ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- WHITE NOISE - - Κινηματογράφος -

- WHITE NOISE - - Κινηματογράφος -

Open Mind57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
11/10/2005, 11:13:20
ΚΑΛΗΜΕΡΑ KERRY KING ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΓΩ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 3
ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΜΕ ΝΕΚΡΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΩ ΣΕ DVD .
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ EXTRAS TOY DVD ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΙΚΕ-DEALER
ΣΤΟ ΕΞΗΣ TOPIC http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7241
ΜΕΣΑ ΣΤΟ EXTRA ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΝΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.
aenaossΝέο Μέλος
14/10/2005, 12:28:13
quote:
ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΜΕ ΝΕΚΡΩΝ.

Θα συμφωνήσω
15/10/2005, 07:05:02
Είναι και η πιό λογική εξήγηση εξάλλου....
Βέβαια αυτό που ξενίζει είναι γιατί τα πνεύματα να χρειάζονται την συνεργασία κάποιου παρανοϊκού για την επίτευξη του έργου τους....
Μήπως κατάλαβα λάθος, ή ο τύπος στο κτίριο ήτανε "ξεκάρφωτος" ???
27/10/2005, 12:56:44
'Αλλο "κουλό" : Την γυναίκα του Keaton την σκότωσε ο τύπος στο κτίριο ? Κάνω λάθος ? Ο τύπος αυτός εκτελούσε κατ'εντολήν των "τριών"... Σωστά ? Αυτοί τιμωρούσαν όσουν "ανακατέβονταν" με τους νεκρούς. Η γυναίκα του Keaton τι σχέση είχε με όλα αυτά ???

Εκτός και αν κατάλαβα λάθος.....

01/11/2005, 10:59:06
Μόλις εχθές είδα σε dvd την ταινία.
Γενικά μου άρεσε αρκετά (μου αρέσουν thrillers τέτοιου είδους) αλλά μου άφησε μερικές απορίες.
Μπήκα ο άμοιρος εδώ μήπως και μου απαντηθούν μερικές αλλά μου δημιουργήθηκαν περισσότερες...
Ας τις παραθέσω λοιπόν κι όποιος θέλει ας μου απαντήσει:

1) Τι ρόλο βάραγε ο τύπος στην προβλήτα?

2) Το φάντασμα της γυναίκας του ή κάποιο κακό πνεύμα μεταμορφωμένο σ' αυτήν?

3) Η γυναίκα του τελικά πώς πέθανε?
Εγώ νόμιζα πως σκοτώθηκε αλλά οι τελευταίες σκηνές που έδειχναν τον θάνατο της με μπέρδεψαν...

In anticipation of my resurrection...

oneiric1Μέλος
13/07/2006, 13:54:03
Πράγματι το έργο (αν και σε γενικές γραμμές, και μόνο, μου άρεσε) είχε κενά.

Θα πω την άποψή μου, αν και πρέπει να ομολογήσω πως παρακολούθησα το έργο σε μια «περίεργη» κατάσταση. Φανταστείτε ήμουν λεχώνα, ήταν χειμώνας, είχα να βγω από το σπίτι πολλέεεεεεες μέρες, το μωρό ξύπνησε 2-3 φορές ενδιάμεσα…. Μια τέτοια κατάσταση

Τέλοσπαντων, απ’ όσα κατάλαβα πιστεύω πως
- η γυναίκα του σκοτώθηκε από το τύπο
- ο τύπος αυτός είχε το «κακό» μέσα του (με την έννοια πως σκότωνε ανθρώπους), οπότε ήταν «χρήσιμο-κανάλι» από τους 3. Προσωπικά δεν κατάλαβα πως οι 3 τον έβαζαν να σκοτώνει. Εκείνους τους «ενδιέφεραν» όσοι ασχολούνταν με το EVP.
- το φάντασμα της γυναίκας του ήταν απλά αυτό (το φάντασμα της γυναίκας του)
- η γυναίκα του δεν είχε σχέση με αυτούς. Απλά την σκότωσε κάποιος και επειδή ήταν πολύ απρόσμενο εκείνη είχε «ανοιχτούς» λογαριασμούς με τον άντρα της και «πήγε» στον τύπο που ασχολείτο με το EVP. Εκεί έγινε το όλο «μπέρδεμά» της με αυτή την ιστορία.

