- Κυριακή της Ορθοδοξίας. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλός:
Αγαπητέ ΑσημοΚώστα,
Αν σταθούμε στα λόγια του μπαρμπαγιάννη, και προσπαθώντας να τα εξετάσουμε υπό το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων, αυτών που συμβαίνουν στη χώρα μας, βλέπουμε το πόσο διορατικός, ακόμη και προφητικός θα έλεγα, ήταν αυτός ο απλός θρησκευόμενος πατριώτης!!!!!!!!!!!!
Αγαπητέ Ψηλέ δεν είναι τυχαίο που ο αθάνατος Νίκος Ξυλούρης τον καλεί πίσω!
Μπαρμπα-Γιάννη Μακρυγιάννη
δεν μας τά' γραψες καλά.
Δες ο Έλληνας τι κάνει
για ν' ανέβει πιο ψηλά.
πάρε μαύρο γιαταγάνι
κι έλα στη ζωή μας πίσω
το στραβό να κάμεις ίσο.
δεν μας τά' γραψες σωστά.
Το φιλότιμο δε φτάνει
για να πάει κανείς μπροστά.
quote:
Ψηλός:
Ο Sesostris και η παρέα του, δεν το βλέπουν αυτό το πράγμα;
Η Εκκλησία και ο Χριστιανισμός τους φταίει;
Δεν βλέπουν πως θα τους πάρουν τη μπουκιά από το στόμα τα αφεντικά τους;;; Δεν βλέπουν πως τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους δεν θα έχουν μέλλον
Όχι Ψηλέ δε βλέπουν!....λειτουργούν με παρωπίδες.....καλημέρα να τους λες.... κάτω ο χριστιανισμός θα σου πουν.
Ξυλούρης Νίκος .Άκρα του τάφου σιωπή

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Αγαπητέ Dying_Incubus, η δήλωσή σου αυτή δεν συμφωνεί, τουλάχιστον, με αυτά που δηλώνουν οι σημερινοί αρχαιόθρησκοι.
Δηλαδή;;;
quote:
Ακόμη και τον ίδιο το Χριστό, τον απεικονίζουν ως άνθρωπο.
Θα μπορούσαν να τον απεικονίσουν και αλλιώς, κατά τη γνώμη σου;;
quote:
Οι εικόνες απεικονίζουν ανθρώπους που έζησαν και περπάτησαν μεταξύ ανθρώπων.
Εσύ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι τα αγάλματα ΔΕΝ απεικονίζουν ανθρώπους που έζησαν και περπάτησαν μεταξύ ανθρώπων ;;;
Βέβαια η ομοιότητα τελειώνει εκεί που αναφέρει ο Dying_Incubus, δηλαδή στην απεικόνιση, διότι εσείς οι χριστιανοί, θεωρείτε ότι η απεικόνιση του ανθρώπου κάνει "θαύματα" και όχι ο ίδιος ο άνθρωπος που απεικονίζεται , διαφορετικά δεν θα "ήταν θαυματουργή" η εικόνα του τάδε "αγίου" (όπως ισχυρίζεστε) αλλά ο ίδιος ο "άγιος".
Αν διαφωνείς μ' αυτό θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν "είναι θαυματουργές" όλες οι εικόνες του τάδε "άγιου", όπου κι αν βρίσκονται...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ψηλόςquote:
Αγαπητέ Dying_Incubus, η δήλωσή σου αυτή δεν συμφωνεί, τουλάχιστον, με αυτά που δηλώνουν οι σημερινοί αρχαιόθρησκοι.Δηλαδή;;;
Ας πάρουμε για παράδειγμα το ΥΣΕΕ
"Οι Θεοί λοιπόν είναι μη προσωπικά όντα που κατέχουν την Αθανασία και τη Γνώση. Περιρρέουν / διαρρέουν απρόσκοπτα όλον τον υλικό κόσμο και επιδρούν επάνω του. Ως λειτουργοί των ιερών Μυστηρίων, συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή τη συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών. Δεν εμπλέκονται σε ζώνες δράσεως άλλων Θεών. Υπόκεινται στη νομοτέλεια του Φυσικού Κόσμου και υπηρετούν τους Νόμους του. Δρουν ανελλιπώς και φυσικά δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», δε «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή συστημάτων ασεβείας."
Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις, λοιπόν, γιαπετ, πώς είναι δυνατόν να αναπαριστάς ένα «μη προσωπικό ον» , τη στιγμή μάλιστα που δεν «συνενώνεται σε ένα πρόσωπο»;;;;
quote:quote:
Ακόμη και τον ίδιο το Χριστό, τον απεικονίζουν ως άνθρωπο.Θα μπορούσαν να τον απεικονίσουν και αλλιώς, κατά τη γνώμη σου;;
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
quote:quote:
Οι εικόνες απεικονίζουν ανθρώπους που έζησαν και περπάτησαν μεταξύ ανθρώπων.Εσύ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι τα αγάλματα ΔΕΝ απεικονίζουν ανθρώπους που έζησαν και περπάτησαν μεταξύ ανθρώπων ;;;
Θες να πεις, λοιπόν, πως τα αγάλματα των αρχαίων θεών αναπαριστούν τους ενανθρωπίσαντες θεούς;
***Κοίτα να δεις πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς από το γιαπετ ![]()
Και για να μην το μακραίνουμε, ο Dying_Incubus θέλησε να παρουσιάσει μια ομοιότητα τη στιγμή που δεν υπάρχει.
Στο Χριστιανισμό όλα είναι συγκεκριμένα και έχουν μια μορφή. Στην αρχαία θρησκεία γίνεται ένας μύλος και ο καθένας μπορεί να λέει και να πιστεύει ό, τι του καπνίσει.

Με το 12θεο, ήταν το ....ίδιο; ...
Μην βιαστείς να απαντήσεις....
Επίσης, δεν έχω δηλώσει πουθενά ότι είμαι "αρχαιόθρησκος" - χρησιμοποιώ τον δικό σου όρο - ώστε να καταθέτω τις απόψεις μου σε ορισμένα πλαίσια, όπως επίσης δεν έχω αποδώσει καμία ταμπέλα στον εαυτό μου σχετικά με τα θρησκευτικά ζητήματα και πιστεύω.
Καταθέτω αυτό το οποίο γνωρίζω κι αυτό το οποίο θεωρώ ότι συμβαίνει.
quote:
Το ίδιο ήταν και τα αγάλματα κατά την αρχαιότητα; Έλα βρε, τι είναι αυτά που λες;;Γνωρίζεις εσύ αν στη Χριστιανική πίστη υπάρχει η αντίληψη πως στις εικόνες κατοικούν ή υπάρχει η δύναμη του ανθρώπου που αναπαριστούν;
Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα ..... Μη αρχίσουμε πάλι να παραθέτουμε τις δηλώσεις των ίδιων των αρχαίων!!!!
Έλα βρε, εάν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να τις ασπαστείς ούτε να ασχοληθείς μαζί τους.
Εξάλλου, δεν είναι αυτός ο σκοπός που παραθέτω τις απόψεις μου και τα όσα τυχαίνει να γνωρίζω για ένα θέμα. ![]()
Εν κατακλείδι λοιπόν, το συμπέρασμα μου είναι αυτό που ανέφερα στο τελευταίο μου μήνυμα:
quote:
Ο ρόλος λοιπόν που έχουν οι εικόνες για τους πιστούς του Χριστιανισμού - και τα αγάλματα κλπ για τους Καθολικούς - είναι ο ίδιος με το ρόλο που είχαν τα αγάλματα για τους αρχαίους Έλληνες.
Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ας πάρουμε για παράδειγμα το ΥΣΕΕ
"Οι Θεοί λοιπόν είναι μη προσωπικά όντα που κατέχουν την Αθανασία και τη Γνώση. Περιρρέουν / διαρρέουν απρόσκοπτα όλον τον υλικό κόσμο και επιδρούν επάνω του. Ως λειτουργοί των ιερών Μυστηρίων, συμμετέχουν στην αειγενεσία, δηλαδή τη συνεχή σύνθεση και αποσύνθεση των μορφών. Δεν εμπλέκονται σε ζώνες δράσεως άλλων Θεών. Υπόκεινται στη νομοτέλεια του Φυσικού Κόσμου και υπηρετούν τους Νόμους του. Δρουν ανελλιπώς και φυσικά δεν «αποσύρονται», δεν «συνενώνονται σε ένα πρόσωπο», δεν «αντικαθίστανται», δεν «παύουν να υπάρχουν», δε «νικώνται», σύμφωνα με τις ορέξεις ή τις προσδοκίες ασεβών θνητών ή συστημάτων ασεβείας."Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις, λοιπόν, γιαπετ, πώς είναι δυνατόν να αναπαριστάς ένα «μη προσωπικό ον» , τη στιγμή μάλιστα που δεν «συνενώνεται σε ένα πρόσωπο»;;;;
Νομίζω ότι καλλίτερα θα ήταν να ρωτήσεις το ΥΣΕΕ γι’ αυτό που ρωτάς εμένα. Έτσι θα πάρεις συγκεκριμένη απάντηση στις απορίες σου πάνω σ’ αυτό που αυτοί έγραψαν.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εγώ μπορώ να τους αποσαφηνίσω καλλίτερα απ’ όσο οι ίδιοι τους εαυτούς τους;;;
quote:
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.
Ήμουν σαφής, τι δεν καταλαβαίνεις;;
Είπες ότι ακόμη και τον χριστό τον απεικονίζουν σαν άνθρωπο και σε ρώτησα πώς αλλιώς θ μπορούσαν να τον απεικονίσουν.
Τι να εξηγήσω σ’ αυτό;;;
quote:
Θες να πεις, λοιπόν, πως τα αγάλματα των αρχαίων θεών αναπαριστούν τους ενανθρωπίσαντες θεούς;
Άφησε τι θέλω να πω εγώ και πες εσύ αυτό που σε ρώτησα.
Αν δεν θέλεις να απαντήσεις μην το κάνεις, αλλά μην αναφέρεις ως απάντηση το συμπέρασμά σου απ’ την ερώτηση.
Άλλωστε κι εδώ ήμουν σαφής.
Σε ρώτησα αν ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι τα αγάλματα ΔΕΝ αναπαριστούν ανθρώπους.
Αν δεν θέλεις να απαντήσεις μην το κάνεις, αλλά μην αναφέρεις ως απάντηση το συμπέρασμά σου απ’ την ερώτηση.
quote:
Στο Χριστιανισμό όλα είναι συγκεκριμένα και έχουν μια μορφή. Στην αρχαία θρησκεία γίνεται ένας μύλος και ο καθένας μπορεί να λέει και να πιστεύει ό, τι του καπνίσει.
Ο χριστιανισμός είναι ένα συνονθύλευμα αρχαιότερων δοξασιών, οι οποίες ήταν συγκεκριμένες και μορφοποιημένες που προσπάθησε να οικειοποιηθεί, με τα γνωστά, γελοία αποτελέσματα.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Sesostris:
Ρε φίλε μας δουλεύεις ; Εδώ καθυβρίζεται και αναθεματίζεται ολόκληρο έθνος και η φιλοσοφία του , και πιο πάνω μας τσαμπουνάς ότι δεν ενδιαφέρθηκε η εκκλησία για τα πιστεύω των άλλων ; Μεγαλύτερη αντίφαση από αυτή δεν υπάρχει
Ποιο έθνος βρίζει ποιο βρε Sesostris?
Οι Βυζαντινοί πολέμησαν (καταγεγραμμένα από την ιστορία) με τους:
Φράγκους, Πέρσες, Τούρκους, Ρώσους, Βούλγαρους, Σλάβους, Άραβες, Ενετούς, Βενετούς, Γότθους, Νορμανδούς κ.λ.π.....για πες μας μία μάχη με Έλληνες.
Οι Έλληνες δηλαδή, έβριζαν τους προγόνους τους θέλεις να μας πεις....και ποιους περιμένεις να πείσεις πέρα από τους χριστιανομάχους, που μπροστά στα θρησκευτικά τους ή άλλα κίνητρα δεν διστάζουν πέρα από τον βιασμό της ιστορίας να βιάσουν και την Ελλάδα μαζί?
