- ανεξηγητα? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πήγα χθές και είδα την ταινία και ομολογώ πως δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Ηαλήθεια βέβαια είναι πως δέν είμαι και λάτρης τέτοιου είδους ταινιών. Θεωρώ οτι έχουν πολύ αίμα για το τίποτα.
Υπείρχαν έντονες σκηνές που προσωπικά δεν τις θεωρώ τόσο τρομακτικές όσο αποκρουστικές.Σε πολλά σημεία όμως του έργου είναι έντονο το fake στοιχείο. Πιστεύω πως δεν ήταν και τόσο καλοδουλεμένη και ώρες ώρες μου φαινόταν πως υπείρχε πολύ υπερβολή και αίμα για να αποσπάσει την προσοχή απο τα κενά του σεναρίου.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι βαρετή, έχει τον τρόπο της να σε κρατάει να την παρακολουθήσεις αλλά δεν πιστεύω οτι έχει να προσφέρει και κάτι το ιδιαίτερο, εκτός απο την συνειδητοποίηση του πόσο διεστραμένα μυαλά μπορεί να υπάρχουν στον κόσμο που να θέλουν να κάνουν τέτοια πράγματα, δεδομένου του γεγονότος οτι λέγεται πως η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεονότα!Τραγικό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Νομίζω όμως πως μετέφερα πολύ αρνητικό κλίμα για την ταινία, οπότε δεν θα το συνεχήσω! Δείτε την και πείτε απόψεις!
....Πάντως όσο για τους κυριούλιδες στα τρένα.. όντως προσοχή! :-)
Edited by - Logiki k evaisthisia on 07/04/2006 08:39:57
Απλά καλό σενάριο, εντυπωσιακές splatter σκηνές και πράγματι σε κρατάει σε αγωνία. Αν όντως βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τότε πρέπει να προσέχουμε τους πάντες γύρω μας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος!!
Η πόλη ήταν σχετικα σκοτεινή σαν περιοχή. Είχε κάποιες cult σκηνές όπως τα φτωχοαληταρέηκα πιτσιρίκια που ζητάγαν τσίχλες ή φράγκα για να μην σε σπάσουν στο ξύλο!!Ειδικά η σκηνή που τα πιτσιρίκια αναλαμβάνουν δράση προς το τέλος ήταν από τις καλύτερες και πιο αιματοβαμένες σκηνές του έργου. Επικροτώ!!
Επίσης η πείρα μου σε τέτοιες ταινίες με έκανε να προβλέψω μια σκηνή προς το τελος...με την κινεζούλα στο σιδηροδρομικό σταθμο!!!Χεχε!!Αχ μακάρι να έχει uncencored σκηνές το dvd όταν βγει!!! Δείτε το χαλαρά!!!
Α και τελικά είναι πολύ χρήσιμο καμιά φορά για τη ζωή σου να είσαι πολύγλωσσος...ειδικά γερμανικά!!! Χεχε!!!
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
dialegete auton pou sas kanei.a gia na ton parete prepei na graftite melos
Μην πέρνεις τη ζωή και πολύ στα σοβαρά.Ετσι και αλλιώς δε πρόκειτε να βγείς απαυτή ζωντανός
Θα πρέπει να σας αρέσουν αυτού του είδους οι ταινίες για να αποφασίσετε να τη δείτε.
Προσωπικά, δε με ενθουσίασε.
®iv
Σε κάθε επίμαχη σκηνή αντί να αηδιάσουμε σκάγαμε όλοι,μα όλοι στα γέλια και ξεσπούσαν χειροκροτήματα.Τελικά δεν επηρεάζει όλο τον κόσμο μια splatter ταινία..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
Για να είμαι ειλικρινής, ούτε με ξετρέλανε αλλά ούτε και με χάλασε.
Σαν σενάριο ήταν πρωτότυπο πάντως, μου άρεσε η κεντρική ιδέα.
Επειδή έχει ακουστεί πως ήταν ωμή θα σας πώ οτι προσωπικά δεν την βρήκα τόσο ωμή όσο παρουσιαζόταν.
Εντάξει, είχε αίμα, είχε αλυσοπρίονα αλλά ok.
Θεωρώ πως τα Saw ήταν αρκετά πιο σκληρά από το Hostel.
Κι ίσως σε κάποιο βαθμό να ισχύει αυτό που είπε ο φίλος Rivaldinho:
quote:
Έχω την εντύπωση πως, μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του SAW I, το hostel είναι η απόπειρα να γυριστεί μια ταινία με παρομοίως "σκληρές" σκηνές και ίσως ακόμη "σκληρότερες".
Ίσως, φίλε μου, μόνο που δεν τα κατάφερε κατά την γνώμη μου σε τόσο μεγάλο βαθμό... ![]()
quote:
Επίσης η πείρα μου σε τέτοιες ταινίες με έκανε να προβλέψω μια σκηνή προς το τελος...με την κινεζούλα στο σιδηροδρομικό σταθμο!!!
Κι εσύ το κατάλαβες, φίλε μου Agnostic??? ![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Θεωρώ πως τα Saw ήταν αρκετά πιο σκληρά από το Hostel
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Dying_Incubus ΤΟ SAW ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ.
ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΗΤΟ
ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΗ .
Καθώς αντιλαμβάνεστε η αλλαγή ήταν μάλον απότομη...
Με την συγκέκριμένη ταινία δεν μπορώ να πω οτι τρόμαξα, υπερβολές ότι είναι η τρομακτικότερη ταινία της δεκαετίας. Επίσης οι ερμηνείες δεν έπειθαν κατά την γνώμη μου και τόσο. Ενώ, τέλος η πλοκή ήταν ολίγον ελλιπής.
Για την συγκεκριμένη ταινία θα έλεγα ότι χαρακτηρίζεται ως αηδιαστική!
Πραγματικά σοκαριστική ταινία για όποιον έχει τα νεύρα να την παρακολουθήσει απο το πρώτο εως το τελευταίο λεπτό είναι το ''Salo'' του Παζολίνι. Μια ταινία απόλυτα διεστραμένη που πραγματεύεται το θέμα του σαδισμού κλιμακωτά. Μετά απο μία τέτοια ταινία δύο τεινά συμβαίνουν ή καταδικάζεις μία και δια παντώς το σαδισμό ή αποκτάς καινούργιες ιδεές!
Πεστε μου εντυπώσεις όσοι την δείτε!![]()
quote:
o παζολίνι το φιλοσοφούσε όμως...
Ασφαλώς φίλε αγνοών αυτό δεν είναι και το καλύτερο για έναν καλλιτέχνη να σε αφήνει να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα...
Φιλοσοφία απόσταγμα σκέψης, αλλά επιλογή δική σου ο τρόπος που θα την ερμηνεύσεις, θα την ενστερνιστείς ή θα την απορρίψεις.....
φιλοσοφική.
ο παζολίνι ήταν γνωστός κομμουνιστής,αλλά αυτό δε μειώνει το εύρος του έργου του.
περισσότερο θα τον χαρακτήριζα μαρξιστή
και με το σαλό-120 μέρες στα σόδομα,έκανε μία έξοχη ανάλυση πάνω στις κοινωνικές δομές και τάξεις.
συμφωνώ βέβαια ότι χρειάζεται να έχει κανείς
γερά νεύρα για να παρακολουθήσει την ταινία αυτή.
σχετικά με το hostel ,δεν το έχω δει.
αλλά για να λέει ο agnostic ότι είναι καλό
τότε πιστεύω ότι θα αρέσει και σε μένα
(μοιραζόμαστε πάνω κάτω το ίδιο γούστο στις ταινίες)![]()
KF