* Ειρήνη *

04/11/2010, 02:43:52
Πολύ καλή ταινία τρόμου με διαφορετική υπόθεση από πολλές του συρμού. Πραγματεύεται επιτυχώς το ζήτημα επικοινωνίας με τους νεκρούς μέσω σύγχρονης τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας. Η επικοινωνία αυτή δίνεται με απόλυτα επιτυχημένο και τρομακτικό τρόπο κατά τη διάρκεια της ταινίας και αυτό είναι νομίζω το μεγάλο της ατού.

Εκεί που υστερεί είναι στις τελικές εξηγήσεις οι οποίες νομίζω ότι αποδείχτηκαν κάπως πρόχειρες, μη πειστικές και ελάχιστα ικανές να σηκώσουν το βάρος του εξαιρετικού υπόλοιπου μέρους. Οπως και να το κάνουμε όλοι αναμέναμε ένα καλύτερο, συμπαγέστερο φινάλε αλλά απ'ότι φαίνεται μείναμε με την επιθυμία.
Πάντως δεν διστάζω να τοποθετήσω το WHITE NOISE στις 20 καλύτερες ταινίες τρόμου της δεκαετίας. Η ακριβής θέση της στην εικοσάδα μένει να αποσαφηνιστεί μόνο από εμένα

Οσοι δεν το έχετε δει ακόμα σας προτείνω να το αναζητήσετε, ειδικά αν σας αρέσει η σχετική θεματολογία και το υπερφυσικό. Ο ελληνικός τίτλος είναι "ΛΕΥΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ" κι απ'ότι βλέπω έχει βγει και δεύτερο μέρος το οποίο όμως δεν έχω δει ακόμα.

http://www.imdb.com/title/tt0496436/

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 04/11/2010 02:46:33

23/06/2018, 19:08:21
Αυτά που λέει, τα καταλαβαίνεις;

Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Ουίλιαμ Σαίξπηρ)

seismicΜέλος
23/06/2018, 23:14:53
quote:

Αυτά που λέει, τα καταλαβαίνεις;

Φυσικά τα καταλαβαίνω και συμφωνώ. Έχω μάλιστα προχωρήσει για κάτι πάρα πάνω τις σκέψεις μου.

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 24/06/2018 00:28:25

24/06/2018, 13:44:31
Σεισμικ τέλειωσες με τους σεισμούς και τα γεωλογικά και τό'ριξες τώρα και στην Αστροφυσική?

quote:
Ο χώρος και ο χρόνος έχουν αρχή και τέλος? Αν έχουν τι υπήρχε πριν τον χρόνο και τον χώρο και τι θα υπάρχει μετά?
Ο χώρος και ο χρόνος είναι μέρος των ψευδαισθήσεων μας είναι η ανάγκη να ορίσουμε τα όρια που αντιλαμβανόμαστε.
Δεν υπάρχει όμως ούτε χώρος ούτε χρόνος.
Ο χρόνος και ο χώρος δεν υπήρχε πριν εμείς εφεύρουμε το μετρικό σύστημα.
Οπότε αν δεν υπήρχαμε εμείς θα υπήρχε ο χώρος και ο χρόνος θα υπήρχε το σύμπαν αν δεν υπήρχε ο παρατηρητής?

'Εχεις κάποιο δίκιο εδώ, υπό κάποια έννοια,
αλλά ξέρεις τί πρόβλημα υπάρχει? Οι κλίμακες, οι έννοιες, τα συστήματα αναφοράς, κλπ. Στην δε απόλυτή τους εκδοχή και πίστη αυτές οι 'παραδοχές' που παραθέτεις μπορούν να μετατραπούν άνετα και σε μεγάλες...πατάτες!

Δεν φτιάχνουμε εμείς αυτά που βλέπουμε/παρατηρούμε ούτε έχουμε ψευδαισθήσεις.
Το σύστημα και ο χώρος δεν εξαρτάται από τον παρατηρητή.
Αν κάτι υπάρχει ή δεν υπάρχει,
αυτό γίνεται ανεξάρτητα αν μπορείς να το παρατηρήσεις εσύ , εγώ ή ο κανένας.

Κάποτε στη Γη υπήρχαν δεινοσαυροι. Αυτοί ήταν οι "παρατηρητές". Πιθανόν παρέα με κάποιους Νεάντερταλ ή αυστραλοπίθηκους ή Γκρεκοπίθηκους ή ό,τι άλλο υπήρχε τότε.