Ποιος νοήμων άνθρωπος είναι αυτός που λέει ότι οι Έλληνες έβριζαν τους Έλλήνες?
quote:
Sesostris:Οι δωδεκαθεϊστές από ότι γνωρίζω υμνούσαν τους Θεούς τους , και δεν επιδιδόντουσαν στο να αναθεματίζουν τους αλλόθρησκους . Είχαν περισσότερη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα από τους χριστιανούς . Όσο για το ότι δεν σου καίγεται καρφί το πιστεύω απόλυτα . Είναι γνωστό ότι όπως όλοι οι σουπερχριστιανοί , νιώθεις πρώτα χριστιανός και όχι Έλληνας . Πατρίδα σου είναι η "Νέα Ιερουσαλήμ" .
Οι δωδεκαθεϊστές θυσίαζαν μωρά παιδιά στον Λύκαιο Δία.....το αγνοείς?
Οι δωδεκαθεϊστές, είχαν τόση σοβαρότητα που σκότωσαν τον Φειδία γιατί ασέβησε στην Αθηνά! για την οποία, τη μόνh πληροφορία περί υπάρξεώς της, την έχουμε από τον πατέρα του δωδεκάθεου Ησίοδο...όταν τον επισκέφτηκαν οι νεράιδες την ώρα που έβοσκε τα πρόβατά του (εκεί παραπέρα), και του μίλησαν για τους θεούς.....άσε μας βρε Sesostri!
quote:
Sesostris:
Εσύ μάλλον θα πρέπη να διαβάσης εκτός από τα «Απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη» , τουλάχιστον την «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» , δωδέκατος τόμος , που αναφέρεται στην ελληνική επανάσταση .
Και τι λέει εκεί?
quote:
γιαπετ:
Ο χριστιανισμός είναι ένα συνονθύλευμα αρχαιότερων δοξασιών, οι οποίες ήταν συγκεκριμένες και μορφοποιημένες που προσπάθησε να οικειοποιηθεί, με τα γνωστά, γελοία αποτελέσματα.
Γιατί δεν τους λες να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη που γράφει μέσα ότι ο Ιησούς ήταν πόρνος, άρπαγας, ληστής, καβγατζής, συμμορίτης και μαχαιροβγάλτης όπως έχεις πει?....θα γίνεις ποιο πειστικός!!!.....αλλά ξέχασα μόνο εσύ και οι λοιποί χριστιανομάχοι έχουν τη χάρη της αντίληψης για να καταλαβαίνουν αυτά που οι χριστιανοί δεν μπορούν.
Καημένε γιαπετ!! έχετε καταντήσει ποιο γραφικοί από ποτέ!
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 27/02/2010 03:18:53
Υπάρχουν Δωδεκαθειστές με την έννοια του ότι πιστεύουν στον Δία και στην Ήρα???
Και το ρωτάω , γιατί συνέχεια το λές και πραγματικά μου κάνει εντύπωση..
Προσωπικά θαυμάζω τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και η μυθολογία των Δώδεκα θεών πραγματικά έχει ενδιαφέρον αλλα αναφέρομαι σε μυθολογία και όχι σε θρησκεία...
soul
Σε καμιά δεκαριά χρόνια,μπορεί να καταλάβεις τι κάνουμε εδώ μέσα....Τα πρωτα 100 είναι κάπως δύσκολα...
Μετά συνηθίζεις...
quote:
Γιατί δεν τους λες να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη που γράφει μέσα ότι ο Ιησούς ήταν πόρνος, άρπαγας, ληστής, καβγατζής, συμμορίτης και μαχαιροβγάλτης όπως έχεις πει?....θα γίνεις ποιο πειστικός!!!.....αλλά ξέχασα μόνο εσύ και οι λοιποί χριστιανομάχοι έχουν τη χάρη της αντίληψης για να καταλαβαίνουν αυτά που οι χριστιανοί δεν μπορούν.
Καημένε γιαπετ!! έχετε καταντήσει ποιο γραφικοί από ποτέ!
Ξεχάσατε το "μπεκρής" και το "φαγάς", όπως παραπονιέται ο ίδιος στο κατά Ματθαίον, ότι τον κατηγορούσαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι.
Άντε να το παίξουμε ΠΑΛΙ το παιγνιδάκι.
Πόρνος είναι (κατά μια έννοια) όποιος μαζεύει πόρνες για να τον ζουν απ' τις περιουσίες τους.
