- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Εχετε ωριμάσει τόσο πολύ που έχετε σαπίσει, αλλά δεν λέτε να πέσετε...

Edited by - Αίολος on 02/03/2015 13:04:32

quote:
Αυτό, μόνο ως χούμορ κακής ποιότητας μπορώ να το εκλάβω.
νόμιζα ότι ήσουν γάυρος ορέ, δεν πειράζει κανείς δεν είναι τέλειος![]()
quote:
ΚΚΕ ε; Φαίνεται. Στόκοι και πουλημένοι ανέκαθεν...
αικιού καλαμποκιού...
οι οπαδοί τα βλέπουν και τα βαφτίζουν όλα "οπαδικά"...γνωστό κι αυτό...άξιοι της μοίρας τους...
<< Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου τοποθετήθηκε ο πρώτος ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια: «Διορίζεται στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Νικόλαου Κοτζιά από 27.1.2015 ο Γεώργιος Τσίπρας του Ηρακλή, σε θέση Ειδικού Συμβούλου κατηγορίας ΠΕ με βαθμό Β και εισαγωγικό ΜΚ. Η υπηρεσία του ανωτέρω λήγει αυτοδικαίως με την καθ’οιονδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Υπουργού Εξωτερικών».
Είναι διεθνολόγος και αρθογράφος της εφημερίδας «Αυγή». >>
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
https://www.youtube.com/watch?v=RzjeAaLbM5k
Δυνατά κι ελληνικά.
Υ.Γ. Μπορεί να είμαστε ανίκανοι στην παραγωγή σκέψης και πολιτικής, έχουμε όμως όλα τα φόντα να γίνουμε η απόλυτη ενεργειακή δύναμη της Ευρώπης.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Οι παθογένειες της νεοελληνικής κουλτούρας , δεν μπορούν να θεραπευτούν εντός ευρώ.
Μόνο η δραχμή μπορεί να λύσει το πρόβλημα .
Εύχομαι ολόψυχα για το καλό αυτό του τόπου, το καλύτερο !
quote:
Το απόλυτο εκλογικό gadget. Διανέμεται από την εφορευτική επιτροπή και χρησιμοποιείται πίσω από το μπλε παραβάν:https://www.youtube.com/watch?v=RzjeAaLbM5k
Δυνατά κι ελληνικά.
Υ.Γ. Μπορεί να είμαστε ανίκανοι στην παραγωγή σκέψης και πολιτικής, έχουμε όμως όλα τα φόντα να γίνουμε η απόλυτη ενεργειακή δύναμη της Ευρώπης.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
Edited by - DSM on 06/03/2015 04:07:11
Για αυτούς που βαριούνται παραπάνω γράφεται:
Είναι απαραίτητο να ορίσουμε ειδικώς περί των αξιών και της ελληνικότητας των σκέψεων μας. Χωρίς αυτόν τον (διαχ)ωρισμό παρ'το αυγό και κούρευ'το εχμ, είναι αδύνατον να κάνουμε πράγματα σωστά και ωφέλιμα.
Κοινώς ζητείται εθνική ταυτότητα (αν κατάλαβα καλά που το πας.)
Πάντως νομίζω ότι αυτήν την ελληνικότητα στην κοινωνία την πρόλαβα αχνά προς το τέλος της, εκεί τη δεκαετία του 90.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Edited by - Italos on 06/03/2015 17:39:47
Λέω να ξανά δοκιμάσω.
Από που βγάζει λεφτά αυτή η χώρα πέραν τον μεμονωμένων περιπτώσεων εφοπλιστών για παράδειγμα που κατατάσσουν την χώρα μας πρώτη στην ναυσιπλοΐα;
α)Εδώ και δεκαετίας ακούγαμε για πετρέλαια και γκρίζες ζώνες, πέραν βεβαια της Θάσου όπου βγάζει πενήντα βαρέλια που λέει ο λόγος το μήνα, πετρέλαια δεν είδαμε.
β)Εδώ βέβαια και κάποια χρόνια ακούμε για το φυσικό αέριο, νέα μόδα όπου μας βομβάρδισαν ότι θα καταργήσει το πετρέλαιο, συμφωνίες δεν είδαμε τελικά.
γ)Είμαστε μία χώρα όπου το πενήντα τοις εκατό των κατοίκων της Ελλάδος είναι συνταξιούχοι.
