονα ουτε ακριβη μοντελο της.Μονο το αποτελεσμα των φιανομενων βλεπουμε(την τρυπα).
Θα συμφωνησω μαζι σου οτι ο μονος τροπος ειναι οι μηχανες (αν ποτέ γίνει) ή κατ'εμε η ψυχη.
(ενα παραδειγμα απο ενα βιβλιο : παρε εναν δισδιαστατο κοσμο π.χ εναν κοσμο στο πατωμα του σπιτιου σου που του λειπει η μία διασταση.Παιρνεις τωρα εσυ ενα τρυπανι και τρυπας το πατωμα.Οι κατοικοι του κοσμου αυτου θα αντιλαμβανονται μια τρυπα συνεχως να ανοιγει εως ενα σημειο (να φτασει στην διαμετρο του τρυπανιου δλδ) χωρις να βλεπουν την αιτια που την προκαλει.Αυτο νομιζω συμβαινει και με εμας σε σχεση με τις παραπανω απο 3 διαστασεις.Για να αντιληφθει τωρα καποιος απο τον 2-διαστατο κοσμο το τι συμβαινει θα πρεπει να βαρυνει τοοοοσο* πολυ ωστε να σπασει το πατωμα και να ελευθερωθει,να βρεθει σε σημειο εκτος πατωματος ωστε να δει τι συμβαινει.
*αυτο κατι μου θυμιζει->σημειακη μαζα απειρης πυκνοτητας.Κατι απο big bang,θανατος αστεριων,δημιουργια μαυρων τρυπων κτλ)
Δεν κατάλαβα τις θέλεις να πεις εδώ. Πάντως το θέμα είναι ότι, φτάνουν δε φτάνουν, περνάει δε περνάει το ένα άτομο μέσα από το άλλο, το συμπέρασμα περί δυναμικής ενέργειας παραμένει: είναι άπειρη, δεν εξαρτάται από τις ηλεκτρομαγνητικές ή πυρηνικές δυνάμεις που εμφανίζονται κατά την επαφή, με τον ίδιο τρόπο που η δυναμική ενέργεια του πιγκουίνου δεν εξαρτάται από το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει (θάλασσα ή πισίνα καταστρώματος).
Εκτός βέβαια αν η βαρύτητα παύει να αυξάνεται ασυμπτωτικά στις πολύ μικρές αποστάσεις. Κάτι που δεν ξέρουμε αν ισχύει ή όχι.
Αλήθεια, τι πάει να πει σύγκρουση; Χωρίς δυνάμεις επαφής, δεν θα υπήρχε σύγκρουση. Το ένα σώμα θα πέρναγε μέσα από το άλλο! Αν με κάποιο τρόπο ακυρωθούν οι ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις και οι δύο τύποι πυρηνικών δυνάμεων, τότε όλα θα γίνουν σαν φαντάσματα, θα περνάνε μέσα από τοίχους, κλπ.
Ίσως λοιπόν υπάρχει ύλη που δεν την πιάνουν οι δυνάμεις επαφής, και αυτό ακριβώς είναι τα φαντάσματα: οντότητες αραιής πύκνωσης που δεν έχουν αλληλεπιδράσεις με τη γνωστή μας ύλη.
Πλην ελαχίστων περιπτώσεων (όπως με τον κρύσταλλο στο "ποτηράκι").
Σ' έστειλα;
Παίζει και η περίπτωση ότι τα πνεύματα δεν είναι ούτε αραιότερα, ούτε έχουν ακυρωμένες τις δυνάμεις επαφής, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ύλη τους είναι 4-διάστατη κι εμείς τα βλέπουμε μόνο όταν "τέμνουν" τον 3-διάστατο κόσμο μας. Όπως μια σφαίρα που τέμνει το επίπεδο φαίνεται σαν κύκλος.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 27/10/2006 21:56:00