Αυτοί όλοι τώρα δεν υπάρχουν. Τι σημαίνει? Ότι δεν υπάρχει η Γη και η θάλασσα και τα βουνά και τα δάση?ή μήπως θεωρείς ότι υπάρχουν αυτά επειδή τα παρατηρείς εσύ τώρα?
Τότε τα παρατηρούσαν άλλοι και όχι εσύ. Τώρα εσύ και όχι άλλοι. Αύριοι κάποιοι παράλλοι και όχι εσύ.Μεθαύριο ίσως κανένας.
Αλλά υπάρχουν.
Και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ή χωρίς εμάς.

Δεν εφεύραμε τίποτα, ούτε δημιουργήσαμε τίποτα.

Ένα μέρος του Όλου είμαστε. Και μάλιστα πάρα πάρα πολύ μικρό και περαστικό...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

seismicΜέλος
24/06/2018, 15:55:52
quote:
Δεν φτιάχνουμε εμείς αυτά που βλέπουμε/παρατηρούμε ούτε έχουμε ψευδαισθήσεις.
Το σύστημα και ο χώρος δεν εξαρτάται από τον παρατηρητή.
Αν κάτι υπάρχει ή δεν υπάρχει,
αυτό γίνεται ανεξάρτητα αν μπορείς να το παρατηρήσεις εσύ , εγώ ή ο κανένας.

Κάποτε στη Γη υπήρχαν δεινοσαυροι. Αυτοί ήταν οι "παρατηρητές". Πιθανόν παρέα με κάποιους Νεάντερταλ ή αυστραλοπίθηκους ή Γκρεκοπίθηκους ή ό,τι άλλο υπήρχε τότε.

Αυτοί όλοι τώρα δεν υπάρχουν. Τι σημαίνει? Ότι δεν υπάρχει η Γη και η θάλασσα και τα βουνά και τα δάση?ή μήπως θεωρείς ότι υπάρχουν αυτά επειδή τα παρατηρείς εσύ τώρα?
Τότε τα παρατηρούσαν άλλοι και όχι εσύ. Τώρα εσύ και όχι άλλοι. Αύριοι κάποιοι παράλλοι και όχι εσύ.Μεθαύριο ίσως κανένας.
Αλλά υπάρχουν.
Και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ή χωρίς εμάς.

Δεν εφεύραμε τίποτα, ούτε δημιουργήσαμε τίποτα.

Ένα μέρος του Όλου είμαστε. Και μάλιστα πάρα πάρα πολύ μικρό και περαστικό...

Έχεις ακούσει που λένε ρωτώντας πας στην πόλη. Σε όλα αυτά που είπες πάρα πάνω υπάρχουν ορισμένες σταθερές οι οποίες υπήρχαν πάντα. Ποιες είναι αυτές. Είναι η ενέργεια και η μάζα. Θα έλεγα ότι η ενέργεια σκέπτεται και κατασκευάζει τα πάντα.. ακόμα και την μάζα και η ενέργεια είναι πνεύμα και η μάζα είναι το μέσον ή αλλιώς η στολή της ενέργειας για να παραχθεί μυϊκή δύναμη. Είναι ο πηλός του πνεύματος για την κατασκευή των πάντων. Η σκεπτόμενη όμως ενέργεια προϋπήρχε της μάζας.
Βλέπουμε, ακούμε, οσφραινόμαστε, έχουμε την αίσθηση της αφής της ακοής. Όλα αυτά κάποιος τα κατασκεύασε σε ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι τυχαία. Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαν προγραμματισθεί από κάποιον με σκοπό να μας βάλει μέσα σε ένας προγραμματισμένο ψεύτικο κόσμο. Στην πραγματικότητα οι αισθήσεις είναι ψεύτικες γιατί πίσω από αυτές υπάρχει μόνο η ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με μέσον μεταφοράς την ύλη. Την ύλη κάποιος πρέπει να την έφτιαξε για κάποιο σκοπό. Ποιος την έφτιαξε? Την έφτιαξε η ενέργεια η σκεπτόμενη ενέργεια ή αλλιώς το πνεύμα της ενέργειας με σκοπό την προσομοίωση της ζωής όπως την ξέρουμε.
Σκέπτομαι πως να φτιάξω το καλύτερο αντισεισμικό σύστημα. Υπάρχει η σκέψη η οποία είναι σκέτη ενέργεια αποθηκευμένη μέσα στο πνεύμα και υπάρχουν και τα υλικά που χρειάζονται για την πραγματοποίηση της σκέψης του αντισεισμικού.
Η ύλη δεν σκέπτεται η ενέργεια σκέπτεται. Η ενέργεια όμως είναι αόρατη από τις αισθήσεις μας και βλέπουμε μόνο τα αποτελέσματά της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενέργεια επειδή δεν την αντιλαμβανόμαστε παρά μόνο εκ του αποτελέσματος. Η ύλη μεταβάλετε και αλλάζει μορφή όταν πεθαίνουμε αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πεθαίνει και η ενέργεια του πνεύματός μας γιατί απλά η ενέργεια δεν πεθαίνει απλά αλλάζει μορφή. Μπορεί όμως και να αποθηκευθεί όπως συμβαίνει στην μπαταρία. Η αποθήκευση της ενέργειας είναι το πνεύμα της μάθησης ή η εμπειρία Συμπέρασμα Το σώμα είναι η στολή της ενέργειας και η ενέργεια αν αποθηκευθεί είναι η μπαταρία του πνεύματος.
Υ.Γ
Ερώτηση βασισμένη στην "Ισοτιμια" υλης και ενεργειας.
Υπάρχει ενέργεια άνευ ύλης? Για εμένα υπάρχει όπως είναι το φωτόνιο.
Το φωτόνιο μεταφέρεται μέσα από το απόλυτο καινό του σύμπαντος χωρίς να χρειάζεται την ύλη και είναι φωτεινή ενέργεια.