Ε;;
Άρπαγα και ληστή δεν έχω χαρακτηρίσει ποτέ τον ίδιο. Απλά έβαζε τους άλλους να κλέβουν, όπως εκείνο το γαϊδουράκι ας πούμε...
Θυμάστε;;;
Καυγατζής είναι όποιος τσαμπουκαλεύεται, παίρνει μαστίγια και ό,τι άλλο βρεί και καταστρέφει το βιός των αθώων, τη στιγμή που κάνουν νόμιμα τη δουλειά τους.
Ε;;;
Συμμορίτης είναι αυτός που στέλνει εμπροσθοφυλακή για να ανιχνεύσει τι πνεύμα επικρατεί σε κάποια πόλη που προτίθεται να επισκεφθεί με την υπόλοιπη συμμορία του.
Ή όχι;;;
Μαχαιροβγάλτης είναι αυτός που προτρέπει τους συμμορίτες του, να έχουν μαχαίρια μαζί τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να πουλήσουν τα παντελόνια τους για να τ' αγοράσουν.
Ε;;;
Μπεκρής είναι όποιος πίνει πολύ με αποτέλεσμα να λέει άλλα τη μια και άλλα την άλλη, όπως "όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν" (νηφάλιος) και ΄"ο μη μεθ' εμού κατ' εμού εστιν" (πιωμένος).
Ή το άλλο το "μακάριοι οι ειρηνοποιοί διότι αυτοί θα ονομαστούν υιοί του θεού" (πάλι νηφάλιος) και μετά από λίγο το "δεν ήλθα να βάλλω ειρήνη αλλά μαχαίρι. Φωτιά ήλθα να βάλλω στη γη. Δεν ήλθα να φέρω ειρήνη αλλά χωρισμό (πάλι σουρωμένος).
Έτσι;;;
Φαγάς είναι όποιος τρώει όπου βρεί φαγητό, άσχετα αν είναι περίοδος νηστείας ή όχι και επιπλέον δεν μπορεί κάποιος να πίνει συνέχεια ξεροσφύρι, θα πρέπει να τρώει κιόλας, έ;;;![]()
Όλ' αυτά λοιπόν, άθλια ευρωπαϊκή ομάδα της πλάκας, τα αναφέρει το "θεόπνευστο" βιβλίο της καινούριας διαθήκης, για τον πρωταγωνιστή του.
Οποιοσδήποτε έχει διαβάσει αυτό το παραμυθάκι και μπορεί να σκεφθεί, τα γνωρίζει....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
trexagireve
Και για να ...ευθυμήσουμε, ολίγον,αγαπητέ μου sesostris, έχω να διαμαρτυρηθώ για ένα πρόβλημα απο οτι λες για το....φτύσιμο...
Όταν έγραφα για το φτύσιμο φίλε trexagireve κυριολεκτούσα , γιατί οι ύβρεις κατά των Ελλήνων δεν περιορίζονται μόνο στην «Κυριακή της Ορθοδοξίας» αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι χριστιανοί βγάζουν το μίσος κατά του ελληνισμού βρίζοντας και αναθεματίζοντας τους Έλληνες .
quote:
trexagireve
Όσες φορές κι αν προσπάθησα να ...αυτοφτυστώ,δεν τα κατάφερα..Πώς επιτυγχάνεται;Μπορείς να το περιγράψεις;...
Απλούστατα ! Νοιώθεις περισσότερο χριστιανός παρά Έλληνας οπότε ότι λένε τα ιερά σου βιβλία τα αποδέχεσαι , και όταν σε φτύνουν στην εκκλησία λες πως είναι από την αγιαστούρα .
