ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/05/2012, 22:26:19
Τι χμ.....Σταυρο μας?

Τι θα διάλεγες εσυ,απο τα δύο?

Σκέψου το σκηνικό που περιέγραψα.Δεν έχεις άλλη επιλογή.Ενα απο τα δυο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/05/2012, 22:54:40
Νικόμαχε,
"Σκέψου το σκηνικό που περιέγραψα.Δεν έχεις άλλη επιλογή.Ενα απο τα δυο."
Πόσες σφαίρες έχει το πιστόλι?

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

20/05/2012, 00:55:11
quote:
Έτσι για να θυμόμαατε και ποιοί είναι αυτοί που κλείνουνε το μάτι στους μπαχαλάκηδες κάθε φορά που καίνε την Αθήνα....

επεκτείνοντας το παραπάνω,

η Αθήνα και η κάθε Αθήνα,
τα λιμάνια και τα κάθε λιμάνια
κλείνουν/καίγονται κάθε φορά, ελλείψει μιας ξεχασμένη
(ή παρεξηγημένης) έννοιας,
του στοιχειώδους πατριωτισμού,
αίσθημα το οποίο δαιμονοποιήθηκε στην σύγχρονη "αναρχία" της Δημοκρατίας.

Hellas at War
YUGI-OHΜέλος
20/05/2012, 01:34:16
Νικόμαχος,
ευχαριστώ για τη πληροφορία, θα τo διαβάσω με ειλικρινές ενδιαφέρον στο τόπικ που αναφέρεις.

Αναφερόμουν σε γενικότερου φιλοσοφικού ενδιαφέροντος θέμα εξ αφορμής αυτών που είπες και δεν ήταν προσωπικού χαρακτήρα.
Διευκρινίζω ότι έκανα χρήση τρίτου πληθυντικού προσώπου "διακρίνονται κενά" με γενικότερο πνεύμα μέσα απ'αυτό που έγραψες, όχι ότι είναι κατ'ανάγκη αναφορά για σένα.
Η ορθή κρίση ως ζητούμενο χρειάζεται προσοχή να μην εξελίσσεται σε αρμονικό μοτίβο σκέψης ορθής κρίσης.
Κάθε μορφής αρμονία δύναται να εξελιχθεί σε κατάσταση ύψιστης αυτοπαγίδευσης του νού. Κι εκεί χρειάζεται ύψιστη προσοχή.

Edited by - YUGI-OH on 20/05/2012 01:36:49

20/05/2012, 01:52:40
quote:

Η ορθή κρίση ως ζητούμενο χρειάζεται προσοχή να μην εξελίσσεται σε αρμονικό μοτίβο σκέψης ορθής κρίσης.
Κάθε μορφής αρμονία δύναται να εξελιχθεί σε κατάσταση ύψιστης αυτοπαγίδευσης του νού. Κι εκεί χρειάζεται ύψιστη προσοχή.

Πολύ σωστό αυτο.
Πιστεύω οτι έχω καταφέρει να "παγώνω" την κρίση μου.
Δεν την αναμιγνύω με συναισθήματα και πίστεψέ με,αυτο θέλει πολύ προσπάθεια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

GDisCominΝέο Μέλος
20/05/2012, 02:30:30
Καλημέρα σας :)

20/05/2012, 11:04:28
quote:
από http://www.xryshaygh.com/index.php/kinima

10) Πιστεύω πως σημασία έχει η κοινωνία, το σύνολο, η κοινότητα του Λαού κι’ όχι το άτομο. Το άτομο γίνεται πρόσωπο κι’ αποκτά μορφή, διαμορφώνει “Εγώ” μέσα στο “Εμείς” του συνόλου. Τα άτομα δεν έχουν ιστορική σημασία σε αντίθεση με τα πρόσωπα, τα οποία αποτελούν συμπυκνώσεις χωροχρονικές ιδιαίτερων ποιοτήτων του Λαού και του Έθνους. Πρόσωπο μπορεί να είναι μόνο ένα άτομο που ολοκληρώνεται από την κοινωνικοποίησή του, μέσα από την ικανότητα, σαν αρμονική σύνθεση των κοινωνικών και ατομικών αξιών. Αυτός ο ανώτερος τύπος ανθρώπου είναι το νέο είδος ανθρώπου που επιδιώκει να πραγματώσει ο Εθνικισμός.

[ τα bold δικά μου ]

Για την Χ.Α σημασία έχει η κοινωνία, το σύνολο. Όχι το άτομο. Το άτομο όμως γίνεται πρόσωπο και πρόσωπο μπορεί να είναι και ένα μόνο άτομο (!!!). Παρ' ότι λοιπόν σημασία έχει το σύνολο, στο πρόσωπο ενός και μόνο ατόμου, πλήρως κοινωνικοποιημένου, μπορούν να συνυπάρξουν (αρμονικά) όλες οι κοινωνικές και οι ατομικές αξίες. Με λίγα λόγια, η αποθέωση του "φαίνεσθαι" και όχι του "είναι".