Edited by - seismic on 24/06/2018 16:21:32

Edited by - seismic on 24/06/2018 16:35:15

Edited by - seismic on 24/06/2018 17:32:22

24/06/2018, 18:10:33
quote:

Η ύλη δεν σκέπτεται η ενέργεια σκέπτεται.

H ενέργεια δεν είναι ύλη?

quote:

Υπάρχει ενέργεια άνευ ύλης? Για εμένα υπάρχει όπως είναι το φωτόνιο

Το φωτόνιο δεν είναι ύλη?

quote:

Η ενέργεια όμως είναι αόρατη από τις αισθήσεις μας και βλέπουμε μόνο τα αποτελέσματά της.

Μόνο στις δικές σου αισθήσεις είναι αόρατη.Οι υπόλοιποι την βλέπουμε.

[quote] [
Το φωτόνιο μεταφέρεται μέσα από το απόλυτο καινό του σύμπαντος/quote]

Που ακριβώς στο Σύμπαν υπάρχει απόλυτο κενό?

Η ημιμάθεια είναι ο χειρότερος εχθρός του 5% και ο βασικός σύμμαχος του 95%.Την έχουμε...βαμμένη!!

Ανρύ
Αν με αγαπάς λιγουλάκι, βάλε μυαλό στον "σεισμοεγκέφαλο", αλλιώς θα πάθω και εγκεφαλικό μαζί με όλα τα άλλα που έχω!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/06/2018, 18:45:06
δείξε κι εσύ λίγη κατανόηση
Δες το ως ενα μικρο ανοιχτό πανεπιστήμιο .... με ολα τα παράγωγα του (που έλεγε κι ο άλλος)

seismicΜέλος
24/06/2018, 20:43:48
quote:

quote:

Η ύλη δεν σκέπτεται η ενέργεια σκέπτεται.

H ενέργεια δεν είναι ύλη?

quote:

Υπάρχει ενέργεια άνευ ύλης? Για εμένα υπάρχει όπως είναι το φωτόνιο

Το φωτόνιο δεν είναι ύλη?

quote:

Η ενέργεια όμως είναι αόρατη από τις αισθήσεις μας και βλέπουμε μόνο τα αποτελέσματά της.

Μόνο στις δικές σου αισθήσεις είναι αόρατη.Οι υπόλοιποι την βλέπουμε.

[quote] [
Το φωτόνιο μεταφέρεται μέσα από το απόλυτο καινό του σύμπαντος/quote]

Που ακριβώς στο Σύμπαν υπάρχει απόλυτο κενό?

Η ημιμάθεια είναι ο χειρότερος εχθρός του 5% και ο βασικός σύμμαχος του 95%.Την έχουμε...βαμμένη!!