δ)Τα αγροτικά προϊόντα μας είναι τα καλύτερα και οι αγρότες ως επί το πλείστων λιμοκτονούν, υπάρχουν βεβαια και κάποιοι που εξάγουν και στο εξωτερικό.
ε)Βιομηχανίες μετάλλων, χάλυβα κτλ έχουμε πάλι λίγες, η μεγαλύτερη ίσως είναι η ΔΕΗ, που μας δίνει το ηλεκτρικό ρεύμα και αυτή την πουλήσαμε.
ζ)Και μια που αναφέραμε ποιο πάνω την ναυσιπλοΐα ήμαστε η πρώτη χώρα και δεν έχουμε ναυπηγία, τα πουλήσαμε και αυτά.
Και μετά από όλες αυτές τις ερωτήσεις, τι ζει τον Έλληνα;
Ο τουρισμός για να ενισχύουμε την ναυσιπλοΐα μας και να παράγουμε περισσότερους εφοπλιστές;
Τα αρχαία μας;
Τα νησιά μας;
Έλα μου όμως όπου εγώ δεν μένω σε νησί, αλλά σε πόλη και δεν έχω ακίνητα και δεν είμαι εισοδηματίας και δεν είμαι τουλάχιστον στο περίμενε τους καλοκαιρινούς μήνες.
Και πάω και στο κέντρο και όλο το Μπαγκλαντές ενισχύθηκε και έχει από ένα ψιλικατζίδικο και συνεισφέρει ο ένας στον άλλο, αλλά εγώ δεν έχω και ακούς τους Έλληνες που έχουν παντοπωλεία να μας λένε μας έχουν φάει τα σούπερ μάρκετ και αυτοί φυσικά όπως η L.... δεν αφήνουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα αλλά τα στέλνουν στης χώρες όπου ανήκουν οι πολυεθνικές.
Edited by - maria3 on 06/03/2015 19:15:22
Απαντώντας μόνο στην απορία που έθεσες:
"Και μετά από όλες αυτές τις ερωτήσεις, τι ζει τον Έλληνα;"
Θα σου απαντούσα: Τα δανεικά, αφού έχει "προνοήσει" να καταστρέψει πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, και να την έχει δει κράτος παροχής υπηρεσιών λέγε-με-αλλιώς-γκαρσόνι.
Είχα γράψει και παλιότερα, οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα .
Αυτόι που ήμασταν , είμαστε.
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια λάθη και τις ίδιες παθογένειες και απλά παραλλασόμαστε μέσω διαφορετικών εξωτερικών σχημάτων , κρατόντας ωστόσο την ουσία πάντα σταθερή.
Μια απλή αριθμητική.
Το ΠΑΣΟΚ πρίν τα μνημόνια έίχε μια μέση αποδοχή απ΄το εκλογικό σώμα της τάξης του 40% περίπου.
Την ίδια προμνημονιακή περίοδο ο συνασπισμός είχε μια μέση αποδοχή περίπου 4% στο εκλογικό σώμα.
Σήμερα μετά τα μνημόνια , τα ποσοστά αντιστράφηκαν.
Ο συνασπισμός συγκεντρώνει το 40% περίπου , ενω το ΠΑΣΟΚ το 4%.
Τι έγινε λοιπόν ξαφνικά ;
Μήπως η κοινωνία μετασχηματίστηκε σε ιδεολόγους και Μαρξιστές ; Μήπως η νοοτροπία του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ παρασιτισμού έπαψε και οι νεοέλληνες γίναν ιδεαλιστές ;
ΟΧΙ.
Σίγουρα δεν έγινε αυτοκριτική. Σίγουρα δεν έγινε αποτίμιση λαθών. Σίγουρα δεν διορθώθηκε τίποτα απ τα κακώς κείμενα.
Η ιστορία θα επαναλαμβάνεται.
Σίγουρα !
Η απάντηση είναι, οτι δεν άλλαξε τίποτα στην νοοτροπία και την φιλοσοφία , αυτών που ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ τότε στο 40% , απο αυτούς που είναι ακριβώς οι ίδιοι και που ανέδειξαν τον συνασπισμό απο το 4 στο 40% .
Οχι δεν γίναν Μαρξιστές , ούτε ιδεολόγοι.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια φιλοσοφία.
Την φιλοσοφία της νεοελληνικής κουλτούρας της ελάχιστης προσπάθειας , και της μέγιστης απολαβής.