quote:
trexagireve
Διότι ως Ελλην χριστιανός, εγώ και το 98% του ελληνικού πληθυσμού, όσο κι να συμπαθούμε την μυθοπλασία της χώρας μας στους αρχαιους χρόνους,είμαστε χριστιανοί στο θρήσκευμα,αλλά και γνώστες,του ότι άλλο ειδωλολατρεία κι άλλο Έλλην.....Πότε θα το καταλάβετε, ώστε να πάψετε να προσπαθείτε να διχάζεται τους ...εαυτούς σας;
Εδώ φίλε trexagireve γελάνε ....Γιατί στο 98% για το οποίο επαίρεσαι δεν είναι οι χριστιανοί , αλλά όλοι οι καταγεγραμμένοι ως χριστιανοί μετά το ακούσιο βάπτισμά τους , το οποίο τα τελευταία ιδίως χρόνια , τις περισσότερες φορές γίνεται για κοινωνικούς και μόνο λόγους , για να μην αποτελούν εξαίρεση στον περίγυρό τους ιδίως στις κλειστές κοινωνίες της επαρχίας , και να μη γράφονται τα παιδιά στο σχολείο ως αβάπτιστα . Μη ξεχνάς ότι τόσο εγώ , όσο και οι υπόλοιποι φίλοι του φόρουμ που έχουν αποποιηθεί τον χριστιανισμό , είμαστε βαπτισμένοι και μέχρι πρότινος οι ταυτότητές μας έγραφαν Χ.Ο στο θρήσκευμα .Το ποσοστό των χριστιανών στη πατρίδα μας φίλε trexagireve καταγράφηκε από το δημοψήφισμα του μακαριστού για τις ταυτότητες . Επίσης σε μια έρευνα που έγινε μόνο γύρω στο 35% αν θυμάμαι δήλωσαν πιστοί χριστιανοί .
Όσο για τον διχασμό στον οποίο αναφέρεσαι , μάλλον εσύ θα πρέπη να προβληματιστής φίλε Βαγγέλη και να καταλάβης ότι διχασμένη προσωπικότητα είναι αυτός που προσπαθεί να είναι ταυτόχρονα Έλληνας και χριστιανός , δύο πράγματα εντελώς αντίθετα όπως θα διαπιστώσης από τις παρακάτω ύβρεις που ψέλνονται από τους χριστιανούς κατά των Ελλήνων . Απόλαυσέ τες .....
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
17 τοῦ μηνός, Τιμοθέου ἀποστόλου & Ἀναστασίου ὁσιομάρτυρος.
Στιχηρὰ Ἑσπερινοῦ, σελ. 186:
«…θεόφρων Τιμόθεε,… τὸ τῆς πλάνης (τῶν Ἑλλήνων) κράτος εὐχρῶς διέλυσας…»
23 τοῦ μηνός, Κλήμεντος ἱερομάρτυρος & Ἀγαθαγγέλου μάρτυρος.
Εἰς τὸν «Οἶκον», σελ. 196:
«Υἱὸς φωτὸς ἀναδειχθείς,… Κλήμη σοφέ,… Ἑλλήνων τοὺς πρωτεύοντας ἐν λόγῳ καὶ ἀληθείᾳ ἐνίκησας…»
25 τοῦ μηνός, Γρηγορίου Ναζιανζηνοῦ.
Μικρὸς Ἑσπερινός, σελ. 203:
«Θεολόγῳ σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε,… ἐξήρανας τὴν μωρίαν Ἑλλήνων καὶ τὸ ψεῦδος…»
30 τοῦ μηνός, τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν.
Κανὼν τοῦ Ὄρθρου, ᾨδὴ ζ΄, σελ. 252:
«Ψευδεῖς μὲν ἐξέκλιναν Ἑλλήνων ὕθλους, πειθὼ δὲ τὴν τύραννον ἀνθρώποις μόνην εἵλκοντο…»
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
10 τοῦ μηνός, Χαραλμπους ἱερομάρτυρος.