Ανρύ
Αν με αγαπάς λιγουλάκι, βάλε μυαλό στον "σεισμοεγκέφαλο", αλλιώς θα πάθω και εγκεφαλικό μαζί με όλα τα άλλα που έχω!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Όχι η ενέργεια δεν είναι ύλη. Συνυπάρχει με την ύλη αφού η ενέργεια την δημιουργεί και την χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει έργο ή για να κατασκευάσει την φύση. Ούτε το φωτόνιο είναι ύλη. Η ενέργεια κατασκευάζει την ύλη. Δεν υπάρχει απόλυτο κενό διότι και μέσα στο κενό υπάρχει ενέργεια η οποία μετά από αρκετό διάστημα δημιουργεί ύλη.
Κατά την επιστήμη που για εμένα είναι δογματική ... η συνολική ποσότητα ύλης και ενέργειας είναι πάντα ίδια.
Ποτέ δεν αλλάζει σε συνολική ποσότητα.... με εξαίρεση στον κανόνα ... την στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης όταν ξαφνικά ήρθαν όλα στην ύπαρξη μέσα από το τίποτα με απειροελάχιστο χρόνο.
Όποτε μας συμφέρει είναι έτσι και όποτε δεν μας συμφέρει είναι αλλιώς?
Αν βλέπεις την ενέργεια θα ξέρεις και πως δημιουργείτε. Θα ήθελα να μάθω και εγώ ο ημιμαθής.
Δεν ήξερα ότι η επιστήμη πιστεύει στα θαύματα γιατί θαύμα είναι μόλις μέσα σε μια στιγμή κατά την μεγάλη έκρηξη να εμφανιστεί ξαφνικά τόση μεγάλη μάζα και ενέργεια από το τίποτα. Πραγματικό θαύμα! Αλλά τα θαύματα δεν υπάγονται στην επιστήμη. Κατά την επιστήμη είναι όλα μηχανικά χωρίς συνείδηση. Στην επιστήμη υπάγετε η παρατήρηση το πείραμα και η λογική θεωρεία αν δεν κάνω λάθος.

Edited by - seismic on 24/06/2018 21:03:40

Edited by - seismic on 24/06/2018 21:08:10

Edited by - seismic on 24/06/2018 21:12:03

24/06/2018, 22:33:51
Μαστρογιάννη, ύλη και ενέργεια είναι ένα πράγμα. Υποστάσεις της ίδιας "ουσίας", τα τελευταία χρόνια μιλάει για αυτή εκτενώς η φιλοσοφία της επιστήμης. Eιδικά από τότε που η επιστήμη έβγαλε ένα χαζό τύπο, βασικά μια πρωτοβάθμια εξίσωση είναι: E=mc^2.
Ρωτάς που υπάρχει η ενέργεια, επειδή δεν τη βλέπεις. Μα εξ αιτίας της ενέργειας βλέπεις, εξ αιτίας της ενέργειας σκέφτεσαι και εξ αιτίας της πάλι το ξέρεις ότι σκέφτεσαι. Αν και για το τελευταίο... *

Επίσης η ενέργεια δεν χάνεται, μετασχηματίζεται. Αλλάζει μορφές. Τέλος αυτό που γράφεις για το τίποτα. Δεν υπάρχει "τίποτα", δεν υπήρξε ποτέ "τίποτα". Παντού υπάρχει "κάτι". Από αυτό το "κάτι " δημιουργήθηκε αυτό που βλέπεις, ή έτσι πιστεύουν μερικοί ξύπνιοι. Επίσης, ακόμα και να "σκέφτεται" η ενέργεια, δεν είσαι σε θέση να το διαπιστώσεις. Είναι σαν να μου λες τώρα ότι αισθάνεσαι τη Γη να γυρίζει. Όχι επειδή βλέπεις τ' άστρα να "κινούνται". Αισθάνεσαι την περιστροφή. Ξέρεις πως ακούγεται αυτό; Υπέρτατη μλκια.

* Για τα επίπεδα ικανότητας σκέψης, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Φταίει η ύλη για αυτό, όπως και εσύ που την "μεταχειρίζεσαι". Αν την κακοποιείς συστηματικά, αυτή σου ανταποδίδει.

Edited by - Heretic on 24/06/2018 22:36:10

seismicΜέλος
25/06/2018, 03:55:16
quote:

Μαστρογιάννη, ύλη και ενέργεια είναι ένα πράγμα. Υποστάσεις της ίδιας "ουσίας", τα τελευταία χρόνια μιλάει για αυτή εκτενώς η φιλοσοφία της επιστήμης. Eιδικά από τότε που η επιστήμη έβγαλε ένα χαζό τύπο, βασικά μια πρωτοβάθμια εξίσωση είναι: E=mc^2.
Ρωτάς που υπάρχει η ενέργεια, επειδή δεν τη βλέπεις. Μα εξ αιτίας της ενέργειας βλέπεις, εξ αιτίας της ενέργειας σκέφτεσαι και εξ αιτίας της πάλι το ξέρεις ότι σκέφτεσαι. Αν και για το τελευταίο... *