Την φιλοσοφία του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και των πελατειακών σχέσεων εξαγοράς ψήφων .
Της φιλοσοφίας του φτηνού λαΙκισμού, με τα λεφτά των άλλων.
Την φιλοσοφία του χωσίματος στο δημόσιο απο το παράθυρο , και των φωτογραφικών διορισμών μόνο των ημετέρων.
Της φιλοσοφίας της κρατικής νόμιμης μονιμότητας και των διάδοχων σχημάτων των ημετέρων (γίος - ξάδερφος-κουμπάρος - ανεψιός -κτλ) σαν να πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση.
Της φιλοσοφίας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που γίνεται ΠΛΗΡΩΣΤΕ, όταν γίνεσαι εξουσία.
Της νοοτροπίας οτι με αυτή τη λαίκίστικη κυβέρνηση θα γλυτώσω τις δόσεις απο το δάνειο , και ας τα κοροϊδα να πληρώνουν .
Της φιλοσοφίας της αριστεροδεξιάς εξτρεμιστικής ιδεολογίας στο εσωτερικό, αλλά της απόλυτης ασφάλειας των καταθέσεων (εμάς των επαναστατών), στο εξωτερικό.
Της φιλοσοφίας των προκλητικότατων προνομίων και του θράσους των μεγαλοσυνδικαλιστών (ξυδάκι σε όποιον δεν του αρέσει).
Της φιλοσοφίας της ισοπέδωσης κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης.
Κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και διάκρισης.
Μια χύμα κατασταση παντού και πάντα.
Η φιλοσοφία της αντίστασης στην αλλαγή και η φιλοσοφία του αποπροσανατολισμού . Και φυσικά οι κακοί ξένοι , το κακό μνημόνιο , οι κακοί άλλοι .
Η φιλοσοφία της συνομωσιολογίας.
Η φιλοσοφία της παρθενογένεσης της αιτίας χωρίς ιστορικό , χωρίς λογική σχέση αιτίου - αιτιατού.
Η αποσύνδεση απο την νοημοσύνη.
η αποσύνδεση απο την λογική.
Η αποβλάκωση. Οι εύκολες υποσχέσεις . Η κουτοπονηριά.
Οι αυτόκλητοι μάρτυρες / απολογητές, της κομματικής γραμμής. Τα θύματα ...μιάς ψυχοπαθολογίας .
Η νεοελληνική ακμάζουσα φιλοσοφία .
Η σκέψη σήμερα.
Αίολε δεν λέμε επί της ουσίας κάτι διαφορετικό.
Αρτε αν και σε πολλά συμφωνώ, ώρες ώρες μου θυμίζεις τον Ντένεθορ τον Επίτροπο της Γκόντορ στο LotR.
Σε πολλά από αυτά που λες έχεις δίκιο. Πες μου τώρα αν σε πολλά από αυτά που θα σου πω έχω άδικο:
Δεν θα πρέπει να μας ξεγελά το περιτύλιγμα της καθημερινότητας.
Στην πραγματικότητα, δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Αυτοι που ήμασταν, είμαστε.
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια σωστά και τις ίδιες αρετές και απλά μας παραμορφώνουν τα διάφορα εξωτερικά σχήματα, ωστόσο αποδεδειγμένα έχουμε κρατήσει την ουσία σταθερή.
Εξάλλου τι είσαι, φαίνεται ΚΑΙ στα δύσκολα.
Ένας απολογισμός πέρα από νούμερα και ΝΟΥΜΕΡΑ.
Το μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο σε έναν λαό φτωχοποιημένο και ρημαγμένο από δύο Παγκόσμιους και έναν εμφύλιο, όχι πολύ μακριά από μια σχετική ανεξαρτητοποίηση πέρασε στην κοινωνία πολύ εύκολα.
Εξάλλου, μέχρι δυο γενιές πριν από μας, άνθρωποι πεθαίνανε στους δρόμους, παιδάκια δουλεύανε από τα 7 σε σπίτια, για ένα πιάτο φαί και ύπνο στο στάβλο και όχι για ένα μεροκάματο.
Το τυράκι της Αμερικανοποίησης ως πρότυπης κοινωνίας, καθώς και αυτής των μονδέρνων βορειοευρωπαίων σημαίνει ότι η κοινωνία έγινε νεοφιλελέ και λοβοτομημένη;
ΟΧΙ.