Π.χ ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αντιμετωπίζεται από τους Εθνικιστές σαν άτομο, δηλ. τα χαρακτηριστικά του (π.χ ιδεολογία, κρίση, σύγκριση, λογισμός, απόφαση και εν τέλει πράξη) δεν είναι ατομικά. Ο Χίτλερ αντιμετωπίζεται από τους Εθνικιστές σαν ένα πρόσωπο στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα ατομικά χαρακτηριστικά του συνόλου μιας κοινωνίας τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά. Δηλ. στο πρόσωπο ενός ατόμου υπάρχει και "ζει" ένας απόλυτος "άρχοντας". Δεν ενδιαφέρει τους Εθνικιστές το "είναι" του Χίτλερ, η ουσία του Χίτλερ. Αυτός [ σαν άτομο ] μπορεί να είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου. Δεν το εξετάζουν αυτό, δεν τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει πως στο πρόσωπό του, στο "φαίνεσθαι" δηλ. συγκεντρώνονται όλα τα ατομικά χαρακτηριστικά του συνόλου μιας κοινωνίας. Αυτό βλέπουν αυτοί. Τίποτ' άλλο. Και με βάση αυτού, κρίνουν και τον Χίτλερ. Αυτό κατά τους Εθνικιστές είναι το νέο είδος ανθρώπου, ένας ανώτερος τύπος ανθρώπου.

Υπάρχει λοιπόν ένα τεράστιο θέμα σχετικά με τις πράξεις αυτού του προσώπου. Αυτές οι πράξεις κατευθύνονται μόνο από την - έστω και αρμονική - συλλογικότητα των ατομικών χαρακτηριστικών μιας κοινωνίας ; Δηλ. το πρόσωπο που πράττει, δεν συμμετέχει καθόλου σ' αυτές τις πράξεις ; Με απλά λόγια, δεν ήταν ο Χίτλερ αυτός που αιματοκύλησε την Ευρώπη, αλλά ήταν ο Γερμανικός λαός που στο πρόσωπο του Χίτλερ είδε κάποιον που θα μπορούσε να το κάνει ;

Αν ισχύει αυτό, τότε η ευθύνη σε μια περίπτωση παραβατικότητας, σε ποιον θα αποδωθεί ; Στο άτομο ή στο πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα ατομικά χαρακτηστικά μιας κοινωνίας ; Στο άτομο ή στην κοινωνία ; Και η δικαιοσύνη πως θα δουλέψει ;

Και περιμένω ακόμη τον macedon να περιγράψει το πως εκφράζεται η διαφορετικότητα στην κρίση σ' ένα εθνικιστικό σύστημα. Γιατί η κρίση κατευθύνει την πράξη και θα ήθελα να δω, αν αυτή η πράξη θα μπορούσε εν τέλει να είναι και διαφορετική, όπως επίσης να δω και το ενδεχόμενο αποτέλεσμα αυτής της πράξης.

20/05/2012, 12:31:02
quote:

Δηλ. στο πρόσωπο ενός ατόμου υπάρχει και "ζει" ένας απόλυτος "άρχοντας"

O "άρχοντας" είναι άρχοντας του λαού, ο λαός - άρχοντας δηλ. Αλλά ο λαός - άρχοντας ή η κοινωνία - άρχοντας βρίσκονται [ ή μπορεί να βρίσκονται ] όλα συγκεντρωμένα στο πρόσωπο ενός και μόνου ατόμου. Αυτό το άτομο είναι ένας νέος τύπος ανώτερου ανθρώπου.

Το ερώτημα είναι : Αυτός ο νέος τύπος ανθρώπου, ατομικά χαρακτηριστικά δεν έχει ; Δηλ. η ατομικότητά του, που βρίσκεται ; Χάνεται ; Εξαϋλώνεται ; Συμπυκνώνεται ;

quote:
διαμορφώνει “Εγώ” μέσα στο “Εμείς” του συνόλου.

Μπορεί να το κάνει αυτό ; Κι αν μπορεί, αυτό το "εγώ" πόσο ελεύθερο, πόσο ανεπηρρέαστο, πόσο διάφορο μπορεί να είναι, από το "εμείς" του συνόλου ;

quote:
Τα άτομα δεν έχουν ιστορική σημασία σε αντίθεση με τα πρόσωπα, τα οποία αποτελούν συμπυκνώσεις χωροχρονικές ιδιαίτερων ποιοτήτων του Λαού και του Έθνους.