Επίσης η ενέργεια δεν χάνεται, μετασχηματίζεται. Αλλάζει μορφές. Τέλος αυτό που γράφεις για το τίποτα. Δεν υπάρχει "τίποτα", δεν υπήρξε ποτέ "τίποτα". Παντού υπάρχει "κάτι". Από αυτό το "κάτι " δημιουργήθηκε αυτό που βλέπεις, ή έτσι πιστεύουν μερικοί ξύπνιοι. Επίσης, ακόμα και να "σκέφτεται" η ενέργεια, δεν είσαι σε θέση να το διαπιστώσεις. Είναι σαν να μου λες τώρα ότι αισθάνεσαι τη Γη να γυρίζει. Όχι επειδή βλέπεις τ' άστρα να "κινούνται". Αισθάνεσαι την περιστροφή. Ξέρεις πως ακούγεται αυτό; Υπέρτατη μλκια.

* Για τα επίπεδα ικανότητας σκέψης, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Φταίει η ύλη για αυτό, όπως και εσύ που την "μεταχειρίζεσαι". Αν την κακοποιείς συστηματικά, αυτή σου ανταποδίδει.

Edited by - Heretic on 24/06/2018 22:36:10

Δεν σου λέω αυτά που λες.
Η ενέργεια μπορεί να είναι ισόποση με την μάζα αλλά λέω ότι ... άλλο είναι η ενέργεια άλλο είναι η μάζα ... δεν είναι ένα και το αυτό. Είναι σαν να έχεις ένα σφουγγάρι που περιέχει ενέργεια και μάζα. Αν ζουλίξεις το σφουγγάρι θα βγει η ενέργεια και θα μικρύνει η μάζα. Αντίθετα αν επιταχύνεις την μάζα και αυτή συγκρουστεί με μία άλλη μάζα στην ταχύτητα του φωτός το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί μεγαλύτερη μάζα αυτής των δύο συγκρουόμενων υλικών. Εδώ βλέπουμε ότι η ενέργεια της σύγκρουσης πολλαπλασιάζει την μάζα, την δημιουργεί. Ενώ αν ζουλίξεις το σφουγγάρι την εξάγεις - δηλαδή την μετατρέπεις σε θερμότητα, φως, ή κίνηση Εδώ βλέπουμε ότι η ενέργεια δημιουργεί την μάζα και ποτέ η μάζα την ενέργεια απλά η μάζα την αποθηκεύει μέσα της. Για τον λόγο αυτό στην σύντηξη εξάγεις την ενέργεια από την μάζα ενώ με τους επιταχυντές σωματιδίων μετά από την σύγκρουση αυξάνεις την μάζα διότι τις προσθέτεις ενέργεια.
Εδώ βλέπουμε ότι μετά την σύγκρουση ή την σύντηξη η αναλογία μάζας ενέργειας δεν είναι ίδια.

25/06/2018, 09:42:23
Ηταν επομενο οτι θα απαντουσες κατι τετοιο. Εδω νομιζεις οτι καταλαβες την εννοια της δυικοτητας που μιλησε ο Καφατος.

25/06/2018, 12:57:47
seismic

Επειδή η αμάθειά σου σπάει...καρύδια, φώτισέ μας σε παρακαλώ.

Η ατομική ενέργεια είναι ύλη?

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ύλη?

Η ηλιακή ενέργεια είναι ύλη?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

seismicΜέλος
25/06/2018, 14:16:33
quote:

seismic

Επειδή η αμάθειά σου σπάει...καρύδια, φώτισέ μας σε παρακαλώ.

Η ατομική ενέργεια είναι ύλη?

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ύλη?

Η ηλιακή ενέργεια είναι ύλη?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Το φωτόνιο όπως και κάθε σωματίδιο εχει δυαδική φύση, με βάση τη απλουστευμένη νευτωνεια φυσική, δηλαδή και σωματίδιο και ηλεκτρομαγνητικό κύμα εξαρταται αν το παρατηρεί παρατηρητής με σωματιδιακή συνείδηση η κυματική.

25/06/2018, 15:06:59
Κατάλαβες τώρα Μάριε;

Όχι μόνο τα σωματίδια έχουν συνείδηση αλλά και τα κύματα, το είπε άλλωστε και ο Νεύτωνας. Κάνε τώρα μια απλή αναγωγή σε αυτά που έχει γράψει περί δομικής και αντισεισμικών κατασκευών, για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.