Σίγουρα μασήσαμε ψέμματα. Σίγουρα πατήσανε πάνω στα όνειρα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Εξάλλου, η ιστορία επαναλαμβάνεται, έχουμε μάθει από εκμετάλλευση.
Η απάντηση είναι ότι δεν άλλαξε τίποτα στον λαό που έβγαλε έναν Καζαντζάκη, έναν Ξυλούρη, έναν Βαλαωρίτη, έναν κάποιο Καρυωτάκη, έναν Παπαδιαμάντη, και τόσους άλλους και άλλες.
Οχι, δεν γίναμε νεοφιλελέ ούτε πνευματικά ανάπηροι.
Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με την ίδια ψυχή, με τα καλά και τα κακά μας. Απλά πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε ότι το φιλότιμο δεν είναι δεδομένο, γιατί όσο και να κάνουμε ότι το χουμε καταλάβει, πάντα εκεί την πατάμε.
Εχουμε λοιπόν την ίδια φιλοσοφία.
Μπορει να γίνεμε υπηρέτριες και κράτων παροχής υπηρεσιών, αλλά δουλεύουμε (για όσους έχει δουλειά σε αυτό εντός του "εικονικού παραδείσου" που μας πλασάρανε) τις διπλάσιες και τριπλάσιες ώρες από αυτές που δουλευουν οι "ομόλογοι" μας.
Αρα παραμένουμε εργατικοί.
Τη φιλοσοφία της φιλοξενίας, αφού είμαστε από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ λαούς, ,με τους Πορτογάλους και κάναν δυο ακόμη που μιλάμε στους ξένους στη γλώσσα τους χωρίς κόμπλεξ (για πάτε Γαλλία , Αγγλία, Ιταλία, Αυστραλία, Ολλανδία, Γερμανία, να δείτε δουλειά θα βρείτε αν δε μιλάτε τη γλώσσα τους;).
Σταματάω την παράλληλη παράθεση εδώ για να κάνω μια αναφορά στα παρακάτω που γράφεις arte, αμυνόμενος τον ελληνικό λαό και τις επιλογές του.
Δεν προτίθεμαι να αμυνθώ υπέρ ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος, στα κόμματα αρμόζει μόνο κριτική όταν δεν με ΕκπροσωπούΝ. Και πολύ τους είναι.
Ο λαός ψήφισε σε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό το κόμμα που θα του παιρνε και το χαρτί υγείας.
Ψήφισε το κόμμα που θα μπορούσε εν μια νυκτί να τον στείλει στην κόλαση σύμφωνα με όλα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.
Σίγουρα ΑΚΟΜΗ μια φορά ψήφισε με βάση το συναίσθημα. Τιμωρητικά.
Είναι ένα στοιχειο του χαρακτήρα μας/ μου ως έλληνες. Το συναίσθημα.
Δεν είμαστε ψυχροί στους υπολογισμούς. Μεταξύ μας, με τιμάει αυτό.
Γιατί το να πάρεις το τίμημα της εκδίκησης που μπορεί να πάρει μαζί και σένα κάτω, δειχνει θολωμένο μυαλό, αλλά δείχνει και κάκκαλα. Και μια όποια καθαρότητα.
Οπως πάντα κάθε φορά που τα χουμε βάλει με κάποιο "θηρίο".
Δηλαδή σε μόνιμη βάση στην ιστορία μας.
Οταν βγήκε ο Μπαρουφάκης και την είπε στον Ντάισελμπλουμ, ο κόσμος βγήκε αυθόρμητα να στηρίξει την κυβέρνηση που τα βαλε με το θηρίο.
Θεωρείς ότι δεν είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τι τους περίμενε μετά από μια τέτοια ρήξη; ΝΑι είχαν την ελπίδα αλλά ξέραν και ότι η ελπίδα δεν ταίζει στόματα, και οι δανειστές δεν χαρίζονται.
Οταν έκανε πίσω η κυβέρνηση κανείς δεν πανηγύρισε.
Την έχουμε μέσα μας την επανάσταση. Με τα καλά της και τα κακά της.
Σίγουρα έχουμε και τα κακά που αναφέρεις.
Το θέμα είναι όμως να αναδείξουμε τα καλά, όχι να κλαίμε για τα κακά και να εξυψώνουε τα καλά των άλλων. Αυτό είναι μεμψιμοιρία.
Μου αρέσει που είμαι Eλληνας arte.
Μου αρέσει που πρόλαβα και έζησα τι σημαίνει λόγος-συμβόλαιο.