Ἐδῶ παρατηρεῖται ἕνα ἀνήκουστο θράσος στὰ ἀπόστιχα τοῦ Μικροῦ Ἑσπερινοῦ,
ἐνῷ προτρέπει τὴν Ἑλλάδα νὰ χαίρεται:
«Σύμπασα ἡ Ἑλλάς, ἐνθέως νῦν ἀγάλλου, κατέχουσα ἐν κόλποις τὴν σεβάσμιον κάραν τὴν τοῦ ἱερομάρτυρος…»
Πιὸ κάτω στὴν ᾨδὴ ε΄ τοῦ Κανόνος, σελ. 65, πετᾷ δηλητήριο:
«Ἐξέστησαν δαίμονες καὶ Ἕλληνες οἱ ἄθεοι…»
Ἐνῷ στὴ σελ. 69 λέει:
«Λαμπροφανὴς καὶ πανένδοξος ἀνατέταλκεν ἐν τῇ Ἑλλάδι πάσῃ ἡ πανέορτος μνήμη τοῦ θείου Χαραλάμπους…»
Πιὸ κάτω, στὸ Δοξαστικὸ τῶν Αἴνων, σελ. 69, διαβάζουμε:
«Ἡ τίμια κάρα σου τὴν δυσώδη πλάνην (τῶν Ἑλλήνων) καταπαύσουσα…»
16 τοῦ μηνός, Παμφίλου μάρτυρος καὶ τῶν σὺν αὐτῷ.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ α΄, σελ. 91:
«Μανίας Ἑλληνικῆς τὸ φρύαγμα κατεπατήσατε…»
ΜΑΡΤΙΟΣ
10 τοῦ μηνός, Κορδάτου τοῦ ἐν Κορίνθῳ μάρτυρος καὶ τῶν σὺν αὐτῷ.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ γ΄, σελ. 41:
«Τῇ σοφίᾳ Κορδᾶτος, τῇ θεοσδότῳ, κατήργει Ἑλληνικῆς σοφίας…»
22 τοῦ μηνός, ἱερομάρτυρος Βασιλείου, πρεσβυτέρου.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ δ΄, σελ. 84:
«Σοφία κρείττονι καλλωπιζόμενος, τοὺς σοφοὺς τῶν Ἑλλήνων, θεαρχικῷ
σθένει ἀπεμώρανας…»
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
28 τοῦ μηνός, τῶν ἐν Κυζίκῳ ἐννέα μαρτύρων.
Εἰς τὸν Ἑσπερινόν, σελ. 111:
«Μάρτυρες Χριστοῦ πανεύφημοι κατακρατούσης ποτὲ τῆς Ἑλλήνων
σκαιότητος καὶ ὠθούσης ἅπαντας πρὸς ἀθέμιτα βάραθρα, ὁδὸν εὐθεῖαν
οὐ κατελίπετε…»
ΜΑΪΟΣ
10 τοῦ μηνός, Σίμωνος ἀποστόλου τοῦ ζηλωτοῦ.
Εἰς τὸ Κάθισμα τοῦ Ὄρθρου, σελ. 42:
«Θείου Πνεύματος τῇ φωταυγίᾳ, σκότος ἔλυσας πολυθεΐας… καὶ κατήργησας Ἑλλήνων μυθεύματα.»
28 τοῦ μηνός, Εὐτυχοῦς ἱερομάρτυρος.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ ζ΄, σελ. 104:
«Σταθηρὰν ἐπιδεικνύμενος τὴν ἔνστασιν, Μάρτυς Εὐτύχιε, τοὺς τῶν Ἑλλήνων σοφοὺς ἀνδρείως κατῄσχυνας…»
ΙΟΥΝΙΟΣ
1 τοῦ μηνός, Ἰουστίνου μάρτυρος, τοῦ φιλοσόφου.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ ζ΄, σελ. 8:
«Σοφία Θεοῦ, Ἰουστῖνος ὁ σοφός, κεκοσμημένος, τὴν τῶν Ἑλλήνων ἀπεμώρανε φιλοσοφίαν ἐν χάριτι…»
18 τοῦ μηνός, Λεοντίου μάρτυρος:
Εἰς τὸ Κοντάκιον τοῦ Κανόνος, σελ. 69:
«Τῶν τυράννων ἤλεγξας τὰς πονηρὰς ἐπινοίας καὶ Ἑλλήνων ᾔσχυνας τὴν
ἀθεώτατον πλάνην…»
30 τοῦ μηνός, τῶν 12 Ἀποστόλων.
Εἰς τὸν Ἑσπερινόν, σελ. 118:
Ἐμμέσως:
«Ἁλιέων ὁ κάλαμος φιλοσόφων τὸ φρύαγμα καὶ ρητόρων ρεύματα διετάραξε…»
Ἄμεσα: Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ ς΄, σελ. 121:
«Στηρίξας τοὺς μαθητὰς σοφίᾳ καὶ χάριτι, δυνατωτέρους εἰργάσω τῆς
τῶν Ἑλλήνων, Σῶτερ, ἐρεσχελίας καὶ τὰ τούτων ἀπατηλὰ κατήργησας
δόγματα…»
Εἰς τὸ Συναξάριον, σελ. 122, διαβάζουμε:
«Φίλιππος ὁ ἀπὸ Βησθαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας… ὑπὸ τῶν Ἑλλήνων σταυρωθεὶς τελειοῦται.»