Δηλ. ο Αδόλφος, σαν Ιστορικό πρόσωπο, είναι μια χωροχρονική συμπύκνωση της ιδιαίτερης ποιότητας του Γερμανικού λαού και του Γερμανικού Έθνους (!!!). Δηλ. όλη η ιδιαίτερη ποιότητα [ αλήθεια, ποια ακριβώς ποιότητα ; ] του Γερμανικού λαού και του Γερμανικού Έθνους συμπυκνώθηκε στο πρόσωπο του Χίτλερ. Απίστευτο κι όμως ... εθνικιστικό!

Edited by - zip on 20/05/2012 13:16:29

20/05/2012, 13:08:35
Στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3854 διατυπώνεται η εξής άποψη :

quote:

- γιαπετ : ο εθνικισμός εμπεριέχει τον κίνδυνο διαμόρφωσης αισθημάτων απαξίωσης ή και μίσους για άλλους λαούς

- macedon : Αυτό δεν ισχύει. Είναι αυθαίρετο και αποτελεί καθαρά προπαγανδιστικό πυροτέχνημα. Φυσικά, θα με ενδιέφερε η τεκμηρίωση του παραπάνω που ισχυρίζεσαι, την οποία δεν έχω δει.

Και η ... τεκμηρίωση :

quote:
macedon

Το ότι ο λαός μου είναι ανώτερος από άλλους λαούς μου το λέει η ιστορία. Φυσικά εσύ μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου ίδιο με όλους τους λαούς, δεν υπάρχει κάτι κακό σ'αυτό. Αν νιώθεις έτσι, πιθανότατα είσαι έτσι...

Ποιος είμαι εγώ που θα σε πείσω ότι δεν είσαι το ίδιο με τους Σάξωνες και τους Γότθους, τους Αβογιρίνους και τους Παπούα; Δικαίωμά σου να τοποθετείσαι εκεί που ανήκεις. Εσύ, άλλωστε, ξέρεις καλύτερα πού ανήκεις...

Η Ιστορία ασφαλώς και δεν μας λέει ποιος είναι ανώτερος λαός από ποιον. Η Ιστορία απλώς καταγράφει τα γεγονότα.

20/05/2012, 13:48:09
zip

Αυτού του είδους τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα που παραθέτεις, δεν θεωρώ ότι συνάδουν με το επίπεδό σου.

Το ότι θεωρώ (με βάση τα επιτεύγματά της) ότι η ελληνική φυλή είναι ανώτερη και εν πάσει περιπτώσει διαφορετική από άλλες φυλές και το ότι θεωρώ εγώ τον εαυτό μου, σαν Έλληνα, πολύ ανώτερο από άλλους λαούς, δεν συνιστά "απαξίωση" των άλλων λαών και οπωσδήποτε δεν συνιστά την ύπαρξη "αισθημάτων μίσους" όπως ισχυρίζεται ο γιαπετ.

Είναι σα να μου λες ότι ο διευθυντής μιας δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται εκεί λόγω μεγαλύτερων προσόντων που έχει και είναι ιεραρχικά ανώτερος από τους υφισταμένους του, εκ της θέσης του απαξιώνει τους υφισταμένους του και τους μισεί.

Αυτά είναι απλά προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα αυτών που θεωρούν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι με την έννοια των ίσων δυνατοτήτων και ίδιων προσόντων και πως όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Εμ, δεν είναι έτσι, και το ξέρουμε. Οι θέσεις αυτές μετατρέπουν τον κάθε ξεχωριστό άνθρωπο σε μαζάνθρωπο, σε ισοδύναμο μέλος ενός ακαθόριστου κοινωνικού συνόλου, κάτι που τόσο η φύση όσο και η καθημερινή πρακτική μας αποδεικνύει πως δεν ισχύει.

Με απλά λόγια και όπως το έθεσε ένας κομμουνιστής: Όταν εμείς φτιάχναμε παρθενώνες, οι ευρωπαίοι έτρωγαν τις γυναίκες τους.

Ως εκ τούτου, μπορείς εσύ (και ο οποιοσδήποτε άλλος) να θεωρείς τον εαυτό σου ίδιας πολιτιστικής δυναμικότητας με τον κάθε Παπούα. Είναι δικαίωμά σου. Όπως είναι δικαίωμά μου να θεωρώ πως η δική μου φυλή, ο πολιτισμός και τα επιτεύγματα της οποίας διδάσκονται σε κάθε σοβαρό πανεπιστήμιο του κόσμου, είναι πολιτισμικά ανώτερη από οποιονδήποτε άλλον, χωρίς ούτε να τον απαξιώνω ούτε, πολύ περισσότερο, να τον μισώ.

macedon