Που πάντα θα φέρνω λίγη αναρχία στην τάξη και δεν θα ζω την ίδια σούπα κάθε μέρα.
Μου αρέσει να με ξέρει ο γείτονας, και ας με κουτσομπολεύει τα το αντέξω. Να πηγαίνω να ζητάω ζάχαρη χωρίς να φοβάμαι μη με περιμένει από πίσω με μια καραμπίνα να μου τη μπουμπουνίσει.
Μου αρέσει που τινάζω τις ελιές, που ξέρω ότι οι πατάτες δεν βγαίνουν από τη γη κομμένες και προτηγανισμένες (ρωτήστε και κάναν Αγγλο.)
Που χω χτίσει την πολυκατοικία μου μόνος μου με τον παππού μου που ταν επιπλοποιός, και τον θείο μου που ταν μαρμαράς, και τον άλλο θείο μου που ταν πλακάς, και τον άλλο θείο μου που ταν ηλεκτρολόγος, και τον άλλον που ταν μπετατζής. Και έχω βάλει τα χεράκια μου σε όλα αυτά.
Που όταν πάει ένα παιδί 18 δεν το ξαμολάνε οι γονείς στο λάκκο με τα φίδια.
Για τα σημερινά παιδιά που δεν ξέρουν ούτε να μαγειρεύουν, λέω σαν Ελληνάρας να τα ρίξω στον εκμονδερνισμό. Εξάλλου πλέον έιμαστε ευρωπαίοι τι όχι; Στα καλά ευρωπαίοι στα κακά Ελληνες; Δεν νομίζω.
Ομως θα δεχτώ ότι η κοινωνία αλλάζει θέλω δεν θέλω.
I will go with the flow. Η ζωή συνεχίζεται.
Στο κάτω κάτω και στο τέλος τέλος δεν είναι θεμα αριστεράς δεξιάς, εξτρεμιστών και συντηρητικών.
Είναι θέμα ανθρωπιάς. ΚΑι αρνούμαι να βαράω τον φτωχό αποπλανημένο.
ΘΑ βαράω λαοπλάνο που τα άρπαξε χοντρά και εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις.
Παραγωγή χθες, κλείσιμο τραπεζών που πτώχευσαν και τις ταίζω και κλείσιμο των κλεφτών στην Μπουζού.
Αυτό είναι εξάλλου και το λαικίστικο / λαικό όπως θες πες το αίσθημα και έρεισμα.
https://www.youtube.com/watch?v=z7l49tQcH0c
Ειδικώς οι παλαιοί λαοί. Δεν αλλάζουν. Για αυτό και γίνονται παλαιοί. Αλλά ένας λαός δεν είναι στατικός, όσο οξύμωρο κι αν μοιάζει αυτό σαν θέση. Κι ένας άνθρωπος δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όχι σε ένα 24ωρο. Στο οποίο μπορεί να κοιμάται, να ξυπνάει, να εργάζεται, να τρώει, να γαμεί, να ονειροπολεί, να σχεδιάζει, να μορφώνεται, να χαλαρώνει, να επικοινωνεί. Ο ίδιος όμως. Σε διαφορετικές φάσεις, ή εκφράσεις του. Ο ίδιος.
Κι αν για έναν άνθρωπο το 24ωρο είναι αρκετός χρόνος για να παραμένει ίδιος, ενώ συνεχώς διαφοροποιεί τη συμπεριφορά και τις εκδηλώσεις του, για έναν λαό, ο αρκετός αυτός χρόνος μετρά σε χιλιετίες –οτιδήποτε μετρά σε λιγότερο, δεν είναι λαός, αλλά ανέκδοτο ή μπουλούκι-.
Ωστόσο, αυτή η μεσημεριανή ραστώνη που διερχόμαστε, θα πρέπει σύντομα να τελειώνει. Είμαι βέβαιος πως κάπου ανάμεσά μας υπάρχει ένας Καζαντζάκης που τον λένε Μιχαήλ, ένας Βάρναλης που τον λένε Δημητρίου, ένας Ελύτης που τον λένε Παπαδόπουλο, ένας Χατζιδάκις που τον λένε Κωνσταντίνου κι ένας Παλαμάς που τον λένε Γεωργίου. Κατά το απόγευμα θα πρέπει, μετά τον καφέ, να αρχίσουμε να τους αναζητάμε. Αυτό είναι όλο.