Ὅμως στὴ σελίδα 126 ἔχει καταχωρημένη εἰδικὴ ἀκολουθία πρὸς τιμὴν τοῦ ἀποστόλου Παύλου, ποὺ εἶναι νεωτέρα κι ἐγκεκριμένη ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ Ἱερὰ Σύνοδο.
Ἀπὸ τὸν Ἑσπερινόν, σελ. 126:
«Σὺ γὰρ ὡς φῶς ἡμῖν ἐπέστης, τοῖς ἐν σκότει καὶ σκιᾷ τῆς πλάνης καθημένοις… καὶ ἀξίους ἐξ ἀναξίων ἡμᾶς ἀναδείξας… ὅθεν ἡ ἐν Ἀθήναις Ἐκκλη-
σία καυχᾶται καὶ σὺν αὐτῇ ἅπασα ἡ Ἑλλάς.»
*
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι <<Δρόμοι των Θεών>> είναι απλά ένας τρόπος ελένχου κατώτερου νοητικού όντος όπως είναι οι αγράμματοι...
Ένα παράδειγμα για μένα είναι το κοράνι...
Edited by - Ορφέας on 30/08/2004 18:35:25
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Αυτή είναι μια ιστορία που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα αλλά δυστυχώς έχει ρίζες αιώνες τώρα και δυστυχώς δεν μπορεί να αλάξει...
Με τα χριστιανικά δεδομένα δεν θα μπορούσα να κατηγορίσω τον Θεό αφού μιλάει για ισότητα... Η ελευθερία όμως της σκέψης είναι περιορισμένει καθαρά από την εκκλησία... Καταρχας δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος θρησκεία στην Αγία Γραφή... Και όμως ο όχλος λέει <<η θρησκεία μας λέει αυτό>>.. <<Η θρησκεία μας>> είναι κατασκέβασμα ανθρώπων που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την Αλήθεια για εξουσία.. Και φαντάσου πόσο ισχυρεί είναι που οι καθολικοι διανοούμενοι δέχονται ένα άτομο για <<αλάνθαστο>>.....
Ευτυχώς που δεν υπάρχουν τέτοια κρούσματα στους χρίστιανούς...
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Κατώτερο:αυτοί που δεν εκπληρώνουν ούτε τις σωματικές ανάγκες, μετά αυτοί που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα και δεν τους νοίαζει τίποτε άλλο παρά η ικανοποίηση της ύλης, μεσαία: αυτοί που εύκολα ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες αλλά ο πνευματικός ορίζοντας δεν τους ελκει για δύο λόγους ή επειδη έχουν υποτακτεί πνευματικά σε κάποιους(ο θεός θα σε τιμωρίσει αν παρακούσεις)ή αυτοί που ελένχονται απόλυτα από την ύλη και τους νοιάζει να κατέχουν όσο πιο πολυ γίνεται αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι "πιο ανοιχτόμυαλοι" που σεν δέχτηκαν στο πιάτο και ψάχνούν την αλήθεια... μεγάλοι:αυτοί που "ξέρουν" και απλά κάθονται και απολανβάνουν και οι αυτό-ονομαζόμενει <<ΕΚΛΕΚΤΟΙ>> που ελένχουν το game.... θα μείνει για πάντα έτσι??? Μάλλον ετοιμάζουν κάτι αλλά τι??????????????????????????????
Τι ετοιμάζουν; Την παγκόσμια κυριαρχία...το βλέπουμε εξάλλου κάθε μέρα...
Δεν το πστεύω την έχουν εδώ και χρόνια.... Αλλά το δικό τους πρόβλημα είναι αυτοί που ψάχνουν και αναβαίνουν και δείχνουν την πραγματική αληθεια... Θέλον να κρατήσουν την γνώση για αυτούς....